Programma gemist?

Arab attraction gemist?

30-04-2011 12:00

Arab attraction - Aflevering 1

Barbara Wally is in Oostenrijk al decennialang bekend om haar uitgesproken feministische standpunten. Maar een paar jaar voor haar pensionering van de Internationale Zomeracademie voor beeldende kunst in Salzburg, verandert haar leven radicaal. Ze wordt tijdens een tiendaagse rondreis door Jemen verliefd op een chauffeur, Khadher, en wordt zijn tweede vrouw. 'De islam is zijn basis', legt ze uit, 'en hij was bang dat ik in de hel zou komen.' Dus bekeert deze atheïstische Oostenrijkse zich tot de islam, bidt vijf keer per dag en moet haar geliefde spek voortaan laten staan. Regisseursduo Andreas Horvath en Monika Muskala zoeken haar op in haar woningen in Salzburg en in Jemen.De zwaarlijvige vrouw met lang, roodgeverfd haar is een opvallende verschijning in het hedendaagse Jemen. Samen met haar man runt ze een lokaal reisbureau, Adensafari. Maar terwijl haar man zijn dagen vult met onderuit gezakt qat kauwen en thee drinken bij mannelijke familieleden, mag Barbara het echtelijk huis amper verlaten en speelt ze elke avond domino. Een opmerkelijk portret van een bijzondere vrouw die de standpunten in haar leven drastisch herzien heeft en haar vraagtekens zet bij de post-feministische westerse maatschappij. Haar omslag naar een nederig bestaan doet haast masochistisch aan. Of zoekt Barbara juist rust en veiligheid in haar nieuwe geloof?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Arab attraction gemist

Barbara Wally is in Oostenrijk al decennialang bekend om haar uitgesproken feministische standpunten. Maar een paarjaar voor haar pensionering van de Internationale Zomeracademie voor beeldende kunst in Salzburg, verandert haar levenradicaal. Ze wordt tijdens een tiendaagse rondreis door Jemen verliefd op een chauffeur, Khadher, en wordt zijn tweedevrouw. 'De islam is zijn basis', legt ze uit, 'en hij was bang dat ik in de hel zou komen.' Dus bekeert dezeatheïstische Oostenrijkse zich tot de islam, bidt vijf keer per dag en moet haar geliefde spek voortaan laten staan.Regisseursduo Andreas Horvath en Monika Muskala zoeken haar op in haar woningen in Salzburg en in Jemen.De zwaarlijvigevrouw met lang, roodgeverfd haar is een opvallende verschijning in het hedendaagse Jemen. Samen met haar man runt zeeen lokaal reisbureau, Adensafari. Maar terwijl haar man zijn dagen vult met onderuit gezakt qat kauwen en thee drinkenbij mannelijke familieleden, mag Barbara het echtelijk huis amper verlaten en speelt ze elke avond domino. Eenopmerkelijk portret van een bijzondere vrouw die de standpunten in haar leven drastisch herzien heeft en haarvraagtekens zet bij de post-feministische westerse maatschappij. Haar omslag naar een nederig bestaan doet haastmasochistisch aan. Of zoekt Barbara juist rust en veiligheid in haar nieuwe geloof?

Uitzending gemist van Arab attraction? Hier kun je alle uitzendingen van Arab attraction kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!