Programma gemist?

De ijzeren vogel gemist?

11-06-2011 12:00

De ijzeren vogel - Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal van hun leven. Over de grote verschillen tussen 'hier en daar' en wat hen in het leven geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de liefde een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de relatie tot hun echtgenoten die vaak andere mannen waren geworden in de jaren dat ze al in Nederland waren. Afl.: Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde. Nadiyeh Beyak is geboren in Turkije en woont al veertig jaar in Nederland. Zij dacht dat ons land de hemel op aarde zou zijn. Een land ook waar iedereen een auto onder zijn kont had. Die auto kwam er ook maar Nederland wordt nooit een nieuw vaderland. De taal blijft een enorme barrière waardoor van het opgaan in de samenleving geen sprake kan zijn. Haar verhaal wordt aangevuld door andere vrouwen uit Turkije en Marokko. 'Ik heb eigenlijk nooit van Nederland gehouden,' zegt één van hen. 'We zijn altijd vreemden gebleven.'.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!