Programma gemist?

Autistisch gemist?

14-06-2011 19:25

Autistisch - Aflevering 2

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colette de Bruin begeleidt de gezinnen. Zij geeft ook praktische tips en adviezen voor de kijker. We krijgen een kijkje in het leven van Stijn en Wilke. Wilke is 25 jaar, zij heeft naast autisme ook een verstandelijke beperking. Haar leven volgt een vast patroon. En dat geeft haar veiligheid. Wilke wil graag zelfstandig wonen en heeft in het huis van haar ouders een eigen woon- en slaapkamer. Op deze manier wordt ze klaargestoomd om ooit de stap naar zelfstandigheid te maken. Maar dat gaat niet zonder problemen. Op een gegeven moment wil Wilke haar bed niet meer uitkomen. Ruim een half jaar ligt ze op bed zonder dat haar ouders precies weten wat er aan de hand is. Stijn is dertien jaar en autistisch. Hij groeit op als een gesloten kind die nergens naar toe wilde. Door de niet aflatende zorg van zijn moeder Jacqueline kan Stijn weer zelfstandig reizen. Belangrijk want het gezin is verhuisd naar Duitsland en hij moet elke dag voor school met de trein naar Enschede. Stijn is bang voor Duitsers. Met behulp van Colette wordt duidelijk dat die angst heel iets anders is en langzaam maar zeker gaat Stijn weer de straat op met zijn hond Gabber.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!