Programma gemist?

Autistisch gemist?

21-06-2011 19:30

Autistisch - Aflevering 3

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colette de Bruin begeleidt de gezinnen. Zij geeft ook praktische tips en adviezen voor de kijker. We volgen de ouders van Dik en Justin. Dik is 14 jaar en heeft naast autisme, het syndroom van Down. Zijn dagindeling wordt van tevoren bepaald door foto's. Dat biedt hem duidelijkheid en brengt rust. Colette de Bruin, gedragsdeskundige Autisme, begeleidt het gezin naar zelfstandigheid van Dik. Ooit gaat Dik op kamers, maar voordat het zover is, moet hij vertrouwen krijgen in zijn eigen kunnen. Maar ook zijn moeder Resi moet leren Dik los te laten. Aan de hand van duidelijke voorbeelden laat Colette zien dat Dik meer kan dan zijn moeder denkt. Ook Justin is autistisch en verstandelijk gehandicapt. Deze 8-jarige, bewegelijke jongen is een bron van zorg voor het gezin. Want niet alleen zijn moeder heeft een dagtaak aan Justin, ook zijn zusjes Jill en Lynn zijn betrokken bij de opvoeding van Justin. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn de voornaamste zaken om Justin rust te geven.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!