Programma gemist?

Autistisch gemist?

28-06-2011 19:25

Autistisch - Aflevering 4

Portret van meerdere gezinnen die een kind(je) hebben dat autistisch is. Autisme uit zich bij ieder kind anders, ieder kind is uniek en ook elk gezin verschilt. Die diversiteit wordt in beeld gebracht. De gepassioneerde orthopedagoge Colette de Bruin begeleidt de gezinnen. Zij geeft ook praktische tips en adviezen voor de kijker. Colette de Bruin gaat in op het aanbrengen van structuur en het sluiten van mappen. Kinderen met autisme maken mappen aan in hun hoofd. Elke nieuwe indruk opent een nieuwe map. Als deze mappen niet gesloten worden, blijven ze met een 'punthoofd' zitten en worden ze druk en niet begrepen door hun omgeving. Sven is 14 jaar en zit op de havo. Hij is druk en praat je de oren van het hoofd en is snel afgeleid. Echte vrienden heeft hij niet. Zijn grootste kameraden zijn zijn bijen. Sven heeft geleerd structuur aan te brengen in zijn hoofd. Had hij regelmatig een vol hoofd, na een jaar intensieve training, kan hij nu zelf de map sluiten en rust aanbrengen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Autistisch gemist

wat nu?,In de vierdelige serie 'Autistisch, wat nu?' worden gezinnen gevolgd waarvan een of meerdere kinderen autistisch zijn.Gedragsdeskundige Autisme Colette de Bruin begeleidt de gezinnen; ze geeft uitleg en hulp aan de ouders enkinderen.

Uitzending gemist van Autistisch? Hier kun je alle uitzendingen van Autistisch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!