Programma gemist?

De ijzeren vogel gemist?

02-07-2011 12:05

De ijzeren vogel - Aflevering 9

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal van hun leven. Over de grote verschillen tussen 'hier en daar' en wat hen in het leven geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de liefde een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de relatie tot hun echtgenoten die vaak andere mannen waren geworden in de jaren dat ze al in Nederland waren. Interviews: Naïma Azough en Kivilcim Özmen. Habiba bent Mohamed Bensalah is geboren in Marokko en in 1968 naar Nederland gekomen. 'Een Nederlandse vrouw kan doen en laten wat ze wil' is het eerste wat haar hier opviel. Dat was in haar geboorteland heel anders. Habiba heeft door de jaren heen haar eigen vrijheid als vrouw gevonden. Ze is politiek actief en maakt zich zorgen over het verrechtsen van Nederland. Niet alle vrouwen uit Marokko en Turkije kregen van hun man de vrijheid die ze graag ook hadden willen hebben. 'Wij waren altijd thuis, eten maken en de kinderen opvoeden' is het antwoord van een van die vrouwen. 'We hadden nergens recht op.'.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!