Programma gemist?

Mooi was die tijd gemist?

04-07-2011 19:25

Mooi was die tijd - Aflevering 7

Een Nederlands gezin maakt een reis terug in de tijd, dwars door de afgelopen eeuw. Aan de hand van de ervaringen van het gezin worden de grote veranderingen in het Nederland van de twintigste eeuw zichtbaar gemaakt. De familie Lutterman belandt in de jaren '80. Het decennium waarin het individu steeds meer centraal komt te staan. Dat het huishouden steeds meer wordt overspoeld door elektronica draagt daar zeker toe bij. De kinderen vermaken zichzelf met walkman en de eerste computerspelletjes. Een leefregel gebiedt dat iedereen meer voor zijn eigen mening op moet komen. Dat is bij deze familie niet tegen dovemansoren gezegd. Langzaam maar zeker verdwijnt de saamhorigheid en begint het leven steeds meer op het onze te lijken. Opa Rob (70) en oma Giela (73) zijn de eerste familieleden die dit opvalt. De snelheid van leven gaat, vergeleken met de vorige decennia, een stuk omhoog. De kinderen spreken daarom in deze aflevering in turbotaal (naar het boekje van Jan Kuitenbrouwer). Maud (12) en Brecht (10) leggen direct de link naar de sms-taal van nu. Niks nieuws vinden ze. Ook de kernramp in Tsjernobyl gaat niet aan de familie voorbij. Het eten van verse groenten moet vermeden worden. De familie gaat voor het eerst een nachtje weg. Net als veel gezinnen in die tijd gaan ze kamperen met de vouwwagen. Het valt nog niet mee om de tent op te zetten. Maud en Brecht oefenen thuis al voor een playback-voorstelling voor op de camping, waar ze Madonna en Cindy Lauper na gaan doen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Mooi was die tijd gemist

Een Nederlands gezin maakt een reis terug in de tijd, dwars door de afgelopen eeuw. Aan de hand van de ervaringen vanhet gezin worden de grote veranderingen in het Nederland van de twintigste eeuw zichtbaar gemaakt.

Uitzending gemist van Mooi was die tijd? Hier kun je alle uitzendingen van Mooi was die tijd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!