Programma gemist?

De ijzeren vogel gemist?

09-07-2011 12:05

De ijzeren vogel - Werk

Documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal van hun leven. Over de grote verschillen tussen 'hier en daar' en wat hen in het leven geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de liefde een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de relatie tot hun echtgenoten die vaak andere mannen waren geworden in de jaren dat ze al in Nederland waren. Afl.: Werk. 'Toen ik voor het eerst een salaris kreeg, voelde ik me mens.' Fatima Bouras-Taouil is geboren in Casablanca, een miljoenenstad in Marokko. Zij is in 1978 naar Nederland gekomen. Voor vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders zoals Fatima, is het moment dat zij zelf een baan vinden en geld verdienen een persoonlijke overwinning. Het geeft hen naast de bevestiging van eigenwaarde als vrouw ook een bepaalde vrijheid en onafhankelijkheid. Het verhaal van Fatima wordt bevestigd door leeftijdgenotes uit haar eigen land en Turkije. 'Je bent wat je verdient', zegt de één. 'Wanneer je gaat werken, wordt je leven beter', vult een ander aan.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De ijzeren vogel gemist

De ijzeren vogel is een documentaireserie. De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal.

Uitzending gemist van De ijzeren vogel? Hier kun je alle uitzendingen van De ijzeren vogel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!