Programma gemist?

Mooi was die tijd gemist?

11-07-2011 19:25

Mooi was die tijd - Aflevering 8

Een Nederlands gezin maakt een reis terug in de tijd, dwars door de afgelopen eeuw. Aan de hand van de ervaringen van het gezin worden de grote veranderingen in het Nederland van de twintigste eeuw zichtbaar gemaakt. De familie Lutterman ervaart de jaren '90. Hoewel dit het decennium is dat het dichtst bij ons ligt, zijn de verschillen nog levensgroot. Internet stond nog in de kinderschoenen en ook computerspellen zien er nog behoorlijk amateuristisch uit. Een leefregel gebiedt dat kinderen geen tijd meer hebben voor opa en oma. Zowel Maud (12), Brecht (10) als Jelle (15) hebben een eigen kamer en een eigen tv. De videorecorder is in elk huishouden te vinden, dus de tijd die kinderen voor een scherm doorbrengen stijgt explosief. De leefregel blijkt een open zenuw binnen het gezin. Opa Rob (70) en oma Giela (73) vinden dat de kinderen inderdaad te weinig tijd voor ze hebben en nauwelijks langs komen. Dit is tegen het zere been van de rest van de familie, die vindt dat opa en oma helemaal niet mogen klagen. Het is ook de tijd waarin het Nederlandse gezinnen economisch voor de wind gaat. Kinderen raken steeds meer verwend en krijgen daardoor ook steeds meer noten op de zang. Ook dit komt terug in een leefregel: ouders en kinderen onderhandelen over alles. Voor moeder Nicolette (44) en vader Henry (45) is deze regel ook heel herkenbaar anno 2011 en volledig geaccepteerd. Opa en oma hebben hier meer moeite mee. Die vinden dat hun kleinkinderen eigenlijk veel te vrij worden opgevoed. Tenslotte blikt de familie terug op de ervaringen die ze gedurende hun hele reis door de afgelopen eeuw hebben opgedaan. Wat hebben ze ervan opgestoken? En wat betekent dit voor hun huidige leven?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Mooi was die tijd gemist

Een Nederlands gezin maakt een reis terug in de tijd, dwars door de afgelopen eeuw. Aan de hand van de ervaringen vanhet gezin worden de grote veranderingen in het Nederland van de twintigste eeuw zichtbaar gemaakt.

Uitzending gemist van Mooi was die tijd? Hier kun je alle uitzendingen van Mooi was die tijd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!