Programma gemist?

Focus: Het placebo-effect gemist?

29-11-2015 19:18

Focus: Het placebo-effect - Focus: Het placebo-effect

Hoe zit het met placebo's: van de man die nep-operaties uitvoerde om rugpijn te verlichten tot en met de wetenschapper die het effect van nep-zuurstof op lichamelijke prestaties bestudeerde.Meer Placebo's zijn bijzondere middelen. Ze zijn er in alle soorten en maten, en het is bewezen dat ze helpen bij pijn en depressie, en zelfs bij het verlichten van sommige symptomen van de Ziekte van Parkinson. Toch zijn het absoluut geen wondermiddelen, want ze bevatten helemaal niets. Focus ontmoet de wetenschappers die uitzoeken hoe het zit met placebo's: van de man die nep-operaties uitvoerde om rugpijn te verlichten tot en met de wetenschapper die het effect van nep-zuurstof op lichamelijke prestaties bestudeerde. Aangetoond wordt dat placebo's werkelijke en meetbare fysiologische veranderingen teweegbrengen. Maken we onszelf wijs dat we beter worden van een behandeling omdat we er hoge verwachtingen van hebben? Gedachten en verwachtingen veroorzaken chemische reacties die ons lichaam veranderen. Uit onderzoek komt naar voren dat de vorm, de grootte en zelfs de kleur van een placebo allemaal van invloed zijn op de werkzaamheid. Maar wat gebeurt er dan wanneer wij weten dat het een placebo is? Vreemd genoeg lijken ze dan nog steeds te werken, maar het blijft een mysterie hoe dat precies kan. Misschien zijn wij beter in staat om pijn te verdragen en onze eigen symptomen te behandelen dan we dachten.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Focus: Het placebo-effect gemist

Uitzending gemist van Focus: Het placebo-effect? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Focus: Het placebo-effect, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Focus: Het placebo-effect gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Focus: Het placebo-effect? Hier kun je alle uitzendingen van Focus: Het placebo-effect kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!