Programma gemist?

De Ombudsman gemist?

30-09-2011 20:50

De Ombudsman - Aflevering 48

Wie niet krijgt waar hij recht op heeft, wie tegen de muur aanloopt bij overheidsinstellingen of wie slachtoffer wordt van onrechtvaardige regels kan zich melden bij De ombudsman. Ombudsman Pieter Hilhorst zal alles op alles zetten om voor deze gedupeerde burgers goede oplossingen af te dwingen. Jongeren die (nog) geen verblijfsvergunning hebben, kunnen wel een opleiding volgen, maar mogen géén stage lopen. En zonder stage geen diploma. Daarmee wordt hun recht op onderwijs geschonden, zoals vastgelegd in de Europese grondwet. De meerderheid van de Tweede Kamer is daar boos over en de staat is zelfs voor de rechter gesleept door ROC-leerling Kelvin Vrede, maar het kabinet blijft volharden in dit beleid. En daarom gaat De Ombudsman nu een stap verder. Pieter Hilhorst stelt twee ROC-leerlingen voor die nú op stage moeten. Hij doet een oproep aan werkgevers de wet te overtreden door deze jongeren een stageplek te bieden. Over het risico, een boete van ? 8.000,-, hoeven ze zich niet druk te maken. De Ombudsman heeft een idealistische geldschieter gevonden die bereid is de boetes te betalen en daarvoor maar liefst anderhalve ton heeft gereserveerd. Presentatie: Pieter Hilhorst.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Ombudsman gemist

De Ombudsmanonderzoekt klachten van burgers over de overheid, houdt overheden een spiegel voor en zoekt naaroplossingen.

Uitzending gemist van De Ombudsman? Hier kun je alle uitzendingen van De Ombudsman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 54
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!