Programma gemist?

Mijn moskee is top gemist?

16-10-2011 12:25

Mijn moskee is top - Aflevering 8

Een uniek kijkje in de keuken van moskeeën in Nederland. Er worden tien uiteenlopende moskeeën bezocht. Het programma laat zien hoe de moskeebezoekers hun moskee beleven en schetst tegelijkertijd een beeld van het islamitische leven in Nederland. Esmaa bezoekt de liberale Euromoslim moskee in Amsterdam. In de jaren zeventig is de moskee opgericht door een aantal studenten die vanuit Indonesië naar Nederland waren gekomen. Samen met de vijfentwintigjarige Omar bezoekt Esmaa de Arabische les voor de Nederlands sprekende bekeerlingen. In het winkeltje voert zij een onthullend gesprek over islamitische tandpasta. Umar gaat naar de Al Madinah moskee in Den Haag. De imam, Fares Mokiem, die in 1975 vanuit Suriname naar Nederland is gekomen laat hem het gebedshuis zien. Hij is al al bijna twintig jaar imam, naast zijn baan als chauffeur voor een uitzendbureau. Vol trots laat hij het mortuarium zien, waar de overledenen worden gewassen. Presentatie: Esmaa Alariachi, Umar Mirza.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Mijn moskee is top gemist

Wat maakt een moskee top? Daarop is natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. Ligt het aan de sfeer, dearchitectuur, de visie van het bestuur, de staat van de wasruimte? Presentatoren Esmaa Alariachi en Umar Mirza bezoekeneen aantal moskeeën die door enthousiaste bezoekers zelf zijn voorgedragen. Esmaa en Umar onderwerpen de moskeeën aaneen kritische blik. Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om het gebouw zelf, maar ook om de maatschappelijke rol vande moskee, de invloed op de buurt, de opvoedkundige taak en de mate waarin de moskee bezoekers weet te inspireren. Zoontstaat een beeld van het islamtische leven in Nederland en de variëteit aan moskeeën. Een wereld die voor veelNederlanders meestal verborgen blijft.

Uitzending gemist van Mijn moskee is top? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn moskee is top kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 19
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!