Programma gemist?

Heb ik genoeg? gemist?

01-11-2011 19:25

Heb ik genoeg? - Aflevering 35

Tijdens KRO's Maand van de Spiritualiteit staat Karin de Groot in dit programma stil bij wat écht belangrijk is in het leven. Ervan uitgaande dat geld niet gelukkig maakt, gaat ze op zoek naar immateriële rijkdom. Karin stort zich met heel haar ziel en zaligheid in een (haar) onbekende wereld. Karin duikt onder in de wereld van de spiritualiteit. Zo zal Karin onder andere twee weken leven als hare krishna, maar ook volgens de leer van de antroposofie, het boeddhisme en het sjamanisme. Uiteraard wordt het katholicisme niet vergeten: Karin gaat op zoek naar haar eigen beschermengel om, als het lukt, daarmee in contact te komen. Karin moet soms ver gaan om in korte tijd zo intens mogelijk te ervaren hoe het is volgens een bepaalde stroming te leven. Ze vindt dan ook heel wat ontberingen en bizarre rituelen op haar weg! Het resultaat zijn zeer persoonlijke zoektochten van Karin naar innerlijke rust en balans. De vraag die zij zichzelf stelt: Heb ik genoeg spiritualiteit? En het antwoord is verrassend. De Hare Krishna's kent men vooral van het zingen en dansen in oranje gewaden door de drukke winkelstraat. Hare Krishna-toegewijden vinden hun geluk, rust en vrede in de liefde voor God. Die God noemen ze Krishna, maar is in wezen dezelfde God als die van de katholieken, joden en moslims. Karin wijdt zich twee weken lang aan deze Krishna en volgt daarbij strenge regels. Zo mag ze geen vlees, vis en eieren eten, geen koffie en alcohol drinken en ongeoorloofde seks hebben. Dit alles om haar gereïncarneerde ziel te zuiveren. Ook moet ze dagelijks uren mantra's zingen om zo in contact te komen met Krishna. En om alles nog een tandje intensiever te ervaren, verblijft Karin bovendien een aantal dagen in een groot Hare Krishna-klooster in de Belgische Ardennen, waar ze elke dag om vier uur 's ochtends opstaat voor sprookjesachtige rituelen in de tempel. Als kers op de taart, moet ze, net als alle andere Krishna-toegewijden, zingend en dansend door de Kalverstraat. In bijpassend tenue. Presentatie: Karin de Groot.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Heb ik genoeg? gemist

'Heb ik genoeg?': dat is de vraag waarmee hartsvriendinnen Karin de Groot en Liz de Kort worstelen.In deze tijd vanrecessie is het goed eens stil te staan bij wat ècht belangrijk is in het leven. Ervan uitgaande dat geld niet gelukkigmaakt, gaat Karin op zoek naar de immateriële rijkdom in het leven.

Uitzending gemist van Heb ik genoeg?? Hier kun je alle uitzendingen van Heb ik genoeg? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!