Programma gemist?

Mijn moskee is top gemist?

13-11-2011 12:30

Mijn moskee is top - Aflevering 11

Een uniek kijkje in de keuken van moskeeën in Nederland. Er worden tien uiteenlopende moskeeën bezocht. Het programma laat zien hoe de moskeebezoekers hun moskee beleven en schetst tegelijkertijd een beeld van het islamitische leven in Nederland. Esmaa bezoekt de Aya Sofya moskee in Arnhem, gevestigd in een enigszins vervallen voormalige sportschool. Bahaeddin Budak, voorzitter van de Islamitische Unie Arnhem, laat de moskee zien en vertelt over de problemen met de huisvesting. Vier jaar geleden leek er akkoord om een nieuwe moskee in de St. Jansschool te beginnen, maar na veel gesteggel is het plan met één stem in de gemeenteraad van tafel geveegd. Voorlopig zal de Aya Sofya in de oude sportschool moeten blijven. Umar gaat naar de eerste moskee van Groningen, het Islamitisch centrum. Ook deze, een oude boerderij, verkeert niet meer in perfecte staat. De Groningers lijken meer geluk te hebben met de nieuwbouw. Het park waaraan de moskee ligt wordt opnieuw ingericht en er komt een nieuw gebouw. Na de moord op Theo van Gogh kwam de moskee in het nieuws toen er een aanslag op werd gepleegd. Er is gepoogd hem in brand te steken en hij is besmeurd met bloed. Buurtbewoners hebben geholpen de moskee weer schoon te maken. Presentatie: Esmaa Alariachi, Umar Mirza.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Mijn moskee is top gemist

Wat maakt een moskee top? Daarop is natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. Ligt het aan de sfeer, dearchitectuur, de visie van het bestuur, de staat van de wasruimte? Presentatoren Esmaa Alariachi en Umar Mirza bezoekeneen aantal moskeeën die door enthousiaste bezoekers zelf zijn voorgedragen. Esmaa en Umar onderwerpen de moskeeën aaneen kritische blik. Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om het gebouw zelf, maar ook om de maatschappelijke rol vande moskee, de invloed op de buurt, de opvoedkundige taak en de mate waarin de moskee bezoekers weet te inspireren. Zoontstaat een beeld van het islamtische leven in Nederland en de variëteit aan moskeeën. Een wereld die voor veelNederlanders meestal verborgen blijft.

Uitzending gemist van Mijn moskee is top? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn moskee is top kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 19
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!