Programma gemist?

Frozen Planet gemist?

13-12-2011 20:30

Frozen Planet - Zomer

Afl.: Zomer. Het is volop zomer in het poolgebied; maandenlang gaat de zon niet onder. Grote hordes bezoekers persen een heel leven in één lange, magische dag. In deze korte periode van overvloed moeten ze eten, strijden en hun jongen grootbrengen. In de zomer hebben onze ijsberen het zwaar. Hun ijswereld smelt weg en de jongen halen hun eerste natte pak. Sommige beren sparen energie door te luieren op een zonnebed van ijs, terwijl anderen eieren gaan stelen in een kolonie noordse sterns. Dat komt hun op een bombardement van scherpe snavels te staan. Op de toendra wordt een nog zwaardere strijd geleverd: een kudde muskusossen komt een kalf te hulp dat voor zijn leven vecht tegen een duo poolwolven. Maar de zomer brengt ook verrassingen, zoals een kolonie van 400.000 koningspinguïns ervaart als ze te maken krijgen met een onverwacht probleem: warmte. De groten gaan surfen, terwijl de wollige kuikens een verkoelend modderbad nemen. Iets verderop vecht een Kaapse pelsrob op leven en dood met een rivaal. De plukken vliegen in het rond terwijl de pups wanhopig uit de buurt van de duellerende kolossen proberen te blijven. Verder naar het zuiden wordt een dwergvinvis tussen de ijsschotsen opgejaagd door een groep orka's. Zo'n dramatische achtervolging, die hier meer dan twee uur duurt, is nooit eerder op film vastgelegd. De orka's jagen de dwergvinvis om de beurt op tot hij uitgeput raakt. Uiteindelijk moet hij zich gewonnen geven? Tot slot waggelen de komische adéliepinguïns terug naar hun kolonie van een half miljoen, alsof ze met een sleutel opgedraaid zijn. De pluizige kuikens moeten constant gevoed en beschermd worden, want vanuit de lucht loeren roofzuchtige jagers op ze. Als een onbeschermd kuiken wordt meegegrist, ontstaat er een even dramatisch als spectaculair luchtgevecht.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!