Programma gemist?

Frozen Planet gemist?

20-12-2011 20:30

Frozen Planet - Herfst

Afl.: Herfst. Voor de dieren in het Noord- en Zuidpoolgebied betekent de herfst dramatische gevechten en tochten van epische omvang. Hun tijd raakt op, de Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen, en rond Antarctica groeit het zee-ijs met vier kilometer per dag aan. In het Noordpoolgebied verzamelen de ijsberen zich aan de kust in afwachting van het terugkerende ijs. Al gauw ontvlammen de korte lontjes en gaan de vechtersbazen elkaar te lijf. Ondertussen zwemmen tweeduizend witte dolfijnen naar één bepaalde riviermonding, waar ze met hun sneeuwwitte lijven langs het grind schuren om hun dode huid kwijt te raken, het lijkt wel één groot dolfijnenspa. Landinwaarts verkleurt de toendra van groen naar vlammend rood. De mannetjes van de muskusossen beuken met vijftig kilometer per uur frontaal op elkaar in, en dat allemaal om hun harem te verdedigen. Dartele jonge kariboe-mannetjes spelen 'Annemaria koekoek!' in een poging het vrouwtje van de baas weg te kapen. In Antarctica kruipen de adélie-kuikens dicht bij elkaar. Als een van de ouders van het vissen terugkomt, holt zijn tweeling er in een komische estafette achteraan. Helaas is er maar genoeg voor één, dus de winnaar krijgt de pot. Twee maanden later hebben de jonge pinguïns hun volwassen veren, op een donzige punkkuif na. Ze nemen hun eerste duik, schoorvoetend; pinguïns zijn blijkbaar niet van nature waterdieren! En dat is niet verwonderlijk: een zeeluipaard spat uit het water tevoorschijn en plukt een pinguïn van een ijsschots, een jachtmanoeuvre die nooit eerder op film is vastgelegd. Terwijl de winter nadert en alle andere dieren allang vertrokken zijn, verschijnen de kolossale keizerpinguïns voor hun epische tocht landinwaarts naar hun broedgebied. Al gauw zullen de moeders naar zee terugkeren en blijven de vaders achter om in de koudste winter van onze planeet hun eieren warm te houden.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!