Programma gemist?

De Magie van Mandela gemist?

23-12-2011 23:00

De Magie van Mandela - Aflevering 1

Iedereen weet nog waar ie was toen Mandela werd vrijgelaten. Dat moment staat voor velen onuitwisbaar in het geheugen gegrift. Maar mensen die Mandela ooit mochten ontmoeten, gaan nog een stap verder. Zij spreken bijna unaniem over 'de meest indrukwekkende ontmoeting ooit'. En ze vertellen over 'dat hele bijzondere' van Mandela. Dat er sprake was van 'Magie'. Maar wat is dat dan, die Magie van Mandela? Wat maakt Mandela nu zo bijzonder dat mensen emotioneel worden als ze het over een ontmoeting met Mandela hebben, zelfs als het jaren geleden is? Met die laatste vraag in de hand begint Astrid Joosten haar zoektocht. Astrid mocht in 1994 de uitzending 'Geef Zuid-Afrika een kans' presenteren en daardoor was ze een paar uur in de nabijheid van Mandela. Nog steeds noemt Astrid de ontmoeting met Mandela een hoogtepunt in haar televisiecarrière. Maar ook voetballer Ruud Gullit, oud-premier Wim Kok, oud-burgemeester Ed van Thijn en Karin Bloemen hebben hun eigen verhaal over hun ontmoetingen met de grootste levende legende. Ze vertellen in de documentaire over de rol die Mandela voor hen persoonlijk in hun leven speelde. En duiden wat dan die magie van Mandela was. Mandela, de man die leerde vergeven. Maar die ook zonder uitzondering mensen weet te raken. Door zijn manier van spreken, door zijn manier van kijken of juist door de manier waarop hij kan luisteren. Naar die bijna betoverende gaven van Mandela gaat Astrid op zoek, in Nederland maar ook in Zuid-Afrika. Haar zoektocht leidt haar langs bijzondere verhalen en bijzondere mensen. Aan het einde van ieder interview schrijven alle geïnterviewden een persoonlijke boodschap in een prachtig leren boek: een laatste woord van vriendschap aan de man die zo veel mensen raakte en misschien wel zo veel levens veranderde. Presentatie: Astrid Joosten.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Magie van Mandela gemist

De Magie van Mandela is een documentaire over Nelson Mandela. Wim Kok, Karin Bloemen, Ed van Thijn, Ruud Gullit, Astrid Joosten: allemaal worden ze emotioneel als ze over de Zuid-Afrikaanse oud-president Mandela spreken. Waarom vielen ze als een blok voor Madiba, zoals Nelson Mandela bij zijn stamnaam genoemd wordt? In de VARA documentaire ‘De Magie van Mandela’ gaat Astrid Joosten op zoek naar de overtuigingskracht en het charisma van Mandela. Haar zoektocht leidt haar langs bijzondere verhalen en bijzondere mensen in Zuid-Afrika en Nederland.

Uitzending gemist van De Magie van Mandela? Hier kun je alle uitzendingen van De Magie van Mandela kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!