Programma gemist?

Frozen Planet gemist?

03-01-2012 20:30

Frozen Planet - Winter

Afl.: Winter. Nooit wordt het leven op onze planeet meer op de proef gesteld dan in de poolwinter, als de temperatuur onder min 70 zakt en de wind snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en slechts een paar dappere overlevers wagen het erop om te blijven. We volgen een vrouwtjes-ijsbeer op haar tocht naar de bergen van het Noordpoolgebied om bij de eerste sneeuwstormen haar jongen ter wereld te brengen. Op de bevroren oceaan trotseert de complete wereldpopulatie van bril-eiders de winter in een gigantisch ijsgat dat door woeste stromingen open wordt gehouden. Het poolwoud veranderd in een wonderland van vorst en sneeuw - het toneel van een wanhopig en bloedig gevecht tussen wolf en bizon, maar ook een plek waar een heel bijzonder verbond tussen raaf en veelvraat wordt gesmeed. Onder de sneeuw gaat een magische wereld van winter-overlevers schuil. Hier weten nietige woelmuizen aan de klauwen van de laplanduil te ontsnappen, maar ze ontkomen niet aan het ultieme roofdier onder het sneeuwdek: de wezel. Het is hartje winter; een mannetjesijsbeer dwaalt eenzaam door het donkere, lege ijslandschap. Onder het sneeuwdek beginnen de jonge ijsbeertjes aan hun leven in een hol van ijs, terwijl de nachthemel door fantastische aurora's wordt verlicht. Op Antarctica volgen we de mannetjes-keizerpinguïns in hun zwaarste momenten, als ze hun eieren tegen felle poolstormen moeten beschermen. Weddellzeehonden vluchten in een verborgen wereld van glinsterend koraal en bizarre wezens, tot een ijzige dood toeslaat als sinistere ijsstalactieten omlaag priemen. Dan keert eindelijk het zonlicht terug, en daarmee ook de vrouwtjes-keizerpinguïns, glad en vetgemest, klaar om hun kostbare kuikens hun eerste maal te geven. Deze ultieme ijsfamilie heeft de winter overleefd en kan nu haar jongen gaan grootbrengen. Als de adélies in grote stromen terugkeren en de ijsrand weer wemelt van het leven, is het eindelijk de beurt van de mannetjes-keizerpinguïns om de zee op te gaan.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Frozen Planet gemist

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie 'Life' zendt de EO de 7-delige docureeks 'Frozen Planet' uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt in Frozen Planet de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker in Frozen Planet mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. De afleveringen van Frozen Planet zijn tot een week na uitzending online te bekijken.

Uitzending gemist van Frozen Planet? Hier kun je alle uitzendingen van Frozen Planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!