Programma gemist?

50 Jaar treinramp Harmelen gemist?

08-01-2012 18:55

50 Jaar treinramp Harmelen - 50 Jaar treinramp Harmelen

Documentaire Documentaire over de grootste treinramp in de Nederlandse geschiedenis
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

50 Jaar treinramp Harmelen gemist

50 Jaar treinramp Harmelen, in januari precies vijftig jaar geleden. De weilanden van Harmelen zijn op die koude maandagochtend in 1962 gehuld in een dikke mist, als om 19 minuten over 9 uur een sein wordt gemist. Twee treinen botsen even voorbij station Harmelen frontaal op elkaar. 92 doden en 54 gewonden zijn het gevolg. We zijn op zoek gegaan naar direct betrokkenen die 50 jaar na deze ramp de gebeurtenissen van toen kunnen navertellen. Wat opvalt is de grote impact die de ramp op hun levens heeft gehad. Tot op de dag van vandaag is de ramp bij veel mensen nog bijna dagelijks op een of andere manier in hun gedachten. Zo vertelt Jaap Veenstra hoe hij en zijn verloofde de ramp overleefden doordat ze uit de trein werden gelanceerd. En horen we het verhaal van brandweerman Henny Koetsier over de moeilijke keuzes die destijds gemaakt moesten worden. In deze documentaire schetsen we samen met overlevenden, achterblijvers, hulpverleners en andere direct betrokkenen een compleet beeld van de gebeurtenissen van die mistige maandagmorgen. Deze documentaire is een samenwerking tussen RTV Utrecht en MAX.

Uitzending gemist van 50 Jaar treinramp Harmelen? Hier kun je alle uitzendingen van 50 Jaar treinramp Harmelen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!