Programma gemist?

2Doc: Google en het wereldbrein gemist?

19-02-2016 00:10

2Doc: Google en het wereldbrein - 2Doc: Google en het wereldbrein

Film over het meest ambitieuze internetproject uit de geschiedenis: Googles masterplan om elk boek in de wereld te scannen en te digitaliseren en over de mensen die dat tegen proberen te houden.Meer Film over het meest ambitieuze internetproject uit de geschiedenis: Googles masterplan om elk boek in de wereld te scannen en te digitaliseren, en over de mensen die dat tegen proberen te houden. Alle kennis over heel de wereld samenbrengen op één plek is een eeuwenoude droom. Maar recent lijkt deze droom opeens realiteit te worden. In alle stilte en achter gesloten deuren is Google bezig met een ambitieus project om alle boeken ooit verschenen te scannen en te digitaliseren en onder te brengen in één grote digitale bibliotheek. Het doel is zelfs nog ambitieuzer; Google wil een 'hogere vorm van intelligentie creëren', iets wat HG Wells al aankondigde in zijn essay World brain in 1937. Inmiddels zijn al miljoenen boeken gedigitaliseerd. Er wordt samengewerkt met de meest prestigieuze bibliotheken van de wereld. Want wat is er mis met het toegankelijk en beschikbaar maken van kennis voor iedereen? Webmasters zoeken daarbij voortdurend de grenzen op van copyright issues. Het Google Books Project dat zo voortvarend van slag ging stuit nu op steeds meer verzet. Sommigen beweren dat Google bezig is met grootschalige diefstal, anderen vrezen dat Google een poging doet een monopoliepositie te verwerven op ons gedeelde culturele erfenis. Of dat Google complexe kennis versimpelt tot hapklare en vooral zoekbare weetjes. Inmiddels daagt een groot aantal auteurs Google voor de rechter voor het schenden van het copyright op hun boek.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Google en het wereldbrein gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Google en het wereldbrein? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: Google en het wereldbrein, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: Google en het wereldbrein gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: Google en het wereldbrein? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Google en het wereldbrein kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!