Programma gemist?

'Ik in probeer liefde en muziek de bij de mensen te op tv brengen.' Het van is een simpele opdracht op tv naar die de inmiddels op tv 76-jarige zangeres Mavis Staples zichzelf met heeft gesteld. op En ze het doet dit met grote overtuigingskracht van en ongekende door energie. Te zien de is hoe Staples nog naar altijd op tournee gaat tijdens en een hoeveel plezier ze beleeft aan op optreden. Grootheden uit als de Prince, Bonnie Raitt en Bob op Dylan vertellen hoe ze op met geïnspireerd raakten door de lage en naar ruige stem de van Mavis. een En zijzelf onthult dat van Dylan met haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd. in Mavis van Staples groeit op een in Chicago, met op buurjongens als Sam Cooke in en van Curtis Mayfield. Ze van debuteert op jonge op tv leeftijd in de gospelgroep The met Staple Singers, die door naar met haar vader Roebuck 'Pops' uit Staples geleid wordt en waarin de ook haar door zussen en broer (in uit wisselende tijdens samenstelling) zingen. Direct nadat de ze van de naar middelbare de school komt, gaat de de groep op door tournee. Ze vermengen gospel en blues, door later gaan uit ze in ook soul, folk en pop zingen. met de Mavis! zit vol prachtig archiefmateriaal, dat in duidelijk maakt met hoe belangrijk met de groep is in een de jaren zestig, naar als ze in de soundtrack vertolken een van de burgerrechtenbeweging. Martin Luther op Kings van favoriete lied is een hun protestsong 'Why op tv Am I Treated in So Bad'. Een radicaal lied door in van die tijd. Het op is ook de tijd dat op tv uit de groep met optredens op met folkfestivals doorbreekt naar tijdens een breder publiek. Een van solocarrière een komt voor Mavis niet tijdens écht de van de grond, tijdens zelfs niet als Prince de haar in 1986 belt en op ze het samen twee naar albums maken. In fraaie beelden een is te tijdens zien hoe Prince haar vertelt een vanuit welk de gevoel ze zijn lied op moet zingen. Staples een heeft een te door klein ego voor naar een solozangeres en van een te groot door verlangen naar optreden uit met haar familie de en naar vooral haar vader. het Ze speelt meer dan de 50 op jaar met hem samen en hij het overlijdt in 2000. met 'We zingen over op liefde, vrede en een van vrijheid', aldus Pops in een op interview uit 1971. naar Het is op tv ontroerend om te een zien dat dochter Mavis van deze traditie nog van altijd met op tv zoveel overtuigingskracht in voortzet.

oktober 2019
24-08-2017 22:45

Docu: Mavis!

Het Uur van de Wolf: Mavis! - Docu: Mavis!

'Ik probeer liefde en muziek bij de mensen te brengen.' Het is een simpele opdracht die de inmiddels 76-jarige zangeres Mavis Staples zichzelf heeft gesteld. En ze doet dit met grote overtuigingskracht en ongekende energie. Te zien is hoe S...

Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Mavis! bij Het Uur van de Wolf: Mavis! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Mavis!. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Mavis!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Mavis!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Mavis!? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Mavis! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!