Programma gemist?

'Ik op tv probeer liefde uit en muziek bij de van mensen te brengen.' Het een is van een simpele opdracht door die de inmiddels 76-jarige op zangeres Mavis Staples zichzelf heeft van gesteld. En ze in doet in dit met grote overtuigingskracht het en ongekende energie. op tv Te zien is naar hoe in Staples nog altijd op tournee het gaat van en hoeveel plezier ze beleeft van aan optreden. Grootheden in als Prince, Bonnie door Raitt en met Bob Dylan vertellen door hoe ze de geïnspireerd raakten door de lage van en ruige stem de van Mavis. van En zijzelf onthult een dat Dylan door haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd. op tv Mavis op tv Staples groeit op op tv in Chicago, met van buurjongens als Sam Cooke en op tv in Curtis Mayfield. Ze debuteert op met jonge de leeftijd in de gospelgroep de The Staple Singers, die het door haar vader Roebuck met 'Pops' Staples naar geleid wordt een en waarin ook op tv haar zussen het en broer (in naar wisselende samenstelling) zingen. Direct op nadat ze van de op middelbare op school komt, gaat de uit groep op tijdens tournee. Ze vermengen gospel met en blues, later de gaan ze het ook soul, folk door en pop zingen. Mavis! zit de vol prachtig archiefmateriaal, op dat duidelijk maakt in hoe belangrijk de groep uit is in de de jaren zestig, als in het ze de soundtrack vertolken de van de burgerrechtenbeweging. Martin uit Luther de Kings favoriete lied is een hun protestsong 'Why Am I het Treated de So Bad'. Een radicaal lied in het in die tijd. Het is ook door naar de tijd dat de op groep met optredens op door folkfestivals een doorbreekt naar een breder publiek. naar Een solocarrière komt voor het Mavis niet écht een van de het grond, zelfs niet als op Prince uit haar in 1986 belt en naar ze samen op twee albums met maken. In fraaie beelden een is te uit zien hoe Prince haar vertelt uit vanuit welk gevoel naar ze zijn van lied in moet zingen. Staples heeft in een te klein ego voor naar een een solozangeres en een te groot op tv verlangen naar optreden naar met haar uit familie en vooral op tv haar vader. het Ze speelt meer dan 50 op tv door jaar met hem in samen en hij overlijdt in 2000. uit 'We zingen over door liefde, vrede naar en vrijheid', naar aldus Pops in in een interview uit het 1971. Het is ontroerend een om te zien dat de dochter tijdens Mavis deze traditie nog altijd de op tv met zoveel overtuigingskracht een voortzet.

november 2019
24-08-2017 22:45

Docu: Mavis!

Het Uur van de Wolf: Mavis! - Docu: Mavis!

'Ik probeer liefde en muziek bij de mensen te brengen.' Het is een simpele opdracht die de inmiddels 76-jarige zangeres Mavis Staples zichzelf heeft gesteld. En ze doet dit met grote overtuigingskracht en ongekende energie. Te zien is hoe S...

Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Mavis! bij Het Uur van de Wolf: Mavis! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Mavis!. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Mavis!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Mavis!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Mavis! gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Mavis!? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Mavis! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 24-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!