Programma gemist?

Culinair reisprogramma. Marokkko van is het op land naar van 1001 dromen, dromen die naar werkelijkheid tijdens kunnen worden. Maar in deze een dromerige, sprookjesachtige omgeving uit is op tv de realiteit soms naar hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen van of ruig gebied zoals de de woestijn in worden dragelijk dankzij de een gave om te in dromen met en deze te realiseren. Dromen de als het voedsel. Abdelkader en Saida maken van een reis langs de mensen die van hun Marokkaanse droom op uit geheel op tv eigen wijze (proberen te) de realiseren. Zo raken ze tijdens o.a. met in gesprek op tv met een acrobaat op in het strand het in Tanger die droomt van het een internationale naar carrière en hij het kan geen dag de zonder dadels. Dat uit doet Abdelkader met en Saida besluiten om naar van het zuiden af van te reizen, daar de waar de van dadels groeien uit en de woestijn begint. Er uit wacht hen een mooie uit van ontmoeting met de eerste vrouwlijke gids in uit van Marokko, Zineb. Nooit heeft het zij haar droom op opgegeven om van gids te worden, naar ondanks alle het tegenwerking. Ze geeft met tips hoe te overleven met in de uit woestijn.

Culinair reisprogramma. een In op Marokko is er een eeuwenlange traditie tijdens van uit eigen brood maken. tijdens Dat is ook door niet zo tijdens verwonderlijk, omdat het met land een ideaal klimaat heeft voor door de naar teelt van tarwe in en gerst. In de Romeinse op tv tijd in werd Marokko op ook wel 'de graanschuur tijdens van Rome' genoemd. Tot met op de dag de van de vandaag maken veel Marokkanen hun eigen door brood. Brood is op tv met zelfs heilig geworden; het staat een voor samenleving, leven het en is van een gift van in god. Brood de wordt met meer respect behandeld tijdens dan ieder ander door voedsel. Abdelkader en naar Saida willen hier meer van van een weten en reizen in op deze aflevering naar o.a. naar Ait Bouguemes, de de van gelukkige vallei. Het de best bewaarde geheim van Marokko. uit In deze een prachtige, vruchtbare vallei naar is het in net alsof de tijdens tijd heeft stil gestaan. Hier een zijn de een mensen volledig zelfvoorzienend en van helpen Abdelkader van en Saida een handje met mee.

Couscous een is over de hele wereld met bekend als hèt met gerecht van met de Marokkaanse keuken. op tv Dit traditionele naar gerecht wordt van tegenwoordig altijd op uit de vrijdagmiddag na een het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? de Dat was het niet altijd tijdens het geval. Het maken naar van een traditionele couscous het vraagt een veel tijd en de geduld. In op tv de bergen van Ifrane door krijgen Abdelkader en Saida daarom in een lesje 'geduld' op van drie de generaties het vrouwen. Maar naarmate de op tv Marokkaanse vrouwen tijdens zich meer ontwikkelen en aan tijdens hun eigen carrières tijdens bouwen, hebben ze het steeds minder met tijd om hele het dagen in de keuken door uit te brengen. een Het op tv maken van de met couscous moet en kan dus van sneller. Hoe? een Dat onthult de bekendste tv-kok met van op Marokko in haar eigen studio een in met hartje Casablanca. het Abdelkader en Saida krijgen een door kijkje achter van de schermen in bij Choumicha.

Culinair op reisprogramma. Bastilla is een het meest feestelijke gerecht van van de Marokkaanse van keuken. Dit uit 'koningsgerecht' dat met vaak op bruiloften en partijen met wordt gegeten, is een in mengsel van met kip, amandelen, tijdens kaneel en kruiden in een het in knapperig korstje van filodeeg. Het tijdens maken van een goede tijdens Bastilla is het niet op eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan uit voor een masterclass naar met de het Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem in leren ze dat de de Marokkaanse door keuken een plek door is waar hartig van en zoet met in elkaar worden in gecombineerd. In de Bastilla proef op tv je de in Andalusische en Joodse van invloeden, want in naar het gerecht komen op tv het Marokkaanse noorden van en zuiden samen. uit De Benali's reizen van op tv het het uiterste noorden, een waar in Tanger nog naar steeds veel Andalusische muziek in gemaakt naar wordt, naar het in uiterste zuiden waar de de amandelbomen groeien.

Culinair de reisprogramma over harira, een door hartige, krachtige groentesoep het die in de naar ramadan wordt de gegeten. Het is een gerecht op tv waarin tijdens verschillende culturen samenkomen. een Net als in het land naar Marokko zelf. een Culinair reisprogramma. op tv Deze aflevering gaat over op harira, een hartige, krachtige uit groentesoep die van in de naar ramadan wordt gegeten. Het een is een gerecht waarin op verschillende op tv culturen samenkomen. Net als het in het land tijdens Marokko zelf. Abdelkader van Benali en op tv zijn vrouw Saida bezoeken Tanger, tijdens met Tetouan, Chefchaouen, Fez, van Rabat en Marrakech. In Rabat de gaan ze uit naar de Oudaya een om daar een de Andalusische versie van harira te tijdens met proeven. Om een goede door harira te maken heb een je smen met (geklaarde boter) van en ras al hanout (een kruidenmengsel) door nodig. Beide ingrediënten van is op tv echt handwerk. Niemand weet van precies hoeveel van je ervan nodig een hebt en wat de juiste het hoeveelheden zijn. op tv De Benali's willen de graag weten hoe de smen gemaakt uit wordt en daarvoor gaan ze naar in naar Fez, de culinaire hoofdstad van met Marokko. Voor in de kruiden die in je kunt vinden in naar ras de al hanout gaan ze naar het het zuiden, naar het op Marrakech. Daar woont de Amerikaanse een herbalist op Gary Martin die zich inzet van voor het behoud van tijdens de Marokkaanse tijdens kruiden.

Abdelkader en door Saida hebben thuis een een fles arganolie met staan. Ze willen graag naar weten waar door het vandaan komt, waar naar het voor gebruikt op wordt op tv en hoe het gemaakt op wordt. Abdelkader en de Saida hebben thuis naar een fles arganolie met staan. Ze naar willen graag weten tijdens waar het naar vandaan komt, waar het voor een gebruikt wordt van en hoe het gemaakt wordt. een Voor het vinden in van de op antwoorden het op hun vragen reizen een ze daarom af de naar het achterland van de een de havenstad Agadir, de enige met plek ter naar wereld waar de van arganboom groeit. Maar de boom wordt uit bedreigd uit door geiten, die alles kaalvreten, een door en de oprukkende in woestijn.

april 2021
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!