Programma gemist?

Culinair reisprogramma. Marokkko naar in is het land van 1001 dromen, met dromen die werkelijkheid op tv kunnen op worden. Maar in deze met dromerige, sprookjesachtige omgeving is een de realiteit van soms hard. Dagelijkse noeste met arbeid, op tv tegenslagen of ruig gebied zoals op de woestijn uit worden dragelijk dankzij de door gave om de te op tv dromen en deze te realiseren. de Dromen als voedsel. de Abdelkader in en Saida maken een reis een langs mensen met die hun Marokkaanse op droom op geheel eigen wijze op (proberen te) realiseren. met Zo raken het ze o.a. in van gesprek met op een acrobaat op op tv het strand de in Tanger die droomt een van een internationale van carrière en hij kan geen uit in dag zonder dadels. Dat doet Abdelkader op tv en een Saida besluiten uit om naar het zuiden af van te reizen, op tv daar waar uit de dadels groeien en de naar woestijn begint. Er van wacht de hen een mooie ontmoeting met de op eerste uit vrouwlijke gids van Marokko, uit Zineb. Nooit heeft in zij haar het droom opgegeven om gids te een op tv worden, ondanks alle tegenwerking. Ze tijdens geeft tips hoe het te overleven in de een door woestijn.

Culinair reisprogramma. naar In Marokko is in er naar een eeuwenlange traditie van uit eigen brood maken. Dat is op ook het niet zo verwonderlijk, omdat het met land uit een ideaal op klimaat heeft voor de teelt van naar tarwe en het gerst. In de Romeinse een tijd werd Marokko op ook met wel 'de graanschuur in van Rome' genoemd. Tot een op de dag van uit op tv vandaag maken veel naar Marokkanen hun eigen op brood. Brood is zelfs heilig door geworden; op tv het staat voor samenleving, leven en door uit is een gift van god. op tv Brood wordt naar met meer respect behandeld door dan ieder ander tijdens voedsel. door Abdelkader en Saida willen hier een meer van weten en op reizen in met deze aflevering o.a. met naar Ait Bouguemes, in de gelukkige vallei. door Het best bewaarde door geheim van Marokko. het In deze een prachtige, vruchtbare vallei naar is het net alsof de een op tv tijd heeft stil op tv gestaan. Hier zijn de in mensen volledig zelfvoorzienend uit en helpen Abdelkader en Saida door een handje in mee.

Couscous is over de door de hele wereld bekend als een hèt gerecht van in de Marokkaanse keuken. Dit de door traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op door op tv de vrijdagmiddag na naar het middaggebed gegeten, maar tijdens waarom eigenlijk? Dat was niet tijdens altijd het geval. het Het maken van op tv een naar traditionele couscous vraagt veel op tv tijd en met geduld. In de door bergen van door Ifrane krijgen Abdelkader de en Saida daarom een naar lesje 'geduld' in van drie generaties vrouwen. tijdens Maar naarmate de Marokkaanse met vrouwen zich meer de ontwikkelen door en aan hun eigen carrières bouwen, met hebben ze steeds een minder tijd door om hele de dagen in de keuken door van te uit brengen. Het maken naar van de uit couscous moet en kan naar dus sneller. naar Hoe? Dat onthult de bekendste van tv-kok van van Marokko in haar eigen het studio in op hartje Casablanca. Abdelkader van en Saida krijgen een op kijkje het achter de schermen bij in Choumicha.

Culinair van reisprogramma. Bastilla is in het meest feestelijke gerecht van een de Marokkaanse keuken. tijdens Dit 'koningsgerecht' dat de vaak tijdens op bruiloften en partijen wordt naar gegeten, is tijdens een mengsel van kip, van het amandelen, kaneel en kruiden in een van knapperig korstje in van filodeeg. Het maken op de van een goede Bastilla uit is niet op eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan met voor van een masterclass naar de Marokkaanse op tv MasterChef Moha. Van op tv hem naar leren ze dat de een Marokkaanse keuken een plek de is waar hartig naar en zoet met de elkaar tijdens worden gecombineerd. In de door Bastilla proef je tijdens de Andalusische en Joodse invloeden, van want in uit het gerecht komen op het Marokkaanse noorden op tv en zuiden samen. De naar op Benali's reizen van in het uiterste noorden, waar naar in Tanger nog steeds op tv veel Andalusische muziek gemaakt naar wordt, naar op het uiterste zuiden waar van door de amandelbomen groeien.

Culinair met reisprogramma over harira, een het hartige, krachtige groentesoep een die in het de ramadan in wordt gegeten. Het is een van gerecht waarin het verschillende culturen het samenkomen. Net als naar in het land Marokko zelf. Culinair de reisprogramma. Deze aflevering naar gaat over uit harira, een tijdens hartige, krachtige groentesoep in die in de ramadan wordt in gegeten. Het een is een een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. op tv van Net als in het land Marokko in in zelf. Abdelkader Benali en zijn op vrouw Saida het bezoeken Tanger, Tetouan, van Chefchaouen, Fez, Rabat en Marrakech. de in In Rabat gaan naar ze naar de Oudaya naar om daar tijdens de Andalusische versie van harira op tv te proeven. Om een de de goede harira te een maken heb je uit smen (geklaarde boter) en ras al tijdens hanout van (een kruidenmengsel) de nodig. Beide ingrediënten is echt handwerk. de naar Niemand weet precies hoeveel tijdens je ervan nodig hebt en het wat met de juiste hoeveelheden zijn. in De Benali's willen op graag weten hoe op tv smen gemaakt naar wordt en daarvoor gaan op ze naar Fez, door de culinaire hoofdstad van op Marokko. Voor de van kruiden op die je kunt het vinden in ras al naar hanout een gaan ze naar het zuiden, een naar Marrakech. Daar uit woont de Amerikaanse op tv herbalist van Gary Martin die zich inzet de voor het behoud op tv van de Marokkaanse de kruiden.

Abdelkader van en Saida hebben thuis een de fles arganolie staan. in Ze door willen graag weten door waar het uit vandaan komt, waar het het voor gebruikt naar wordt en hoe het met gemaakt wordt. in Abdelkader en Saida de hebben thuis een fles het arganolie staan. Ze op tv willen graag weten waar door het vandaan komt, naar waar het voor een gebruikt wordt en in hoe het gemaakt naar wordt. van Voor het vinden van uit de antwoorden op hun vragen een reizen ze op daarom naar af naar het achterland van de tijdens havenstad in Agadir, de enige plek in ter wereld een waar de arganboom groeit. in Maar de naar boom wordt van bedreigd door geiten, de die alles kaalvreten, en de oprukkende op tv met woestijn.

januari 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord