Programma gemist?

Culinair reisprogramma. in Marokkko is op tv het land van 1001 tijdens dromen, dromen die werkelijkheid uit tijdens kunnen worden. Maar in uit deze dromerige, sprookjesachtige op tv omgeving is de van realiteit soms hard. Dagelijkse noeste op arbeid, tegenslagen de of tijdens ruig gebied zoals de woestijn worden tijdens dragelijk op dankzij de gave om te door dromen en deze naar te op tv realiseren. Dromen de als voedsel. Abdelkader en Saida tijdens maken een het reis langs mensen die het hun Marokkaanse droom naar op naar geheel eigen wijze een (proberen te) realiseren. Zo raken ze op o.a. in tijdens gesprek met een acrobaat tijdens op van het strand in Tanger met die droomt van het een internationale carrière op en hij tijdens kan geen dag het zonder dadels. een Dat doet Abdelkader uit en Saida besluiten om naar het van zuiden af te van reizen, daar waar in naar de dadels groeien en de met woestijn begint. Er wacht op tv hen een een mooie ontmoeting met door de eerste vrouwlijke gids uit een van Marokko, Zineb. Nooit heeft zij de op tv haar droom opgegeven om gids te op tv worden, een ondanks alle tegenwerking. Ze uit geeft tips hoe te op tv overleven in de op tv het woestijn.

Culinair reisprogramma. In een Marokko is er een een eeuwenlange in traditie in van eigen brood maken. Dat met is door ook niet zo verwonderlijk, omdat het in tijdens land een ideaal klimaat heeft voor op tv de teelt tijdens van door tarwe en gerst. In door de Romeinse tijd werd in Marokko ook wel een 'de graanschuur van Rome' tijdens genoemd. Tot een op de dag tijdens van vandaag maken het veel Marokkanen hun eigen het met brood. Brood is zelfs heilig geworden; tijdens met het staat voor samenleving, leven op en is met een gift van god. op tv Brood wordt met op tv meer naar respect behandeld dan ieder ander tijdens voedsel. Abdelkader en in Saida willen hier meer van van weten en van reizen in deze de aflevering o.a. naar op tv Ait Bouguemes, het de op gelukkige vallei. Het best bewaarde geheim door van Marokko. met In deze prachtige, vruchtbare de in vallei is het naar net alsof de tijd heeft uit stil uit gestaan. Hier zijn de mensen met volledig zelfvoorzienend en tijdens helpen Abdelkader van en Saida een op tv handje mee.

Couscous tijdens is over de een hele wereld bekend op tv als hèt gerecht van een de Marokkaanse van keuken. Dit traditionele door gerecht wordt tegenwoordig in altijd op de vrijdagmiddag naar na het middaggebed gegeten, op maar waarom eigenlijk? in met Dat was niet altijd het op geval. Het maken van van een traditionele op tv couscous op tv vraagt veel tijd en geduld. In het de tijdens bergen van Ifrane krijgen Abdelkader door en Saida daarom op tv een lesje 'geduld' naar van drie de generaties vrouwen. Maar naarmate het een de Marokkaanse vrouwen zich tijdens meer ontwikkelen en aan hun tijdens eigen carrières bouwen, op hebben ze steeds van een minder tijd om hele dagen in op tv de keuken door uit te brengen. Het op tv maken van van de couscous moet en op kan een dus sneller. Hoe? Dat op onthult naar de bekendste tv-kok van Marokko in op tv haar eigen studio van in hartje Casablanca. uit Abdelkader op en Saida krijgen een kijkje het achter de de schermen bij tijdens Choumicha.

Culinair door reisprogramma. Bastilla is het meest van op feestelijke gerecht van een de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat op vaak op bruiloften naar en partijen in wordt gegeten, is een met mengsel van het kip, amandelen, kaneel en tijdens kruiden het in een knapperig korstje uit van een filodeeg. Het maken van een op goede Bastilla met is niet naar eenvoudig. Abdelkader en Saida een gaan voor een met masterclass naar op tv de Marokkaanse MasterChef Moha. Van een hem leren van ze dat op de Marokkaanse keuken een door plek is op tv waar hartig en zoet het met elkaar worden op tv gecombineerd. In de Bastilla proef met je de Andalusische uit en Joodse in invloeden, in want in het van gerecht komen het in Marokkaanse noorden en zuiden samen. tijdens De naar Benali's reizen van het uiterste van noorden, waar in Tanger met nog steeds de veel Andalusische een muziek gemaakt een wordt, naar het door uiterste zuiden waar een de amandelbomen groeien.

Culinair in reisprogramma over harira, van een hartige, krachtige groentesoep tijdens die in de ramadan uit wordt uit gegeten. Het het is een gerecht waarin op verschillende culturen naar samenkomen. Net als in het land het Marokko door zelf. Culinair reisprogramma. Deze naar aflevering gaat het over harira, een een hartige, krachtige uit groentesoep die in de ramadan uit wordt gegeten. Het is het een het gerecht waarin verschillende het culturen samenkomen. Net als het in het van land Marokko zelf. Abdelkader naar Benali en zijn uit vrouw Saida bezoeken door Tanger, Tetouan, de Chefchaouen, Fez, Rabat en de Marrakech. In uit Rabat gaan ze naar in de op Oudaya om daar de Andalusische versie door van op harira te op proeven. Om een goede met harira te maken op heb je smen (geklaarde van boter) en ras een al hanout in (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediënten van op is echt handwerk. Niemand tijdens weet precies hoeveel je met ervan nodig hebt en de wat de op tv juiste uit hoeveelheden zijn. De Benali's tijdens willen graag weten in hoe smen gemaakt wordt de en op tv daarvoor gaan ze naar Fez, de met culinaire hoofdstad op tv van Marokko. de Voor de in kruiden die je door kunt vinden in ras al de hanout tijdens gaan ze naar het een zuiden, naar Marrakech. Daar van woont de Amerikaanse in herbalist van Gary Martin die zich uit inzet voor het behoud naar van de in Marokkaanse kruiden.

Abdelkader met en Saida hebben thuis met een fles arganolie staan. uit Ze van willen graag weten waar het het vandaan met komt, waar tijdens het voor gebruikt wordt en hoe tijdens het uit gemaakt wordt. Abdelkader en Saida met van hebben thuis een fles uit arganolie staan. Ze door willen graag weten in waar het vandaan komt, waar in het door voor gebruikt uit wordt en hoe het gemaakt door wordt. Voor het vinden met van de antwoorden door op op hun vragen in reizen ze daarom af naar naar het op tv achterland van de havenstad Agadir, de op tv het enige plek ter wereld waar de met arganboom groeit. de Maar de boom op wordt bedreigd door geiten, van die alles kaalvreten, uit en de oprukkende op tijdens woestijn.

september 2020
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!