Programma gemist?

Culinair reisprogramma. Marokkko uit is het land door van 1001 dromen, uit dromen die het werkelijkheid kunnen worden. het Maar naar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving uit is de de realiteit soms hard. Dagelijkse door noeste arbeid, tegenslagen of naar ruig gebied in zoals de woestijn van worden dragelijk dankzij het de tijdens gave om te dromen op tv en deze te realiseren. het Dromen als voedsel. tijdens Abdelkader en Saida van maken een reis tijdens langs mensen in die hun Marokkaanse droom van op geheel eigen wijze op de (proberen te) realiseren. Zo raken naar ze tijdens o.a. in gesprek naar met een acrobaat op het strand door in Tanger die in droomt van een door door internationale carrière en uit hij kan geen dag op tv zonder dadels. in Dat doet Abdelkader en Saida besluiten uit op tv om naar het zuiden af te op reizen, daar op tv waar de uit dadels groeien en de door woestijn begint. in Er wacht hen een mooie door ontmoeting het met de in eerste vrouwlijke gids van uit Marokko, Zineb. uit Nooit heeft zij haar de droom opgegeven om gids te de worden, tijdens ondanks alle tegenwerking. Ze geeft door tips hoe in te overleven in de door de woestijn.

Culinair van reisprogramma. In Marokko is de er van een eeuwenlange traditie van eigen brood naar maken. Dat tijdens is ook niet zo tijdens op tv verwonderlijk, omdat het land een op tv ideaal klimaat heeft voor in van de teelt van tarwe en gerst. op In de naar Romeinse tijd werd Marokko tijdens ook wel 'de op tv graanschuur van Rome' de genoemd. in Tot op de dag de van vandaag maken uit veel Marokkanen hun eigen de een brood. Brood is zelfs het heilig geworden; het staat voor van van samenleving, leven en is een in gift van van god. Brood wordt met het meer respect behandeld dan door ieder ander het voedsel. Abdelkader een en Saida willen hier meer in van weten een en reizen in in deze op tv aflevering o.a. naar Ait op tv Bouguemes, de gelukkige vallei. Het op tv de best bewaarde geheim van Marokko. In op deze op prachtige, vruchtbare van vallei is het net alsof door de tijd heeft stil van gestaan. door Hier zijn de mensen volledig het zelfvoorzienend een en helpen Abdelkader en een Saida een handje door mee.

Couscous tijdens is over de hele het wereld bekend als door hèt gerecht van met de Marokkaanse een keuken. Dit traditionele gerecht door wordt tegenwoordig de altijd op de door vrijdagmiddag na het door middaggebed gegeten, met maar waarom eigenlijk? Dat was van niet naar altijd het geval. Het maken van van een traditionele uit couscous vraagt naar veel tijd door en geduld. In de uit bergen van op Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom uit een lesje 'geduld' op van op drie generaties van vrouwen. Maar naarmate de Marokkaanse tijdens vrouwen zich meer in ontwikkelen en uit aan hun eigen naar carrières bouwen, van hebben ze steeds minder het tijd om hele dagen naar in de op keuken door te brengen. tijdens Het maken op van de couscous moet en naar uit kan dus sneller. Hoe? Dat in onthult de van bekendste tv-kok van Marokko van in haar eigen uit studio in hartje tijdens Casablanca. Abdelkader en Saida naar op tv krijgen een kijkje achter in de schermen uit bij Choumicha.

Culinair reisprogramma. met Bastilla is het meest uit de feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. tijdens Dit 'koningsgerecht' dat van een vaak op bruiloften en partijen wordt de gegeten, is door een mengsel op tv van kip, amandelen, in kaneel en kruiden in een een door knapperig korstje van filodeeg. Het maken tijdens van een een goede met Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader op en Saida gaan op voor een masterclass naar van de Marokkaanse tijdens MasterChef een Moha. Van hem op leren ze dat de Marokkaanse keuken een een plek is het waar hartig en op tv zoet het met elkaar uit worden gecombineerd. In de tijdens Bastilla proef je de Andalusische door en naar Joodse invloeden, want in het op gerecht komen het met Marokkaanse noorden door en zuiden samen. met De Benali's met reizen van met het uiterste noorden, in waar in Tanger tijdens nog steeds veel Andalusische muziek een gemaakt wordt, naar in het op uiterste zuiden waar de een amandelbomen groeien.

Culinair reisprogramma over een harira, een een hartige, krachtige een groentesoep die in op de ramadan wordt gegeten. een Het met is een gerecht van waarin verschillende culturen op tv samenkomen. Net als in in het land het Marokko zelf. Culinair reisprogramma. tijdens Deze aflevering gaat over harira, het naar een hartige, krachtige groentesoep uit die in de ramadan met wordt de gegeten. Het is van een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. op Net als in in tijdens het land Marokko het zelf. Abdelkader Benali en zijn van vrouw de Saida bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, uit Fez, Rabat en Marrakech. in In een Rabat gaan ze naar de door Oudaya om met daar de Andalusische een versie van harira te van proeven. Om een op tv uit goede harira te maken heb met je smen (geklaarde boter) van en ras de al hanout (een door kruidenmengsel) nodig. Beide uit ingrediënten het is echt handwerk. Niemand een weet precies hoeveel je ervan met nodig hebt de en wat in de juiste hoeveelheden van zijn. De Benali's een willen graag weten op hoe smen gemaakt wordt en door daarvoor gaan op ze naar in Fez, de culinaire uit hoofdstad van Marokko. Voor op tv de kruiden die je van kunt vinden in in ras al van hanout gaan ze naar van het de zuiden, naar Marrakech. een Daar woont naar de Amerikaanse herbalist Gary Martin uit die het zich inzet voor het behoud van van in de Marokkaanse kruiden.

Abdelkader de en Saida hebben thuis door een fles arganolie staan. door Ze willen naar graag weten waar door het vandaan komt, tijdens waar het voor van gebruikt wordt en hoe naar het gemaakt wordt. op tv Abdelkader en Saida op tv een hebben thuis een fles arganolie staan. op tv Ze willen graag door tijdens weten waar het naar vandaan komt, waar de het voor gebruikt wordt het en hoe het gemaakt uit wordt. Voor tijdens het vinden van de op antwoorden op op hun vragen reizen ze daarom de af naar van het achterland van de door havenstad Agadir, de op enige plek met ter wereld waar de door tijdens arganboom groeit. Maar de boom het wordt bedreigd door de geiten, die alles kaalvreten, op en de oprukkende door het woestijn.

mei 2020
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!