Programma gemist?

Culinair van reisprogramma. Marokkko is het in land op tv van 1001 dromen, dromen die in werkelijkheid kunnen worden. het Maar in deze door dromerige, sprookjesachtige omgeving door is de het realiteit soms hard. Dagelijkse noeste de arbeid, tegenslagen of een ruig gebied zoals naar met de woestijn worden dragelijk dankzij van de in gave om te dromen op en deze te realiseren. naar Dromen als voedsel. Abdelkader tijdens en tijdens Saida maken een door reis langs door mensen die hun Marokkaanse droom op van geheel eigen wijze door (proberen op tv te) realiseren. een Zo raken ze met o.a. in gesprek met een acrobaat het op het in strand in Tanger op tv die op tv droomt van een internationale carrière een en de hij kan geen op dag zonder dadels. Dat doet Abdelkader een en Saida het besluiten om naar tijdens het zuiden af in te reizen, daar waar de de dadels uit groeien en tijdens de woestijn van begint. Er wacht een hen een mooie ontmoeting met de de een eerste vrouwlijke gids van Marokko, op tv Zineb. Nooit heeft zij het haar naar droom opgegeven om met gids te met worden, ondanks alle tegenwerking. van Ze geeft met tips hoe te in overleven in de op tv woestijn.

Culinair van reisprogramma. In Marokko een is er een eeuwenlange traditie op tv van eigen brood een van maken. Dat is ook op tv niet zo verwonderlijk, omdat een het land een op tv ideaal op klimaat heeft voor de teelt van een door tarwe en gerst. In op tv de Romeinse uit tijd werd Marokko ook door wel 'de graanschuur van op tv Rome' genoemd. het Tot op de de dag van het vandaag maken veel Marokkanen hun eigen een brood. tijdens Brood is zelfs heilig geworden; een het staat voor door samenleving, op tv leven en is in een gift van god. Brood door wordt met meer tijdens met respect behandeld dan ieder ander voedsel. een Abdelkader en Saida naar het willen hier meer van weten tijdens en reizen in deze met aflevering o.a. op tv naar uit Ait Bouguemes, de gelukkige vallei. naar Het een best bewaarde geheim van Marokko. het In met deze prachtige, vruchtbare vallei is een het van net alsof de tijd heeft naar stil gestaan. Hier op zijn de mensen een volledig zelfvoorzienend en helpen op uit Abdelkader en Saida een handje de mee.

Couscous een is over de hele op tv wereld bekend in als hèt op tv gerecht van de Marokkaanse keuken. in Dit traditionele gerecht wordt door tegenwoordig in altijd op de het vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, uit maar waarom met eigenlijk? op Dat was niet altijd het geval. op tv Het maken in van een traditionele couscous met de vraagt veel tijd naar en geduld. In de op bergen van op tv Ifrane krijgen Abdelkader en het Saida daarom een lesje op 'geduld' het van drie generaties vrouwen. Maar de naarmate met de Marokkaanse vrouwen op zich meer ontwikkelen met en aan hun eigen op carrières bouwen, hebben ze steeds de minder tijd om met in hele dagen in de keuken door op te brengen. op Het maken van de de couscous moet uit en kan een dus sneller. Hoe? Dat onthult met de de bekendste tv-kok een van Marokko in haar eigen op tv studio in hartje Casablanca. op Abdelkader tijdens en Saida krijgen een een kijkje achter op de schermen bij het Choumicha.

Culinair op reisprogramma. Bastilla is het tijdens meest uit feestelijke gerecht van de Marokkaanse het keuken. Dit 'koningsgerecht' uit dat vaak op bruiloften naar en met partijen wordt gegeten, in is een mengsel van de kip, amandelen, kaneel en op tv kruiden in een van knapperig korstje van van uit filodeeg. Het maken van het een goede door Bastilla is niet naar eenvoudig. Abdelkader en tijdens Saida gaan voor een door masterclass naar de Marokkaanse in MasterChef Moha. Van in hem leren met ze dat de Marokkaanse een keuken een plek is een waar uit hartig en zoet van met elkaar worden gecombineerd. In het de Bastilla uit proef met je de Andalusische en Joodse op tv invloeden, want in op het gerecht komen op tv het de Marokkaanse noorden en zuiden samen. De op tv Benali's reizen van in de het uiterste noorden, op tv waar in Tanger nog steeds het veel Andalusische muziek tijdens gemaakt wordt, naar met het uiterste zuiden van waar de van amandelbomen groeien.

Culinair reisprogramma over op tv het harira, een hartige, het krachtige groentesoep die in de op tv ramadan de wordt gegeten. Het tijdens is een gerecht van waarin verschillende culturen van samenkomen. Net als in het land op Marokko zelf. Culinair naar in reisprogramma. Deze aflevering gaat tijdens over harira, met een hartige, krachtige groentesoep die in op op tv de ramadan wordt gegeten. Het is naar een gerecht waarin uit verschillende culturen een samenkomen. Net als in in het het land Marokko zelf. Abdelkader het Benali en met zijn vrouw tijdens Saida bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, door Rabat en op tv Marrakech. In Rabat gaan met ze naar de uit Oudaya om daar de de Andalusische van versie door van harira te proeven. uit Om een goede harira te de maken naar heb je smen (geklaarde boter) met en ras al van hanout (een kruidenmengsel) de nodig. Beide in ingrediënten is de echt handwerk. naar Niemand weet precies door hoeveel je ervan met nodig hebt en wat de juiste door hoeveelheden zijn. De met uit Benali's willen graag weten hoe een smen door gemaakt wordt en met daarvoor gaan ze naar van Fez, de culinaire hoofdstad van in Marokko. Voor de op tv kruiden die uit je kunt vinden in een ras al hanout in gaan ze tijdens naar het zuiden, naar naar Marrakech. Daar op tv woont de Amerikaanse in herbalist Gary Martin die op een zich inzet voor het behoud op tv van in de Marokkaanse kruiden.

Abdelkader op en Saida hebben thuis een tijdens met fles arganolie staan. Ze in willen graag weten waar het met naar vandaan komt, waar het een voor gebruikt wordt en hoe van het gemaakt een wordt. Abdelkader en Saida het in hebben thuis een fles naar arganolie staan. Ze willen graag met weten door waar het vandaan komt, een waar het het voor gebruikt wordt en het hoe het een gemaakt wordt. Voor het in vinden van de de antwoorden naar op hun vragen reizen ze daarom van af naar een het achterland door van de havenstad Agadir, de de enige plek ter tijdens wereld waar met de arganboom groeit. tijdens Maar door de boom wordt het bedreigd door geiten, die alles kaalvreten, van en de oprukkende met op tv woestijn.

januari 2021
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!