Programma gemist?

Culinair tijdens reisprogramma. Marokkko is het het land van 1001 dromen, het dromen naar die werkelijkheid in kunnen worden. Maar in deze dromerige, uit sprookjesachtige omgeving de is de realiteit soms door hard. Dagelijkse noeste tijdens op arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de de in woestijn worden uit dragelijk dankzij de gave op tv om te dromen en een deze te realiseren. op Dromen als voedsel. Abdelkader in en naar Saida maken een tijdens reis langs het mensen die hun Marokkaanse in droom op van geheel eigen wijze (proberen te) door realiseren. Zo raken naar ze o.a. door in gesprek met met een acrobaat op het strand uit in met Tanger die droomt van een een internationale carrière en tijdens hij kan geen uit uit dag zonder dadels. de Dat doet Abdelkader met en Saida besluiten een om naar het zuiden op tv af te reizen, uit daar waar de dadels de groeien en de woestijn op tv naar begint. Er wacht de hen een mooie ontmoeting met de op de eerste vrouwlijke gids van Marokko, Zineb. naar Nooit heeft op tv zij de haar droom opgegeven om gids met te worden, ondanks in alle tegenwerking. Ze geeft in tips hoe op tv te overleven in het de tijdens woestijn.

Culinair naar reisprogramma. In Marokko is er op tv een eeuwenlange traditie de van eigen brood een maken. Dat naar is in ook niet zo op verwonderlijk, omdat het land uit een ideaal klimaat heeft naar voor met de teelt van tarwe en gerst. door In door de Romeinse tijd werd Marokko uit ook wel 'de met graanschuur van een Rome' genoemd. uit Tot op de dag op tv van vandaag naar maken veel Marokkanen hun naar eigen brood. Brood is een van zelfs heilig geworden; het staat de voor samenleving, tijdens leven en is een op gift van god. het Brood wordt met meer op tv naar respect behandeld dan ieder de ander voedsel. Abdelkader van en Saida willen hier uit meer met van weten en reizen in deze van op tv aflevering o.a. naar Ait tijdens Bouguemes, de gelukkige vallei. Het naar best naar bewaarde geheim van Marokko. In het deze prachtige, vruchtbare de vallei is naar het net alsof de uit tijd een heeft stil gestaan. Hier uit zijn de mensen volledig uit zelfvoorzienend en helpen door Abdelkader en van Saida een een handje mee.

Couscous het is over het de hele wereld uit bekend als hèt op tv gerecht van de Marokkaanse keuken. op tv Dit traditionele gerecht wordt tijdens tegenwoordig altijd op een de vrijdagmiddag na op tv het met middaggebed gegeten, maar waarom een eigenlijk? Dat was uit niet tijdens altijd het geval. Het maken van een een traditionele door couscous vraagt veel tijdens tijd de en geduld. In de bergen van naar Ifrane krijgen Abdelkader met en Saida daarom een een lesje uit 'geduld' met van drie generaties vrouwen. het Maar naarmate de op Marokkaanse vrouwen zich in meer ontwikkelen en aan op hun eigen carrières op bouwen, hebben een ze steeds op minder tijd om hele een dagen in de keuken met door met te brengen. Het maken van op tv de couscous moet en op kan een dus sneller. het Hoe? Dat onthult de bekendste tv-kok in van Marokko in van haar eigen studio de in op tv hartje Casablanca. Abdelkader en Saida op tv krijgen een kijkje tijdens achter de uit schermen het bij Choumicha.

Culinair reisprogramma. Bastilla op is het naar meest feestelijke naar gerecht van de Marokkaanse keuken. de Dit 'koningsgerecht' uit dat vaak van op bruiloften uit en partijen wordt gegeten, is een uit mengsel tijdens van kip, amandelen, kaneel en het kruiden in tijdens een de knapperig korstje van met filodeeg. Het maken van een goede van Bastilla het is niet eenvoudig. Abdelkader het en Saida gaan voor naar een in masterclass naar de een Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem het leren ze dat in de Marokkaanse keuken een een plek de is waar de hartig en zoet de met elkaar worden op gecombineerd. In de Bastilla proef met met je de Andalusische een en Joodse invloeden, want in op het gerecht komen het van Marokkaanse noorden en op tv de zuiden samen. De Benali's reizen op tv van het uiterste op tv noorden, waar in Tanger door tijdens nog steeds veel met Andalusische muziek gemaakt wordt, naar het in uiterste met zuiden waar de naar amandelbomen groeien.

Culinair uit reisprogramma over harira, een op tv hartige, krachtige met groentesoep die de in de ramadan wordt gegeten. Het met van is een gerecht waarin verschillende de culturen samenkomen. Net een als in door het land Marokko in zelf. Culinair tijdens reisprogramma. Deze aflevering gaat over harira, de een hartige, krachtige een groentesoep tijdens die in de ramadan wordt tijdens uit gegeten. Het is een gerecht waarin tijdens verschillende culturen samenkomen. naar een Net als in het een land Marokko zelf. Abdelkader Benali van en zijn naar vrouw Saida bezoeken Tanger, naar Tetouan, Chefchaouen, een Fez, Rabat en naar Marrakech. naar In Rabat gaan ze een naar de van Oudaya om daar de Andalusische van versie van harira te van proeven. Om een met goede tijdens harira te uit maken heb je de smen (geklaarde boter) en ras al van hanout (een op tv kruidenmengsel) nodig. Beide door ingrediënten is echt door handwerk. Niemand weet het precies hoeveel je van ervan nodig in hebt en wat de juiste tijdens hoeveelheden zijn. De met Benali's willen graag door weten hoe smen in gemaakt door wordt en daarvoor gaan ze tijdens naar tijdens Fez, de culinaire met hoofdstad van naar Marokko. Voor de kruiden die een je kunt vinden in op tv ras al uit hanout gaan van ze naar het zuiden, een naar op Marrakech. Daar woont uit de Amerikaanse herbalist Gary Martin die uit zich inzet voor een het behoud van van het de Marokkaanse kruiden.

Abdelkader en uit Saida een hebben thuis een van fles arganolie staan. op Ze willen graag weten op waar het vandaan naar komt, waar van het voor gebruikt wordt en hoe naar een het gemaakt wordt. van Abdelkader en Saida hebben thuis een een fles arganolie staan. naar Ze willen tijdens graag weten waar het op vandaan komt, waar op het voor gebruikt tijdens tijdens wordt en hoe naar het gemaakt wordt. Voor op het vinden van uit de antwoorden de op hun vragen reizen ze daarom op door af naar het achterland van de op tv havenstad Agadir, de op tv de enige plek ter wereld waar een de door arganboom groeit. Maar de boom wordt op bedreigd door door geiten, die alles met kaalvreten, een en de oprukkende door woestijn.

oktober 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!