Programma gemist?

Culinair reisprogramma. in Marokkko is het land uit van 1001 van dromen, in dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in op in deze dromerige, sprookjesachtige met omgeving is de realiteit soms op hard. Dagelijkse de noeste arbeid, met tegenslagen of de ruig gebied zoals de op woestijn worden dragelijk dankzij de een gave om naar te dromen in en deze te naar realiseren. Dromen als voedsel. Abdelkader door een en Saida maken een uit reis langs mensen in die hun Marokkaanse droom op van geheel naar eigen wijze van (proberen te) realiseren. Zo raken ze het op o.a. in gesprek met een naar acrobaat op het strand in in Tanger op die in droomt van een internationale op tv carrière en hij van kan geen dag zonder van dadels. met Dat doet Abdelkader door en Saida besluiten een om naar het zuiden met af te reizen, daar op waar in de dadels groeien en de in woestijn begint. Er in wacht het hen een mooie ontmoeting met de uit eerste uit vrouwlijke gids van in Marokko, Zineb. Nooit heeft zij een haar droom opgegeven het van om gids te worden, met ondanks alle tegenwerking. het Ze geeft tips op hoe te overleven in de van van woestijn.

Culinair reisprogramma. In met Marokko is er het in een eeuwenlange traditie van eigen brood de maken. Dat in is ook niet zo de verwonderlijk, omdat het op land een ideaal van klimaat met heeft voor met de teelt van het tarwe en gerst. In de Romeinse het tijd werd met Marokko ook wel 'de op tv graanschuur van in Rome' uit genoemd. Tot op op de dag van vandaag van maken veel op tv Marokkanen hun eigen brood. Brood naar is zelfs heilig geworden; met het staat tijdens voor samenleving, leven een en is een gift in van god. Brood op tv naar wordt met meer respect de behandeld dan ieder ander op voedsel. Abdelkader en Saida in willen hier het meer van weten tijdens en reizen in van deze aflevering o.a. de naar Ait in Bouguemes, de gelukkige vallei. Het een best bewaarde geheim een van Marokko. In in deze prachtige, een vruchtbare vallei is een het net alsof de uit tijd met heeft stil een gestaan. Hier zijn de naar mensen volledig zelfvoorzienend tijdens en helpen Abdelkader en Saida op een handje op tv mee.

Couscous uit is over de hele op wereld bekend als hèt een gerecht van door de op tv Marokkaanse keuken. Dit traditionele naar gerecht wordt tegenwoordig een altijd op van de vrijdagmiddag na het middaggebed uit gegeten, maar waarom een eigenlijk? Dat op was niet altijd het geval. uit tijdens Het maken van een traditionele couscous van vraagt uit veel tijd en geduld. op In naar de bergen van Ifrane krijgen een Abdelkader en Saida daarom tijdens door een lesje 'geduld' van drie met generaties vrouwen. Maar naarmate op tv de Marokkaanse in vrouwen zich meer op ontwikkelen in en aan hun eigen van carrières bouwen, hebben de ze steeds minder op tijd om hele dagen in uit de in keuken door te brengen. Het met maken van op tv de op couscous moet en door kan dus sneller. Hoe? Dat op onthult de bekendste uit tv-kok van een Marokko in haar eigen tijdens studio in de hartje Casablanca. tijdens Abdelkader en Saida krijgen een kijkje door achter de uit schermen bij op tv Choumicha.

Culinair reisprogramma. in Bastilla is het meest tijdens feestelijke gerecht van het de Marokkaanse van keuken. Dit door 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften in en partijen wordt tijdens met gegeten, is een mengsel van kip, tijdens amandelen, op kaneel en kruiden in een met knapperig het korstje van filodeeg. Het tijdens maken uit van een goede Bastilla is naar niet van eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan een voor een van masterclass naar de Marokkaanse door MasterChef Moha. Van de hem door leren ze dat de Marokkaanse keuken op tv door een plek is de waar hartig en zoet uit met elkaar worden het gecombineerd. In de Bastilla proef op je een de Andalusische en Joodse invloeden, van door want in het gerecht komen door het Marokkaanse naar noorden en zuiden samen. van De Benali's reizen met van het op uiterste noorden, waar door in Tanger tijdens nog steeds veel Andalusische tijdens muziek gemaakt door wordt, naar het met uiterste zuiden waar de amandelbomen een groeien.

Culinair reisprogramma het over tijdens harira, een hartige, krachtige groentesoep op tv die in het de ramadan wordt gegeten. op Het is door een gerecht waarin verschillende culturen door in samenkomen. Net als in het land een Marokko zelf. Culinair op tv reisprogramma. de Deze aflevering gaat het over harira, op tv een hartige, krachtige groentesoep die in uit van de ramadan wordt gegeten. op Het is een gerecht waarin een verschillende culturen een samenkomen. Net als in tijdens van het land Marokko zelf. Abdelkader op tv Benali en zijn van vrouw Saida bezoeken Tanger, uit naar Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en Marrakech. naar een In Rabat gaan op ze naar de het Oudaya om daar een de Andalusische versie van een harira te proeven. tijdens Om een goede harira te het naar maken heb je een smen (geklaarde boter) en een ras al van hanout (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediënten het in is echt handwerk. Niemand een weet precies op tv hoeveel je ervan nodig de hebt en wat op de juiste hoeveelheden zijn. De van de Benali's willen graag weten op hoe smen naar gemaakt wordt en daarvoor gaan ze tijdens naar het Fez, de culinaire hoofdstad van een Marokko. Voor de op tv kruiden die je door de kunt vinden in ras al hanout een gaan op ze naar het zuiden, een naar naar Marrakech. Daar woont de door Amerikaanse herbalist op tv Gary Martin die zich inzet door voor in het behoud van de naar Marokkaanse kruiden.

Abdelkader het en Saida hebben door thuis een fles door arganolie staan. Ze willen het graag weten uit waar het vandaan de komt, waar in het voor gebruikt naar wordt en hoe het gemaakt door wordt. het Abdelkader en Saida hebben door thuis een fles naar arganolie staan. Ze de willen graag door weten waar het vandaan komt, waar naar in het voor gebruikt wordt en op tv hoe het gemaakt een wordt. Voor het een vinden van de antwoorden op tijdens op hun vragen reizen ze daarom op naar af naar het achterland van de op havenstad Agadir, met de enige plek op tv ter met wereld waar de van arganboom groeit. Maar de het boom wordt op tv bedreigd door geiten, die alles op tv kaalvreten, en de oprukkende de uit woestijn.

maart 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord