Programma gemist?

Culinair uit reisprogramma. Marokkko is het land op tv van op tv 1001 dromen, dromen die met werkelijkheid kunnen worden. Maar in in deze op tv dromerige, sprookjesachtige de omgeving is de realiteit uit soms hard. Dagelijkse noeste uit arbeid, tegenslagen of in uit ruig gebied zoals de woestijn naar worden dragelijk dankzij de de gave in om te op tv dromen en deze te realiseren. Dromen het als voedsel. Abdelkader het de en Saida maken een reis langs van mensen die hun een Marokkaanse droom op op geheel eigen wijze uit naar (proberen te) realiseren. Zo raken ze tijdens tijdens o.a. in gesprek met met een acrobaat op het uit strand met in Tanger die droomt van een uit op internationale carrière en hij kan in geen dag zonder dadels. de in Dat doet Abdelkader en Saida besluiten door de om naar het zuiden af op te reizen, daar uit waar de dadels op groeien en uit de woestijn begint. Er de wacht hen een op mooie naar ontmoeting met de eerste vrouwlijke op tv gids van Marokko, in Zineb. in Nooit heeft zij met haar droom opgegeven om van gids te worden, ondanks alle tijdens tegenwerking. het Ze geeft uit tips hoe te tijdens overleven in de uit woestijn.

Culinair tijdens reisprogramma. In Marokko is er de een eeuwenlange traditie uit van eigen door brood maken. Dat op tv is naar ook niet zo verwonderlijk, een omdat het land door een ideaal klimaat het heeft voor de teelt op tv van tarwe en op gerst. van In de Romeinse op tijd werd Marokko ook wel in 'de tijdens graanschuur van Rome' genoemd. tijdens Tot op in de dag van vandaag maken veel tijdens met Marokkanen hun eigen brood. Brood tijdens is het zelfs heilig geworden; het staat voor uit in samenleving, leven en is een in gift van een god. Brood wordt met meer het respect behandeld door dan ieder ander door voedsel. een Abdelkader en Saida willen hier de meer op van weten en op tv reizen in deze aflevering o.a. naar het Ait Bouguemes, de in gelukkige in vallei. Het best bewaarde van geheim van Marokko. tijdens In met deze prachtige, vruchtbare vallei is het door net alsof het de tijd heeft uit stil gestaan. Hier zijn in de mensen op tv volledig zelfvoorzienend en helpen in Abdelkader door en Saida een op handje mee.

Couscous is op tv over de hele in wereld bekend als naar hèt van gerecht van de Marokkaanse de keuken. Dit traditionele gerecht in wordt tegenwoordig een altijd op de op vrijdagmiddag na het middaggebed van gegeten, naar maar waarom eigenlijk? op Dat was niet altijd het een geval. Het maken van van een naar traditionele couscous vraagt veel tijd in en geduld. In een de tijdens bergen van Ifrane krijgen het Abdelkader en tijdens Saida daarom een lesje 'geduld' door van een drie generaties vrouwen. een Maar naarmate op tv de Marokkaanse vrouwen zich op tv meer ontwikkelen en door aan hun eigen carrières de bouwen, hebben het ze steeds minder tijd om de hele dagen naar in de keuken door op van te brengen. Het maken van de de couscous moet en het kan dus naar sneller. Hoe? Dat onthult van de de bekendste tv-kok het van Marokko in haar eigen studio van van in hartje Casablanca. Abdelkader van en Saida krijgen het een kijkje in achter de schermen in bij Choumicha.

Culinair naar reisprogramma. Bastilla is het het meest feestelijke de gerecht van naar de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' op dat naar vaak op bruiloften en partijen tijdens wordt gegeten, is een het mengsel van uit kip, een amandelen, kaneel en kruiden in een uit met knapperig korstje van filodeeg. tijdens Het maken de van een goede Bastilla in is niet eenvoudig. van Abdelkader en Saida gaan voor een door een masterclass naar de Marokkaanse uit MasterChef in Moha. Van hem leren ze tijdens dat de uit Marokkaanse keuken een plek is in op tv waar hartig en zoet met het elkaar worden gecombineerd. In op de van Bastilla proef je de Andalusische van in en Joodse invloeden, in want in het gerecht komen op tv het Marokkaanse een noorden en een zuiden samen. De Benali's de reizen van naar het uiterste noorden, waar in van Tanger nog steeds door veel Andalusische tijdens muziek gemaakt wordt, naar door het een uiterste zuiden waar de de amandelbomen groeien.

Culinair reisprogramma door over van harira, een hartige, krachtige op groentesoep die in de ramadan naar wordt een gegeten. Het is een in gerecht met waarin verschillende culturen uit samenkomen. Net als tijdens in het land Marokko zelf. tijdens Culinair op reisprogramma. Deze aflevering het gaat over harira, het een hartige, krachtige groentesoep de die in de door ramadan wordt een gegeten. Het is op een gerecht waarin op tv verschillende culturen samenkomen. Net een als in het naar land Marokko zelf. de Abdelkader Benali en zijn op tv vrouw Saida naar bezoeken Tanger, naar Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en uit Marrakech. In Rabat het gaan ze uit naar de Oudaya om een daar de Andalusische versie uit van harira uit te proeven. de Om een goede harira te van maken heb je van smen (geklaarde naar boter) en ras tijdens al de hanout (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediënten naar is echt handwerk. uit Niemand weet precies naar hoeveel je het ervan nodig hebt van en wat de juiste op tv uit hoeveelheden zijn. De Benali's de willen graag weten hoe het smen tijdens gemaakt wordt en op daarvoor gaan ze tijdens naar Fez, de culinaire in hoofdstad van een Marokko. Voor de kruiden die van je kunt vinden met in ras al hanout tijdens gaan ze met naar het het zuiden, naar Marrakech. Daar naar woont uit de Amerikaanse herbalist Gary Martin die in zich inzet voor uit op het behoud van op de Marokkaanse kruiden.

Abdelkader op tv en Saida hebben thuis een in fles naar arganolie staan. Ze willen graag op naar weten waar het vandaan in komt, waar het voor naar gebruikt wordt het en hoe op tv het gemaakt wordt. uit Abdelkader en Saida een hebben thuis een fles de arganolie staan. Ze willen een graag weten waar op tv het vandaan komt, naar waar het voor gebruikt naar wordt uit en hoe het gemaakt wordt. op Voor met het vinden van de antwoorden een op door hun vragen reizen ze de daarom af naar het het achterland van door de met havenstad Agadir, de enige plek ter met met wereld waar de het arganboom groeit. Maar de boom wordt tijdens bedreigd door naar geiten, die de alles kaalvreten, en de oprukkende met tijdens woestijn.

juli 2021
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!