Programma gemist?

Culinair reisprogramma. Marokkko met is van het land van 1001 de dromen, dromen naar die werkelijkheid kunnen worden. Maar tijdens in het deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is met de realiteit op soms hard. de Dagelijkse noeste het arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals op in de woestijn worden dragelijk dankzij de de gave om op te dromen en deze het te realiseren. Dromen in naar als voedsel. Abdelkader en naar Saida maken een reis op tv langs mensen die hun in het Marokkaanse droom op geheel eigen met wijze de (proberen te) realiseren. Zo raken ze een uit o.a. in gesprek op tv met een acrobaat op op het strand uit in Tanger die droomt van een op tv door internationale carrière en in hij kan geen in dag zonder dadels. Dat doet Abdelkader het en met Saida besluiten om naar het naar zuiden naar af te reizen, daar met waar in de dadels groeien naar en de woestijn begint. Er wacht het hen een een mooie in ontmoeting met de met eerste vrouwlijke gids van met Marokko, Zineb. Nooit heeft zij in haar uit droom opgegeven om gids te op in worden, ondanks alle tegenwerking. Ze geeft het tips hoe op te overleven in door de met woestijn.

Culinair reisprogramma. het In Marokko een is er een eeuwenlange traditie in het van eigen brood maken. Dat op tv is ook niet de zo verwonderlijk, omdat naar het met land een ideaal klimaat heeft voor op tv de teelt van een tarwe en gerst. op In de Romeinse in tijd werd tijdens Marokko ook wel 'de de graanschuur van met Rome' genoemd. Tot op op tv de dag op tv van vandaag maken tijdens veel Marokkanen hun eigen uit brood. met Brood is zelfs heilig geworden; op het staat voor op tv naar samenleving, leven en het is een gift van een god. Brood wordt met meer naar een respect behandeld dan ieder ander door voedsel. in Abdelkader en Saida op willen hier meer tijdens van weten en met reizen in deze aflevering o.a. naar van Ait Bouguemes, met de het gelukkige vallei. Het van best bewaarde geheim van Marokko. een In door deze prachtige, vruchtbare vallei is op tv het net alsof het de tijd heeft naar stil op tv gestaan. Hier zijn naar de mensen volledig een zelfvoorzienend en helpen Abdelkader naar en Saida een met handje mee.

Couscous is over de de hele wereld op bekend als hèt op tv gerecht van de de het Marokkaanse keuken. Dit traditionele een gerecht wordt tegenwoordig altijd op het tijdens de vrijdagmiddag na het op middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? de in Dat was niet altijd door het geval. tijdens Het maken van een door traditionele couscous vraagt op tv veel tijd en geduld. op In de de bergen van door Ifrane krijgen Abdelkader en Saida tijdens daarom een lesje 'geduld' door van met drie generaties vrouwen. met Maar naarmate de met Marokkaanse vrouwen de zich meer ontwikkelen en aan met hun tijdens eigen carrières bouwen, hebben ze steeds op minder tijd om het door hele dagen in de keuken door de te brengen. Het een maken van uit de couscous moet en van kan dus sneller. de Hoe? Dat de onthult een de bekendste tv-kok van Marokko naar in haar eigen studio door in het hartje Casablanca. Abdelkader en Saida met krijgen met een kijkje achter op de schermen bij een Choumicha.

Culinair reisprogramma. Bastilla met is het meest in feestelijke gerecht een van in de Marokkaanse keuken. met Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften op tv op en partijen wordt gegeten, is een van op tv mengsel van kip, amandelen, uit kaneel en kruiden in op een knapperig korstje van op tv filodeeg. Het het maken van een de goede Bastilla is niet met eenvoudig. Abdelkader met en Saida gaan op voor een masterclass op tv naar de Marokkaanse tijdens MasterChef een Moha. Van hem op tv leren ze dat de Marokkaanse in keuken een plek is naar waar hartig een en zoet met elkaar uit worden van gecombineerd. In naar de Bastilla proef je het de Andalusische uit en Joodse invloeden, tijdens want in het gerecht een komen het Marokkaanse op tv noorden en in zuiden samen. De Benali's uit reizen van het uiterste van noorden, waar in Tanger naar met nog steeds veel een Andalusische muziek gemaakt wordt, naar op het uiterste zuiden waar de de de amandelbomen groeien.

Culinair reisprogramma van over harira, een hartige, naar krachtige groentesoep die tijdens in de met ramadan wordt naar gegeten. Het is een gerecht de waarin verschillende naar culturen in samenkomen. Net als tijdens in het land Marokko zelf. uit Culinair reisprogramma. op tv Deze aflevering gaat over uit harira, een door hartige, krachtige groentesoep tijdens die in de ramadan wordt naar gegeten. Het is op een gerecht op waarin tijdens verschillende culturen samenkomen. de Net als in het land de Marokko zelf. Abdelkader tijdens Benali en zijn tijdens vrouw Saida van bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, in Rabat en Marrakech. in In de Rabat gaan ze naar de naar Oudaya op om daar de Andalusische van versie van harira te een proeven. met Om een goede met harira te maken heb je op tv smen (geklaarde door boter) en ras door al hanout (een kruidenmengsel) het nodig. Beide ingrediënten in is echt handwerk. het in Niemand weet precies hoeveel een je ervan nodig hebt door en wat de juiste een hoeveelheden zijn. De het Benali's willen met graag door weten hoe smen naar gemaakt wordt en een daarvoor gaan ze naar Fez, de het culinaire hoofdstad in van Marokko. Voor de op tv naar kruiden die je kunt vinden in op ras al naar hanout gaan ze naar door tijdens het zuiden, naar Marrakech. een Daar woont de Amerikaanse naar herbalist Gary Martin het die zich inzet voor uit het behoud van op tv met de Marokkaanse kruiden.

Abdelkader met en Saida met hebben thuis een fles arganolie staan. het Ze willen graag uit weten waar het op tv van vandaan komt, waar het voor gebruikt op wordt naar en hoe het gemaakt wordt. met Abdelkader en Saida uit hebben een thuis een fles arganolie staan. met van Ze willen graag de weten waar het vandaan komt, waar in door het voor gebruikt wordt en hoe tijdens het gemaakt een wordt. Voor het vinden het van met de antwoorden op hun op vragen de reizen ze daarom met af naar het in achterland van de havenstad Agadir, de uit enige plek ter op tv wereld het waar de arganboom groeit. Maar tijdens de de boom wordt bedreigd tijdens door geiten, die tijdens alles kaalvreten, en de oprukkende van in woestijn.

juli 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord