Programma gemist?

Culinair reisprogramma. Marokkko met is door het land van 1001 dromen, in dromen die werkelijkheid de kunnen door worden. Maar in deze tijdens dromerige, sprookjesachtige door omgeving is de realiteit van soms hard. Dagelijkse op tv noeste arbeid, tegenslagen tijdens of ruig gebied de zoals van de woestijn worden het dragelijk dankzij de met gave om te op dromen en deze te realiseren. een Dromen als voedsel. Abdelkader van en op Saida maken de een reis langs mensen die naar hun in Marokkaanse droom op geheel eigen in wijze op tv (proberen te) realiseren. op tv Zo raken ze naar o.a. in gesprek met een acrobaat op tv op het in strand in Tanger die uit droomt van door een internationale carrière en op in hij kan geen dag op zonder dadels. met Dat doet Abdelkader en de Saida besluiten om van naar het op tv zuiden af te reizen, met daar waar de dadels van groeien tijdens en de woestijn begint. Er wacht in hen een mooie het ontmoeting met de de eerste van vrouwlijke gids van Marokko, in Zineb. Nooit heeft zij op tv een haar droom opgegeven om op tv gids te op tv worden, ondanks alle in tegenwerking. Ze geeft tips het hoe te overleven in de de door woestijn.

Culinair reisprogramma. In met Marokko is het er een eeuwenlange van traditie van eigen brood uit maken. Dat is in ook een niet zo verwonderlijk, omdat het naar van land een ideaal van klimaat heeft voor de teelt in van in tarwe en gerst. in In de Romeinse tijd door werd Marokko ook wel van 'de van graanschuur van Rome' het genoemd. Tot op de dag met van vandaag maken veel op tv Marokkanen hun eigen door brood. Brood op is zelfs heilig geworden; met het op tv staat voor het samenleving, leven en een is een gift van god. op Brood wordt met meer op tv respect een behandeld dan ieder ander de voedsel. Abdelkader en met Saida met willen hier meer van weten en de reizen in deze van aflevering o.a. naar een Ait van Bouguemes, de gelukkige tijdens vallei. Het best bewaarde geheim naar van Marokko. naar In deze prachtige, vruchtbare uit naar vallei is het net door alsof de door tijd heeft stil het gestaan. Hier zijn de mensen volledig tijdens het zelfvoorzienend en helpen Abdelkader met en Saida een handje van mee.

Couscous door is over de hele wereld op bekend als uit hèt gerecht van door de Marokkaanse keuken. Dit het traditionele door gerecht wordt uit tegenwoordig altijd op de naar vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, in maar waarom eigenlijk? een Dat op tv was niet altijd tijdens het geval. Het maken tijdens van een traditionele naar couscous vraagt veel op tijd een en geduld. In de de bergen van Ifrane door krijgen Abdelkader en Saida daarom in door een lesje 'geduld' van drie de generaties vrouwen. Maar in naarmate de uit Marokkaanse vrouwen zich meer ontwikkelen een en op aan hun eigen in carrières bouwen, hebben ze door steeds minder naar tijd om hele op dagen in de keuken door uit te brengen. op Het maken in van de van couscous moet en kan dus sneller. in Hoe? naar Dat onthult de uit bekendste tv-kok van uit Marokko in haar eigen het studio in op hartje Casablanca. van Abdelkader en Saida krijgen een kijkje in achter de schermen in bij de Choumicha.

Culinair naar reisprogramma. Bastilla is het meest in feestelijke tijdens gerecht van de uit Marokkaanse keuken. Dit op 'koningsgerecht' dat een vaak op bruiloften en op tv partijen wordt gegeten, een is een een mengsel van kip, amandelen, kaneel op en kruiden in op tv een knapperig korstje het van het filodeeg. Het maken van een in goede Bastilla is niet een eenvoudig. Abdelkader de en Saida gaan voor het een door masterclass naar uit de Marokkaanse MasterChef Moha. tijdens Van hem leren ze dat tijdens de Marokkaanse het keuken een op tv plek is waar hartig en op tv zoet met van elkaar worden op tv gecombineerd. In de Bastilla proef naar in je de Andalusische en Joodse invloeden, op want in het uit de gerecht komen het Marokkaanse een noorden en zuiden samen. uit De Benali's reizen van het het uiterste van noorden, waar in Tanger tijdens nog in steeds veel Andalusische muziek op tv gemaakt wordt, naar het het uiterste zuiden waar naar uit de amandelbomen groeien.

Culinair reisprogramma van over harira, uit een hartige, krachtige groentesoep die van in op de ramadan wordt gegeten. Het uit is een op tv gerecht waarin verschillende culturen in samenkomen. van Net als in het land tijdens Marokko zelf. naar Culinair reisprogramma. Deze aflevering op tv gaat over door harira, een hartige, krachtige van groentesoep die in op tv de ramadan wordt van op gegeten. Het is een tijdens gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. met Net als in van het land Marokko door zelf. Abdelkader Benali tijdens met en zijn vrouw Saida naar bezoeken Tanger, de Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en een Marrakech. In Rabat gaan een ze uit naar de de Oudaya om daar van de Andalusische versie van op harira te met proeven. Om een goede het harira te maken heb je in smen (geklaarde op boter) naar en ras al hanout op tv (een kruidenmengsel) nodig. de Beide ingrediënten is in echt handwerk. Niemand weet in precies met hoeveel je ervan nodig uit hebt en naar wat de juiste hoeveelheden zijn. tijdens De Benali's willen door graag weten hoe van smen gemaakt in wordt en daarvoor uit gaan ze naar Fez, op tv de culinaire hoofdstad van op Marokko. Voor de naar de kruiden die je kunt het vinden in ras al uit hanout gaan ze naar op het naar zuiden, naar Marrakech. uit Daar woont de de Amerikaanse herbalist Gary de Martin die zich inzet naar voor het behoud met van de Marokkaanse de kruiden.

Abdelkader en Saida met hebben thuis een naar fles in arganolie staan. Ze willen met graag weten een waar het vandaan komt, in waar het voor naar gebruikt wordt en in hoe het gemaakt wordt. tijdens Abdelkader en met Saida op hebben thuis een de fles arganolie staan. op Ze willen graag door weten waar het vandaan komt, de waar het voor gebruikt door wordt de en hoe het gemaakt wordt. tijdens op Voor het vinden van het de antwoorden tijdens op hun vragen reizen ze met daarom af op tv naar het achterland van het de havenstad Agadir, de de enige de plek ter wereld tijdens waar de de arganboom groeit. Maar door de boom wordt bedreigd door geiten, door het die alles kaalvreten, en de oprukkende in tijdens woestijn.

april 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord