Programma gemist?

Culinair op reisprogramma. Marokkko is tijdens het land van 1001 dromen, de dromen die werkelijkheid naar naar kunnen worden. Maar in een deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is van de realiteit uit soms uit hard. Dagelijkse noeste naar arbeid, tegenslagen of ruig gebied het zoals de op woestijn worden dragelijk dankzij op tv de gave om te de van dromen en deze te realiseren. in Dromen als voedsel. Abdelkader de en Saida maken van een het reis langs door mensen die hun Marokkaanse droom op naar uit geheel eigen wijze (proberen de te) realiseren. een Zo raken ze o.a. op tv in gesprek uit met een acrobaat op het een strand in het Tanger die droomt van op tv een internationale carrière uit en hij kan geen met dag zonder in dadels. Dat doet door Abdelkader en een Saida besluiten om de naar het zuiden af met te in reizen, daar waar de dadels groeien naar en de woestijn het begint. naar Er wacht hen een het mooie met ontmoeting met de eerste het vrouwlijke gids van van Marokko, Zineb. Nooit van heeft zij haar droom opgegeven met om in gids te worden, het ondanks alle tegenwerking. Ze geeft met tips hoe op tv te overleven in de een in woestijn.

Culinair reisprogramma. door In Marokko tijdens is er een eeuwenlange traditie door van naar eigen brood maken. Dat met is uit ook niet zo door verwonderlijk, omdat het land van een ideaal klimaat op tv heeft voor de teelt van de door tarwe en gerst. In de met Romeinse tijd uit werd Marokko ook wel 'de de met graanschuur van Rome' tijdens genoemd. Tot op de dag in van op tv vandaag maken veel Marokkanen hun in eigen brood. Brood met is zelfs uit heilig geworden; op het staat voor samenleving, leven en het naar is een gift van naar god. Brood wordt met meer in respect door behandeld dan ieder ander voedsel. een Abdelkader en Saida de willen hier op meer van in weten en reizen in door deze door aflevering o.a. naar Ait door Bouguemes, de gelukkige vallei. Het de best met bewaarde geheim van in Marokko. In deze prachtige, vruchtbare tijdens vallei met is het op tv net alsof de het tijd heeft stil gestaan. Hier zijn op de mensen volledig uit met zelfvoorzienend en helpen Abdelkader en Saida het naar een handje mee.

Couscous is van over de uit hele wereld bekend als hèt van gerecht de van de Marokkaanse keuken. op Dit een traditionele gerecht wordt tegenwoordig in altijd op een de vrijdagmiddag na het het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? het Dat was niet met altijd het de geval. uit Het maken van een op traditionele couscous vraagt van veel tijd en geduld. op tv In de bergen van met het Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom tijdens de een lesje 'geduld' van drie generaties met vrouwen. Maar naarmate de de Marokkaanse vrouwen uit zich meer ontwikkelen door en aan hun tijdens eigen door carrières bouwen, hebben ze steeds de minder uit tijd om hele dagen van in de keuken door naar te brengen. op Het maken van van de couscous moet en met kan van dus sneller. van Hoe? Dat onthult in de bekendste tv-kok van het Marokko in haar eigen studio op tv in hartje Casablanca. uit Abdelkader en Saida in op tv krijgen een kijkje in achter de schermen de bij Choumicha.

Culinair reisprogramma. Bastilla met is het tijdens meest feestelijke gerecht van op tv de Marokkaanse keuken. uit Dit 'koningsgerecht' dat naar vaak uit op bruiloften en partijen in wordt in gegeten, is een mengsel van kip, naar van amandelen, kaneel en een kruiden in een knapperig korstje van op filodeeg. Het maken in van een een goede de Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader en uit Saida het gaan voor in een masterclass naar de Marokkaanse MasterChef door Moha. op Van hem in leren ze dat de Marokkaanse door keuken een in plek is waar hartig en de zoet door met elkaar worden gecombineerd. met In de Bastilla proef het op tv je de Andalusische en Joodse invloeden, tijdens want uit in het gerecht door komen het Marokkaanse noorden in en zuiden tijdens samen. De Benali's reizen van naar het uiterste noorden, op tv waar in op tv Tanger op tv nog steeds veel Andalusische muziek het gemaakt wordt, van naar het uiterste zuiden door waar met de amandelbomen groeien.

Culinair de reisprogramma over harira, een hartige, het krachtige de groentesoep die in de in ramadan in wordt gegeten. Het van is een gerecht waarin tijdens verschillende culturen samenkomen. met Net als in uit het land Marokko zelf. Culinair de reisprogramma. met Deze aflevering gaat over harira, naar in een hartige, krachtige groentesoep die in in de ramadan wordt op gegeten. Het het is een in gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. een Net als een in van het land Marokko zelf. Abdelkader Benali naar en met zijn vrouw Saida bezoeken het Tanger, Tetouan, Chefchaouen, de Fez, Rabat met en Marrakech. In tijdens Rabat gaan ze uit naar de Oudaya de om daar de de Andalusische versie van harira uit te proeven. naar Om een goede de harira te maken heb de je smen (geklaarde van boter) en in ras al hanout (een het kruidenmengsel) nodig. Beide van ingrediënten is echt handwerk. het het Niemand weet precies hoeveel je ervan op tv nodig een hebt en wat de van juiste hoeveelheden zijn. uit De Benali's willen graag naar weten hoe smen uit de gemaakt wordt en daarvoor gaan ze van van naar Fez, de een culinaire hoofdstad van Marokko. Voor de de kruiden een die je op kunt vinden in ras de al hanout gaan ze tijdens naar het zuiden, naar op Marrakech. tijdens Daar woont de Amerikaanse door herbalist Gary op Martin die tijdens zich inzet voor het behoud op tv van de van Marokkaanse kruiden.

Abdelkader en in Saida hebben thuis een op fles tijdens arganolie staan. Ze willen op graag weten naar waar het vandaan komt, waar op tv het voor gebruikt op tv op tv wordt en hoe de het gemaakt wordt. Abdelkader uit en Saida het hebben thuis een op tv fles arganolie staan. Ze door willen graag weten waar het het vandaan een komt, waar het voor tijdens gebruikt wordt en het hoe een het gemaakt wordt. Voor het in vinden van de antwoorden met op hun vragen een reizen door ze daarom af naar van het achterland tijdens van de havenstad op Agadir, de enige plek uit ter van wereld waar de arganboom groeit. door Maar de boom wordt op een bedreigd door geiten, een die alles kaalvreten, en het de oprukkende met woestijn.

december 2019
08-08-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: de Marokkaanse droom

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de...

01-08-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'd...

18-07-2017 19:10

Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Couscous en bikini's!

Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het m...

11-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstj...

04-07-2017 19:00

Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: Bon Fortuna

Culinair reisprogramma over harira, een hartige, krachtige groentesoep die in de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als in het land Marokko zelf. Culinair reisprogramma. Deze aflevering g...

27-06-2017 19:05

Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Chez Benali - Marokko in zes gerechten: het vloeibare goud

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten ...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!