Programma gemist?

Culinair reisprogramma. op Abdelkader en door Saida maken in deze laatste van aflevering de een reis langs mensen die door hun Marokkaanse in droom op geheel eigen met wijze op tv (proberen te) realiseren. Dromen in als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. een Marokkko uit is het een land van 1001 de dromen, dromen die door werkelijkheid kunnen worden. een Maar in deze dromerige, sprookjesachtige uit omgeving is de realiteit naar soms hard. Dagelijkse tijdens noeste arbeid, tegenslagen tijdens of ruig gebied het zoals het de woestijn worden de dragelijk dankzij de gave om de te dromen en tijdens deze te het realiseren. Dromen als voedsel. de de Abdelkader en Saida maken in deze met met laatste aflevering een reis langs uit mensen op tv die hun Marokkaanse droom van op geheel eigen door wijze (proberen uit te) realiseren. Zo raken ze een o.a. in naar gesprek met een door acrobaat op het strand uit in Tanger van die droomt met van een internationale carrière de en hij kan in geen dag zonder dadels. met Dat doet Abdelkader naar en Saida besluiten om in naar het door zuiden af te op tv reizen, daar tijdens waar de dadels uit groeien en de woestijn met begint. Er wacht uit hen een mooie de ontmoeting met de eerste op tv vrouwlijke gids van de Marokko, Zineb. Nooit op heeft zij haar uit droom opgegeven om uit gids te worden, van ondanks alle tegenwerking. van een Ze geeft tips hoe te overleven uit in op de woestijn.Minder

Culinair het reisprogramma. Tot op de dag van van uit vandaag maken naar veel Marokkanen hun eigen brood. Brood uit wordt met op tv meer respect behandeld met dan ieder ander voedsel de en is zelfs op tv heilig geworden.Meer uit Culinair in reisprogramma. In Marokko naar is er een op eeuwenlange traditie van eigen brood maken. door met Dat is ook op tv niet zo verwonderlijk, met omdat het land het een ideaal klimaat heeft de voor de teelt van tarwe van en gerst. een In op tv de Romeinse tijd door werd Marokko ook wel een 'de graanschuur het van Rome' genoemd. Tot op naar de dag van vandaag de maken tijdens veel Marokkanen hun eigen brood. op Brood is op zelfs heilig geworden; het op staat voor samenleving, in leven en van is een gift van door God. de Brood wordt met meer respect een behandeld dan naar ieder ander voedsel. het Abdelkader de en Saida willen naar hier meer van met weten en reizen o.a. naar Ait van Bouguemes, de naar gelukkige vallei. de Het best naar bewaarde geheim van Marokko. op In deze prachtige, met vruchtbare vallei is het net door alsof van de tijd heeft stilgestaan. Hier tijdens zijn op de mensen volledig zelfvoorzienend en van helpen Abdelkader en door op Saida een handje op tv mee.Minder

Culinair reisprogramma. Het in maken van door een traditionele op couscous vraagt veel tijdens tijd en geduld. In naar de bergen van tijdens Ifrane tijdens krijgen Abdelkader en Saida door daarom een de lesje 'geduld' van drie met generaties vrouwen.Meer met Culinair reisprogramma. Couscous uit is over de hele wereld bekend het op tv als hèt gerecht van van de Marokkaanse keuken. in Dit traditionele van gerecht wordt tegenwoordig altijd op de op tv vrijdagmiddag na uit het tijdens middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? uit Dat was niet altijd op het geval. Het naar op maken van een traditionele couscous vraagt op veel tijd en de geduld. In uit de het bergen van Ifrane uit krijgen Abdelkader en Saida met daarom een lesje uit 'geduld' van van drie generaties vrouwen. Maar naarmate de op tv Marokkaanse vrouwen zich een meer ontwikkelen door en aan hun eigen op carrières door bouwen, hebben ze steeds een minder tijd om op tv hele dagen in de met keuken door te in brengen. Het maken door van met de couscous tijdens moet en kan dus sneller. met Hoe? Dat onthult de van bekendste tv-kok van van Marokko in een haar eigen de studio in hartje Casablanca. een Abdelkader de en Saida krijgen de een kijkje achter naar de schermen bij door Choumicha.Minder

Bastilla is een het meest het feestelijke gerecht uit van de Marokkaanse keuken. In door het gerecht proef een je Andalusisiche met en joodse invloeden en met komt het Marokkaanse op tv noorden en zuiden samen.Meer op Bastilla door is het meest feestelijke een gerecht van de Marokkaanse op tv keuken. Dit 'koningsgerecht', tijdens dat vaak op tijdens bruiloften en partijen in wordt gegeten, de is een mengsel van op tv kip, amandelen, kaneel op tv en naar kruiden in een knapperig korstje het van met filodeeg. Het maken van op een goede Bastilla in is niet eenvoudig. met Abdelkader en Saida gaan de voor een tijdens masterclass van naar de Marokkaanse MasterChef Moha. naar Van hem leren op ze dat de de Marokkaanse keuken een plek een is waar hartig door en zoet met tijdens elkaar worden gecombineerd. op In de Bastilla in op proef je de Andalusische en joodse op invloeden, want in door het gerecht komen uit het Marokkaanse noorden door en zuiden het samen. De Benali's reizen op tv van het het uiterste noorden, waar in in van Tanger nog steeds veel naar Andalusische muziek gemaakt wordt, een naar een het uiterste zuiden een waar de amandelbomen het groeien.Minder

Culinair reisprogramma over op Harira, een uit hartige, krachtige door groentensoep die in de door Ramadan wordt gegeten. van Het is in een gerecht waarin verschillende culturen naar samenkomen. op tv Net als uit het land Marokko zelf.Meer Aflevering over naar met Harira, een hartige, tijdens krachtige groentensoep die het in de Ramadan wordt gegeten. op Het met is een gerecht waarin verschillende in culturen samenkomen. Net de als door het land Marokko zelf. Abdelkader Benali met in en zijn vrouw Saida bezoeken Tanger, een op Tetouan, Chefchaouen, Fez, in Rabat en Marrakech. In Rabat gaan naar ze het naar de Oudaya met om daar de Andalusische versie met van van Harira te proeven. door Om een goede harira te met de maken heb je naar smen (geklaarde boter) en van ras al hanout (een kruidenmengsel) tijdens nodig. Beide met ingrediënten is tijdens echt handwerk. tijdens Niemand weet precies hoeveel door je er van nodig hebt naar door en wat de juiste hoeveelheden zijn. van De met Benali's willen graag weten met hoe smen naar gemaakt wordt door en daarvoor gaan ze naar door Fes, de de culinaire hoofdstad van Marokko. Voor tijdens de kruiden tijdens die je kunt vinden tijdens door in ras al hanout gaan van ze naar het Zuiden, tijdens naar Marrakech. Daar in woont de Amerikaanse naar herbalist Gary Martin de die zich uit inzet voor tijdens het behoud op tv van de Marokkaanse uit kruiden.Minder

Culinair het reisprogramma. Abdelkader op en Saida hebben thuis een op tv fles arganolie het staan. Ze uit willen graag weten waar het het vandaan komt, waar het met voor gebruikt de wordt en hoe de het gemaakt wordt.Meer Culinair de reisprogramma. Abdelkader en tijdens Saida hebben thuis naar een fles arganolie op een staan. Ze willen graag weten een waar de het vandaan komt, tijdens waar het voor gebruikt in wordt en hoe in het gemaakt wordt. Voor het de vinden van de door antwoorden op hun naar vragen op reizen ze het daarom af naar het op tv achterland van de havenstad door Agadir, de enige plek door naar ter wereld waar de arganboom naar groeit. Maar de uit boom wordt in bedreigd door geiten op tv die alles kaal vreten en op de oprukkende met woestijn.Minder

januari 2021
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het lan...

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlang...

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is o...

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse...

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, kr...

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben th...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!