Programma gemist?

Culinair reisprogramma. naar Abdelkader en Saida de maken in deze naar laatste aflevering naar een reis langs uit mensen die hun door Marokkaanse droom op de geheel eigen wijze van (proberen te) realiseren. Dromen van als van voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko een is het land van 1001 door dromen, dromen op die werkelijkheid kunnen door worden. Maar in op deze dromerige, sprookjesachtige tijdens omgeving is de met realiteit soms hard. naar Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen de of ruig gebied door zoals van de woestijn worden in dragelijk dankzij de gave om in te met dromen en deze met te realiseren. Dromen als de voedsel. in Abdelkader en Saida maken in een deze naar laatste aflevering een reis langs mensen van die hun naar Marokkaanse droom op op geheel eigen wijze (proberen door met te) realiseren. Zo raken met ze o.a. met in gesprek met een van acrobaat op van het strand in Tanger het die droomt van een op internationale carrière en met hij kan geen dag van een zonder dadels. Dat doet Abdelkader en van Saida besluiten om uit naar in het zuiden af naar te reizen, daar waar een de dadels groeien en door de tijdens woestijn begint. op tv Er wacht hen op een mooie ontmoeting met de tijdens eerste vrouwlijke gids op van Marokko, door Zineb. Nooit met heeft zij haar het droom opgegeven om gids het te worden, ondanks alle tijdens tegenwerking. Ze geeft door tips naar hoe te overleven in een de woestijn.Minder

Culinair reisprogramma. tijdens Tot op de met dag van vandaag maken in uit veel Marokkanen hun eigen brood. in Brood wordt met meer naar respect behandeld met dan ieder ander voedsel de tijdens en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair het reisprogramma. in In Marokko is door er een eeuwenlange traditie een van eigen brood de maken. Dat is ook op niet het zo verwonderlijk, omdat het land op tv een ideaal door klimaat heeft voor de een uit teelt van tarwe en gerst. met In tijdens de Romeinse tijd werd naar Marokko ook wel 'de graanschuur tijdens van van Rome' genoemd. Tot van op de dag uit van vandaag maken veel op Marokkanen het hun eigen brood. Brood in is zelfs heilig geworden; het de staat in voor samenleving, leven en het is een gift de van God. Brood op wordt met meer op tv respect behandeld dan op tv ieder ander naar voedsel. Abdelkader de en Saida willen hier meer uit van weten het en reizen o.a. naar Ait in Bouguemes, het de gelukkige vallei. Het best op uit bewaarde geheim van Marokko. In tijdens deze prachtige, vruchtbare vallei door is in het net alsof op tv de tijd heeft stilgestaan. op tv Hier zijn de mensen op tv volledig op zelfvoorzienend en helpen Abdelkader met en Saida op een handje door mee.Minder

Culinair reisprogramma. door Het maken naar van een traditionele couscous uit vraagt veel tijd en in geduld. In tijdens de bergen van Ifrane tijdens krijgen naar Abdelkader en door Saida daarom een lesje 'geduld' tijdens van door drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. naar Couscous is door over de hele met wereld bekend van als hèt gerecht van de Marokkaanse op keuken. Dit traditionele uit gerecht wordt tegenwoordig naar naar altijd op de vrijdagmiddag van na het middaggebed gegeten, de maar de waarom eigenlijk? Dat was niet het altijd het geval. Het op maken van een op traditionele op couscous vraagt de veel tijd en geduld. In op tv de bergen van tijdens Ifrane krijgen het Abdelkader en Saida daarom een op lesje 'geduld' van op drie generaties uit vrouwen. Maar naarmate de met Marokkaanse vrouwen zich het meer ontwikkelen een en aan hun eigen op carrières een bouwen, hebben ze steeds minder uit tijd van om hele dagen in door de de keuken door te brengen. in Het maken in van de couscous het moet en kan naar dus sneller. Hoe? Dat uit onthult de tijdens bekendste tv-kok van op Marokko in haar eigen studio in uit hartje Casablanca. Abdelkader de en Saida op krijgen een het kijkje achter de schermen bij van uit Choumicha.Minder

Bastilla naar is het meest een feestelijke gerecht van de tijdens Marokkaanse keuken. op In het gerecht proef naar je met Andalusisiche en joodse invloeden en komt in het de Marokkaanse noorden door en zuiden samen.Meer tijdens Bastilla is het uit meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse van keuken. Dit 'koningsgerecht', met dat vaak de op bruiloften en met partijen wordt gegeten, van is een mengsel van van kip, amandelen, kaneel in een en kruiden in een knapperig het korstje van op filodeeg. Het maken van het een goede Bastilla is uit niet tijdens eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan in een voor een masterclass de naar de Marokkaanse MasterChef Moha. in Van hem leren ze op tv dat op tv de Marokkaanse keuken een plek door in is waar hartig en zoet een met elkaar worden uit gecombineerd. In de op Bastilla proef op je de Andalusische en joodse een invloeden, want in op tv het gerecht komen een van het Marokkaanse noorden en zuiden samen. naar De op tv Benali's reizen van het uiterste uit tijdens noorden, waar in van Tanger nog steeds een veel Andalusische muziek gemaakt wordt, tijdens naar het uiterste zuiden door waar de met amandelbomen in groeien.Minder

Culinair op tv reisprogramma over Harira, een van hartige, krachtige groentensoep die een in op de Ramadan wordt het gegeten. Het is tijdens een gerecht waarin het verschillende culturen samenkomen. Net op als het land tijdens Marokko zelf.Meer Aflevering het over Harira, een hartige, op tv een krachtige groentensoep die in de Ramadan in wordt gegeten. Het van is een een gerecht waarin verschillende culturen door samenkomen. op Net als het van land Marokko zelf. Abdelkader Benali van naar en zijn vrouw Saida bezoeken naar Tanger, Tetouan, in Chefchaouen, Fez, Rabat met en Marrakech. In Rabat met gaan ze naar naar de Oudaya om de daar op tv de Andalusische versie van de Harira te proeven. van Om een goede harira met te maken de heb je smen tijdens (geklaarde boter) en ras tijdens al hanout (een kruidenmengsel) tijdens nodig. Beide naar ingrediënten is echt handwerk. een Niemand weet precies tijdens hoeveel je er op in van nodig hebt en wat de naar met juiste hoeveelheden zijn. door De Benali's willen graag weten met hoe smen gemaakt wordt met en daarvoor van gaan ze met naar Fes, de van culinaire hoofdstad van Marokko. op tv Voor de op kruiden die je kunt in vinden in het ras al hanout het gaan ze naar naar het Zuiden, het naar Marrakech. Daar woont de Amerikaanse uit herbalist Gary Martin op tv die zich een inzet voor het behoud het van de naar Marokkaanse van kruiden.Minder

Culinair reisprogramma. Abdelkader een en op tv Saida hebben thuis een fles op tv arganolie met staan. Ze willen graag op weten op tv waar het vandaan op tv komt, waar het voor gebruikt wordt het en uit hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair met het reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben uit thuis een fles met arganolie staan. uit Ze willen graag met weten waar het vandaan van komt, waar het voor met gebruikt op tv wordt en hoe het op tv gemaakt wordt. de Voor het vinden op tv van de met antwoorden op hun vragen reizen ze naar daarom af naar het het tijdens achterland van in de havenstad Agadir, de enige met plek ter op tv wereld waar de arganboom groeit. van Maar met de boom de wordt bedreigd door geiten op tv die alles kaal vreten door en door de oprukkende woestijn.Minder

september 2020
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het lan...

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlang...

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is o...

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse...

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, kr...

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben th...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!