Programma gemist?

Culinair reisprogramma. op Abdelkader en Saida maken naar het in deze laatste aflevering een reis de langs het mensen die hun op tv Marokkaanse droom op op tv geheel eigen een wijze (proberen te) realiseren. Dromen een als voedsel.Meer tijdens Culinair reisprogramma. Marokkko is het tijdens in land van 1001 de dromen, dromen die de werkelijkheid kunnen worden. Maar een in deze dromerige, in sprookjesachtige omgeving is naar de realiteit tijdens soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen een of ruig tijdens gebied zoals naar de woestijn worden dragelijk door dankzij de de gave om te dromen en uit de deze te realiseren. Dromen als voedsel. uit door Abdelkader en Saida maken in deze in laatste op aflevering een reis langs mensen het die de hun Marokkaanse droom op geheel op eigen wijze (proberen uit van te) realiseren. Zo raken in ze o.a. een in gesprek met een in acrobaat op het strand de in Tanger het die droomt van van een internationale door carrière en hij kan naar geen dag zonder van dadels. Dat doet Abdelkader door en door Saida besluiten om naar uit het zuiden af te reizen, op daar waar tijdens de dadels met groeien en de woestijn het begint. Er wacht uit hen een van mooie ontmoeting met de naar eerste vrouwlijke gids op van Marokko, Zineb. een Nooit heeft zij haar naar droom opgegeven een om gids te de worden, ondanks het alle tegenwerking. Ze de geeft tips het hoe te overleven in de in woestijn.Minder

Culinair reisprogramma. een Tot een op de dag van vandaag maken de veel Marokkanen hun op tv eigen brood. Brood de met wordt met meer respect behandeld door dan ieder ander tijdens voedsel met en is zelfs heilig door geworden.Meer Culinair met reisprogramma. In Marokko is er een naar eeuwenlange traditie van door eigen door brood maken. Dat is ook met een niet zo verwonderlijk, omdat door het land een tijdens ideaal klimaat heeft het voor de teelt van tarwe in en gerst. In door de de Romeinse tijd werd op tv Marokko ook wel 'de in graanschuur van Rome' genoemd. tijdens Tot van op de dag van vandaag uit de maken veel Marokkanen hun eigen brood. uit Brood is zelfs op heilig de geworden; het staat voor van samenleving, leven en is uit een een gift van God. Brood tijdens wordt met tijdens meer respect behandeld door dan ieder ander voedsel. de Abdelkader en in Saida willen hier van meer van het weten en reizen o.a. met naar Ait Bouguemes, de gelukkige een vallei. het Het best door bewaarde geheim van uit Marokko. In deze prachtige, vruchtbare uit vallei is het net in alsof de tijd een heeft met stilgestaan. Hier zijn de mensen het volledig zelfvoorzienend en een helpen door Abdelkader en tijdens Saida een handje een mee.Minder

Culinair reisprogramma. de Het maken van een tijdens traditionele een couscous vraagt veel tijd het en geduld. In op de bergen van Ifrane met het krijgen Abdelkader en Saida daarom door een lesje de 'geduld' van drie het generaties vrouwen.Meer Culinair op tv reisprogramma. Couscous is over de in hele met wereld bekend de als hèt gerecht van de de Marokkaanse keuken. Dit traditionele in gerecht wordt op tegenwoordig altijd naar op de vrijdagmiddag na op het middaggebed gegeten, maar van waarom eigenlijk? op Dat was het niet altijd het geval. Het tijdens maken de van een uit traditionele couscous vraagt veel tijd het en geduld. tijdens In de bergen het van Ifrane krijgen Abdelkader en de door Saida daarom een lesje op 'geduld' van drie naar generaties vrouwen. Maar naarmate met de tijdens Marokkaanse vrouwen zich in meer ontwikkelen en aan hun de eigen carrières bouwen, hebben op tv ze door steeds minder tijd om hele van dagen in van de keuken door het te het brengen. Het maken van de couscous tijdens moet de en kan dus uit sneller. Hoe? Dat van onthult de bekendste tv-kok het van Marokko in een haar eigen studio van in hartje Casablanca. tijdens Abdelkader op en Saida krijgen een kijkje naar achter de schermen door bij de Choumicha.Minder

Bastilla met is het meest op tv feestelijke gerecht van de het Marokkaanse keuken. In door het gerecht een proef je de Andalusisiche en joodse invloeden tijdens en komt het in Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer het Bastilla is uit het meest de feestelijke gerecht van een de Marokkaanse keuken. Dit op tv 'koningsgerecht', dat op tv vaak op bruiloften en partijen in wordt gegeten, is op tv een mengsel van met kip, amandelen, kaneel uit het en kruiden in een knapperig korstje op van uit filodeeg. Het maken met van een het goede Bastilla is niet eenvoudig. een Abdelkader en Saida gaan op tv voor een masterclass het naar de uit Marokkaanse MasterChef in Moha. Van hem uit leren ze dat met de Marokkaanse naar keuken een plek op tv is waar hartig en het zoet met elkaar worden van gecombineerd. In op tv de Bastilla proef je de een Andalusische en joodse in invloeden, een want in het gerecht komen met uit het Marokkaanse noorden en zuiden samen. naar De naar Benali's reizen naar van het uiterste noorden, waar van in Tanger nog in steeds veel Andalusische uit muziek op gemaakt wordt, naar het uiterste zuiden het op tv waar de amandelbomen van groeien.Minder

Culinair uit reisprogramma over Harira, een hartige, op krachtige groentensoep die op in de de Ramadan wordt gegeten. op tv Het is uit een gerecht waarin op verschillende culturen samenkomen. een Net als het land Marokko met zelf.Meer van Aflevering over van Harira, een hartige, krachtige groentensoep die het in een de Ramadan op tv wordt gegeten. Het van is een gerecht tijdens waarin verschillende culturen een samenkomen. Net als het land Marokko met zelf. Abdelkader Benali op tv de en zijn vrouw uit Saida bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, op Rabat naar en Marrakech. In op tv Rabat gaan ze op naar de Oudaya tijdens om daar de naar Andalusische versie de van Harira te naar proeven. Om een goede van harira te maken heb je in smen (geklaarde het boter) tijdens en ras al hanout (een kruidenmengsel) naar nodig. Beide ingrediënten uit is met echt handwerk. het Niemand weet precies hoeveel van je er van nodig in hebt en wat in de juiste hoeveelheden zijn. een De Benali's in willen graag een weten hoe in smen gemaakt wordt en door daarvoor gaan ze van naar Fes, de culinaire naar hoofdstad van door Marokko. Voor de de kruiden die je met kunt vinden in ras al op hanout uit gaan ze naar het van Zuiden, een naar Marrakech. Daar het woont de Amerikaanse herbalist Gary Martin een die zich inzet op voor het tijdens behoud van met de Marokkaanse op kruiden.Minder

Culinair reisprogramma. het Abdelkader en Saida hebben door thuis een in fles door arganolie staan. Ze uit willen graag weten waar het vandaan door het komt, waar het voor gebruikt wordt van en het hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair het het reisprogramma. Abdelkader en Saida met hebben thuis een fles naar arganolie staan. Ze uit willen graag weten van waar het vandaan komt, naar tijdens waar het voor gebruikt van wordt en in hoe het gemaakt wordt. Voor het van het vinden van de in antwoorden op hun tijdens vragen reizen ze met daarom af naar het met achterland van op tv de havenstad Agadir, de enige plek op ter wereld in waar de arganboom groeit. tijdens op tv Maar de boom tijdens wordt bedreigd door in geiten die alles kaal tijdens vreten en de oprukkende uit woestijn.Minder

september 2021
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het lan...

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlang...

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is o...

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse...

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, kr...

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben th...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!