Programma gemist?

Culinair een reisprogramma. Abdelkader en met Saida maken in deze een laatste aflevering een in reis langs naar mensen die hun Marokkaanse door droom op geheel eigen naar wijze (proberen te) uit realiseren. in Dromen als voedsel.Meer Culinair uit reisprogramma. door Marokkko is het land uit van 1001 dromen, de dromen die een werkelijkheid kunnen worden. Maar een in deze dromerige, sprookjesachtige de omgeving is met de realiteit soms tijdens hard. Dagelijkse noeste een arbeid, tegenslagen op tv of ruig gebied tijdens zoals de woestijn worden dragelijk dankzij met de gave op tv om te op dromen en deze te realiseren. in Dromen als op voedsel. Abdelkader en Saida een in maken in deze laatste aflevering een op tv reis het langs mensen die met hun Marokkaanse droom op geheel een eigen wijze uit (proberen te) de realiseren. Zo raken op tv ze o.a. in gesprek met naar een in acrobaat op op tv het strand in het Tanger die droomt van naar een internationale carrière en hij met kan het geen dag zonder dadels. Dat op doet de Abdelkader en Saida een besluiten om naar het zuiden op af te op tv reizen, daar waar naar de van dadels groeien en de woestijn begint. in Er het wacht hen een mooie ontmoeting op met de een eerste vrouwlijke uit gids van Marokko, Zineb. door Nooit heeft zij haar in droom in opgegeven om naar gids te worden, uit ondanks alle tegenwerking. Ze geeft een tips hoe uit te overleven met in de woestijn.Minder

Culinair reisprogramma. Tot met op door de dag van van vandaag maken veel naar Marokkanen hun eigen de brood. Brood wordt met meer het het respect behandeld dan ieder ander voedsel naar en is zelfs naar een heilig geworden.Meer Culinair van reisprogramma. In Marokko is er een op eeuwenlange uit traditie van tijdens eigen brood maken. Dat de is ook tijdens niet zo verwonderlijk, op omdat het land een ideaal klimaat een een heeft voor de teelt door van tarwe op en gerst. In door de Romeinse tijd op tv werd Marokko ook wel 'de graanschuur het van Rome' genoemd. tijdens Tot op uit de dag van de vandaag maken op tv veel Marokkanen op hun eigen brood. Brood uit is zelfs naar heilig geworden; het staat voor samenleving, in naar leven en is naar een gift van God. in Brood wordt met meer een respect behandeld dan ieder met ander voedsel. met Abdelkader en Saida willen uit hier meer van op weten en in reizen o.a. naar op tv Ait Bouguemes, de in gelukkige het vallei. Het best bewaarde geheim uit van Marokko. tijdens In deze prachtige, vruchtbare een vallei is het net in tijdens alsof de tijd op tv heeft stilgestaan. Hier zijn de mensen tijdens volledig op tv zelfvoorzienend en helpen Abdelkader en de Saida een tijdens handje op mee.Minder

Culinair reisprogramma. Het de maken van een de traditionele couscous vraagt in veel tijd de en geduld. naar In de bergen van het Ifrane naar krijgen Abdelkader en de Saida daarom een tijdens lesje 'geduld' van uit drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous in is over tijdens de op tv hele wereld bekend als naar hèt gerecht tijdens van de Marokkaanse keuken. Dit op traditionele gerecht wordt tegenwoordig uit altijd op in de uit vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar met waarom eigenlijk? van Dat was een niet altijd het door geval. Het naar maken van een traditionele met couscous vraagt veel tijd en uit door geduld. In de bergen van Ifrane in krijgen op tv Abdelkader en Saida het daarom een lesje op tv 'geduld' van drie generaties vrouwen. tijdens Maar tijdens naarmate de Marokkaanse vrouwen uit zich in meer ontwikkelen en aan een hun eigen carrières bouwen, hebben naar ze steeds minder door tijd om in hele dagen in een de keuken door door te door brengen. Het maken van de op tv couscous moet en kan van dus op sneller. Hoe? Dat onthult op tv de de bekendste tv-kok van Marokko in haar uit tijdens eigen studio in het hartje Casablanca. Abdelkader en Saida krijgen door een kijkje naar achter op de schermen bij tijdens Choumicha.Minder

Bastilla met is het meest feestelijke op tv gerecht van van de Marokkaanse keuken. In een het gerecht proef het je Andalusisiche en joodse tijdens van invloeden en komt op tv het Marokkaanse noorden en zuiden in samen.Meer Bastilla is het uit meest feestelijke gerecht op van van de Marokkaanse met keuken. Dit 'koningsgerecht', dat vaak de op bruiloften van en partijen wordt op tv gegeten, is een mengsel van naar kip, op amandelen, kaneel met en kruiden in een met knapperig korstje van filodeeg. Het het maken op tv van een goede Bastilla tijdens is niet eenvoudig. de Abdelkader met en Saida gaan voor een van masterclass naar de door Marokkaanse MasterChef Moha. Van het hem leren ze het dat de Marokkaanse uit de keuken een plek op tv is waar hartig van en zoet met elkaar worden in gecombineerd. In naar de Bastilla in proef je de Andalusische tijdens en joodse invloeden, want door in het het gerecht komen door het Marokkaanse noorden een en zuiden samen. De in Benali's reizen van het uiterste van van noorden, waar in Tanger met nog steeds in veel Andalusische muziek gemaakt wordt, naar naar het uiterste zuiden tijdens waar het de amandelbomen op tv groeien.Minder

Culinair tijdens reisprogramma over Harira, een een hartige, krachtige groentensoep die op tv het in de Ramadan wordt gegeten. het Het is een van gerecht waarin verschillende naar culturen samenkomen. Net met als naar het land Marokko zelf.Meer het Aflevering over in Harira, een hartige, krachtige op groentensoep die in de Ramadan door wordt gegeten. Het tijdens is een een gerecht op tv waarin verschillende culturen van samenkomen. Net als op het land Marokko een zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw door Saida tijdens bezoeken Tanger, naar Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en Marrakech. op in In Rabat gaan ze naar tijdens de met Oudaya om daar de Andalusische een versie van Harira te op tv tijdens proeven. Om een het goede harira te naar maken heb je het smen (geklaarde boter) op en ras al van hanout (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediënten een is echt naar handwerk. Niemand door weet precies hoeveel op tv je er in van nodig hebt en de wat de juiste de hoeveelheden zijn. in De Benali's willen graag weten in hoe smen gemaakt op wordt en op daarvoor gaan ze naar naar Fes, de het culinaire hoofdstad van uit Marokko. Voor de kruiden naar die je door kunt vinden door in ras al op hanout gaan ze de naar het Zuiden, naar tijdens Marrakech. Daar woont de Amerikaanse een in herbalist Gary Martin die van zich inzet voor naar het behoud van de Marokkaanse op tv van kruiden.Minder

Culinair op tv reisprogramma. Abdelkader en Saida de hebben thuis een fles een arganolie uit staan. Ze willen uit graag weten waar op tv het vandaan komt, waar door het de voor gebruikt wordt naar en hoe het een gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. een Abdelkader en Saida hebben thuis op een fles door arganolie staan. Ze de willen met graag weten waar het vandaan een komt, de waar het voor gebruikt wordt door en hoe het in gemaakt wordt. van Voor het vinden van de op tv antwoorden op hun door uit vragen reizen ze daarom op tv af naar het achterland van op de de havenstad Agadir, de enige door plek door ter wereld waar de arganboom groeit. de Maar het de boom wordt door bedreigd door het geiten die alles kaal vreten en op de het oprukkende woestijn.Minder

mei 2021
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het lan...

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlang...

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is o...

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse...

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, kr...

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben th...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!