Programma gemist?
februari 2017
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de woestijn worden dragelijk dankzij de gave om te dromen en deze te realiseren. Dromen als voedsel. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Zo raken ze o.a. in gesprek met een acrobaat op het strand in Tanger die droomt van een internationale carrière en hij kan geen dag zonder dadels. Dat doet Abdelkader en Saida besluiten om naar het zuiden af te reizen, daar waar de dadels groeien en de woestijn begint. Er wacht hen een mooie ontmoeting met de eerste vrouwlijke gids van Marokko, Zineb. Nooit heeft zij haar droom opgegeven om gids te worden, ondanks alle tegenwerking. Ze geeft tips hoe te overleven in de woestijn.Minder

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'de graanschuur van Rome' genoemd. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood is zelfs heilig geworden; het staat voor samenleving, leven en is een gift van God. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel. Abdelkader en Saida willen hier meer van weten en reizen o.a. naar Ait Bouguemes, de gelukkige vallei. Het best bewaarde geheim van Marokko. In deze prachtige, vruchtbare vallei is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier zijn de mensen volledig zelfvoorzienend en helpen Abdelkader en Saida een handje mee.Minder

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is over de hele wereld bekend als hèt gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen. Maar naarmate de Marokkaanse vrouwen zich meer ontwikkelen en aan hun eigen carrières bouwen, hebben ze steeds minder tijd om hele dagen in de keuken door te brengen. Het maken van de couscous moet en kan dus sneller. Hoe? Dat onthult de bekendste tv-kok van Marokko in haar eigen studio in hartje Casablanca. Abdelkader en Saida krijgen een kijkje achter de schermen bij Choumicha.Minder

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht', dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filodeeg. Het maken van een goede Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan voor een masterclass naar de Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem leren ze dat de Marokkaanse keuken een plek is waar hartig en zoet met elkaar worden gecombineerd. In de Bastilla proef je de Andalusische en joodse invloeden, want in het gerecht komen het Marokkaanse noorden en zuiden samen. De Benali's reizen van het uiterste noorden, waar in Tanger nog steeds veel Andalusische muziek gemaakt wordt, naar het uiterste zuiden waar de amandelbomen groeien.Minder

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, Rabat en Marrakech. In Rabat gaan ze naar de Oudaya om daar de Andalusische versie van Harira te proeven. Om een goede harira te maken heb je smen (geklaarde boter) en ras al hanout (een kruidenmengsel) nodig. Beide ingrediënten is echt handwerk. Niemand weet precies hoeveel je er van nodig hebt en wat de juiste hoeveelheden zijn. De Benali's willen graag weten hoe smen gemaakt wordt en daarvoor gaan ze naar Fes, de culinaire hoofdstad van Marokko. Voor de kruiden die je kunt vinden in ras al hanout gaan ze naar het Zuiden, naar Marrakech. Daar woont de Amerikaanse herbalist Gary Martin die zich inzet voor het behoud van de Marokkaanse kruiden.Minder

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vragen reizen ze daarom af naar het achterland van de havenstad Agadir, de enige plek ter wereld waar de arganboom groeit. Maar de boom wordt bedreigd door geiten die alles kaal vreten en de oprukkende woestijn.Minder

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 19-07-2016 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord