Programma gemist?

Culinair de reisprogramma. Abdelkader en Saida maken met in deze door laatste aflevering een reis door naar langs mensen die hun Marokkaanse op droom op geheel eigen op op tv wijze (proberen te) realiseren. Dromen uit als voedsel.Meer de Culinair reisprogramma. Marokkko in is het land van tijdens 1001 door dromen, dromen die werkelijkheid in kunnen worden. Maar in op tv deze dromerige, op sprookjesachtige omgeving is de van realiteit op soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, naar tegenslagen naar of ruig gebied in zoals de woestijn worden dragelijk dankzij op tv de in gave om een te dromen en van deze te realiseren. Dromen naar als voedsel. een Abdelkader en Saida uit maken in deze laatste aflevering op tv een reis langs mensen met uit die hun Marokkaanse droom op geheel de eigen wijze tijdens (proberen op te) realiseren. Zo raken ze met o.a. tijdens in gesprek met een acrobaat in op het met strand in de Tanger die droomt van een naar internationale carrière op en hij kan geen dag het zonder dadels. met Dat doet Abdelkader en door Saida besluiten om een naar het zuiden door af te reizen, een daar waar de naar dadels tijdens groeien en naar de woestijn begint. op tv Er wacht hen met een mooie ontmoeting met de de eerste vrouwlijke gids op tv van op tv Marokko, Zineb. Nooit heeft uit zij haar droom opgegeven naar om gids te van worden, ondanks alle tegenwerking. de Ze op geeft tips hoe te op overleven in de een woestijn.Minder

Culinair met reisprogramma. Tot op de dag in van vandaag op tv maken met veel Marokkanen hun eigen brood. Brood een wordt van met meer de respect behandeld dan ieder ander op tv voedsel en is zelfs het heilig geworden.Meer door Culinair reisprogramma. op tv In Marokko is uit er een eeuwenlange traditie van uit op tv eigen brood maken. Dat is ook het door niet zo verwonderlijk, omdat door het land van een ideaal klimaat heeft in voor de teelt tijdens van tarwe het en gerst. In de Romeinse tijd naar werd Marokko van ook wel 'de graanschuur uit van Rome' genoemd. van Tot in op de dag in van vandaag maken veel uit Marokkanen met hun eigen brood. Brood is zelfs van heilig geworden; tijdens het van staat voor samenleving, leven en van is een gift uit van op God. Brood wordt met uit meer respect behandeld dan door ieder het ander voedsel. Abdelkader en Saida in willen een hier meer van weten naar en reizen een o.a. naar Ait uit Bouguemes, de gelukkige het vallei. Het best bewaarde geheim tijdens van Marokko. In deze naar prachtige, vruchtbare vallei door is het in net alsof het de tijd heeft de stilgestaan. Hier zijn een de mensen volledig zelfvoorzienend en met helpen Abdelkader een en Saida een handje het de mee.Minder

Culinair een reisprogramma. Het maken van een met traditionele tijdens couscous vraagt veel tijd in en het geduld. In de bergen in van Ifrane krijgen Abdelkader en naar Saida daarom een op op tv lesje 'geduld' van drie op tv generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. door Couscous is over de tijdens van hele wereld bekend als hèt gerecht met van naar de Marokkaanse keuken. op Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig de altijd op tv op de vrijdagmiddag van na het middaggebed van gegeten, maar waarom eigenlijk? met Dat was niet altijd van het in geval. Het tijdens maken van een het traditionele couscous vraagt veel op tijd en geduld. op In de bergen van op Ifrane met krijgen Abdelkader en Saida daarom een een lesje tijdens 'geduld' van drie tijdens generaties vrouwen. Maar het naarmate de Marokkaanse vrouwen de zich meer ontwikkelen met en aan hun van eigen carrières bouwen, hebben in ze op tv steeds minder op tijd om hele dagen naar in de keuken door naar te brengen. Het maken de van op de couscous moet en uit kan dus in sneller. Hoe? Dat uit onthult de met bekendste tv-kok van Marokko op tv in haar eigen met studio in op tv hartje Casablanca. Abdelkader in en Saida krijgen een kijkje met achter de schermen bij in tijdens Choumicha.Minder

Bastilla in is het meest feestelijke gerecht een van de tijdens Marokkaanse keuken. In uit het gerecht proef naar je in Andalusisiche en joodse in invloeden en komt het Marokkaanse van noorden uit en zuiden samen.Meer uit Bastilla is het meest feestelijke gerecht door met van de Marokkaanse keuken. op tv Dit 'koningsgerecht', dat vaak op in bruiloften naar en partijen in wordt gegeten, is een in mengsel van in kip, amandelen, kaneel en met kruiden in op een knapperig korstje van een filodeeg. Het maken van een tijdens goede uit Bastilla is niet van eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan op voor een masterclass op tijdens naar de Marokkaanse MasterChef Moha. de Van hem leren ze tijdens uit dat de Marokkaanse keuken een plek het is waar in hartig en zoet met door elkaar worden naar gecombineerd. in In de Bastilla proef naar je de een Andalusische en joodse invloeden, want in tijdens het gerecht in komen een het Marokkaanse noorden en zuiden van samen. De Benali's reizen door van het van uiterste noorden, een waar in Tanger nog uit steeds veel Andalusische muziek van gemaakt wordt, op naar het het uiterste zuiden waar tijdens de amandelbomen op tv groeien.Minder

Culinair reisprogramma over van Harira, een hartige, in krachtige groentensoep op die door in de Ramadan wordt gegeten. Het uit is met een gerecht waarin verschillende culturen het samenkomen. Net als de het land Marokko het zelf.Meer Aflevering over een Harira, een hartige, op de krachtige groentensoep die in de van Ramadan wordt gegeten. Het met op tv is een gerecht waarin verschillende culturen op samenkomen. Net als op tijdens het land Marokko zelf. Abdelkader Benali de de en zijn vrouw Saida op bezoeken Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez, uit Rabat het en Marrakech. In Rabat gaan op ze naar de op Oudaya om daar van de Andalusische versie in van Harira te een proeven. Om een op goede harira te van maken in heb je smen (geklaarde boter) op en ras al tijdens hanout (een kruidenmengsel) een nodig. naar Beide ingrediënten is een echt handwerk. Niemand weet het precies op hoeveel je er van een nodig hebt het en wat de juiste hoeveelheden zijn. de een De Benali's willen graag weten hoe naar smen gemaakt met wordt de en daarvoor gaan ze naar door Fes, de culinaire hoofdstad op naar van Marokko. Voor de kruiden een die je tijdens kunt vinden in een ras al een hanout gaan ze naar het het Zuiden, naar Marrakech. uit Daar woont de Amerikaanse op naar herbalist Gary Martin die zich inzet van voor de het behoud van de Marokkaanse uit uit kruiden.Minder

Culinair reisprogramma. Abdelkader met en Saida hebben naar thuis een het fles op arganolie staan. Ze willen graag de weten waar het uit vandaan komt, op waar het voor gebruikt wordt een en tijdens hoe het tijdens gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. het Abdelkader en door Saida hebben thuis een fles met arganolie staan. op Ze willen een graag weten waar het vandaan komt, naar waar het op tv voor gebruikt wordt de en naar hoe het gemaakt op wordt. Voor het naar vinden van de met antwoorden op hun vragen reizen ze in daarom af tijdens naar het het achterland van de havenstad Agadir, het op de enige plek uit ter wereld waar de de arganboom groeit. Maar de boom door wordt bedreigd door het uit geiten die alles kaal vreten het en de op oprukkende woestijn.Minder

januari 2020
19-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida maken in deze laatste aflevering een reis langs mensen die hun Marokkaanse droom op geheel eigen wijze (proberen te) realiseren. Dromen als voedsel.Meer Culinair reisprogramma. Marokkko is het lan...

12-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig geworden.Meer Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlang...

05-07-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen.Meer Culinair reisprogramma. Couscous is o...

28-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.Meer Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse...

21-06-2016 20:30

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma over Harira, een hartige, krachtige groentensoep die in de Ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen. Net als het land Marokko zelf.Meer Aflevering over Harira, een hartige, kr...

14-06-2016 20:25

Chez Benali

Chez Benali - Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt.Meer Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben th...

Chez Benali gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Chez Benali de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Chez Benali bij Chez Benali liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Chez Benali. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Chez Benali gemist

Uitzending gemist van Chez Benali? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Chez Benali, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Chez Benali gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Chez Benali? Hier kun je alle uitzendingen van Chez Benali kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!