Programma gemist?

Bij de op tv Benedictinessen in tijdens het Vlaamse op Loppem, de priorij van Bethanië, spreekt het met Leo Fijen met de jonge door moeder-overste Hannah. Hoe verwerk met in je als kind het verlies van de je op tv moeder en hoe kun je uit dan tegelijkertijd in moeder zijn de van je zusters in tijdens het klooster? Een naar verhaal over vallen, opstaan op op en en opnieuw beginnen. Zuster van Hannah uit werkte als muziektherapeute met volwassenen het en kinderen voordat de ze intrad bij de de uit Benedictinessen. Ze durft open te uit spreken in over haar geloofstwijfel en worsteling met tijdens leven en de geloof.

De Blauwe Zusters het door in Rome over onze tijdens spanning tussen dienstbaarheid naar en leiderschap. Arian van Eijk, naar geboren door in Terneuzen, werd al op op haar naar 28e generaal-overste van de door Blauwe Zusters. Vijftien van jaar tijdens later leidt ze als Maria op tv de Anima Christi het nog steeds van de wereldwijde congregatie Dienaressen van met naar de Heer en de Maagd op tv van van Matara. Haar wordt de uit vraag voorgelegd: door hoe combineer je de gelofte in van gehoorzaamheid en uit de opdracht door van dienstbaarheid met het naar leidinggeven?

In op een tijd dat bejaardenhuizen hun in deuren van sluiten, starten de met zusters Karmelietessen tijdens in Vogelenzang binnenkort met een woon- op en uit verpleegvoorziening voor ouderen in hun van klooster. 'Onze stichteres in een wilde een thuis bieden aan het de thuislozen. van In haar tijd waren met dat weeskinderen. In onze het tijd zijn door dat in ouderen die niet meer terechtkunnen in uit op tv bejaarden en verzorgingstehuizen. Dus in dat wordt op onze nieuwe vorm naar van apostolaat', aldus zuster naar Elvira Maria.

'Ik denk naar dat door iedereen op zoek is naar de met monnik op in zichzelf. En in die een zoektocht vind uit je vrijheid en ruimte met voor met de ander en God', vertelt op tv abt Gerard het Mathijsen die zijn klooster de jong houdt tijdens door het op verschillende uit in manieren te delen met het de buitenwereld. Een aantal het zaken is al uitbesteed van aan leken, de zoals het met runnen van door het gastenhuis en een deel van naar de Benedictushof. het Zo probeert abt op Mathijsen ook tijdens een toekomst voor het door kloosterleven en de op tv communiteit te behouden. de Hoe met je in dit zorgen voor uit de ander de en de toekomst ook door nog toekomt op tv aan het op zorgen voor jezelf, vertelt de uit abt aan presentator Leo het van Fijen.

De karmelieten kiezen tijdens voor een leven naar van contemplatie in tijdens de traditie van de de Karmel door naar gebed, broederschap en een in dienstbaarheid te midden van de op mensen. Over tijdens verzet tegen de vervolging van een de joden een zei de bekendste de karmeliet Titus uit Brandsma: 'Niet vragen. Niet naar omzien. Geen oordeel. tijdens Hulp.' van En ook vandaag het de dag leven en werken de naar karmelieten de nog in die op tv geest, vertelt Prior Timmermans: 'We op zijn allemaal broeders op en zusters met van elkaar.' het Zelf heeft Timmermans jarenlang gewerkt naar als van ongeschoold arbeider in tijdens de zogenaamde 'Billitonwijk' in Arnhem, tijdens waar tijdens metaalarbeiders te maken kregen met op van gezondheidsklachten en loodvergiftiging. Daar tijdens heeft karmeliet van Timmermans geleerd wat het van betekent om op op te komen voor de mensen door om de je heen. Presentator Leo naar Fijen praat in tevens met Titus Brandsma-kenner door Falco uit Thuis over het gedachtegoed van deze op in priester.

Terwijl Nederland het naar door feestgedruis van Koningsdag in duikt, tijdens dompelen de op tv monniken, broeders en uit zusters in de Kloosterserie zich de tijdens onder in de stilte. Monniken van en uit zusters zijn 'specialisten' in uit bidden en stilte. op Ze vertellen over van hóe ze bidden en naar wat door de kracht van stilte kan van zijn. Bij de broeders op en zusters van het de Karmel op kun je leren van bidden en nemen uit bidden en stilte met een belangrijke plaats in. tijdens van Zuster Johanna legt op tv uit: 'bidden is voor door mij praten met Jezus'. Dominicanes met van Holkje van der Veer laat presentator tijdens Leo in Fijen zien hoe met zij bidt met open door handen. een Zuster Claris Leone vertelt hoe naar erg ze het vindt tijdens uit dat ze door haar leeftijd de niet meer op haar het knieën kan bidden een tijdens en dat nog tijdens elke dag mist.

Zuster Johanna is door als econoom onder de andere tijdens verantwoordelijk voor de uit huidige renovatie van het klooster een door van de Zusters Karmelitessen in van Sittard het en herkent veel van tijdens de zorgen die mensen in hebben naar in het burgerleven. Hoe knoop op je alle door touwtjes aan elkaar het en ga je tijdens om met de economische door crisis? Vroeger naar zetten de zusters Karmelitessen uit (ofwel de 'Zusters van in de in Kollenberg') in Sittard zich in van voor uit arme, verwaarloosde en voogdijkinderen. De het meeste door mensen uit Sittard en uit omgeving kennen de op zusters van in hun kinderhuis. de Vandaag de dag heeft het oude in kinderhuis op de bestemming als bezinningshuis, door waar jaarlijks de veel mensen rust van en bezinning vinden. op Dit is een in klooster van een congregatie van op tv het Karmelitessen van Duitse oorsprong waar naar 32 zusters uit wonen, onder wie maar drie het Nederlandse zusters. tijdens De Nederlandse uit zuster Johanna, econome de van de uit congregatie, is één van op tv hen. De congregatie is naar rond 1880 gesticht door de Anna een Maria Tauscher, een door vrouw van Lutherse afkomst. een Zij werd katholiek en van koos voor van een leven als door Karmelites. het Omdat zij naast de het beschouwende leven iets de wilde doen op voor de samenleving, stichtte in zij kindertehuizen met in Duitsland, Zwitserland, het Italië, de Verenigde Staten tijdens en ook in Nederland, Sittard. met Naast het uit bezinningshuis ligt het klooster, op tv dat de tevens het moederhuis is van naar waaruit alle stichtingen naar in de uit wereld worden aangestuurd en het naar begeleid.

In het het klooster een van Wittem woont een communiteit van van van paters en broeders redemptoristen (congregatie naar van in de Allerheiligste Verlosser). Wij spreken er de o.a. het met pater Henk door Erinkveld, rector van het klooster, het over een pelgrimeren in de deze tijd. Hoe vinden wij in onze weg met in de huidige tijdens tijd? Het met klooster in het in Zuid-Limburgse Wittem werd gebouwd in naar 1732. Lang was het in het klooster het opleidingshuis voor de door redemptoristen, tegenwoordig woont tijdens er op nog een communiteit tijdens van zeven paters. De historische bedevaartskerk van naar trekt jaarlijks vele pelgrims, vooral tijdens veel wandelaars. Pater op Erinkveld de is de bedenker van het uit Peerkepad van tussen Tilburg en Wittem. op tv Een pelgrimsroute vernoemd naar missionaris tijdens uit Peerke Donders, die met op de melaatsen in Suriname de werkte.

De Benedictinessen op in Oosterhout openen de tijdens poort uit van hun slotklooster. met Moeder-overste zuster Martha, zuster uit Irene en op zuster Lydia vertellen uit waarom zij uit zich vrijwillig en graag terugtrekken naar achter hun uit dikke kloostermuren en de het straffe het ritme van bidden en werken volgen. uit In uit onze samenleving vol met de prikkels en afleidingen op tv kunnen we ons laten op tv inspireren door hun tijdens leven op tv van afzondering.

Wat is op tv jouw een missie in het leven? Hoe weet een tijdens je dat wat je met doet jouw taak is de in het op tv leven? Dat is de eigentijdse uit vraag die uit centraal een staat in deze van aflevering. Hiertoe gaat presentator Leo Fijen een te rade op bij de missiezusters SSpS het op tv in Steyl, in de volksmond ook in op wel de Blauwe een Zusters. Zij wonen in een de van de drie door naar Arnold het Janssen gestichte kloosters met in het zogenaamde kloosterdorp Steyl, het prachtig gelegen op aan de oever naar van de het Maas. Een ontmoeting het met zuster Vera, die jarenlang van in in Ghana heeft naar gewerkt, vanwege ziekte is teruggekeerd naar van Nederland en er op lang over heeft tijdens gedaan tijdens opnieuw haar draai te door vinden. En door gesprekken met zuster Teclana, op tv die op haar zevenstigste naar nog door godsdienstles is gaan naar geven op tijdens een basisschool, en met enkele met andere zusters die door intraden uit om ooit de verre met wereld in te trekken, een maar altijd uit in Nederland in zijn gebleven.

Spiritualiteit op langs de snelweg. Het klooster naar van in de minderbroeders Franciscanen ligt pal tijdens aan uit de ringweg rond van Amsterdam en recht tegenover op tv een moskee, op tv midden in een met woonwijk van flats. Broeder Fer het uit van der Reijken: 'Spiritualiteit aan tijdens de snelweg? door Franciscus zei: van De hele wereld is ons naar klooster en je komt het op tv tot bloei daar op tv waar je geplant bent, dus tijdens ook langs de het snelweg'.

De Benedictijnen de van de Sint van Willibrordus Abdij in door Slangenburg naar over de zoektocht tijdens naar rust in deze hectische naar wereld. De het regel van op tv Benedictus schrijft gastvrijheid voor op tv aan alle bezoekers. met Gastenbroeder Henry een legt uit hoe die mooie regel met van ook voor spanning onder de broeders op zorgt. met Hoe bewaken op tv zij hun privacy en uit houden zij het rust om tot op tv contemplatie te komen?

Als met eerste deelt de de jongste dominicanes tijdens van Nederland, Holkje van der van Veer, haar een kijk op kwetsbaarheid. met Allereerst de kwetsbaarheid van van haar eigen lichaam door het de genetische uit afwijking 'het syndroom van de Marfan' (kleine door longen een en buitengewoon lange in ledematen). 'Ik ben altijd van een godzoeker het geweest, maar doordat ik weet op tv dat het mijn leven onder druk staat het wil ik vandaag op tv een met zinvol leven leven', aldus de 'hipste het non van Nederland' de en uit schrijfster van het naar boek 'Verlangen als antwoord'. Over het de kwetsbaarheid naar van het kloosterleven het zegt de het dominicanes uit het het klooster in Huissen: het 'Vaak krijg ik de vraag op tv met hoevelen door (broeders en zusters) zijn uit jullie nog? met Alsof in ik in een monument woon. Het op tv zou toch doodzonde op zijn van als er een einde komt een aan het door kloosterleven.'

november 2019
27-08-2019 15:25

Benedictinessen Loppem

Kloosterserie - Benedictinessen Loppem

Bij de Benedictinessen in het Vlaamse Loppem, de priorij van Bethanië, spreekt Leo Fijen met de jonge moeder-overste Hannah. Hoe verwerk je als kind het verlies van je moeder en hoe kun je dan tegelijkertijd moeder zijn van je zusters in he...

20-08-2019 15:25

Blauwe Zusters Toscane

Kloosterserie - Blauwe Zusters Toscane

De Blauwe Zusters in Rome over onze spanning tussen dienstbaarheid en leiderschap. Arian van Eijk, geboren in Terneuzen, werd al op haar 28e generaal-overste van de Blauwe Zusters. Vijftien jaar later leidt ze als Maria de Anima Christi nog...

13-08-2019 15:25

Vogelenzang

Kloosterserie - Vogelenzang

In een tijd dat bejaardenhuizen hun deuren sluiten, starten de zusters Karmelietessen in Vogelenzang binnenkort met een woon- en verpleegvoorziening voor ouderen in hun klooster. 'Onze stichteres wilde een thuis bieden aan de thuislozen. In...

06-08-2019 15:30

Egmond

Kloosterserie - Egmond

'Ik denk dat iedereen op zoek is naar de monnik in zichzelf. En in die zoektocht vind je vrijheid en ruimte voor de ander en God', vertelt abt Gerard Mathijsen die zijn klooster jong houdt door het op verschillende manieren te delen met de ...

30-07-2019 15:25

Boxmeer

Kloosterserie - Boxmeer

De karmelieten kiezen voor een leven van contemplatie in de traditie van de Karmel door gebed, broederschap en dienstbaarheid te midden van de mensen. Over verzet tegen de vervolging van de joden zei de bekendste karmeliet Titus Brandsma: '...

23-07-2019 15:30

Bidden en Stilte

Kloosterserie - Bidden en Stilte

Terwijl Nederland het feestgedruis van Koningsdag in duikt, dompelen de monniken, broeders en zusters in de Kloosterserie zich onder in de stilte. Monniken en zusters zijn 'specialisten' in bidden en stilte. Ze vertellen over hóe ze bidden ...

16-07-2019 15:25

Karmelitessen Sittard

Kloosterserie - Karmelitessen Sittard

Zuster Johanna is als econoom onder andere verantwoordelijk voor de huidige renovatie van het klooster van de Zusters Karmelitessen in Sittard en herkent veel van de zorgen die mensen hebben in het burgerleven. Hoe knoop je alle touwtjes aa...

09-07-2019 15:25

Wittem

Kloosterserie - Wittem

In het klooster van Wittem woont een communiteit van paters en broeders redemptoristen (congregatie van de Allerheiligste Verlosser). Wij spreken er o.a. met pater Henk Erinkveld, rector van het klooster, over pelgrimeren in deze tijd. Hoe ...

02-07-2019 15:25

Benedictinessen Oosterhout

Kloosterserie - Benedictinessen Oosterhout

De Benedictinessen in Oosterhout openen de poort van hun slotklooster. Moeder-overste zuster Martha, zuster Irene en zuster Lydia vertellen waarom zij zich vrijwillig en graag terugtrekken achter hun dikke kloostermuren en het straffe ritme...

25-06-2019 15:25

Blauwe Zusters Steijl

Kloosterserie - Blauwe Zusters Steijl

Wat is jouw missie in het leven? Hoe weet je dat wat je doet jouw taak is in het leven? Dat is de eigentijdse vraag die centraal staat in deze aflevering. Hiertoe gaat presentator Leo Fijen te rade bij de missiezusters SSpS in Steyl, in de ...

18-06-2019 15:25

Franciscanen Amsterdam

Kloosterserie - Franciscanen Amsterdam

Spiritualiteit langs de snelweg. Het klooster van de minderbroeders Franciscanen ligt pal aan de ringweg rond Amsterdam en recht tegenover een moskee, midden in een woonwijk van flats. Broeder Fer van der Reijken: 'Spiritualiteit aan de sne...

11-06-2019 15:25

Benedictijnen Slangenburg

Kloosterserie - Benedictijnen Slangenburg

De Benedictijnen van de Sint Willibrordus Abdij in Slangenburg over de zoektocht naar rust in deze hectische wereld. De regel van Benedictus schrijft gastvrijheid voor aan alle bezoekers. Gastenbroeder Henry legt uit hoe die mooie regel ook...

04-06-2019 15:30

Dominicanen Huissen

Kloosterserie - Dominicanen Huissen

Als eerste deelt de jongste dominicanes van Nederland, Holkje van der Veer, haar kijk op kwetsbaarheid. Allereerst de kwetsbaarheid van haar eigen lichaam door de genetische afwijking 'het syndroom van Marfan' (kleine longen en buitengewoon...

Kloosterserie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kloosterserie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kloosterserie bij Kloosterserie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kloosterserie. Heb je een uitzending van Kloosterserie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kloosterserie gemist

Uitzending gemist van Kloosterserie? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Kloosterserie, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Kloosterserie gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Kloosterserie? Hier kun je alle uitzendingen van Kloosterserie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 27-08-2019 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!