Programma gemist?

Bij uit de Benedictinessen in het tijdens Vlaamse Loppem, de priorij de van Bethanië, spreekt op tv tijdens Leo Fijen met de jonge door moeder-overste op Hannah. Hoe verwerk je het als kind op het verlies van je moeder en met hoe kun tijdens je dan tegelijkertijd naar moeder zijn van je uit zusters op in het klooster? naar Een verhaal over vallen, tijdens opstaan en tijdens en opnieuw beginnen. een Zuster Hannah werkte als van muziektherapeute op tv met volwassenen en in kinderen voordat ze intrad bij naar de Benedictinessen. Ze durft op open te spreken met over op haar geloofstwijfel en worsteling uit met leven en door geloof.

De Blauwe tijdens Zusters in Rome op over onze spanning op tussen dienstbaarheid en leiderschap. in Arian van Eijk, door geboren in op Terneuzen, werd al op tv op haar 28e generaal-overste naar het van de Blauwe Zusters. een Vijftien jaar later leidt ze naar als Maria het de van Anima Christi nog steeds door de wereldwijde congregatie Dienaressen door van de Heer het en de Maagd naar van Matara. Haar door wordt de vraag door voorgelegd: hoe door combineer je de gelofte van het gehoorzaamheid en op tv de de opdracht van dienstbaarheid tijdens met het leidinggeven?

In een tijd van dat met bejaardenhuizen hun deuren sluiten, een starten de zusters van Karmelietessen in tijdens Vogelenzang binnenkort met een door woon- en op verpleegvoorziening voor met ouderen in hun tijdens klooster. 'Onze stichteres het wilde een thuis met bieden aan de thuislozen. In het haar tijd door waren dat weeskinderen. In in onze in tijd zijn dat ouderen met die niet door meer terechtkunnen in bejaarden en verzorgingstehuizen. naar Dus dat wordt het onze met nieuwe vorm uit van apostolaat', aldus zuster Elvira met Maria.

'Ik denk door dat iedereen op zoek het is naar naar de monnik door in zichzelf. En in de die zoektocht vind je van vrijheid door en ruimte voor de ander op en God', met vertelt abt Gerard Mathijsen een die een zijn klooster jong met houdt door het op verschillende met manieren te door delen met in de buitenwereld. Een aantal de zaken is het al uitbesteed aan leken, met zoals het op tv runnen van het gastenhuis uit en een de deel van de Benedictushof. Zo op tv door probeert abt Mathijsen ook een toekomst met voor het kloosterleven de op tv en de communiteit tijdens te behouden. Hoe je in op tv dit door zorgen voor de ander en de de toekomst in ook nog toekomt aan door het zorgen voor een jezelf, vertelt de abt een tijdens aan presentator Leo tijdens Fijen.

De karmelieten kiezen het voor een leven met van contemplatie in de de in traditie van de Karmel door uit gebed, op broederschap en dienstbaarheid te midden op door van de mensen. Over verzet tegen van de vervolging tijdens van de de joden zei de bekendste in karmeliet Titus Brandsma: een 'Niet vragen. Niet omzien. een Geen oordeel. in Hulp.' een En ook vandaag de de dag leven de en werken de karmelieten uit nog in die geest, vertelt tijdens Prior uit Timmermans: 'We van zijn allemaal broeders en zusters van in elkaar.' Zelf heeft met Timmermans jarenlang gewerkt naar op tv als ongeschoold arbeider in de zogenaamde de 'Billitonwijk' in Arnhem, met waar in metaalarbeiders te op maken kregen met gezondheidsklachten en loodvergiftiging. een Daar heeft naar karmeliet Timmermans op geleerd wat het van betekent om op te komen van op tv voor de mensen om je uit heen. Presentator Leo tijdens Fijen praat van tevens met het Titus Brandsma-kenner Falco Thuis over het naar gedachtegoed van op deze tijdens priester.

Terwijl Nederland in het feestgedruis een van Koningsdag in duikt, van dompelen tijdens de monniken, broeders en zusters in tijdens de Kloosterserie zich in onder in de de stilte. Monniken tijdens en naar zusters zijn 'specialisten' in bidden en op stilte. met Ze vertellen over hóe het ze bidden en een wat de kracht van het stilte in kan zijn. het Bij de broeders en zusters van uit de met Karmel kun je tijdens leren bidden en door nemen bidden en stilte een op tv met belangrijke plaats in. Zuster Johanna uit legt van uit: 'bidden is voor op mij praten van met Jezus'. Dominicanes Holkje van der tijdens in Veer laat presentator van Leo Fijen zien hoe zij bidt met op met open handen. Zuster Claris Leone een vertelt hoe door erg door ze het vindt dat naar ze door haar leeftijd op tv niet meer op haar in knieën met kan bidden en een dat nog in elke dag mist.

Zuster Johanna is door op als econoom onder andere in verantwoordelijk voor de huidige renovatie op tv van het klooster in van naar de Zusters Karmelitessen in op Sittard en herkent veel op tv van de tijdens zorgen tijdens die mensen hebben in het tijdens burgerleven. Hoe naar knoop je alle uit touwtjes aan elkaar op tv en ga je naar om met met de economische crisis? op tv Vroeger zetten de zusters een Karmelitessen (ofwel van de 'Zusters van met de Kollenberg') in van Sittard zich in voor de arme, verwaarloosde en voogdijkinderen. op tv De meeste mensen het uit Sittard en op tv omgeving kennen de het zusters van uit hun kinderhuis. Vandaag de dag naar heeft het oude in een kinderhuis de bestemming als met bezinningshuis, waar jaarlijks veel mensen met rust en in bezinning vinden. op Dit is een klooster tijdens van een congregatie door van Karmelitessen van op Duitse oorsprong waar 32 uit zusters van wonen, onder wie maar drie tijdens Nederlandse de zusters. De Nederlandse zuster Johanna, een econome van door de het congregatie, is één van hen. op tv De congregatie is in rond 1880 gesticht met door in Anna Maria Tauscher, van een vrouw van Lutherse afkomst. Zij tijdens werd katholiek een en koos voor een naar in leven als Karmelites. een Omdat zij naast met het beschouwende leven iets naar wilde doen op tv voor de samenleving, stichtte zij op kindertehuizen in een Duitsland, Zwitserland, met Italië, de Verenigde Staten en ook van in Nederland, Sittard. het Naast het bezinningshuis tijdens ligt het klooster, op tv dat tevens het een moederhuis is van tijdens waaruit alle stichtingen op tv uit in de wereld worden aangestuurd en van op tv begeleid.

In door het klooster uit van Wittem woont van een communiteit van paters en broeders door redemptoristen (congregatie van het in de Allerheiligste Verlosser). Wij spreken er met een o.a. met pater Henk op Erinkveld, rector het van het klooster, over pelgrimeren in naar deze tijd. op tv Hoe vinden de wij onze weg in uit de huidige tijd? het Het door klooster in het Zuid-Limburgse door Wittem werd uit gebouwd in 1732. een Lang was het klooster het opleidingshuis van voor met de redemptoristen, tegenwoordig in woont er nog op een communiteit van zeven op tv paters. De historische van bedevaartskerk de trekt jaarlijks vele pelgrims, naar vooral veel wandelaars. Pater het Erinkveld is de op bedenker van een het Peerkepad tussen Tilburg van en Wittem. uit Een pelgrimsroute vernoemd naar missionaris op tv Peerke uit Donders, die met de met melaatsen in naar Suriname werkte.

De Benedictinessen van in op tv Oosterhout openen de poort van hun het slotklooster. uit Moeder-overste zuster op tv Martha, zuster Irene en zuster Lydia naar uit vertellen waarom zij met zich vrijwillig en graag terugtrekken achter de in hun dikke kloostermuren en het naar straffe ritme van bidden naar op tv en werken volgen. op In onze samenleving op tv vol met prikkels naar en afleidingen kunnen we ons een laten naar inspireren door hun tijdens leven van afzondering.

Wat op tv is jouw missie het in het uit leven? Hoe weet de je dat wat je van doet jouw taak het is in het leven? uit Dat is op de eigentijdse vraag die het centraal staat van in deze aflevering. Hiertoe gaat uit presentator Leo op Fijen tijdens te rade bij de missiezusters van SSpS in Steyl, door in de door volksmond ook wel de Blauwe met het Zusters. Zij wonen in een van de de drie naar door uit Arnold Janssen gestichte kloosters de in het zogenaamde naar kloosterdorp Steyl, prachtig door gelegen aan de oever met van het de Maas. Een ontmoeting met van zuster naar Vera, die jarenlang in Ghana uit heeft gewerkt, vanwege ziekte een is teruggekeerd van naar Nederland tijdens en er lang over een heeft gedaan opnieuw van haar draai op tv te vinden. En gesprekken op tv met zuster Teclana, die in op haar van zevenstigste nog van godsdienstles is gaan geven tijdens op in een basisschool, en met enkele andere van zusters die het intraden naar om ooit de verre wereld in door uit te trekken, maar altijd in uit Nederland zijn de gebleven.

Spiritualiteit met langs de snelweg. Het een klooster van de minderbroeders op Franciscanen van ligt pal naar aan de ringweg tijdens rond Amsterdam en recht tegenover een de moskee, midden de in in een woonwijk van flats. op Broeder Fer van der uit Reijken: 'Spiritualiteit aan in de snelweg? Franciscus zei: op De hele wereld met is een ons klooster en een je komt tot een bloei daar tijdens waar je geplant op bent, dus ook langs de op tv snelweg'.

De Benedictijnen het van op tv de Sint Willibrordus in Abdij in Slangenburg over de de zoektocht naar rust met in deze uit hectische wereld. De regel van in op tv Benedictus schrijft gastvrijheid tijdens voor aan alle bezoekers. Gastenbroeder van Henry legt uit hoe op die mooie het regel ook voor spanning een op onder de broeders zorgt. in Hoe bewaken zij hun privacy op de en houden zij het rust om tot contemplatie te door komen?

Als eerste naar deelt op de jongste dominicanes van Nederland, het Holkje op van der Veer, haar kijk naar op door kwetsbaarheid. Allereerst de kwetsbaarheid op tv van haar eigen op lichaam door de genetische tijdens afwijking 'het syndroom van van Marfan' door (kleine longen en van buitengewoon lange ledematen). 'Ik op ben altijd met een godzoeker geweest, maar doordat uit ik weet in dat mijn leven onder een druk staat wil met ik vandaag een naar zinvol leven de leven', aldus een de 'hipste non van met Nederland' en schrijfster van van in het boek 'Verlangen als door antwoord'. Over de kwetsbaarheid op tv van het kloosterleven op zegt de dominicanes de uit het met klooster in door Huissen: 'Vaak krijg ik de met vraag met met hoevelen (broeders en zusters) in zijn jullie van nog? Alsof ik in een door monument door woon. Het zou toch met doodzonde zijn als er tijdens een een einde komt aan het op kloosterleven.'

februari 2020
27-08-2019 15:25

Benedictinessen Loppem

Kloosterserie - Benedictinessen Loppem

Bij de Benedictinessen in het Vlaamse Loppem, de priorij van Bethanië, spreekt Leo Fijen met de jonge moeder-overste Hannah. Hoe verwerk je als kind het verlies van je moeder en hoe kun je dan tegelijkertijd moeder zijn van je zusters in he...

20-08-2019 15:25

Blauwe Zusters Toscane

Kloosterserie - Blauwe Zusters Toscane

De Blauwe Zusters in Rome over onze spanning tussen dienstbaarheid en leiderschap. Arian van Eijk, geboren in Terneuzen, werd al op haar 28e generaal-overste van de Blauwe Zusters. Vijftien jaar later leidt ze als Maria de Anima Christi nog...

13-08-2019 15:25

Vogelenzang

Kloosterserie - Vogelenzang

In een tijd dat bejaardenhuizen hun deuren sluiten, starten de zusters Karmelietessen in Vogelenzang binnenkort met een woon- en verpleegvoorziening voor ouderen in hun klooster. 'Onze stichteres wilde een thuis bieden aan de thuislozen. In...

06-08-2019 15:30

Egmond

Kloosterserie - Egmond

'Ik denk dat iedereen op zoek is naar de monnik in zichzelf. En in die zoektocht vind je vrijheid en ruimte voor de ander en God', vertelt abt Gerard Mathijsen die zijn klooster jong houdt door het op verschillende manieren te delen met de ...

30-07-2019 15:25

Boxmeer

Kloosterserie - Boxmeer

De karmelieten kiezen voor een leven van contemplatie in de traditie van de Karmel door gebed, broederschap en dienstbaarheid te midden van de mensen. Over verzet tegen de vervolging van de joden zei de bekendste karmeliet Titus Brandsma: '...

23-07-2019 15:30

Bidden en Stilte

Kloosterserie - Bidden en Stilte

Terwijl Nederland het feestgedruis van Koningsdag in duikt, dompelen de monniken, broeders en zusters in de Kloosterserie zich onder in de stilte. Monniken en zusters zijn 'specialisten' in bidden en stilte. Ze vertellen over hóe ze bidden ...

16-07-2019 15:25

Karmelitessen Sittard

Kloosterserie - Karmelitessen Sittard

Zuster Johanna is als econoom onder andere verantwoordelijk voor de huidige renovatie van het klooster van de Zusters Karmelitessen in Sittard en herkent veel van de zorgen die mensen hebben in het burgerleven. Hoe knoop je alle touwtjes aa...

09-07-2019 15:25

Wittem

Kloosterserie - Wittem

In het klooster van Wittem woont een communiteit van paters en broeders redemptoristen (congregatie van de Allerheiligste Verlosser). Wij spreken er o.a. met pater Henk Erinkveld, rector van het klooster, over pelgrimeren in deze tijd. Hoe ...

02-07-2019 15:25

Benedictinessen Oosterhout

Kloosterserie - Benedictinessen Oosterhout

De Benedictinessen in Oosterhout openen de poort van hun slotklooster. Moeder-overste zuster Martha, zuster Irene en zuster Lydia vertellen waarom zij zich vrijwillig en graag terugtrekken achter hun dikke kloostermuren en het straffe ritme...

25-06-2019 15:25

Blauwe Zusters Steijl

Kloosterserie - Blauwe Zusters Steijl

Wat is jouw missie in het leven? Hoe weet je dat wat je doet jouw taak is in het leven? Dat is de eigentijdse vraag die centraal staat in deze aflevering. Hiertoe gaat presentator Leo Fijen te rade bij de missiezusters SSpS in Steyl, in de ...

18-06-2019 15:25

Franciscanen Amsterdam

Kloosterserie - Franciscanen Amsterdam

Spiritualiteit langs de snelweg. Het klooster van de minderbroeders Franciscanen ligt pal aan de ringweg rond Amsterdam en recht tegenover een moskee, midden in een woonwijk van flats. Broeder Fer van der Reijken: 'Spiritualiteit aan de sne...

11-06-2019 15:25

Benedictijnen Slangenburg

Kloosterserie - Benedictijnen Slangenburg

De Benedictijnen van de Sint Willibrordus Abdij in Slangenburg over de zoektocht naar rust in deze hectische wereld. De regel van Benedictus schrijft gastvrijheid voor aan alle bezoekers. Gastenbroeder Henry legt uit hoe die mooie regel ook...

04-06-2019 15:30

Dominicanen Huissen

Kloosterserie - Dominicanen Huissen

Als eerste deelt de jongste dominicanes van Nederland, Holkje van der Veer, haar kijk op kwetsbaarheid. Allereerst de kwetsbaarheid van haar eigen lichaam door de genetische afwijking 'het syndroom van Marfan' (kleine longen en buitengewoon...

Kloosterserie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kloosterserie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kloosterserie bij Kloosterserie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kloosterserie. Heb je een uitzending van Kloosterserie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kloosterserie gemist

Uitzending gemist van Kloosterserie? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Kloosterserie, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Kloosterserie gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Kloosterserie? Hier kun je alle uitzendingen van Kloosterserie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 27-08-2019 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!