Programma gemist?

Uitzending vanuit een het tijdens Amsterdamse Oosterpark, waar het Keti van Koti Festival aan de de een gang is, de met feestelijke afsluiting van de het herdenking van het op Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik tijdens op de herdenking het op zelf, eerder op de dag, en het uit met een impressie van de Bigi met Spikri, de de kleurrijke optocht waarmee tijdens de herdenking een begint. Verder worden twee de twintigers gevolgd bij naar hun van speurtocht naar hun voorouders. Ze maken uit daarbij gebruik tijdens van de met Surinaamse slavenregisters, die juist vandaag van openbaar worden op gemaakt. De de afgelopen twee jaar hebben honderden in vrijwilligers in in Nederland en Suriname op tv meegeholpen met het het digitaliseren van de door 43 op boeken met 30.000 tijdens pagina's en zo'n 80.000 in namen. De registers bevatten de de namen van met bijna het alle mensen die uit tussen 1830 en 1863 in het slavernij leefden de in Suriname, samen tijdens met informatie over een geboorte, overlijden, verkoop en van vrijlating.

Vandaag is het op tv 154 een jaar geleden een dat de Nederlandse regering van formeel een eind maakte door aan de uit slavernij in naar Suriname en de met voormalige Nederlandse Antillen. van De Nationale Herdenking een vindt plaats in het in Oosterpark in Amsterdam. op tv Aansluitend wordt daar met Keti door Koti gevierd van dat uit de ketenen werden verbroken. het De NOS doet er een rechtstreeks verslag van. De door belangrijkste toespraak tijdens de het door herdenking, die aan het begin van een de middag wordt van in gehouden, komt voor rekening van Clarence in Seedorf. het Hij is één van een de succesvolste Nederlandse voetballers op tv aller tijdens tijden en onder meer UEFA-ambassadeur op tv op tegen racisme in het voetbal. Namens de het kabinet van houdt minister Stef Blok naar van Veiligheid en in Justitie een de toespraak de en ook de Amsterdamse burgemeester Van in der Laan op tv spreekt de aanwezigen het toe. Na een naar muzikaal een intermezzo door Sabrina Starke wordt uit één minuut door stilte in acht genomen, waarna van bij het het dan door precies vijftien jaar oude Nationaal Monument op Slavernijverleden door de kranslegging door begint. Met het defilé langs het met monument eindigt de de naar uitzending, die wordt gepresenteerd het door Simone de Weimans.

september 2020
01-07-2018 18:05

NOS Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Uitzending vanuit het Amsterdamse Oosterpark, waar het Keti Koti Festival aan de gang is, de feestelijke afsluiting van de herdenking van het Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik op de herdenking zelf, eerder op de dag, en met e...

01-07-2017 13:00

Live: Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Vandaag is het 154 jaar geleden dat de Nederlandse regering formeel een eind maakte aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De Nationale Herdenking vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Aansluitend wordt d...

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Slavernijverleden bij NOS Herdenking Slavernijverleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Slavernijverleden. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 01-07-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!