Programma gemist?

Uitzending vanuit op tv het Amsterdamse Oosterpark, waar een het Keti met Koti Festival aan uit de gang is, de van feestelijke afsluiting met van de herdenking met van het tijdens Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik tijdens op de herdenking naar uit zelf, eerder op op tv de dag, en met een impressie in op van de Bigi Spikri, de uit kleurrijke optocht op waarmee de herdenking begint. in Verder worden op tv twee twintigers gevolgd van bij hun met speurtocht naar hun voorouders. Ze maken de op daarbij gebruik van de Surinaamse een slavenregisters, die juist vandaag tijdens openbaar worden gemaakt. van het De afgelopen twee jaar hebben honderden van uit vrijwilligers in Nederland en uit Suriname meegeholpen met het digitaliseren op de van de 43 boeken met op 30.000 pagina's en in zo'n 80.000 namen. De van registers bevatten op tv de namen met van bijna alle mensen van die in tussen 1830 en 1863 in tijdens slavernij tijdens leefden in Suriname, samen met tijdens informatie over geboorte, een overlijden, verkoop uit en vrijlating.

Vandaag is op het 154 jaar de geleden dat door de Nederlandse op regering formeel een eind met maakte aan de slavernij in in Suriname door en de voormalige Nederlandse Antillen. met De naar Nationale Herdenking vindt met plaats in het het Oosterpark in Amsterdam. Aansluitend wordt de tijdens daar met Keti Koti de gevierd dat de ketenen werden de verbroken. naar De NOS doet er rechtstreeks een op tv verslag van. De belangrijkste toespraak tijdens een de herdenking, het die aan op het begin van de middag uit wordt in gehouden, komt voor naar rekening van Clarence Seedorf. Hij met is één van uit de succesvolste op Nederlandse voetballers aller het tijden en onder naar meer UEFA-ambassadeur tegen racisme het in het voetbal. Namens in het kabinet houdt op tv van minister Stef Blok van Veiligheid en in Justitie een toespraak van en ook de de Amsterdamse het burgemeester Van door der Laan spreekt de aanwezigen het toe. de Na een muzikaal intermezzo door uit Sabrina Starke een wordt één minuut stilte in naar acht genomen, waarna met bij het dan op van precies vijftien jaar oude Nationaal door Monument Slavernijverleden de naar kranslegging op begint. Met het defilé langs tijdens het een monument eindigt de uitzending, die op wordt gepresenteerd door in Simone met Weimans.

mei 2020
01-07-2018 18:05

NOS Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Uitzending vanuit het Amsterdamse Oosterpark, waar het Keti Koti Festival aan de gang is, de feestelijke afsluiting van de herdenking van het Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik op de herdenking zelf, eerder op de dag, en met e...

01-07-2017 13:00

Live: Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Vandaag is het 154 jaar geleden dat de Nederlandse regering formeel een eind maakte aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De Nationale Herdenking vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Aansluitend wordt d...

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Slavernijverleden bij NOS Herdenking Slavernijverleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Slavernijverleden. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 01-07-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!