Programma gemist?

Uitzending door vanuit het Amsterdamse Oosterpark, in waar het met Keti Koti het Festival aan de gang is, de naar feestelijke afsluiting van van de herdenking van uit op het Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik een op de de herdenking tijdens zelf, eerder op de een dag, en in met een impressie van de Bigi naar Spikri, in de kleurrijke optocht op waarmee de herdenking begint. naar Verder worden de twee twintigers gevolgd uit bij hun speurtocht naar hun in voorouders. met Ze maken daarbij gebruik door van de Surinaamse slavenregisters, naar de die juist vandaag uit openbaar worden gemaakt. De afgelopen twee met jaar hebben honderden naar vrijwilligers op tv in Nederland en Suriname meegeholpen een met het digitaliseren uit van de op tv 43 de boeken met 30.000 uit pagina's en zo'n op tv 80.000 namen. De uit registers bevatten de het namen van bijna alle mensen die uit tussen de 1830 en 1863 in slavernij op leefden in op tv Suriname, samen met informatie tijdens over naar geboorte, overlijden, verkoop en op tv vrijlating.

Vandaag is het van een 154 jaar geleden dat de de Nederlandse regering de formeel een eind maakte aan door de het slavernij in Suriname en met de voormalige Nederlandse een Antillen. uit De Nationale Herdenking vindt plaats op tv in het Oosterpark door in met Amsterdam. Aansluitend wordt daar naar met Keti Koti met gevierd dat uit de ketenen werden verbroken. De in NOS doet op er rechtstreeks verslag van. De naar belangrijkste toespraak tijdens de de herdenking, van die aan het het begin van de naar middag wordt gehouden, het komt voor rekening van op Clarence Seedorf. Hij de is op tv één van de succesvolste Nederlandse het voetballers aller tijden en uit onder op meer UEFA-ambassadeur tegen met racisme in het het voetbal. Namens het tijdens kabinet houdt minister Stef Blok naar door van Veiligheid en Justitie een toespraak met en ook de op Amsterdamse uit burgemeester Van der naar Laan spreekt de aanwezigen toe. het Na een op tv muzikaal intermezzo door Sabrina van Starke wordt één een van minuut stilte in acht genomen, waarna uit bij met het dan precies vijftien door jaar oude Nationaal Monument de Slavernijverleden de kranslegging op tv op begint. Met het defilé langs met het monument eindigt de het uitzending, die wordt in gepresenteerd door door Simone uit Weimans.

juni 2021
01-07-2018 18:05

NOS Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Uitzending vanuit het Amsterdamse Oosterpark, waar het Keti Koti Festival aan de gang is, de feestelijke afsluiting van de herdenking van het Nederlandse slavernijverleden. Met een terugblik op de herdenking zelf, eerder op de dag, en met e...

01-07-2017 13:00

Live: Herdenking Slavernijverleden

NOS Herdenking Slavernijverleden - NOS Herdenking Slavernijverleden

Vandaag is het 154 jaar geleden dat de Nederlandse regering formeel een eind maakte aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De Nationale Herdenking vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Aansluitend wordt d...

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Slavernijverleden bij NOS Herdenking Slavernijverleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Slavernijverleden. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Slavernijverleden gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS Herdenking Slavernijverleden? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Slavernijverleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 01-07-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!