Programma gemist?

Deze treinreis door neemt ons mee naar van de door architecturele meesterwerken uit de Griekse op op oudheid. De reis op begint op het schiereiland de Peloponnesos het naar en de trein volgt op een mooie het route die dwars door de tijdens bergen gaat. De trein uit stopt op tv een poosje in op tv Athene, om de mogelijkheid te met bieden voor verdere een bezichtiging van op tv archeologische plaatsen. Daarna tijdens gaan we verder, langs het de met Olympusberg naar Thessaloniki, waar van we de op opgravingen zien.

Cowboys en paarden uit hebben in de op staat Colorado al op tv lang plaatsgemaakt met voor machinisten op een hun ijzeren ros. De van reis op begint met een klim een naar op een van 's werelds hoogstgelegen stations uit op de berg door Pikes Peak. De door trein dendert naar in beneden, door voert langs Denver en gaat naar op op zoek naar goudzoekers. We maken naar een tocht over uit uit de Loop Railroad, een op tv antiek spoorlijntje van dat langs oude een goudmijnen slingert. De reis eindigt in met Glenwood Springs, een waar een wilde een tocht over de Colorado-rivier een wordt door gemaakt.

Het Nederlandse een spoor kent tijdens een enorme op gevarieerdheid. We beginnen op tv op een onstuimige herfstdag de op station Ede-Wageningen. Via op tv de Veluwezoom van rijden we naar de Dieren.

Een door prachtige treinreis langs de tijdens rivier de Var, een die begint door aan de op tv Middellandse Zee. Vanaf naar het mondaine Nice het slingert het spoor langs tijdens de rivier de Var en op tv in de Verdon door een onherbergzaam gebied. met een Op deze reis door de Provence door wisselen kleine stationnetjes op op in stille stadjes en imposante viaducten op tv elkaar door af.

Van de door voet van de een Franse Pyreneeën tijdens tot de hoogvlakte van de door de Cerdagne aan de Spaanse grens een kronkelt de het gele kanarie, zoals de op bijnaam van de trein door is, zich langs van grootse viaducten door en tunnels naar ijle naar hoogten in op de uit zon.

Een treinreis een vanuit Ajaccio, in stad van Napoleon, over het op tv meest bergachtige, groene, naar gevarieerde het en mooiste eiland uit van alle eilanden in de met Middellandse Zee. van Zo wordt Corsica genoemd het en wie op daar de trein neemt, van kan op tv met eigen ogen vaststellen door dat met daar niets teveel mee is naar gezegd.

De treinreis uit gaat van Nice op langs tijdens de Côte d'Azur naar naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat naar het naar door het dal van met de rivier de Roya een en over de de Col met de Tende naar Cuneo. Een in met spoorlijn die door allerlei oorzaken het minder dat de helft tijdens van zijn het bestaan kon worden op gebruikt.

Een uit treinreis over de kortste spoorverbinding naar tussen op Parijs en Marseille met de tijdens op tv Cevénol Express. Deze lijn het werd in op de 19e eeuw aangelegd het langs de een rivier de Allier, door het van Massif in Central. In dit woeste een en slecht toegankelijke door gebied werden meer dan honderd tijdens tunnels de en viaducten aangelegd. Daardoor is door deze uit treinreis van naar Nîmes naar Langeac naar een goede manier om dit in deel van naar Frankrijk te de ontdekken.

Het van startpunt is het op ruim het 1700 meter hoogte tijdens gelegen Pontresina in in het dal van op Engadin. De het trein gaat op hier snel in omhoog en passeert als in eerste de Morteratsch-gletsjer, wat een uit prachtig naar uitzicht voor op tv de treinreizigers oplevert. Door een kale van het vlakte, boven de boomgrens, bereikt de op tv in trein het hoogste punt van de op tv route: Ospizio in Bernina op ruim op tv 2250 meter hoogte. Daarna uit tijdens volgt een spectaculaire afdaling: in het maar op tv negentig minuten zal op de trein ruim het 1800 meter dalen. Onderweg passeren de gletsjers, mooie dorpjes en met meren en op het beroemde in keerviaduct van Brusio, het om tenslotte in uit het Italiaanse Tirano te naar arriveren.

Een naar treinreis die deel uitmaakt van met van de Unesco Werelderfgoedlijst. En dat de is niet zonder reden. het Het startpunt het is Chur, hoofdstad van tijdens het kanton Graubünden de naar en oudste stad van Zwitserland. De uit de trein volgt de rivieren in de Rijn en naar de Albula, in rijdt langs steile op afgronden en diepe naar kloven en over maar liefst 144 door bruggen. Stuk voor een op stuk architectonische hoogstandjes van meer de dan een eeuw op oud. Na het de passeren van de op tv bijna in zes kilometer lange Albulatunnel bereikt de door trein het dorpje in Bever in het tijdens dal van met Engadin.

Een tijdens vleugje Italiaans 'dolce vita' gecombineerd een met de een Zwitserse naar degelijkheid. Zo wordt het leven in in het Italiaanssprekende kanton een Tessin in naar Zwitserland gekenmerkt. De de eerste tocht gaat het met de kabelspoorweg naar (funicolare in het Italiaans) de vanaf de naar voet van de van Monte op Bré naar het dorpje Bré, uit bovenop die op berg. Het uitzicht een over stad, meer uit en bergen laat meteen van zien een waarom de Zwitsers ruim een honderd jaar geleden deze door baan aanlegden. De uit volgende rit met begint op de top van van de berg San met Salvatore, met eveneens op een prachtig op tv uitzicht. Hier op wordt de kijker in een naar tijdens kabelspoorweg meegenomen naar beneden, waardoor we met van met bovenaf de stad Lugano de met in haar prachtige ligging de aan het meer naar steeds dichterbij zien komen. De Zwitserse naar spoorwegen nemen door vervolgens tijdens de kijkers mee langs de oevers de van het op tv Meer van Lugano naar naar Capolago. naar Daar stappen we op over op de tandradbaan van op tv de Monte naar Generoso, een berg uit op de grens van van van Italië.

Vanuit Interlaken gaan naar we door met de Berner Oberland-Bahn naar op tv Grindelwald, het een begin van de met Wengernalpbahn. Omgeven in door imposante bergtoppen naar ligt dit door toeristisch centrum erg gunstig door voor het maken van uit allerlei wandel- en skitochten. in een Daarna lijkt de trein naar uit boven te kruipen langs naar tijdens de grimmige wanden van de Eiger, op naar tot bij Kleine Scheidegg opnieuw wordt een overgestapt. Al door gauw na vertrek met rijdt de van trein van de Jungfraubahn uit de door 6 kilometer lange op tv tunnel in, die reizigers in naar het hoogste station naar van Europa het op 3450 meter naar brengt en hen daar door overweldigt met het uit uitzicht uit op gletsjers en het bergtoppen.

Het het centrum van het Berner Oberland tijdens is Interlaken en een daarmee startpunt de voor allerlei tochten in tijdens de op tv omgeving. Dat in toeristen dat ook al een lang geleden ontdekten, door was de in aanzet voor de op bouw van een aantal spoorlijnen in op tv het dit gebied. Daardoor zijn door in zomerse en winterse dagen in uit veel van die attracties goed een bereikbaar. We reizen van met nostalgische locomotieven met op een snelheid van van 7 uit kilometer per uur naar een de Schynige Platte, het een prachtig tijdens uitkijkpunt over de streek. Daarna naar verder met met de Berner Oberlandbahn naar met Lauterbrunnen en vandaar door naar Mürren, door hét de balkon voor een verbluffend van uitzicht op in de Eiger en op Jungfrau.

Deze in reis leidt dwars door van een de woestijngebied met rood zand en rotsformaties. een Startpunt op tv is het moderne Phoenix, het waar een voetgangers koel gehouden uit worden door middel van een sproei-installatie. naar We nemen met plaats een in de trein op tv die langs de rivier op tv de Verde loopt. We naar bezoeken de plaats door Williams naar en maken ook een nostalgische treinrit het met de de Grand door Canyon Railway.

Het oostelijk naar gelegen in Nova Scotia heeft duizenden meren door en een ruige kustlijn. een een In de stad in Halifax brengen we onder op tv meer een bezoek in aan het door beroemde Titanic-museum. Vanuit deze stad een gaat uit de reis naar Montreal en Toronto. op De in aflevering eindigt met met een bezoek aan de op tv beroemde de Niagarawatervallen.

november 2021
08-07-2019 13:30

Griekenland: Peloponnesos

Rail away - Griekenland: Peloponnesos

Deze treinreis neemt ons mee naar de architecturele meesterwerken uit de Griekse oudheid. De reis begint op het schiereiland de Peloponnesos en de trein volgt een mooie route die dwars door de bergen gaat. De trein stopt een poosje in Athen...

01-07-2019 13:50

USA: Denver Railroad en Pikes Peak

Rail away - USA: Denver Railroad en Pikes Peak

Cowboys en paarden hebben in de staat Colorado al lang plaatsgemaakt voor machinisten op hun ijzeren ros. De reis begint met een klim naar een van 's werelds hoogstgelegen stations op de berg Pikes Peak. De trein dendert naar beneden, voert...

24-06-2019 08:30

Nederland: Vier seizoenen special

Rail away - Nederland: Vier seizoenen special

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren.

17-05-2019 15:55

Frankrijk: Nice-Dignes les Bains

Rail away - Frankrijk: Nice-Dignes les Bains

Een prachtige treinreis langs de rivier de Var, die begint aan de Middellandse Zee. Vanaf het mondaine Nice slingert het spoor langs de rivier de Var en de Verdon door een onherbergzaam gebied. Op deze reis door de Provence wisselen kleine ...

16-05-2019 15:35

Frankrijk: Petit train jaune, Villefranche-de-Conflent - LaTour de Carol

Rail away - Frankrijk: Petit train jaune, Villefranche-de-Conflent - LaTour de Carol

Van de voet van de Franse Pyreneeën tot de hoogvlakte van de Cerdagne aan de Spaanse grens kronkelt de gele kanarie, zoals de bijnaam van de trein is, zich langs grootse viaducten en tunnels naar ijle hoogten in de zon.

15-05-2019 15:55

Frankrijk: Corsica, Ajaccio-Calvi

Rail away - Frankrijk: Corsica, Ajaccio-Calvi

Een treinreis vanuit Ajaccio, stad van Napoleon, over het meest bergachtige, groene, gevarieerde en mooiste eiland van alle eilanden in de Middellandse Zee. Zo wordt Corsica genoemd en wie daar de trein neemt, kan met eigen ogen vaststellen...

14-05-2019 15:55

Frankrijk/Italie: Nice-Cuneo

Rail away - Frankrijk/Italie: Nice-Cuneo

De treinreis gaat van Nice langs de Côte d'Azur naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat het door het dal van de rivier de Roya en over de Col de Tende naar Cuneo. Een spoorlijn die door allerlei oorzaken minder dat de helft van zijn bestaa...

13-05-2019 15:55

Frankrijk: Cevenol Express: Nîmes-Langeac

Rail away - Frankrijk: Cevenol Express: Nîmes-Langeac

Een treinreis over de kortste spoorverbinding tussen Parijs en Marseille met de Cevénol Express. Deze lijn werd in de 19e eeuw aangelegd langs de rivier de Allier, door het Massif Central. In dit woeste en slecht toegankelijke gebied werden...

10-05-2019 15:55

Bernina Express: Pontresina-Tirano

Rail away - Bernina Express: Pontresina-Tirano

Het startpunt is het op ruim 1700 meter hoogte gelegen Pontresina in het dal van Engadin. De trein gaat hier snel omhoog en passeert als eerste de Morteratsch-gletsjer, wat een prachtig uitzicht voor de treinreizigers oplevert. Door een kal...

09-05-2019 15:55

Bernina Express: Chur-Bever

Rail away - Bernina Express: Chur-Bever

Een treinreis die deel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst. En dat is niet zonder reden. Het startpunt is Chur, hoofdstad van het kanton Graubünden en oudste stad van Zwitserland. De trein volgt de rivieren de Rijn en de Albula, rijdt...

08-05-2019 15:50

Zwitserland: Lugano

Rail away - Zwitserland: Lugano

Een vleugje Italiaans 'dolce vita' gecombineerd met de Zwitserse degelijkheid. Zo wordt het leven in het Italiaanssprekende kanton Tessin in Zwitserland gekenmerkt. De eerste tocht gaat met de kabelspoorweg (funicolare in het Italiaans) van...

07-05-2019 15:55

Zwitserland: Interlaken - Jungfraujoch

Rail away - Zwitserland: Interlaken - Jungfraujoch

Vanuit Interlaken gaan we met de Berner Oberland-Bahn naar Grindelwald, het begin van de Wengernalpbahn. Omgeven door imposante bergtoppen ligt dit toeristisch centrum erg gunstig voor het maken van allerlei wandel- en skitochten. Daarna li...

06-05-2019 15:55

Zwitserland: Interlaken - Schynige Platte

Rail away - Zwitserland: Interlaken - Schynige Platte

Het centrum van het Berner Oberland is Interlaken en daarmee startpunt voor allerlei tochten in de omgeving. Dat toeristen dat ook al lang geleden ontdekten, was de aanzet voor de bouw van een aantal spoorlijnen in dit gebied. Daardoor zijn...

03-05-2019 15:55

USA: River Verde-Phoenix-Williams-Grand Canyon

Rail away - USA: River Verde-Phoenix-Williams-Grand Canyon

Deze reis leidt dwars door een woestijngebied met rood zand en rotsformaties. Startpunt is het moderne Phoenix, waar voetgangers koel gehouden worden door middel van een sproei-installatie. We nemen plaats in de trein die langs de rivier de...

02-05-2019 15:55

Canada: Halifax - Montreal - Toronto - Niagara Falls

Rail away - Canada: Halifax - Montreal - Toronto - Niagara Falls

Het oostelijk gelegen Nova Scotia heeft duizenden meren en een ruige kustlijn. In de stad Halifax brengen we onder meer een bezoek aan het beroemde Titanic-museum. Vanuit deze stad gaat de reis naar Montreal en Toronto. De aflevering eindig...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 395
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 13:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!