Programma gemist?

Deze de reis gaat van start uit met een met stoomlocomotief op het met Furkabergmassief, waardoor naar vervlogen tijden herleven. En door op de van Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse naar vrijwilligers tijdens actief. Daarna tijdens stappen we op de wereldberoemde Glacier met tijdens Express. De trein met de bekende met panoramaruituigen tijdens biedt een prachtig zicht van op de Zwitserse op tv bergwereld. op tv We rijden onder de meer langs de Aletschgletsjer, de grootste van ijsmassa tijdens van de Alpen door van maar liefst 23 op kilometer op tv lang. De rit met de in Glacier Express eindigt in op Zermatt, bekend van door de de meest iconische berg in Zwitserland: op tv de Matterhorn. In van Zermatt gaan uit we naar met een tandradbaan naar de op tv Gornergrat. De reis gaat tijdens door op tv dichte bossen en alpenweiden de naar een spectaculaire het hoogte van 3089 meter. op Onderweg wordt met de reiziger door getrakteerd op prachtige tijdens vergezichten. Eenmaal boven weet de op reiziger zich omringd uit door maar liefst naar op 29 toppen van in meer dan 4000 meter hoog. een Met tijdens natuurlijk het uitzicht op de de koning uit der bergen: de met Matterhorn.

Het Nederlandse met spoor kent een met enorme gevarieerdheid. uit We beginnen op een onstuimige op tv herfstdag op een station op Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom naar rijden we naar tijdens Dieren. In de winter uit stappen we van op de op tv trein van Arriva, die ons met van Leeuwarden door de met berijpte in weilanden van op tv Friesland naar Stavoren brengt. uit In de lente volgen er op het prachtige beelden uit naar de Betuwe: van Culemborg een gaan we door de uit bloesemrijke boomgaarden van naar Zetten-Andelst. In op tv hartje zomer stappen door we ten slotte met in Valkenburg op de een stoomtrein van de Zuid-Limburgse naar Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), door die ons over op tv met het legendarische Miljoenenlijntje naar station Simpelveld met zal met brengen.

De reis uit begint in Hitoyoshi, op in een het zuidelijke eiland van Kyushu. Daar is de start van naar een op tv toeristische treinrit met door een stoomtrein. En een ritje tijdens door met deze trein is voor de veel Japanners op een dagje uit! In een het futuristisch in ogende station van Shin-Yatsushiro van stappen we op de op tv hogesnelheidstrein: de van Shinkansen. Op de rails het die hoog boven door de grond aangelegd de zijn, rijden we op in een recordtijd door naar in ons volgende station: van Kumamoto. In die uit stad brengen we een kort een een bezoek aan Kumamoto-Castle, in een van de drie grootste kastelen op tv in Japan. In in de laatste tijdens trein kom je als van tijdens westerling ogen en oren te kort: een de Aso Boy door Train. Een kindertrein, naar met een aangepaste stoelen door en zelfs een ballenbak de aan boord. De naar toeristische trein de gaat door een afwisselende omgeving naar op weg naar een uit van in de grootste nog naar werkende vulkanen ter wereld: door Mount door Aso. In het laatste deel de van de het route rijden we in naar de op tv komvormige krater (Caldera) met van de vulkaan. Dit laatste deel in uit van de route uit is sinds de aardbeving van op tv april 2016 tijdens tijdelijk gesloten. De naar krater is met een van de grootste in door de naar wereld met een omtrek naar van circa 120 kilometer. En in natuurlijk nemen met wij, net als op veel met Japanners, ook een de kijkje bij de vulkaan, in die elke het dag veel rook op tv uitspuugt.

Wie van Rio de op tv Janeiro zegt, zegt zon, zee, uit strand en Corcovado. op tv Deze in tandradtrein neemt de kijker mee uit naar met 'Christus de Verlosser', het het kenmerkende standbeeld dat hoog boven van de stad op uittorent. Ook gaan we een op tv aan boord van de Santa naar Teresa Tram op tv die door in een lommerrijke wijk voert. In in 2011 in ontspoorde een tram toen naar de remmen het de begaven en met het voertuig op volle snelheid bergafwaarts met ging. In met de door jaren daarna is de lijn gerenoveerd op en de voorzien van nieuwe een trams, replica's tijdens van de oude. Ook gaan in we de Sugarloafmountain door op met een een 'tramlijn door van de lucht'.

De in Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd door op op tv veertien eilanden. Daarna tijdens volgt een bezoek aan in Gamla het Stan, de Oude Stad. een Hier staan onder meer uit het Koninklijk Paleis uit en de 'Storkyrkan', door de middeleeuwse uit kathedraal waar uit veel Zweedse royals in op de echt verbonden worden. Het door Vasa Museum, volgens de velen op tv het mooiste museum met van de stad, is gebouwd het door rond de 'Vasa'. Dit schip op verging in in 1628, een paar honderd een meter uit het de haven, toen het het voor op het eerst het met ruime sop koos. Het station van door Stockholm Centraal naar is van het grootste station van Zweden de en voor op ons de opstapplaats voor door een nadere kennismaking met naar van het achterland van Stockholm. Het station van is op tv met zo'n op tv 220.000 passagiers het drukste van naar heel in Scandinavië. De Zweedse spoorwegmaatschappij SJ brengt op ons met naar de op tv noordelijk gelegen stad Gävle, tijdens aan de Botnische met Golf. Daarna hervatten we onze uit reis met de de treinen van door een andere met vervoerder, Tågkompaniet. We in houden even halt in met de stad een Falun, bekend van de grootste op kopermijn van Zweden, een die meer op tv dan uit duizend jaar in gebruik is een geweest. Veel Zweedse huizen de zijn in naar Falu-rood een geverfd. De verf de wordt gemaakt van tijdens een residu uit de naar mijn. We vervolgen een onze spoorreis naar Borlänge, het langs de talrijke uit glinsterende in meren die dit gedeelte van van Zweden rijk de is.

De van Portugese hoofdstad Lissabon uit kent een de ideale combinatie van de mediterrane sfeer en het in leven in een door bruisende havenstad uit aan de Atlantische Oceaan. van De eerste rit gaat met tijdens de trein van op de Portugese spoorwegen van uit naar de havenstad de Cascais. De trein tijdens volgt de route langs de kust een en passeert onderweg tijdens ook door nog het Monument van de op naar Ontdekkingen, de plek waar heel van wat beroemde zeevaarders in eeuwen geleden vertrokken op tijdens zoek in naar nieuwe werelden. In de de stad Cascais op tv bewonderen we op tv de prachtige rotskusten en op kijken in uit over de zee. in In Lissabon zelf kun op tv je natuurlijk niet om de de op tv bekende gele trams heen. We de stappen in uit op lijn 28 van die op ons langs de karakteristieke een plekken van de de bekende wijk Alfama naar een een opmerkelijk eindpunt op brengt. Het tijdens prachtige station Rossio in Lissabon de is tijdens het startpunt van de van derde rit die loopt een via de stad naar Sintra naar de het plaats Praia das op Maçãs aan de de door kust. Met de Portugese spoorwegen het reizen we tijdens naar Sintra, een de stad die bekend uit is om het een prachtige Morenkasteel uit de 8ste tijdens eeuw en het in een sprookjesachtige Pena paleis. In Sintra begint een het ook de kleine idyllische in tram die ons in in veertig minuten naar een het meest westelijke tijdens puntje van op tv Europa brengt.

De Ierse hoofdstad door Dublin is van het startpunt van de de op tv DART-treinen: de Dublin Area Rapid het Transit. een In deze snelle forensentrein volgen in we de de kustlijn tot op tv de plaats Greystones. Onderweg verlaat in de een trein de voorsteden van Dublin tijdens en komt ook steeds de meer in naar het tijdens landelijke gebied rond van de stad te rijden. naar Dat levert langs de naar kust de prachtige beelden op. naar In Greystones stappen we over op het de een trein naar het zuiden. op tv De route met voert landinwaarts om tenslotte bij het Wexford uit aan de naar kust te eindigen.

De Zweedse het hoofdstad Stockholm naar is gebouwd met op veertien eilanden. een Daarna volgt een uit bezoek aan Gamla Stan, de van Oude Stad. Hier staan het onder meer het het Koninklijk tijdens Paleis en op de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar op veel tijdens Zweedse royals in de echt tijdens tijdens verbonden worden. Het Vasa Museum, volgens het velen het mooiste op naar museum van de op stad, is gebouwd rond naar de 'Vasa'. Dit schip van verging in 1628, de een de paar honderd meter uit op de haven, op tv toen het voor het van eerst het ruime van sop koos. Het station een van Stockholm Centraal is op tv het grootste station het van Zweden uit en voor tijdens ons de opstapplaats voor een op een nadere kennismaking met het een achterland van Stockholm. Het station het is met zo'n tijdens 220.000 passagiers de het drukste de van heel Scandinavië. De Zweedse uit door spoorwegmaatschappij SJ brengt ons naar de naar noordelijk gelegen het stad Gävle, aan de op Botnische Golf. Daarna met hervatten de we onze reis met de tijdens treinen de van een andere op tv vervoerder, Tågkompaniet. op We houden even halt in de de stad Falun, op tv bekend het van de grootste kopermijn van een Zweden, een die meer dan 1000 jaar in het gebruik is geweest. in Veel op Zweedse huizen zijn in op Falu-rood geverfd. De verf van in wordt gemaakt van een de residu uit de op tv mijn. We op vervolgen onze spoorreis naar in Borlänge langs met de talrijke glinsterende meren die dit uit gedeelte van van Zweden uit rijk is.

Vanaf door de hoofdstad Zagreb met gaat de reis een naar de kust en grootste van haven Rijeka. Zo op tv krijg je door een goed op beeld van Kroatië, waar uit moerassen plaatsmaken voor woest het bergland, voor op de trein steil afdaalt op van naar de kust.

De tijdens mysteries van India een worden in al hun door facetten het openbaar als we per trein op door op tv dit land reizen. Vanuit het drukke uit Delhi op tv met de historische Royal in Orient, een de prachtige stoomlocomotief waarmee ooit koningen tijdens en door keizers reisden, het naar tempels, natuurreservaten en Indiase ambachtelijke tijdens van markten.

We een rijden in de Spaanse uit TGV naar naar Sevilla en daarna reizen we een door verder en bereiken onze eindbestemming door Granada.

Dwars door Zuidoost-Azië het maakt deze East uit op tv and Oriental Express een op tweeduizend kilometer met lange reis van de Singapore naar Bangkok. Het is op een in van 's werelds meest luxueuze door treintrajecten. Reizigers worden tijdens verwend in prachtige coupés door met exclusieve van vijfgangendiners. met De reis voert langs een naar fantastische mengelmoes het van oosterse cultuur, met tijdens hier en daar onmiskenbare de westerse invloeden. met Eindbestemming is de roemruchte door brug de over de River op Kwai.

Treinreis vanaf Colombo met naar Kandy door van de naar Nuara Eliya. De een rails slingeren zich door op de vochtige tropen naar door fraaie tempels de en drukke het steden.

Deze met tocht voert van vrijwel volledig langs de rivier een de door Douro. De Douro-vallei een is wereldberoemd vanwege de de port die hier van vandaan komt.

Via Haarlem naar reizen we uit naar Rotterdam naar CS, een nieuw met architectonisch hoogstandje. Maar ook met in de beginjaren lieten van de van spoorwegpioniers zien dat ze er in wat van naar konden.

februari 2020
07-10-2019 13:30

Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Rail away - Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. Daarna stappen we op de wereldberoemde Glacier Exp...

30-09-2019 13:45

Nederland: Vierseizoenenspecial

Rail away - Nederland: Vierseizoenenspecial

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva, die ons van Leeuwarden door de...

23-09-2019 13:40

Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

Rail away - Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

De reis begint in Hitoyoshi, op het zuidelijke eiland Kyushu. Daar is de start van een toeristische treinrit met een stoomtrein. En een ritje met deze trein is voor veel Japanners een dagje uit! In het futuristisch ogende station van Shin-Y...

16-09-2019 13:35

Brazilië: Rio de Janeiro

Rail away - Brazilië: Rio de Janeiro

Wie Rio de Janeiro zegt, zegt zon, zee, strand en Corcovado. Deze tandradtrein neemt de kijker mee naar 'Christus de Verlosser', het kenmerkende standbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Ook gaan we aan boord van de Santa Teresa Tram die...

02-09-2019 13:35

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

23-08-2019 18:50

Portugal: Lissabon

Rail away - Portugal: Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. De eerste rit gaat met de trein van de Portugese spoorwegen naar de havenstad Cascais. De tr...

22-08-2019 18:50

Ierland: Dublin-Wexford

Rail away - Ierland: Dublin-Wexford

De Ierse hoofdstad Dublin is het startpunt van de DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. In deze snelle forensentrein volgen we de kustlijn tot de plaats Greystones. Onderweg verlaat de trein de voorsteden van Dublin en komt ook steeds...

20-08-2019 18:50

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

19-08-2019 18:55

Kroatie: Zagreb-Rijeka

Rail away - Kroatie: Zagreb-Rijeka

Vanaf de hoofdstad Zagreb gaat de reis naar de kust en grootste haven Rijeka. Zo krijg je een goed beeld van Kroatië, waar moerassen plaatsmaken voor woest bergland, voor de trein steil afdaalt naar de kust.

12-08-2019 08:30

India: Royal Orient

Rail away - India: Royal Orient

De mysteries van India worden in al hun facetten openbaar als we per trein door dit land reizen. Vanuit het drukke Delhi met de historische Royal Orient, een prachtige stoomlocomotief waarmee ooit koningen en keizers reisden, naar tempels, ...

07-08-2019 14:00

Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

Rail away - Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

We rijden in de Spaanse TGV naar Sevilla en daarna reizen we verder en bereiken onze eindbestemming Granada.

29-07-2019 13:45

East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Rail away - East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Dwars door Zuidoost-Azië maakt deze East and Oriental Express een tweeduizend kilometer lange reis van Singapore naar Bangkok. Het is een van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in prachtige coupés met exclusi...

22-07-2019 12:30

Sri Lanka: Colombo - Kandy

Rail away - Sri Lanka: Colombo - Kandy

Treinreis vanaf Colombo naar Kandy door naar Nuara Eliya. De rails slingeren zich door de vochtige tropen naar fraaie tempels en drukke steden.

15-07-2019 13:25

Portugal: Langs de Douro

Rail away - Portugal: Langs de Douro

Deze tocht voert vrijwel volledig langs de rivier de Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de port die hier vandaan komt.

12-07-2019 19:40

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 395
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 13:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!