Programma gemist?

Deze in reis gaat van start met door een naar stoomlocomotief op het tijdens Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden tijdens herleven. En op de door uit Dampfbahn Furka Bergstrecke door zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. in Daarna met stappen we op de wereldberoemde Glacier een Express. De van trein met de bekende met panoramaruituigen biedt een door prachtig zicht op uit de de Zwitserse bergwereld. uit We rijden onder meer langs de op Aletschgletsjer, de grootste tijdens ijsmassa door van de Alpen van maar op van liefst 23 kilometer lang. De rit door met met de Glacier Express eindigt op tv in in Zermatt, bekend van het de meest iconische berg in Zwitserland: tijdens de Matterhorn. In met Zermatt tijdens gaan we een met een tandradbaan met naar de Gornergrat. De reis gaat door door dichte bossen uit een en alpenweiden naar een van spectaculaire hoogte het van 3089 meter. Onderweg wordt de in van reiziger getrakteerd op in prachtige vergezichten. Eenmaal boven weet de naar reiziger van zich omringd door maar liefst naar 29 tijdens toppen van meer dan van 4000 meter hoog. Met op tv natuurlijk het uitzicht naar op de koning het van der bergen: de op Matterhorn.

Het het Nederlandse spoor kent een uit enorme gevarieerdheid. We beginnen een op een de onstuimige herfstdag op station van Ede-Wageningen. met Via de Veluwezoom rijden op tv we naar Dieren. In tijdens de winter een stappen we de op de trein van uit Arriva, die een ons van door Leeuwarden door de berijpte weilanden uit van Friesland naar in Stavoren brengt. In het de een lente volgen er prachtige beelden uit in een de Betuwe: van met Culemborg gaan we door de in bloesemrijke boomgaarden naar op Zetten-Andelst. In hartje zomer tijdens door stappen we ten slotte in in Valkenburg op de in stoomtrein tijdens van de Zuid-Limburgse van Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), een die ons over het legendarische Miljoenenlijntje uit van naar station Simpelveld van zal brengen.

De van reis begint in Hitoyoshi, de op het zuidelijke tijdens eiland Kyushu. Daar is met de start tijdens van van een toeristische treinrit met een stoomtrein. op tv het En een ritje met deze op trein is voor op tv veel op tv Japanners een dagje uit! In het het futuristisch ogende station op tv uit van Shin-Yatsushiro stappen we op met de hogesnelheidstrein: de uit Shinkansen. Op van de rails die hoog boven uit de de grond aangelegd zijn, op rijden we in een van recordtijd naar naar ons volgende station: Kumamoto. het In die stad door brengen de we een kort bezoek aan Kumamoto-Castle, uit het een van de van drie grootste kastelen in een Japan. In in de laatste trein uit kom je als westerling op ogen en oren te tijdens kort: de Aso van Boy Train. Een in kindertrein, met aangepaste door stoelen en tijdens zelfs een ballenbak in aan boord. De toeristische tijdens trein gaat door door een afwisselende tijdens omgeving op in weg naar een op tv van de grootste nog een werkende vulkanen ter wereld: Mount de Aso. In naar het laatste deel tijdens van de een route rijden van we in de met komvormige krater (Caldera) van de op vulkaan. Dit laatste van deel van de route door een is sinds de aardbeving van door april door 2016 tijdelijk gesloten. De krater is de een van de tijdens grootste in op de wereld op met een omtrek van circa in 120 kilometer. op tv En natuurlijk nemen wij, met net van als veel Japanners, ook van een kijkje bij de op tv vulkaan, die elke op tv dag op tv veel rook het uitspuugt.

Wie op Rio de Janeiro zegt, zegt op tv zon, zee, strand tijdens en Corcovado. naar Deze tandradtrein op tv neemt de kijker door mee naar op tv 'Christus de Verlosser', door het kenmerkende standbeeld dat met hoog boven de stad een uittorent. van Ook gaan we de aan boord van naar de Santa Teresa Tram die door de een lommerrijke in wijk voert. door In 2011 van ontspoorde een tram in toen de remmen van het begaven en het in voertuig op volle de snelheid bergafwaarts ging. uit In de in jaren daarna is in de lijn gerenoveerd en voorzien van een nieuwe trams, replica's het het van de oude. Ook gaan we uit de de Sugarloafmountain op met op tv een 'tramlijn door de op lucht'.

De op Zweedse hoofdstad Stockholm naar is gebouwd een op veertien eilanden. Daarna in volgt een bezoek aan op Gamla door Stan, de Oude Stad. Hier een staan onder met meer het het Koninklijk Paleis en uit de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar naar veel Zweedse royals door in de echt met van verbonden worden. Het Vasa Museum, door volgens velen door het mooiste museum van van de stad, is gebouwd het rond het de 'Vasa'. Dit schip naar verging in op tv 1628, een paar honderd uit meter op tv uit de haven, toen het uit voor het eerst het uit ruime sop in koos. Het station naar van Stockholm Centraal is door het het grootste station naar van Zweden en voor ons naar de naar opstapplaats voor een nadere kennismaking op tv met het het achterland van uit Stockholm. Het station is op met zo'n 220.000 op tv passagiers het drukste tijdens van heel Scandinavië. De de Zweedse spoorwegmaatschappij in SJ brengt ons naar de van noordelijk het gelegen stad naar Gävle, aan de Botnische Golf. Daarna van hervatten een we onze reis naar met de treinen van het een andere uit vervoerder, Tågkompaniet. op tv We houden even in halt in de stad het Falun, bekend tijdens van de grootste kopermijn van op tv Zweden, die in meer dan duizend naar jaar in gebruik door is geweest. Veel Zweedse in huizen zijn naar in Falu-rood geverfd. De verf op tv wordt uit gemaakt van een naar residu uit de mijn. We met vervolgen onze tijdens spoorreis een naar Borlänge, langs het de talrijke glinsterende meren die naar dit gedeelte met van Zweden rijk op is.

De in Portugese hoofdstad Lissabon van kent een ideale op tv combinatie van tijdens mediterrane sfeer en het een leven in een in bruisende havenstad aan de Atlantische de Oceaan. De eerste uit rit gaat het met de de trein van de Portugese het spoorwegen naar de het havenstad een Cascais. De trein volgt de route in door langs de kust en door passeert onderweg ook van nog het Monument van de het de Ontdekkingen, de plek waar door heel wat een beroemde zeevaarders eeuwen geleden vertrokken op op zoek een naar nieuwe werelden. op tv In de stad Cascais een bewonderen van we de prachtige rotskusten en de kijken uit door over de tijdens zee. In Lissabon zelf het kun je natuurlijk niet om tijdens uit de bekende gele trams heen. We op in stappen in op lijn 28 die met ons langs op de karakteristieke tijdens plekken van de bekende wijk de Alfama naar de een opmerkelijk door eindpunt brengt. Het een prachtige station Rossio door in Lissabon is het tijdens startpunt het van de derde rit die uit loopt een via de stad Sintra het naar de plaats met Praia das Maçãs aan de van kust. Met op tv de op Portugese spoorwegen reizen we van naar Sintra, de stad die het bekend is om door het prachtige het Morenkasteel uit op tv de 8ste eeuw en door het sprookjesachtige met Pena paleis. In Sintra de begint ook de kleine uit idyllische tram die op tv ons met in veertig minuten naar het naar meest van westelijke puntje naar van Europa brengt.

De Ierse in hoofdstad Dublin is het tijdens startpunt van de door DART-treinen: het de Dublin Area Rapid Transit. uit In deze snelle door forensentrein volgen we uit de kustlijn tot in de plaats Greystones. op tv Onderweg verlaat de naar het trein de voorsteden van het Dublin en komt ook van steeds door meer in het landelijke gebied rond met de stad de te rijden. Dat levert op langs het de kust prachtige beelden op. met van In Greystones stappen we over op van een trein naar op het het zuiden. De route tijdens voert landinwaarts om de tenslotte bij Wexford het aan de kust te tijdens eindigen.

De een Zweedse hoofdstad Stockholm is van gebouwd op veertien van eilanden. Daarna volgt een op tv bezoek tijdens aan Gamla Stan, door de Oude Stad. op Hier staan onder op tv meer het Koninklijk de Paleis en de 'Storkyrkan', van de middeleeuwse de kathedraal waar door veel Zweedse royals door in de echt verbonden worden. uit Het Vasa Museum, volgens door velen door het mooiste museum naar van de stad, een is gebouwd rond de een 'Vasa'. Dit een schip verging in 1628, op een paar honderd op meter uit op de haven, toen de het voor met het eerst het ruime sop tijdens koos. Het op tv station van Stockholm Centraal het is het grootste station tijdens uit van Zweden en door voor ons de opstapplaats voor een een nadere kennismaking met naar het achterland van van Stockholm. in Het station is door met zo'n 220.000 passagiers het door door drukste van heel Scandinavië. De Zweedse een spoorwegmaatschappij naar SJ brengt ons naar de tijdens noordelijk gelegen stad een naar Gävle, aan de Botnische Golf. Daarna het met hervatten we onze de reis met de van treinen van een een andere vervoerder, Tågkompaniet. We houden het even halt in een de stad Falun, bekend van van uit de grootste kopermijn de van Zweden, die meer in dan 1000 jaar in de gebruik een is geweest. naar Veel Zweedse huizen zijn het in Falu-rood geverfd. De op tv verf wordt gemaakt door van het een residu uit de mijn. We tijdens vervolgen op onze spoorreis naar naar Borlänge langs de talrijke in glinsterende uit meren die dit gedeelte van Zweden met rijk door is.

Vanaf op tv de hoofdstad Zagreb gaat de op reis naar tijdens de kust en door grootste haven Rijeka. Zo uit krijg de je een goed beeld van door Kroatië, waar door moerassen plaatsmaken voor woest tijdens bergland, naar voor de een trein steil afdaalt naar uit de kust.

De het mysteries van de India worden in al hun facetten op tv openbaar als we van per van trein door dit uit land reizen. uit Vanuit het drukke het Delhi met de door historische Royal Orient, een prachtige stoomlocomotief op waarmee ooit koningen op en keizers reisden, tijdens naar tempels, natuurreservaten door naar en Indiase ambachtelijke tijdens markten.

We naar rijden in de Spaanse TGV de naar Sevilla en naar daarna reizen in we verder en bereiken naar het onze eindbestemming Granada.

Dwars uit door Zuidoost-Azië maakt deze van East and Oriental Express met een tweeduizend de kilometer lange reis van het Singapore naar Bangkok. uit Het naar is een door van 's werelds naar meest luxueuze treintrajecten. met Reizigers worden verwend in prachtige coupés in de met exclusieve vijfgangendiners. De tijdens reis voert langs een fantastische met mengelmoes van de oosterse cultuur, met de hier en daar het onmiskenbare westerse invloeden. Eindbestemming uit is de naar roemruchte brug tijdens over de River tijdens Kwai.

Treinreis van vanaf Colombo naar Kandy tijdens door naar de Nuara Eliya. De op rails slingeren door zich door de vochtige tropen tijdens naar fraaie tempels op tv en drukke tijdens steden.

Deze uit tocht voert naar vrijwel volledig langs de rivier in de tijdens Douro. De Douro-vallei is het wereldberoemd vanwege de port die tijdens hier een vandaan komt.

Via Haarlem uit reizen in we naar Rotterdam CS, een van nieuw architectonisch hoogstandje. een Maar ook in de de beginjaren lieten de uit spoorwegpioniers zien dat uit ze op er wat van uit konden.

november 2019
07-10-2019 13:30

Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Rail away - Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. Daarna stappen we op de wereldberoemde Glacier Exp...

30-09-2019 13:45

Nederland: Vierseizoenenspecial

Rail away - Nederland: Vierseizoenenspecial

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva, die ons van Leeuwarden door de...

23-09-2019 13:40

Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

Rail away - Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

De reis begint in Hitoyoshi, op het zuidelijke eiland Kyushu. Daar is de start van een toeristische treinrit met een stoomtrein. En een ritje met deze trein is voor veel Japanners een dagje uit! In het futuristisch ogende station van Shin-Y...

16-09-2019 13:35

Brazilië: Rio de Janeiro

Rail away - Brazilië: Rio de Janeiro

Wie Rio de Janeiro zegt, zegt zon, zee, strand en Corcovado. Deze tandradtrein neemt de kijker mee naar 'Christus de Verlosser', het kenmerkende standbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Ook gaan we aan boord van de Santa Teresa Tram die...

02-09-2019 13:35

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

23-08-2019 18:50

Portugal: Lissabon

Rail away - Portugal: Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. De eerste rit gaat met de trein van de Portugese spoorwegen naar de havenstad Cascais. De tr...

22-08-2019 18:50

Ierland: Dublin-Wexford

Rail away - Ierland: Dublin-Wexford

De Ierse hoofdstad Dublin is het startpunt van de DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. In deze snelle forensentrein volgen we de kustlijn tot de plaats Greystones. Onderweg verlaat de trein de voorsteden van Dublin en komt ook steeds...

20-08-2019 18:50

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

19-08-2019 18:55

Kroatie: Zagreb-Rijeka

Rail away - Kroatie: Zagreb-Rijeka

Vanaf de hoofdstad Zagreb gaat de reis naar de kust en grootste haven Rijeka. Zo krijg je een goed beeld van Kroatië, waar moerassen plaatsmaken voor woest bergland, voor de trein steil afdaalt naar de kust.

12-08-2019 08:30

India: Royal Orient

Rail away - India: Royal Orient

De mysteries van India worden in al hun facetten openbaar als we per trein door dit land reizen. Vanuit het drukke Delhi met de historische Royal Orient, een prachtige stoomlocomotief waarmee ooit koningen en keizers reisden, naar tempels, ...

07-08-2019 14:00

Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

Rail away - Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

We rijden in de Spaanse TGV naar Sevilla en daarna reizen we verder en bereiken onze eindbestemming Granada.

29-07-2019 13:45

East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Rail away - East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Dwars door Zuidoost-Azië maakt deze East and Oriental Express een tweeduizend kilometer lange reis van Singapore naar Bangkok. Het is een van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in prachtige coupés met exclusi...

22-07-2019 12:30

Sri Lanka: Colombo - Kandy

Rail away - Sri Lanka: Colombo - Kandy

Treinreis vanaf Colombo naar Kandy door naar Nuara Eliya. De rails slingeren zich door de vochtige tropen naar fraaie tempels en drukke steden.

15-07-2019 13:25

Portugal: Langs de Douro

Rail away - Portugal: Langs de Douro

Deze tocht voert vrijwel volledig langs de rivier de Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de port die hier vandaan komt.

12-07-2019 19:40

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 395
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 13:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!