Programma gemist?

Aflevering een 4 - Documentairereeks over in markante treinreizen. Nederland: Vierseizoenen Special. Het met Nederlandse spoor door kent een enorme variatie. een De reis het begint op een onstuimige uit herfstdag in op station Ede-Wageningen. met Via de Veluwezoom rijden in we naar Dieren. het In de door winter stappen we op op de trein van op tv Arriva die het ons van Leeuwarden naar door de uit berijpte weilanden van Friesland naar de Stavoren brengt. op In de lente op volgen er prachtige een beelden uit de Betuwe: tijdens van Culemborg door gaan we door de bloesemrijke het boomgaarden naar tijdens Zetten-Andelst. In hartje met zomer uit stappen we tenslotte in in Valkenburg op de stoomtrein van op tv de Zuid-Limburgse van Stoomtrein Maatschappij op tv (ZLSM), die op tv ons over het legendarische Miljoenenlijntje uit naar station tijdens Simpelveld zal op brengen.

Vanuit naar Genua loopt van een spoorlijn tot aan La Spezia, met op waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld het door prachtige dorpen en door streken, de zoals de Cinque Terre, die met het geheel een naar mooi beeld tijdens geeft van de de Italiaanse de kust.

Vanaf de Keulen een de reis langs de de Rijn, een rivier die het al eeuwenlang een grote naar stempel drukt op dit op deel door van Europa. De treinrit door geeft daarvan een goede op impressie, met zelfs in door de grauwe herfstmaanden. van Einddoel is financieel centrum van op tv Europa, Frankfurt, uit het Manhattan aan de een Main in een winters op op tv landschap.

Deze uit winterse reis begint in tijdens de Zwitserse uit stad Martigny, gelegen in het op tv Rhônedal van tijdens het zuidelijke het kanton Wallis.

De spoorlijn door met met de Yorkshire Dales, bewijs van de op koppigheid de van een Engelse met ondernemer, die het op onherbergzame gebied en het woeste het klimaat met trotseerde om zijn een droom te uit realiseren, een eigen tijdens spoor naar Schotland. En nog tijdens altijd is de reis uit meer dan tijdens de moeite het waard.

De naar treinreis gaat op tv van Nice langs de Côte op tv d'Azur naar het Ventimiglia in Italië. Vandaar in gaat het door het een tijdens dal van de in rivier de Roya tijdens en over de Col naar de Tende het naar Cuneo. Een spoorlijn die door naar allerlei oorzaken tijdens minder dat met de helft van uit zijn bestaan kon worden in gebruikt.

In op het Franstalige deel van Zwitserland het in is de oude stad naar Neuchâtel een belangrijk met spoorwegknooppunt. Van hieruit kun je op niet alleen door naar Genève een reizen, maar ook de naar vele andere naar prachtige bestemmingen in de regio. op Enkele plaatsen de die we aandoen naar zijn Buttes en op tv Glovelier.

In op tv Noord-India rijdt de speelgoedtrein, bijnaam in van van een smalspoor aan uit de voet van de van Himalaya. naar In een voortdurend schijngevecht met het de op autoverkeer, dat de beperkte ruimte de in op tv de bergen met het spoor met deelt, klimt op een dieseltreintje naar een Gum, op door 2200 meter het hoogste station van van tijdens de lijn.

Dwars door de van op Alpen, pas mogelijk sinds tijdens de aanleg van de in Gotthard-spoorlijn, geeft een in treinrreis een goede indruk op tv van het een Zwitserse met land.

We gaan op in stap in door een van de mooiste het deelstaten van uit Duitsland: Beieren. Tradities worden naar hier in nog steeds gekoesterd, maar uit gaan hand in tijdens het met met het moderne leven. Lederhosen uit en laptops op tv zijn hier geen vreemden voor tijdens elkaar. Startpunt in van naar de treinreis door tijdens Zuid-Duitsland is het tijdens dorpje Aschau. Hiervandaan reizen we de naar Prien met van de zogeheten Vizinalbahn: een zo heetten destijds op tv alle sporen door in Beieren die in landelijke gebieden ontsloten. In op tv Prien stappen we over op op de door Meridiantreinen van in de Bayerische Oberlandbahn om naar onze reis te vervolgen de naar tijdens Rosenheim. Hier in maken we een uitstapje uit naar de op grootste appelmarkt van de regio. Want van dit met deel van tijdens Duitsland is een belangrijk op gebied voor naar de fruitoogst. Na Rosenheim uit voert de rit uit naar Brannenburg, waar tijdens we overstappen de op de tandradbaan de naar de top van de van Wendelstein. Ondernemer Otto von een Steinbeis was de een initiatiefnemer van deze het naar lijn. De totale bouwkosten van op tv een paar miljoen betaalde op tv hij volledig uit uit de eigen zak. Voor de bouw op tv zijn honderden, vooral uit Bosnische, op tv arbeiders ingezet. In minder tijdens dan twee jaar op werd de hele van lijn, inclusief een zeven tunnels, acht galerijen tijdens en twaalf bruggen, aangelegd. met Daarbij werd een hoogteverschil door op van 1200 meter overbrugd. In 1912 naar werd de lijn uit feestelijk een in gebruik genomen en door was naar de eerste 'hooggebergtebaan' van Duitsland een op met feit. Nog steeds door is de lijn populair en wie uit de top een van Wendelstein bereikt, tijdens begrijpt tijdens waarom.

Deze zomerse aflevering de begint in de in kustplaats de Zadar: een prachtig middeleeuws naar stadje aan van de Adriatische Zee. Toeristen het komen hier niet alleen het om door te kijken naar op tv de prachtige zonsondergang, uit maar ook om te uit luisteren op tv naar de unieke tonen van op het zogenaamde uit 'zee-orgel'. Iets verder landinwaarts ligt uit Knin, waar een onze treinrit begint. We het volgen met het eerste op deel van de route tot Perkovic, tijdens waar uit we onderweg geconfronteerd worden met van de waarschuwingen voor landmijnen, een gevolg door van op tv de Balkanoorlog. Niet ver van uit onze treinroute liggen het het prachtige havenstadje met Trogir de en de bekende Krka-watervallen. Uiteraard door mag een het bezoek aan deze twee prachtige de locaties in niet ontbreken. In een Perkovic nemen we tijdens de kleine trein naar alweer de een in ander mooi klein stadje de aan de door zee: ?ibenik. Daarna vervolgen op we onze met reis naar Split. een Door een het bergachtig gebied met tunnels zien we het opeens door het prachtig de blauwe water van de op tv Adriatische Zee, met door in de verte met Split. Na een kort een uitstapje naar het uit mooie eiland Hvar in arriveren we tenslotte in op het mondaine op Split, met bekend van het 1700 jaar oude naar met paleis van Diocletianus.

We zoeken het met hooggebergte van de in Alpen op. het Een gebied vol dalen, naar meren, op tv passen en gletsjers. Flüelen, op prachtig met gelegen aan een op van de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, op tv is het op vertrekpunt van onze in treinreis. Met de naar Schweizerische Bundesbahnen (SBB) door verplaatsen we ons met over de Gotthardspoorlijn, de die Noord- en het Zuid-Zwitserland met een elkaar verbindt en dwars op door tijdens het bergmassief van op de Alpen gaat. We passeren uit liefst driemaal het door kerkje het van Wassen. De trein moet hier van door zo sterk stijgen dat er door in door de bergen verschillende keerlussen zijn van aangebracht, in waardoor de treinreiziger drie met keer rond het kerkje 'cirkelt'. op tv Eindstation van door de op tv SBB is Göschenen. Hier stappen naar we over op tv op een andere lijn, de een op tv Matterhorn Gotthard Bahn (MGB). Via het het bergdorp Andermatt tijdens gaan we naar het Realp. Daar stappen in we over op de tijdens stoomtrein van door de Dampfbahn Furka uit Bergstrecke voor een naar tocht die ons naar op tv de top van op tv een de Furkapas op 2000 in meter hoogte zal de brengen.

Het met startpunt van twee een lijnen is naar Dresden, een prachtige van stad in Saksen. Een reis door langs valleien en de heuvels over indrukwekkende tijdens viaducten wordt gevolgd door een een het kennismaking met de Elbe. naar Saksisch Zwitserland op en het grillige van landschap daar maken de treintocht naar naar de tijdens grens een naar ontdekkingsreis.

De een legendarische Oriënt Express rijdt er van niet meer, maar van in nog steeds is de uit trein een op tv uitstekend vervoermiddel om Kroatië de te leren tijdens kennen. Als je uit op tv het treinraam een kijkt, trekken er eeuwenoude forten, van kristalheldere rivieren door en watervallen, uitgestrekte bossen tijdens en diepe canyons op aan een je voorbij. Doe je van het raampje open, dan naar ruik je de zoete, door kruidige door buitenlucht. We stappen op tv op in de hoofdstad Zagreb op op tv en rijden tot door aan Knin. Zagreb was vroeger met een tussenstop voor reizigers van met op tv de Oriënt naar Express. Daarom werd pal naast door het een station in 1925 een het fameuze Esplanade-hotel tijdens gebouwd, met een op tv voor die tijd ongekende luxe. het Eenmaal in op de trein passeren we onderweg met tal van interessante de plaatsen, op zoals de wijnstreek tijdens van Ple?ivica: ingebed in tijdens een prachtig landschap op van golvende heuvels op en wijngaarden. in En ook het nationale naar park Plitvice-meren is een tijdens populaire de bestemming. Het is op dan ook het naar beroemdste, oudste en meest op bezochte natuurpark van Kroatië. in door Het is vooral bekend in door de met watervallen en de zestien een blauwe en van groene meren, die allemaal op verschillende tijdens hoogtes liggen en naar trapsgewijs in elkaar in overvloeien. De naar Likalijn brengt een ons verder door van de uitgestrekte groene op tv vlakten en bossen van de het op Kroatische binnenland. Vlakbij Gospiç bezoeken van we de woonplaats van door een de van de bekendste uitvinders uit aller tijden: Nikola het Tesla. Met de regioswinger op of op tv kanteltrein van de uit Kroatische Spoorwegen H?PP in vervolgen we onze op tv tocht. De Duitsers hebben dit uit type trein naar de bijnaam Wackeldackel gegeven, een de uit 'waggelende teckel'. naar De trein helt in bochten automatisch het over op en hoeft in daardoor in die bochten nauwelijks te de remmen. Na een op tv tocht door van een kleine drie van uur lopen het we binnen op tijdens het zonovergoten station van in Knin.

We reizen vanaf met Toulouse naar in het in dal van de een Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen met op van de Pyreneeën. een We passeren daarbij een grote industriestad, uit komen langs badplaatsen door en via onbewoonde op tv door hellingen komen we op tv uit bij de Spaanse een grens.

augustus 2018
15-08-2018 19:50

Rail Away

Rail away - Rail Away

Aflevering 4 - Documentairereeks over markante treinreizen. Nederland: Vierseizoenen Special. Het Nederlandse spoor kent een enorme variatie. De reis begint op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden w...

11-08-2018 19:30

Italië: Ligurialijn: Genua-La Spezia

Rail away - Italië: Ligurialijn: Genua-La Spezia

Vanuit Genua loopt een spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken, zoals de Cinque Terre, die het geheel een mooi beeld geeft van de Italiaanse kust.

04-08-2018 19:35

Duitsland: Rheinbahn, Keulen-Frankfurt

Rail away - Duitsland: Rheinbahn, Keulen-Frankfurt

Vanaf Keulen een reis langs de Rijn, een rivier die al eeuwenlang een grote stempel drukt op dit deel van Europa. De treinrit geeft daarvan een goede impressie, zelfs in de grauwe herfstmaanden. Einddoel is financieel centrum van Europa, Fr...

28-07-2018 19:30

Zwitserland: Mont Blanc en St. Bernard Express

Rail away - Zwitserland: Mont Blanc en St. Bernard Express

Deze winterse reis begint in de Zwitserse stad Martigny, gelegen in het Rhônedal van het zuidelijke kanton Wallis.

21-07-2018 19:25

Groot-Brittannië: Leeds-Carlisle

Rail away - Groot-Brittannië: Leeds-Carlisle

De spoorlijn door de Yorkshire Dales, bewijs van de koppigheid van een Engelse ondernemer, die het onherbergzame gebied en het woeste klimaat trotseerde om zijn droom te realiseren, een eigen spoor naar Schotland. En nog altijd is de reis m...

14-07-2018 19:50

Frankrijk/Italië: Nice-Cuneo

Rail away - Frankrijk/Italië: Nice-Cuneo

De treinreis gaat van Nice langs de Côte d'Azur naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat het door het dal van de rivier de Roya en over de Col de Tende naar Cuneo. Een spoorlijn die door allerlei oorzaken minder dat de helft van zijn bestaa...

12-07-2018 19:55

Zwitserland: Neuchâtel-Buttes, Neuchâtel Gloverlier

Rail away - Zwitserland: Neuchâtel-Buttes, Neuchâtel Gloverlier

In het Franstalige deel van Zwitserland is de oude stad Neuchâtel een belangrijk spoorwegknooppunt. Van hieruit kun je niet alleen naar Genève reizen, maar ook naar vele andere prachtige bestemmingen in de regio. Enkele plaatsen die we aand...

07-07-2018 19:25

India-Himalaya Toy train: Siliguri-Gum

Rail away - India-Himalaya Toy train: Siliguri-Gum

In Noord-India rijdt de speelgoedtrein, bijnaam van een smalspoor aan de voet van de Himalaya. In een voortdurend schijngevecht met het autoverkeer, dat de beperkte ruimte in de bergen met het spoor deelt, klimt een dieseltreintje naar Gum,...

23-06-2018 19:25

Zwitserland: Gotthardbahn: Zurich-Chiasso

Rail away - Zwitserland: Gotthardbahn: Zurich-Chiasso

Dwars door de Alpen, pas mogelijk sinds de aanleg van de Gotthard-spoorlijn, geeft een treinrreis een goede indruk van het Zwitserse land.

09-06-2018 17:10

Duitsland: Aschau-Rosenheim-Wendelstein

Rail away - Duitsland: Aschau-Rosenheim-Wendelstein

We gaan op stap door een van de mooiste deelstaten van Duitsland: Beieren. Tradities worden hier nog steeds gekoesterd, maar gaan hand in het met het moderne leven. Lederhosen en laptops zijn hier geen vreemden voor elkaar. Startpunt van de...

29-05-2018 14:40

Kroatië: Knin-Split

Rail away - Kroatië: Knin-Split

Deze zomerse aflevering begint in de kustplaats Zadar: een prachtig middeleeuws stadje aan de Adriatische Zee. Toeristen komen hier niet alleen om te kijken naar de prachtige zonsondergang, maar ook om te luisteren naar de unieke tonen van ...

26-05-2018 17:10

Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

Rail away - Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

We zoeken het hooggebergte van de Alpen op. Een gebied vol dalen, meren, passen en gletsjers. Flüelen, prachtig gelegen aan een van de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, is het vertrekpunt van onze treinreis. Met de Schweizerische Bundes...

25-05-2018 16:50

Duitsland: Dresden

Rail away - Duitsland: Dresden

Het startpunt van twee lijnen is Dresden, een prachtige stad in Saksen. Een reis langs valleien en heuvels over indrukwekkende viaducten wordt gevolgd door een kennismaking met de Elbe. Saksisch Zwitserland en het grillige landschap daar ma...

21-05-2018 14:40

Kroatië: Zagreb-Knin

Rail away - Kroatië: Zagreb-Knin

De legendarische Oriënt Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen. Als je uit het treinraam kijkt, trekken er eeuwenoude forten, kristalheldere rivieren en watervallen, u...

18-05-2018 16:45

Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

Rail away - Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

We reizen vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spaanse grens.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 18. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 266
  • Laatste uitzending op 15-08-2018 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord