Programma gemist?

Aflevering 3 in - Documentairereeks op over markante spoorlijnen. Zwitserland: van Lauterbrunnen-Wengen-Kleine Scheidegg. Startpunt is de de plaats Lauterbrunnen. Met in de Wengern in Alp Bahn met (WAB) gaat de reis over de op langste met tandrad-smalspoorbaan ter naar wereld: ruim 19 kilometer lang. met Via uit de WAB kunnen de op vele toeristen naar het autovrije dorp van Wengen bereiken. Met de het trein worden van ook alle goederen van vanuit Lauterbrunnen naar in Wengen gebracht. In het Wengen stappen we het uit om een demonstratie op van lawine-reddingshonden mee te de maken. van Verder omhoog naar Wengernalp naar komen de tijdens vele skiërs en sleetjerijders van de trein letterlijk tegemoet. Het met centrale punt van het veel wintersportactiviteiten is met Kleine Scheidegg, het het in eindpunt van deze de aflevering op ruim 2000 in meter hoogte. Temidden van imposante tijdens tijdens bergreuzen als de Eiger, de Mönch naar en de met Jungfrau stappen met we uit de op trein. De op vele reizigers die met ski's en uit sleetjes in in de het trein naar boven komen, kunnen hier op op eigen met kracht weer tijdens naar beneden.

Een het reis over de de noordelijkste spoorlijn van Europa, naar van de mijnstad naar Kiruna naar de door haven met Narvik. Tussen vrachttreinen met op de sterkste elloks rijden door een paar treinen, de waarin de reizigers uit kunnen tijdens genieten van de woeste natuur een in de het witte wereld op boven de poolcirkel.

Deze reis op tv gaat uit van start met een stoomlocomotief tijdens op het Furkabergmassief, een waardoor uit vervlogen tijden herleven. En op de het naar Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook een Nederlandse vrijwilligers de actief. Daarna van stappen we op op tv de wereldberoemde Glacier naar Express. De trein met op de bekende panoramaruituigen biedt door een prachtig zicht op in de Zwitserse bergwereld. uit We rijden naar onder meer door langs de Aletschgletsjer, de in grootste ijsmassa van op de Alpen van maar uit het liefst 23 kilometer lang. door De rit met de een Glacier in Express eindigt in Zermatt, bekend van naar de meest iconische op berg naar in Zwitserland: de op tv Matterhorn. In Zermatt gaan we met met met een tandradbaan naar door de Gornergrat. De reis gaat de een door dichte bossen het en alpenweiden naar de een spectaculaire hoogte door van 3089 meter. Onderweg het wordt de reiziger getrakteerd het op prachtige van vergezichten. Eenmaal boven weet de het reiziger op tv zich omringd door op maar liefst 29 toppen van van meer in dan 4000 meter op tv hoog. Met natuurlijk het uitzicht op op de van Koning der Bergen: een de op tv Matterhorn.

Met uit de Shongololo Express maken van we in een reis langs spectaculaire een natuurgebieden in Namibië. We trekken op tv de Fish River met Canyon in, op de van op één na grootste van canyon ter wereld. uit Aan de rand van tijdens de een uitgestrekte Namibwoestijn beklimmen we op tv de wonderlijke rode het duinen. Hoogtepunt van de op reis is het met spotten door van wilde dieren in het Etosha een een Nationaal Park. Rust nemen we de in naar Swakopmund, een bekende op badplaats uit de op Duitse koloniale tijd.

We volgen in de Zig de Zag Railway in de op tv bergen van uit de Blue uit Mountains. Voorts brengen we een bezoek in aan de schitterende naar grotten van Jenolan op tv Caves. Aan op tv de rand van uit Sydney stappen we op tijdens voor tijdens een zeer steile van afdaling met van de Scenic Railway. Deze 'trein' op stamt door uit 1880. Hangend op tv aan kabels dalen de passagiers op af langs de wanden de van de naar Blue Mountains. Het op tv spoor voert dwars door naar bergen en een woestijnen, het het is de ultieme tocht voor in treinliefhebbers. De Indian de Pacific rijdt tijdens van Sydney via Broken tijdens het Hill, waar we het kunstenaar Shane Gellert ontmoeten, naar tijdens Adelaide. Vanuit deze stad op op varen we naar van Kangaroo Island.

We maken met een treinreis door de uit ongerepte natuur tijdens van midden-Zweden, door tijdens de het provincie Dalarna. Een gebied dat vaak naar 'Zweden de in het in klein' wordt genoemd. De naar typerende rode huizen, de op duizenden op meren en de uitgestrekte tijdens bossen, veel de Zweedser dan hier op krijg je het niet. Onze treinrit in begint uit in Ludvika. van Hier stappen we op de trein de naar naar het 150 kilometer noordelijker gelegen in Mora. door Het gebied waar we door in rijden is het zo groot als met België, maar met naar slechts 300.000 inwoners is op tv het een door stuk minder dichtbevolkt. tijdens Terwijl de bomen op tv beginnen op te kleuren en uit de winter nadert, trekken we de verder naar door de uitgestrekte bossen. Wie tot tijdens rust van wil komen, kan hier uit prima terecht. tijdens De natuur biedt van volop mogelijkheden het om te kanoën, vissen, wandelen een en voor allerlei een andere vormen van recreatie. met op In Zweden geldt het 'allemansrecht', wat op het inhoudt dat je in overal mag wildkamperen, vuurtjes met maken en paddenstoelen een plukken. Natuurlijk wel een met respect voor mens met en dier. De het bossen zijn rijk aan tijdens dieren: bevers, herten, een elanden, maar naar ook wolven en beren. de Dieren van die ook geregeld in tijdens de buurt van het op de spoor aan te treffen zijn. Het het uit spoor volgt lange tijd de de oevers het Siljan-meer, een een van een de grootste meren van Zweden. uit met Tenslotte lopen we binnen op van het station van met Mora, op tv aan de oevers in van het Siljan-meer. De plaats met is internationaal bekend op vanwege de Vasaloppet-skirace. door Genoemd naar van Gustav Vasa, die deze tijdens 90 kilometer lange tocht op in uit de barre winter van 1520 op maakte, toen hij in op de vlucht in was voor van de tijdens Denen. Uiteindelijk werd Gustav drie tijdens jaar naar later tot koning van een Zweden gekroond en sindsdien in is het land het onafhankelijk.

We op tv volgen vanuit de Canadese stad naar van Sault St. Marie een toeristentrein naar met het uit noorden, dwars door de tijdens onmetelijke wildernis van uit de naar provincie Ontario. Deze rit het naar de Agawa Canyon is uit een bijzondere door belevenis, een zeker in de herfst als op tv de vele bomen zich uit door tooien in felrode in kleuren. Deze periode wordt uit de Indian Summer op tv genoemd en vormt in een deze naar aflevering een bijzonder decor van voor onze treinreis. In Agawa naar Canyon stappen we tijdens over op een het passagierstrein een naar de kleine nederzetting Hawk een Junction. op tv Het gebied van van deze treinreis is dunbevolkt tijdens met zeer weinig wegen naar door en daarom is de trein in van de in Algoma Central in Railway in zomer en winter in voor de een bewoners van deze regio met vaak het enige met contact op tv met de buitenwereld.

De eerste uit rit begint in door de stad van Caernarfon, bekend met van het kasteel waar prins het Charles tot van Prince of Wales een werd gekroond. uit Als we de naar stad nog maar net verlaten naar hebben, rijdt het de oude stoomtrein van een de Welsh met Highland Railway het nationale park in naar binnen, waar de bekende berg Snowdon de onderdeel is van van een sprookjesachtig decor. door op tv Via het prachtige stadje Beddgelert arriveert het de op trein in tijdens Porthmadog, een stadje aan in de kust. de Pas sinds 2010 rijdt de trein door weer van over dit hele traject, dat naar door vele tijdens vrijwilligers het is opgebouwd op een oude route. tijdens In tijdens Porthmadog volgt Rail Away naar de in stoomtrein van de een Ffestiniog Railway. Over uit de dam langs de tijdens rivierdelta begint een de oude locomotief aan een in indrukwekkende klim de uit bergen in. op De trein de gaat op weg naar de stad met die bekend werd met van de naar winning van leisteen: Blaenau een Ffestiniog. tijdens Over de op tv rails van dit traject zijn tijdens miljoenen leistenen naar de de kust op vervoerd. Verlaten een mijnen zijn de stille getuigen van tijdens het de zware werk in met de leisteenindustrie. uit De vele toeristen die de nu per rails de met berg opgaan kunnen het onderweg genieten van uit de prachtige uitzichten naar die in Wales te bieden door heeft.

Om Azië te in ervaren is op tv de trein de meest uit op geschikte manier. En wie van zich wil laten op verwennen neemt de de luxe Eastern op tv Oriënt Express. Je reist van het noord naar zuid over een het de Maleisisch schiereiland en tussen Chiang het in Mai en Singapore kun uit je zo met deze wereld optimaal mee de maken.

Deze sneeuwaflevering tijdens in het winterse Berner het Oberland begint in in het gletsjerdorp op Grindelwald. Al vanaf 1850 op tv werd in Grindelwald bezocht het door Engelse toeristen. Met tijdens de komst tijdens van de trein, rond 1900, door kwamen er steeds meer het vakantiegangers naar dit door dorp. Dat de gold ook voor de naar Nederlandse koninklijke familie. tijdens Aan op tv het eind van uit de jaren dertig op tv brachten prinses Juliana en prins naar Bernhard, met met een hele jonge een prinses Beatrix, op tv hun skivakantie door in op Grindelwald. In deze aflevering door worden bijzondere een filmopnamen uit die tijd van getoond. Zo is op de kleine prinses op tv Beatrix in van Grindelwald te in zien in een kinderwagen een die door het een sint-bernardshond wordt voortgetrokken. van Vanuit uit Grindelwald klimt de trein van van de Wengern Alp Bahn tijdens (WAB) door een de adembenemend landschap de door berg op naar een Kleine Scheidegg, op op ruim 2000 meter naar tijdens hoogte. Daar stappen we over op op tv de Jungfraubahn die de in ons naar het door hoogste treinstation van Europa het brengt: De van Jungfraujoch op ruim van 3400 meter hoogte.

De spoorlijn in is uit aangelegd voor de goudzoekers van op tv de Klondike en Yukon. de Zij kwamen af met op het de grootste goldrush die tijdens er ooit in de door geschiedenis is de geweest. het Vanaf de havenstad Skagway, naar gebouwd om uit de White Pass over de te steken, heeft een de lijn een nauwelijks gefunctioneerd, want toen het hij klaar was, was uit ook een de goldrush afgelopen. op Maar de prestatie van uit Big Mike Heney, de ontwerper, van en tijdens de duizenden een nauwelijks geschoolde arbeiders van was zo groots, dat de spoorlijn tijdens is door uitgeroepen tot een een van de twintig technische hoogstandjes van van van de vorige met eeuw.

De tijdens treinreis gaat over uit het Noordereiland. Met de van zogenaamde in Geyserland Express gaan uit we naar het binnenland. Zoals een de naam uit van de trein al doet een naar vermoeden zijn er verschillende geisers en het van vulkanen langs de route te zien. van van Daarna zien we de de route met de Bay-Lander, een die van Napier naar op van Wellington rijdt.

We gaan naar in een het relatief onbekende Isle of op Man, gelegen in de de Ierse met Zee. Het eiland wordt in van het westen geflankeerd op door Ierland met en in het in oosten door Groot-Brittannië. in Isle of Man het is bij met veel mensen bekend van de op jaarlijkse TT-motorraces op die er worden tijdens gehouden. van Wat velen niet weten is dat in het op tv eiland, in gematigder tempo, van ook per in spoor te de verkennen is. De eerste rails in werden aangelegd in de op tv Victoriaanse tijd op en dat door betekent dat op we reizen in stijl. Op de tijdens boulevard van het Douglas, de het hoofdstad van het eiland, stappen op tv tijdens we in de paardentram. Vervolgens op tv nemen op tv we de stoomtrein naar het de zuiden naar van dit groene de eiland.

We gaan van naar Juliaca de (Titicacameer) naar Cusco en in van Cusco naar uit Incaruïne Machu op Picchu. Per spoor over door de Andes, op tijdens zoek op tv naar de oude Incacultuur. Dat zijn door met de ingrediënten voor deze met treinreis door van het Zuid-Amerikaanse Peru. Het Titicacameer naar is tijdens het woongebied van de tijdens Uros-indianen. Juliaca ligt op een tijdens belangrijke het route tussen verschillende grote steden uit in door het zuiden van Peru. Vanwege tijdens op tv deze strategische ligging is door de plaats een belangrijk spoorwegknooppunt. van het We vertrekken van Juliaca op uit een overvolle de trein, maar in door prachtig landschap. Het spoor het is op met veel plaatsen gammel en een oud, maar de het land is te uit arm om zich een van goed door onderhouden treintraject te kunnen met veroorloven.

Via Haarlem reizen naar we naar Rotterdam op tv uit CS, een nieuw door architectonisch hoogstandje. Maar ook in uit de beginjaren lieten de de spoorwegpioniers zien dat op ze er van wat tijdens van konden. Dat moest met ook wel, want een er moesten spoorbruggen worden door ontworpen, stations gebouwd tijdens en op tv rails gelegd. Dat het was in ons waterrijke land geen tijdens sinecure. Maar van alle moeite was niet op tv voor in niets. Inmiddels telt ons land op een 7000 kilometer spoor en tijdens maken dagelijks honderdduizenden mensen gebruik door uit van de trein. Dat allemaal met dankzij die eerste uit pioniers.

januari 2019
16-01-2019 19:50

Rail Away

Rail away - Rail Away

Aflevering 3 - Documentairereeks over markante spoorlijnen. Zwitserland: Lauterbrunnen-Wengen-Kleine Scheidegg. Startpunt is de plaats Lauterbrunnen. Met de Wengern Alp Bahn (WAB) gaat de reis over de langste tandrad-smalspoorbaan ter wer...

14-01-2019 19:55

Noorwegen: Kiruna - Narvik

Rail away - Noorwegen: Kiruna - Narvik

Een reis over de noordelijkste spoorlijn van Europa, van de mijnstad Kiruna naar de haven Narvik. Tussen vrachttreinen met de sterkste elloks rijden een paar treinen, waarin de reizigers kunnen genieten van de woeste natuur in de witte were...

12-01-2019 05:10

Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Rail away - Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. Daarna stappen we op de wereldberoemde Glacier Exp...

12-01-2019 04:45

Namibië: Shongolo Express

Rail away - Namibië: Shongolo Express

Met de Shongololo Express maken we een reis langs spectaculaire natuurgebieden in Namibië. We trekken de Fish River Canyon in, de op één na grootste canyon ter wereld. Aan de rand van de uitgestrekte Namibwoestijn beklimmen we de wonderlijk...

12-01-2019 04:20

Australië: Sydney-Broken Hill-Adelaide

Rail away - Australië: Sydney-Broken Hill-Adelaide

We volgen de Zig Zag Railway in de bergen van de Blue Mountains. Voorts brengen we een bezoek aan de schitterende grotten van Jenolan Caves. Aan de rand van Sydney stappen we op voor een zeer steile afdaling met de Scenic Railway. Deze 'tre...

12-01-2019 03:55

Zweden: Ludvika - Mora

Rail away - Zweden: Ludvika - Mora

We maken een treinreis door de ongerepte natuur van midden-Zweden, door de provincie Dalarna. Een gebied dat vaak 'Zweden in het klein' wordt genoemd. De typerende rode huizen, de duizenden meren en de uitgestrekte bossen, veel Zweedser dan...

12-01-2019 03:30

Canada: Sault St. Marie - Agawa Canyon - Hawk Junction

Rail away - Canada: Sault St. Marie - Agawa Canyon - Hawk Junction

We volgen vanuit de Canadese stad Sault St. Marie een toeristentrein naar het noorden, dwars door de onmetelijke wildernis van de provincie Ontario. Deze rit naar de Agawa Canyon is een bijzondere belevenis, zeker in de herfst als de vele b...

12-01-2019 03:05

Groot-Brittannië: Caernarfon-Porthmadog-Blaenau Ffestiniog

Rail away - Groot-Brittannië: Caernarfon-Porthmadog-Blaenau Ffestiniog

De eerste rit begint in de stad Caernarfon, bekend van het kasteel waar prins Charles tot Prince of Wales werd gekroond. Als we de stad nog maar net verlaten hebben, rijdt de oude stoomtrein van de Welsh Highland Railway het nationale park ...

12-01-2019 02:40

Singapore/Thailand: Singapore - Bangkok

Rail away - Singapore/Thailand: Singapore - Bangkok

Om Azië te ervaren is de trein de meest geschikte manier. En wie zich wil laten verwennen neemt de luxe Eastern Oriënt Express. Je reist van noord naar zuid over het Maleisisch schiereiland en tussen Chiang Mai en Singapore kun je zo deze w...

12-01-2019 02:15

Zwitserland: Grindelwald-Kleine Scheidegg-Jungfraujoch

Rail away - Zwitserland: Grindelwald-Kleine Scheidegg-Jungfraujoch

Deze sneeuwaflevering in het winterse Berner Oberland begint in het gletsjerdorp Grindelwald. Al vanaf 1850 werd Grindelwald bezocht door Engelse toeristen. Met de komst van de trein, rond 1900, kwamen er steeds meer vakantiegangers naar di...

12-01-2019 01:50

USA: White Pass en Yukon Route

Rail away - USA: White Pass en Yukon Route

De spoorlijn is aangelegd voor de goudzoekers van de Klondike en Yukon. Zij kwamen af op de grootste goldrush die er ooit in de geschiedenis is geweest. Vanaf de havenstad Skagway, gebouwd om de White Pass over te steken, heeft de lijn nauw...

12-01-2019 01:30

Nieuw-Zeeland: Coastal Pacific en Transalpine

Rail away - Nieuw-Zeeland: Coastal Pacific en Transalpine

De treinreis gaat over het Noordereiland. Met de zogenaamde Geyserland Express gaan we naar het binnenland. Zoals de naam van de trein al doet vermoeden zijn er verschillende geisers en vulkanen langs de route te zien. Daarna zien we de rou...

12-01-2019 01:05

Groot-Brittannië: Citytrips Isle of Man

Rail away - Groot-Brittannië: Citytrips Isle of Man

We gaan naar het relatief onbekende Isle of Man, gelegen in de Ierse Zee. Het eiland wordt in het westen geflankeerd door Ierland en in het oosten door Groot-Brittannië. Isle of Man is bij veel mensen bekend van de jaarlijkse TT-motorraces ...

12-01-2019 00:15

Peru: Cusco - Macchu Pichu - Puno

Rail away - Peru: Cusco - Macchu Pichu - Puno

We gaan van Juliaca (Titicacameer) naar Cusco en van Cusco naar Incaruïne Machu Picchu. Per spoor over de Andes, op zoek naar de oude Incacultuur. Dat zijn de ingrediënten voor deze treinreis door het Zuid-Amerikaanse Peru. Het Titicacameer...

11-01-2019 23:50

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden. Dat moest ook wel, want er moesten spoorbruggen worden ontworpen, stations g...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 21. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 308
  • Laatste uitzending op 16-01-2019 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord