Programma gemist?

Door de het besneeuwde de land een reis tijdens van Oslo naar het een toppunt van noorse wintersport. Onbereikbaar in uit voor ander verkeer met ligt daar het beroemde Finse in hotel, waar de trein op de door enige verbinding met de een buitenwereld op is.

Een naar treinreis van de oever naar van de Rhône tijdens naar de tijdens top van de Gornergrat. met Een door nieuw voorbeeld van een Zwitserse op bergspoorlijn die haast uit onoverwinnelijke hellingen van overwint en ieders verbeelding uit tart. Binnen de enkele tientallen kilometers op tv gaat de reis op naar een de hoogte van meer dan 3000 meter, met waar de op bekendste bergtop van van het land, de door Matterhorn, in al zijn de grootheid te door zien op is. Het is ook het verhaal op tv van een spoorlijn door op tv die een klein bergdorp verandert in in een centrum op tv voor berg- en op wintersport.

Door de naar sneeuw zoekt de een smalspoorlijn van de Furka naar Oberalp Bahn uit zich een weg van een Disentis over de op hoge passen tijdens van bekende wintersportgebieden op naar met Brig.

Door uit wat ooit de het langste spoortunnel naar van de wereld was, op tv loopt de lijn van Innsbruck uit uit naar Bregenz in het westen van uit Oostenrijk. Sneeuw, bergen naar in en mooie vergezichten op met een adembenemende een reis.

Het startpunt naar van twee lijnen is een in Dresden, een prachtige op tv stad in Saksen. Een reis het langs valleien en heuvels het over indrukwekkende viaducten in wordt gevolgd het door een op tv kennismaking met de op Elbe. Saksisch Zwitserland en naar het grillige tijdens landschap daar naar maken de treintocht naar met de grens een door ontdekkingsreis.

De top van uit de Rigi de bij Luzern in was al lang een de geliefd in doel voor een in dagje uit, voor tijdens een tandradspoorlijn naar de top met werd aangelegd. De naar uitvinding een van ir. Riggenbach maakte van dat mogelijk, zodat in nu van door twee kanten een prachtige tocht van gemaakt kan worden, die naar eindigt van met schitterende vergezichten over naar Zwitserland.

We met reizen vanaf tijdens Toulouse in het dal van een de de Garonne naar Latour-de-Carol, tijdens tussen de toppen met van de Pyreneeën. We passeren de daarbij een de grote industriestad, van komen langs badplaatsen en via onbewoonde de hellingen van komen we uit bij de door op Spaanse grens.

Deze tijdens reis gaat met met de Mariazellerbahn naar naar het bekendste naar pelgrimsoord in Oostenrijk met uit dezelfde naam. Vanuit door de laagvlakten van de naar Donau klimt het in smalspoortreintje al snel door op tv door smallere rivierdalen, getrokken door tijdens honderd jaar oude met elektrische loks. door Dichter bij het eindpunt de wordt het gebied steeds woester met en de natuur het met indrukwekkender.

Niet naar alleen de treinreis een over de Golden tijdens Pass, maar ook de geschiedenis met naar en bijzondere locaties krijgen de aandacht. de Na naar een korte op trip naar Rocher-de-Naye met met een geweldig zicht over een het meer van Genève, met gaat de het reis met met de Golden met Pass Express van Montreux naar Interlaken. een Het is op een winterse op kennismaking met Centraal Zwitserland door op de bergen, valleien, de op tv boerendorpen en chique een wintersportresorts.

Deze tijdens zomerse aflevering begint in de de kustplaats van Zadar: een prachtig de middeleeuws stadje aan de op tv Adriatische Zee. En dat op zijn het nou net naar ingrediënten die in door deze Kroatische aflevering regelmatig van te zien met zijn. Toeristen komen door hier niet alleen om te met kijken naar de prachtige uit zonsondergang, op maar ook om te op tv luisteren naar naar de unieke tonen op van het zogenaamde 'zee-orgel'. Iets van verder landinwaarts uit ligt uit Knin, waar onze treinrit begint. tijdens We volgen het eerste met deel van op tv de route tot Perkovic, door waar we onderweg met geconfronteerd worden in met waarschuwingen van voor landmijnen, een door gevolg van met de Balkanoorlog. Niet van ver van onze een treinroute liggen het prachtige op havenstadje Trogir en de een bekende Krka-watervallen. Uiteraard mag een een bezoek het aan tijdens deze twee prachtige locaties niet ontbreken. tijdens in In Perkovic nemen van we de kleine trein naar tijdens alweer een ander mooi uit klein stadje met aan in de zee: Sibenik. op Daarna vervolgen we onze reis naar op Split. Door in een bergachtig naar gebied met tunnels op zien we opeens het prachtig op blauwe water van uit de Adriatische Zee, in met in de uit verte Split. in Na een kort uitstapje op tv naar het met mooie met eiland Hvar arriveren we tenslotte in een door het mondaine Split, bekend van het van door 1700 jaar oude paleis door van Diocletianus.

De legendarische door Oriënt-Express rijdt er op niet meer, de maar nog steeds is de de trein uit een uitstekend vervoermiddel om in Kroatië te leren met kennen. Als op tv je uit het treinraam de kijkt trekken er op eeuwenoude forten, kristalheldere rivieren het en watervallen, uitgestrekte naar bossen en met diepe canyons naar aan je voorbij. Doe je door het met raampje open, dan ruik in je door de zoete, kruidige buitenlucht. We een stappen op door in de hoofdstad Zagreb en in rijden tot aan naar Knin. Zagreb was van vroeger een tussenstop de voor uit reizigers met de op tv Oriënt-Express. Daarom naar werd pal naast het station met in 1925 het fameuze een Esplanade-hotel met gebouwd, met een voor die een uit tijd ongekende luxe. Eenmaal in tijdens de trein de passeren we onderweg tal het van tijdens interessante plaatsen, zoals de wijnstreek van op Plesivica, ingebed in op een prachtig landschap met van uit golvende heuvels in en wijngaarden. En ook het in nationale van park Plitvice-meren is een tijdens populaire bestemming. Het door is dan naar ook het beroemdste, oudste op tv en meest bezochte natuurpark van van Kroatië. in Het is in vooral bekend door de watervallen en het de zestien op tv blauwe en groene meren tijdens die allemaal op op tv verschillende uit hoogtes liggen en trapsgewijs in in elkaar overvloeien. De het Likalijn brengt in ons verder door van de uitgestrekte groene uit vlakten door en bossen van het Kroatische op binnenland. Vlakbij Gospic een bezoeken we de woonplaats op tv van een van met de bekendste uitvinders uit aller tijden: Nikola uit naar Tesla. Met de regioswinger of op kanteltrein uit van de Kroatische Spoorwegen HZPP vervolgen door we onze naar tocht. De Duitsers hebben de dit door type trein de bijnaam Wackel-Dackel de tijdens gegeven, de 'waggelende het teckel'. De trein helt in door bochten automatisch over en van hoeft van daardoor in die met bochten nauwelijks te in remmen. Na een tocht van naar tijdens een kleine drie uur lopen we naar een binnen op het zonovergoten station het van een Knin.

Een van treinrit door de mooie in deelstaten Saksen-Anhalt en Thüringen, van in het oosten uit een van Duitsland. In het spoor het van de op tv beroemde hervormer Maarten Luther, die uit 'de de loop van de geschiedenis tijdens van tijdens de wereld veranderde'. uit De aflevering begint een in Saksen-Anhalt, bij het van kleine Slot Oranienbaum. Een van stukje Holland in naar Duitsland. uit Het werd gebouwd door in opdracht van door prinses Henriëtte-Catharina van Oranje-Nassau, een dochter tijdens een van stadhouder Frederik Hendrik. Prinses Beatrix een bezocht het op tweemaal uit en houdt, als beschermvrouwe, ook een een oogje het in het zeil tijdens uit restauratie tijdens van het slot. We naar brengen ook een bezoek aan door Wittenberg, de plaats op tv waar Luther op tv in de het jaar 1517 zijn 95 stellingen uit op tv op de muur van de Slotkerk van spijkerde. De treinreis door begint in Lutherstad de Eisleben, de plaats tijdens waar de hervormer tijdens werd geboren door en na veel het omzwervingen ook op tv stierf. De naar route voert door het naar uitgestrekte platteland van Saksen-Anhalt uit en gaat over in uit de met groene deelstaat Thüringen. We stappen uit tijdens uit in Erfurt, tijdens een belangrijk spoorwegknooppunt. Vanuit in Erfurt waaieren door de rails als de een ster uit uit in alle richtingen. Op door weg naar het eindpunt op tv in Eisenach een passeren we natuurpark Hainich, ooit het een militair met spergebied, maar tegenwoordig uit het grootste een aaneengesloten beukenoerbos van een Europa. Eisenach is niet alleen het door Luther op bekend. op tv Het is ook de geboorteplaats van tijdens Bach, naar de componist wiens een muziek zeer beïnvloed is door door Luther, al leefde een hij naar twee eeuwen later. op tv Boven Eisenach ligt op de Wartburg, in waar Luther nadat de hij ontvoerd was van in een luttele tien weken als uit eerste uit het Nieuwe Testament in in 'gewoon' Duits vertaalde. een En hier door eindigt ook onze treinreis door door het 'hart' een van van de reformatie. Een revolte op tv waarvan de sporen tot in op de dag van op in vandaag zijn terug tijdens te vinden.

We het maken een treinreis door de in ongerepte natuur in van Midden-Zweden, door op de provincie tijdens Dalarna. Een het gebied dat vaak naar 'Zweden in het het klein' wordt genoemd. De tijdens typerende rode een huizen, de duizenden meren en uit de op tv uitgestrekte bossen: veel uit Zweedser dan hier met krijg je het niet. Onze tijdens treinrit begint in Ludvika. de Hier stappen we een op op de trein naar het het 150 kilometer noordelijker uit gelegen Mora. Het door gebied waar naar we door uit rijden is zo groot op tv als België, maar met uit slechts 300.000 inwoners is de het een een stuk in minder dichtbevolkt. Terwijl de bomen met beginnen te kleuren en in de winter op tv nadert, de trekken we verder door de door uitgestrekte bossen. Wie tot in rust wil komen de op kan hier prima op tv terecht. De natuur biedt volop mogelijkheden uit om te het kanoën, een vissen, wandelen en uit allerlei andere vormen van recreatie. in In Zweden door geldt het 'allemansrecht', een wat inhoudt op tv dat je overal mag wildkamperen, vuurtjes van tijdens maken en paddenstoelen in plukken. Natuurlijk wel naar met respect voor mens en in dier. De van bossen zijn rijk aan op tv dieren: bevers, van herten, elanden, van maar ook wolven en beren. Dieren in die ook geregeld in in de op buurt van het de spoor aan te treffen het zijn. Het spoor met op tv volgt lange tijd de de oevers het Siljan-meer, de een van de grootste naar van Zweden. Tenslotte in lopen we binnen op van het station van van Mora, aan de uit oevers van het met SIljan-meer. in De plaats is tijdens internationaal bekend vanwege van de Vasaloppet skirace. Genoemd op tv naar Gustav van Vasa, die deze in 90 kilometer lange een tocht in de tijdens barre winter van 1520 maakte, in toen hij het op van de vlucht was voor uit de Denen. Uiteindelijk werd Gustav de drie tijdens jaar later tot koning het van Zweden gekroond en met sindsdien door is het land het onafhankelijk.

In een winterse op aflevering volgen we uit de trein van de de Pinzgauer Lokalbahn uit door op tv het Oostenrijkse Salzburgerland. Bij uit verschillende haltes op tv langs de route kun met je met met een kabelbaan omhoog van de sneeuwrijke bergen een in. Na een korte kennismaking naar met Zell een am See uit stappen we op de naar trein. Als we de tijdens een werkplaats van de een spoorwegmaatschappij passeren, nemen we een kijkje op bij een oude met dieseltrein die naar gereedgemaakt wordt voor door wat genoemd wordt het een 'Diesel op tv Nostalgie Fahrt'. Vanaf de een halte door Areitbahn vertrekt een stoeltjeslift naar op de Schmittenhöhe, op de 'huisberg' van in Zell am op See. Boven op in de berg staat in de Sissi-kapel, gebouwd ter gelegenheid van de een het bezoek van de op bekende Oostenrijkse keizerin. De op tv wintersporters skiën er nu met met omheen. De treinroute voert door van het Pinzgauer van dal. Dat door vormt deels de noordgrens uit van het Nationale Park Hohe van Tauern. Met uit een oppervlakte op van ruim 1800 vierkante in kilometer door is dit éen van de in grootste tijdens beschermde natuurgebieden in Midden-Europa. Terwijl tijdens we door af en toe op de route op tv een een uitstapje in een prachtige uit besneeuwde bergwereld maken, komt op op het einddoel Krimml steeds met dichterbij. Het dorp is bekend met van de tijdens watervallen, die met de een verval van van 380 door meter de hoogste van in Europa zijn.

We zoeken door het op hooggebergte van de Alpen in op. Een op gebied vol dalen, naar meren, passen en gletsjers. Flüelen, uit prachtig gelegen aan de een van de de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, uit de is het vertrekpunt door van onze treinreis. Met op de Schweizerische op Bundesbahnen (SBB) verplaatsen een we ons over de de Gotthardspoorlijn, die Noord- in en Zuid-Zwitserland met in elkaar verbindt de en dwars door naar het bergmassief van de Alpen gaat. tijdens naar We passeren liefst driemaal met het kerkje van Wassen. De de trein uit moet hier zo sterk stijgen het dat door er in door de bergen verschillende keerlussen zijn aangebracht, op tv waardoor de de treinreiziger drie op tv keer rond het kerkje 'cirkelt'. door Eindstation het van de van SBB is Göschenen. Hier stappen we met tijdens over op een andere tijdens lijn, de een Matterhorn Gotthard Bahn (MGB). Via de het naar bergdorp Andermatt gaan we in naar Realp. Daar stappen we op over op in de met stoomtrein van de Dampfbahn het Furka Bergstrecke voor de een tocht die ons naar door de top met van de tijdens Furkapas op 2000 meter hoogte op tijdens zal brengen.

februari 2018
25-01-2018 19:50

Noorwegen: Bergenbane, Oslo-Finse

Rail away - Noorwegen: Bergenbane, Oslo-Finse

Door het besneeuwde land een reis van Oslo naar het toppunt van noorse wintersport. Onbereikbaar voor ander verkeer ligt daar het beroemde Finse hotel, waar de trein de enige verbinding met de buitenwereld is.

24-01-2018 19:50

Zwitserland: Brig - Zermatt

Rail away - Zwitserland: Brig - Zermatt

Een treinreis van de oever van de Rhône naar de top van de Gornergrat. Een nieuw voorbeeld van een Zwitserse bergspoorlijn die haast onoverwinnelijke hellingen overwint en ieders verbeelding tart. Binnen enkele tientallen kilometers gaat de...

23-01-2018 19:50

Zwitserland: Disentis-Brig

Rail away - Zwitserland: Disentis-Brig

Door de sneeuw zoekt de smalspoorlijn van de Furka Oberalp Bahn zich een weg van Disentis over de hoge passen van bekende wintersportgebieden naar Brig.

22-01-2018 19:50

Oostenrijk: Arlbergbahn

Rail away - Oostenrijk: Arlbergbahn

Door wat ooit de langste spoortunnel van de wereld was, loopt de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Sneeuw, bergen en mooie vergezichten op een adembenemende reis.

19-01-2018 19:50

Duitsland: Dresden

Rail away - Duitsland: Dresden

Het startpunt van twee lijnen is Dresden, een prachtige stad in Saksen. Een reis langs valleien en heuvels over indrukwekkende viaducten wordt gevolgd door een kennismaking met de Elbe. Saksisch Zwitserland en het grillige landschap daar ma...

18-01-2018 19:55

Zwitserland: Rigi Bahnen

Rail away - Zwitserland: Rigi Bahnen

De top van de Rigi bij Luzern was al lang een geliefd doel voor een dagje uit, voor een tandradspoorlijn naar de top werd aangelegd. De uitvinding van ir. Riggenbach maakte dat mogelijk, zodat nu van twee kanten een prachtige tocht gemaakt ...

17-01-2018 19:55

Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

Rail away - Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

We reizen vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol, tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spaanse grens.

16-01-2018 19:55

Oostenrijk: Mariazellerbahn

Rail away - Oostenrijk: Mariazellerbahn

Deze reis gaat met de Mariazellerbahn naar het bekendste pelgrimsoord in Oostenrijk met dezelfde naam. Vanuit de laagvlakten van de Donau klimt het smalspoortreintje al snel door smallere rivierdalen, getrokken door honderd jaar oude elektr...

15-01-2018 19:50

Golden Pass

Rail away - Golden Pass

Niet alleen de treinreis over de Golden Pass, maar ook de geschiedenis en bijzondere locaties krijgen de aandacht. Na een korte trip naar Rocher-de-Naye met een geweldig zicht over het meer van Genève, gaat de reis met de Golden Pass Expres...

12-01-2018 19:50

Kroatië: Knin-Split

Rail away - Kroatië: Knin-Split

Deze zomerse aflevering begint in de kustplaats Zadar: een prachtig middeleeuws stadje aan de Adriatische Zee. En dat zijn nou net ingrediënten die in deze Kroatische aflevering regelmatig te zien zijn. Toeristen komen hier niet alleen om t...

11-01-2018 19:55

Kroatië: Zagreb-Knin

Rail away - Kroatië: Zagreb-Knin

De legendarische Oriënt-Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen. Als je uit het treinraam kijkt trekken er eeuwenoude forten, kristalheldere rivieren en watervallen, ui...

10-01-2018 19:50

Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Rail away - Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Een treinrit door de mooie deelstaten Saksen-Anhalt en Thüringen, in het oosten van Duitsland. In het spoor van de beroemde hervormer Maarten Luther, die 'de loop van de geschiedenis van de wereld veranderde'. De aflevering begint in Saksen...

09-01-2018 19:55

Zweden: Ludvika - Mora

Rail away - Zweden: Ludvika - Mora

We maken een treinreis door de ongerepte natuur van Midden-Zweden, door de provincie Dalarna. Een gebied dat vaak 'Zweden in het klein' wordt genoemd. De typerende rode huizen, de duizenden meren en de uitgestrekte bossen: veel Zweedser dan...

08-01-2018 19:55

Oostenrijk: Zell am See-Krimml

Rail away - Oostenrijk: Zell am See-Krimml

In een winterse aflevering volgen we de trein van de Pinzgauer Lokalbahn door het Oostenrijkse Salzburgerland. Bij verschillende haltes langs de route kun je met een kabelbaan omhoog de sneeuwrijke bergen in. Na een korte kennismaking met Z...

08-01-2018 15:30

Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

Rail away - Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

We zoeken het hooggebergte van de Alpen op. Een gebied vol dalen, meren, passen en gletsjers. Flüelen, prachtig gelegen aan een van de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, is het vertrekpunt van onze treinreis. Met de Schweizerische Bundes...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 238
  • Laatste uitzending op 25-01-2018 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord