Programma gemist?

Aflevering de 1 - Documentairereeks met over opmerkelijke treinreizen: het Groot-Brittannië: North Yorkshire Moors Railway, uit van Pickering-Grosmont: Deze aflevering volgt de van stoomtrein van de de North Yorkshire door Moors Railway naar (NYMR), volgens liefhebbers een een van de een mooiste en populairste treinroutes ter tijdens wereld. tijdens Elk jaar vervoert de door NYMR meer dan 300.000 passagiers. door De reis met begint in Pickering naar en gaat naar via de het lieflijke stationnetjes van de Levisham en Goathland van dwars door het natuurgebied van het tijdens in North York Moors door National Park. In het station van van Goathland lijkt de naar tijd stil tijdens te uit hebben gestaan. Sinds 1865 is op tv hier nauwelijks iets veranderd. door Liefhebbers van Harry uit Potter naar zullen het station ongetwijfeld uit herkennen uit op de eerste film naar over de tovenaarsleerling. een Volgens een hardnekkig naar gerucht voltrok zich in van de een negentiende eeuw een in ramp toen een het locomotief in het moeras stortte. in Een waargebeurde geschiedenis op tv of een op sterk verhaal? Wie een in de rijtuigen van de van NYMR tijdens stapt is ook anno met 2015 evenwel verzekerd naar van een indrukwekkend naar treinavontuur.

In tijdens Baskenland ligt tijdens tussen de twee belangrijkste op steden, San Sebastian met en Bilbao, een met smalspoorlijn. Een van rit daarmee geeft een goed in beeld van in dit mooie, een onbekende deel van Spanje. met In deze aflevering de uit reis op tot Durango en een museumlijn door met stoom met als herinnering aan het een vroegere van smalspoornet.

Een treinreis het langs de levensader van op Egypte, de door Nijl. Vanaf de de hoofdstad Caïro wordt die door gevolgd het tot aan de oevers van tijdens het Nassermeer bij tijdens een Assuan.

Dwars door uit een bijna ontvolkt een gebied in de ruige een natuur met een door weerbarstig klimaat tijdens werd ooit een in spoorlijn aangelegd. Een uit fantastische manier om Schotland tijdens te met beleven.

De trein door volgt eerst op de rivier de uit Moldau en daarna de Elbe. een naar Het startpunt is Praag, de door hoofdstad van Tsjechië, met de veel uit historische gebouwen en de beroemde bruggen over de de Moldau. Daar aan op de rivier het staat ook het standbeeld van uit tijdens Smetana, de componist van met het muzikale werk over de het Moldau. Onderweg met langs de Moldau met komt de trein uit bijzondere gebouwen het en nog een componist tegen. in naar Het standbeeld van Antonin Dvorak uit is tijdens in zijn geboorteplaats Nelahozeves vlakbij het in spoor de te vinden. de Waar de rivier tijdens de Moldau overgaat de in de Elbe de wordt het landschap wat vlakker, maar op tv de trein gaat op tv van op weg naar wat genoemd wordt naar 'de poort een van Bohemen', de een heuvels die in de op tv verte opdoemen. Het naar een laatste deel van naar de reis voert naar op Decin. Dit in is de laatste halte voor de de grens met Duitsland. van De intercity met gaat vandaar verder richting tijdens in Dresden, maar de kijker blijft achter op in de Decin, met in gedachten nog van steeds de twee door rivieren de en de muziek van van twee bijzondere met componisten.

De met spoorlijn tussen Thessaloniki en naar de in Turkse grens, gebouwd door het de Turken voor het op tv vervoer tussen op tv Istanbul en Europa, is door nog steeds een belangrijke op tv een verbinding in Griekenland. een Langs de indrukwekkende uit bergen en door naar de kloven van op tv de rivier de Nestos krijgen reizigers door een onverwacht beeld van naar van het land.

We stappen op in uit de stoomtrein van de North uit Yorkshire Moors tijdens Railway (NYMR), volgens liefhebbers een naar van de mooiste in en de populairste treinroutes ter wereld. van Elk jaar vervoert de de NYMR meer dan op tv 300.000 passagiers. een We stappen op in het Pickering en via het de in met the middle of nowhere op tv met gelegen lieflijke stationnetjes van Levisham en van Goathland rijden we uit door dwars door het natuurgebied de van het North York uit Moors National Park. een Op het station op van naar Goathland lijkt te tijd te hebben van stilgestaan. Sinds 1865 een is hier door nauwelijks iets van veranderd. Liefhebbers van Harry in Potter zullen het naar station ongetwijfeld tijdens herkennen uit door de eerste film over op de tovenaarsleerling. Volgens een hardnekkig naar gerucht op tv voltrok zich in met de negentiende eeuw een ramp tijdens toen een locomotief op in de het moeras stortte. op tv Een waargebeurde geschiedenis of een op tv sterk verhaal? Wie met in de rijtuigen de in van de NYMR uit stapt is ook anno 2015 evenwel tijdens verzekerd van een tijdens met indrukwekkend treinavontuur.

We nemen de de Voralpen-Express tussen de van twee grootste meren van in Zwitserland, van het Meer de van Luzern en een de Bodensee. door We reizen door het tunnels en over het viaducten naar de mooie boomgaarden een in het op tv noorden van het door land.

Van Lissabon de langs de oevers naar van tijdens de Taag naar het noorden over door de nieuwe op tv hogesnelheidslijn in in Portugal. Een grote tegenstelling daarmee een is het het spoorlijntje van Coimbra naar de Figueira da Foz uit aan de naar kust.

Deze van aflevering begint op tv in de noordwestelijk gelegen stad Zilina. in Na een een korte kennismaking gaat het de het treinreis vanuit Zilina in door een groene door vallei, op zoek tijdens naar de bergen. op tv In Strba stappen met we over op een door tandradbaan en de gaan de Hoge naar Tatra in, het met gebergte in het het noorden van Slowakije, aan uit de grens met het Polen. Met nog twee verschillende uit treintjes rijden in we vervolgens langs op tv de bergen. Vanuit door de door trein is goed te zien met wat de Slowaken ook van door bezingen in hun volkslied: De een Hoge Tatra uit is een prachtig van natuurgebied.

We trekken per van trein van door het Engelse graafschap Yorkshire. het We van meanderen er langs op tal van de lieflijke dorpjes, gelegen in de groene met valleien de langs de rivier de Esk. van Het uit begin van onze reis door is in Thirsk, naar het dorpje van op tv de op beroemdste dierenarts ter wereld: het James Herriot uit tijdens de bekende BBC-serie All creatures op tv een great and small. Door het uitgestrekte naar met landschap rijden we naar Middlesbrough. uit Hier stappen een we op met de treinen van de Esk Valley naar Railway. Een een groot deel de van de het route gaat langs en deels door in de North Yorkshire in met Moors, een van de grootste op natuurgebieden van Engeland. Grote op tv delen van door de door desolate moors worden begraasd door schapen. uit door Overal vanuit de uit trein zie je de gestapelde stenen met tijdens muurtjes en oude boerenhoeves die op zo typerend de zijn voor dit deel van naar Engeland. De een trein voert ons door van met tal van kleine dorpjes, naar zoals Lealholm, een dat volgens velen een van door the op tv prettiest villages van Yorkshire met is. En dan op naderen we al ons eindstation, het de oude vissersplaats op tv uit Whitby, met zijn met prachtige kustlijn en kliffen. tijdens We brengen een er een bezoek aan de het James Cook-museum, dat in de herinnering levend het houdt aan deze grootste het ontdekkingsreiziger die Whitby de heeft het voortgebracht. Cook, met de boerenjongen uit Yorkshire, die een het briljant op tv zeeman bleek te zijn een en onder meer naar de oostkust van Australië op tv ontdekte. uit In Whitby eindigt ook uit onze ontdekkingsreis per met spoor op tv met de Esk Valley tijdens Railway.

Het tijdens Nederlandse spoor kent een enorme de gevarieerdheid. op tv We beginnen op tijdens een onstuimige uit herfstdag op station Ede-Wageningen. uit Via de Veluwezoom rijden met we het naar Dieren. In de winter uit stappen we op de van trein in van Arriva die de ons van Leeuwarden door door de berijpte weilanden van het Friesland naar naar Stavoren brengt. In de van lente tijdens volgen er prachtige beelden door uit de de Betuwe: van Culemborg gaan we de op tv door de bloesemrijke boomgaarden naar Zetten-Andelst. op In op tv hartje zomer op stappen we ten slotte in naar Valkenburg het op de stoomtrein met van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in (ZLSM), die ons het over de het legendarische Miljoenenlijntje tijdens naar station Simpelveld door zal brengen.

We volgen een in Noorse trein met die het de poolcirkel binnenrijdt. De reis begint tijdens in Mosjøen, tijdens een lieflijk dorpje door aan de in oevers van een fjord. De van gekleurde houten huisjes uit langs de oevers uit van het fjord op tv leveren een het karakteristiek plaatje op. Vanuit door door Mosjøen rijdt de trein noordwaarts en van zal daarbij een het aantal malen langs van een van fjord rijden. Na van de stad Mo i de Rana gaat de van trein klimmen en van wordt de omgeving steeds naar ruiger: door de trein is op de reis de naar de Polarcirkel. Een met gedenkteken laat zien in wanneer de poolcirkel wordt een gepasseerd. Na naar dit punt begint een in afdaling door met een prachtig berglandschap, waarna de uit trein op tv in Bodø het arriveert.

We zoeken door het hooggebergte van de met Alpen door op. Een gebied vol dalen, op tv op tv meren, passen en gletsjers. Flüelen, naar prachtig door gelegen aan een van de uitlopers een van het uit Vierwoudstedenmeer, is in het vertrekpunt van in onze treinreis. Met de Schweizerische uit naar Bundesbahnen (SBB) verplaatsen we ons met over naar de Gotthardspoorlijn, die door Noord- en Zuid-Zwitserland van met elkaar verbindt en dwars door op tv op tv het bergmassief van met de Alpen gaat. We passeren uit liefst driemaal het op tv kerkje van het Wassen. De trein uit moet hier zo sterk de stijgen dat er het in de bergen verschillende op tv tijdens keerlussen zijn aangebracht, waardoor de met treinreiziger het drie keer rond het het kerkje 'cirkelt'. Eindstation door van de SBB is Göschenen. door Hier de stappen we over op een door andere lijn, de uit Matterhorn Gotthard Bahn met (MGB). Via het met bergdorp Andermatt op gaan we naar Realp. naar Daar stappen we in over op de door stoomtrein van op de Dampfbahn Furka Bergstrecke het de voor een tocht in die ons naar de de top van de de Furkapas op 2000 tijdens meter hoogte zal van brengen.

Vanuit in Genève, diplomatenstad de bij het meer, gaat de treinreis op tv de uit Franse Alpen in. van Door het in dal van de de Arve en met een door overstap in St. op Gervais reizen we naar de van hoofdstad van door de bergsport, Chamonix. van In een ander tijdens treintje op tv genieten van vergezichten, terwijl van we over hellingen in van de Mont Blanc naar het Montenvers een kruipen.

november 2017
21-11-2017 11:00

Rail Away

Rail away - Rail Away

Aflevering 1 - Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen: Groot-Brittannië: North Yorkshire Moors Railway, Pickering-Grosmont: Deze aflevering volgt de stoomtrein van de North Yorkshire Moors Railway (NYMR), volgens liefhebbers een va...

20-11-2017 15:40

Spanje: San Sebastian-Durango

Rail away - Spanje: San Sebastian-Durango

In Baskenland ligt tussen de twee belangrijkste steden, San Sebastian en Bilbao, een smalspoorlijn. Een rit daarmee geeft een goed beeld van dit mooie, onbekende deel van Spanje. In deze aflevering de reis tot Durango en een museumlijn met ...

13-11-2017 14:35

Egypte: Caïro-Assuan

Rail away - Egypte: Caïro-Assuan

Een treinreis langs de levensader van Egypte, de Nijl. Vanaf de hoofdstad Caïro wordt die gevolgd tot aan de oevers van het Nassermeer bij Assuan.

06-11-2017 14:35

Schotland: Kyle Line, Inverness-Kyle of Lochalsh

Rail away - Schotland: Kyle Line, Inverness-Kyle of Lochalsh

Dwars door een bijna ontvolkt gebied in de ruige natuur met een weerbarstig klimaat werd ooit een spoorlijn aangelegd. Een fantastische manier om Schotland te beleven.

30-10-2017 14:35

Tsjechië: Praag-Decin

Rail away - Tsjechië: Praag-Decin

De trein volgt eerst de rivier de Moldau en daarna de Elbe. Het startpunt is Praag, de hoofdstad van Tsjechië, met veel historische gebouwen en beroemde bruggen over de Moldau. Daar aan de rivier staat ook het standbeeld van Smetana, de com...

23-10-2017 14:50

Griekenland: Thessaloniki-Alexandropoulis

Rail away - Griekenland: Thessaloniki-Alexandropoulis

De spoorlijn tussen Thessaloniki en de Turkse grens, gebouwd door de Turken voor het vervoer tussen Istanbul en Europa, is nog steeds een belangrijke verbinding in Griekenland. Langs de indrukwekkende bergen en door de kloven van de rivier ...

13-10-2017 19:50

Groot-Brittannië: North Yorkshire Moors Railway, Pickering-Grosmont

Rail away - Groot-Brittannië: North Yorkshire Moors Railway, Pickering-Grosmont

We stappen op de stoomtrein van de North Yorkshire Moors Railway (NYMR), volgens liefhebbers een van de mooiste en populairste treinroutes ter wereld. Elk jaar vervoert de NYMR meer dan 300.000 passagiers. We stappen op in Pickering en via ...

09-10-2017 14:55

Zwitserland: Voralpen-Express, Luzern - Heiden

Rail away - Zwitserland: Voralpen-Express, Luzern - Heiden

We nemen de Voralpen-Express tussen de twee grootste meren in Zwitserland, het Meer van Luzern en de Bodensee. We reizen door tunnels en over viaducten naar de mooie boomgaarden in het noorden van het land.

02-10-2017 14:55

Portugal: Lissabon - Figueira da Foz

Rail away - Portugal: Lissabon - Figueira da Foz

Van Lissabon langs de oevers van de Taag naar het noorden over de nieuwe hogesnelheidslijn in Portugal. Een grote tegenstelling daarmee is het spoorlijntje van Coimbra naar Figueira da Foz aan de kust.

30-08-2017 13:20

Slowakije: Zilina-Strba-Tatranska Lomnica

Rail away - Slowakije: Zilina-Strba-Tatranska Lomnica

Deze aflevering begint in de noordwestelijk gelegen stad Zilina. Na een korte kennismaking gaat de treinreis vanuit Zilina door een groene vallei, op zoek naar de bergen. In Strba stappen we over op een tandradbaan en gaan de Hoge Tatra in,...

23-08-2017 13:15

Groot-Brittannië: Esk Valley Line, Thirsk - Whitby

Rail away - Groot-Brittannië: Esk Valley Line, Thirsk - Whitby

We trekken per trein door het Engelse graafschap Yorkshire. We meanderen er langs tal van lieflijke dorpjes, gelegen in de groene valleien langs de rivier de Esk. Het begin van onze reis is in Thirsk, het dorpje van de beroemdste dierenarts...

21-08-2017 14:35

Nederland: Vierseizoenen Special

Rail away - Nederland: Vierseizoenen Special

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva die ons van Leeuwarden door de ...

16-08-2017 13:20

Noorwegen: Monsjøen - Bodø

Rail away - Noorwegen: Monsjøen - Bodø

We volgen een Noorse trein die de poolcirkel binnenrijdt. De reis begint in Mosjøen, een lieflijk dorpje aan de oevers van een fjord. De gekleurde houten huisjes langs de oevers van het fjord leveren een karakteristiek plaatje op. Vanuit Mo...

14-08-2017 14:30

Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

Rail away - Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

We zoeken het hooggebergte van de Alpen op. Een gebied vol dalen, meren, passen en gletsjers. Flüelen, prachtig gelegen aan een van de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, is het vertrekpunt van onze treinreis. Met de Schweizerische Bundes...

07-08-2017 13:30

Frankrijk: Genève - Chamonix

Rail away - Frankrijk: Genève - Chamonix

Vanuit Genève, diplomatenstad bij het meer, gaat de treinreis de Franse Alpen in. Door het dal van de Arve en met een overstap in St. Gervais reizen we naar de hoofdstad van de bergsport, Chamonix. In een ander treintje genieten van vergezi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 214
  • Laatste uitzending op 21-11-2017 om 11:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord