Programma gemist?

Deze van aflevering begint in de de noordwestelijk gelegen stad Zilina. van Na de een korte uit kennismaking gaat de de treinreis vanuit Zilina op door een groene een vallei, op zoek naar de op tv bergen. op tv In Strba stappen we een over op een tandradbaan en op gaan de naar Hoge Tatra tijdens in, het gebergte op tv in het noorden van op Slowakije, aan de grens naar met Polen. op tv Met door nog twee verschillende treintjes rijden uit we vervolgens langs de door bergen. Vanuit de met trein is op goed met te zien wat de Slowaken naar ook bezingen de in hun van volkslied: De Hoge Tatra is de een prachtig het natuurgebied.

We in trekken per trein door het het door Engelse graafschap Yorkshire. We tijdens meanderen er langs door tal van lieflijke dorpjes, het gelegen met in de groene valleien langs op de in rivier de Esk. Het begin door van onze reis is het in Thirsk, het de dorpje van van de beroemdste tijdens dierenarts ter door wereld: James Herriot uit het de bekende BBC-serie All met creatures great and de small. uit Door het uitgestrekte landschap rijden we tijdens naar Middlesbrough. Hier in stappen met we op door de treinen van de Esk Valley in Railway. Een tijdens groot deel tijdens van de route gaat langs op en door deels door de North Yorkshire het naar Moors, een van de grootste de natuurgebieden tijdens van Engeland. Grote delen van de naar desolate moors in worden begraasd door schapen. door Overal vanuit de de trein van zie je de gestapelde stenen op tv muurtjes van en oude een boerenhoeves die zo typerend zijn voor van dit deel van in Engeland. een De trein voert een ons door tal op van kleine dorpjes, door zoals Lealholm, dat op volgens velen een op van the prettiest op villages van Yorkshire is. En de dan naderen een we al een ons eindstation, de oude vissersplaats het Whitby, met zijn uit prachtige kustlijn en tijdens kliffen. naar We brengen er een bezoek een aan op tv het James Cook-museum, van dat de herinnering uit levend houdt aan deze grootste op naar ontdekkingsreiziger die Whitby heeft voortgebracht. naar Cook, het de boerenjongen uit de Yorkshire, die een op tv briljant zeeman bleek te zijn en uit tijdens onder meer de oostkust van het Australië ontdekte. In Whitby op eindigt ook onze op ontdekkingsreis per het spoor uit met de Esk Valley in Railway.

Het op Nederlandse spoor kent van een enorme de gevarieerdheid. We beginnen op een de onstuimige herfstdag met op station Ede-Wageningen. Via in de Veluwezoom tijdens rijden we naar Dieren. de In de op winter stappen we op de tijdens trein met van Arriva die ons door van Leeuwarden op tv door de berijpte weilanden van in Friesland met naar Stavoren brengt. In in de lente volgen in er prachtige beelden uit op de Betuwe: van met Culemborg tijdens gaan we met door de bloesemrijke boomgaarden naar een Zetten-Andelst. In hartje op tv zomer stappen we de ten slotte in Valkenburg tijdens op met de stoomtrein van van de Zuid-Limburgse Stoomtrein in Maatschappij (ZLSM), die ons over uit het legendarische het Miljoenenlijntje tijdens naar station Simpelveld zal in brengen.

We volgen op tv een Noorse trein naar die op tv de poolcirkel binnenrijdt. De reis begint met van in Mosjøen, een lieflijk uit dorpje aan de oevers door van van een fjord. De op tv gekleurde houten huisjes de langs de oevers van het fjord met leveren in een karakteristiek door plaatje op. Vanuit Mosjøen uit rijdt de trein noordwaarts door en op tv zal daarbij een aantal de malen langs een van fjord rijden. Na een de stad Mo op i Rana gaat de door trein klimmen en in wordt de omgeving het steeds tijdens ruiger: de trein is van op reis naar de op tv Polarcirkel. de Een gedenkteken laat zien tijdens wanneer de poolcirkel wordt gepasseerd. van Na dit op tv punt begint op tv een afdaling door op tv een prachtig berglandschap, waarna in de trein door in Bodø naar arriveert.

We zoeken het uit hooggebergte een van de Alpen op. op Een gebied vol dalen, van meren, passen en tijdens gletsjers. Flüelen, prachtig door gelegen naar aan een van naar de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, door is door het vertrekpunt van onze het treinreis. in Met de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) door verplaatsen we ons de over de de Gotthardspoorlijn, die Noord- uit en Zuid-Zwitserland met op tv elkaar verbindt en dwars door het het het bergmassief van de door Alpen gaat. op tv We passeren liefst driemaal het kerkje met van Wassen. De op trein tijdens moet hier zo sterk stijgen uit dat er op in de met bergen verschillende keerlussen zijn door aangebracht, waardoor de in treinreiziger drie naar keer rond het kerkje op 'cirkelt'. het Eindstation van de SBB is het Göschenen. op Hier stappen we over met op een andere tijdens lijn, de uit Matterhorn Gotthard Bahn (MGB). de Via het bergdorp Andermatt gaan naar op we naar Realp. Daar stappen we met over op de door stoomtrein uit van de Dampfbahn tijdens Furka Bergstrecke voor op tv een tocht de die ons naar de met top van de Furkapas op door het 2000 meter hoogte zal de brengen.

Vanuit Genève, diplomatenstad de bij het meer, met gaat de de treinreis de Franse Alpen uit naar in. Door het dal in van de Arve en door met in een overstap in St. Gervais een reizen we in naar de met hoofdstad van de bergsport, Chamonix. In in een een ander treintje genieten van vergezichten, een terwijl we op over op hellingen van de Mont Blanc naar een van Montenvers kruipen.

Via tijdens Haarlem reizen we naar met Rotterdam CS, op tv een nieuw architectonisch van hoogstandje. Maar ook in in de beginjaren lieten in de spoorwegpioniers zien in dat ze er de wat in van konden. Dat moest met ook wel, want het er moesten spoorbruggen uit worden ontworpen, stations gebouwd en op rails gelegd. door Dat een was in ons waterrijke land op geen met sinecure. Maar alle moeite was niet met voor naar niets. Inmiddels telt ons het land 7000 het kilometer spoor tijdens en maken dagelijks honderdduizenden mensen gebruik door van de een trein. Dat allemaal uit dankzij die op eerste pioniers.

Een internationale het verbinding tussen van twee landen met een het karakter op van een boemeltje, zo kan de deze spoorlijn worden op omschreven. op Vanaf Kempten in uit de Allgau met op tv de Ausserfernbahn langs Reutte het naar Garmisch-Partenkirchen in Tirol een en met vandaar met de Karwendelbahn naar Innsbruck. een Al die verschillende met namen een geven wel aan naar dat het treintechnisch ingewikkeld is het van op de grens met van Duitsland en Oostenrijk, maar daarom het niet minder door mooi. een Want het gaat van naar de voet een tot midden in de Alpen, op tv met als extraatje door een rit met de een trein op tv naar de hoogste op tv top van Duitsland, de naar Zugspitzbahn.

Een treinreis op tv langs de de rivier de Lahn, wat naar een mooi op tv beeld oplevert van het het beboste rivierdal, met om uit iedere bocht een naar op tv oud stadje. Daarbovenuit steken ruïnes, burchten door en op tv kastelen en duikt de tijdens naam Nassau steeds weer uit met op. Dillenburg is het tijdens eindpunt.

Charles de Hayes, insprirator door en bouwer van een spoorlijn het van in meer dan 1000 kilometer door de op Rockies. Ook een na een zijn dood, op een de laatste reis van de tijdens Titanic, bleef met zijn droom leven en nog in steeds rijdt van drie keer een per week met een trein door met dit woeste deel van de Canada.

Een op tv rit over met een van de van beroemde smalspoorlijnen in het India, van Kalka in van de vlakte naar op tv Shimla in de de Himalaya. Na naar honderd jaar wordt het spoor uit nog uit altijd intensief gebruikt naar en blijft het reizigers verrassen met met steeds van wisselende panorama's.

De spoorlijn is een aangelegd door voor de door goudzoekers van de door Klondike en Yukon. Zij kwamen met af op een de grootste goldrush een die er ooit in in de geschiedenis een is geweest. Vanaf de in havenstad Skagway, gebouwd om op tv de in White Pass over te door steken, heeft door de lijn nauwelijks gefunctioneerd, want tijdens toen op tv hij klaar tijdens was, was ook de goldrush afgelopen. van door Maar de prestatie van Big Mike de Heney, de uit ontwerper, in en de duizenden nauwelijks een geschoolde arbeiders was het zo groots, dat de naar spoorlijn van is uitgeroepen tot een van door de twintig technische uit hoogstandjes van de vorige het eeuw. Rail uit Away laat u uit zien uit waarom.

Een op tv plaatsje op naar de locomotief of een een treeplank van een rijtuig is de soms de enige op kans uit op vervoer als de op tv mensen tijdens 's avonds weer massaal naar huis van gaan. Een rit op tv een door de Nijldelta van tijdens de oude stad door Alexandrië aan de Middellandse Zeekust de van naar het hart, de hoofdstad Caïro. tijdens Een plaatsje op door de tijdens locomotief of met een treeplank van een rijtuig op tv is naar soms de enige op tv kans op vervoer als de mensen van op 's avonds weer massaal door naar huis uit gaan.

Het verhaal naar van de spoorlijn door uit de West door Country, een het zuidwesten van Engeland. in Het is ook het tijdens verhaal van op tv de strijd welke tijdens spoorbreedte en aandrijving de beste met naar was. Het verhaal van met de spoorlijn tijdens door de West Country, het zuidwesten een van Engeland. op tv Het de is ook het verhaal van de de strijd welke spoorbreedte het en aandrijving op de beste was, tijdens want elk naar van die zaken had door zijn supporters. De bouwer het van de spoorlijn tijdens op door Devon en Cornwall, de Brunel, was een groot het voorstander een van het gebruik van breedspoor en tijdens 'atmospheric power', een met soort luchtdruk die tijdens de trein moest op tv aandrijven. naar Wat daarvan het resultaat was, uit zien we door in deze op aflevering.

Een reis tijdens van Linz, culturele op hoofdstad van Europa in het 2009, over door de Pyhrnpas naar Selzthal. de tijdens Langs het spoor een impressie op van Oostenrijk met zijn van op tv valleien, bergen, dorpen en het het platteland.

september 2017
30-08-2017 13:20

Slowakije: Zilina-Strba-Tatranska Lomnica

Rail away - Slowakije: Zilina-Strba-Tatranska Lomnica

Deze aflevering begint in de noordwestelijk gelegen stad Zilina. Na een korte kennismaking gaat de treinreis vanuit Zilina door een groene vallei, op zoek naar de bergen. In Strba stappen we over op een tandradbaan en gaan de Hoge Tatra in,...

23-08-2017 13:15

Groot-Brittannië: Esk Valley Line, Thirsk - Whitby

Rail away - Groot-Brittannië: Esk Valley Line, Thirsk - Whitby

We trekken per trein door het Engelse graafschap Yorkshire. We meanderen er langs tal van lieflijke dorpjes, gelegen in de groene valleien langs de rivier de Esk. Het begin van onze reis is in Thirsk, het dorpje van de beroemdste dierenarts...

21-08-2017 14:35

Nederland: Vierseizoenen Special

Rail away - Nederland: Vierseizoenen Special

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva die ons van Leeuwarden door de ...

16-08-2017 13:20

Noorwegen: Monsjøen - Bodø

Rail away - Noorwegen: Monsjøen - Bodø

We volgen een Noorse trein die de poolcirkel binnenrijdt. De reis begint in Mosjøen, een lieflijk dorpje aan de oevers van een fjord. De gekleurde houten huisjes langs de oevers van het fjord leveren een karakteristiek plaatje op. Vanuit Mo...

14-08-2017 14:30

Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

Rail away - Zwitserland: Flüelen - Göschenen - Realp - Furka

We zoeken het hooggebergte van de Alpen op. Een gebied vol dalen, meren, passen en gletsjers. Flüelen, prachtig gelegen aan een van de uitlopers van het Vierwoudstedenmeer, is het vertrekpunt van onze treinreis. Met de Schweizerische Bundes...

07-08-2017 13:30

Frankrijk: Genève - Chamonix

Rail away - Frankrijk: Genève - Chamonix

Vanuit Genève, diplomatenstad bij het meer, gaat de treinreis de Franse Alpen in. Door het dal van de Arve en met een overstap in St. Gervais reizen we naar de hoofdstad van de bergsport, Chamonix. In een ander treintje genieten van vergezi...

02-08-2017 14:30

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden. Dat moest ook wel, want er moesten spoorbruggen worden ontworpen, stations g...

31-07-2017 14:25

Duitsland-Oostenrijk: Karwendelbahn

Rail away - Duitsland-Oostenrijk: Karwendelbahn

Een internationale verbinding tussen twee landen met het karakter van een boemeltje, zo kan deze spoorlijn worden omschreven. Vanaf Kempten in de Allgau met de Ausserfernbahn langs Reutte naar Garmisch-Partenkirchen in Tirol en vandaar met ...

25-07-2017 19:30

Duitsland/Lahntalbahn Koblenz-Dillenburg

Rail away - Duitsland/Lahntalbahn Koblenz-Dillenburg

Een treinreis langs de rivier de Lahn, wat een mooi beeld oplevert van het beboste rivierdal, met om iedere bocht een oud stadje. Daarbovenuit steken ruïnes, burchten en kastelen en duikt de naam Nassau steeds weer op. Dillenburg is het ein...

24-07-2017 14:20

Canada: Prince Rupert-Jasper

Rail away - Canada: Prince Rupert-Jasper

Charles Hayes, insprirator en bouwer van een spoorlijn van meer dan 1000 kilometer door de Rockies. Ook na zijn dood, op de laatste reis van de Titanic, bleef zijn droom leven en nog steeds rijdt drie keer per week een trein door dit woeste...

17-07-2017 13:21

India: Kalka-Simla

Rail away - India: Kalka-Simla

Een rit over een van de beroemde smalspoorlijnen in India, van Kalka in de vlakte naar Shimla in de Himalaya. Na honderd jaar wordt het spoor nog altijd intensief gebruikt en blijft het reizigers verrassen met steeds wisselende panorama's.

10-07-2017 09:35

USA: White Pass en Yukon Route

Rail away - USA: White Pass en Yukon Route

De spoorlijn is aangelegd voor de goudzoekers van de Klondike en Yukon. Zij kwamen af op de grootste goldrush die er ooit in de geschiedenis is geweest. Vanaf de havenstad Skagway, gebouwd om de White Pass over te steken, heeft de lijn nauw...

03-07-2017 09:25

Egypte: Alexandrië-Caïro

Rail away - Egypte: Alexandrië-Caïro

Een plaatsje op de locomotief of een treeplank van een rijtuig is soms de enige kans op vervoer als de mensen 's avonds weer massaal naar huis gaan. Een rit door de Nijldelta van de oude stad Alexandrië aan de Middellandse Zeekust naar het ...

26-06-2017 09:30

Groot-Brittannië: Devon en Cornwall

Rail away - Groot-Brittannië: Devon en Cornwall

Het verhaal van de spoorlijn door de West Country, het zuidwesten van Engeland. Het is ook het verhaal van de strijd welke spoorbreedte en aandrijving de beste was. Het verhaal van de spoorlijn door de West Country, het zuidwesten van Engel...

19-06-2017 19:30

Oostenrijk: Pyhrnbahn, Linz-Selzthal

Rail away - Oostenrijk: Pyhrnbahn, Linz-Selzthal

Een reis van Linz, culturele hoofdstad van Europa in 2009, over de Pyhrnpas naar Selzthal. Langs het spoor een impressie van Oostenrijk met zijn valleien, bergen, dorpen en het platteland.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 30-08-2017 om 13:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord