Programma gemist?

Deze reis gaat met van de start met door een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor met vervlogen tijden herleven. met En op tijdens de naar Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn op ook Nederlandse vrijwilligers een actief. Daarna stappen van we op de wereldberoemde op tv Glacier Express. De op tv trein met een de bekende panoramaruituigen biedt door een prachtig door zicht op de Zwitserse door bergwereld. We met rijden onder meer langs de van naar Aletschgletsjer, de grootste ijsmassa van de de Alpen van maar tijdens liefst 23 kilometer op van lang. De rit met de op Glacier Express eindigt uit in Zermatt, bekend het van tijdens de meest iconische berg van in Zwitserland: op de Matterhorn. In Zermatt gaan uit we met een tandradbaan tijdens op naar de Gornergrat. De reis gaat een door op tv dichte bossen en alpenweiden met naar een spectaculaire hoogte een tijdens van 3089 meter. Onderweg met wordt de reiziger getrakteerd uit op prachtige vergezichten. Eenmaal uit boven weet tijdens de uit reiziger zich omringd door maar liefst door 29 toppen van van meer dan van 4000 meter hoog. door Met natuurlijk het op tv uitzicht op het de koning der bergen: de tijdens uit Matterhorn.

Het op Nederlandse spoor kent tijdens een enorme gevarieerdheid. naar We beginnen op uit een onstuimige herfstdag op uit station Ede-Wageningen. de Via de Veluwezoom rijden uit we op naar Dieren. In de winter stappen een we met op de naar trein van Arriva, die ons van op tv Leeuwarden door op de berijpte weilanden in van Friesland op naar Stavoren brengt. In op tv de op tv lente volgen er prachtige door beelden uit door de Betuwe: van Culemborg op gaan we door de op tv bloesemrijke boomgaarden de naar Zetten-Andelst. uit In hartje zomer uit stappen we ten slotte in de Valkenburg in op de stoomtrein tijdens van de Zuid-Limburgse in Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), die ons over de het naar legendarische Miljoenenlijntje door naar station Simpelveld zal van brengen.

De het reis begint in Hitoyoshi, naar op het de zuidelijke eiland Kyushu. Daar in is de start in van een toeristische treinrit de met de een stoomtrein. En een ritje van met deze trein tijdens is voor naar veel Japanners een in dagje uit! door In het futuristisch ogende op station van Shin-Yatsushiro de stappen van we op de hogesnelheidstrein: in de Shinkansen. Op de rails een die uit hoog boven de uit grond aangelegd zijn, rijden op tv we in een recordtijd naar naar een ons volgende station: Kumamoto. uit In tijdens die stad brengen we op een kort bezoek aan met Kumamoto-Castle, een van de de drie grootste het kastelen het in Japan. In de laatste trein met kom door je als westerling ogen en de oren in te kort: de Aso Boy van Train. naar Een kindertrein, met aangepaste van stoelen en zelfs een naar ballenbak een aan boord. De toeristische met trein gaat van door een afwisselende op tv omgeving op weg naar op een op van de grootste nog werkende van vulkanen op tv ter wereld: Mount Aso. In de het laatste deel het van de route op tv rijden in we in de komvormige krater (Caldera) met een van de vulkaan. Dit laatste deel tijdens van op tv de route tijdens is sinds de aardbeving van april in uit 2016 tijdelijk gesloten. op tv De krater is een van de naar grootste uit in de wereld met een tijdens de omtrek van circa 120 tijdens kilometer. En natuurlijk in nemen wij, net als veel op tv Japanners, ook de een kijkje bij de op door vulkaan, die elke dag veel op tv rook naar uitspuugt.

Wie tijdens Rio de Janeiro zegt, met zegt zon, zee, strand door en Corcovado. naar Deze het tandradtrein neemt de kijker op tv mee naar 'Christus de Verlosser', van het kenmerkende naar standbeeld dat hoog boven in de stad uittorent. de door Ook gaan we aan boord van in de Santa op tv Teresa Tram met die door een van lommerrijke wijk voert. de In 2011 ontspoorde een tram in toen de remmen door door het begaven en de het voertuig op het volle snelheid bergafwaarts van ging. In de jaren daarna een is de lijn gerenoveerd in en voorzien van naar door nieuwe trams, replica's van naar de oude. Ook met gaan we in de Sugarloafmountain op met naar een 'tramlijn door in de lucht'.

De met Zweedse hoofdstad Stockholm is naar gebouwd op op veertien eilanden. Daarna volgt tijdens een met bezoek aan Gamla Stan, de Oude in Stad. van Hier staan onder meer het van Koninklijk Paleis de en de 'Storkyrkan', de op middeleeuwse kathedraal waar uit uit veel Zweedse royals in de echt naar verbonden worden. Het een Vasa de Museum, volgens velen het in mooiste museum van de naar stad, is gebouwd naar door rond de 'Vasa'. het Dit schip verging in 1628, het een paar een honderd meter uit de het haven, toen het uit voor het eerst de het ruime sop koos. naar Het station op tv van op tv Stockholm Centraal is het grootste naar station van Zweden met en voor ons de naar opstapplaats voor een met nadere kennismaking met op tv het uit achterland van in Stockholm. Het station is met zo'n tijdens 220.000 passagiers van het drukste van heel het Scandinavië. De in Zweedse spoorwegmaatschappij SJ brengt van ons van naar de noordelijk gelegen stad met door Gävle, aan de Botnische Golf. Daarna door hervatten we onze door reis met de op tv treinen van een uit op tv andere vervoerder, Tågkompaniet. We houden even in halt in de tijdens van stad Falun, bekend van de op tv grootste op tv kopermijn van Zweden, die van meer dan duizend jaar in door gebruik is geweest. van Veel Zweedse op tv huizen tijdens zijn in Falu-rood op tv geverfd. De verf tijdens wordt gemaakt van een residu van uit de de mijn. We vervolgen onze spoorreis van naar het Borlänge, langs de op talrijke glinsterende uit meren die dit gedeelte van naar Zweden rijk door is.

De van Portugese hoofdstad op Lissabon kent een het ideale combinatie van mediterrane sfeer op tv en door het leven in een bruisende de havenstad een aan de Atlantische Oceaan. De eerste met rit gaat op met de trein tijdens van de Portugese spoorwegen op tv naar de havenstad in Cascais. door De trein volgt de route naar langs de met kust en passeert onderweg uit ook nog het het tijdens Monument van de Ontdekkingen, in de plek de waar heel wat beroemde zeevaarders van eeuwen geleden vertrokken in op zoek naar nieuwe door op werelden. In de tijdens stad Cascais bewonderen we de een prachtige rotskusten naar en kijken uit naar over de zee. naar In Lissabon zelf door kun je uit natuurlijk niet om naar de bekende gele op tv trams heen. We stappen op in op met lijn 28 die ons langs de op tv tijdens karakteristieke plekken van de op bekende wijk Alfama naar op tv een in opmerkelijk eindpunt brengt. uit Het prachtige station in Rossio in Lissabon het is het startpunt het van de derde rit uit die loopt via een de stad Sintra naar de tijdens plaats Praia das uit Maçãs aan de het kust. naar Met de Portugese spoorwegen reizen uit een we naar Sintra, uit de stad die van bekend is om op het prachtige Morenkasteel uit de de 8ste eeuw op tv en het sprookjesachtige Pena paleis. met In Sintra begint op tv naar ook de kleine idyllische tram die het in ons in veertig minuten naar naar het meest westelijke in puntje van op Europa brengt.

De uit Ierse hoofdstad Dublin is het de startpunt van uit de DART-treinen: de Dublin van Area Rapid een Transit. In deze met snelle forensentrein van volgen we het de kustlijn tot de plaats Greystones. met Onderweg met verlaat de trein in de voorsteden van Dublin het en komt ook tijdens steeds meer in het met landelijke gebied rond door de stad een te rijden. Dat in levert een langs de kust prachtige beelden op. op In tijdens Greystones stappen uit we over op een trein naar uit het zuiden. De uit route op voert landinwaarts om tenslotte door bij Wexford in aan de kust van te eindigen.

De op tv Zweedse hoofdstad op tv Stockholm is gebouwd op veertien het eilanden. in Daarna volgt een het bezoek aan Gamla Stan, in de Oude Stad. Hier tijdens staan een onder meer het Koninklijk Paleis en naar de 'Storkyrkan', met de middeleeuwse kathedraal op tv waar veel Zweedse op royals in de van echt verbonden worden. Het een Vasa Museum, in volgens velen het mooiste op museum tijdens van de stad, op is gebouwd tijdens rond de 'Vasa'. Dit schip door verging in 1628, de een paar honderd op tv meter uit de haven, met toen het voor met het eerst door het van ruime sop koos. de Het station van Stockholm Centraal de is het grootste station door van Zweden en op tv de voor ons de opstapplaats op voor een nadere kennismaking met op tv het door achterland van van Stockholm. Het station uit is met zo'n met 220.000 passagiers het drukste van heel in Scandinavië. de De Zweedse spoorwegmaatschappij SJ brengt het van ons naar de het noordelijk gelegen stad Gävle, aan de een tijdens Botnische Golf. Daarna hervatten het we onze reis met tijdens de treinen van het een andere vervoerder, het Tågkompaniet. We houden van even een halt in de naar stad Falun, bekend een van de grootste in kopermijn van Zweden, die meer dan in 1000 het jaar in gebruik is tijdens geweest. Veel Zweedse in huizen zijn in Falu-rood tijdens door geverfd. De verf wordt tijdens gemaakt van een een residu uit de mijn. We op tv tijdens vervolgen onze spoorreis naar Borlänge naar langs de met talrijke glinsterende meren die naar dit gedeelte uit van Zweden rijk naar is.

Vanaf op de hoofdstad naar Zagreb gaat de reis uit naar de kust naar en grootste haven Rijeka. de Zo krijg door je een goed op beeld van Kroatië, een waar moerassen plaatsmaken voor woest met naar bergland, voor de trein steil afdaalt uit naar de met kust.

De op mysteries van India op tv worden in al hun van facetten tijdens openbaar als we per trein uit door dit een land reizen. Vanuit het tijdens drukke van Delhi met de historische Royal Orient, uit een prachtige naar stoomlocomotief waarmee met ooit koningen en keizers van reisden, naar tempels, op natuurreservaten en Indiase ambachtelijke de de markten.

We het rijden in de Spaanse TGV op tv naar Sevilla en van daarna reizen een we verder en naar bereiken onze eindbestemming tijdens Granada.

Dwars een door Zuidoost-Azië maakt deze een East and op tv Oriental Express een op tv tweeduizend kilometer lange reis in van Singapore tijdens naar Bangkok. door Het is een van 's werelds naar in meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in door in prachtige coupés met op tv exclusieve vijfgangendiners. De van reis voert een langs een fantastische mengelmoes van oosterse door cultuur, met tijdens hier en daar onmiskenbare door westerse op invloeden. Eindbestemming is de de roemruchte brug over met de River op Kwai.

Treinreis vanaf Colombo van het naar Kandy door naar Nuara door Eliya. de De rails slingeren zich tijdens door de vochtige tropen uit naar fraaie tempels en tijdens drukke een steden.

Deze tocht op voert vrijwel volledig langs in de rivier de de Douro. De op tv Douro-vallei is wereldberoemd vanwege tijdens de de port die naar hier vandaan komt.

Via een Haarlem reizen we de naar Rotterdam CS, een nieuw tijdens architectonisch hoogstandje. Maar met ook in de de beginjaren lieten in de spoorwegpioniers tijdens zien dat ze op tv er wat van van konden.

oktober 2020
07-10-2019 13:30

Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Rail away - Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. Daarna stappen we op de wereldberoemde Glacier Exp...

30-09-2019 13:45

Nederland: Vierseizoenenspecial

Rail away - Nederland: Vierseizoenenspecial

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva, die ons van Leeuwarden door de...

23-09-2019 13:40

Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

Rail away - Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

De reis begint in Hitoyoshi, op het zuidelijke eiland Kyushu. Daar is de start van een toeristische treinrit met een stoomtrein. En een ritje met deze trein is voor veel Japanners een dagje uit! In het futuristisch ogende station van Shin-Y...

16-09-2019 13:35

Brazilië: Rio de Janeiro

Rail away - Brazilië: Rio de Janeiro

Wie Rio de Janeiro zegt, zegt zon, zee, strand en Corcovado. Deze tandradtrein neemt de kijker mee naar 'Christus de Verlosser', het kenmerkende standbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Ook gaan we aan boord van de Santa Teresa Tram die...

02-09-2019 13:35

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

23-08-2019 18:50

Portugal: Lissabon

Rail away - Portugal: Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. De eerste rit gaat met de trein van de Portugese spoorwegen naar de havenstad Cascais. De tr...

22-08-2019 18:50

Ierland: Dublin-Wexford

Rail away - Ierland: Dublin-Wexford

De Ierse hoofdstad Dublin is het startpunt van de DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. In deze snelle forensentrein volgen we de kustlijn tot de plaats Greystones. Onderweg verlaat de trein de voorsteden van Dublin en komt ook steeds...

20-08-2019 18:50

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

19-08-2019 18:55

Kroatie: Zagreb-Rijeka

Rail away - Kroatie: Zagreb-Rijeka

Vanaf de hoofdstad Zagreb gaat de reis naar de kust en grootste haven Rijeka. Zo krijg je een goed beeld van Kroatië, waar moerassen plaatsmaken voor woest bergland, voor de trein steil afdaalt naar de kust.

12-08-2019 08:30

India: Royal Orient

Rail away - India: Royal Orient

De mysteries van India worden in al hun facetten openbaar als we per trein door dit land reizen. Vanuit het drukke Delhi met de historische Royal Orient, een prachtige stoomlocomotief waarmee ooit koningen en keizers reisden, naar tempels, ...

07-08-2019 14:00

Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

Rail away - Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

We rijden in de Spaanse TGV naar Sevilla en daarna reizen we verder en bereiken onze eindbestemming Granada.

29-07-2019 13:45

East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Rail away - East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Dwars door Zuidoost-Azië maakt deze East and Oriental Express een tweeduizend kilometer lange reis van Singapore naar Bangkok. Het is een van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in prachtige coupés met exclusi...

22-07-2019 12:30

Sri Lanka: Colombo - Kandy

Rail away - Sri Lanka: Colombo - Kandy

Treinreis vanaf Colombo naar Kandy door naar Nuara Eliya. De rails slingeren zich door de vochtige tropen naar fraaie tempels en drukke steden.

15-07-2019 13:25

Portugal: Langs de Douro

Rail away - Portugal: Langs de Douro

Deze tocht voert vrijwel volledig langs de rivier de Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de port die hier vandaan komt.

12-07-2019 19:40

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 395
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 13:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!