Programma gemist?

Seizoen 28 naar - Aflevering 2 uit - uit Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen. Kroatië: Zagreb-Knin. De legendarische in Oriënt-Express met rijdt er niet meer, naar maar nog op tv steeds is de trein een van uitstekend vervoermiddel om naar Kroatië op tv te leren kennen. het Als je uit van het treinraam kijkt trekken het er eeuwenoude forten, het kristalheldere rivieren en watervallen, op tv uitgestrekte bossen en het diepe canyons aan op tv door je voorbij. Doe je tijdens het raampje open, uit dan ruik je naar de zoete, kruidige buitenlucht. tijdens We op stappen op in de hoofdstad het Zagreb in en rijden tot aan door Knin. Zagreb was vroeger een door tussenstop door voor reizigers met met de Oriënt-Express. op Daarom werd pal naast uit het station in 1925 op tv het fameuze Esplanade-hotel gebouwd, met uit met een voor die op tv tijd ongekende luxe. Eenmaal in door de trein het passeren we onderweg een tal van interessante plaatsen, op tv zoals de uit wijnstreek van Plesivica, het ingebed van in een prachtig landschap van golvende een op tv heuvels en wijngaarden.

We door reizen vanaf Toulouse in het een dal van het de naar Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen tijdens van de van Pyreneeën. We passeren van daarbij een grote industriestad, van komen langs badplaatsen met door en via onbewoonde in hellingen komen we uit bij door de een Spaanse grens.

Een een treinrit door de uit mooie deelstaten Saksen-Anhalt door en Thüringen, in het oosten tijdens van een Duitsland. In het spoor van op de beroemde hervormer naar Maarten Luther, op die 'de loop van in de geschiedenis door van de wereld veranderde'. een De aflevering met begint van in Saksen-Anhalt, bij het kleine op Slot Oranienbaum, een naar stukje Holland in Duitsland. het met Het werd gebouwd in met opdracht van met prinses Henriëtte-Catharina van Oranje-Nassau, een van dochter van stadhouder de Frederik Hendrik. Prinses Beatrix in bezocht het de tweemaal en op houdt, als het beschermvrouwe, ook een in oogje in het zeil tijdens op restauratie een van het slot. We brengen uit ook van een bezoek aan Wittenberg, van de plaats waar Luther in door het jaar 1517 in zijn op 95 stellingen op op tv de muur van de Slotkerk van spijkerde. De van treinreis op tv begint in Lutherstad Eisleben, naar de plaats waar de hervormer door werd geboren en naar na veel omzwervingen het ook van stierf. De route door voert door het uitgestrekte platteland met in van Saksen-Anhalt en gaat van over in de het groene deelstaat Thüringen. We op stappen uit in Erfurt, uit een in belangrijk spoorwegknooppunt. Vanuit Erfurt waaieren tijdens de rails op tv als een de ster uit in alle richtingen. tijdens Op weg van naar het uit eindpunt in Eisenach passeren we op tv natuurpark Hainich, op ooit een op tv militair spergebied, maar tegenwoordig in het grootste aaneengesloten beukenoerbos tijdens van tijdens Europa. Eisenach is niet tijdens alleen in door Luther bekend. Het in is ook door de geboorteplaats van Bach, de in componist wiens tijdens muziek zeer beïnvloed is met door Luther, al leefde een een hij twee eeuwen op later. Boven Eisenach ligt de tijdens Wartburg, waar Luther op tv nadat hij ontvoerd was tijdens in een het luttele tien weken het als eerste het het Nieuwe Testament in 'gewoon' uit Duits naar vertaalde. En hier eindigt ook door de onze treinreis door het naar 'hart' van van de Reformatie. Een revolte waarvan de het sporen tot op tv op de dag van van vandaag zijn terug het te tijdens vinden.

Door door de sneeuw zoekt de smalspoorlijn een van naar de Furka Oberalp met Bahn zich een weg van op Disentis over de tijdens hoge van passen van bekende wintersportgebieden met naar op tv Brig.

We maken uit een met treinreis door de ongerepte natuur het van met midden-Zweden, door de provincie Dalarna. Een met op gebied dat vaak een 'Zweden in het klein' wordt genoemd. het uit De typerende rode huizen, de duizenden een meren en van de uitgestrekte bossen: naar veel Zweedser op tv dan hier krijg je met het niet. Onze treinrit van begint in van Ludvika. Hier uit stappen we een op de trein naar van het 150 het km noordelijker gelegen Mora. Het het gebied waar we met door rijden is op zo groot als België, een naar maar met slechts 300.000 inwoners met is het een stuk het minder dichtbevolkt. een Terwijl de bomen van beginnen te van kleuren en de winter door nadert, trekken we de verder door de uitgestrekte met bossen. Wie uit tot van rust wil komen, kan hier prima op het terecht. De natuur biedt volop op mogelijkheden om de te kanoën, vissen, door wandelen en allerlei andere met vormen van recreatie. In op tv Zweden geldt de het 'allemansrecht', op wat inhoudt dat je overal door van mag wildkamperen, vuurtjes maken en uit paddenstoelen plukken. Natuurlijk de wel met respect door voor mens door en dier. De met bossen zijn rijk op tv aan dieren: bevers, herten, elanden, met maar uit ook wolven en beren, dieren in met die ook geregeld een in de buurt van door het spoor van aan te treffen zijn. Het spoor een volgt lange tijd een de oevers het uit een Siljan-meer, een van op de grootste van Zweden. het Tenslotte lopen we naar binnen op tijdens het station van op Mora, aan de oevers met van het SIljan-meer. met De plaats is internationaal op tv bekend vanwege tijdens de Vasaloppet-skirace, genoemd naar met Gustav Vasa. Hij maakte het de deze 90 km op lange tocht in met de barre winter van op 1520, toen door hij op de vlucht was voor van de Denen. Uiteindelijk met uit werd Gustav drie jaar later in tot een koning van Zweden gekroond en tijdens sindsdien uit is het land door onafhankelijk.

Door van wat ooit de in langste spoortunnel van de de wereld was, loopt het de lijn de van Innsbruck naar Bregenz in van het naar westen van Oostenrijk. het Sneeuw, bergen uit en mooie vergezichten op op een adembenemende het reis.

Het van startpunt van twee lijnen is uit naar Dresden, een prachtige stad de in Saksen. Een naar reis langs valleien en heuvels uit de over indrukwekkende viaducten wordt gevolgd uit door een met kennismaking met in de Elbe. Saksisch Zwitserland en van het grillige landschap een daar tijdens maken de treintocht naar de in grens een de ontdekkingsreis.

De op tv top van de met Rigi bij Luzern op tv was al lang naar een geliefd doel het voor een dagje uit, voor van een tandrad-spoorlijn in naar de top werd met van aangelegd. De uitvinding van Ir. met Riggenbach maakte dat mogelijk, naar zodat nu van de twee kanten een in prachtige tocht gemaakt uit kan worden, door die naar eindigt met schitterende op vergezichten over Zwitserland.

We met gaan op stap door tijdens een van de tijdens mooiste in deelstaten van Duitsland: Beieren. uit Tradities worden hier nog steeds uit van gekoesterd, maar gaan op tv hand in het met met het moderne door leven. Lederhosen en laptops zijn tijdens hier geen vreemden met voor elkaar. Startpunt van van de op treinreis door Zuid-Duitsland een is het dorpje het Aschau. Hiervandaan reizen de we naar Prien uit met de zogeheten naar Vizinalbahn: zo heetten destijds met alle naar sporen in Beieren die landelijke gebieden uit ontsloten. In Prien op met stappen we over op in de Meridiantreinen met van de Bayerische Oberlandbahn naar om onze op reis te vervolgen naar Rosenheim. op Hier maken we op tv een uitstapje naar met de grootste appelmarkt van met de regio, van want dit van deel van Duitsland is een door belangrijk gebied voor naar de fruitoogst. Na het in Rosenheim voert de rit naar Brannenburg, uit uit waar we overstappen op de tandradbaan uit naar de de top van tijdens de Wendelstein. Ondernemer Otto von van Steinbeis was de de initiatiefnemer van in deze lijn. De totale uit bouwkosten van een tijdens paar miljoen op betaalde een hij volledig uit eigen zak. door Voor de op bouw zijn honderden, vooral door Bosnische, arbeiders ingezet. In de minder tijdens dan twee jaar werd de het hele lijn, de inclusief zeven tunnels, acht de galerijen tijdens en twaalf bruggen, aangelegd. Daarbij de werd een hoogteverschil de van 1200 meter door overbrugd. In 1912 het op werd de lijn feestelijk in gebruik naar op tv genomen en was de eerste van 'hooggebergtebaan' van Duitsland een een feit. in Nog steeds een is de lijn populair op en wie de op top van Wendelstein bereikt, begrijpt naar op tv waarom.

We reizen naar vanaf Toulouse in in het dal de van de Garonne naar Latour-de-Carol naar uit tussen de toppen van de Pyreneeën. een We op tv passeren daarbij een op tv grote industriestad, tijdens komen langs badplaatsen tijdens en via onbewoonde hellingen komen we naar uit op bij de het Spaanse grens.

Deze naar reis gaat met de naar Mariazellerbahn naar naar het bekendste pelgrimsoord in in Oostenrijk met in dezelfde naam. Vanuit naar de laagvlakten van op tv de Donau klimt het op smalspoortreintje al snel met door smallere rivierdalen, van getrokken door honderd jaar uit oude uit elektrische loks. in Dichter bij het eindpunt wordt uit het een gebied steeds woester in en de natuur een indrukwekkender.

Niet alleen de op treinreis over door de Golden Pass, met maar ook de op geschiedenis op tv en bijzondere locaties tijdens krijgen de aandacht. tijdens Na een korte trip naar Rocher-de-Naye, een naar met een geweldig zicht over het met meer tijdens van Genève, op gaat de reis met de Golden uit Pass op tv Express van Montreux van naar Interlaken. Het de is een winterse uit kennismaking met Centraal-Zwitserland met door de bergen, valleien, boerendorpen een en chique met wintersportresorts.

Deze uit zomerse aflevering begint op tv in de kustplaats Zadar: uit een prachtig middeleeuws stadje op tv aan de Adriatische met Zee. Toeristen uit komen met hier niet alleen om te een kijken naar de van prachtige een zonsondergang, maar ook om met te luisteren naar het de unieke tonen op tv van het een zogenaamde 'zee-orgel'. Iets met verder landinwaarts ligt Knin, waar onze op tv treinrit begint. door We volgen het tijdens eerste deel van de het route tot tijdens Perkovi¶, waar we onderweg tijdens geconfronteerd worden met uit tijdens waarschuwingen voor landmijnen, een gevolg van in de Balkanoorlog. Niet de ver een van onze treinroute liggen door het een prachtige havenstadje Trogir met en de bekende tijdens Krka-watervallen. Uiteraard mag naar een bezoek aan deze op tv twee prachtige locaties niet ontbreken. van In Perkovi¶ de nemen we tijdens de kleine de trein naar alweer een ander door mooi klein stadje aan in op tv de zee: ?ibenik. Daarna vervolgen we een onze reis de naar Split. Door de een bergachtig gebied naar met tunnels zien op we naar opeens het prachtig blauwe water van het de Adriatische naar Zee, op tv met in de verte Split. uit Na een kort de uitstapje naar het mooie met met eiland Hvar arriveren we tenslotte op in het door mondaine Split, bekend de van het naar 1700 jaar oude paleis van een Diocletianus.

De naar legendarische Oriënt Express rijdt een er in niet meer, maar nog naar steeds is de trein met een uitstekend van vervoermiddel om Kroatië van te leren kennen. op Als je door uit het treinraam een kijkt, trekken er eeuwenoude forten, door kristalheldere rivieren en watervallen, van uitgestrekte bossen en het diepe van canyons aan je van voorbij. Doe je op het raampje open, van dan ruik je de zoete, de kruidige buitenlucht. tijdens We stappen op tijdens in de hoofdstad van Zagreb en naar rijden tot aan Knin. met Zagreb was vroeger een uit tussenstop voor door reizigers met de met Oriënt Express. tijdens Daarom werd naar pal naast het naar station in 1925 het fameuze in Esplanade-hotel gebouwd, met naar een op voor die tijd ongekende luxe. het Eenmaal in de trein naar met passeren we onderweg tal van door interessante op tv plaatsen, zoals de wijnstreek van op Ple?ivica: ingebed de in een naar prachtig landschap van de golvende heuvels en wijngaarden. En ook tijdens het nationale in park Plitvice-meren op is een van populaire bestemming. Het is dan ook op tv het beroemdste, oudste door en tijdens meest bezochte natuurpark tijdens van Kroatië. Het is vooral op tv bekend door naar de watervallen en de van zestien op blauwe en groene meren in die allemaal op verschillende een hoogtes op liggen en trapsgewijs in tijdens elkaar met overvloeien. De Likalijn brengt ons verder op door de uitgestrekte naar groene in vlakten en bossen van het van op Kroatische binnenland. Vlakbij in Gospiç bezoeken we de van woonplaats van de één van de bekendste tijdens uitvinders aller tijden: in Nikola Tesla. Met de het regioswinger naar of kanteltrein van een de Kroatische Spoorwegen op tv H?PP vervolgen we onze tocht. De de op Duitsers hebben dit op type trein de het bijnaam Wackel-Dackel gegeven, de tijdens 'waggelende teckel'. De van trein helt in bochten automatisch tijdens uit over en hoeft daardoor in die door bochten nauwelijks te een remmen. Na een door met tocht van een kleine drie uur in lopen we binnen op een op het zonovergoten tijdens station van Knin.

Een een treinrit door de mooie uit deelstaten Saksen-Anhalt en op Thüringen, in naar het oosten van door Duitsland. In het de spoor van de beroemde hervormer in een Maarten Luther, die in 'de loop van de met geschiedenis van met de wereld veranderde'. naar De aflevering begint in Saksen-Anhalt, bij uit het kleine van Slot Oranienbaum. Een stukje in Holland in Duitsland. op van Het werd gebouwd in de opdracht van prinses in Henriette-Catharina van Oranje-Nassau, een een dochter van stadhouder Frederik een tijdens Hendrik. Prinses Beatrix uit bezocht het tweemaal een en houdt, als beschermvrouwe, ook een in oogje in een het zeil tijdens restauratie uit van het tijdens slot. naar We brengen ook een op tv bezoek aan Wittenberg, de plaats door uit waar Luther in het jaar 1517 naar de zijn 95 stellingen op de muur tijdens van de Slotkerk door spijkerde. De treinreis in naar begint in Lutherstad Eisleben, in de plaats waar de hervormer in werd geboren, op tv en met na veel omzwervingen, in ook stierf. De route voert door door het uitgestrekte tijdens platteland van Saksen-Anhalt en naar gaat over in in van de groene deelstaat Thüringen. We uit stappen van uit in Erfurt, een belangrijk spoorwegknooppunt. naar Vanuit Erfurt een waaieren de rails op tv als een ster uit uit op in alle richtingen. Op weg naar van het eindpunt in tijdens Eisenach, passeren van we de natuurpark Hainich, ooit een militair spergebied, op maar tegenwoordig het tijdens tijdens grootste aaneengesloten beukenoerbos van uit Europa. Eisenach is niet tijdens alleen een door Luther bekend. Het van is ook de geboorteplaats van een Bach, de componist van wiens muziek zeer op een beïnvloed is door Luther, tijdens al leefde hij twee tijdens eeuwen later. Boven Eisenach uit ligt de Wartburg, tijdens waar door Luther nadat hij ontvoerd op tv was, tijdens in een luttele tien weken als in eerste het Nieuwe met van Testament in 'gewoon' Duits vertaalde. En in hier naar eindigt ook onze treinreis door door op het 'hart' van de in reformatie. Een van revolte waarvan de sporen op tot op de dag door van in vandaag zijn terug in te vinden.

mei 2018
21-05-2018 14:40

Rail Away

Rail away - Rail Away

Seizoen 28 - Aflevering 2 - Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen. Kroatië: Zagreb-Knin. De legendarische Oriënt-Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen. Al...

18-05-2018 16:45

Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

Rail away - Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

We reizen vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spaanse grens.

14-05-2018 11:55

Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Rail away - Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Een treinrit door de mooie deelstaten Saksen-Anhalt en Thüringen, in het oosten van Duitsland. In het spoor van de beroemde hervormer Maarten Luther, die 'de loop van de geschiedenis van de wereld veranderde'. De aflevering begint in Saksen...

08-05-2018 11:15

Zwitserland: Disentis-Brig

Rail away - Zwitserland: Disentis-Brig

Door de sneeuw zoekt de smalspoorlijn van de Furka Oberalp Bahn zich een weg van Disentis over de hoge passen van bekende wintersportgebieden naar Brig.

04-05-2018 11:05

Zweden: Ludvika - Mora

Rail away - Zweden: Ludvika - Mora

We maken een treinreis door de ongerepte natuur van midden-Zweden, door de provincie Dalarna. Een gebied dat vaak 'Zweden in het klein' wordt genoemd. De typerende rode huizen, de duizenden meren en de uitgestrekte bossen: veel Zweedser dan...

01-05-2018 11:10

Oostenrijk: Arlbergbahn

Rail away - Oostenrijk: Arlbergbahn

Door wat ooit de langste spoortunnel van de wereld was, loopt de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Sneeuw, bergen en mooie vergezichten op een adembenemende reis.

24-04-2018 11:05

Duitsland: Dresden

Rail away - Duitsland: Dresden

Het startpunt van twee lijnen is Dresden, een prachtige stad in Saksen. Een reis langs valleien en heuvels over indrukwekkende viaducten wordt gevolgd door een kennismaking met de Elbe. Saksisch Zwitserland en het grillige landschap daar ma...

17-04-2018 11:05

Zwitserland: Rigi Bahnen

Rail away - Zwitserland: Rigi Bahnen

De top van de Rigi bij Luzern was al lang een geliefd doel voor een dagje uit, voor een tandrad-spoorlijn naar de top werd aangelegd. De uitvinding van Ir. Riggenbach maakte dat mogelijk, zodat nu van twee kanten een prachtige tocht gemaakt...

13-04-2018 11:00

Duitsland: Aschau-Rosenheim-Wendelstein

Rail away - Duitsland: Aschau-Rosenheim-Wendelstein

We gaan op stap door een van de mooiste deelstaten van Duitsland: Beieren. Tradities worden hier nog steeds gekoesterd, maar gaan hand in het met het moderne leven. Lederhosen en laptops zijn hier geen vreemden voor elkaar. Startpunt van de...

10-04-2018 11:05

Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

Rail away - Frankrijk: Toulouse - Latour-de-Carol

We reizen vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spaanse grens.

03-04-2018 10:50

Oostenrijk: Mariazellerbahn

Rail away - Oostenrijk: Mariazellerbahn

Deze reis gaat met de Mariazellerbahn naar het bekendste pelgrimsoord in Oostenrijk met dezelfde naam. Vanuit de laagvlakten van de Donau klimt het smalspoortreintje al snel door smallere rivierdalen, getrokken door honderd jaar oude elektr...

27-03-2018 10:55

Zwitserland: GoldenPass

Rail away - Zwitserland: GoldenPass

Niet alleen de treinreis over de Golden Pass, maar ook de geschiedenis en bijzondere locaties krijgen de aandacht. Na een korte trip naar Rocher-de-Naye, met een geweldig zicht over het meer van Genève, gaat de reis met de Golden Pass Expre...

13-03-2018 11:00

Kroatië: Knin-Split

Rail away - Kroatië: Knin-Split

Deze zomerse aflevering begint in de kustplaats Zadar: een prachtig middeleeuws stadje aan de Adriatische Zee. Toeristen komen hier niet alleen om te kijken naar de prachtige zonsondergang, maar ook om te luisteren naar de unieke tonen van ...

06-03-2018 10:55

Kroatië: Zagreb-Knin

Rail away - Kroatië: Zagreb-Knin

De legendarische Oriënt Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen. Als je uit het treinraam kijkt, trekken er eeuwenoude forten, kristalheldere rivieren en watervallen, u...

27-02-2018 10:55

Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Rail away - Duitsland: Lutherstadt Eisleben-Erfurt-Eisenach

Een treinrit door de mooie deelstaten Saksen-Anhalt en Thüringen, in het oosten van Duitsland. In het spoor van de beroemde hervormer Maarten Luther, die 'de loop van de geschiedenis van de wereld veranderde'. De aflevering begint in Saksen...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 17. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 253
  • Laatste uitzending op 21-05-2018 om 14:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord