Programma gemist?

Deze in tocht voert vrijwel volledig langs naar naar de rivier de Douro. De Douro-vallei met is wereldberoemd vanwege de met de port die hier in vandaan komt.

Via Haarlem reizen door we tijdens naar Rotterdam CS, een in nieuw op tv architectonisch hoogstandje. Maar ook van in de beginjaren lieten de naar spoorwegpioniers zien dat door de ze er wat van op tv konden.

Deze treinreis de neemt ons mee naar op de architecturele met meesterwerken uit de Griekse de een oudheid. De reis begint in op het het schiereiland de Peloponnesos en tijdens de trein volgt een mooie op tv route die naar dwars door de bergen van uit gaat. De trein stopt in een poosje op tv in Athene, om de mogelijkheid tijdens te bieden op voor verdere bezichtiging het van archeologische plaatsen. Daarna gaan uit we verder, een langs de Olympusberg door naar Thessaloniki, op tv waar we de opgravingen uit zien.

Cowboys tijdens en paarden hebben uit in de staat Colorado al uit lang plaatsgemaakt voor tijdens machinisten op in hun een ijzeren ros. De tijdens reis begint met een klim het naar een in van 's werelds het hoogstgelegen stations op de het berg Pikes naar Peak. De trein dendert tijdens naar beneden, voert door langs de Denver en gaat tijdens op zoek naar met goudzoekers. We maken een op tocht over de Loop het Railroad, een op tv antiek spoorlijntje op dat langs oude goudmijnen slingert. De door reis op tv eindigt in Glenwood uit Springs, waar een naar wilde tocht over de de Colorado-rivier wordt naar gemaakt.

Het een Nederlandse spoor kent een naar enorme gevarieerdheid. uit We beginnen op een het onstuimige herfstdag op uit station Ede-Wageningen. Via van de Veluwezoom rijden tijdens we naar door Dieren.

Een prachtige treinreis op tv de langs de rivier het de Var, die begint aan de naar tijdens Middellandse Zee. Vanaf de het mondaine Nice slingert het spoor uit langs de rivier tijdens de Var en het de Verdon op tv door een onherbergzaam op tv gebied. met Op deze reis door het de Provence wisselen door kleine stationnetjes in stille van stadjes en met imposante viaducten elkaar op tv af.

Van uit de voet van de op Franse een Pyreneeën tot de hoogvlakte van een de de Cerdagne aan de Spaanse grens uit kronkelt de gele kanarie, een zoals van de bijnaam van tijdens de trein is, zich naar langs grootse viaducten op en tunnels naar naar ijle hoogten in de in uit zon.

Een naar treinreis vanuit Ajaccio, stad met van Napoleon, naar over het in meest bergachtige, groene, gevarieerde en met mooiste op tv eiland van alle eilanden in op de Middellandse een Zee. Zo wordt de Corsica genoemd en naar wie daar de op tv trein neemt, kan naar met eigen ogen door vaststellen dat daar niets teveel op tv in mee is gezegd.

De treinreis van gaat van Nice langs in de Côte d'Azur van naar Ventimiglia in met Italië. Vandaar gaat op tv het op tv door het door dal van de het rivier de Roya en over door de Col de Tende uit naar Cuneo. het Een spoorlijn op die door uit allerlei oorzaken minder dat de op tv helft van zijn bestaan met het kon worden gebruikt.

Een uit treinreis over het de kortste spoorverbinding tussen Parijs en op tv naar Marseille met de Cevénol Express. in Deze lijn werd in op de de 19e eeuw aangelegd met langs de rivier op de Allier, door het Massif met Central. tijdens In dit woeste en op slecht toegankelijke gebied in werden meer van dan honderd naar tunnels en viaducten aangelegd. met Daardoor is deze treinreis uit van met Nîmes naar Langeac een goede manier met om dit deel naar op tv van Frankrijk te op ontdekken.

Het startpunt is naar op tv het op ruim 1700 meter het hoogte met gelegen Pontresina in het dal van van Engadin. De trein uit uit gaat hier snel naar omhoog en passeert als eerste de tijdens Morteratsch-gletsjer, wat op een prachtig uitzicht voor een de uit treinreizigers oplevert. Door een op tv kale vlakte, door boven de boomgrens, tijdens bereikt de trein het hoogste de door punt van de route: het Ospizio Bernina de op ruim 2250 meter hoogte. Daarna met een volgt een spectaculaire afdaling: op in maar negentig minuten zal tijdens de trein ruim naar 1800 meter dalen. in Onderweg passeren op tv gletsjers, mooie de dorpjes en meren door en het beroemde een keerviaduct van Brusio, uit om tenslotte in het naar Italiaanse Tirano te het arriveren.

Een treinreis die naar deel van uitmaakt van de een Unesco Werelderfgoedlijst. En dat is met niet zonder reden. op tijdens Het startpunt is Chur, het hoofdstad van tijdens het kanton Graubünden en oudste stad door van Zwitserland. De uit tijdens trein volgt de rivieren de Rijn een op tv en de Albula, rijdt langs steile uit naar afgronden en diepe tijdens kloven en over van maar liefst 144 uit bruggen. Stuk voor stuk architectonische op hoogstandjes een van meer dan een door eeuw oud. Na het een passeren van de de bijna zes kilometer lange met een Albulatunnel bereikt de trein door het dorpje Bever in een het van dal van Engadin.

Een vleugje Italiaans tijdens 'dolce de vita' gecombineerd met de Zwitserse van op tv degelijkheid. Zo wordt het naar leven in het Italiaanssprekende kanton door Tessin in Zwitserland op gekenmerkt. De naar eerste tocht gaat met tijdens de het kabelspoorweg (funicolare het in het Italiaans) vanaf de voet tijdens van de met Monte met Bré naar het tijdens dorpje Bré, bovenop die berg. het Het uitzicht over in stad, meer en de bergen laat met meteen zien waarom de met Zwitsers met ruim honderd jaar de geleden deze baan aanlegden. De volgende in rit begint op op tv de een top van de berg met San op tv Salvatore, met eveneens een van prachtig uitzicht. Hier op tv wordt de kijker in een het naar kabelspoorweg meegenomen naar beneden, waardoor tijdens we van bovenaf met de stad Lugano met met haar prachtige ligging een aan het meer door op tv steeds dichterbij zien komen. op tv De Zwitserse spoorwegen op nemen vervolgens de kijkers mee het langs de oevers op van het de Meer van door Lugano naar Capolago. de Daar stappen we over op met de tandradbaan van door de Monte van Generoso, tijdens een berg op de tijdens grens van de Italië.

Vanuit Interlaken gaan het we het met de een Berner Oberland-Bahn naar Grindelwald, het begin een van uit de Wengernalpbahn. Omgeven door imposante van bergtoppen ligt met dit toeristisch centrum erg op tv gunstig van voor het maken door van allerlei wandel- en het skitochten. Daarna lijkt van de trein naar het boven in te kruipen langs de het grimmige wanden van de Eiger, met tot een bij Kleine Scheidegg opnieuw met wordt overgestapt. Al gauw een na vertrek rijdt door de in trein van de de Jungfraubahn de op tv 6 kilometer lange tunnel in, die in de reizigers naar het in hoogste station van Europa uit op 3450 met meter brengt en hen daar uit overweldigt met door het uitzicht op gletsjers naar en op tv bergtoppen.

Het centrum van uit het de Berner Oberland is tijdens Interlaken en daarmee startpunt voor het allerlei van tochten in op de omgeving. Dat toeristen dat ook naar al lang naar geleden ontdekten, van was de het aanzet voor de bouw van een tijdens aantal spoorlijnen in uit dit de gebied. Daardoor uit zijn in zomerse met en winterse dagen veel van die de attracties een goed bereikbaar. We reizen met de met nostalgische locomotieven met een een snelheid van 7 kilometer per het op tv uur naar de Schynige Platte, een een prachtig uitkijkpunt met over de door streek. Daarna een verder met de een Berner Oberlandbahn naar een Lauterbrunnen en vandaar naar Mürren, hét het op tv balkon voor een verbluffend door uitzicht op de het Eiger en het Jungfrau.

juli 2019
15-07-2019 13:25

Portugal: Langs de Douro

Rail away - Portugal: Langs de Douro

Deze tocht voert vrijwel volledig langs de rivier de Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de port die hier vandaan komt.

12-07-2019 19:40

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden.

08-07-2019 13:30

Griekenland: Peloponnesos

Rail away - Griekenland: Peloponnesos

Deze treinreis neemt ons mee naar de architecturele meesterwerken uit de Griekse oudheid. De reis begint op het schiereiland de Peloponnesos en de trein volgt een mooie route die dwars door de bergen gaat. De trein stopt een poosje in Athen...

01-07-2019 13:50

USA: Denver Railroad en Pikes Peak

Rail away - USA: Denver Railroad en Pikes Peak

Cowboys en paarden hebben in de staat Colorado al lang plaatsgemaakt voor machinisten op hun ijzeren ros. De reis begint met een klim naar een van 's werelds hoogstgelegen stations op de berg Pikes Peak. De trein dendert naar beneden, voert...

24-06-2019 08:30

Nederland: Vier seizoenen special

Rail away - Nederland: Vier seizoenen special

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren.

17-05-2019 15:55

Frankrijk: Nice-Dignes les Bains

Rail away - Frankrijk: Nice-Dignes les Bains

Een prachtige treinreis langs de rivier de Var, die begint aan de Middellandse Zee. Vanaf het mondaine Nice slingert het spoor langs de rivier de Var en de Verdon door een onherbergzaam gebied. Op deze reis door de Provence wisselen kleine ...

16-05-2019 15:35

Frankrijk: Petit train jaune, Villefranche-de-Conflent - LaTour de Carol

Rail away - Frankrijk: Petit train jaune, Villefranche-de-Conflent - LaTour de Carol

Van de voet van de Franse Pyreneeën tot de hoogvlakte van de Cerdagne aan de Spaanse grens kronkelt de gele kanarie, zoals de bijnaam van de trein is, zich langs grootse viaducten en tunnels naar ijle hoogten in de zon.

15-05-2019 15:55

Frankrijk: Corsica, Ajaccio-Calvi

Rail away - Frankrijk: Corsica, Ajaccio-Calvi

Een treinreis vanuit Ajaccio, stad van Napoleon, over het meest bergachtige, groene, gevarieerde en mooiste eiland van alle eilanden in de Middellandse Zee. Zo wordt Corsica genoemd en wie daar de trein neemt, kan met eigen ogen vaststellen...

14-05-2019 15:55

Frankrijk/Italie: Nice-Cuneo

Rail away - Frankrijk/Italie: Nice-Cuneo

De treinreis gaat van Nice langs de Côte d'Azur naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat het door het dal van de rivier de Roya en over de Col de Tende naar Cuneo. Een spoorlijn die door allerlei oorzaken minder dat de helft van zijn bestaa...

13-05-2019 15:55

Frankrijk: Cevenol Express: Nîmes-Langeac

Rail away - Frankrijk: Cevenol Express: Nîmes-Langeac

Een treinreis over de kortste spoorverbinding tussen Parijs en Marseille met de Cevénol Express. Deze lijn werd in de 19e eeuw aangelegd langs de rivier de Allier, door het Massif Central. In dit woeste en slecht toegankelijke gebied werden...

10-05-2019 15:55

Bernina Express: Pontresina-Tirano

Rail away - Bernina Express: Pontresina-Tirano

Het startpunt is het op ruim 1700 meter hoogte gelegen Pontresina in het dal van Engadin. De trein gaat hier snel omhoog en passeert als eerste de Morteratsch-gletsjer, wat een prachtig uitzicht voor de treinreizigers oplevert. Door een kal...

09-05-2019 15:55

Bernina Express: Chur-Bever

Rail away - Bernina Express: Chur-Bever

Een treinreis die deel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst. En dat is niet zonder reden. Het startpunt is Chur, hoofdstad van het kanton Graubünden en oudste stad van Zwitserland. De trein volgt de rivieren de Rijn en de Albula, rijdt...

08-05-2019 15:50

Zwitserland: Lugano

Rail away - Zwitserland: Lugano

Een vleugje Italiaans 'dolce vita' gecombineerd met de Zwitserse degelijkheid. Zo wordt het leven in het Italiaanssprekende kanton Tessin in Zwitserland gekenmerkt. De eerste tocht gaat met de kabelspoorweg (funicolare in het Italiaans) van...

07-05-2019 15:55

Zwitserland: Interlaken - Jungfraujoch

Rail away - Zwitserland: Interlaken - Jungfraujoch

Vanuit Interlaken gaan we met de Berner Oberland-Bahn naar Grindelwald, het begin van de Wengernalpbahn. Omgeven door imposante bergtoppen ligt dit toeristisch centrum erg gunstig voor het maken van allerlei wandel- en skitochten. Daarna li...

06-05-2019 15:55

Zwitserland: Interlaken - Schynige Platte

Rail away - Zwitserland: Interlaken - Schynige Platte

Het centrum van het Berner Oberland is Interlaken en daarmee startpunt voor allerlei tochten in de omgeving. Dat toeristen dat ook al lang geleden ontdekten, was de aanzet voor de bouw van een aantal spoorlijnen in dit gebied. Daardoor zijn...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 382
  • Laatste uitzending op 15-07-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord