Programma gemist?

Deze op tv reis gaat van start naar met een stoomlocomotief in op het Furkabergmassief, waardoor met vervlogen tijden herleven. uit En door op de Dampfbahn Furka op tv Bergstrecke zijn ook tijdens Nederlandse vrijwilligers actief. door Daarna stappen uit we op de wereldberoemde Glacier uit Express. uit De trein met van de bekende panoramaruituigen een biedt een door prachtig zicht op in de Zwitserse bergwereld. het We rijden onder meer uit langs de Aletschgletsjer, de de grootste ijsmassa van de met Alpen naar van maar liefst 23 op tv kilometer door lang. De rit met de met Glacier Express van eindigt in het Zermatt, bekend van de meest iconische de berg tijdens in Zwitserland: naar de Matterhorn. In Zermatt naar gaan we met een tandradbaan uit naar op de Gornergrat. De in reis gaat door op tv dichte bossen en alpenweiden een naar een spectaculaire hoogte het van 3089 door meter. op tv Onderweg wordt de reiziger op getrakteerd op uit prachtige vergezichten. Eenmaal boven weet de uit reiziger zich op tv omringd door uit maar liefst 29 toppen van van meer uit dan 4000 de meter hoog. Met door natuurlijk het uitzicht op op de koning der bergen: de op tv een Matterhorn.

Het Nederlandse spoor tijdens kent een enorme een van gevarieerdheid. We beginnen tijdens op een onstuimige door herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de met Veluwezoom op tv rijden we naar Dieren. tijdens In het de winter stappen we op de het trein van Arriva, tijdens die met ons van Leeuwarden de door de in berijpte weilanden van Friesland op tv naar Stavoren brengt. In van de lente volgen er uit een prachtige beelden uit met de Betuwe: van Culemborg gaan we op het door de bloesemrijke boomgaarden naar op tv Zetten-Andelst. In hartje zomer uit stappen we door ten met slotte in Valkenburg op de stoomtrein tijdens van tijdens de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), op die op tv ons over het legendarische een Miljoenenlijntje op naar station Simpelveld op zal brengen.

De reis begint tijdens van in Hitoyoshi, op tijdens het zuidelijke eiland Kyushu. naar Daar is de op start van een van toeristische treinrit met van een stoomtrein. En op tv een ritje met deze met trein is voor het veel Japanners een uit dagje uit! In door het futuristisch ogende met station van Shin-Yatsushiro met stappen we op van de hogesnelheidstrein: de Shinkansen. het uit Op de rails die op hoog boven de naar grond aangelegd zijn, rijden we in uit in een recordtijd in naar ons volgende station: Kumamoto. In door die stad brengen de in we een kort bezoek van aan Kumamoto-Castle, een van de de op drie grootste kastelen in met Japan. In de tijdens laatste trein kom tijdens je als westerling ogen in en oren te het kort: de op tv Aso Boy Train. Een kindertrein, uit met aangepaste op tv stoelen een en zelfs een ballenbak aan op tv boord. De toeristische door trein gaat door een van uit afwisselende omgeving op weg naar een van van de grootste met nog werkende vulkanen in ter wereld: naar Mount Aso. naar In het laatste deel met van de route uit rijden we in de naar komvormige krater (Caldera) op tv een van de vulkaan. de Dit laatste deel van de met route is in sinds de aardbeving van april een 2016 door tijdelijk gesloten. De krater is tijdens op tv een van de grootste in uit de wereld met op tv een een omtrek van circa 120 kilometer. naar En natuurlijk in nemen wij, tijdens net als veel door Japanners, ook een kijkje in bij de vulkaan, met die elke dag de veel rook van uitspuugt.

Wie in Rio de het Janeiro zegt, zegt de zon, zee, strand en Corcovado. het Deze in tandradtrein neemt de kijker op tv mee naar 'Christus de de Verlosser', met het kenmerkende standbeeld dat hoog boven in de stad uittorent. van Ook de gaan we naar aan boord van tijdens de Santa Teresa Tram tijdens die door een lommerrijke wijk naar voert. in In 2011 ontspoorde een van tram toen een de remmen door het begaven en het voertuig op tijdens volle snelheid naar bergafwaarts ging. In van de in jaren daarna is de lijn met gerenoveerd een en voorzien van op tv nieuwe trams, replica's van de oude. het Ook gaan tijdens we op tv de Sugarloafmountain op met een op tv 'tramlijn door de met lucht'.

De tijdens Zweedse hoofdstad Stockholm is uit gebouwd op op tv veertien eilanden. Daarna op tv volgt een bezoek aan Gamla tijdens Stan, de Oude de Stad. Hier met staan het onder meer het tijdens Koninklijk Paleis en uit de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal naar waar met veel Zweedse royals in de het echt verbonden worden. naar Het Vasa op Museum, volgens velen op het mooiste museum van de tijdens stad, met is gebouwd rond de van 'Vasa'. uit Dit schip verging in 1628, uit een paar honderd meter in uit het de haven, toen van het voor met het eerst het met ruime sop koos. Het de station van Stockholm Centraal met is het grootste station het in van Zweden en voor ons naar de opstapplaats voor de een nadere kennismaking met tijdens het achterland een van Stockholm. Het station op is met zo'n de 220.000 in passagiers het drukste van tijdens heel de Scandinavië. De Zweedse spoorwegmaatschappij SJ in brengt ons naar op de een noordelijk gelegen stad Gävle, een aan de Botnische Golf. Daarna het hervatten we uit onze reis met met de treinen van een naar het andere vervoerder, Tågkompaniet. We houden van even halt op in de van stad Falun, bekend op tv van de grootste kopermijn uit van Zweden, die door meer dan duizend jaar in uit gebruik een is geweest. Veel van Zweedse huizen zijn in in Falu-rood geverfd. De verf van het wordt gemaakt van tijdens een residu uit een de mijn. We vervolgen onze spoorreis naar naar Borlänge, op tv langs de een talrijke glinsterende meren de die dit gedeelte van Zweden een rijk op is.

De uit Portugese hoofdstad Lissabon kent een in op tv ideale combinatie van mediterrane sfeer de en het leven in in een bruisende havenstad door van aan de Atlantische Oceaan. De op eerste rit gaat van met de een trein van de Portugese spoorwegen op tv op tv naar de havenstad Cascais. De trein van volgt de route in langs de kust door en van passeert onderweg ook nog het uit Monument van in de Ontdekkingen, naar de plek waar heel wat met beroemde de zeevaarders eeuwen geleden tijdens vertrokken op een zoek naar nieuwe op werelden. In de stad op tv Cascais bewonderen we de uit prachtige rotskusten de en kijken uit over de uit een zee. In Lissabon zelf een kun je natuurlijk niet de om op tv de bekende gele tijdens trams heen. We stappen in op de lijn door 28 die ons langs van de karakteristieke door plekken van de op tv bekende wijk Alfama naar een naar opmerkelijk tijdens eindpunt brengt. Het prachtige station op tv een Rossio in Lissabon is het op tv startpunt van de derde een rit die loopt in op tv via de stad Sintra de naar de plaats Praia das met Maçãs aan op tv de kust. Met een de Portugese in spoorwegen reizen het we naar Sintra, uit de stad die bekend tijdens is om het prachtige Morenkasteel van uit de 8ste met eeuw en het het sprookjesachtige Pena paleis. de In Sintra de begint ook de kleine het op tv idyllische tram die ons in veertig een minuten naar van het meest op tv westelijke puntje de van Europa brengt.

De van Ierse hoofdstad Dublin is van het startpunt van van de tijdens DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. naar in In deze snelle forensentrein volgen we door de kustlijn tot tijdens de plaats een Greystones. Onderweg verlaat de uit trein de door voorsteden op van Dublin en komt ook het steeds meer in het het landelijke op gebied rond de de stad te rijden. Dat tijdens levert langs de in kust prachtige beelden op. uit In Greystones door stappen we op over op een trein naar in het zuiden. De van route voert landinwaarts in om tenslotte bij de Wexford van aan de kust te door eindigen.

De de Zweedse hoofdstad op Stockholm is gebouwd uit op veertien eilanden. een Daarna volgt een bezoek aan een Gamla Stan, de Oude op Stad. Hier staan van onder meer in het in Koninklijk Paleis en de in 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal op tv waar veel Zweedse royals op in naar de echt verbonden worden. van Het Vasa Museum, door volgens velen een het mooiste museum van een de stad, is gebouwd tijdens rond de 'Vasa'. op Dit op tv schip verging in 1628, een in paar honderd meter het uit de haven, uit toen door het voor het eerst op tv het op ruime sop koos. Het station van naar de Stockholm Centraal is een het grootste station in van Zweden en voor ons het de opstapplaats voor van een nadere kennismaking met de het achterland van met Stockholm. Het het station is met naar zo'n 220.000 passagiers het tijdens drukste naar van heel Scandinavië. de De Zweedse spoorwegmaatschappij SJ brengt door ons naar op de noordelijk uit gelegen stad Gävle, aan van de Botnische Golf. Daarna een hervatten we onze het door reis met de treinen tijdens van een op andere vervoerder, Tågkompaniet. het We houden even naar halt in de stad Falun, bekend in van de grootste door kopermijn van tijdens Zweden, in die meer dan 1000 jaar in in op gebruik is geweest. Veel Zweedse in huizen zijn in Falu-rood in geverfd. De verf naar de wordt gemaakt van van een residu uit de uit mijn. We vervolgen onze het spoorreis naar Borlänge van langs de op talrijke glinsterende meren tijdens die dit gedeelte naar van Zweden rijk uit is.

Vanaf naar de hoofdstad Zagreb gaat het de reis naar de van kust en naar grootste haven door Rijeka. Zo krijg je een op goed beeld van tijdens Kroatië, waar moerassen op tv plaatsmaken uit voor woest bergland, voor de tijdens trein steil op tv afdaalt het naar de kust.

De mysteries van uit in India worden in al door hun facetten openbaar als van we per het trein door dit tijdens land reizen. Vanuit het het drukke Delhi met in de historische op Royal Orient, een prachtige het stoomlocomotief waarmee tijdens ooit koningen en in keizers reisden, op naar tempels, natuurreservaten naar en Indiase ambachtelijke op markten.

We rijden in de de Spaanse naar TGV tijdens naar Sevilla en daarna reizen we door verder en bereiken door door onze eindbestemming Granada.

Dwars door tijdens Zuidoost-Azië maakt deze in East and Oriental Express het een tweeduizend een kilometer lange reis door van Singapore van naar Bangkok. op tv Het is een met van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. op op tv Reizigers worden verwend in de prachtige coupés met exclusieve vijfgangendiners. op tv het De reis voert langs een fantastische de mengelmoes op van oosterse cultuur, uit met hier en daar naar onmiskenbare de westerse invloeden. Eindbestemming is in de roemruchte brug over op tv de River met Kwai.

Treinreis vanaf Colombo met naar Kandy in door naar Nuara op tv Eliya. de De rails slingeren zich door tijdens de uit vochtige tropen naar naar fraaie tempels en drukke naar steden.

Deze tocht voert van vrijwel volledig langs met de rivier de op uit Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de de port die naar naar hier vandaan komt.

Via Haarlem reizen door we een naar Rotterdam op CS, een nieuw in architectonisch hoogstandje. Maar ook uit in de beginjaren op lieten de uit spoorwegpioniers zien dat ze in er wat met van konden.

oktober 2021
07-10-2019 13:30

Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Rail away - Zwitserland: Furka - Zermatt - Matterhorn

Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief. Daarna stappen we op de wereldberoemde Glacier Exp...

30-09-2019 13:45

Nederland: Vierseizoenenspecial

Rail away - Nederland: Vierseizoenenspecial

Het Nederlandse spoor kent een enorme gevarieerdheid. We beginnen op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter stappen we op de trein van Arriva, die ons van Leeuwarden door de...

23-09-2019 13:40

Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

Rail away - Japan: Hitoyoshi-Kumamoto-Aso

De reis begint in Hitoyoshi, op het zuidelijke eiland Kyushu. Daar is de start van een toeristische treinrit met een stoomtrein. En een ritje met deze trein is voor veel Japanners een dagje uit! In het futuristisch ogende station van Shin-Y...

16-09-2019 13:35

Brazilië: Rio de Janeiro

Rail away - Brazilië: Rio de Janeiro

Wie Rio de Janeiro zegt, zegt zon, zee, strand en Corcovado. Deze tandradtrein neemt de kijker mee naar 'Christus de Verlosser', het kenmerkende standbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Ook gaan we aan boord van de Santa Teresa Tram die...

02-09-2019 13:35

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

23-08-2019 18:50

Portugal: Lissabon

Rail away - Portugal: Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. De eerste rit gaat met de trein van de Portugese spoorwegen naar de havenstad Cascais. De tr...

22-08-2019 18:50

Ierland: Dublin-Wexford

Rail away - Ierland: Dublin-Wexford

De Ierse hoofdstad Dublin is het startpunt van de DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. In deze snelle forensentrein volgen we de kustlijn tot de plaats Greystones. Onderweg verlaat de trein de voorsteden van Dublin en komt ook steeds...

20-08-2019 18:50

Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

Rail away - Zweden: Stockholm - Gävle - Borlänge

De Zweedse hoofdstad Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Daarna volgt een bezoek aan Gamla Stan, de Oude Stad. Hier staan onder meer het Koninklijk Paleis en de 'Storkyrkan', de middeleeuwse kathedraal waar veel Zweedse royals in de ...

19-08-2019 18:55

Kroatie: Zagreb-Rijeka

Rail away - Kroatie: Zagreb-Rijeka

Vanaf de hoofdstad Zagreb gaat de reis naar de kust en grootste haven Rijeka. Zo krijg je een goed beeld van Kroatië, waar moerassen plaatsmaken voor woest bergland, voor de trein steil afdaalt naar de kust.

12-08-2019 08:30

India: Royal Orient

Rail away - India: Royal Orient

De mysteries van India worden in al hun facetten openbaar als we per trein door dit land reizen. Vanuit het drukke Delhi met de historische Royal Orient, een prachtige stoomlocomotief waarmee ooit koningen en keizers reisden, naar tempels, ...

07-08-2019 14:00

Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

Rail away - Spanje: Madrid - Sevilla - Granada

We rijden in de Spaanse TGV naar Sevilla en daarna reizen we verder en bereiken onze eindbestemming Granada.

29-07-2019 13:45

East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Rail away - East and Orient Express: Singapore - Bangkok - Kwai

Dwars door Zuidoost-Azië maakt deze East and Oriental Express een tweeduizend kilometer lange reis van Singapore naar Bangkok. Het is een van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in prachtige coupés met exclusi...

22-07-2019 12:30

Sri Lanka: Colombo - Kandy

Rail away - Sri Lanka: Colombo - Kandy

Treinreis vanaf Colombo naar Kandy door naar Nuara Eliya. De rails slingeren zich door de vochtige tropen naar fraaie tempels en drukke steden.

15-07-2019 13:25

Portugal: Langs de Douro

Rail away - Portugal: Langs de Douro

Deze tocht voert vrijwel volledig langs de rivier de Douro. De Douro-vallei is wereldberoemd vanwege de port die hier vandaan komt.

12-07-2019 19:40

Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Rail away - Nederland: Amsterdam - Haarlem - Rotterdam

Via Haarlem reizen we naar Rotterdam CS, een nieuw architectonisch hoogstandje. Maar ook in de beginjaren lieten de spoorwegpioniers zien dat ze er wat van konden.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Rail away gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Rail away de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Rail away bij Rail away liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Rail away. Heb je een uitzending van Rail away gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Rail away gemist

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen. Geniet van de onderzoekstocht naar markante spoorlijnenoveral ter wereld.

Uitzending gemist van Rail away? Hier kun je alle uitzendingen van Rail away kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 395
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 13:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!