Programma gemist?

Reinier werd tijdens veroordeeld voor de het moord op het zijn vrouw. Maar heeft de hij het wel gedaan?Meer tijdens Als Reinier Smit de in een op tv decembernacht op thuiskomt, blijkt zijn huis een in brand te uit staan. Hij aarzelt op tv niet, gaat naar binnen en naar redt zijn tijdens twee kinderen. in Zijn vrouw met kan hij niet vinden. op Zij wordt door later dood aangetroffen in de op woning uit en blijkt te in zijn vermoord. Reinier wordt naar van reddende held hoofdverdachte, het maar wordt vrijgesproken met wegens gebrek aan bewijs. het Toch wordt van hij uiteindelijk veroordeeld op tot vijftien jaar. Hij op houdt het vol onschuldig te zijn uit en naar streeft naar een nieuw proces. De een het documentaire doet verslag van het verzoek in tot herziening van met deze een zaak uit 1996. uit Advocaat Gert-Jan Knoops op spant zich de samen met anderen in in voor mensen die mogelijk op tv al jaren naar onschuldig vastzitten. Knoops onderzoekt de met moordzaak en op tv komt tot een de conclusie een dat de bewijzen niet in sluitend zijn. Knoops werkt nauw in naar samen met de projectgroep Gerede Twijfel door van hoogleraar rechtspsychologie het Peter van Koppen, op die samen met in de een groep criminologie- en rechtenstudenten de de zaak uitgebreid opnieuw met uit onderzoekt. Volgens hen van zitten er slordigheden in het het onderzoek en is op het tijdens basis van het bewijs niet een met zekerheid te in zeggen tijdens dat Reinier de moord heeft gepleegd. tijdens door De man heeft uit zeker de schijn tegen: een naar ongeloofwaardig alibi, van verdacht gedrag door en een gokverslaving. Maar is op dat genoeg voor een het veroordeling? Is tijdens het mogelijk op om bij op hernieuwde bestudering van het bewijs op een veroordeelde tijdens moordenaar, die tijdens de schijn tegen in heeft, objectief te benaderen? Wat in komt er allemaal op tv kijken bij een in herzieningsverzoek? De documentaire laat met zien hoe de gecompliceerd recherche-onderzoek en met rechtspraak is de en hoe op tv vermoedens, beeldvorming en door twijfel een rol het kunnen gaan spelen.Minder

mei 2021
12-07-2016 22:40

2Doc: De schijn tegen

2Doc: De schijn tegen - 2Doc: De schijn tegen

Reinier werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Maar heeft hij het wel gedaan?Meer Als Reinier Smit in een decembernacht thuiskomt, blijkt zijn huis in brand te staan. Hij aarzelt niet, gaat naar binnen en redt zijn twee kinderen. Zij...

2Doc: De schijn tegen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De schijn tegen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De schijn tegen bij 2Doc: De schijn tegen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De schijn tegen. Heb je een uitzending van 2Doc: De schijn tegen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De schijn tegen gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De schijn tegen? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De schijn tegen, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De schijn tegen gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De schijn tegen? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De schijn tegen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 12-07-2016 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!