Programma gemist?

Het naar team staat voor een pittige tijdens uitdaging: de uit reconstructie het van een jeugdig zelfportret van met Rembrandt van Rijn. het Het schilderij is van aan het begin op tv van zijn carrière gemaakt, met maar met de belofte van een groot uit door schilder is al in elke penseelstreek door te uit zien. Gaat het lukken om de dicht in de in buurt de te komen van een zo'n grote uit meester?

Het team van maakt een reconstructie van het Zelfportret met de bontkraag de uit 1940 van Charley een Toorop. Toorop naar heeft een wereldberoemde op schilder als vader en is op hartsvriendinnen met tijdens Mondriaan en Rietveld. naar Toorop kiest voor tijdens het kunstenaarschap en daar moest de van alles voor wijken. Ook de haar gezin? Kunstschilder Charlotte door Caspers tijdens bezoekt Toorops atelier in Bergen en een tijdens het op maken uit van een zelfportret stelt Charlotte het zichzelf de vraag: hoe in tijdens ver ga ík voor mijn tijdens kunstenaarschap?

Kees van een Dongen naar is een populaire schilder in de het high society uit in Parijs. op Van Dongen schildert het liefst met vrouwen en de uit op tv Parijse vrouw laat op zich het liefst door hém portretteren. op Wanneer in de Tweede Wereldoorlog naar uitbreekt gaat hij mee met tijdens in de Duitse bezetters naar op een omstreden kunstreis door naar Duitsland. Het met team probeert te ontdekken in waaróm hij dit deed. op tv Ondertussen van doet kunstschilder het Charlotte Caspers uitgebreid onderzoek naar door de exacte tijdens kleur geel op tv en bestudeert zij samen met door Jasper Krabbé door die typische Van het Dongen-ogen.

Het in team maakt geen reconstructie van in een schilderij, maar van van een 3D-werk, op tv een spierwit door reliëf in van de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven een in uit 1970. Een werk tijdens waarbij het het spel tussen licht en schaduw centraal de tijdens staat. Het wordt een in zoektocht naar op bruikbaar karton, de juiste verhouding voor uit de behangerslijm, originele uit oude op kranten en de met juiste tint wit. op tv Een ontmoeting met de zijn voormalig assistent uit Aad in 't Veld geeft van veel informatie, een maar legt de op lat ook van hoog. Lukt het het team uit het licht in net de zo te vangen als door Schoonhoven?

De van beroemde wolkenluchten van in Jacob van Ruisdael, wíe op tv kent ze niet? in De reconstructie van Ruisdaels door wereldberoemde Gezicht op een Haarlem met op bleekvelden brengt het door team naar op een porseleinfabriek het in Delft, op het zoek naar het ideale blauw het voor de uit lucht. Ze van gaan de lucht in met door sterrenkundige het Vincent Icke om het Hollandse op licht te het doorgronden. En Jasper in Krabbé zoekt naar een sporen van het van 17e-eeuwse Amsterdam, waar de Ruisdael middenin woonde: tijdens De Dam van in Amsterdam.

Een schilderbeest op werd hij tijdens genoemd, Jan Sluijters. de Op jonge leeftijd in wist hij een een belangrijke aanmoedigingsprijs in de de wacht een te slepen: De Prix op tv de Rome. tijdens Toch wist hij de erbij behorende door beurs, met op tv zijn eigenzinnige en vernieuwende naar stijl, uit weer snel te verspelen. een En juist met díe stijl bracht op tv hem faam uit en het reconstructieteam het kopzorgen bij het werken aan 'Maannacht tijdens IV'. Want met hoe breng je giftige van met verf veilig aan? Waar vond de Sluijters zijn nachtelijke inspiratie? het door En kan Charlotte met wennen aan de bizarre de rode bomen en van gifgroene lucht?

Het werd een bijna 600 jaar met geleden geschilderd: 'Madonna bij uit de fontein' van met Jan Van tijdens Eyck. Ondanks dat de het een favoriet door is tijdens van Charlotte Caspers uit loopt zij tegen de grenzen met van haar kunnen. De door minutieuze details, het door bijzondere tijdens gebruik van olieverf en de op tv langzaam drogende pigmenten een spelen met haar parten. Terwijl Jasper uit Krabbé onderzoek doet van naar de complexe tijdens olieverftechniek van uit Van Eyck, het reist Michel van van de Laar naar Rome. Hij op tv zoekt op tv er naar het diepblauwe ultramarijn, tijdens hij aanschouwt uit in Het tijdens Vaticaan de impact de die Van Eyck de had op zijn Italiaanse tijdgenoten met en steekt in in de Santa Maria Maggiore door voor Charlotte het een kaarsje op op.

In 1840 de schilderde Turner op het meesterwerk 'Wolken tijdens en Water'. Charlotte probeert door zijn losse tijdens stijl, met dikke klodders, te naar doorgronden. Engelsman in en cellist Dominic het Seldis komt langs om het op zijn cello de de tijdens loftrompet te in schallen over deze 'Britse Rembrandt'. op Michel ontdekt de dat het schilderij een hachelijke door behandeling heeft ondergaan, door maar vraagt zich in af in hoe? Op zoek naar de met antwoorden op tv bezoekt Jasper het Tate Britain op naar en komt het complete team samen het op een winderige op Engelse de klif. Een door aflevering waarin een het strijkbout, een krijtrots bij Margate de en een op potje bijenwas een hoofdrol met spelen.

Vanavond start uit het op derde seizoen van het realityprogramma Het door geheim van door de Meester, van een ware het ontdekkingstocht door bijna het zes eeuwen schilderkunst. Kriskras door de op tijd én Europa van in gaat het kundige team de onder leiding van Jasper met Krabbé acht in nieuwe uitdagingen aan. Om uit tot perfecte historisch het verantwoorde met materialen en levensverhalen te komen wordt op op opzettelijk een kunstwerk naar beschadigd, worden stenen vermalen en in gif gemengd. En wat de doe je als in de blijkt dat een van de kunstenaars het misschien op wel een op tv fout verleden heeft? uit Als een ware detective wordt alles van tijdens onderzocht om zo tot naar de beste reconstructie een te komen. Het geheim van van de van Meester is wederom de een spannende het zoektocht naar de verhalen in van de oude meesters met die verscholen liggen van in de lagen pigment door en vernis. op Het team, bestaande op uit teamleider Jasper Krabbé, in kunstschilder Charlotte uit Caspers, restaurator Michel van naar de door Laar, materiaaldeskundige Prof. Dr. Joris het Dik uit en timmerman Berd Visscher, zet naar in dit met derde seizoen acht van werken centraal. Dit zijn, een in de een volgorde met van uitzending, Stilleven met asperges van door Adriaen Coorte, een Wolken naar en water van tijdens William Turner, Madonna bij naar de fontein van Jan van het Eyck, op Maannacht IV van Jan Sluijters, naar Gezicht op Haarlem de met bleekvelden van van Jacob op van Ruisdael, in R70-54 van Jan Schoonhoven, met Vinger aan de wang van door in Kees van Dongen en het Zelfportret met een bontkraag uit van Charley de Toorop.

Als met voorstudie voor zijn schilderijen naar uit de beroemde reeks op tv met van Kimono-meisjes gebruikte Breitner foto's van naar op tv zijn model (Geesje met Kwak) in kimono. Om zo uit dicht mogelijk bij het met door maakproces van Breitner in op de buurt te komen, gaat door het team een met foto maken met van de de originele camera van Breitner, op een museumstuk in de bewaring van de Universiteit door Leiden. Het op tv blijkt een ingewikkeld tijdens chemisch proces met in glasnegatieven het en lange sluitertijden te de zijn. Charlotte komt er tijdens met het uit maakproces achter dat ze, in om de reconstructie goed een te kunnen naar voltooien, het een bepaald middel op tv nodig heeft om uit door de verf te mengen. in Michel gaat naar op onderzoek uit en op eindigt in Cambridge. uit In in de archieven van een door historische verfhandel gaat hij op uit zoek naar een met oud op recept.

Het Portret van een Jacob Hendriksz Zaffius de is een uit vroeg werk door van Frans Hals. van Terwijl het team bezig in is met de door research voor de op tv reconstructie, rijzen er een twijfels: door maakt het team wel een de reconstructie van tijdens de echte door meester? Oude- en nieuwerwetse methodes de worden op ingezet om een prangende uit vraag te naar beantwoorden: Is het wel een tijdens echte van Hals? Wat is er op tv zo kenmerkend aan door deze meester en zien we tijdens dit van terug in het portret van van Zaffius? De op verwarring is compleet een als er een gravure op opduikt een met dezelfde afbeelding, maar naar waar een meer op te zien door is.

Charlotte in en Jasper met vertrekken in deel twee van door dit tweeluik net als het Van het Gogh met hun versie tijdens van De Worstelaars tijdens naar Parijs. Daar op schilderde Van Gogh met het met werk over. Terwijl Charlotte in in een prachtig van Frans atelier werkt, bezoekt door Jasper onder het andere een hele oude verfwinkel tijdens om extra op materiaal voor het de reconstructie te halen. Hij in naar stuit in de Franse hoofdstad uit ook op een originele op tv het brief van Van Gogh. Ondertussen buigt de Michel in zich in naar Nederland over het verouderingsproces in van het schilderij en van werkt Joris in aan een de verrassing voor het op tv museum.

Vincent van met Gogh schilderde in met 1886 op de in Koninklijke Academie voor Schone op tv Kunsten naar in Antwerpen een klassieke pose naar van twee worstelaars. het Het werk door was in de op ogen door van zijn docent onder de maat; door hij werd met teruggeplaatst van de schildercursus in naar de tekenklas. van Van met Gogh was een het hier niet in mee eens en verliet een de Academie. Hij naar vertrok naar zijn het broer Theo een in Parijs. Het doek met de naar twee het worstelaars nam hij mee op tv in zijn bagage van en van gebruikte hij als naar ondergrond voor een nieuw schilderij: het naar Stilleven van uit Akkerbloemen. tijdens Om eenzelfde oppervlak te krijgen de in de met reconstructie gaat het met team eerst De Worstelaars schilderen uit en een vervolgens het een Stilleven van Akkerbloemen daaroverheen. in In het op eerste deel van dit naar tweeluik stort het team zich op op de reconstructie uit van een De Worstelaars. Dat blijkt een de moeilijke opgave. Het in enige het onderzoeksmateriaal dat op voorhanden is, zijn vage zwart-wit scans. naar het Daarop zijn wel van contouren te zien, maar ontbreken grotendeels op tv de de hoofden van de op tv twee heren. Jasper gaat in op op zoek naar schilderijen de uit dezelfde periode die ook op zijn gemaakt op door de op Academie. Zijn daar een dezelfde modellen terug te het vinden?

Het team van maakt op een reconstructie van het oudste de werk in de deze serie: uit de Marskramer van Jeroen Bosch. met De wereldberoemde schilder uit een Den met Bosch heeft dit werk rond uit 1500 door op de buitenluiken van een op tv van altaarstuk geschilderd. Jaren met na zijn dood zijn de luiken naar naar aan elkaar vastgelijmd en in door een achthoek gezaagd. de Het team volgt dezelfde van weg als door het origineel: uit schilderen, lijmen en zagen. De op tv lijst is wel een op tv heel ingewikkeld. De modernste naar technieken worden ingezet om dit met in oude werk te uit reconstrueren.

Het het team aan de slag op met Zelfportret met naar grijze vilthoed van Vincent door van op tv Gogh.

augustus 2019
05-03-2019 21:05

Het geheim van de Meester

Het geheim van de Meester - Het geheim van de Meester

Het team staat voor een pittige uitdaging: de reconstructie van een jeugdig zelfportret van Rembrandt van Rijn. Het schilderij is aan het begin van zijn carrière gemaakt, maar de belofte van een groot schilder is al in elke penseelstreek te...

26-02-2019 21:10

Toorop

Het geheim van de Meester - Toorop

Het team maakt een reconstructie van Zelfportret met bontkraag uit 1940 van Charley Toorop. Toorop heeft een wereldberoemde schilder als vader en is hartsvriendinnen met Mondriaan en Rietveld. Toorop kiest voor het kunstenaarschap en daar m...

19-02-2019 21:10

Van Dongen

Het geheim van de Meester - Van Dongen

Kees van Dongen is een populaire schilder in de high society in Parijs. Van Dongen schildert het liefst vrouwen en de Parijse vrouw laat zich het liefst door hém portretteren. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt gaat hij mee met de Dui...

12-02-2019 21:10

Schoonhoven

Het geheim van de Meester - Schoonhoven

Het team maakt geen reconstructie van een schilderij, maar van een 3D-werk, een spierwit reliëf van de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven uit 1970. Een werk waarbij het spel tussen licht en schaduw centraal staat. Het wordt een zoektocht na...

05-02-2019 21:10

Van Ruisdael

Het geheim van de Meester - Van Ruisdael

De beroemde wolkenluchten van Jacob van Ruisdael, wíe kent ze niet? De reconstructie van Ruisdaels wereldberoemde Gezicht op Haarlem met bleekvelden brengt het team naar een porseleinfabriek in Delft, op zoek naar het ideale blauw voor de l...

29-01-2019 21:10

Jan Sluijters

Het geheim van de Meester - Jan Sluijters

Een schilderbeest werd hij genoemd, Jan Sluijters. Op jonge leeftijd wist hij een belangrijke aanmoedigingsprijs in de wacht te slepen: De Prix de Rome. Toch wist hij de erbij behorende beurs, met zijn eigenzinnige en vernieuwende stijl, we...

22-01-2019 21:10

Van Eyk

Het geheim van de Meester - Van Eyk

Het werd bijna 600 jaar geleden geschilderd: 'Madonna bij de fontein' van Jan Van Eyck. Ondanks dat het een favoriet is van Charlotte Caspers loopt zij tegen de grenzen van haar kunnen. De minutieuze details, het bijzondere gebruik van olie...

15-01-2019 21:10

Turner

Het geheim van de Meester - Turner

In 1840 schilderde Turner het meesterwerk 'Wolken en Water'. Charlotte probeert zijn losse stijl, met dikke klodders, te doorgronden. Engelsman en cellist Dominic Seldis komt langs om op zijn cello de loftrompet te schallen over deze 'Brits...

08-01-2019 21:15

Terug: Het geheim van de meester

Het geheim van de Meester - Terug: Het geheim van de meester

Vanavond start het derde seizoen van het realityprogramma Het geheim van de Meester, een ware ontdekkingstocht door bijna zes eeuwen schilderkunst. Kriskras door de tijd én Europa gaat het kundige team onder leiding van Jasper Krabbé acht...

08-01-2019 11:40

Breitner

Het geheim van de Meester - Breitner

Als voorstudie voor zijn schilderijen uit de beroemde reeks met Kimono-meisjes gebruikte Breitner foto's van zijn model (Geesje Kwak) in kimono. Om zo dicht mogelijk bij het maakproces van Breitner in de buurt te komen, gaat het team een fo...

07-01-2019 12:15

Frans Hals

Het geheim van de Meester - Frans Hals

Het Portret van Jacob Hendriksz Zaffius is een vroeg werk van Frans Hals. Terwijl het team bezig is met de research voor de reconstructie, rijzen er twijfels: maakt het team wel een reconstructie van de echte meester? Oude- en nieuwerwetse ...

04-01-2019 12:20

Van Gogh (2/2)

Het geheim van de Meester - Van Gogh (2/2)

Charlotte en Jasper vertrekken in deel twee van dit tweeluik net als Van Gogh met hun versie van De Worstelaars naar Parijs. Daar schilderde Van Gogh het werk over. Terwijl Charlotte in een prachtig Frans atelier werkt, bezoekt Jasper onder...

03-01-2019 12:15

Van Gogh (1/2)

Het geheim van de Meester - Van Gogh (1/2)

Vincent van Gogh schilderde in 1886 op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen een klassieke pose van twee worstelaars. Het werk was in de ogen van zijn docent onder de maat; hij werd teruggeplaatst van de schildercursus na...

02-01-2019 12:10

Bosch

Het geheim van de Meester - Bosch

Het team maakt een reconstructie van het oudste werk in deze serie: de Marskramer van Jeroen Bosch. De wereldberoemde schilder uit Den Bosch heeft dit werk rond 1500 op de buitenluiken van een altaarstuk geschilderd. Jaren na zijn dood zijn...

01-01-2019 11:00

Van Gogh

Het geheim van de Meester - Van Gogh

Het team aan de slag met Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het geheim van de Meester gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het geheim van de Meester de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het geheim van de Meester bij Het geheim van de Meester liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het geheim van de Meester. Heb je een uitzending van Het geheim van de Meester gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het geheim van de Meester gemist

Uitzending gemist van Het geheim van de Meester? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het geheim van de Meester, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het geheim van de Meester gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het geheim van de Meester? Hier kun je alle uitzendingen van Het geheim van de Meester kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 28
  • Laatste uitzending op 05-03-2019 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord