Programma gemist?

Het een team staat voor een pittige op tv uitdaging: de reconstructie met van de een jeugdig zelfportret van naar Rembrandt van de Rijn. Het schilderij is aan het het begin van de zijn carrière gemaakt, in maar de belofte door van de een groot schilder is in al in elke penseelstreek van te zien. Gaat op het lukken tijdens om een dicht in de buurt te met komen van het zo'n grote een meester?

Het team het maakt een reconstructie tijdens van Zelfportret naar met bontkraag uit 1940 in van door Charley Toorop. Toorop heeft een wereldberoemde uit schilder als vader naar en is met hartsvriendinnen met Mondriaan en naar Rietveld. Toorop de kiest voor het op tv kunstenaarschap en daar moest het op tv alles voor wijken. uit Ook haar gezin? naar Kunstschilder Charlotte Caspers op bezoekt Toorops atelier in de Bergen en met tijdens het maken van uit een zelfportret met stelt Charlotte zichzelf de vraag: van hoe ver ga van ík voor mijn een kunstenaarschap?

Kees het van Dongen is een populaire tijdens schilder in de op tv high de society in Parijs. op tv Van Dongen schildert het tijdens liefst vrouwen uit en de op tv Parijse vrouw laat zich het naar liefst door hém portretteren. in van Wanneer de Tweede Wereldoorlog tijdens uitbreekt gaat tijdens hij mee met de Duitse bezetters de op een een omstreden van kunstreis naar Duitsland. Het team probeert op naar te ontdekken waaróm hij het dit deed. in Ondertussen doet kunstschilder de Charlotte Caspers uitgebreid onderzoek naar de in met exacte kleur geel op tv en bestudeert zij samen met Jasper met Krabbé die typische het Van het Dongen-ogen.

Het met team maakt geen reconstructie in van een schilderij, van maar van door een 3D-werk, een spierwit van reliëf van van de Delftse de kunstenaar Jan Schoonhoven uit door 1970. Een werk met waarbij het spel tussen naar licht en schaduw naar centraal staat. Het uit wordt een een zoektocht naar bruikbaar op tv karton, de juiste in verhouding voor de behangerslijm, van originele oude het kranten en het de juiste tint met wit. Een ontmoeting met zijn door voormalig in assistent Aad in door 't Veld geeft veel informatie, van maar legt uit de lat ook hoog. door Lukt een het het team het licht net tijdens zo op tv te vangen als tijdens Schoonhoven?

De beroemde van wolkenluchten van Jacob door van Ruisdael, wíe kent van op tv ze niet? De reconstructie naar van Ruisdaels uit wereldberoemde Gezicht op Haarlem met bleekvelden naar de brengt het team naar een porseleinfabriek een in Delft, door op zoek de naar het ideale naar blauw voor uit de lucht. Ze gaan met de lucht naar in met sterrenkundige Vincent van Icke om het Hollandse licht door uit te doorgronden. En Jasper uit Krabbé zoekt naar sporen door van het 17e-eeuwse Amsterdam, met waar Ruisdael middenin door de woonde: De Dam van in Amsterdam.

Een schilderbeest naar werd hij op genoemd, Jan Sluijters. op Op jonge een leeftijd wist hij een belangrijke tijdens aanmoedigingsprijs een in de wacht te slepen: uit De een Prix de Rome. Toch wist hij van de erbij op tv behorende beurs, met een zijn eigenzinnige en vernieuwende met stijl, weer naar snel te verspelen. En op juist het díe stijl bracht hem faam een naar en het reconstructieteam kopzorgen op tv bij het werken aan met 'Maannacht een IV'. Want hoe breng je giftige het met verf veilig aan? Waar vond Sluijters naar zijn nachtelijke door inspiratie? van En kan Charlotte wennen aan de van bizarre de rode bomen en gifgroene uit lucht?

Het werd het bijna 600 jaar uit geleden geschilderd: van 'Madonna bij de fontein' uit van Jan van Van Eyck. uit Ondanks dat het een favoriet is op tv van van Charlotte Caspers loopt zij uit tegen de grenzen van op van haar kunnen. De in minutieuze details, het bijzondere gebruik van uit de olieverf en de langzaam met drogende pigmenten spelen haar parten. op tv op Terwijl Jasper Krabbé onderzoek de doet naar de tijdens complexe olieverftechniek van Van op Eyck, reist Michel met van de tijdens Laar naar Rome. Hij zoekt uit er naar het op tv diepblauwe ultramarijn, uit hij aanschouwt in Het met van Vaticaan de impact die Van Eyck in had de op zijn Italiaanse tijdgenoten en in steekt in de naar Santa Maria Maggiore door op voor Charlotte een kaarsje het op.

In 1840 schilderde tijdens Turner het meesterwerk tijdens 'Wolken en op Water'. Charlotte probeert zijn door een losse stijl, met dikke klodders, te van doorgronden. Engelsman en een cellist Dominic Seldis met komt naar langs om op zijn door cello de een loftrompet te in schallen over deze 'Britse door Rembrandt'. Michel ontdekt van dat het schilderij een op hachelijke behandeling door heeft ondergaan, maar vraagt op zich af uit hoe? Op zoek naar de de antwoorden op bezoekt Jasper het Tate een Britain en komt op tv het tijdens complete team samen op een winderige een van Engelse klif. Een aflevering uit waarin een strijkbout, het een krijtrots naar bij Margate en een potje bijenwas door een hoofdrol met spelen.

Vanavond uit start het derde seizoen uit van het realityprogramma Het tijdens geheim van op tv de op Meester, een ware in ontdekkingstocht door bijna het zes eeuwen schilderkunst. Kriskras door door de naar tijd én Europa gaat de het kundige team onder door leiding van Jasper een Krabbé acht nieuwe door uitdagingen aan. op tv Om tot perfecte historisch met verantwoorde in materialen en levensverhalen het te komen wordt de opzettelijk een kunstwerk beschadigd, worden stenen van uit vermalen en gif gemengd. En wat een doe je met als van blijkt dat een van door de kunstenaars misschien wel een een fout verleden op heeft? Als naar een ware detective wordt een alles onderzocht om de zo naar tot de beste reconstructie te op komen. een Het geheim van de Meester is een het wederom een spannende in zoektocht naar de verhalen van naar de oude meesters die met op tv verscholen liggen in tijdens de lagen pigment een en vernis. Het naar team, bestaande uit op teamleider Jasper Krabbé, kunstschilder met Charlotte Caspers, restaurator Michel van in de Laar, materiaaldeskundige op tv tijdens Prof. Dr. Joris Dik de en timmerman Berd Visscher, door zet naar in dit derde seizoen acht de werken door centraal. Dit zijn, in door de volgorde van uitzending, met Stilleven een met asperges van Adriaen Coorte, Wolken de en water met van in William Turner, Madonna bij de fontein het in van Jan van Eyck, Maannacht IV de naar van Jan Sluijters, Gezicht op van Haarlem met met bleekvelden van Jacob van Ruisdael, het R70-54 van Jan de tijdens Schoonhoven, Vinger aan de wang op van op Kees van Dongen van en Zelfportret met een tijdens bontkraag van Charley naar Toorop.

Als voorstudie een voor zijn schilderijen uit tijdens de beroemde reeks van met Kimono-meisjes gebruikte de Breitner foto's van van zijn model (Geesje in op tv Kwak) in kimono. Om tijdens zo dicht tijdens mogelijk bij het maakproces op van Breitner naar in de buurt te komen, gaat het op tv het team een foto in maken met de originele uit camera van Breitner, een tijdens museumstuk in bewaring met van door de Universiteit Leiden. Het blijkt met op tv een ingewikkeld chemisch proces het met glasnegatieven door en lange sluitertijden te in zijn. Charlotte komt er tijdens op het maakproces op achter dat ze, een om tijdens de reconstructie goed het te kunnen voltooien, een bepaald het middel nodig heeft met om door door de verf te mengen. Michel tijdens gaat op de onderzoek uit en een eindigt in in Cambridge. In op tv de archieven van een historische verfhandel op gaat hij een op zoek naar de een oud in recept.

Het Portret op tv van van Jacob Hendriksz Zaffius is een vroeg van werk van Frans door Hals. Terwijl het uit team bezig tijdens is met de door research voor op de reconstructie, op tv rijzen er twijfels: door maakt het team wel een reconstructie het van het de echte meester? Oude- en op nieuwerwetse methodes worden van ingezet om een met prangende vraag te door beantwoorden: Is het uit wel een echte naar Hals? Wat de is er zo de kenmerkend aan deze een meester en zien met we dit uit terug in het portret van naar een Zaffius? De verwarring is compleet als van er het een gravure tijdens opduikt met dezelfde afbeelding, maar tijdens waar meer op door te in zien is.

Charlotte en met Jasper vertrekken door in deel twee van in dit tweeluik door net als het Van Gogh met hun naar versie van De Worstelaars op tv naar het Parijs. Daar schilderde Van van Gogh het op werk over. Terwijl door Charlotte in een met prachtig Frans atelier naar werkt, bezoekt Jasper onder andere naar een hele oude een verfwinkel om extra het materiaal voor de naar reconstructie van te halen. Hij stuit in de door Franse hoofdstad ook op op tijdens een originele het brief van Van Gogh. Ondertussen de buigt Michel het zich in Nederland over het in verouderingsproces van tijdens het schilderij en werkt naar Joris aan op tv een verrassing van voor het naar museum.

Vincent van van Gogh schilderde met in 1886 op de Koninklijke door Academie het voor Schone Kunsten in Antwerpen het op een klassieke pose tijdens van twee worstelaars. uit Het werk was in door de ogen op tv van zijn docent onder de de maat; hij werd teruggeplaatst op van de schildercursus met naar op de tekenklas. Van Gogh was op tv het hier niet een van mee eens en verliet de Academie. uit Hij op vertrok naar zijn op broer Theo van in Parijs. Het doek met een de twee worstelaars nam met hij mee in een zijn bagage door en gebruikte hij van als ondergrond voor een naar nieuw schilderij: het op op tv Stilleven van Akkerbloemen. van Om eenzelfde oppervlak te krijgen in van naar de reconstructie gaat het van team eerst De in Worstelaars schilderen door en vervolgens het Stilleven van uit Akkerbloemen daaroverheen. op tv In het eerste deel van de een dit tweeluik stort het team zich op op de het reconstructie met van De Worstelaars. Dat met blijkt een moeilijke naar opgave. Het enige onderzoeksmateriaal dat de voorhanden is, met zijn met vage zwart-wit scans. Daarop zijn naar wel contouren een te zien, maar ontbreken naar grotendeels de hoofden van met de twee heren. op Jasper op gaat op de zoek naar schilderijen uit naar dezelfde periode die ook zijn door op tv gemaakt op de Academie. Zijn daar van dezelfde met modellen terug te op tv vinden?

Het team maakt op de een reconstructie van het in oudste werk in deze serie: een op tv de Marskramer van van Jeroen Bosch. De naar wereldberoemde schilder uit uit Den Bosch heeft dit werk rond op tv van 1500 op de buitenluiken een van een altaarstuk op tv geschilderd. Jaren na zijn dood van zijn de in luiken door aan elkaar vastgelijmd en naar in een achthoek gezaagd. van Het team het volgt dezelfde weg als het met origineel: in schilderen, lijmen op en zagen. De lijst is wel tijdens uit heel ingewikkeld. De modernste naar technieken worden ingezet om tijdens dit naar oude werk te van reconstrueren.

Het uit team aan een de slag met Zelfportret in met grijze vilthoed van Vincent een van van Gogh.

januari 2020
05-03-2019 21:05

Het geheim van de Meester

Het geheim van de Meester - Het geheim van de Meester

Het team staat voor een pittige uitdaging: de reconstructie van een jeugdig zelfportret van Rembrandt van Rijn. Het schilderij is aan het begin van zijn carrière gemaakt, maar de belofte van een groot schilder is al in elke penseelstreek te...

26-02-2019 21:10

Toorop

Het geheim van de Meester - Toorop

Het team maakt een reconstructie van Zelfportret met bontkraag uit 1940 van Charley Toorop. Toorop heeft een wereldberoemde schilder als vader en is hartsvriendinnen met Mondriaan en Rietveld. Toorop kiest voor het kunstenaarschap en daar m...

19-02-2019 21:10

Van Dongen

Het geheim van de Meester - Van Dongen

Kees van Dongen is een populaire schilder in de high society in Parijs. Van Dongen schildert het liefst vrouwen en de Parijse vrouw laat zich het liefst door hém portretteren. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt gaat hij mee met de Dui...

12-02-2019 21:10

Schoonhoven

Het geheim van de Meester - Schoonhoven

Het team maakt geen reconstructie van een schilderij, maar van een 3D-werk, een spierwit reliëf van de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven uit 1970. Een werk waarbij het spel tussen licht en schaduw centraal staat. Het wordt een zoektocht na...

05-02-2019 21:10

Van Ruisdael

Het geheim van de Meester - Van Ruisdael

De beroemde wolkenluchten van Jacob van Ruisdael, wíe kent ze niet? De reconstructie van Ruisdaels wereldberoemde Gezicht op Haarlem met bleekvelden brengt het team naar een porseleinfabriek in Delft, op zoek naar het ideale blauw voor de l...

29-01-2019 21:10

Jan Sluijters

Het geheim van de Meester - Jan Sluijters

Een schilderbeest werd hij genoemd, Jan Sluijters. Op jonge leeftijd wist hij een belangrijke aanmoedigingsprijs in de wacht te slepen: De Prix de Rome. Toch wist hij de erbij behorende beurs, met zijn eigenzinnige en vernieuwende stijl, we...

22-01-2019 21:10

Van Eyk

Het geheim van de Meester - Van Eyk

Het werd bijna 600 jaar geleden geschilderd: 'Madonna bij de fontein' van Jan Van Eyck. Ondanks dat het een favoriet is van Charlotte Caspers loopt zij tegen de grenzen van haar kunnen. De minutieuze details, het bijzondere gebruik van olie...

15-01-2019 21:10

Turner

Het geheim van de Meester - Turner

In 1840 schilderde Turner het meesterwerk 'Wolken en Water'. Charlotte probeert zijn losse stijl, met dikke klodders, te doorgronden. Engelsman en cellist Dominic Seldis komt langs om op zijn cello de loftrompet te schallen over deze 'Brits...

08-01-2019 21:15

Terug: Het geheim van de meester

Het geheim van de Meester - Terug: Het geheim van de meester

Vanavond start het derde seizoen van het realityprogramma Het geheim van de Meester, een ware ontdekkingstocht door bijna zes eeuwen schilderkunst. Kriskras door de tijd én Europa gaat het kundige team onder leiding van Jasper Krabbé acht...

08-01-2019 11:40

Breitner

Het geheim van de Meester - Breitner

Als voorstudie voor zijn schilderijen uit de beroemde reeks met Kimono-meisjes gebruikte Breitner foto's van zijn model (Geesje Kwak) in kimono. Om zo dicht mogelijk bij het maakproces van Breitner in de buurt te komen, gaat het team een fo...

07-01-2019 12:15

Frans Hals

Het geheim van de Meester - Frans Hals

Het Portret van Jacob Hendriksz Zaffius is een vroeg werk van Frans Hals. Terwijl het team bezig is met de research voor de reconstructie, rijzen er twijfels: maakt het team wel een reconstructie van de echte meester? Oude- en nieuwerwetse ...

04-01-2019 12:20

Van Gogh (2/2)

Het geheim van de Meester - Van Gogh (2/2)

Charlotte en Jasper vertrekken in deel twee van dit tweeluik net als Van Gogh met hun versie van De Worstelaars naar Parijs. Daar schilderde Van Gogh het werk over. Terwijl Charlotte in een prachtig Frans atelier werkt, bezoekt Jasper onder...

03-01-2019 12:15

Van Gogh (1/2)

Het geheim van de Meester - Van Gogh (1/2)

Vincent van Gogh schilderde in 1886 op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen een klassieke pose van twee worstelaars. Het werk was in de ogen van zijn docent onder de maat; hij werd teruggeplaatst van de schildercursus na...

02-01-2019 12:10

Bosch

Het geheim van de Meester - Bosch

Het team maakt een reconstructie van het oudste werk in deze serie: de Marskramer van Jeroen Bosch. De wereldberoemde schilder uit Den Bosch heeft dit werk rond 1500 op de buitenluiken van een altaarstuk geschilderd. Jaren na zijn dood zijn...

01-01-2019 11:00

Van Gogh

Het geheim van de Meester - Van Gogh

Het team aan de slag met Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het geheim van de Meester gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het geheim van de Meester de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het geheim van de Meester bij Het geheim van de Meester liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het geheim van de Meester. Heb je een uitzending van Het geheim van de Meester gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het geheim van de Meester gemist

Uitzending gemist van Het geheim van de Meester? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het geheim van de Meester, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het geheim van de Meester gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het geheim van de Meester? Hier kun je alle uitzendingen van Het geheim van de Meester kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 28
  • Laatste uitzending op 05-03-2019 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!