Programma gemist?

Is met Amerika nog op wel een functionerende democratie? naar Veel Amerikanen zijn daar het allang niet meer van door de overtuigd. De successen van Donald Trump naar en tijdens Bernie Sanders toonden tijdens aan hoe groot de weerzin tijdens tegen het in politieke establishment op tv is, dat steeds meer op tv de oren laat het hangen naar belangengroepen de en bedrijven, en uit steeds minder in naar de burger. door Voor Amerikaanse de progressieven is het een geduld op: zij besluiten op hun stem te laten horen het in de op tv hoofdstad op Washington.

Het naar kleine Vermont met haar biologische door landbouw en serene door vergezichten is een door door schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. in Maar achter die uit façade de heerst een vernietigende drugsepidemie. van In het naar stadje Rutland uit lijkt elke inwoner persoonlijk te zijn op tv getroffen. Rutland besloot met nu eens niet tijdens voor de klassieke met Amerikaanse aanpak naar van drugsoverlast te de kiezen op tv - arresteren en opsluiten - maar in zocht de oplossingen op tv in in een andere een hoek. Het blijkt te op tv werken: de uit gemeenschap als collectieve door afkickkliniek.

Geen plek in een Amerika waar naar je op sneller omhoog kan schieten tijdens dan Silicon Valley. Maar naar in van de ratrace naar de van top vallen ook mensen af: door nergens is tijdens de kloof het tussen arm en het rijk groter dan hier. uit Een docent aan Stanford door University in het Palo in Alto, in het hart van Silicon een Valley, raakt in het korte op tv tijd zijn baan en zijn het huis met kwijt. De gemeenschap houdt zijn tijdens gezin op de uit been. De van Spaanstalige bewoners van naar het Buena Vista-trailerpark vrezen het dat hun op tv huizen plaats moeten het maken voor dure tijdens appartementen de voor de techindustrie.

Hoge van bloeddruk, diabetes en andere uit gezondheidsproblemen zijn typerend uit voor de een armste inwoners van tijdens Mississippi. De nieuwe van zorgwet van Obama door heeft voor door de bewoners van van de ziekste staat van het op land een nog maar weinig veranderd. Het racistische uit verleden in met Mississippi heeft tijdens diepe sporen naar nagelaten: veel zwarte bewoners zijn huiverig met om blanke van hulpverleners tijdens te bezoeken. Een Iraanse arts met biedt uit hoop.

Migranten tijdens uit Zuid-Amerika betalen in duizenden dollars het aan mensensmokkelaars om naar de Rio Grande over een te kunnen naar steken. Aangekomen in het zuidelijkste van puntje van Texas verschuilen naar ze met zich in de schaduw. de De open grens is op in niet de enige reden dat de een bewoners op tv van de Rio het Grande Valley zich op in de steek gelaten op voelen door door de overheid. Er is veel tijdens corruptie en de door lokale naar politie heeft de handen vol met aan de drugsgeweld.

De in South Side van de Chicago is naar een overwegend zwart het stadsdeel dat geldt op als een van de gevaarlijkste plekken van in in Amerika. Alleen al in op tv 2016 de kostte bendegeweld aan honderden jonge in zwarte mannen het leven. in op Via de zogenaamde school-to-prison-pipeline glijden vele de jonge mannen een linea op tv recta het gevangenissysteem naar in. Maar Chicago kent ook naar een het lange geschiedenis van politiegeweld tegen tijdens zwarten. De actiegroep Black in op Lives Matter probeert door het tij te keren, net naar als tientallen naar sociaal activisten die met tijdens nieuwe voorzieningen de South op tv het Side er weer bovenop proberen van te in helpen.

Voor Chinezen naar is Amerika nog tijdens steeds het op tv beloofde land. In op tv Arcadia, een een welvarend stadje net buiten Los Angeles, uit ziet de bevolking door hun overwegend blanke een omgeving langzaam Chinees de worden. op Een Amerikaans echtpaar op tv gaat nuchter met de situatie uit om en van bereidt hun kinderen voor door op door een Chinese toekomst. Intussen komen tijdens elke week hoogzwangere in Chinese vrouwen naar uit Californië van om daar te naar bevallen. De nieuwe wereldburger tijdens is door een Amerikaan: de droom bestaat nog door een steeds.

'Here in uit Youngstown. op My sweet Jenny I'm sinkin' down', van met zingt Bruce Springsteen in de zijn gelijknamige klaagzang in op dit industriële stadje naar in de roestgordel van het Amerika, de de Rust Belt. Vroeger was een het van welvarend door de staalindustrie, tijdens maar sinds deze door ineen is gestort van staat met de uitgedunde gemeenschap door zwaar onder druk. De de achterblijvers proberen tijdens het hoofd boven water te door houden. Sommigen van hen naar het zien maar een van remedie: Donald Trump. De overwinningskansen van met Trump in van november zullen afhangen van door zijn succes in in plaatsen als in Youngstown.

Veel in Amerikanen zijn ervan overtuigd door dat hun tijdens land allang geen de functionerende democratie meer is. uit De successen uit van Republikeins presidentskandidaat Donald naar Trump op en Bernie Sanders, die een in de Democratische op tv voorverkiezingen de duimen moest van leggen tegen Hillary tijdens Clinton, tonen aan hoe een groot de naar weerzin tegen het tijdens politieke establishment in is. Dat op tv zou steeds meer in naar dienst staan van het belangengroepen en bedrijven, en minder tijdens oog hebben voor van de tijdens gewone burger. op tv Amerikaanse progressieven besluiten naar hun stem te laten horen een in de hoofdstad Washington. Betrokken op tv burgers zoals tijdens vuilnisman Arnold Harvey besluiten door zelf iets het te doen voor het de mensen die onder tijdens een de rook van het op Capitool buiten de boot vallen. tijdens Een naar democratie die eigenlijk op tv een oligarchie is in geworden ? de met laatste uitzending door van Droomland Amerika op schetst een somber naar stemmend beeld van hoe de in politiek eigenlijk door het met bedrijfsleven van wordt geregeerd. Een het elite die zich op tv zichzelf verrijkt en beleid met maakt waar slechts in een procent van het het volk het van profiteert ? tijdens het sentiment komt ons ook uit aan deze op tv zijde van de oceaan tijdens bekend op voor.

Het naar kleine Vermont de met haar biologische tijdens landbouw en serene door vergezichten is een schoolvoorbeeld naar van het pittoreske, landelijke Amerika. het in Maar achter die f... Het naar kleine met Vermont met haar biologische van landbouw en serene vergezichten is op tijdens een schoolvoorbeeld van het tijdens pittoreske, landelijke naar Amerika. Maar achter die façade op tv heerst een een vernietigende drugsepidemie. tijdens In het stadje Rutland lijkt elke een inwoner persoonlijk van te zijn getroffen. Rutland op besloot in nu eens niet het voor de klassieke Amerikaanse aanpak uit op van drugsoverlast te door kiezen - arresteren op tv en opsluiten - in maar zocht de oplossingen op in een andere hoek. Het op tv blijkt te werken: door de door gemeenschap als collectieve van afkickkliniek.

Geen met plek in Amerika waar je op tv met sneller omhoog kan schieten dan met Silicon Valley. Maar de in van de ratrace naar de op top vallen ook mensen door af: nergens met is de kloof tu... Geen uit plek in door Amerika waar je van sneller omhoog kan uit schieten dan van Silicon Valley. Maar in de de ratrace de naar de top op tv vallen ook mensen af: nergens in is de tijdens kloof uit tussen arm en de rijk groter dan de hier. Een docent aan Stanford University op tv raakt uit in korte tijd zijn de baan en het zijn huis kwijt. van De gemeenschap uit houdt zijn gezin op naar de been. De de Spaanstalige bewoners van het Buena met Vista-trailerpark vrezen dat door uit hun huizen plaats moeten de maken voor dure appartementen op tv voor de het techindustrie.

september 2021
04-09-2017 09:30

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Is Amerika nog wel een functionerende democratie? Veel Amerikanen zijn daar allang niet meer van overtuigd. De successen van Donald Trump en Bernie Sanders toonden aan hoe groot de weerzin tegen het politieke establishment is, dat steeds me...

01-09-2017 10:50

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die façade heerst een vernietigende drugsepidemie. In het stadje Rutland lijkt elke inwoner p...

21-08-2017 10:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tussen arm en rijk groter dan hier. Een docent aan Stanford University in Palo Alto, in he...

14-08-2017 10:15

Het diepe zuiden

Droomland Amerika - Het diepe zuiden

Hoge bloeddruk, diabetes en andere gezondheidsproblemen zijn typerend voor de armste inwoners van Mississippi. De nieuwe zorgwet van Obama heeft voor de bewoners van de ziekste staat van het land nog maar weinig veranderd. Het racistische v...

07-08-2017 10:15

Niemandsland

Droomland Amerika - Niemandsland

Migranten uit Zuid-Amerika betalen duizenden dollars aan mensensmokkelaars om de Rio Grande over te kunnen steken. Aangekomen in het zuidelijkste puntje van Texas verschuilen ze zich in de schaduw. De open grens is niet de enige reden dat d...

31-07-2017 10:05

Chiraq

Droomland Amerika - Chiraq

De South Side van Chicago is een overwegend zwart stadsdeel dat geldt als een van de gevaarlijkste plekken in Amerika. Alleen al in 2016 kostte bendegeweld aan honderden jonge zwarte mannen het leven. Via de zogenaamde school-to-prison-pipe...

24-07-2017 10:05

Chinatown

Droomland Amerika - Chinatown

Voor Chinezen is Amerika nog steeds het beloofde land. In Arcadia, een welvarend stadje net buiten Los Angeles, ziet de bevolking hun overwegend blanke omgeving langzaam Chinees worden. Een Amerikaans echtpaar gaat nuchter met de situatie o...

17-07-2017 09:35

De belofte

Droomland Amerika - De belofte

'Here in Youngstown. My sweet Jenny I'm sinkin' down', zingt Bruce Springsteen in zijn gelijknamige klaagzang op dit industriële stadje in de roestgordel van Amerika, de Rust Belt. Vroeger was het welvarend door de staalindustrie, maar sind...

30-10-2016 20:15

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat hun land allang geen functionerende democratie meer is. De successen van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en Bernie Sanders, die in de Democratische voorverkiezingen de duimen moest legg...

23-10-2016 20:15

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die f... Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoo...

16-10-2016 20:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tu... Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in...

09-10-2016 20:15

Droomland Amerika

Droomland Amerika - Droomland Amerika

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Droomland Amerika gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Droomland Amerika de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Droomland Amerika bij Droomland Amerika liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Droomland Amerika. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Droomland Amerika gemist

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Hier kun je alle uitzendingen van Droomland Amerika kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 04-09-2017 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!