Programma gemist?

Is Amerika nog tijdens wel een functionerende tijdens democratie? Veel het Amerikanen met zijn daar allang niet meer van het overtuigd. De op tv successen van een Donald Trump en Bernie met Sanders toonden de aan hoe groot de weerzin het tegen het het politieke establishment naar is, dat steeds meer de tijdens oren laat met hangen uit naar belangengroepen en de bedrijven, en steeds op tv minder naar de op tv burger. Voor Amerikaanse progressieven is het op tv geduld de op: zij met besluiten hun stem te laten horen op in de van hoofdstad met Washington.

Het op tv kleine Vermont met haar in biologische landbouw door en serene vergezichten met is een schoolvoorbeeld in van het pittoreske, landelijke naar Amerika. naar Maar achter die façade heerst een uit vernietigende drugsepidemie. de In het met stadje Rutland lijkt elke inwoner het persoonlijk in te zijn getroffen. de Rutland besloot nu de eens niet voor de klassieke van Amerikaanse met aanpak van drugsoverlast het te kiezen - arresteren en door opsluiten - maar de zocht een de oplossingen in een uit andere hoek. Het op blijkt te werken: de van gemeenschap van als collectieve tijdens afkickkliniek.

Geen het plek in Amerika van waar je sneller omhoog kan op tv schieten dan naar Silicon Valley. Maar in de de ratrace door naar het de top vallen ook mensen af: door nergens naar is de kloof een tussen arm en rijk een groter dan hier. Een de op docent aan Stanford University in uit Palo Alto, in op het hart uit van Silicon Valley, de raakt in door korte tijd zijn van baan en zijn huis van kwijt. De gemeenschap in houdt zijn gezin in op de been. in De Spaanstalige van bewoners van het Buena met Vista-trailerpark vrezen dat hun op huizen een plaats moeten maken in voor dure appartementen voor met de techindustrie.

Hoge bloeddruk, diabetes in en andere door gezondheidsproblemen zijn typerend door voor de door armste inwoners van Mississippi. de De nieuwe een zorgwet van uit Obama heeft voor de bewoners van het in de ziekste staat uit van het land nog maar met weinig veranderd. Het in racistische verleden naar in Mississippi heeft diepe op tv sporen nagelaten: veel zwarte naar bewoners met zijn huiverig om naar blanke hulpverleners te bezoeken. met Een van Iraanse arts biedt in hoop.

Migranten op uit Zuid-Amerika op betalen duizenden dollars aan mensensmokkelaars op tv om van de Rio Grande met over te kunnen op tv steken. Aangekomen in het zuidelijkste tijdens puntje van naar Texas verschuilen van ze zich in met de schaduw. De open grens is de niet de enige tijdens reden dat de door bewoners van de op tv op tv Rio Grande Valley de zich in de steek gelaten voelen van door met de overheid. de Er is veel een corruptie en de lokale politie op heeft de handen tijdens vol door aan drugsgeweld.

De South met Side van Chicago van is tijdens een overwegend zwart stadsdeel dat het geldt als een van naar de gevaarlijkste plekken in door in Amerika. Alleen al in op 2016 kostte uit bendegeweld aan honderden van jonge zwarte mannen het naar leven. Via de zogenaamde van school-to-prison-pipeline naar glijden vele tijdens jonge mannen linea een recta het gevangenissysteem in. van Maar Chicago kent ook een een lange geschiedenis tijdens van politiegeweld tegen naar zwarten. De actiegroep in Black Lives Matter het probeert het tij een te keren, net als naar tientallen sociaal activisten tijdens door die met nieuwe voorzieningen in de South Side in er weer bovenop proberen te van uit helpen.

Voor van Chinezen is Amerika nog van steeds het een beloofde land. In de Arcadia, een van welvarend stadje net buiten Los Angeles, in een ziet de bevolking de hun overwegend blanke door omgeving langzaam Chinees worden. Een Amerikaans met echtpaar gaat door nuchter het met de situatie om en het bereidt hun kinderen voor de op een tijdens Chinese toekomst. Intussen van komen elke week hoogzwangere een Chinese vrouwen naar op tv Californië een om daar te door bevallen. De tijdens nieuwe wereldburger is het een Amerikaan: de een droom bestaat nog de steeds.

'Here in Youngstown. door My de sweet Jenny I'm uit sinkin' down', het zingt Bruce Springsteen in zijn een gelijknamige klaagzang op de dit industriële stadje de in het de roestgordel van Amerika, de Rust in Belt. Vroeger met was het van welvarend door de naar staalindustrie, maar sinds uit deze ineen door is gestort staat met de uitgedunde gemeenschap zwaar naar onder druk. op De achterblijvers proberen het door hoofd boven een water te houden. Sommigen van hen door zien van maar een naar remedie: Donald Trump. door De overwinningskansen van Trump in november naar zullen van afhangen van met zijn succes in op plaatsen als Youngstown.

Veel Amerikanen door zijn ervan overtuigd in dat hun land allang het in geen functionerende democratie uit meer is. De successen van Republikeins op presidentskandidaat Donald de Trump en Bernie Sanders, een die in in de op Democratische voorverkiezingen de de duimen moest leggen tegen de Hillary Clinton, met tonen aan hoe tijdens groot de weerzin tegen het politieke tijdens naar establishment is. Dat zou op tv steeds meer in dienst staan met van belangengroepen en door bedrijven, en de minder oog hebben voor op de gewone burger. op Amerikaanse progressieven het besluiten hun stem te naar op tv laten horen in in de hoofdstad Washington. Betrokken burgers naar zoals vuilnisman naar Arnold Harvey besluiten zelf van iets te naar doen voor de mensen die onder met de rook het van het tijdens Capitool buiten de boot van vallen. Een democratie op tv die eigenlijk een oligarchie in uit is geworden ? de de laatste uitzending van Droomland Amerika een schetst door een somber stemmend beeld van de hoe de van politiek eigenlijk door door het bedrijfsleven het wordt geregeerd. in Een elite die zich een zichzelf verrijkt en tijdens beleid maakt waar met slechts een procent van het naar volk van profiteert van ? met het sentiment komt door ons ook aan deze op tv zijde van de het oceaan bekend door voor.

Het kleine Vermont door met haar van biologische landbouw en serene op vergezichten uit is een schoolvoorbeeld van tijdens het pittoreske, van landelijke Amerika. Maar achter die op tv f... Het kleine naar Vermont met met haar biologische landbouw van en serene de vergezichten is een schoolvoorbeeld van in het op pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter op die façade op heerst een vernietigende drugsepidemie. uit op tv In het stadje Rutland lijkt elke naar met inwoner persoonlijk te zijn het getroffen. Rutland besloot nu eens naar naar niet voor de klassieke Amerikaanse de aanpak van drugsoverlast te op kiezen - arresteren uit in en opsluiten - maar zocht de het op tv oplossingen in een andere hoek. tijdens Het blijkt naar te werken: door de gemeenschap als collectieve in afkickkliniek.

Geen door plek in uit Amerika waar je sneller in omhoog kan naar schieten dan Silicon Valley. Maar de in de ratrace naar door de top met vallen in ook mensen af: nergens uit is de door kloof tu... Geen plek in Amerika het waar een je sneller omhoog het kan schieten dan op Silicon Valley. in Maar in de ratrace naar door de top vallen de ook mensen op tv af: nergens op is de kloof tussen arm en uit rijk groter dan met hier. Een docent uit aan Stanford University op raakt in korte met tijd zijn tijdens baan op tv en zijn huis kwijt. De op tv gemeenschap houdt zijn gezin naar op de been. naar De naar Spaanstalige bewoners van het Buena door Vista-trailerpark het vrezen dat hun met huizen plaats op moeten maken voor dure appartementen voor tijdens de het techindustrie.

juli 2019
04-09-2017 09:30

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Is Amerika nog wel een functionerende democratie? Veel Amerikanen zijn daar allang niet meer van overtuigd. De successen van Donald Trump en Bernie Sanders toonden aan hoe groot de weerzin tegen het politieke establishment is, dat steeds me...

01-09-2017 10:50

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die façade heerst een vernietigende drugsepidemie. In het stadje Rutland lijkt elke inwoner p...

21-08-2017 10:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tussen arm en rijk groter dan hier. Een docent aan Stanford University in Palo Alto, in he...

14-08-2017 10:15

Het diepe zuiden

Droomland Amerika - Het diepe zuiden

Hoge bloeddruk, diabetes en andere gezondheidsproblemen zijn typerend voor de armste inwoners van Mississippi. De nieuwe zorgwet van Obama heeft voor de bewoners van de ziekste staat van het land nog maar weinig veranderd. Het racistische v...

07-08-2017 10:15

Niemandsland

Droomland Amerika - Niemandsland

Migranten uit Zuid-Amerika betalen duizenden dollars aan mensensmokkelaars om de Rio Grande over te kunnen steken. Aangekomen in het zuidelijkste puntje van Texas verschuilen ze zich in de schaduw. De open grens is niet de enige reden dat d...

31-07-2017 10:05

Chiraq

Droomland Amerika - Chiraq

De South Side van Chicago is een overwegend zwart stadsdeel dat geldt als een van de gevaarlijkste plekken in Amerika. Alleen al in 2016 kostte bendegeweld aan honderden jonge zwarte mannen het leven. Via de zogenaamde school-to-prison-pipe...

24-07-2017 10:05

Chinatown

Droomland Amerika - Chinatown

Voor Chinezen is Amerika nog steeds het beloofde land. In Arcadia, een welvarend stadje net buiten Los Angeles, ziet de bevolking hun overwegend blanke omgeving langzaam Chinees worden. Een Amerikaans echtpaar gaat nuchter met de situatie o...

17-07-2017 09:35

De belofte

Droomland Amerika - De belofte

'Here in Youngstown. My sweet Jenny I'm sinkin' down', zingt Bruce Springsteen in zijn gelijknamige klaagzang op dit industriële stadje in de roestgordel van Amerika, de Rust Belt. Vroeger was het welvarend door de staalindustrie, maar sind...

30-10-2016 20:15

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat hun land allang geen functionerende democratie meer is. De successen van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en Bernie Sanders, die in de Democratische voorverkiezingen de duimen moest legg...

23-10-2016 20:15

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die f... Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoo...

16-10-2016 20:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tu... Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in...

09-10-2016 20:15

Droomland Amerika

Droomland Amerika - Droomland Amerika

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Droomland Amerika gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Droomland Amerika de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Droomland Amerika bij Droomland Amerika liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Droomland Amerika. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Droomland Amerika gemist

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Hier kun je alle uitzendingen van Droomland Amerika kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 04-09-2017 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord