Programma gemist?

Is Amerika nog een een wel een functionerende democratie? op tv Veel Amerikanen het zijn daar allang niet meer van in op overtuigd. De successen van Donald Trump de en Bernie Sanders het toonden aan op tv hoe groot het de weerzin met tegen het politieke establishment is, dat uit tijdens steeds meer de met oren laat hangen naar belangengroepen een en bedrijven, een en steeds minder naar de met burger. van Voor Amerikaanse progressieven is een het op geduld op: zij besluiten hun stem in te de laten horen in de een hoofdstad uit Washington.

Het kleine Vermont met met haar het biologische landbouw de en serene vergezichten is een op tv schoolvoorbeeld van naar het pittoreske, landelijke Amerika. uit Maar uit achter die façade door heerst een vernietigende drugsepidemie. door In tijdens het stadje Rutland lijkt tijdens elke inwoner uit persoonlijk te zijn getroffen. naar Rutland besloot nu uit eens niet voor de door klassieke tijdens Amerikaanse aanpak van drugsoverlast door te kiezen - op tv arresteren en opsluiten - maar van zocht de door oplossingen van in een andere hoek. naar Het blijkt een te werken: de gemeenschap van als collectieve het afkickkliniek.

Geen uit plek in van Amerika waar je een sneller omhoog kan schieten dan door Silicon met Valley. Maar in de op ratrace naar een de top vallen ook mensen met af: nergens van is de kloof door tussen arm en naar rijk groter dan hier. uit Een docent aan Stanford door van University in Palo Alto, in van het hart van door Silicon Valley, raakt in tijdens van korte tijd zijn baan en zijn door door huis kwijt. De gemeenschap houdt het zijn gezin op de van been. van De Spaanstalige de bewoners van het tijdens Buena Vista-trailerpark vrezen dat van hun huizen plaats uit moeten maken voor dure tijdens appartementen voor de tijdens techindustrie.

Hoge bloeddruk, diabetes het en op tv andere gezondheidsproblemen zijn typerend een voor de armste inwoners tijdens tijdens van Mississippi. De uit nieuwe zorgwet van het Obama heeft voor op de bewoners van de ziekste staat door van het het land nog de maar weinig tijdens veranderd. Het racistische verleden in het Mississippi heeft diepe sporen het op nagelaten: veel zwarte bewoners zijn een huiverig op om blanke hulpverleners te bezoeken. Een een Iraanse van arts biedt uit hoop.

Migranten van uit Zuid-Amerika betalen duizenden dollars een aan uit mensensmokkelaars om de Rio Grande de over te kunnen naar steken. Aangekomen in door het zuidelijkste puntje een naar van Texas verschuilen ze zich in op op tv de schaduw. De open grens uit is de niet de enige een reden dat de bewoners het van de Rio Grande in Valley zich in de door steek gelaten uit voelen uit door de overheid. Er op tv is veel corruptie en van de in lokale politie heeft de handen vol een het aan drugsgeweld.

De South Side met van met Chicago is een overwegend de zwart stadsdeel dat op tv geldt als een door van de gevaarlijkste plekken in in Amerika. Alleen uit al op tv in 2016 kostte bendegeweld aan het honderden jonge zwarte het mannen door het leven. Via met de zogenaamde school-to-prison-pipeline naar glijden vele jonge van mannen linea recta naar het gevangenissysteem door in. Maar Chicago kent ook het een lange tijdens geschiedenis van politiegeweld tegen door zwarten. De actiegroep met Black Lives Matter met probeert het tij uit te keren, door net als tientallen sociaal activisten op tv die een met nieuwe op voorzieningen de South op tv Side er weer het bovenop proberen te in helpen.

Voor op Chinezen is Amerika nog door steeds het beloofde land. naar In een Arcadia, een uit welvarend stadje net buiten Los door Angeles, op ziet de bevolking hun uit overwegend blanke omgeving langzaam op tv Chinees worden. Een op tv Amerikaans echtpaar de gaat nuchter een met de situatie om in en bereidt hun kinderen voor op tv op een Chinese het toekomst. Intussen tijdens komen het elke week hoogzwangere het Chinese vrouwen naar op tv Californië om daar te bevallen. in De nieuwe op wereldburger is een uit Amerikaan: de met droom bestaat nog op tv steeds.

'Here in het Youngstown. My sweet het Jenny uit I'm sinkin' down', zingt Bruce tijdens Springsteen naar in zijn gelijknamige klaagzang uit op dit industriële stadje in uit met de roestgordel van Amerika, de de Rust Belt. Vroeger van was het welvarend tijdens door de in staalindustrie, maar sinds deze ineen tijdens is gestort staat de de de uitgedunde gemeenschap zwaar de onder druk. op De achterblijvers proberen het hoofd boven in op water te houden. een Sommigen van hen zien maar op tv een remedie: Donald Trump. op De door overwinningskansen van de Trump in november zullen de afhangen van door zijn succes in plaatsen door als Youngstown.

Veel de Amerikanen zijn de ervan overtuigd dat hun land in allang naar geen functionerende democratie meer op tv is. De successen met van Republikeins door presidentskandidaat Donald Trump en op Bernie Sanders, die in de in Democratische voorverkiezingen de uit op duimen moest leggen uit tegen Hillary Clinton, van tonen aan hoe groot de weerzin het tegen op het politieke establishment is. Dat door zou een steeds meer in dienst staan een van belangengroepen naar en bedrijven, met en minder oog hebben voor in de gewone burger. met Amerikaanse door progressieven besluiten hun naar stem te met laten horen in de hoofdstad naar Washington. Betrokken burgers zoals vuilnisman op Arnold Harvey besluiten met zelf iets het te doen voor naar de mensen die op tv onder de rook van van het Capitool buiten tijdens de boot vallen. op tv Een democratie de die eigenlijk een oligarchie naar op tv is geworden ? de van laatste uitzending op tv van Droomland Amerika op tv schetst een somber stemmend beeld de van naar hoe de politiek eigenlijk door het van bedrijfsleven wordt naar geregeerd. Een elite op die zich zichzelf verrijkt door en beleid een maakt waar slechts een naar in procent van het volk in van profiteert ? met het sentiment komt ons ook met aan deze zijde door door van de oceaan bekend tijdens voor.

Het van kleine Vermont met haar tijdens biologische landbouw en serene een vergezichten is een door schoolvoorbeeld door van het pittoreske, op tv landelijke Amerika. Maar achter die het f... Het op tv kleine naar Vermont met haar biologische landbouw en de serene vergezichten is op tv een op tv schoolvoorbeeld van met het pittoreske, landelijke op tv Amerika. Maar achter die façade heerst op tv een het vernietigende drugsepidemie. In naar het stadje Rutland lijkt in elke een inwoner persoonlijk te zijn getroffen. Rutland op besloot nu eens tijdens niet voor uit de klassieke op tv Amerikaanse aanpak van drugsoverlast te naar naar kiezen - arresteren en naar opsluiten - maar zocht van de oplossingen in een met andere hoek. Het een blijkt te werken: tijdens de gemeenschap uit als collectieve op afkickkliniek.

Geen op tv plek in naar Amerika waar je sneller omhoog kan door schieten dan uit Silicon Valley. op tv Maar in op de ratrace naar de in top vallen ook mensen af: op tv nergens tijdens is de kloof uit tu... Geen op plek in Amerika waar je sneller met omhoog kan schieten het dan Silicon Valley. tijdens Maar van in de ratrace naar een de van top vallen ook mensen af: tijdens nergens tijdens is de kloof een tussen arm en tijdens rijk groter dan hier. op Een docent aan door Stanford University raakt in korte met tijd zijn tijdens baan en een zijn huis kwijt. tijdens De gemeenschap op houdt zijn gezin op de een been. De Spaanstalige het bewoners van het het Buena Vista-trailerpark vrezen dat het de hun huizen plaats naar moeten maken voor dure appartementen voor op tv een de techindustrie.

september 2020
04-09-2017 09:30

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Is Amerika nog wel een functionerende democratie? Veel Amerikanen zijn daar allang niet meer van overtuigd. De successen van Donald Trump en Bernie Sanders toonden aan hoe groot de weerzin tegen het politieke establishment is, dat steeds me...

01-09-2017 10:50

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die façade heerst een vernietigende drugsepidemie. In het stadje Rutland lijkt elke inwoner p...

21-08-2017 10:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tussen arm en rijk groter dan hier. Een docent aan Stanford University in Palo Alto, in he...

14-08-2017 10:15

Het diepe zuiden

Droomland Amerika - Het diepe zuiden

Hoge bloeddruk, diabetes en andere gezondheidsproblemen zijn typerend voor de armste inwoners van Mississippi. De nieuwe zorgwet van Obama heeft voor de bewoners van de ziekste staat van het land nog maar weinig veranderd. Het racistische v...

07-08-2017 10:15

Niemandsland

Droomland Amerika - Niemandsland

Migranten uit Zuid-Amerika betalen duizenden dollars aan mensensmokkelaars om de Rio Grande over te kunnen steken. Aangekomen in het zuidelijkste puntje van Texas verschuilen ze zich in de schaduw. De open grens is niet de enige reden dat d...

31-07-2017 10:05

Chiraq

Droomland Amerika - Chiraq

De South Side van Chicago is een overwegend zwart stadsdeel dat geldt als een van de gevaarlijkste plekken in Amerika. Alleen al in 2016 kostte bendegeweld aan honderden jonge zwarte mannen het leven. Via de zogenaamde school-to-prison-pipe...

24-07-2017 10:05

Chinatown

Droomland Amerika - Chinatown

Voor Chinezen is Amerika nog steeds het beloofde land. In Arcadia, een welvarend stadje net buiten Los Angeles, ziet de bevolking hun overwegend blanke omgeving langzaam Chinees worden. Een Amerikaans echtpaar gaat nuchter met de situatie o...

17-07-2017 09:35

De belofte

Droomland Amerika - De belofte

'Here in Youngstown. My sweet Jenny I'm sinkin' down', zingt Bruce Springsteen in zijn gelijknamige klaagzang op dit industriële stadje in de roestgordel van Amerika, de Rust Belt. Vroeger was het welvarend door de staalindustrie, maar sind...

30-10-2016 20:15

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat hun land allang geen functionerende democratie meer is. De successen van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en Bernie Sanders, die in de Democratische voorverkiezingen de duimen moest legg...

23-10-2016 20:15

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die f... Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoo...

16-10-2016 20:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tu... Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in...

09-10-2016 20:15

Droomland Amerika

Droomland Amerika - Droomland Amerika

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Droomland Amerika gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Droomland Amerika de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Droomland Amerika bij Droomland Amerika liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Droomland Amerika. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Droomland Amerika gemist

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Hier kun je alle uitzendingen van Droomland Amerika kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 04-09-2017 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!