Programma gemist?

Is met Amerika nog wel een een functionerende democratie? Veel in Amerikanen zijn daar allang in niet meer een van overtuigd. De met successen een van Donald Trump op tv en Bernie Sanders toonden aan hoe naar groot de door weerzin tegen het politieke van tijdens establishment is, dat steeds op tv meer de oren laat hangen van naar door belangengroepen en bedrijven, en van steeds minder naar met de burger. Voor het Amerikaanse progressieven op is het naar geduld op: zij besluiten hun stem op te met laten horen in de hoofdstad het tijdens Washington.

Het kleine Vermont een op met haar biologische landbouw en de serene de vergezichten is een op schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. een Maar naar achter die van façade heerst een vernietigende drugsepidemie. In door het door stadje Rutland lijkt met elke inwoner persoonlijk te op tv zijn getroffen. Rutland besloot door nu eens niet een de voor de klassieke in Amerikaanse aanpak van drugsoverlast te kiezen het - arresteren en een door opsluiten - maar zocht de van oplossingen in een het andere hoek. Het blijkt de te werken: van de gemeenschap als collectieve met uit afkickkliniek.

Geen plek uit in uit Amerika waar je sneller omhoog kan op tv op schieten dan Silicon Valley. Maar uit in de op ratrace naar de een top vallen ook naar mensen af: nergens op tv is de kloof uit tussen arm en rijk een groter dan door hier. Een tijdens docent aan Stanford University een in Palo Alto, in het in hart van Silicon een op tv Valley, raakt in korte tijd zijn met baan op en zijn met huis kwijt. De gemeenschap op houdt zijn met gezin op de been. De Spaanstalige van bewoners naar van het Buena Vista-trailerpark vrezen tijdens dat door hun huizen plaats moeten uit maken voor dure appartementen het voor tijdens de techindustrie.

Hoge bloeddruk, een diabetes en andere in gezondheidsproblemen zijn tijdens typerend voor de armste inwoners met van van Mississippi. De nieuwe in zorgwet van Obama heeft naar voor de van bewoners van de ziekste staat van van het land naar nog maar in weinig met veranderd. Het racistische verleden de in Mississippi heeft diepe uit sporen nagelaten: op tv veel zwarte bewoners zijn huiverig op om met blanke hulpverleners uit te bezoeken. Een van Iraanse arts biedt tijdens hoop.

Migranten uit Zuid-Amerika een betalen duizenden dollars op aan mensensmokkelaars door om de op tv Rio Grande een over te kunnen de steken. Aangekomen in het zuidelijkste puntje op tv van Texas tijdens verschuilen tijdens ze zich in uit de schaduw. De open een grens is het niet de enige reden dat in de bewoners van in de met Rio Grande Valley zich de in de steek een gelaten voelen de door de overheid. Er is veel naar met corruptie en de lokale politie tijdens heeft de naar handen vol aan naar drugsgeweld.

De South Side tijdens tijdens van Chicago is een overwegend zwart de stadsdeel dat van geldt als met een van de tijdens gevaarlijkste plekken in in Amerika. Alleen al op in 2016 kostte bendegeweld naar aan honderden jonge zwarte van het mannen het leven. op Via de zogenaamde school-to-prison-pipeline glijden vele op tv jonge mannen de linea recta het naar gevangenissysteem in. Maar de Chicago kent ook tijdens een lange de geschiedenis van politiegeweld tegen van zwarten. De actiegroep Black met door Lives Matter probeert het tij te naar keren, net tijdens als tientallen tijdens sociaal activisten die met naar nieuwe het voorzieningen de South de Side er weer bovenop proberen uit te op tv helpen.

Voor in Chinezen is Amerika nog steeds op tv het door beloofde land. het In Arcadia, een welvarend stadje door net buiten Los Angeles, op met ziet de bevolking op tv hun overwegend blanke door omgeving langzaam Chinees worden. tijdens Een Amerikaans echtpaar gaat door nuchter met de situatie in om en tijdens bereidt hun kinderen voor tijdens op een Chinese tijdens naar toekomst. Intussen komen elke week door hoogzwangere Chinese een vrouwen naar Californië om daar met te bevallen. van De nieuwe wereldburger tijdens is een Amerikaan: het de droom op tv bestaat nog tijdens steeds.

'Here in een Youngstown. My sweet Jenny door van I'm sinkin' down', zingt tijdens Bruce Springsteen een in zijn gelijknamige klaagzang op dit op industriële stadje in met met de roestgordel van Amerika, naar de Rust Belt. het Vroeger was het welvarend van door de op staalindustrie, maar sinds de deze ineen een is gestort staat de uitgedunde gemeenschap naar zwaar onder druk. op een De achterblijvers proberen het in hoofd boven water een te houden. door Sommigen van hen zien maar op tv een remedie: Donald in Trump. De overwinningskansen van van Trump in een november naar zullen afhangen van zijn naar succes in plaatsen als naar Youngstown.

Veel Amerikanen zijn op tv ervan overtuigd op dat hun land in allang van geen functionerende democratie meer is. De in successen van Republikeins een een presidentskandidaat Donald Trump en Bernie Sanders, tijdens die in de van Democratische in voorverkiezingen de duimen moest leggen uit tegen naar Hillary Clinton, tonen aan hoe tijdens groot de uit weerzin tegen in het politieke establishment op is. Dat zou steeds meer tijdens in het dienst staan van belangengroepen op tv en bedrijven, en minder in oog hebben voor van de gewone een burger. van Amerikaanse progressieven besluiten hun stem te op laten horen uit in de hoofdstad de Washington. Betrokken burgers tijdens zoals vuilnisman Arnold Harvey besluiten tijdens zelf door iets te tijdens doen voor de mensen de die onder de tijdens rook van uit het Capitool buiten de boot naar vallen. Een democratie die door eigenlijk een door oligarchie is geworden in ? de op tv laatste uitzending van van Droomland Amerika schetst een somber met stemmend beeld uit van hoe het de politiek eigenlijk met door het bedrijfsleven wordt tijdens geregeerd. Een elite een die zich zichzelf naar verrijkt op tv en beleid maakt waar slechts in een procent van het het volk met van profiteert ? het de sentiment komt van ons ook aan deze tijdens zijde van de de oceaan bekend een voor.

Het kleine Vermont de met met haar biologische landbouw en serene tijdens vergezichten met is een schoolvoorbeeld van het tijdens pittoreske, landelijke in Amerika. Maar tijdens achter die f... Het tijdens kleine Vermont met haar met biologische landbouw en op serene van vergezichten is een schoolvoorbeeld tijdens van met het pittoreske, landelijke Amerika. naar Maar achter die uit façade heerst een vernietigende drugsepidemie. uit tijdens In het stadje Rutland lijkt tijdens elke inwoner op persoonlijk te zijn getroffen. Rutland in een besloot nu eens in niet voor de klassieke van Amerikaanse aanpak van drugsoverlast te de kiezen - arresteren tijdens en opsluiten met - maar zocht de van oplossingen in een uit het andere hoek. Het in blijkt te werken: tijdens de gemeenschap als een collectieve afkickkliniek.

Geen plek in van Amerika waar je met sneller van omhoog kan schieten de dan Silicon de Valley. Maar in de uit ratrace naar de het top vallen ook mensen af: op uit nergens is de kloof tu... door Geen plek in Amerika een tijdens waar je sneller omhoog in kan schieten dan Silicon met Valley. Maar in de de ratrace naar uit de met top vallen ook mensen door af: nergens is de tijdens kloof tussen arm en op tv rijk groter de dan hier. Een docent het aan de Stanford University raakt met in korte tijd zijn baan uit uit en zijn huis kwijt. De met gemeenschap houdt op zijn gezin op de been. naar de De Spaanstalige bewoners op van het Buena Vista-trailerpark het vrezen dat hun huizen plaats van moeten maken voor met met dure appartementen voor de op tv techindustrie.

februari 2018
04-09-2017 09:30

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Is Amerika nog wel een functionerende democratie? Veel Amerikanen zijn daar allang niet meer van overtuigd. De successen van Donald Trump en Bernie Sanders toonden aan hoe groot de weerzin tegen het politieke establishment is, dat steeds me...

01-09-2017 10:50

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die façade heerst een vernietigende drugsepidemie. In het stadje Rutland lijkt elke inwoner p...

21-08-2017 10:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tussen arm en rijk groter dan hier. Een docent aan Stanford University in Palo Alto, in he...

14-08-2017 10:15

Het diepe zuiden

Droomland Amerika - Het diepe zuiden

Hoge bloeddruk, diabetes en andere gezondheidsproblemen zijn typerend voor de armste inwoners van Mississippi. De nieuwe zorgwet van Obama heeft voor de bewoners van de ziekste staat van het land nog maar weinig veranderd. Het racistische v...

07-08-2017 10:15

Niemandsland

Droomland Amerika - Niemandsland

Migranten uit Zuid-Amerika betalen duizenden dollars aan mensensmokkelaars om de Rio Grande over te kunnen steken. Aangekomen in het zuidelijkste puntje van Texas verschuilen ze zich in de schaduw. De open grens is niet de enige reden dat d...

31-07-2017 10:05

Chiraq

Droomland Amerika - Chiraq

De South Side van Chicago is een overwegend zwart stadsdeel dat geldt als een van de gevaarlijkste plekken in Amerika. Alleen al in 2016 kostte bendegeweld aan honderden jonge zwarte mannen het leven. Via de zogenaamde school-to-prison-pipe...

24-07-2017 10:05

Chinatown

Droomland Amerika - Chinatown

Voor Chinezen is Amerika nog steeds het beloofde land. In Arcadia, een welvarend stadje net buiten Los Angeles, ziet de bevolking hun overwegend blanke omgeving langzaam Chinees worden. Een Amerikaans echtpaar gaat nuchter met de situatie o...

17-07-2017 09:35

De belofte

Droomland Amerika - De belofte

'Here in Youngstown. My sweet Jenny I'm sinkin' down', zingt Bruce Springsteen in zijn gelijknamige klaagzang op dit industriële stadje in de roestgordel van Amerika, de Rust Belt. Vroeger was het welvarend door de staalindustrie, maar sind...

30-10-2016 20:15

Het systeem

Droomland Amerika - Het systeem

Veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat hun land allang geen functionerende democratie meer is. De successen van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en Bernie Sanders, die in de Democratische voorverkiezingen de duimen moest legg...

23-10-2016 20:15

De plaag

Droomland Amerika - De plaag

Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoolvoorbeeld van het pittoreske, landelijke Amerika. Maar achter die f... Het kleine Vermont met haar biologische landbouw en serene vergezichten is een schoo...

16-10-2016 20:15

Palo Alto

Droomland Amerika - Palo Alto

Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in de ratrace naar de top vallen ook mensen af: nergens is de kloof tu... Geen plek in Amerika waar je sneller omhoog kan schieten dan Silicon Valley. Maar in...

09-10-2016 20:15

Droomland Amerika

Droomland Amerika - Droomland Amerika

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Droomland Amerika gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Droomland Amerika de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Droomland Amerika bij Droomland Amerika liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Droomland Amerika. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Droomland Amerika gemist

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Droomland Amerika, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Droomland Amerika gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Droomland Amerika? Hier kun je alle uitzendingen van Droomland Amerika kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 04-09-2017 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord