Programma gemist?

Voor Herman uit Finkers is ze tijdens als op tv de milde moeder die vlekken met tijdens een door 30 graden-wasje de laat verdwijnen. Maar een wat valt er nog meer naar over haar te naar zeggen?

Wilfred het Kemp spreekt door met actrice Joke Bruijs het in de Laurenitus- de en Elisabethkathedraal uit in Rotterdam. Joke door steekt nog altijd met vaak een kaars aan bij een Maria. 'Voor mensen die naar zijn overleden, in met het de eerste plaats uit mijn ouders, daarnaast voor vrienden in en bekenden door die het minder hebben.' Zelf naar heeft ze tijdens altijd meer gehad met uit Maria op tv dan met Jezus, door ook tijdens door haar jaren op de katholieke basisschool. van 'Zo'n beeld van het tijdens Maria met dat kleine kind Jezus op tv op een schoot, dat deed in me wel wat. in Het gaf in toch een gevoel van een geborgenheid.' Zelf is een ze vernoemd naar haar oma's naar (Joke Maria): uit 'Ik de vind Maria als naam ook erg in mooi. Ik ben op tv er echt een trots op.' van Bij haar ouders in thuis was tijdens haar vader katholieker dan haar moeder, met ook al in kende ze met bij haar thuis geen dwang naar uit om naar de kerk uit te gaan. 'Dat hoefde op tv van mijn het vader niet. in Het geloof was 'normaal' bespreekbaar, op tv zonder bekrompen te zijn. naar Misschien dat ik in er daarom met een goede van herinneringen aan terugdenk. Het op tv was toch ook vooral van gezellig, de mijn katholieke jeugd. Veel de gezelliger in ieder geval in op tv dan de openbare school naar waar ik later heenging.' op Bij op tv haar tweede huwelijk trouwde Joke bewust met voor op tv de kerk. 'Dat gaf toch door een een andere dimensie aan op tv die dag en aan mijn het huwelijk.' Toch met zou ze zichzelf tijdens niet als gelovig kwalificeren. uit 'Maar', zegt ze, op naar 'zoals mijn moeder op tv altijd zei: het kan uit zeker geen in kwaad.'

Annemiek uit Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. met tijdens Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. naar 'Mijn moeder heet het Maria, dat in is letterlijk waar een ik aan denk van als van ik aan Maria denk. Ikzelf naar heet op tv ook Maria, dat is van mijn derde naam. Belachelijk uit eigenlijk, dat je een als jongen Maria word in genoemd. uit Dat was normaal in in Tilburg.' in Jac. Goderie heeft weinig met uit Maria, op maar van het bedevaartsoord Lourdes was met hij diep in onder de in indruk. 'De op massaliteit was indrukwekkend en ook fraai. het Een beeld daar van met van Maria emotioneerde uit me een beetje.'

Vlak voor Kerst door spreekt uit Annemiek Schrijver met de vakbondsbestuurder Agnes Jongerius op tv in Den Bosch. de Ze is het geloof verloren op maar kan uit het niet een laten bij van iedere kerk die ze op passeert toch kaarsjes te door branden van voor mensen bij wie ze stil door wil staan. Zo van ook bij door haar ouders. "Mijn het ouders hebben tijdens het geloof tot het eind op van hun leven door echt het als steun gehad. Op een het ziekbed van mijn het moeder op heb ik eindeloos Maria-gedichten voor op haar voorgelezen. uit Ze een was een groot op Maria-fan"

Wilfred in Kemp spreekt met van schrijfster Nelleke Noordervliet in de het Laurentiuskathedraal de te Rotterdam. Nelleke is met in het naar naoorlogse Rotterdam gedoopt uit in de Sint Barbarakerk het en daar opgedragen op tv aan het Maria. Deze kerk in was zo kil en koud dat op tv een ze als baby bronchitis door heeft opgelopen en daar het bijna aan is overleden. in 'Maar het misschien heeft Maria mij een er met ook wel weer bovenop door geholpen.' Maria was altijd in onderdeel van haar met jeugd uit en haar opvoeding. Wanneer ze de naar Lourdes gaat is met met ze verbaast over de door aantallen mensen en door hoe de stad zowel heilig de als hoer uit is. 'Dat uit is typisch tijdens katholiek.' Mariabeelden doen het Nelleke aan vroeger tijdens denken, aan haar de jeugd. 'Maar het beeld op van haar uit klopt niet. Het is een geen Jiddische mama die door in de kerken een staat. En van ze kijkt altijd zo tijdens devoot. Dat door vind ik de jammer.'

CDA-politica Mona het Keijzer heeft met jarenlang niets met uit Maria: bij haar thuis is uit het een een gewoonte, van maar zelfs die van moet van ver komen. Geboren in de 1968 een hoeft ze van haar ouders uit een niet aan alle kerkelijke verplichtingen te op tv voldoen. 'Het' een hoort in erbij, en Maria ook. Totdat in ze bij haar huwelijk op in met de Vincentiuskerk in opeens knielend voor tijdens Maria zit. Voor haar niet eens in zozeer om voor van een kinderen te bidden van (zoals de mores is), maar zij een ervaart uit er opeens iets van Maria's op zeggingskracht. Als uit ze zelf moeder door is, wordt uit Maria echt een van bron van troost. Dat heeft tijdens ook met tijdens het met ouder worden te van maken. 'Wanneer je ouder wordt de en kinderen met krijgt wordt in je opeens met verlies geconfronteerd, op of in ieder naar geval met de de mogelijkheid daarvan. Dat van heeft me doen tijdens inzien dat Maria naar er is voor van ons; als troosteres, als met moeder. Daarbij hebben door ze in van de kerk op nooit de lelijkste vrouwen als in Maria gekozen, en naar esthetiek kan tijdens ook troostrijk zijn.' van Ook zij de ervaart Maria de als iets bijzonders de in Volendam: 'In Volendam houden in we erg door veel van elkaar, naar maar we spreken dat nooit op uit. Maria is door door dan voor ons echt een op uitlaatklep'.

Wilfred een Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam van Rosie in een de Laurentiuskathedraal uit in Rotterdam. Rosie groeide tot uit haar negende een jaar op een in haar geboorteland naar Kameroen, hierna emigreerde ze naar naar in Nederland. Ze gaat regelmatig naar een de een pinkstergemeente, waar Maria met geen grote rol op tv speelt. 'Dat staat in volgens mij niet op op de preekagenda. naar Het is niet echt van een hip onderwerp.' van Jezus staat de voor Rosie centraal in haar van geloof, maar het het is niet zo met dat met Maria totaal onbelangrijk is. Ze vind door in het wel iets hebben, het de fascineert haar. op 'Ik vind het mooi als van er preken over in haar gaan. tijdens Ze naar was superjong toen ze met zwanger werd.' Als een kind is met Rosie erg vrij opgevoed, ook als van het om van geloof van gaat. Haar oma was protestants, naar haar opa katholiek. in Ze mocht in uit Kameroen kiezen met met wie ze mee naar van de kerk ging. een Dan ging ze door met in haar opa mee, het waar de meeste op muziek werd gespeeld. Ze heeft de dan ook met vrij weinig met het kerklabels, want de naar katholieke in kerk van haar op tv opa lijkt sprekend op de op tv pinkstergemeente die op ze nu bezoekt. 'Katholieken zien een Maria ook in anders dan protestanten, van daar met heb ik niets mee. met Sommige mensen vallen haar ook uit aan. door Voor mij op tv is Maria iemand door uit de Bijbel waar je door niet omheen een kunt. Ik een ken haar al mijn hele met leven.'

De Brabantse met troubadour Gerard van Maasakkers op heeft nog uit steeds veel met Maria. van met De Mariadevotie is naar hem met de paplepel ingegeven. In het huize Maasakkers van werden vroeger op aan de lopende band Marialiedjes de tijdens gezongen. Inmiddels heeft op Gerard weinig tot het niets meer met de de katholieke kerk een als geloofsinstituut. Maar Mariaverering blijft in voor door hem een belangrijk thema in in leven een en werk.

Bij de het schrijven van een Marialied op tv voor kinderen in kwam door een soort ommekeer en hield het ze in zich weer bezig met met haar wortels en met met de betekenis van Maria de in haar leven. naar in Ze roept Maria tijdens niet aan, maar ze is wel op een voorbeeld een voor van haar van een krachtige vrouw. Met op tv door Maria is voor een Elly ook de schoonheid en de het poëzie weer terug op tv in op tv het geloof. Maria veranderde haar naar beeld op tv van God: van die kan ze nu ook als door moeder zien. in Sinds drie een jaar speelt Elly uit mee in door het theatermuziekstuk 'De op tv Mariamonologen'.

Voor het Herman Finkers is Maria als van de milde met moeder van die vlekken met een 30 gradenwasje in laat verdwijnen. Maar van wat valt uit er nog meer op tv over haar een te zeggen?

Annemiek in Schrijver spreekt met met acteur/zanger Frank Sanders het in de de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders een komt uit een door reformatorisch gezin, waar uit Maria geen grote een rol speelde. een In eerste instantie had met hij zelf weinig in met het het geloof, maar met toen hij trouwde met Jos Brink met het werd zijn interesse weer de aangewakkerd. Maria in stond soms in de de preken van tijdens Jos centraal. Maria geeft troost, op volgens Frank, uit en in deze het tijd kunnen we dat goed in van gebruiken.

Bij het schrijven op van een Marialied de voor door kinderen kwam een door soort ommekeer uit en hield ze naar zich weer bezig met naar haar wortels en op tv met de de betekenis van Maria in een haar leven. uit Ze roept Maria niet in aan, maar tijdens ze is wel een voorbeeld van het een krachtige de vrouw met voor haar. Met in Maria is voor met Elly ook de schoonheid in en de poëzie in weer terug in tijdens het geloof. Maria veranderde van haar beeld van uit God: met die kan ze nu uit ook als moeder uit zien. Sinds drie jaar speelt op tv Elly een mee in het theater-muziekstuk 'De van in Mariamonologen'.

Mariaverhalen van Mario in Raadwijk en Rudolf uit Westerlink vanuit van De tijdens Krijtberg, RK Kerk van met de heilige Franciscus Xaverius in de een Amsterdam.

Wilfred Kemp spreekt op tv met jazzzangeres het Ntjam Rosie in een de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. door Rosie groeide tot uit haar negende een jaar naar op in haar met geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze op naar Nederland. Ze door gaat regelmatig naar een de tijdens pinkstergemeente, waar Maria geen grote rol op speelt. een 'Dat staat volgens op mij niet op de preekagenda. het Het is in niet echt een op tv hip onderwerp.' naar Jezus staat voor Rosie de centraal in tijdens haar geloof, maar het een is niet zo dat een Maria door totaal onbelangrijk is. Ze vind uit het wel iets op hebben, het met fascineert haar. 'Ik vind tijdens het mooi als op er naar preken over haar gaan. Ze de was superjong tijdens toen ze zwanger het werd.' Als tijdens kind is Rosie erg de vrij opgevoed, ook van als het om tijdens geloof gaat. Haar met oma was protestants, tijdens haar opa katholiek. Ze met naar mocht in Kameroen in kiezen met wie ze op tv meeging naar de kerk. Dan van op tv ging ze met de haar opa mee, omdat met er in de katholieke een kerk de naar meeste muziek werd gespeeld. het Ze naar heeft dan ook vrij weinig het met in kerklabels, want de katholieke kerk van met haar tijdens opa lijkt op tv sprekend op de door pinkstergemeente die ze nu bezoekt. tijdens 'Katholieken zien Maria ook tijdens anders dan protestanten, op tv daar van heb ik niets op mee. Sommige een mensen vallen haar ook aan. Voor van mij is naar Maria van iemand uit de Bijbel om wie op tv je tijdens niet heen tijdens kunt. Ik ken haar al mijn door hele op leven.'

Anny van komt nog steeds met enige uit van regelmaat in de kerk, vooral bij uit op speciale gelegenheden als het begrafenissen of trouwerijen. uit Dan steekt ze op altijd een kaars op. De tijdens Mariakerk verderop in van het dorp het is de kerk waar ze op in haar jeugd in altijd een met haar ouders op tv naartoe ging: ze woont door er vlakbij in op tv de buurt. tijdens In 2012 en tijdens 2014 had uit Anny slechte jaren: in het in eerste met jaar overleden er familie en vrienden, in in op tv het tweede jaar werd bij op tv in haar borstkanker geconstateerd. Op die momenten in putte zij troost naar uit het een aansteken van op tv een kaarsje bij met Maria.

november 2018
10-04-2018 16:10

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is ze als de milde moeder die vlekken met een 30 graden-wasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

03-04-2018 16:45

Joke Bruijs

Mijn Maria - Joke Bruijs

Wilfred Kemp spreekt met actrice Joke Bruijs in de Laurenitus- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke steekt nog altijd vaak een kaars aan bij Maria. 'Voor mensen die zijn overleden, in de eerste plaats mijn ouders, daarnaast voor vriend...

27-03-2018 16:45

Jac. Goderie

Mijn Maria - Jac. Goderie

Annemiek Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet Maria, dat is letterlijk waar ik aan denk als ik aan Maria denk. Ikzelf heet ook Maria, dat is mijn derde naam. Belachelijk e...

20-03-2018 16:45

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Vlak voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsjes te branden voor mensen bij wie ze stil wil staan...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 10-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord