Programma gemist?

Voor Herman met Finkers het is ze als de met milde moeder die vlekken met tijdens een naar 30 graden-wasje een laat verdwijnen. Maar wat valt een er nog van meer over uit haar te zeggen?

Wilfred Kemp spreekt de met actrice in Joke naar Bruijs in de Laurenitus- en van Elisabethkathedraal in op tv Rotterdam. Joke een steekt nog altijd vaak door een kaars aan een bij Maria. de 'Voor mensen die zijn overleden, in de de naar eerste plaats mijn ouders, daarnaast uit voor vrienden naar en bekenden die een het naar minder hebben.' Zelf op tv heeft ze altijd in meer gehad met in Maria dan met Jezus, op tv ook tijdens uit haar jaren op de katholieke op tv basisschool. 'Zo'n beeld van het Maria met dat tijdens kleine kind Jezus uit op schoot, op tv dat deed me wel een wat. Het gaf tijdens toch op tv een gevoel op van geborgenheid.' Zelf is een ze vernoemd het naar haar oma's (Joke uit Maria): 'Ik door vind Maria als naam ook het erg mooi. naar Ik ben er echt trots op op.' de Bij haar ouders van thuis was haar vader met katholieker dan haar door moeder, ook van al kende ze bij het haar de thuis geen dwang om naar de op op tv kerk te gaan. een 'Dat hoefde van mijn vader op niet. Het geloof op was 'normaal' in bespreekbaar, zonder bekrompen te zijn. naar Misschien naar dat ik er naar daarom met goede uit herinneringen aan terugdenk. Het was de toch ook op vooral gezellig, mijn katholieke de jeugd. Veel gezelliger een in ieder geval in dan de uit openbare school waar het ik later heenging.' op Bij haar tweede huwelijk een trouwde Joke bewust naar van voor de kerk. 'Dat gaf van toch een andere dimensie in in aan die dag en aan tijdens mijn huwelijk.' naar Toch zou ze zichzelf met niet als door gelovig kwalificeren. op tv 'Maar', zegt ze, 'zoals mijn op tv moeder door altijd zei: het kan zeker geen met naar kwaad.'

Annemiek tijdens Schrijver spreekt met columnist/presentator op tv Jac. naar Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. in 'Mijn moeder tijdens heet Maria, dat is met met letterlijk waar ik aan denk van als ik tijdens aan Maria denk. Ikzelf heet uit ook Maria, dat een is mijn het derde naam. Belachelijk op eigenlijk, dat je als in jongen Maria word met genoemd. Dat was een normaal in met Tilburg.' Jac. op Goderie heeft weinig met Maria, op tv maar door van het bedevaartsoord Lourdes uit was naar hij diep onder de indruk. 'De in massaliteit was de indrukwekkend en ook met fraai. Een beeld daar tijdens van van Maria emotioneerde me het een beetje.'

Vlak voor Kerst de spreekt van Annemiek Schrijver met met vakbondsbestuurder Agnes tijdens Jongerius in Den Bosch. Ze het is het geloof met verloren maar kan een het met niet laten bij iedere de kerk die ze passeert het toch kaarsjes te branden het op voor mensen bij wie tijdens ze stil wil op staan. Zo ook bij tijdens haar ouders. "Mijn ouders een hebben uit het geloof tot het een eind van hun in leven echt als steun uit gehad. de Op het ziekbed van in mijn moeder heb het ik eindeloos Maria-gedichten tijdens voor van haar voorgelezen. Ze was op tv een groot tijdens Maria-fan"

Wilfred met Kemp spreekt met met schrijfster Nelleke Noordervliet tijdens in de het Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke tijdens is in uit het naoorlogse Rotterdam uit gedoopt in de Sint Barbarakerk en op tv daar opgedragen aan door Maria. Deze tijdens kerk was zo kil het en koud door dat in ze als baby een bronchitis heeft opgelopen door en daar bijna aan in is overleden. 'Maar misschien heeft met tijdens Maria mij er ook wel het weer bovenop geholpen.' door Maria tijdens was altijd onderdeel van haar jeugd naar en haar opvoeding. een Wanneer ze tijdens naar Lourdes door gaat is ze verbaast door over de het aantallen mensen op tv en hoe de stad een zowel heilig als op hoer is. 'Dat door is typisch katholiek.' Mariabeelden doen het Nelleke aan vroeger op denken, aan het haar jeugd. een 'Maar het uit beeld van haar op tv klopt niet. Het is door geen Jiddische mama die in op tv de kerken het staat. En ze uit kijkt altijd zo op devoot. Dat vind ik met op jammer.'

CDA-politica Mona Keijzer uit heeft jarenlang een niets met Maria: in bij haar thuis is op tv het naar een gewoonte, maar naar zelfs die moet van van ver komen. Geboren in door 1968 door hoeft ze van haar ouders met niet van aan alle kerkelijke verplichtingen tijdens te voldoen. 'Het' hoort het een erbij, en Maria ook. uit Totdat ze tijdens bij haar huwelijk in door de Vincentiuskerk opeens knielend voor tijdens de Maria zit. Voor haar niet eens de in zozeer om voor kinderen te bidden van (zoals de naar mores is), maar op zij ervaart er de opeens iets van Maria's tijdens zeggingskracht. op tv Als ze zelf tijdens moeder is, naar wordt Maria echt een bron in van troost. het Dat heeft ook met het het in ouder worden te maken. 'Wanneer je een de ouder wordt en kinderen in krijgt wordt op je opeens met verlies geconfronteerd, uit of in een ieder geval met de mogelijkheid met daarvan. Dat heeft op tv in me doen inzien dat op tv Maria er naar is voor ons; als in troosteres, als moeder. Daarbij de hebben ze door in de kerk nooit een de lelijkste vrouwen als de Maria gekozen, het en in esthetiek kan ook troostrijk tijdens zijn.' Ook door zij ervaart Maria als iets op bijzonders in Volendam: naar 'In met Volendam houden we erg veel van met door elkaar, maar we spreken dat nooit uit de uit. Maria is op tv dan voor ons echt een op tv uitlaatklep'.

Wilfred Kemp een spreekt met jazzzangeres het Ntjam in Rosie in de in Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot op tv de haar negende jaar op in naar haar het geboorteland Kameroen, hierna door emigreerde ze naar Nederland. Ze met gaat regelmatig het naar een pinkstergemeente, waar Maria het geen grote rol op tv speelt. op 'Dat staat volgens mij niet uit de op de preekagenda. Het van is niet echt een hip in onderwerp.' Jezus van staat voor naar Rosie centraal in in haar geloof, maar met het is niet zo dat door Maria van totaal onbelangrijk is. Ze vind op het wel met iets hebben, het tijdens fascineert haar. 'Ik in vind het mooi als in er preken de over haar van gaan. Ze was superjong toen op ze zwanger werd.' een Als kind is de van Rosie erg vrij opgevoed, ook naar als het om op geloof gaat. Haar oma tijdens was protestants, de haar opa tijdens katholiek. Ze mocht in tijdens Kameroen kiezen met wie tijdens ze mee een naar de op kerk ging. de Dan ging ze met op haar opa mee, waar de met meeste door muziek werd gespeeld. het Ze heeft dan ook de vrij weinig door met kerklabels, want de katholieke naar kerk van haar door opa in lijkt sprekend op het de pinkstergemeente die ze nu tijdens bezoekt. 'Katholieken een zien het Maria ook anders naar dan protestanten, daar door heb ik niets mee. het Sommige mensen de vallen haar ook aan. Voor een mij uit is Maria iemand uit tijdens de Bijbel in waar je niet het omheen kunt. Ik ken haar het al met mijn hele leven.'

De door Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers met heeft nog de steeds veel met naar Maria. De Mariadevotie het is hem op tv met de paplepel ingegeven. van In huize Maasakkers werden het op vroeger aan de lopende naar band Marialiedjes het gezongen. Inmiddels heeft het Gerard weinig tot niets op tv meer met door de katholieke kerk als geloofsinstituut. Maar op tv Mariaverering blijft in voor door hem een belangrijk van thema in leven en op tv werk.

Bij het het schrijven naar van een Marialied met voor kinderen kwam een soort ommekeer een en hield ze de zich naar weer bezig met tijdens haar wortels en met door de betekenis van Maria het in haar leven. op tv naar Ze roept Maria tijdens niet aan, maar op tv ze is wel een voorbeeld door voor haar uit van een krachtige vrouw. met Met Maria tijdens is voor het Elly ook de schoonheid naar en de poëzie weer op terug in het geloof. van door Maria veranderde haar door beeld van God: die kan ze door op tv nu ook als moeder uit zien. Sinds drie jaar speelt van Elly uit mee in een het theatermuziekstuk 'De een Mariamonologen'.

Voor Herman tijdens Finkers is uit Maria als de milde moeder het met die vlekken met een 30 naar gradenwasje laat verdwijnen. Maar tijdens wat in valt er nog meer van over haar te door zeggen?

Annemiek op Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank het Sanders in de de Vredeskerk te in Amsterdam. Frank Sanders komt met door uit een reformatorisch gezin, waar in Maria geen grote rol op een speelde. In eerste instantie naar had hij zelf op weinig met het geloof, maar door door toen hij trouwde met Jos Brink uit het werd zijn interesse weer aangewakkerd. naar Maria stond soms in de van de preken van Jos centraal. tijdens Maria geeft tijdens troost, volgens Frank, en in in deze met tijd kunnen we dat uit goed een gebruiken.

Bij het het schrijven uit van een Marialied voor kinderen kwam het een met soort ommekeer op tv en hield ze zich weer bezig een met haar de wortels en naar met de betekenis van op Maria de in haar leven. Ze roept uit Maria niet aan, maar tijdens ze is wel een door een voorbeeld van het een krachtige vrouw voor in haar. Met tijdens Maria is voor Elly ook de de schoonheid uit en de naar poëzie weer terug op in het geloof. tijdens Maria veranderde haar beeld van tijdens God: die kan van ze door nu ook als moeder zien. tijdens Sinds drie met jaar speelt Elly mee van in op tv het theater-muziekstuk 'De naar Mariamonologen'.

Mariaverhalen met van Mario Raadwijk op en Rudolf op Westerlink vanuit De Krijtberg, een RK Kerk van van de heilige Franciscus Xaverius een in door Amsterdam.

Wilfred naar Kemp spreekt in met jazzzangeres Ntjam Rosie in uit de naar Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot naar haar negende jaar een op naar in haar geboorteland op Kameroen, hierna emigreerde naar ze naar Nederland. een Ze gaat regelmatig uit naar een pinkstergemeente, waar op Maria geen grote uit rol speelt. 'Dat door staat volgens mij uit niet met op de preekagenda. Het is niet tijdens echt op tv een hip onderwerp.' Jezus staat een van voor Rosie centraal in haar geloof, uit maar naar het is niet tijdens zo dat Maria het totaal onbelangrijk is. van Ze vind het wel door iets hebben, het fascineert naar in haar. 'Ik vind het uit mooi als er preken tijdens over haar gaan. Ze tijdens was superjong toen in ze het zwanger werd.' Als kind in is het Rosie erg vrij naar opgevoed, ook als het uit om geloof gaat. Haar tijdens oma was protestants, de haar opa katholiek. op Ze mocht in de Kameroen kiezen door met wie uit ze meeging naar de tijdens kerk. Dan ging het ze met haar opa uit mee, van omdat er in de in katholieke kerk de de meeste muziek werd gespeeld. een Ze het heeft dan ook vrij weinig met een kerklabels, van want de katholieke in kerk van haar opa lijkt tijdens sprekend op op de een pinkstergemeente die ze nu bezoekt. 'Katholieken met zien Maria op tv ook anders op tv dan protestanten, daar in heb ik niets mee. Sommige uit mensen vallen op tv haar ook naar aan. Voor op tv mij is Maria iemand uit op de Bijbel om wie tijdens je niet op tv heen kunt. Ik ken in haar al mijn door naar hele leven.'

Anny de komt nog steeds met enige naar regelmaat in op de kerk, vooral bij met speciale gelegenheden als uit uit begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt tijdens ze door altijd een kaars op. in De Mariakerk verderop in het het dorp een is de kerk waar het ze in haar uit jeugd altijd met haar met op tv ouders naartoe ging: ze woont door er vlakbij in de in buurt. van In 2012 en 2014 het had Anny slechte op tv jaren: in het eerste op tv jaar overleden er met tijdens familie en vrienden, in van het tweede jaar werd bij naar haar op borstkanker geconstateerd. in Op die momenten putte op tv zij troost uit met het aansteken van een kaarsje door bij van Maria.

juni 2018
10-04-2018 16:10

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is ze als de milde moeder die vlekken met een 30 graden-wasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

03-04-2018 16:45

Joke Bruijs

Mijn Maria - Joke Bruijs

Wilfred Kemp spreekt met actrice Joke Bruijs in de Laurenitus- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke steekt nog altijd vaak een kaars aan bij Maria. 'Voor mensen die zijn overleden, in de eerste plaats mijn ouders, daarnaast voor vriend...

27-03-2018 16:45

Jac. Goderie

Mijn Maria - Jac. Goderie

Annemiek Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet Maria, dat is letterlijk waar ik aan denk als ik aan Maria denk. Ikzelf heet ook Maria, dat is mijn derde naam. Belachelijk e...

20-03-2018 16:45

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Vlak voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsjes te branden voor mensen bij wie ze stil wil staan...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 10-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord