Programma gemist?

Seizoen met 2 - Religieus magazine: Agnes door Jongerius: uit Vlak voor kerst spreekt Annemiek een Schrijver met in vakbondsbestuurder op Agnes Jongerius in Den Bosch. naar Ze is het de geloof verloren, maar kan het het niet laten het een bij iedere kerk die ze met passeert toch op tv kaarsjes te een branden voor mensen het bij wie ze stil wil uit staan. tijdens Zo ook bij haar van ouders.

Wilfred Kemp spreekt de met schrijfster Nelleke op Noordervliet op in de in Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is op tv in het naoorlogse Rotterdam het gedoopt in door de door Sint Barbarakerk en daar opgedragen uit aan Maria. van Deze kerk was door zo kil en door koud dat ze als baby in op bronchitis heeft opgelopen van en daar bijna aan op tv is overleden. 'Maar tijdens misschien heeft Maria mij er met ook wel het weer bovenop geholpen.' een Maria was met altijd onderdeel van het haar jeugd en haar opvoeding. op Wanneer door ze naar Lourdes gaat tijdens is van ze verbaast over de aantallen van mensen en hoe een de stad naar zowel heilig als hoer is. een 'Dat is naar typisch op katholiek.' Mariabeelden doen Nelleke aan op tv vroeger denken, aan op haar jeugd. 'Maar naar het beeld van haar op klopt niet. Het door is geen de Jiddische de mama die in de de kerken staat. naar En ze kijkt altijd zo devoot. met Dat uit vind ik op tv jammer.'

CDA-politica Mona in Keijzer heeft op tv jarenlang niets met Maria: door bij haar thuis is naar uit het een gewoonte, maar de zelfs die tijdens moet van ver in komen. Geboren in 1968 de hoeft ze van door haar ouders naar niet aan alle kerkelijke door verplichtingen te door voldoen. 'Het' hoort erbij, en Maria tijdens tijdens ook. Totdat ze bij haar de huwelijk in de Vincentiuskerk van opeens naar knielend voor op Maria zit. Voor naar haar niet eens zozeer om voor het kinderen te met bidden op (zoals de mores is), maar met zij ervaart er op tv opeens iets de van Maria's tijdens zeggingskracht. Als ze zelf op moeder is, wordt de Maria echt een bron van tijdens troost. Dat uit heeft ook met uit het ouder door worden te maken. 'Wanneer je tijdens ouder wordt en van tijdens kinderen krijgt wordt je op opeens met op verlies geconfronteerd, of in naar ieder geval een met de mogelijkheid met daarvan. Dat heeft me doen een inzien op dat Maria er is voor ons; op als een troosteres, als op moeder. Daarbij hebben ze op in de door kerk nooit de lelijkste tijdens vrouwen als Maria gekozen, en het esthetiek kan in ook troostrijk op zijn.' Ook zij met ervaart Maria als iets bijzonders naar in Volendam: met 'In Volendam op houden we erg op tv veel van in elkaar, maar we spreken dat nooit van uit. Maria tijdens is tijdens dan voor ons echt door een uitlaatklep'.

Wilfred van Kemp spreekt met jazzzangeres op Ntjam Rosie in de een Laurentiuskathedraal op tv in Rotterdam. Rosie groeide tot van haar negende jaar een op in haar in geboorteland het Kameroen, hierna emigreerde ze naar naar Nederland. Ze van gaat regelmatig naar een tijdens in pinkstergemeente, waar Maria geen grote rol de speelt. 'Dat op staat op tv volgens mij niet op tv op de preekagenda. Het de is niet echt een op tv hip onderwerp.' Jezus staat uit op voor Rosie centraal in haar geloof, de maar het is door niet zo dat op tv Maria totaal tijdens onbelangrijk is. Ze door vind het naar wel iets hebben, het fascineert uit haar. tijdens 'Ik vind het mooi het als er preken in over haar het gaan. Ze was superjong door toen ze zwanger werd.' de naar Als kind is Rosie erg door vrij opgevoed, ook als de op tv het om geloof gaat. Haar oma tijdens was het protestants, haar opa katholiek. door Ze mocht de in Kameroen kiezen met uit wie ze mee naar naar de kerk ging. een Dan met ging ze met haar opa het mee, door waar de meeste muziek werd uit gespeeld. tijdens Ze heeft dan ook vrij door weinig met kerklabels, de want tijdens de katholieke kerk van haar op tv uit opa lijkt sprekend op de tijdens pinkstergemeente op tv die ze nu bezoekt. uit 'Katholieken zien Maria ook een anders dan een protestanten, daar tijdens heb ik niets mee. Sommige op tv mensen in vallen haar ook aan. Voor met mij is Maria tijdens iemand uit de uit Bijbel waar met je niet omheen kunt. van Ik ken haar al de mijn hele op tv leven.'

De Brabantse troubadour een een Gerard van Maasakkers heeft nog het steeds veel met Maria. van op tv De Mariadevotie is hem met de de paplepel tijdens ingegeven. In huize Maasakkers werden met vroeger aan de op lopende band Marialiedjes op tv gezongen. Inmiddels een heeft door Gerard weinig tot het niets meer met de katholieke het kerk als geloofsinstituut. Maar het uit Mariaverering blijft voor hem een van belangrijk thema in op tv leven en het werk.

Bij in het schrijven van een Marialied op voor kinderen kwam in een een soort ommekeer en op tv hield ze zich naar weer bezig met haar in wortels en met de het op tv betekenis van Maria in haar op tv leven. Ze roept Maria het niet aan, in maar ze is een wel een voorbeeld op tv voor op haar van een krachtige vrouw. Met door Maria is een voor van Elly ook de schoonheid en de tijdens poëzie met weer terug in het geloof. de Maria de veranderde haar van beeld van God: die kan ze tijdens nu de ook als door moeder zien. Sinds drie de jaar speelt de Elly mee in uit het theatermuziekstuk 'De de Mariamonologen'.

Voor Herman Finkers naar naar is Maria als de een milde moeder die uit vlekken met een 30 van gradenwasje de laat verdwijnen. Maar het wat valt er nog op meer over van haar te zeggen?

Annemiek Schrijver uit spreekt met naar acteur/zanger Frank Sanders in uit de in Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders in komt uit een naar reformatorisch gezin, waar Maria van op tv geen grote rol speelde. In eerste in instantie had hij in zelf naar weinig met het geloof, het maar toen hij de trouwde met Jos tijdens Brink werd met zijn interesse weer aangewakkerd. de Maria stond soms van in de preken van met Jos centraal. de Maria het geeft troost, volgens Frank, en uit in deze tijd in kunnen met we dat goed naar gebruiken.

Bij van het schrijven op tv van een Marialied voor kinderen kwam op tv op een soort ommekeer en met hield ze een zich weer bezig het met haar wortels tijdens en met de betekenis van Maria op tv in op haar leven. Ze in roept Maria niet aan, maar een naar ze is wel een voorbeeld van met een door krachtige vrouw voor haar. tijdens Met met Maria is voor met Elly ook de in schoonheid en de poëzie weer terug uit in het geloof. het Maria veranderde op tv haar beeld van God: door op tv die kan ze een nu ook als moeder zien. van Sinds drie jaar speelt tijdens tijdens Elly mee in het theater-muziekstuk door 'De door Mariamonologen'.

Mariaverhalen naar van Mario uit Raadwijk en Rudolf Westerlink uit vanuit De Krijtberg, RK Kerk tijdens van in de heilige Franciscus Xaverius een in op Amsterdam.

Wilfred door Kemp spreekt met door jazzzangeres Ntjam Rosie in het de Laurentiuskathedraal in op Rotterdam. op tv Rosie groeide tot haar negende jaar een uit op in haar een geboorteland Kameroen, hierna uit emigreerde ze naar Nederland. Ze uit gaat regelmatig naar uit een uit pinkstergemeente, waar Maria geen grote rol op speelt. 'Dat in staat volgens mij van niet op de de preekagenda. door Het is niet echt een hip in tijdens onderwerp.' Jezus staat voor Rosie de centraal in haar geloof, door een maar het is uit niet zo dat Maria totaal onbelangrijk de is. Ze vind in het wel door iets hebben, in het fascineert naar haar. 'Ik vind het mooi in als er preken over door haar gaan. naar Ze was superjong door toen ze naar zwanger werd.' Als kind op tv is de Rosie erg vrij opgevoed, ook als door met het om geloof gaat. Haar in oma naar was protestants, haar opa katholiek. Ze met mocht een in Kameroen kiezen een met wie ze meeging naar tijdens de kerk. de Dan ging ze door met haar opa in mee, omdat er op tv in de katholieke met kerk van de meeste muziek werd een gespeeld. Ze uit heeft dan ook vrij met weinig met kerklabels, want de de katholieke kerk uit van haar door opa lijkt op tv sprekend op de pinkstergemeente die ze in nu door bezoekt. 'Katholieken zien Maria door ook anders dan uit protestanten, daar heb met ik uit niets mee. Sommige mensen vallen haar het het ook aan. Voor van mij is Maria tijdens iemand uit de Bijbel om wie op naar je niet heen het kunt. Ik ken haar al mijn een een hele leven.'

Anny het komt nog steeds op met enige regelmaat in de van kerk, een vooral bij tijdens speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. met tijdens Dan steekt ze altijd een kaars uit op. De Mariakerk van verderop in uit het dorp is het de kerk waar ze naar een in haar jeugd altijd met op tv haar ouders naartoe uit ging: ze de woont er vlakbij in tijdens de buurt. In tijdens 2012 en het 2014 had een Anny slechte jaren: uit in het eerste jaar overleden er op familie en op tv vrienden, in het van tweede naar jaar werd bij haar borstkanker van geconstateerd. met Op die momenten putte met zij troost uit een het aansteken van op tv een kaarsje bij van Maria.

Rot met bewonderde Reve erg en merkte de dat de schrijver een altijd naar veel troost aan uit Maria heeft in gehad. Dat wilde hij ook en uit zo begon een de fascinatie. een Hij ziet een Maria als troosteres. Vandaar dat haar de het naam veelvuldig voorkomt in de zijn liedjes en een de cover siert van naar zijn tijdens cd 'Een zee in van tranen'.

Wilfred Kemp in spreekt met CDA-politica Mona een Keijzer uit in de haven van Volendam. een Als naar moeder van de vijf zonen is Maria een door echte bron in van troost voor tijdens Mona. CDA-politica Mona Keijzer heeft tijdens op tv jarenlang niets met Maria: bij het haar thuis is het het uit een gewoonte, maar zelfs die op moet van in ver komen. op Geboren in 1968 hoeft ze van van haar de ouders niet aan van alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. in 'Het' hoort op erbij, en Maria ook. een Totdat ze bij tijdens in haar huwelijk in de Vincentiuskerk de opeens knielend voor naar Maria zit. de Voor haar niet eens zozeer door om een voor kinderen uit te bidden (zoals de mores op tv is), maar zij ervaart op tijdens er opeens iets van Maria's zeggingskracht. de op Als ze zelf moeder is, wordt uit Maria echt uit een bron van troost. de Dat naar heeft ook uit met het ouder worden te maken. tijdens met 'Wanneer je ouder het wordt en kinderen tijdens krijgt wordt je opeens met tijdens verlies van geconfronteerd, of in ieder van geval met op de mogelijkheid daarvan. door Dat heeft me doen inzien met dat Maria door er voor op tv ons is: als van troosteres, als moeder. Daarbij hebben het ze in de kerk uit nooit de lelijkste door tijdens vrouwen als Maria gekozen, uit en esthetiek kan ook troostrijk met zijn.' Ook de zij door ervaart Maria als iets bijzonders op in Volendam: 'In het Volendam houden we erg uit het veel van elkaar, maar uit we spreken dat nooit uit. door Maria is dan tijdens voor ons op echt een de uitlaatklep.'

Nederlanders een vertellen aan Roderick Vonhögen hun een persoonlijke met verhaal over Maria in de Heiloo.

maart 2018
20-03-2018 16:45

Mijn Maria

Mijn Maria - Mijn Maria

Seizoen 2 - Religieus magazine: Agnes Jongerius: Vlak voor kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren, maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsje...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

18-07-2017 16:10

Jan Rot

Mijn Maria - Jan Rot

Rot bewonderde Reve erg en merkte dat de schrijver altijd veel troost aan Maria heeft gehad. Dat wilde hij ook en zo begon de fascinatie. Hij ziet Maria als troosteres. Vandaar dat haar naam veelvuldig voorkomt in zijn liedjes en de cover s...

27-06-2017 16:10

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

Wilfred Kemp spreekt met CDA-politica Mona Keijzer in de haven van Volendam. Als moeder van vijf zonen is Maria een echte bron van troost voor Mona. CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoon...

20-06-2017 16:45

Heiloo

Mijn Maria - Heiloo

Nederlanders vertellen aan Roderick Vonhögen hun persoonlijke verhaal over Maria in Heiloo.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 55
  • Laatste uitzending op 20-03-2018 om 16:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord