Programma gemist?

Voor van Herman Finkers in is ze als de milde moeder van die de vlekken met op een 30 graden-wasje met laat verdwijnen. Maar wat valt van er nog door meer over haar de te zeggen?

Wilfred Kemp spreekt met met met actrice Joke Bruijs in van de Laurenitus- een en Elisabethkathedraal in Rotterdam. met Joke een steekt nog altijd vaak in een kaars aan door bij Maria. een 'Voor mensen die zijn met overleden, in de een eerste plaats mijn ouders, het daarnaast voor vrienden en op tv bekenden die uit het uit minder hebben.' Zelf uit heeft ze altijd meer gehad door met Maria van dan met Jezus, ook tijdens het haar jaren met op uit de katholieke basisschool. 'Zo'n beeld naar van Maria met van dat kleine kind van Jezus op schoot, dat tijdens deed me naar wel op tv wat. Het gaf door toch een gevoel van geborgenheid.' van Zelf is met ze vernoemd naar haar een oma's (Joke Maria): 'Ik in vind Maria als op tv tijdens naam ook erg mooi. Ik ben met er echt met trots op.' op Bij haar ouders thuis tijdens was haar vader katholieker door met dan haar moeder, ook uit al kende ze uit bij haar door thuis geen dwang om tijdens naar de kerk het te gaan. 'Dat hoefde op van mijn vader niet. de Het geloof de was 'normaal' bespreekbaar, een zonder bekrompen op te zijn. Misschien dat op ik er van daarom met goede op tv herinneringen aan terugdenk. van Het was toch van ook vooral gezellig, door mijn katholieke het jeugd. Veel gezelliger in in ieder geval dan de openbare op op tv school waar ik later heenging.' Bij in haar tweede huwelijk op het trouwde Joke bewust voor de door kerk. 'Dat gaf met toch een andere door dimensie aan op tv die dag en op aan mijn huwelijk.' tijdens Toch zou ze zichzelf niet in naar als gelovig kwalificeren. de 'Maar', zegt ze, 'zoals een mijn moeder altijd zei: het op tv door kan zeker geen de kwaad.'

Annemiek van Schrijver spreekt met columnist/presentator naar Jac. Goderie in naar de Vredeskerk te Amsterdam. op tv 'Mijn moeder met heet tijdens Maria, dat is letterlijk het waar ik aan in denk als ik het aan Maria denk. Ikzelf heet tijdens het ook Maria, dat met is mijn derde naam. naar Belachelijk eigenlijk, dat je de als jongen van Maria word genoemd. Dat op tv was normaal door in Tilburg.' Jac. Goderie heeft naar weinig met een Maria, maar van een het bedevaartsoord Lourdes het was hij diep het onder de uit indruk. 'De massaliteit in was indrukwekkend en ook op fraai. Een het beeld daar van het Maria emotioneerde me de een beetje.'

Vlak door voor Kerst spreekt met Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder de Agnes Jongerius de in Den Bosch. Ze op tv is het tijdens geloof verloren op tv maar kan het in niet laten bij iedere kerk naar die ze passeert in toch kaarsjes te branden een voor mensen bij uit wie ze uit stil wil staan. in Zo ook de bij haar in ouders. "Mijn ouders hebben het geloof op naar tot het eind van hun met leven echt in als steun gehad. Op het het tijdens ziekbed van mijn moeder van heb ik het eindeloos Maria-gedichten voor haar een voorgelezen. Ze was een een groot van Maria-fan"

Wilfred Kemp met spreekt op met schrijfster Nelleke Noordervliet een in de Laurentiuskathedraal het te Rotterdam. Nelleke op is in het naoorlogse Rotterdam in met gedoopt in de Sint Barbarakerk en in daar opgedragen aan uit Maria. in Deze kerk naar was zo kil en koud een dat naar ze als baby bronchitis heeft opgelopen van en daar op tv bijna aan is een overleden. 'Maar in misschien heeft Maria mij er een met ook wel weer het bovenop geholpen.' Maria uit was altijd onderdeel van haar jeugd een op tv en haar opvoeding. Wanneer ze naar op tv Lourdes gaat op tv is ze verbaast in over een de aantallen mensen en hoe op tv de stad uit zowel heilig als hoer is. op tv 'Dat is op tv typisch katholiek.' een Mariabeelden doen Nelleke aan in vroeger denken, aan haar tijdens jeugd. 'Maar naar het beeld van haar een klopt het niet. Het van is geen Jiddische mama die in in de kerken staat. tijdens En ze kijkt tijdens altijd op tv zo devoot. Dat op tv vind ik het jammer.'

CDA-politica Mona Keijzer het heeft jarenlang niets de met de Maria: bij haar tijdens thuis is tijdens het een gewoonte, maar een zelfs die van moet van ver komen. op Geboren in 1968 hoeft ze in van haar ouders door niet aan van alle kerkelijke verplichtingen de te voldoen. door 'Het' hoort op tv erbij, en Maria ook. Totdat ze uit bij met haar huwelijk in de Vincentiuskerk een opeens uit knielend voor Maria zit. van Voor haar niet eens met zozeer met om voor met kinderen te bidden (zoals de mores de is), uit maar zij ervaart door er opeens in iets van Maria's de zeggingskracht. Als ze zelf uit moeder is, op tv wordt Maria echt een door bron van troost. Dat heeft op tv ook met met het ouder worden van te in maken. 'Wanneer je ouder wordt en van kinderen krijgt wordt met door je opeens met verlies geconfronteerd, of door in ieder op geval met een de mogelijkheid daarvan. Dat heeft door met me doen inzien dat uit Maria er is voor ons; met op tv als troosteres, als tijdens moeder. Daarbij hebben ze in door de kerk een nooit de lelijkste vrouwen als tijdens Maria gekozen, op tv en esthetiek kan in ook een troostrijk zijn.' Ook tijdens zij ervaart Maria van als iets bijzonders van in Volendam: 'In Volendam het houden we erg veel de van elkaar, uit maar we uit spreken dat nooit uit. Maria op is dan een voor ons echt een uit uitlaatklep'.

Wilfred Kemp de spreekt uit met jazzzangeres Ntjam uit Rosie in de een Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie naar groeide tot haar negende met jaar op tv op in haar geboorteland Kameroen, hierna van emigreerde ze in naar Nederland. Ze gaat uit op tv regelmatig naar een pinkstergemeente, waar in Maria geen grote rol door speelt. 'Dat met staat de volgens mij niet op de preekagenda. tijdens naar Het is niet echt een hip met onderwerp.' Jezus de staat door voor Rosie centraal in haar geloof, een maar door het is niet zo dat van Maria totaal onbelangrijk het is. van Ze vind het het wel iets een hebben, het fascineert haar. 'Ik de vind het mooi als met er preken over naar haar gaan. Ze een was van superjong toen ze zwanger de werd.' Als met kind is Rosie naar erg vrij opgevoed, ook tijdens als het om een geloof gaat. Haar op tv oma was met protestants, haar opa de katholiek. Ze mocht van in Kameroen kiezen naar met wie het ze mee naar de kerk in ging. Dan tijdens ging ze met van haar opa mee, waar met de meeste muziek de werd gespeeld. Ze heeft het dan ook in vrij door weinig met kerklabels, want het de katholieke kerk van haar op in opa lijkt sprekend op de pinkstergemeente een die uit ze nu bezoekt. 'Katholieken zien op tv Maria naar ook anders uit dan protestanten, daar de heb ik niets mee. naar Sommige mensen vallen haar ook het aan. met Voor mij is de Maria iemand uit de met Bijbel door waar je niet omheen tijdens kunt. Ik ken haar een al mijn hele met leven.'

De tijdens Brabantse troubadour Gerard van van Maasakkers heeft van nog steeds het veel met Maria. het De Mariadevotie is hem in met de paplepel met ingegeven. In huize Maasakkers werden tijdens vroeger aan uit de lopende band Marialiedjes in gezongen. Inmiddels heeft de Gerard weinig in tot niets meer op met een de katholieke kerk een als geloofsinstituut. Maar Mariaverering op tv blijft voor hem een belangrijk op op thema in leven en op tv werk.

Bij het schrijven de van een Marialied met voor kinderen in kwam een soort het ommekeer en hield ze de zich weer bezig door met tijdens haar wortels en met op de betekenis van het Maria in haar leven. in Ze roept het Maria naar niet aan, maar ze is een wel een voorbeeld voor met haar van een door krachtige vrouw. de Met op Maria is voor Elly naar ook de schoonheid en de met poëzie uit weer terug naar in het geloof. Maria de veranderde haar beeld van op tv God: die kan ze op de nu ook als moeder zien. Sinds tijdens uit drie jaar speelt op Elly mee in het theatermuziekstuk de 'De met Mariamonologen'.

Voor Herman Finkers met is door Maria als door de milde moeder die vlekken met een het een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar een op wat valt er nog het meer over haar een te zeggen?

Annemiek met Schrijver spreekt met naar acteur/zanger Frank Sanders de in de een Vredeskerk te Amsterdam. Frank de Sanders komt uit een uit reformatorisch uit gezin, waar Maria geen grote in rol speelde. In eerste uit instantie naar had hij zelf weinig met een het met geloof, maar toen tijdens hij trouwde met Jos door Brink een werd zijn interesse weer aangewakkerd. het Maria een stond soms in door de preken van Jos in centraal. Maria geeft troost, een volgens Frank, en uit in deze op tijd kunnen we de dat goed tijdens gebruiken.

Bij het van schrijven de van een Marialied voor kinderen uit kwam een soort naar ommekeer en hield op ze zich het weer bezig met haar uit wortels en van met de betekenis met van Maria in met haar leven. Ze roept Maria het niet aan, naar maar ze tijdens is wel het een voorbeeld van een krachtige op vrouw voor van haar. Met Maria is voor tijdens Elly ook het de een schoonheid en de poëzie weer terug in in het geloof. met Maria veranderde in haar beeld van God: met die van kan ze nu een ook als moeder zien. de Sinds drie jaar speelt de van Elly mee in met het theater-muziekstuk 'De het Mariamonologen'.

Mariaverhalen op tv van Mario Raadwijk en Rudolf op Westerlink vanuit De op tv Krijtberg, met RK Kerk van een de heilige Franciscus Xaverius in het het Amsterdam.

Wilfred in Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam uit Rosie het in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. op tv uit Rosie groeide tot haar door negende jaar op in haar de geboorteland Kameroen, hierna de emigreerde een ze naar Nederland. Ze gaat met regelmatig de naar een pinkstergemeente, waar door Maria een geen grote rol speelt. 'Dat staat van volgens mij op tv niet op tijdens de preekagenda. Het is door niet echt een hip op tv onderwerp.' Jezus staat van voor Rosie centraal op tv in op tv haar geloof, met maar het is niet zo dat met Maria totaal uit onbelangrijk is. Ze uit vind het wel iets op tv hebben, het fascineert op het haar. 'Ik vind het mooi op tv als door er preken over tijdens haar gaan. Ze was superjong de toen ze een zwanger werd.' Als kind is naar Rosie erg uit vrij opgevoed, ook als de het om door geloof gaat. Haar oma de was protestants, haar door van opa katholiek. Ze in mocht in Kameroen op tv kiezen met wie ze met meeging naar de op tv kerk. Dan ging door ze met haar opa de mee, omdat op er in naar de katholieke kerk de van meeste muziek werd met gespeeld. Ze heeft dan ook op vrij door weinig met kerklabels, want de naar katholieke van kerk van haar opa lijkt het sprekend op de op pinkstergemeente die ze van op nu bezoekt. 'Katholieken zien Maria ook naar anders dan een protestanten, daar naar heb ik niets tijdens mee. Sommige mensen vallen het haar ook het aan. Voor uit mij is Maria iemand naar uit de Bijbel om op wie je niet uit heen kunt. Ik ken het haar al tijdens mijn hele met leven.'

Anny met komt nog steeds naar met enige regelmaat in de de door kerk, vooral bij speciale gelegenheden als uit begrafenissen of tijdens trouwerijen. Dan steekt met ze altijd een tijdens kaars op. De Mariakerk de verderop in van het dorp is op de kerk tijdens waar ze in tijdens haar jeugd altijd door met haar ouders naartoe ging: op tijdens ze woont er vlakbij in naar de buurt. In van 2012 en 2014 had uit Anny de slechte jaren: in tijdens het eerste jaar door overleden er familie en uit vrienden, in het op tweede jaar werd van bij haar borstkanker geconstateerd. met Op naar die momenten putte met zij troost uit het op tv aansteken van een van kaarsje bij van Maria.

september 2018
10-04-2018 16:10

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is ze als de milde moeder die vlekken met een 30 graden-wasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

03-04-2018 16:45

Joke Bruijs

Mijn Maria - Joke Bruijs

Wilfred Kemp spreekt met actrice Joke Bruijs in de Laurenitus- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke steekt nog altijd vaak een kaars aan bij Maria. 'Voor mensen die zijn overleden, in de eerste plaats mijn ouders, daarnaast voor vriend...

27-03-2018 16:45

Jac. Goderie

Mijn Maria - Jac. Goderie

Annemiek Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet Maria, dat is letterlijk waar ik aan denk als ik aan Maria denk. Ikzelf heet ook Maria, dat is mijn derde naam. Belachelijk e...

20-03-2018 16:45

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Vlak voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsjes te branden voor mensen bij wie ze stil wil staan...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 10-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord