Programma gemist?

Voor een Herman Finkers is ze als van met de milde moeder op die vlekken met een 30 graden-wasje op in laat verdwijnen. Maar wat door valt er de nog meer over haar te het zeggen?

Wilfred Kemp spreekt met tijdens met actrice Joke Bruijs in door de Laurenitus- op tv en Elisabethkathedraal in Rotterdam. met Joke steekt nog door altijd door vaak een kaars aan bij Maria. in 'Voor mensen die op tv zijn een overleden, in de eerste plaats in mijn ouders, daarnaast op tv naar voor vrienden en bekenden uit die het minder hebben.' het Zelf met heeft ze altijd meer gehad met met Maria dan met een de Jezus, ook tijdens haar in jaren op de katholieke op tv basisschool. 'Zo'n beeld van uit Maria met in dat kleine met kind Jezus op van schoot, dat deed me op wel het wat. Het gaf de toch een gevoel door van geborgenheid.' Zelf op is ze vernoemd naar een haar oma's met (Joke Maria): 'Ik van vind Maria als naam ook op erg mooi. Ik naar ben er echt trots met op.' Bij van haar ouders de thuis was haar tijdens vader katholieker de dan haar moeder, ook al het kende ze bij naar haar thuis geen dwang van in om naar de uit kerk te gaan. op tv 'Dat hoefde van mijn vader niet. uit Het geloof het was 'normaal' bespreekbaar, zonder de bekrompen de te zijn. door Misschien dat ik er het daarom met goede herinneringen aan met terugdenk. Het met was van toch ook vooral door gezellig, mijn katholieke jeugd. de Veel gezelliger in naar ieder geval dan de het openbare school op tv waar ik met later heenging.' Bij de haar tweede huwelijk trouwde Joke het bewust voor de door kerk. naar 'Dat gaf toch een andere op tv dimensie met aan die dag en op tv aan mijn huwelijk.' Toch zou een op tv ze zichzelf niet op tv als gelovig kwalificeren. 'Maar', met zegt ze, 'zoals mijn moeder een altijd zei: het van kan de zeker geen op tv kwaad.'

Annemiek uit Schrijver spreekt met columnist/presentator een Jac. Goderie in een de op tv Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet een Maria, dat is in letterlijk waar ik uit aan denk het als op ik aan Maria denk. de Ikzelf heet ook het Maria, dat is mijn de derde naam. Belachelijk eigenlijk, met dat een je als jongen Maria een word genoemd. Dat het was normaal in op tv Tilburg.' Jac. door Goderie heeft van weinig met Maria, maar met van het bedevaartsoord Lourdes een was het hij diep onder door de indruk. 'De massaliteit was in indrukwekkend en ook uit fraai. Een beeld daar door het van Maria emotioneerde me een op tv beetje.'

Vlak voor Kerst uit naar spreekt Annemiek Schrijver tijdens met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in tijdens Den Bosch. Ze is van het geloof het verloren maar kan het het niet de laten bij iedere kerk die in ze passeert toch uit kaarsjes tijdens te branden naar voor mensen bij wie ze uit stil wil staan. Zo op ook bij door haar ouders. "Mijn in ouders hebben het geloof tijdens tot het een eind van met hun leven naar echt als steun gehad. de Op het ziekbed van van mijn moeder in heb ik eindeloos Maria-gedichten voor met haar voorgelezen. Ze het de was een groot in Maria-fan"

Wilfred Kemp spreekt van met het schrijfster Nelleke Noordervliet in de van Laurentiuskathedraal te Rotterdam. het Nelleke is uit in tijdens het naoorlogse Rotterdam gedoopt in in de Sint Barbarakerk op en daar opgedragen een aan tijdens Maria. Deze kerk was zo een kil en koud naar dat ze als van baby bronchitis de heeft opgelopen en daar op tv bijna aan uit is overleden. de 'Maar misschien heeft Maria van mij er ook wel weer met naar bovenop geholpen.' Maria was altijd door onderdeel van haar jeugd een en uit haar opvoeding. Wanneer ze naar tijdens Lourdes een gaat is het ze verbaast over de aantallen de mensen en hoe de de stad zowel op tv heilig als hoer is. tijdens het 'Dat is typisch katholiek.' Mariabeelden een doen Nelleke aan vroeger op denken, aan haar het jeugd. 'Maar het door beeld van van haar klopt niet. een Het is door geen Jiddische mama op die in de kerken staat. van En ze met kijkt altijd de zo devoot. Dat vind door ik het jammer.'

CDA-politica het Mona Keijzer heeft jarenlang van niets met Maria: op tv bij een haar thuis is het een gewoonte, naar maar naar zelfs die moet van ver tijdens komen. Geboren in van 1968 het hoeft ze in van haar ouders met niet aan alle kerkelijke verplichtingen een te voldoen. een 'Het' hoort erbij, van en Maria ook. in Totdat ze op bij haar huwelijk de in de Vincentiuskerk opeens knielend voor met Maria zit. met Voor naar haar niet eens op zozeer om voor kinderen een te bidden (zoals de mores uit een is), maar zij ervaart er naar opeens naar iets van Maria's zeggingskracht. Als ze tijdens zelf moeder van is, wordt Maria echt met een bron een van troost. Dat op heeft ook met in het van ouder worden te maken. 'Wanneer het je ouder wordt en naar kinderen krijgt wordt door je opeens op tv met verlies geconfronteerd, op of in ieder geval het uit met de mogelijkheid daarvan. Dat heeft uit me uit doen inzien dat naar Maria er is voor ons; van als troosteres, als van moeder. Daarbij met hebben op ze in de kerk door nooit de tijdens lelijkste vrouwen als in Maria gekozen, en esthetiek kan tijdens ook troostrijk zijn.' Ook uit zij tijdens ervaart Maria als het iets bijzonders in het Volendam: 'In Volendam houden we op tv erg van veel van elkaar, maar we van spreken dat van nooit uit. door Maria is van dan voor ons in echt een uitlaatklep'.

Wilfred door Kemp spreekt tijdens met jazzzangeres Ntjam Rosie in de met Laurentiuskathedraal een in Rotterdam. Rosie van groeide tot haar met negende jaar op in in haar van geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze door naar Nederland. Ze gaat tijdens regelmatig naar een van uit pinkstergemeente, waar Maria naar geen grote rol speelt. 'Dat met staat volgens mij niet met op de preekagenda. een het Het is niet echt een door hip onderwerp.' door Jezus staat voor Rosie het centraal het in haar geloof, maar het het is niet zo dat de van Maria totaal onbelangrijk een is. Ze vind door het wel iets hebben, het fascineert een tijdens haar. 'Ik vind het van mooi als het er preken over haar gaan. van Ze was in superjong toen ze zwanger werd.' uit het Als kind is tijdens Rosie erg vrij opgevoed, ook tijdens als het om de geloof gaat. Haar oma met was protestants, haar naar met opa katholiek. Ze mocht in Kameroen de kiezen met op tv wie ze mee naar de de het kerk ging. op tv Dan ging ze met haar opa naar mee, in waar de door meeste muziek werd gespeeld. het Ze heeft dan ook vrij uit door weinig met kerklabels, want de katholieke van kerk met van haar opa op lijkt sprekend op de pinkstergemeente de die ze nu op tv bezoekt. 'Katholieken zien het Maria ook op anders de dan protestanten, daar heb ik de niets een mee. Sommige mensen vallen haar ook van op tv aan. Voor mij is op tv Maria iemand uit de Bijbel in waar je niet het uit omheen kunt. Ik ken de haar al mijn met hele leven.'

De Brabantse een troubadour van Gerard van Maasakkers heeft nog een steeds een veel met Maria. De Mariadevotie van is op tv hem met de paplepel van ingegeven. In huize met Maasakkers werden tijdens vroeger aan de lopende band in Marialiedjes gezongen. in Inmiddels heeft Gerard het weinig tot in niets meer met de katholieke kerk op tv in als geloofsinstituut. Maar naar Mariaverering blijft voor tijdens hem een belangrijk met thema in leven en op tv werk.

Bij van het schrijven van in een Marialied voor op kinderen kwam een het soort ommekeer op tv en hield ze zich weer bezig een met haar een wortels door en met de betekenis van Maria uit in haar leven. tijdens Ze de roept Maria niet aan, maar op tv ze is wel met een voorbeeld voor op tv een haar van een krachtige vrouw. naar Met Maria van is voor Elly ook naar de schoonheid in en de poëzie in weer terug in het in geloof. Maria veranderde haar uit beeld tijdens van God: die kan van ze nu ook naar als moeder zien. Sinds uit drie jaar van speelt Elly mee in uit het theatermuziekstuk de 'De in Mariamonologen'.

Voor Herman Finkers tijdens tijdens is Maria als de de milde moeder die een vlekken met een 30 een gradenwasje van laat verdwijnen. Maar wat van valt er nog een meer over haar te uit zeggen?

Annemiek Schrijver spreekt op de met acteur/zanger Frank in Sanders in de een Vredeskerk te Amsterdam. het Frank Sanders komt uit uit een reformatorisch gezin, waar tijdens Maria geen grote door rol tijdens speelde. In eerste instantie het had hij zelf weinig met uit het geloof, maar op toen hij met trouwde met door Jos Brink werd zijn met interesse op weer aangewakkerd. Maria stond soms met in de het preken van tijdens Jos centraal. Maria geeft tijdens troost, volgens het Frank, en in deze van tijd kunnen we dat goed een tijdens gebruiken.

Bij tijdens het schrijven van een Marialied uit voor kinderen op kwam de een soort ommekeer en hield ze met door zich weer bezig met haar door wortels en tijdens met de betekenis door van Maria in op haar leven. Ze het roept Maria met niet aan, maar ze is wel door een voorbeeld van in van een krachtige vrouw voor het haar. Met op Maria is voor Elly tijdens ook de schoonheid en met de poëzie het weer terug in het geloof. een tijdens Maria veranderde haar beeld een van God: tijdens die kan ze nu ook als een moeder zien. tijdens Sinds drie jaar speelt tijdens Elly mee op in de het theater-muziekstuk 'De in Mariamonologen'.

Mariaverhalen de van Mario Raadwijk en op Rudolf Westerlink tijdens vanuit De Krijtberg, RK Kerk in met van de heilige Franciscus het Xaverius in in Amsterdam.

Wilfred Kemp het spreekt tijdens met jazzzangeres Ntjam op tv Rosie in de Laurentiuskathedraal in een Rotterdam. het Rosie groeide tot van haar negende jaar op in haar op tv geboorteland Kameroen, naar hierna emigreerde ze naar een Nederland. de Ze gaat regelmatig naar een door pinkstergemeente, waar tijdens Maria op geen grote rol speelt. 'Dat met staat van volgens mij niet op uit de preekagenda. Het is van niet echt met een hip uit onderwerp.' Jezus staat van voor Rosie centraal in haar geloof, tijdens maar het is door niet met zo dat naar Maria totaal onbelangrijk een is. Ze vind op het wel iets uit hebben, het fascineert haar. 'Ik vind uit met het mooi als er uit preken over haar gaan. het Ze door was superjong toen in ze zwanger werd.' Als naar kind is Rosie uit erg vrij opgevoed, ook als door op het om geloof gaat. een Haar oma was protestants, haar tijdens opa katholiek. een Ze tijdens mocht in Kameroen kiezen naar met wie ze van meeging naar de tijdens kerk. Dan ging ze door met haar een opa mee, met omdat er in de katholieke op kerk in de meeste muziek werd gespeeld. Ze de heeft naar dan ook op tv vrij weinig met kerklabels, want de met katholieke tijdens kerk van het haar opa lijkt met sprekend op de pinkstergemeente een die ze nu het bezoekt. 'Katholieken zien Maria ook tijdens anders dan van protestanten, daar heb in ik niets mee. in Sommige mensen vallen haar naar op tv ook aan. Voor mij tijdens is Maria naar iemand uit de een Bijbel om wie je niet door heen kunt. Ik op ken haar al uit mijn hele uit leven.'

Anny komt nog in met steeds met enige regelmaat in de de kerk, tijdens vooral bij speciale door gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. door uit Dan steekt ze altijd een kaars van een op. De Mariakerk met verderop in het dorp is de de kerk waar tijdens ze in haar jeugd het altijd met haar het ouders naartoe een ging: ze woont het er vlakbij op tv in de buurt. In op tv 2012 en 2014 had op Anny slechte met jaren: in het eerste een jaar overleden op er op tv familie en vrienden, in van het tweede jaar werd het bij haar borstkanker uit geconstateerd. door Op die momenten in putte zij troost uit het in aansteken van een kaarsje tijdens bij op tv Maria.

januari 2019
10-04-2018 16:10

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is ze als de milde moeder die vlekken met een 30 graden-wasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

03-04-2018 16:45

Joke Bruijs

Mijn Maria - Joke Bruijs

Wilfred Kemp spreekt met actrice Joke Bruijs in de Laurenitus- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke steekt nog altijd vaak een kaars aan bij Maria. 'Voor mensen die zijn overleden, in de eerste plaats mijn ouders, daarnaast voor vriend...

27-03-2018 16:45

Jac. Goderie

Mijn Maria - Jac. Goderie

Annemiek Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet Maria, dat is letterlijk waar ik aan denk als ik aan Maria denk. Ikzelf heet ook Maria, dat is mijn derde naam. Belachelijk e...

20-03-2018 16:45

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Vlak voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsjes te branden voor mensen bij wie ze stil wil staan...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 10-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord