Programma gemist?

Voor Herman Finkers naar is ze uit als een de milde moeder het die vlekken met een 30 op tv graden-wasje laat verdwijnen. Maar door wat valt op er nog meer op over haar te op zeggen?

Wilfred op tv Kemp spreekt met actrice Joke tijdens uit Bruijs in de Laurenitus- en door Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke van steekt nog altijd met vaak een kaars in aan bij Maria. uit de 'Voor mensen die het zijn overleden, in de eerste plaats in mijn ouders, daarnaast met voor vrienden op tv en een bekenden die het van minder hebben.' Zelf heeft ze altijd in meer uit gehad met Maria op dan met de Jezus, ook tijdens de haar jaren op met de katholieke basisschool. 'Zo'n beeld de van de Maria met dat kleine kind Jezus op tv uit op schoot, dat deed me op wel wat. Het op tv gaf op tv toch een gevoel de van geborgenheid.' Zelf een is ze vernoemd naar haar oma's het (Joke Maria): 'Ik naar vind op Maria als naam ook met erg mooi. uit Ik ben er echt trots het op.' Bij haar een op tv ouders thuis was haar vader katholieker een dan de haar moeder, ook al van kende ze bij haar met het thuis geen dwang om naar de tijdens kerk te gaan. een 'Dat door hoefde van mijn vader niet. een Het naar geloof was 'normaal' op bespreekbaar, zonder bekrompen van te zijn. op tv Misschien dat ik er daarom van met tijdens goede herinneringen aan met terugdenk. Het was toch ook vooral in gezellig, door mijn katholieke jeugd. Veel gezelliger uit in ieder geval uit dan de op openbare de school waar ik later de heenging.' Bij haar tweede het huwelijk trouwde Joke bewust de voor de op tv kerk. 'Dat gaf toch een een andere dimensie op aan die dag met en aan een mijn huwelijk.' Toch door zou ze zichzelf een niet naar als gelovig kwalificeren. 'Maar', zegt ze, een 'zoals mijn door moeder altijd zei: een het kan zeker het geen tijdens kwaad.'

Annemiek Schrijver het spreekt met door columnist/presentator Jac. de Goderie in de Vredeskerk te de Amsterdam. 'Mijn moeder met heet Maria, dat de is letterlijk waar ik uit met aan denk als ik aan met Maria denk. van Ikzelf heet ook uit Maria, dat is mijn een derde naam. tijdens Belachelijk eigenlijk, dat van je als jongen uit Maria word in genoemd. Dat was normaal in van Tilburg.' Jac. Goderie heeft het weinig het met Maria, maar van op het bedevaartsoord Lourdes uit was naar hij diep onder van de indruk. 'De massaliteit was in indrukwekkend en van ook fraai. Een beeld op tv daar van Maria tijdens emotioneerde naar me een beetje.'

Vlak een voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver een met vakbondsbestuurder Agnes het Jongerius in in Den Bosch. Ze is tijdens het geloof tijdens verloren maar kan het uit uit niet laten bij iedere op tv kerk die naar ze passeert toch kaarsjes te op branden voor mensen bij het wie de ze stil wil met staan. Zo ook bij een haar ouders. "Mijn ouders naar hebben het door geloof op tv tot het eind van hun uit leven echt als een steun gehad. Op het op door ziekbed van mijn moeder heb ik met eindeloos Maria-gedichten naar voor haar in voorgelezen. Ze in was een groot tijdens Maria-fan"

Wilfred een Kemp spreekt met schrijfster Nelleke door Noordervliet in de op tv Laurentiuskathedraal uit te Rotterdam. Nelleke is in met het uit naoorlogse Rotterdam gedoopt in de naar Sint Barbarakerk in en daar opgedragen van aan tijdens Maria. Deze kerk was zo kil tijdens en koud naar dat ze als baby van bronchitis heeft in opgelopen en daar bijna tijdens naar aan is overleden. 'Maar misschien heeft op Maria naar mij er in ook wel weer bovenop geholpen.' met Maria was altijd onderdeel een in van haar jeugd en op haar opvoeding. Wanneer ze een naar Lourdes naar gaat is ze in verbaast over de aantallen mensen door van en hoe de stad zowel van heilig als hoer tijdens is. 'Dat is typisch op op katholiek.' Mariabeelden doen Nelleke naar aan vroeger denken, op tv aan haar jeugd. in 'Maar het een beeld van haar klopt uit niet. Het is geen met Jiddische mama die in door de van kerken staat. En ze kijkt tijdens altijd door zo devoot. Dat vind ik door met jammer.'

CDA-politica naar Mona Keijzer heeft jarenlang in niets met Maria: bij op de haar thuis is het een tijdens gewoonte, maar zelfs die op tv tijdens moet van ver komen. Geboren op tv in door 1968 hoeft ze van haar ouders de van niet aan alle kerkelijke verplichtingen de te voldoen. naar 'Het' hoort erbij, en Maria met door ook. Totdat ze door bij haar huwelijk een in de Vincentiuskerk opeens knielend voor op op tv Maria zit. Voor een haar niet eens de zozeer om voor op kinderen te bidden (zoals het de mores is), in maar zij ervaart door er opeens naar iets van Maria's zeggingskracht. in Als ze zelf moeder met is, wordt Maria op tv echt een uit bron van troost. van Dat heeft ook met met het ouder worden te door maken. 'Wanneer door je ouder wordt door en naar kinderen krijgt wordt je opeens met door verlies van geconfronteerd, of in ieder geval uit op tv met de mogelijkheid daarvan. naar Dat heeft me doen op tv inzien dat door Maria er op is voor ons; van als troosteres, als moeder. op tv Daarbij hebben ze in de door kerk nooit in de lelijkste vrouwen als op met Maria gekozen, en esthetiek kan het ook naar troostrijk zijn.' Ook zij ervaart een Maria als iets bijzonders tijdens op tv in Volendam: 'In Volendam houden we een erg veel van naar elkaar, maar we het de spreken dat nooit uit. met Maria is dan voor op tv ons een echt een uitlaatklep'.

Wilfred Kemp spreekt naar met jazzzangeres Ntjam met Rosie in met de Laurentiuskathedraal in op Rotterdam. naar Rosie groeide tot haar negende door jaar op in een haar geboorteland Kameroen, hierna in emigreerde ze op naar Nederland. op tv Ze gaat regelmatig van naar een pinkstergemeente, waar Maria het geen grote rol in van speelt. 'Dat staat met volgens mij niet op de preekagenda. door Het is een niet met echt een hip op tv onderwerp.' Jezus staat voor tijdens Rosie centraal met in haar geloof, maar het het is niet zo dat van Maria totaal onbelangrijk door is. door Ze vind het wel iets een hebben, het fascineert op op haar. 'Ik vind het van mooi als er preken het over haar een gaan. Ze was superjong de toen ze zwanger op tv werd.' Als kind is op tv Rosie op tv erg vrij opgevoed, ook een als op het om geloof een gaat. Haar oma was protestants, haar op tv opa tijdens katholiek. Ze mocht in het Kameroen door kiezen met wie ze mee naar in uit de kerk ging. Dan ging uit ze met haar naar opa mee, waar de door meeste muziek uit werd gespeeld. Ze het heeft dan ook in vrij weinig met op tv kerklabels, want de katholieke door kerk van op haar opa op tv lijkt sprekend op de van pinkstergemeente die de ze nu uit bezoekt. 'Katholieken zien Maria ook op tv anders het dan protestanten, daar heb een ik niets door mee. Sommige mensen de vallen haar ook aan. Voor een mij is Maria iemand op uit een de Bijbel waar je van niet omheen door kunt. Ik ken haar een al op tv mijn hele leven.'

De Brabantse uit troubadour Gerard van Maasakkers van van heeft nog steeds veel met Maria. op De Mariadevotie is van hem op tv met de paplepel met ingegeven. In van huize Maasakkers werden de vroeger aan de lopende band van Marialiedjes gezongen. uit Inmiddels heeft Gerard het weinig tot in niets meer met de katholieke kerk een als met geloofsinstituut. Maar Mariaverering blijft voor de hem een uit belangrijk thema naar in leven door en werk.

Bij door het schrijven van een Marialied op tv voor kinderen kwam het een tijdens soort ommekeer en hield van ze zich weer bezig op met haar wortels op tv en met de met betekenis in van Maria in haar leven. op tv Ze roept door Maria niet aan, in maar ze van is wel een voorbeeld het voor haar van het een krachtige vrouw. door Met op Maria is voor Elly ook de het schoonheid en de een poëzie tijdens weer terug in het geloof. door Maria veranderde tijdens haar beeld van God: met die op kan ze nu ook door als moeder zien. door Sinds drie jaar speelt een Elly mee door in uit het theatermuziekstuk 'De op tv Mariamonologen'.

Voor met Herman Finkers is uit Maria als de door milde moeder die vlekken met op een 30 gradenwasje met laat verdwijnen. Maar tijdens wat met valt er nog meer over op tv haar te de zeggen?

Annemiek het Schrijver spreekt met acteur/zanger op tv Frank Sanders in de in Vredeskerk te Amsterdam. de Frank Sanders komt een uit een door reformatorisch gezin, waar door Maria geen naar grote rol speelde. tijdens In eerste instantie had een hij zelf van weinig met het geloof, door maar toen de hij trouwde met het Jos Brink van werd zijn interesse weer een aangewakkerd. Maria stond soms in met de het preken van Jos centraal. van Maria geeft door troost, volgens tijdens Frank, en in deze tijd van kunnen we dat goed op tv in gebruiken.

Bij het schrijven op tv van in een Marialied voor kinderen door kwam in een soort ommekeer en hield op tv ze zich uit weer bezig met uit haar wortels en het met de betekenis van Maria een in haar leven. het Ze de roept Maria niet aan, maar de ze is door wel een voorbeeld van van een krachtige van vrouw voor een haar. Met uit Maria is voor Elly ook de het schoonheid en de het poëzie een weer terug in in het geloof. op tv Maria veranderde haar beeld van van God: die kan ze tijdens nu de ook als moeder zien. Sinds op tv drie tijdens jaar speelt Elly mee de in het de theater-muziekstuk 'De de Mariamonologen'.

Mariaverhalen met van Mario door Raadwijk en Rudolf tijdens Westerlink vanuit De Krijtberg, RK naar Kerk van de het heilige Franciscus Xaverius in naar op Amsterdam.

Wilfred Kemp naar spreekt het met jazzzangeres Ntjam Rosie op tv in de Laurentiuskathedraal het in Rotterdam. Rosie groeide tot van haar negende jaar van in op in haar door geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar tijdens Nederland. tijdens Ze gaat tijdens regelmatig naar een pinkstergemeente, met waar Maria geen grote de rol speelt. op tv 'Dat staat door volgens mij niet door op de preekagenda. Het het is niet uit echt een hip onderwerp.' in Jezus staat voor Rosie centraal een in haar geloof, met het maar het is het niet zo dat van Maria totaal onbelangrijk is. in Ze vind het wel tijdens iets hebben, uit het fascineert haar. op tv 'Ik vind het in mooi als er preken uit over haar gaan. op tv Ze was superjong tijdens toen ze zwanger werd.' tijdens Als kind de is door Rosie erg vrij opgevoed, ook als op het de om geloof gaat. Haar oma het was in protestants, haar opa katholiek. Ze een mocht in naar Kameroen kiezen van met wie ze meeging naar naar de kerk. Dan een ging ze naar met haar opa uit mee, door omdat er in het de katholieke kerk de de meeste muziek werd in gespeeld. Ze heeft in dan ook vrij weinig een met kerklabels, want de door de katholieke kerk van haar opa lijkt de sprekend op door de pinkstergemeente op tv die ze door nu bezoekt. 'Katholieken zien Maria ook het anders dan protestanten, uit daar heb een ik niets mee. door Sommige mensen het vallen haar ook aan. Voor uit mij tijdens is Maria iemand een uit de Bijbel om de wie je uit niet heen kunt. Ik uit ken haar al naar mijn hele op leven.'

Anny de komt nog steeds op tv met enige regelmaat op in de kerk, vooral bij in speciale gelegenheden op als begrafenissen of trouwerijen. de Dan steekt ze uit altijd de een kaars op. tijdens De Mariakerk verderop in het uit dorp van is de kerk waar op ze in haar jeugd met altijd met haar door van ouders naartoe ging: ze woont er naar vlakbij in een de op tv buurt. In 2012 en 2014 door had Anny slechte jaren: met in op het eerste jaar overleden er het op familie en vrienden, in het het tweede jaar werd naar bij haar borstkanker geconstateerd. met de Op die momenten putte zij troost met uit het aansteken naar op tv van een kaarsje de bij Maria.

mei 2019
10-04-2018 16:10

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is ze als de milde moeder die vlekken met een 30 graden-wasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

03-04-2018 16:45

Joke Bruijs

Mijn Maria - Joke Bruijs

Wilfred Kemp spreekt met actrice Joke Bruijs in de Laurenitus- en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Joke steekt nog altijd vaak een kaars aan bij Maria. 'Voor mensen die zijn overleden, in de eerste plaats mijn ouders, daarnaast voor vriend...

27-03-2018 16:45

Jac. Goderie

Mijn Maria - Jac. Goderie

Annemiek Schrijver spreekt met columnist/presentator Jac. Goderie in de Vredeskerk te Amsterdam. 'Mijn moeder heet Maria, dat is letterlijk waar ik aan denk als ik aan Maria denk. Ikzelf heet ook Maria, dat is mijn derde naam. Belachelijk e...

20-03-2018 16:45

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Vlak voor Kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren maar kan het niet laten bij iedere kerk die ze passeert toch kaarsjes te branden voor mensen bij wie ze stil wil staan...

13-03-2018 16:45

Nelleke Noordervliet

Mijn Maria - Nelleke Noordervliet

Wilfred Kemp spreekt met schrijfster Nelleke Noordervliet in de Laurentiuskathedraal te Rotterdam. Nelleke is in het naoorlogse Rotterdam gedoopt in de Sint Barbarakerk en daar opgedragen aan Maria. Deze kerk was zo kil en koud dat ze als b...

20-02-2018 17:15

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoonte, maar zelfs die moet van ver komen. Geboren in 1968 hoeft ze van haar ouders niet aan alle kerkelijke verplichtingen te voldoen. 'Het' hoort erbij...

13-02-2018 17:15

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

23-01-2018 16:45

Gerard van Maasakkers

Mijn Maria - Gerard van Maasakkers

De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers heeft nog steeds veel met Maria. De Mariadevotie is hem met de paplepel ingegeven. In huize Maasakkers werden vroeger aan de lopende band Marialiedjes gezongen. Inmiddels heeft Gerard weinig tot...

16-01-2018 16:45

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld voor haar van een krac...

09-01-2018 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Voor Herman Finkers is Maria als de milde moeder die vlekken met een 30 gradenwasje laat verdwijnen. Maar wat valt er nog meer over haar te zeggen?

02-01-2018 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een reformatorisch gezin, waar Maria geen grote rol speelde. In eerste instantie had hij zelf weinig met het geloof, maar toen ...

29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 10-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord