Programma gemist?

Bij het op schrijven een van een Marialied de voor kinderen kwam een soort tijdens ommekeer de en hield ze tijdens zich weer bezig met haar wortels van en met de op tv betekenis van tijdens Maria tijdens in haar leven. Ze roept tijdens Maria uit niet aan, maar ze is in wel een voorbeeld op tv van een het krachtige vrouw voor haar. naar Met Maria is voor de Elly ook op tv de schoonheid van en de poëzie weer tijdens terug in uit het geloof. Maria met veranderde haar beeld op van God: die kan tijdens ze nu ook door als moeder de zien. Sinds drie met jaar speelt met Elly mee in het met theater-muziekstuk 'De in Mariamonologen'.

Mariaverhalen van Mario in Raadwijk en het Rudolf Westerlink vanuit De met Krijtberg, RK Kerk door van de de heilige door Franciscus Xaverius in van Amsterdam.

Wilfred naar Kemp spreekt met jazzzangeres in Ntjam Rosie op tv in de op Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie de groeide tot haar negende jaar het van op in haar geboorteland Kameroen, hierna uit emigreerde op tv ze naar Nederland. uit Ze gaat met regelmatig naar een pinkstergemeente, door waar Maria geen grote op tv rol speelt. 'Dat de staat volgens een mij niet op met de preekagenda. Het een is niet echt een uit hip onderwerp.' Jezus staat het voor Rosie in centraal in haar door geloof, maar het is uit niet van zo dat Maria naar totaal onbelangrijk is. Ze vind op het wel iets door hebben, het fascineert op haar. 'Ik vind op het in mooi als er preken van over haar de gaan. Ze was superjong uit toen ze zwanger door werd.' Als kind is de Rosie in erg vrij opgevoed, ook als van het om op geloof gaat. uit Haar oma was protestants, haar in opa katholiek. de Ze op tv mocht in Kameroen kiezen de met wie ze meeging naar een de kerk. Dan op tv ging ze met het haar opa mee, op tv het omdat er in de katholieke uit kerk de meeste muziek door werd gespeeld. Ze met op tv heeft dan ook vrij weinig met met de kerklabels, want de katholieke het kerk van haar opa lijkt uit sprekend op tv op de pinkstergemeente uit die ze nu in bezoekt. 'Katholieken in zien Maria ook anders tijdens dan protestanten, daar heb door ik niets mee. Sommige door mensen een vallen haar naar ook aan. Voor mij het is Maria iemand uit op de Bijbel om wie een je niet op heen kunt. uit Ik ken haar al mijn door hele een leven.'

Anny komt nog met op steeds met enige de regelmaat in de kerk, met vooral bij speciale gelegenheden als op tv begrafenissen of op trouwerijen. Dan tijdens steekt ze altijd een het kaars op. tijdens De Mariakerk verderop in het met dorp is met de kerk waar van ze in haar op jeugd altijd met tijdens haar naar ouders naartoe ging: ze woont met er vlakbij in op de buurt. In met 2012 en naar 2014 had Anny uit slechte jaren: tijdens in het eerste jaar overleden er op de familie en vrienden, in het tweede tijdens door jaar werd bij haar borstkanker op geconstateerd. de Op die momenten putte zij de troost uit een het aansteken van in een kaarsje bij uit Maria.

Rot bewonderde Reve een een erg en merkte een dat de schrijver altijd veel troost op aan Maria heeft uit gehad. Dat wilde naar hij ook en naar zo in begon de tijdens fascinatie. Hij ziet Maria als op troosteres. een Vandaar dat haar uit naam veelvuldig voorkomt in zijn liedjes uit en uit de cover siert van zijn naar cd 'Een zee met van op tranen'.

Wilfred met Kemp spreekt met CDA-politica Mona met Keijzer in de het op tv haven van Volendam. Als moeder het van vijf zonen is met Maria een echte de naar bron van troost voor Mona. naar CDA-politica Mona Keijzer de heeft jarenlang niets met in Maria: door bij haar de thuis is het een op tv gewoonte, maar op tv zelfs die moet uit van ver komen. Geboren in tijdens 1968 het hoeft ze van haar ouders op tv niet aan met alle kerkelijke verplichtingen te met voldoen. 'Het' hoort erbij, door en Maria door ook. een Totdat ze bij haar huwelijk in door de Vincentiuskerk opeens tijdens knielend voor Maria het zit. Voor haar op niet eens zozeer een om voor kinderen het naar te bidden (zoals de mores is), het maar door zij ervaart er van opeens iets van Maria's zeggingskracht. naar Als ze door zelf een moeder is, wordt Maria de echt een bron van troost. een op Dat heeft ook met het een ouder worden te maken. de 'Wanneer je ouder van uit wordt en kinderen krijgt wordt je de opeens met door verlies geconfronteerd, op of in een ieder geval met de mogelijkheid daarvan. op tv Dat heeft een me doen van inzien dat Maria er van voor de ons is: als met troosteres, als moeder. Daarbij hebben ze van in de kerk de nooit de met lelijkste vrouwen de als Maria gekozen, en esthetiek het kan ook naar troostrijk zijn.' Ook zij uit ervaart Maria op als iets bijzonders in het door Volendam: 'In Volendam houden we erg het veel van van elkaar, tijdens maar we spreken dat nooit uit. tijdens het Maria is dan voor in ons echt een op uitlaatklep.'

Nederlanders vertellen aan in van Roderick Vonhögen hun persoonlijke verhaal over tijdens de Maria in Heiloo.

Roderick het Vonhögen spreekt met zangeres met Pearl Jozefzoon op de uit Maria-tentoonstelling van in het Museum Catharijneconvent te naar Utrecht. Roderick Vonhögen een spreekt met zangeres op op tv Pearl Jozefzoon op door de Maria-tentoonstelling in het Museum met Catharijneconvent te Utrecht. Pearl op op tv Jozefzoon, bekend van The Voice of de Holland, groeide de op een in een pinkstergemeente. 'Daar kwam naar Maria nooit aan bod. uit Het draaide de vooral om God met en Jezus. van Dat is van bij mij ook niet wezenlijk veranderd.' het Een paar met jaar geleden hoorde ze tijdens op de in radio naar het lied 'Breath of heaven', een de een lied dat gaat op over Maria. 'Dat op is fraai', dacht ik, 'en het met paste goed bij op mijn stem. naar Dus ik zette door het op mijn in setlist. van Maar pas toen ik de zelf in verwachting het was ging ik het lied de goed begrijpen. Het tijdens gaat over Maria op tv en wat ze op voelt en meemaakt door tijdens een haar zwangerschap: op de hoop, de uit angst, de vlucht van om haar kind te tijdens beschermen. Dat herkende ik als op tv uit moeder meteen. Daarmee tijdens is Maria een stuk dichterbij gekomen.' uit Inmiddels is het een in lied vaste prik met Kerst. 'Linksom van een of rechtsom: ik in moét dat lied zingen in die op tv tijd. Anders in klopt het gewoon uit niet.'

Annemiek tijdens Schrijver spreekt de met Agnes Jongerius op een op tv bankje in met Den Bosch over Maria. Vlak op tv het voor kerst spreekt Annemiek Schrijver met op vakbondsbestuurder Agnes Jongerius het in het Den Bosch. Ze is het met geloof verloren, op tv maar op tv kan het niet laten tijdens bij iedere op kerk die ze passeert tijdens toch kaarsjes te branden voor tijdens mensen bij wie tijdens ze stil wil het staan. van Zo ook bij haar de ouders. het 'Mijn ouders hebben het geloof door tot het eind van in hun van leven echt als steun gehad. naar Op het ziekbed het van in mijn moeder heb ik uit eindeloos Mariagedichten voor haar een uit voorgelezen. Ze was een groot met Maria-fan.'

Roderick op tv Vonhögen spreekt met uit televisiemaker Hella van der het Wijst op de Maria-tentoonstelling tijdens in de het Museum een Catharijneconvent te Utrecht. het Televisiemaker Hella van der Wijst in naar gesprek met door Roderick Vonhögen van op de Maria-tentoonstelling in het van met Museum Catharijneconvent te Utrecht. het Van der Wijst heeft door vrij weinig met Maria naar in haar dagelijks in leven, maar tijdens wel via het haar oma die op zittend in haar stoel de in het bejaardenhuis in de rozenkrans tijdens bad. Dat was letterlijk een op door houvast voor haar. 'Ik zal van nooit met vergeten die keer dat we bij de haar op op bezoek waren, tijdens nadat onze buurvrouw van 39 tijdens jaar op tv plotseling was overleden aan tijdens een hersenbloeding. Oma zei tijdens letterlijk: Waarom komt tijdens Onze Lieve Heer op mij niet op tv halen?' Ze prevelde door haar gebedjes van de op het rozenkrans trouw de hele dag een door, het gaf van haar door een soort van de zin aan het de leven die ze al een tijdje in kwijt de was.

Annemiek Schrijver met praat uit met Herman Finkers van over Maria, voor hem van de milde uit moeder die vlekken met met een 30-graden wasje laat verdwijnen. op Annemiek Schrijver praat op met Herman op tv Finkers het over Maria, voor hem de op milde moeder op die vlekken met een 30-graden van wasje laat verdwijnen. in Maar de valt er tijdens nog meer over haar te door zeggen?

Zanger van Henk Westbroek in op gesprek met Roderick uit Vonhögen op een de Maria-tentoonstelling in op het Museum Catharijneconvent een te Utrecht. Roderick Vonhögen op tv spreekt met zanger tijdens Henk Westbroek op de van Maria-tentoonstelling in het op tv Museum Catharijneconvent op te Utrecht. Voor Henk Westbroek door (64) staat met Maria symbool in voor de hoop. uit Westbroek: 'In Rome, mijn lievelingsstad, uit kan op tv ik geen het kerk voorbijlopen of ik steek het een kaars op bij op tv van Maria: voor mijn kinderen, tijdens mijn familie, voor een door einde uit aan een oorlog, voor een van heleboel uit zaken eigenlijk. En bij mij thuis een hangen tijdens twee middeleeuwse schilderijen op van Maria aan de uit muur. Geloof heeft prachtige tijdens kunst voortgebracht.' tijdens Zelf is op hij volstrekt atheïstisch opgevoed. met 'Mijn vader vond priesters de en op dominees parasieten.' Dat hij zelf een de niet gelooft in uit God noemt Westbroek 'een wrange constatering', met maar het de persoon in van Maria staat bij hem voor naar door schoonheid en eeuwigheidswaarde. 'Kijk naar met de foto op op tv Instagram van tijdens een zwangere Beyoncé: een dat is een moderne naar variant op Maria. op tv Het is de blijvende uit hoop uit op licht en naar leven.' Westbroek herkent zichzelf erg van in op de persoon van Gerard Reve: tijdens 'Dat was op natuurlijk ook een uit merkwaardige katholiek. het Maar wat de kunst en een de schoonheid aangaat tijdens begreep Reve op tv het als geen in ander. Ook dát een is geloof. tijdens Ook dát is Maria. En met het laten we eerlijk zijn: de de katholieke kerk heeft het betere kunst voortgebracht dan door het pakweg het communisme of uit socialisme.'

Annemiek uit Schrijver spreekt met in acteur/zanger Frank Sanders in de met Vredeskerk te een Amsterdam. op Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank een Sanders uit in de Vredeskerk te Amsterdam. uit Frank door Sanders komt uit een naar Reformatorisch het gezin, waar Maria in geen grote rol speelde. In eerste met instantie had met hij zelf in weinig met het geloof, door maar toen van hij trouwde met Jos Brink, uit werd zijn interesse van weer van aangewakkerd. Maria stond tijdens soms in op de preken van van Jos centraal. Maria geeft troost, volgens in uit Frank, en in deze op tv tijd kunnen we de dat goed naar gebruiken.

Schrijfster Rosita met Steenbeek in gesprek een met Roderick het Vonhögen op de in Maria-tentoonstelling in het Museum op Catharijneconvent het te Utrecht. Op de het Maria-tentoonstelling in uit het Museum Catharijneconvent in te Utrecht spreekt Roderick Vonhögen met het het schrijfster Rosita Steenbeek. met Steenbeek komt uit uit een hervormd domineesmilieu waarin Maria op tv nauwelijks een de rol speelde. In het haar jeugd speelde met haar moeder de rol van van Maria voor naar een kerkelijk door theaterstuk: dat op was toen een bijzonderheid tijdens voor een domineesvrouw. naar Rosita vond Maria altijd een met beetje een vreemde uit rol hebben in met de kerk in en in naar de Bijbel: Maria op moest haar naar mond houden, leek het naar wel. Steenbeek is Maria naar pas later gaan waarderen, de uit na haar verhuizing naar naar Rome. Toen is het ze in gaan met zien dat Maria naar staat voor uit sereniteit en acceptatie: ze maakt tijdens het moeilijkste een mee wat een mens naar kan overkomen met en toch houdt ze naar zich staande. een Dat heeft ze zelf de ook op in haar eigen leven ondervonden: acceptatie op na de tegenslag, bijvoorbeeld na haar op hersenbloeding op haar door dertiende, met het overlijden van een haar vader en uit van haar hartsvriendin. In Rome komt het ze op tv Maria overal tijdens tegen: bijvoorbeeld bij in de viering van de Maria tijdens van de Sneeuw tijdens in de in Maria Maggiore, waarbij witte rozenblaadjes in uit uit een luikje in het het dak van de kerk van over de kerkgangers van op worden uitgestort (een verwijzing naar dat een Maria het in van door de zomer liet sneeuwen op tijdens de plaats in waar de kerk moest naar verrijzen).

Wilfred Kemp in uit gesprek met naar M. Siers-Snijders met en de hulpkoster J. tijdens Heerink van de naar Plechelmuskerk te het Rossum over Maria. Wat betekent naar zij voor de door mensen uit en hoe belangrijk is Maria op op tv nog?

oktober 2017
29-08-2017 16:10

Elly Zuiderveld

Mijn Maria - Elly Zuiderveld

Bij het schrijven van een Marialied voor kinderen kwam een soort ommekeer en hield ze zich weer bezig met haar wortels en met de betekenis van Maria in haar leven. Ze roept Maria niet aan, maar ze is wel een voorbeeld van een krachtige vrou...

22-08-2017 16:15

Amsterdam

Mijn Maria - Amsterdam

Mariaverhalen van Mario Raadwijk en Rudolf Westerlink vanuit De Krijtberg, RK Kerk van de heilige Franciscus Xaverius in Amsterdam.

15-08-2017 16:10

Ntjam Rosie

Mijn Maria - Ntjam Rosie

Wilfred Kemp spreekt met jazzzangeres Ntjam Rosie in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen, hierna emigreerde ze naar Nederland. Ze gaat regelmatig naar een pinkstergemeen...

01-08-2017 16:10

Anny Schilder

Mijn Maria - Anny Schilder

Anny komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ou...

18-07-2017 16:10

Jan Rot

Mijn Maria - Jan Rot

Rot bewonderde Reve erg en merkte dat de schrijver altijd veel troost aan Maria heeft gehad. Dat wilde hij ook en zo begon de fascinatie. Hij ziet Maria als troosteres. Vandaar dat haar naam veelvuldig voorkomt in zijn liedjes en de cover s...

27-06-2017 16:10

Mona Keijzer

Mijn Maria - Mona Keijzer

Wilfred Kemp spreekt met CDA-politica Mona Keijzer in de haven van Volendam. Als moeder van vijf zonen is Maria een echte bron van troost voor Mona. CDA-politica Mona Keijzer heeft jarenlang niets met Maria: bij haar thuis is het een gewoon...

20-06-2017 16:45

Heiloo

Mijn Maria - Heiloo

Nederlanders vertellen aan Roderick Vonhögen hun persoonlijke verhaal over Maria in Heiloo.

20-06-2017 16:10

Pearl Jozefzoon

Mijn Maria - Pearl Jozefzoon

Roderick Vonhögen spreekt met zangeres Pearl Jozefzoon op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent te Utrecht. Roderick Vonhögen spreekt met zangeres Pearl Jozefzoon op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconven...

13-06-2017 16:30

Agnes Jongerius

Mijn Maria - Agnes Jongerius

Annemiek Schrijver spreekt met Agnes Jongerius op een bankje in Den Bosch over Maria. Vlak voor kerst spreekt Annemiek Schrijver met vakbondsbestuurder Agnes Jongerius in Den Bosch. Ze is het geloof verloren, maar kan het niet laten bij ied...

13-06-2017 16:10

Hella van der Wijst

Mijn Maria - Hella van der Wijst

Roderick Vonhögen spreekt met televisiemaker Hella van der Wijst op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent te Utrecht. Televisiemaker Hella van der Wijst in gesprek met Roderick Vonhögen op de Maria-tentoonstelling in het ...

06-06-2017 16:45

Herman Finkers

Mijn Maria - Herman Finkers

Annemiek Schrijver praat met Herman Finkers over Maria, voor hem de milde moeder die vlekken met een 30-graden wasje laat verdwijnen. Annemiek Schrijver praat met Herman Finkers over Maria, voor hem de milde moeder die vlekken met een 30-gr...

06-06-2017 16:10

Henk Westbroek

Mijn Maria - Henk Westbroek

Zanger Henk Westbroek in gesprek met Roderick Vonhögen op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent te Utrecht. Roderick Vonhögen spreekt met zanger Henk Westbroek op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent t...

30-05-2017 16:45

Frank Sanders

Mijn Maria - Frank Sanders

Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Annemiek Schrijver spreekt met acteur/zanger Frank Sanders in de Vredeskerk te Amsterdam. Frank Sanders komt uit een Reformatorisch gezin, waar Maria ...

30-05-2017 16:10

Rosita Steenbeek

Mijn Maria - Rosita Steenbeek

Schrijfster Rosita Steenbeek in gesprek met Roderick Vonhögen op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent te Utrecht. Op de Maria-tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent te Utrecht spreekt Roderick Vonhögen met schri...

16-05-2017 16:10

Plechelmuskerk te Rossum

Mijn Maria - Plechelmuskerk te Rossum

Wilfred Kemp in gesprek met M. Siers-Snijders en de hulpkoster J. Heerink van de Plechelmuskerk te Rossum over Maria. Wat betekent zij voor de mensen en hoe belangrijk is Maria nog?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn Maria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn Maria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn Maria bij Mijn Maria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn Maria. Heb je een uitzending van Mijn Maria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn Maria gemist

Verhalen achter de kaarsjes: Antoon en Riet zijn 70-plus en verliefd. Met dank aan Maria.

Uitzending gemist van Mijn Maria? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn Maria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 47
  • Laatste uitzending op 29-08-2017 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord