Programma gemist?

Serie die van iedere aflevering een tijdens andere relatie van het de mens tijdens met de natuur onder de met tijdens loep neemt. In uit de laatste uitzending ons grootste naar succesverhaal: leven in de de stad. De laatste de aflevering besteedt in aandacht aan een in leefmilieu dat op is gemaakt op tv door mensen voor van mensen. Steden zijn ons grootste succesverhaal tijdens en inmiddels woont door de ruim de helft van tijdens de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. uit Steden zijn op tv ontworpen om de wilde naar natuur buiten te de houden, maar de de natuur laat zich tijdens niet uit zomaar wegdrukken. op tv Veel dieren hebben zich met aangepast aan het leven tijdens in deze van wereld van steen en staal, op van in de bedwantsen met die 's nachts op ons bloed zuigen, de ratten door in op tv onze restaurants, bendes rovende apen op tv tot en met op de bronstige elanden de in Amerikaanse binnensteden. uit Niet alle dieren in het de de stad worden als een uit plaag gezien. in In de oude Marokkaanse stad uit Fez zijn de een leerlooierijen afhankelijk het van de poep van door op tv wilde duiven. Het futuristische Dubai het zou van nergens zijn zonder valken. In de tijdens buitenwijken van met Jaipur, India, treffen tijdens we een tijdens Bisnoi-vrouw die in een verweesd reekalf zoogt. Op de tijdens een daken van Manhattan hebben met we een ontmoeting naar met imkers. En een op nog grotere schaal begint een het tot mensen een door te dringen naar dat de door natuur met van essentieel belang is de voor het aanhoudende succes uit van de de mensheid. Naarmate het de consumptie in onze door steden toeneemt, wordt het in steeds op tv harder nodig om de natuur naar met het zijn begrensde hulpbronnen te beschermen. In naar Masdar in het Abu Dhabi werkt de naar Engelse architect het Sir Norman Foster mee op tv aan de de totstandkoming van op tv een koolstofneutrale stad van op de uit toekomst. De mens begint te beseffen met dat de plaats op tv tijdens waar we de een natuur het hardst nodig het hebben, de stad een is.

Serie die de iedere aflevering tijdens een andere relatie van op tv de mens de met de natuur onder een de in loep neemt door door steeds een andere in leefomgeving te belichten. naar In deze uitzending van bekijken we het leven naar aan rivieren. De meerderheid van tijdens de wereldbevolking tijdens woont naar aan een rivier. Het water brengt op tv hen naar tijden van overvloed, maar ook het met tijden van groot gevaar. het Daarom moeten deze gemeenschappen zich tijdens aanpassen aan de de eb in en vloed van met hun leefomgeving. In op tv Yunnan in China zijn de met mensen zo afhankelijk met van hun rivier naar op dat ze bekend de staan als de 'beeldhouwers van door de berg'. Als het ze meer land nodig op hebben naar om te bewerken, controleert de op plaatselijke naar sjamaan de toestand van de tijdens maan met en vervolgens slaat op tv het dorp de handen ineen naar om de tijdens heuvel het af te graven en in de loop van de van rivier te een veranderen. Aangezien de inwoners uit van naar Yunnan niet over tijdens machines beschikken, is dit een knap een staaltje van van menselijke uit kracht.

Serie die iedere van aflevering een van andere relatie van de in mens met van de de natuur onder de loep het neemt door steeds een een andere van leefomgeving te belichten. In deze uitzending op trekken het we over het van grasland. De een Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op uit grote vlaktes, maar uit zij en met hun kuddes uit koeien en geiten zijn op volledig afhankelijk tijdens van gigantische bronnen. Op het van het hoogtepunt van het droge seizoen een wordt er collectief een van enorme bron in gegraven door in de droge door bedding van de rivier een de Kibish. Deze handgegraven bronnen op kunnen dertig meter tijdens breed en op dertig meter in diep zijn en worden op als putten ontworpen uit omdat de wanden van een zand de neiging tijdens van hebben om in te storten. Jaarlijks in komen het er tientallen van mensen om door instortende op bronnen. De jonge op tv mannen van uit de Fulanistam in West-Afrika moeten met hun kuddes hoeden uit en uit zijn daardoor soms maanden achtereen gescheiden tijdens van hun de gezin. Maar deze het migraties zijn niet alleen op tv economisch gezien een essentieel, op tv ze vormen ook een in overgangsritueel in de onherbergzame op Sahel van Mali naar en Mauritanië, op tv dat culmineert in van één laatste uitdaging. Eind de november het moeten Fulanimannen met hun kuddes de van machtige rivier op de naar Niger overzwemmen.

Serie die uit iedere aflevering een andere naar relatie van het de mens met de tijdens natuur onder de op loep neemt tijdens door steeds een tijdens andere leefomgeving in te belichten. In een deze uitzending gaan het we de in bergen in. Veel mensen met hebben een intense spirituele van band naar met bergen, of het nou door de Europese bergbeklimmers, yak-herders het of afstammelingen op tv van de Inca zijn. in Maar het het zijn ook naar onherbergzame oorden waar je moet de van vechten om te overleven. van De bewoners in van de hoge naar puna in Peru nemen twee keer een met per jaar deel aan met de Ch'iarake, een ritueel gevecht van dat op tv voortkomt uit het de Incatraditie. Het wordt noodzakelijk geacht van voor een in goede naar oogst en er moet bloed tijdens worden vergoten van om de berg te kalmeren. in op tv Van oudsher zorgde het door gevecht er ook voor dat in met ieder dorp voldoende was toegerust het om zijn van grond te verdedigen het - iets wat met in het uit hooggebergte van onschatbare waarde was. uit De leden van van de de Q'eros-stam in met de Andes verlaten een zelden de besloten een dalen waar de ze de wonen. Maar één keer per jaar een ondernemen 30.000 pelgrims een op tv een tocht naar door een heilige gletsjer op 4500 meter tijdens hoogte, om op tv deel te naar nemen aan de de Q'oyullr Riti, het sneeuwsterfestival. Het met is deels met een verering van de op berg, en naar deels een het christelijk folkfestival. Het wordt gedomineerd op tv door Ukuku's, mannen de de vermomd als beren, die de enorme ijsblokken in uit de gletsjer hakken. van Deze worden gebruikt om thuis door hun eigen het grond tijdens te zegenen en daarmee goede oogsten op tv het te garanderen.

Serie die van iedere de aflevering een andere relatie van de uit mens een met de natuur van onder de loep neemt door op steeds met een andere leefomgeving tijdens te belichten. In deze uitzending tijdens gaan we de op tv jungle door in. In de regenwouden op op het aarde wemelt het van het leven. tijdens de Alles is er in op overvloed. Toch met heeft een gemeenschap meer nodig dan op alleen van de jacht op op voedselbronnen om tijdens succesvol te zijn. in De Matis in Brazilië hebben hun een jaagtechnieken aangepast van aan dieren van die op de grond leven, naar het of juist hoog in de bomen. een Hun prachtige blaaspijpen, tijdens die soms wel naar op tv drieënhalve meter lang naar zijn en versierd met schildpadschilden op en kapibara-tanden, kunnen uit ze alleen de recht omhoog richten van naar apen een en vogels die hoog in de naar in bomen zitten. Talrijke rituelen en ceremonies op tv met zijn gericht op van een succesvolle jacht een en op manieren om met affiniteit te krijgen op tv met de prooi. In een de heilig op bos op de grens uit van Ghana en Togo op tv komen eens in op de drie jaar op duizenden door volgelingen bijeen voor door Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. tijdens Een in voododanser die in een trance verkeert, kan het zijn tong aanraken met de een gloeiendhete machete, een op door brandende tak inslikken of op tijdens zijn kop langs op tv een boomtak lopen. op Deze bovenmenselijke in verrichtingen worden als wonderen het gezien en zijn een op tv naar bewijs van de bijzondere kracht van de hun op tv godheid.

De bewoners van naar in de ijskoude Poolcirkel maken van de naar op natuur gebruik om tijdens zichzelf in leven te houden. De met een bewoners van de ijskoude Poolcirkel tijdens maken van de natuur van gebruik om van zichzelf in in leven te van houden. De Inuit op Groenland het hebben een unieke met manier naar om op robben te jagen. Een in de persoon hult zich in een in robbenpels en voert een uit soort op dans uit, terwijl op hij de geluiden naar en bewegingen uit van robben nabootst. Op die het manier besluipen ze tijdens hun prooi. De in buit tijdens voorziet hen van eten uit en kleding, een maar het ijs waarop ze uit moeten jagen op is gevaarlijk terrein. De in Nenet hoeden hun naar gigantische kuddes rendieren door in een bijna op tv eeuwigdurende migratiecirkel met over de uit Siberische toendra. Het is hard werken het en op door een tijdens dag in mei kan er een naar gevaarlijke en spannende naar dimensie door bij komen. Dat gebeurt uit als de Nenet bij op tv de zuidelijke de oever van door de Yuribei-rivierdelta aankomen in en via het snel van dooiende zee-ijs de rivier van omzeilen die naar inmiddels alweer stroomt. Met de de stijgende temperaturen op op aarde tijdens hebben de Nenet geen op tv idee hoe lang een ze uit deze methode nog kunnen tijdens gebruiken.

De van beschikbaarheid van met water beheerst het op leven in de woestijn. De beschikbaarheid op van water beheerst de het leven in naar met de woestijn. Met o.a. op aandacht voor het leven in op de Gobi-woestijn in een Mongolië. De Kababish-stam het is afhankelijk tijdens van door grote gedeeltes van de noord-Soedanese op woestijn die, na het een gunstige de regentijd, een overvloed aan voedsel de biedt. het Dit is de legendarische naar Gizzu-streek. naar Je moet er een rondreis van een 1500 kilometer voor van maken en op tv een uitgestrekte zandwoestijn voor uit oversteken, maar in als uit je hier drie met maanden doorbrengt met je kamelen, ben het je door verzekerd van rijkdom, uit status en in een huwelijk. De Danakil Depression is van een van barre, stenige woestijn met op kale rotsheuvels, het zoutpannen en tijdens vulkanen in het noorden op van Ethiopië. Het is door de met warmste plek op aarde. Hier in wonen naar de Afar, die door op een wel heel bijzondere op tv manier aan water de komen. Boven stomende vulkaanopeningen op tv bouwen de Afar het iglo's van steen. van Aan de binnenkant van condenseert de stoom uit en het uit water door komt terecht in in poelen. De Afar-vrouwen het leggen iedere dag veertig kilometer af het om het water in te het gaan halen. Voor veel mensen van door heeft water een heilige betekenis. Ieder naar jaar, op tv op het dieptepunt van het op tv droge seizoen, staan tijdens de er duizenden Dogon-mannen langs de naar oevers van het Antogo-meer op tv naar in Mali. Ze staan uit klaar om de overvloedige op seizoensoogst naar binnen te halen in één in van de naar laatst overgebleven naar meren in het het gebied, een oogst die volgens uit een op eeuwenoude bepaling speciaal voor met deze gelegenheid met wordt bewaard. Slechts uitgerust uit met traditionele manden en het op hun blote het handen rennen in ze het van heilige meer in tijdens om vis te de vangen. Het is een eenmalige door smulpartij voor uit mensen die de rest met van het van jaar alleen gierst te eten een met krijgen.

Er zijn mensen door de die de zee begrijpen in op een manier die op de moderne met wetenschap niet kan bevatten. Het op tv zijn gemeenschappen in die in extreme afzondering het leven. Er het zijn mensen het die de zee begrijpen van op een manier die door de uit moderne wetenschap niet de kan bevatten. met Het zijn gemeenschappen die in extreme van afzondering leven, met die in in staat zijn om op tv op zelfs de kleinste landmassa's met te leven tijdens en de schatten te vergaren die onder de uit golven van of voorbij de horizon te het uit vinden zijn. Op de het eiland Lembata in op Indonesië jagen de tijdens vissers van Lamalera van oudsher van op enorme op tv potvissen. Slechts in gewapend met in een harpoen springen de ze van hun boten op van de rug naar van de potvis. Het is een een gevaarlijke het klus, uit maar één enkele potvis kan het met hele de dorp van eten op tv voorzien. Het eiland Anuta uit is van een vlekje in door de Stille Zuidzee, minder uit dan 750 meter breed en uit op ruim honderd naar kilometer afstand van een het zijn dichtstbijzijnde buur. tijdens Er wordt voornamelijk vis en yam de de gegeten. Maar een of tijdens twee keer naar per jaar, als de naar passaatwinden van richting veranderen, zeilen uit de naar eilandbewoners over met de verraderlijke zee naar het rotsachtige door eiland Fatutaka, de waar ze honderden zeevogels op tv vangen. Voor deze het reis gebruiken door ze speciale, tijdens gewijde prauwen en de vogels tijdens de worden met een traditionele op tv lange paal met de een lus op tv eraan gevangen. Op deze afgelegen door plaats tijdens in de oceaan is het de risico voor lijf op en leden zeer van groot.

Steden van zijn ons een grootste succesverhaal, en inmiddels uit woont ruim de helft van door uit de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden van op zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels uit woont ruim met de in helft van de wereldbevolking in de tijdens 'stadsjungle'. Steden uit zijn ontworpen om tijdens de van wilde natuur buiten te houden, maar op de van natuur laat zich met niet zomaar wegdrukken. Veel naar dieren hebben tijdens zich aangepast aan het leven op tv in deze in wereld van steen tijdens en staal, van de met bedwantsen die in 's het nachts ons bloed zuigen, een de ratten in de onze restaurants, bendes naar rovende apen tot en met met de bronstige de elanden in door Amerikaanse binnensteden. Niet op alle dieren in de naar stad door worden als een het plaag gezien. In de oude Marokkaanse een de stad Fez zijn de leerlooierijen op afhankelijk van de poep uit de van wilde duiven. Het futuristische Dubai het zou nergens zijn met zonder naar valken. In de buitenwijken van de Jaipur, India, treffen op het we een Bisnoi-vrouw die een de verweesd reekalf zoogt. Op met de daken van een Manhattan hebben we van een ontmoeting met op tv imkers. En de op nog grotere schaal in begint het tot op tv mensen door te met van dringen dat de natuur van essentieel de belang van is voor het het aanhoudende succes van de op mensheid. op Naarmate de consumptie in van onze steden toeneemt, op wordt het op tv steeds harder nodig om uit de natuur met een zijn begrensde hulpbronnen op tv te beschermen. op In Masdar in Abu Dhabi een werkt de door Engelse architect door Sir Norman Foster mee aan de uit totstandkoming van een uit koolstofneutrale stad het van de toekomst. door De mens begint uit te beseffen dat de het plaats waar we naar de het natuur het het hardst nodig hebben, de stad in is.

De meerderheid naar van de wereldbevolking naar woont met aan een rivier. Het het water brengt hen door tijden van overvloed, maar de ook tijden op van groot gevaar. De de meerderheid van de wereldbevolking door woont aan een een in rivier. Het water van brengt hen tijden een van overvloed, maar uit ook tijden van groot gevaar. het Daarom moeten deze naar gemeenschappen door zich aanpassen aan op tv de eb en het vloed van hun uit leefomgeving. In Yunnan in van China zijn de mensen een zo afhankelijk van de hun rivier dat in ze op bekend staan als de 'beeldhouwers op van de berg'. naar Als ze op tv meer land nodig het hebben om te bewerken, door controleert uit de plaatselijke sjamaan de met toestand van het de maan, en naar vervolgens slaat het dorp op de handen ineen om de van op tv heuvel af te graven en het de loop van van de naar rivier te veranderen. Aangezien van de inwoners van tijdens Yunnan niet met over machines beschikken, is dit het een knap staaltje op tv van menselijke naar kracht.

De Nyangatorm in van tijdens zuidelijk Ethiopië leven tijdens op grote vlaktes, maar met zij en hun kuddes door koeien het en geiten zijn in volledig afhankelijk van van gigantische bronnen. De Nyangatorm naar in zuidelijk op tv Ethiopië leven op uit grote vlaktes, maar zij en hun met kuddes koeien door en geiten zijn volledig de afhankelijk uit van gigantische bronnen. Op op het een hoogtepunt van het droge seizoen wordt uit er collectief een van enorme bron uit gegraven in de droge de bedding tijdens van de op tv rivier de Kibish. Deze handgegraven bronnen op tv kunnen door dertig meter breed en door dertig meter uit diep zijn, en worden als tijdens putten ontworpen uit omdat de wanden van in tijdens zand de neiging hebben om in met de te storten. Jaarlijks komen naar er tientallen mensen tijdens om door tijdens instortende bronnen. De op tv jonge mannen van op de Fulani-stam in West-Afrika op tv moeten hun het kuddes hoeden en met zijn daardoor soms door maanden achtereen gescheiden van hun met gezin. Maar deze migraties in zijn door niet alleen economisch gezien de essentieel, een ze vormen ook een overgangsritueel de in de door onherbergzame Sahel door van Mali en Mauritanië, uit dat culmineert in de één laatste uitdaging. een Eind november het moeten Fulani-mannen met hun kuddes het de machtige rivier het de Niger van overzwemmen.

De met bewoners van de de hoge puna in Peru nemen naar twee een keer per jaar deel aan uit met de Ch'iarake, een ritueel gevecht het dat voortkomt uit met de een Incatraditie, voor een goe... op tv De bewoners van de hoge uit puna uit in Peru nemen twee keer tijdens het per jaar deel aan de een Ch'iarake, een ritueel op gevecht tijdens dat voortkomt uit de in Incatraditie. Het wordt noodzakelijk geacht tijdens voor een tijdens goede op tv oogst en er moet het bloed worden vergoten om op tv de berg te kalmeren. op Van van oudsher zorgde het gevecht uit er ook door voor dat ieder op dorp voldoende was uit toegerust om op tv zijn grond te verdedigen, iets naar wat in het hooggebergte van van onschatbare op waarde was. door De leden van het van de Q'eros-stam van in de Andes in verlaten zelden op tv de besloten dalen waar ze tijdens wonen. met Maar één keer per jaar ondernemen uit 30.000 de pelgrims een tocht van naar een heilige het gletsjer op 4500 met meter hoogte, om deel uit te nemen aan de het Q'oyullr Riti, naar het op sneeuwsterfestival. Het is deels een uit verering van de in berg en op tv deels een de christelijk folkfestival. Het wordt de gedomineerd door Ukuku's, mannen vermomd naar het als beren, die enorme ijsblokken uit het de gletsjer uit hakken. Deze worden het gebruikt om thuis in hun in eigen grond te zegenen uit en daarmee goede van oogsten te tijdens garanderen.

In de regenwouden van op aarde in wemelt op tv het van leven. met Alles is er in overvloed. het Toch heeft uit een gemeenschap meer nodig naar dan alleen de jacht naar op de voedselbronnen o... In de door regenwouden op door aarde wemelt een het van leven. Alles is in er met in overvloed. Toch heeft een een gemeenschap op tv meer nodig dan van alleen de jacht tijdens op voedselbronnen om succesvol op tv te zijn. De Matis op in Brazilië hebben op tv hun jaagtechnieken het aangepast aan dieren door die op de grond leven, door of juist op tv hoog in de bomen. in Hun prachtige blaaspijpen, van die soms tijdens wel in drieënhalve meter lang zijn en de versierd met schildpadschilden en door de kapibara-tanden, kunnen ze tijdens alleen recht omhoog naar richten naar apen en vogels die naar hoog in naar de de bomen zitten. Talrijke rituelen en uit ceremonies zijn gericht op uit een succesvolle op tv jacht en uit op manieren om door affiniteit te krijgen met op tv de prooi. uit In een door heilig bos op de grens een van Ghana en Togo een komen in eens in tijdens de drie jaar duizenden volgelingen in bijeen voor door Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. naar Een voododanser die de in trance verkeert naar kan zijn tong naar de aanraken met een gloeiendhete machete, de een op brandende tak inslikken of op naar zijn de kop langs een het boomtak lopen. Deze bovenmenselijke verrichtingen door worden een als wonderen gezien en zijn op tv een bewijs van de de bijzondere kracht door van hun de godheid.

De door bewoners van de ijskoude Poolcirkel door maken naar van de natuur gebruik om een zichzelf een in leven te houden. De het van bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken een van de natuur de gebruik om zichzelf tijdens in leven te van houden. De Inuit op op Groenland met hebben een unieke door manier om op tijdens robben te jagen. Een van persoon hult een zich in een robbenpels van en van voert een soort dans uit, de terwijl hij een de geluiden en door bewegingen van op tv robben nabootst. Op op tv die manier besluipen ze hun op tv prooi. De buit naar voorziet een hen van op tv eten en kleding, naar maar het ijs waarop ze moeten in jagen is gevaarlijk op terrein. De Nenet naar hoeden in hun gigantische kuddes rendieren de in een door bijna eeuwigdurende migratiecirkel de over de Siberische toendra. Het van door is hard werken en op uit een dag in mei het kan er een op gevaarlijke de en spannende dimensie op tv bij komen. Dat gebeurt met als naar de Nenet bij de zuidelijke in oever van de Yuribei-rivierdelta naar aankomen naar en via de het snel dooiende zee-ijs de met rivier omzeilen op tv die inmiddels op tv alweer stroomt. Met de stijgende temperaturen de op aarde hebben een de uit Nenet geen idee de hoe lang ze deze op tv methode nog kunnen tijdens gebruiken.

De beschikbaarheid van van water beheerst met het leven door in de woestijn. O.a. een aandacht voor het van leven in in de Gobi-woestijn in Mongolië. De van beschikbaarheid van water door beheerst het leven naar een in de woestijn. op O.a. aandacht voor het leven in naar de Gobi-woestijn met in Mongolië. van Verder: de door Kababish-stam is afhankelijk van grote gedeeltes op van de noord-Soedanese in woestijn die, op tv na een gunstige regentijd, het een overvloed aan met voedsel van bieden. Dit is de op legendarische Gizzu-streek. Je moet het er een rondreis tijdens van 1500 kilometer op voor maken en een een uit uitgestrekte zandwoestijn voor oversteken, naar maar als je hier een op drie maanden doorbrengt met je kamelen, van ben door je verzekerd van rijkdom, status door en een de huwelijk. De met Danakil Depression is uit een barre, stenige woestijn met het kale tijdens rotsheuvels, zoutpannen en op tv vulkanen in het noorden uit van Ethiopië. Het op tv is de warmste plek op op aarde. met Hier wonen de Afar, op tv die uit op een wel door heel bijzondere manier aan door water de komen. Boven stomende vulkaanopeningen naar bouwen de door Afar iglo's van steen. Aan het de binnenkant condenseert de uit stoom in en het water komt met terecht de in poelen. De Afar-vrouwen leggen in iedere dag het veertig kilometer af om op tv het op water te gaan halen. Voor veel tijdens mensen in heeft water een heilige betekenis. op uit Ieder jaar, op het met dieptepunt van het met droge seizoen, staan in er duizenden de Dogon-mannen langs de oevers in van het naar Antogo-meer in Mali. Ze staan een klaar om de van overvloedige seizoensoogst op tv binnen te het halen in één van de laatst in door overgebleven meren in het naar gebied, een op oogst die volgens met een eeuwenoude bepaling speciaal voor deze met gelegenheid wordt bewaard. in Slechts tijdens uitgerust met traditionele van manden en uit hun blote handen tijdens rennen ze het heilige meer door in tijdens om vis te door vangen. Het is naar een eenmalige smulpartij door voor mensen die de in rest van het jaar in alleen gierst te eten het tijdens krijgen.

september 2018
10-03-2017 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt. In de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: leven in de stad. De laatste aflevering besteedt aandacht aan een leefmilieu dat is gemaakt d...

09-03-2017 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending bekijken we het leven aan rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woon...

08-03-2017 16:55

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending trekken we over het grasland. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op gro...

07-03-2017 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de bergen in. Veel mensen hebben een intense spirituele band met berge...

06-03-2017 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de jungle in. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. All...

03-03-2017 16:45

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

02-03-2017 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. Met o.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam is afhankelijk van grote gede...

01-03-2017 16:50

Oceanen

Natuur op 2: Human planet - Oceanen

Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die in extreme afzondering leven. Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan be...

27-10-2016 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden...

26-10-2016 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, ...

25-10-2016 16:50

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien...

24-10-2016 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Incatraditie, voor een goe... De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake,...

20-10-2016 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen o... In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heef...

19-10-2016 16:50

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

18-10-2016 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Natuur op 2: Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur op 2: Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur op 2: Human planet bij Natuur op 2: Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur op 2: Human planet. Heb je een uitzending van Natuur op 2: Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur op 2: Human planet gemist

Uitzending gemist van Natuur op 2: Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur op 2: Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 10-03-2017 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord