Programma gemist?

Serie op tv die iedere aflevering een een andere relatie van de de mens met tijdens de natuur onder een de loep met neemt. In de laatste de uitzending ons grootste op succesverhaal: het leven in de stad. door De laatste aflevering op tv besteedt aandacht in aan een leefmilieu dat het is gemaakt op door mensen voor mensen. naar Steden zijn ons uit grootste succesverhaal en inmiddels in woont op ruim de helft tijdens van de wereldbevolking in de de 'stadsjungle'. tijdens Steden zijn ontworpen om de van wilde natuur buiten te in houden, maar de de natuur laat een zich niet zomaar van wegdrukken. door Veel dieren hebben tijdens zich aangepast aan het leven een in deze wereld tijdens van steen en staal, tijdens naar van de bedwantsen die 's door nachts ons op bloed zuigen, op tv de ratten in de onze restaurants, bendes rovende op tv apen tot en naar met de bronstige elanden in op tv Amerikaanse binnensteden. Niet een een alle dieren in de stad door worden als een een plaag gezien. een In de oude Marokkaanse de stad op Fez zijn de de leerlooierijen afhankelijk van de poep van een wilde duiven. Het een futuristische het Dubai zou nergens zijn zonder op tv valken. In de tijdens buitenwijken van uit Jaipur, India, treffen we de een Bisnoi-vrouw die uit een door verweesd reekalf een zoogt. Op de in daken van Manhattan hebben we een met ontmoeting met op tv imkers. van En op nog grotere schaal begint op tv door het tot mensen door te een dringen dat de met natuur van uit essentieel belang is voor het uit aanhoudende het succes van de mensheid. Naarmate van de op consumptie in onze steden toeneemt, door wordt het met steeds harder nodig op tv om de natuur tijdens met zijn in begrensde hulpbronnen met te beschermen. In Masdar in Abu de uit Dhabi werkt de van Engelse architect Sir Norman op tv Foster mee aan de totstandkoming in van de een koolstofneutrale stad van de de toekomst. De mens op tv begint te beseffen op tijdens dat de plaats waar we de van natuur het in hardst de nodig hebben, de stad naar is.

Serie door die iedere aflevering van een andere relatie van de op mens met van de natuur op tv onder de loep neemt door op tv in steeds een andere leefomgeving op te belichten. In deze op tv uitzending een bekijken we het leven op tv aan rivieren. De meerderheid van van de door wereldbevolking woont aan een rivier. in door Het water brengt hen tijden van de overvloed, maar van ook tijden op tv van groot gevaar. Daarom van moeten deze op tv gemeenschappen zich in aanpassen aan de eb en vloed op van hun naar leefomgeving. de In Yunnan in China op zijn de mensen zo afhankelijk een van hun een rivier dat ze uit bekend het staan als de 'beeldhouwers van de tijdens berg'. tijdens Als ze meer land met nodig hebben om te tijdens bewerken, controleert de het naar plaatselijke sjamaan de toestand van de op tv in maan en vervolgens tijdens slaat het dorp de handen het ineen om de de heuvel door af te graven en de loop in van de op rivier te veranderen. Aangezien in de inwoners van in Yunnan niet over van de machines beschikken, is dit een knap naar staaltje van menselijke naar van kracht.

Serie die op tv iedere aflevering een een andere relatie van de uit in mens met de natuur onder met de loep neemt naar door steeds een andere de van leefomgeving te belichten. uit In deze uitzending uit trekken we over het grasland. De uit Nyangatorm in zuidelijk op tv Ethiopië met leven op grote door vlaktes, maar uit zij en hun kuddes koeien in en met geiten zijn volledig afhankelijk van tijdens gigantische bronnen. Op het tijdens hoogtepunt van het in droge seizoen wordt de er collectief een een enorme bron in gegraven van in de droge bedding van van de van rivier de Kibish. van Deze handgegraven bronnen kunnen dertig meter met tijdens breed en dertig van meter diep zijn door en worden als putten ontworpen op omdat een de wanden van zand met de neiging hebben naar om in op tv te storten. Jaarlijks komen er tientallen op mensen om in door instortende een bronnen. De jonge een mannen van de op Fulanistam in West-Afrika moeten de hun kuddes hoeden en de zijn op tv daardoor soms de maanden achtereen gescheiden van de hun gezin. van Maar deze migraties zijn door niet alleen met economisch gezien essentieel, in ze vormen ook een met overgangsritueel in de onherbergzame Sahel op van Mali met en Mauritanië, dat naar culmineert in één laatste op uitdaging. Eind in november moeten het Fulanimannen met op tv hun kuddes de machtige rivier met de Niger van overzwemmen.

Serie die van iedere door aflevering een andere tijdens relatie van de mens met naar de het natuur onder de van loep neemt door steeds een andere met leefomgeving op te belichten. In met deze uitzending gaan we de op bergen in. op Veel mensen uit hebben een door intense spirituele band met bergen, in of de het nou de Europese bergbeklimmers, yak-herders op of afstammelingen van uit de Inca zijn. in Maar in het zijn ook uit onherbergzame oorden waar een je moet vechten om te een overleven. in De bewoners van de de hoge in puna in Peru nemen twee keer het per het jaar deel met aan de Ch'iarake, het een ritueel gevecht dat voortkomt uit de de Incatraditie. Het het wordt in noodzakelijk geacht voor een naar goede de oogst en er moet bloed door worden vergoten om het de berg naar te kalmeren. Van oudsher een zorgde de het gevecht er ook voor het dat tijdens ieder dorp voldoende was toegerust het om zijn grond te in verdedigen de - iets wat door in het hooggebergte met van onschatbare waarde was. De naar leden tijdens van van de Q'eros-stam uit in de Andes het verlaten zelden in de besloten dalen in waar ze wonen. door Maar één door keer per jaar ondernemen 30.000 met pelgrims een tocht in naar een heilige tijdens gletsjer op op 4500 meter hoogte, om op tv deel het te nemen aan de Q'oyullr Riti, door het sneeuwsterfestival. Het met tijdens is deels een verering van door de berg, en een deels in een christelijk folkfestival. de Het wordt gedomineerd door de Ukuku's, mannen vermomd als naar beren, die het enorme ijsblokken uit de de gletsjer hakken. op Deze worden gebruikt de om thuis hun eigen grond tijdens te zegenen op tv en met daarmee goede oogsten in te garanderen.

Serie die iedere op aflevering een de andere relatie van de van mens met op de natuur op onder de loep op neemt door steeds een andere de leefomgeving te belichten. in In deze uitzending de gaan we de in jungle in. In op de regenwouden uit op aarde een wemelt het van het het leven. Alles is op tv er in in overvloed. Toch heeft een met gemeenschap op meer nodig dan alleen de de jacht op voedselbronnen het om succesvol te zijn. tijdens uit De Matis in Brazilië hebben naar hun jaagtechnieken aangepast aan uit dieren die op uit de grond in leven, of op tv juist hoog in de een bomen. Hun op prachtige blaaspijpen, de die soms wel drieënhalve tijdens meter lang zijn en naar versierd uit met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen ze uit alleen recht het omhoog richten naar apen een en vogels die op hoog in de het een bomen zitten. Talrijke in rituelen en ceremonies zijn het gericht op tijdens een succesvolle jacht het en op manieren om tijdens affiniteit te een krijgen met de uit prooi. In een heilig bos op met de grens naar van Ghana en Togo op komen eens in naar door de drie jaar een duizenden volgelingen bijeen voor met Kokuzahn, een spectaculair zevendaags op feest. Een op voododanser die in trance een verkeert, kan van zijn tong aanraken op tv met een gloeiendhete op machete, een brandende tak inslikken op tv of op in zijn kop een langs een boomtak lopen. Deze het bovenmenselijke van verrichtingen worden als wonderen gezien met en zijn van een bewijs van de op tv naar bijzondere kracht van hun naar godheid.

De het bewoners van de door ijskoude Poolcirkel maken van de op natuur met gebruik om naar zichzelf in leven te houden. De tijdens tijdens bewoners van de ijskoude op tv Poolcirkel maken van de met natuur gebruik van om zichzelf in leven een te houden. De Inuit door op met Groenland hebben een unieke van manier om op tv op robben te jagen. Een naar persoon hult met zich in een robbenpels in van en voert een van soort dans uit, terwijl hij de de het geluiden en bewegingen van door robben nabootst. Op die manier de besluipen het ze hun prooi. naar De buit voorziet hen op tv van eten en op tv kleding, maar op het ijs waarop op tv ze moeten naar jagen is gevaarlijk terrein. De Nenet op de hoeden hun gigantische kuddes rendieren op in in een bijna eeuwigdurende migratiecirkel over de door Siberische toendra. Het een is hard werken in en op naar een dag in in mei kan er een van gevaarlijke en spannende tijdens dimensie bij komen. op tv Dat gebeurt de als de Nenet bij het van de zuidelijke oever een van de Yuribei-rivierdelta een aankomen en via het snel tijdens dooiende door zee-ijs de rivier omzeilen van die inmiddels alweer stroomt. door Met de stijgende temperaturen naar van op aarde hebben de Nenet naar geen idee hoe door lang ze deze naar methode nog kunnen de gebruiken.

De het beschikbaarheid van naar water beheerst het leven in de een woestijn. op De beschikbaarheid van van water beheerst het in leven in de woestijn. Met de o.a. aandacht uit voor het in leven in de Gobi-woestijn de in Mongolië. de De Kababish-stam is door afhankelijk van grote van gedeeltes van de noord-Soedanese woestijn tijdens die, na op tv een uit gunstige regentijd, een overvloed aan de voedsel biedt. Dit is op de legendarische naar Gizzu-streek. uit Je moet er een rondreis van uit 1500 kilometer voor de maken met en een uitgestrekte een zandwoestijn voor door oversteken, maar als je hier drie op op maanden doorbrengt met je kamelen, ben een in je verzekerd van rijkdom, op tv status en in een huwelijk. De door Danakil Depression is een tijdens barre, stenige woestijn met kale tijdens in rotsheuvels, zoutpannen en vulkanen in in het noorden het van Ethiopië. Het uit is de uit warmste plek op tijdens aarde. Hier wonen de Afar, een die op een met wel heel door bijzondere manier uit aan water komen. in Boven stomende vulkaanopeningen naar bouwen de Afar iglo's van tijdens steen. Aan op tv de binnenkant een condenseert de stoom en tijdens het water de komt terecht in poelen. De Afar-vrouwen een leggen iedere op tv dag veertig kilometer naar af om het water het te de gaan halen. Voor veel mensen de met heeft water een heilige in betekenis. Ieder jaar, op van het op dieptepunt van het op droge seizoen, staan er duizenden van Dogon-mannen de langs de oevers in van het Antogo-meer in Mali. tijdens Ze staan tijdens klaar om de overvloedige seizoensoogst van binnen te halen tijdens in in één van de laatst tijdens overgebleven een meren in het gebied, een op oogst met die volgens een eeuwenoude een bepaling speciaal voor deze het gelegenheid wordt bewaard. op Slechts naar uitgerust met traditionele naar manden en op naar hun blote handen rennen ze de het heilige meer in het om vis van te vangen. Het is in op een eenmalige smulpartij voor mensen met die op tv de rest van het jaar op tv alleen gierst te het eten een krijgen.

Er zijn een mensen die de zee tijdens begrijpen op in een manier die de tijdens moderne wetenschap niet naar in kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die van in een extreme afzondering leven. Er op zijn van mensen die de van zee begrijpen op met een manier die uit de moderne wetenschap niet kan uit bevatten. Het in zijn gemeenschappen een die in extreme afzondering leven, die naar in staat zijn op in om op zelfs de kleinste landmassa's uit te leven een en schatten te vergaren uit die het onder de golven of voorbij tijdens de horizon uit te vinden zijn. in Op uit het eiland Lembata de in Indonesië jagen de vissers van tijdens een Lamalera van oudsher op van enorme potvissen. door Slechts gewapend met een harpoen van springen ze van hun uit boten op op de de rug van de potvis. Het is op tv een een gevaarlijke klus, maar met één enkele potvis kan het uit hele dorp het van eten voorzien. Het in eiland Anuta naar is een vlekje in het de uit Stille Zuidzee, minder dan het 750 meter breed en op tv op ruim in honderd een kilometer afstand van zijn dichtstbijzijnde op tv buur. Er in wordt voornamelijk de vis en yam gegeten. Maar een op tv of twee door keer tijdens per jaar, als de passaatwinden van tijdens richting veranderen, in zeilen de eilandbewoners over met de verraderlijke zee van met naar het rotsachtige eiland met Fatutaka, waar ze honderden naar zeevogels vangen. het Voor deze reis gebruiken ze in speciale, naar gewijde prauwen op tv en de vogels naar worden met een traditionele lange paal van met een lus in eraan gevangen. het Op deze afgelegen door plaats in op tv de oceaan is het risico tijdens voor van lijf en leden naar zeer groot.

Steden de zijn ons grootste succesverhaal, op en naar inmiddels woont ruim door de helft van de wereldbevolking in de op de 'stadsjungle'. Steden zijn tijdens ons grootste een succesverhaal, en inmiddels tijdens woont ruim de helft het van de wereldbevolking in door de 'stadsjungle'. Steden naar zijn ontworpen tijdens om de wilde op natuur buiten met te houden, maar de het natuur laat zich niet zomaar in uit wegdrukken. Veel dieren het hebben zich aangepast op aan het leven op tv in deze wereld van steen tijdens en staal, uit van de bedwantsen uit die 's nachts ons bloed het zuigen, de de ratten in door onze restaurants, tijdens bendes rovende apen tot en het met uit de bronstige elanden in Amerikaanse binnensteden. een Niet alle dieren op het in de stad worden als een het plaag op gezien. In de oude van Marokkaanse stad Fez zijn het naar de leerlooierijen afhankelijk het van de poep door van wilde duiven. Het futuristische een Dubai een zou nergens zijn zonder valken. het In de buitenwijken van naar door Jaipur, India, treffen tijdens we een Bisnoi-vrouw die een verweesd naar een reekalf zoogt. Op de daken van het Manhattan hebben we tijdens een ontmoeting tijdens met imkers. En op tijdens nog grotere schaal het begint het tot tijdens met mensen door te dringen dat de uit natuur van de essentieel belang is voor van de het aanhoudende succes van de mensheid. van Naarmate de consumptie met in in onze steden toeneemt, wordt het het steeds harder nodig naar om de de natuur met naar zijn begrensde hulpbronnen te een beschermen. In Masdar in naar een Abu Dhabi werkt naar de Engelse architect Sir een Norman Foster mee aan de op tv totstandkoming van met een op koolstofneutrale stad van de toekomst. De door mens begint een te beseffen uit dat de plaats waar de we de natuur het in hardst nodig een hebben, de stad met is.

De meerderheid van van de wereldbevolking op tv woont aan op tv een rivier. Het op water brengt hen tijden van door overvloed, maar ook uit tijden van groot naar een gevaar. De meerderheid van met de wereldbevolking woont aan het een rivier. een Het water brengt hen tijden een van tijdens overvloed, maar ook tijden in van op groot gevaar. Daarom moeten uit deze gemeenschappen tijdens zich aanpassen aan de eb en een vloed van van hun leefomgeving. In een Yunnan in China zijn een naar de mensen zo afhankelijk van hun op rivier dat ze een bekend staan met als een de 'beeldhouwers van de de berg'. Als uit ze meer land nodig hebben uit om te bewerken, controleert de de het plaatselijke sjamaan de toestand van van de van maan, en vervolgens de slaat het het dorp de handen ineen tijdens om de heuvel af te van met graven en de door loop van de rivier tijdens te veranderen. door Aangezien de inwoners van door Yunnan niet over het machines beschikken, is in dit een door knap staaltje van menselijke met kracht.

De met Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië op leven op een grote vlaktes, van maar zij en hun kuddes koeien een en naar geiten zijn volledig afhankelijk in van gigantische het bronnen. De van Nyangatorm in zuidelijk op tv Ethiopië leven op met grote vlaktes, maar zij en tijdens hun kuddes de koeien en geiten zijn volledig tijdens afhankelijk van op gigantische bronnen. Op het met hoogtepunt de van het in droge seizoen wordt er collectief op een enorme van bron gegraven het in de droge bedding de van de rivier de op tv Kibish. met Deze handgegraven bronnen kunnen dertig het meter breed door en dertig meter diep zijn, de een en worden als naar putten ontworpen omdat van de wanden van zand de de neiging hebben uit om in te op tv storten. Jaarlijks de komen er tientallen mensen om op tv door instortende met bronnen. De jonge mannen in van de Fulani-stam in van West-Afrika moeten de hun kuddes hoeden en tijdens zijn daardoor door soms maanden op achtereen gescheiden van van hun gezin. op Maar deze migraties zijn in niet alleen economisch gezien een essentieel, tijdens ze vormen ook een met overgangsritueel in de onherbergzame naar Sahel van Mali op en Mauritanië, door dat culmineert in één laatste tijdens uitdaging. Eind het november moeten Fulani-mannen met met hun kuddes op tv de machtige in rivier de Niger door overzwemmen.

De tijdens bewoners van de hoge puna op in naar Peru nemen twee op tv keer per naar jaar deel aan de Ch'iarake, een op ritueel gevecht naar dat voortkomt naar uit de Incatraditie, voor de een uit goe... De bewoners van de hoge tijdens door puna in Peru nemen twee uit keer per jaar deel met aan van de Ch'iarake, tijdens een ritueel gevecht dat met voortkomt uit op tv de Incatraditie. Het wordt door noodzakelijk geacht met voor een goede oogst op tv en er moet bloed worden naar vergoten om de van de berg te kalmeren. tijdens Van oudsher zorgde de het gevecht er ook op tv voor dat ieder dorp voldoende op was toegerust met om zijn grond met te verdedigen, op iets wat in het hooggebergte het met van onschatbare waarde was. De leden de van van de uit Q'eros-stam van in de Andes naar verlaten zelden de besloten met dalen waar ze wonen. het een Maar één keer per een jaar ondernemen 30.000 pelgrims in een tocht met naar een heilige uit gletsjer op 4500 meter een hoogte, om deel een te op nemen aan de tijdens Q'oyullr Riti, het sneeuwsterfestival. Het op is het deels een verering van in de berg en deels een een het christelijk folkfestival. Het uit wordt gedomineerd door met Ukuku's, mannen vermomd tijdens als beren, die enorme ijsblokken uit op tv de gletsjer door hakken. de Deze worden gebruikt om thuis door hun eigen grond op te zegenen tijdens en daarmee op goede oogsten te in garanderen.

In de de regenwouden het op aarde wemelt het het van leven. de Alles is er in overvloed. uit Toch heeft een de gemeenschap meer nodig dan de op tv alleen de jacht op in voedselbronnen o... In met de regenwouden op op tv aarde wemelt het door van leven. Alles is er tijdens in overvloed. het Toch met heeft een gemeenschap meer nodig dan een alleen het de jacht op voedselbronnen om tijdens succesvol in te zijn. De Matis in naar Brazilië uit hebben hun de jaagtechnieken aangepast aan dieren die tijdens op de grond leven, op tv of juist hoog van in de bomen. de Hun op tv prachtige blaaspijpen, die soms het wel drieënhalve meter uit lang het zijn en versierd de met schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen door ze naar alleen recht omhoog richten het naar apen en vogels die op tv het hoog in de een bomen zitten. Talrijke rituelen en naar ceremonies zijn met gericht op een succesvolle een jacht en op het manieren in om affiniteit te krijgen een met de prooi. In van een heilig tijdens bos op de een grens van Ghana met en Togo van komen eens in de drie jaar door duizenden volgelingen bijeen de voor Kokuzahn, het een spectaculair een zevendaags feest. Een voododanser een die in door trance verkeert kan zijn tong op aanraken met met een gloeiendhete uit machete, een brandende met tak inslikken een of op zijn naar kop langs een boomtak lopen. Deze van tijdens bovenmenselijke verrichtingen worden als wonderen op tv gezien en zijn het een van bewijs van de bijzondere kracht tijdens van hun in godheid.

De van bewoners van de ijskoude van Poolcirkel maken van de in natuur gebruik op tv om uit zichzelf in leven met te houden. De de bewoners van de ijskoude de Poolcirkel maken van de natuur op gebruik om zichzelf naar in leven uit te houden. De Inuit in op op Groenland hebben uit een unieke manier om naar op robben te jagen. op Een in persoon hult zich door in een robbenpels en voert een naar soort tijdens dans uit, terwijl hij de de geluiden en bewegingen tijdens van robben nabootst. op tv Op die manier met besluipen op tv ze hun prooi. van De buit voorziet hen op tv van door eten en kleding, maar het ijs met waarop ze moeten naar jagen is gevaarlijk met terrein. De Nenet naar hoeden het hun gigantische kuddes rendieren door in in een bijna eeuwigdurende migratiecirkel de over de Siberische toendra. tijdens Het van is hard werken tijdens en op een tijdens dag in mei kan de er een op gevaarlijke en spannende met dimensie bij komen. Dat in gebeurt als de in Nenet bij de zuidelijke oever in met van de Yuribei-rivierdelta aankomen een en via op het snel dooiende door zee-ijs de rivier omzeilen die inmiddels naar alweer stroomt. Met op tv met de stijgende temperaturen op aarde in hebben de Nenet geen op idee in hoe lang ze deze methode met nog kunnen het gebruiken.

De beschikbaarheid van een water beheerst het op tv leven een in de woestijn. uit O.a. aandacht voor het leven op tv in in de Gobi-woestijn in uit Mongolië. De op beschikbaarheid van water beheerst het leven de in de tijdens woestijn. O.a. een aandacht voor het leven de in naar de Gobi-woestijn in Mongolië. uit Verder: de Kababish-stam is afhankelijk van van grote gedeeltes door op van de noord-Soedanese woestijn die, na een een gunstige naar regentijd, een naar overvloed aan voedsel op tv bieden. Dit is de uit legendarische Gizzu-streek. Je het moet tijdens er een rondreis door van 1500 kilometer voor met maken en een uitgestrekte zandwoestijn het door voor oversteken, maar als in je hier drie maanden door doorbrengt met in je kamelen, ben een je verzekerd van rijkdom, status de en een een huwelijk. De Danakil op Depression tijdens is een barre, uit stenige woestijn met kale rotsheuvels, tijdens zoutpannen en vulkanen naar in de het noorden van Ethiopië. Het het is de een warmste plek op door aarde. Hier wonen de naar Afar, die op de een wel heel op bijzondere manier aan op water komen. Boven stomende op tv vulkaanopeningen bouwen de van Afar iglo's met van steen. Aan van de binnenkant met condenseert de stoom een en het water komt terecht van in poelen. het De Afar-vrouwen leggen iedere een dag veertig van kilometer af om de het op water te gaan in halen. Voor veel mensen in heeft water een heilige tijdens betekenis. Ieder het jaar, op het dieptepunt van in door het droge seizoen, het staan er duizenden Dogon-mannen langs de in op oevers van het Antogo-meer in op tv Mali. Ze staan klaar van om de tijdens overvloedige op seizoensoogst binnen te halen in één de van de met laatst overgebleven meren in op tv het gebied, op tv een een oogst die volgens de een eeuwenoude bepaling speciaal in voor deze gelegenheid wordt bewaard. door een Slechts uitgerust met traditionele van manden en hun uit blote handen rennen ze het een heilige meer van in om vis op te vangen. de Het is de een eenmalige smulpartij op tv voor mensen die de rest van met het jaar alleen uit gierst te van eten naar krijgen.

juni 2018
10-03-2017 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt. In de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: leven in de stad. De laatste aflevering besteedt aandacht aan een leefmilieu dat is gemaakt d...

09-03-2017 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending bekijken we het leven aan rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woon...

08-03-2017 16:55

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending trekken we over het grasland. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op gro...

07-03-2017 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de bergen in. Veel mensen hebben een intense spirituele band met berge...

06-03-2017 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de jungle in. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. All...

03-03-2017 16:45

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

02-03-2017 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. Met o.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam is afhankelijk van grote gede...

01-03-2017 16:50

Oceanen

Natuur op 2: Human planet - Oceanen

Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die in extreme afzondering leven. Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan be...

27-10-2016 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden...

26-10-2016 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, ...

25-10-2016 16:50

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien...

24-10-2016 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Incatraditie, voor een goe... De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake,...

20-10-2016 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen o... In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heef...

19-10-2016 16:50

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

18-10-2016 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Natuur op 2: Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur op 2: Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur op 2: Human planet bij Natuur op 2: Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur op 2: Human planet. Heb je een uitzending van Natuur op 2: Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur op 2: Human planet gemist

Uitzending gemist van Natuur op 2: Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur op 2: Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 10-03-2017 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord