Programma gemist?

Serie die uit iedere het aflevering een andere relatie van uit de mens met de met het natuur onder de uit loep neemt. In de het laatste uitzending ons grootste van succesverhaal: op leven in de stad. De laatste in aflevering op besteedt aandacht aan een leefmilieu een dat is op tv gemaakt door in mensen voor mensen. door Steden zijn ons grootste succesverhaal naar en van inmiddels woont ruim de in helft van door de wereldbevolking in in de 'stadsjungle'. Steden tijdens zijn ontworpen om tijdens de wilde natuur een buiten te houden, maar de in op tv natuur laat zich niet naar zomaar wegdrukken. Veel een dieren hebben zich aangepast met aan het naar leven in deze wereld de van steen in en staal, van de door bedwantsen die 's nachts op ons een bloed zuigen, het de ratten in onze restaurants, bendes het rovende apen tot in en met de uit bronstige elanden in van Amerikaanse uit binnensteden. Niet een alle dieren in de in stad worden als een plaag de gezien. In naar de oude naar Marokkaanse stad tijdens Fez zijn de leerlooierijen de afhankelijk van de poep van uit wilde duiven. tijdens Het futuristische Dubai zou met nergens zijn zonder naar valken. naar In de buitenwijken van een Jaipur, India, naar treffen we op tv een Bisnoi-vrouw die het een verweesd reekalf zoogt. Op de de daken van van Manhattan met hebben we een ontmoeting met van imkers. En op nog een grotere op tv schaal begint het door tot mensen van door te dringen dat in de natuur van essentieel een belang is van voor het aanhoudende succes van op tv de mensheid. met Naarmate de consumptie naar in onze steden uit toeneemt, wordt tijdens het steeds harder met nodig om de natuur met een zijn begrensde hulpbronnen in te beschermen. In door Masdar in de Abu Dhabi werkt de door Engelse architect Sir op Norman Foster mee van aan op de totstandkoming van een koolstofneutrale tijdens stad op van de naar toekomst. De mens begint te beseffen op tv dat de van plaats het waar we de natuur tijdens het hardst van nodig hebben, de naar stad is.

Serie naar die iedere aflevering een de andere in relatie van de de mens met de natuur onder door de loep met neemt door steeds een het andere leefomgeving te belichten. naar In deze uitzending het bekijken een we het leven aan rivieren. uit De in meerderheid van de wereldbevolking met woont aan van een rivier. Het uit water brengt de hen tijden van overvloed, een maar ook tijden van groot de gevaar. naar Daarom moeten de deze gemeenschappen zich aanpassen aan tijdens de eb uit en vloed van op hun leefomgeving. In van Yunnan in het China zijn de tijdens mensen zo afhankelijk uit van hun rivier een dat ze bekend het staan als de 'beeldhouwers van een de berg'. tijdens Als ze door meer land nodig hebben om te door bewerken, controleert de een plaatselijke sjamaan de door toestand van de de maan een en vervolgens slaat het dorp een de handen op ineen om de tijdens heuvel op tv af te graven en de loop op van de rivier uit van te veranderen. Aangezien de inwoners van tijdens Yunnan de niet over machines beschikken, in is tijdens dit een knap staaltje van op tv menselijke de kracht.

Serie die het iedere aflevering op een andere door relatie van de mens door met de op natuur onder de loep neemt met door de steeds een andere leefomgeving op tv te belichten. In van deze uitzending tijdens trekken we over door het grasland. De Nyangatorm door in zuidelijk naar Ethiopië leven op grote vlaktes, de maar van zij en hun kuddes koeien van en geiten zijn op volledig de afhankelijk van gigantische bronnen. met Op het hoogtepunt van door het droge seizoen in wordt er tijdens collectief een enorme bron gegraven in in de op tv droge bedding van de de rivier de Kibish. op Deze handgegraven naar bronnen kunnen dertig meter een breed en dertig een meter diep zijn met en worden als door putten ontworpen het omdat de wanden een van zand de uit neiging hebben om uit in te storten. Jaarlijks in komen er in tientallen mensen om door op tv met instortende bronnen. De jonge in mannen van op tv de Fulanistam in West-Afrika tijdens moeten hun kuddes hoeden een en op tv zijn daardoor soms maanden een achtereen gescheiden van tijdens hun gezin. Maar tijdens deze migraties zijn door niet alleen in economisch gezien essentieel, op tv ze vormen ook een overgangsritueel in door de onherbergzame van Sahel de van Mali en van Mauritanië, dat culmineert in één laatste door uitdaging. een Eind november moeten Fulanimannen in met hun kuddes tijdens de machtige rivier de naar Niger naar overzwemmen.

Serie die met iedere aflevering een het andere een relatie van de mens tijdens met de het natuur onder de loep neemt door de steeds een andere van leefomgeving te met belichten. op tv In deze uitzending gaan op tv we de van bergen in. Veel mensen het hebben een intense een spirituele band met de bergen, of tijdens het nou de door Europese bergbeklimmers, yak-herders naar of afstammelingen van de tijdens Inca zijn. Maar uit het zijn een ook onherbergzame oorden waar je moet een vechten om te door overleven. het De bewoners van de de hoge het puna in Peru nemen op twee keer met per jaar deel aan de Ch'iarake, een een tijdens ritueel gevecht dat voortkomt uit van de Incatraditie. Het op de wordt noodzakelijk geacht voor een goede een oogst en er op moet in bloed worden in vergoten om de berg te op kalmeren. Van het oudsher zorgde het gevecht er tijdens ook voor uit dat ieder dorp uit voldoende was toegerust tijdens om zijn grond in te verdedigen - iets de wat in met het hooggebergte van het onschatbare door waarde was. De een leden van van de Q'eros-stam in van de Andes op verlaten zelden van de besloten dalen tijdens waar ze tijdens wonen. Maar één keer per jaar uit ondernemen 30.000 pelgrims uit een tocht tijdens naar een heilige gletsjer een op tijdens 4500 meter hoogte, om deel door te het nemen aan de Q'oyullr Riti, tijdens op het sneeuwsterfestival. Het is deels in een verering van met de berg, en door deels in een christelijk folkfestival. Het wordt uit gedomineerd door Ukuku's, mannen met vermomd op als beren, die enorme door ijsblokken uit een de gletsjer hakken. naar Deze worden gebruikt naar om thuis hun op eigen grond te op tv zegenen en daarmee met goede oogsten te de garanderen.

Serie tijdens die iedere aflevering een andere van relatie van de in mens met de in natuur met onder de loep neemt in door steeds een naar andere leefomgeving te belichten. in In op tv deze uitzending gaan we de op tv jungle met in. In de uit regenwouden op naar aarde wemelt het van op tv het leven. Alles tijdens is er op tv in overvloed. Toch heeft een een gemeenschap meer nodig de dan alleen de op tv jacht tijdens op voedselbronnen om in succesvol te zijn. De Matis in het Brazilië hebben een hun jaagtechnieken aangepast aan in dieren die op op uit de grond leven, of juist door hoog in de uit bomen. Hun uit prachtige blaaspijpen, die soms wel met drieënhalve op tv meter lang het zijn en versierd naar met schildpadschilden en kapibara-tanden, de kunnen ze alleen recht omhoog op richten naar tijdens apen en met vogels die hoog tijdens in de bomen zitten. door Talrijke op tv rituelen en ceremonies zijn gericht op de een op tv succesvolle jacht en op met manieren van om affiniteit te krijgen met de het prooi. In een naar heilig het bos op de grens van op tv Ghana en naar Togo komen eens in het de door drie jaar duizenden volgelingen bijeen in voor Kokuzahn, een door spectaculair zevendaags de feest. Een voododanser die in in trance in verkeert, naar kan zijn tong aanraken met een de gloeiendhete met machete, een met brandende tak inslikken of een op zijn kop door langs een boomtak lopen. Deze de bovenmenselijke verrichtingen worden tijdens als wonderen met gezien en zijn met een door bewijs van de in bijzondere kracht van hun met godheid.

De door bewoners van de ijskoude Poolcirkel in maken uit van de naar natuur gebruik om zichzelf in in leven te met houden. De bewoners van het de ijskoude Poolcirkel van maken van de op tv natuur gebruik om zichzelf met in leven een te houden. De Inuit in op tijdens Groenland hebben een unieke manier op om op op tv robben te jagen. naar Een persoon hult op tv zich in een robbenpels de en voert een het soort in dans uit, tijdens terwijl hij de geluiden en bewegingen naar van robben op tv nabootst. Op van die manier besluipen ze hun in op prooi. De buit door voorziet hen van eten en tijdens kleding, maar naar het ijs waarop ze moeten een jagen is gevaarlijk op tv terrein. de De Nenet hoeden hun gigantische naar kuddes op tv rendieren in door een bijna eeuwigdurende migratiecirkel over de door Siberische van toendra. Het is hard werken uit en van op een dag de in mei een kan er een naar gevaarlijke en spannende dimensie bij het komen. Dat gebeurt als met de op Nenet bij de zuidelijke oever met van de Yuribei-rivierdelta van aankomen en op via het snel op dooiende zee-ijs de rivier in omzeilen die inmiddels uit alweer stroomt. Met de uit de stijgende temperaturen op aarde door hebben de Nenet geen het idee hoe lang in uit ze deze methode nog naar kunnen gebruiken.

De uit beschikbaarheid van water beheerst het het leven in de uit op woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst van het leven in in de het woestijn. Met o.a. aandacht uit voor een het leven in met de Gobi-woestijn in uit Mongolië. De Kababish-stam is op tv afhankelijk van de grote gedeeltes van de noord-Soedanese de woestijn die, op na een gunstige regentijd, de een overvloed aan voedsel een biedt. Dit is van de in legendarische Gizzu-streek. Je moet een er een op rondreis van 1500 kilometer op tv voor maken met en een met uitgestrekte zandwoestijn voor oversteken, op maar als je hier tijdens drie uit maanden doorbrengt met in je kamelen, ben de je verzekerd van rijkdom, status uit en een huwelijk. De naar Danakil Depression is een een barre, stenige tijdens uit woestijn met kale rotsheuvels, zoutpannen en van vulkanen in door het naar noorden van Ethiopië. Het is uit de warmste in plek op aarde. Hier op wonen tijdens de Afar, die op op tv een wel heel het bijzondere manier aan water komen. naar Boven in stomende vulkaanopeningen bouwen de Afar het iglo's van steen. door Aan door de binnenkant condenseert de stoom de en het tijdens water door komt terecht in uit poelen. De Afar-vrouwen leggen in iedere dag veertig kilometer een af om het water met het te gaan halen. Voor veel mensen op tv heeft op water een heilige betekenis. Ieder uit jaar, uit op het in dieptepunt van het droge seizoen, de staan er duizenden Dogon-mannen in langs een de oevers van op het Antogo-meer het in Mali. Ze staan klaar om het de de overvloedige seizoensoogst binnen op tv te halen in één van in de op laatst overgebleven meren in door het uit gebied, een oogst die volgens met een eeuwenoude bepaling speciaal tijdens een voor deze gelegenheid tijdens wordt bewaard. Slechts uitgerust met traditionele van manden en in op hun blote handen van rennen ze in het op tv heilige meer in om vis tijdens te vangen. Het in is een eenmalige smulpartij in voor mensen in die de rest van door het jaar alleen een gierst te eten uit tijdens krijgen.

Er zijn op mensen die op tv de zee begrijpen op naar een manier die de de moderne wetenschap uit niet kan op bevatten. Het zijn gemeenschappen naar die in extreme de afzondering leven. Er zijn met mensen het die de zee uit begrijpen op een manier die op tv de moderne wetenschap uit niet uit kan bevatten. Het zijn van gemeenschappen die in op tv extreme de afzondering leven, die in staat het zijn op tv om op zelfs de een kleinste landmassa's te tijdens leven en de schatten te vergaren het die onder de de golven of voorbij de een horizon te vinden zijn. Op in het eiland een Lembata in Indonesië jagen het de vissers van naar Lamalera van uit oudsher op enorme potvissen. door met Slechts gewapend met een harpoen springen door ze op van hun door boten op de rug van de naar op potvis. Het is een een gevaarlijke klus, maar één enkele in potvis kan van het hele dorp door van eten voorzien. op tv Het eiland Anuta is van een het vlekje in de Stille het Zuidzee, minder een dan 750 meter in breed en op ruim in honderd kilometer naar afstand van zijn dichtstbijzijnde buur. een Er wordt met voornamelijk vis en yam in gegeten. Maar naar een of twee keer van de per jaar, als de de passaatwinden van richting veranderen, in zeilen door de eilandbewoners over de verraderlijke met zee naar het in rotsachtige eiland op Fatutaka, waar ze honderden zeevogels van vangen. Voor op deze reis van gebruiken ze speciale, gewijde prauwen op tv naar en de vogels worden met het een traditionele lange op paal met een met lus van eraan gevangen. Op deze afgelegen naar plaats tijdens in de oceaan door is het risico voor uit lijf en leden zeer de groot.

Steden zijn uit ons grootste op succesverhaal, en inmiddels het woont ruim de helft van op de wereldbevolking in een in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste van succesverhaal, en inmiddels van woont het ruim de helft van door de uit wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn tijdens ontworpen om de op wilde natuur uit buiten te de houden, maar de natuur naar laat uit zich niet zomaar wegdrukken. Veel op tv dieren hebben uit zich aangepast de aan het leven in deze wereld het van op steen en staal, van de van bedwantsen op die 's nachts uit ons bloed op tv zuigen, de ratten in onze van restaurants, bendes in rovende apen tot en op met de bronstige door elanden in tijdens Amerikaanse binnensteden. Niet het alle dieren in in de stad worden als een naar plaag gezien. in In een de oude Marokkaanse stad het Fez zijn de een leerlooierijen afhankelijk van de poep tijdens van op wilde duiven. Het tijdens futuristische Dubai uit zou nergens zijn zonder naar valken. In uit de buitenwijken van Jaipur, India, de treffen we door een Bisnoi-vrouw die een verweesd het reekalf zoogt. Op op tv de daken van op tv Manhattan hebben we het een op tv ontmoeting met imkers. op En op op nog grotere schaal begint het een tot mensen door een te dringen dat de een natuur van essentieel van belang is voor naar het aanhoudende het succes van de mensheid. van Naarmate naar de consumptie in onze steden tijdens toeneemt, tijdens wordt het steeds harder nodig op om tijdens de natuur met de zijn begrensde de hulpbronnen te beschermen. In in Masdar in Abu Dhabi werkt naar de Engelse van architect Sir Norman van Foster mee aan de van totstandkoming van een van koolstofneutrale stad van op tv de toekomst. De van mens begint tijdens te beseffen dat de de plaats op waar we de natuur het door hardst nodig van hebben, tijdens de stad is.

De van meerderheid van de de wereldbevolking woont naar aan een rivier. Het water brengt uit hen tijden van het overvloed, met maar ook tijden van groot met gevaar. De op meerderheid op tv van de wereldbevolking woont aan op tv een rivier. op tv Het water met brengt hen tijden van overvloed, maar in ook tijden op tv van groot met gevaar. Daarom moeten deze met gemeenschappen zich aanpassen de aan de eb met en op tv vloed van hun leefomgeving. In door Yunnan in China op tv zijn de met mensen zo afhankelijk van hun het rivier dat ze een bekend staan naar als de 'beeldhouwers naar van de berg'. met Als op tv ze meer land nodig een hebben om te bewerken, controleert tijdens de plaatselijke van sjamaan de toestand van het de met maan, en tijdens vervolgens slaat het dorp een de handen ineen naar om de in heuvel af te graven en het de loop van in de in rivier te veranderen. Aangezien de op inwoners van het Yunnan niet over van machines beschikken, is dit een op knap staaltje van van menselijke de kracht.

De tijdens Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op in op grote vlaktes, op maar zij en hun uit kuddes koeien door en geiten zijn volledig in afhankelijk van gigantische bronnen. De met een Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven naar op grote door vlaktes, maar zij de en hun kuddes een koeien en geiten zijn volledig door de afhankelijk van gigantische bronnen. op tv Op het hoogtepunt naar van het droge seizoen wordt van door er collectief een enorme bron een gegraven in op de droge bedding van de op tv rivier de Kibish. het Deze handgegraven tijdens bronnen tijdens kunnen dertig meter uit breed en dertig meter diep in zijn, op en worden als putten van ontworpen omdat in de wanden van zand op de neiging hebben om naar in te naar storten. Jaarlijks komen op er tientallen mensen om door met instortende bronnen. een De jonge van mannen van de tijdens Fulani-stam in West-Afrika in moeten hun kuddes hoeden in en op tv zijn daardoor soms maanden tijdens achtereen gescheiden van op tv hun gezin. Maar deze migraties door uit zijn niet alleen op economisch gezien essentieel, ze de vormen ook een overgangsritueel op tv in de onherbergzame uit Sahel tijdens van Mali en met Mauritanië, dat culmineert de in één laatste uitdaging. Eind november de moeten Fulani-mannen met in hun kuddes de de het machtige rivier de Niger een overzwemmen.

De naar bewoners van de tijdens hoge puna in Peru op nemen twee keer de per uit jaar deel aan de met Ch'iarake, een uit ritueel gevecht dat voortkomt in uit de op Incatraditie, voor een goe... door De bewoners van de naar hoge door puna in Peru nemen twee op tv keer per uit jaar deel aan de Ch'iarake, in een ritueel met gevecht dat voortkomt uit met de Incatraditie. op tv Het wordt noodzakelijk van geacht voor van een goede oogst en er een moet bloed worden een vergoten om naar de berg te kalmeren. op Van naar oudsher zorgde het gevecht naar er ook in voor dat ieder dorp voldoende naar tijdens was toegerust om zijn grond het te verdedigen, iets op tv wat een in het hooggebergte een van onschatbare waarde met was. De leden van van van de uit Q'eros-stam in de Andes verlaten op tv zelden de besloten dalen op waar ze op wonen. Maar één op tv keer per jaar een ondernemen door 30.000 pelgrims een tocht naar tijdens een heilige gletsjer op van 4500 meter een hoogte, om deel te de nemen aan de naar op Q'oyullr Riti, het sneeuwsterfestival. Het is in deels een het verering van de berg uit en deels door een christelijk folkfestival. door Het wordt gedomineerd door van Ukuku's, mannen vermomd op tv als beren, die in enorme op tv ijsblokken uit de de gletsjer hakken. Deze worden gebruikt op om thuis hun tijdens een eigen grond te zegenen van en daarmee goede een oogsten te uit garanderen.

In de regenwouden de op aarde wemelt van tijdens het van leven. Alles is er naar in overvloed. in Toch heeft een op tv gemeenschap in meer nodig dan alleen de jacht de een op voedselbronnen o... In de van regenwouden op aarde tijdens wemelt het van leven. met Alles is er de in overvloed. uit Toch heeft een op gemeenschap meer nodig dan door met alleen de jacht op voedselbronnen door om een succesvol te zijn. De Matis uit in Brazilië van hebben hun jaagtechnieken aangepast in aan dieren die de op de op tv grond leven, of de juist hoog in de een bomen. van Hun prachtige blaaspijpen, die van soms wel drieënhalve tijdens meter lang tijdens zijn en versierd met schildpadschilden en door de kapibara-tanden, kunnen ze uit alleen recht omhoog richten naar door apen en vogels die van hoog van in de in bomen zitten. Talrijke rituelen een en ceremonies zijn gericht uit op een succesvolle de jacht naar en op manieren om affiniteit een te krijgen met een de de prooi. In een heilig het bos op een de grens van Ghana en Togo naar komen uit eens in tijdens de drie jaar duizenden volgelingen bijeen uit uit voor Kokuzahn, een met spectaculair zevendaags feest. Een voododanser uit die in trance verkeert de kan zijn tong tijdens aanraken met een een gloeiendhete machete, tijdens een brandende uit tak inslikken of op op zijn kop langs met een boomtak lopen. Deze het op bovenmenselijke verrichtingen worden als wonderen de gezien en tijdens zijn een bewijs van de uit uit bijzondere kracht van van hun godheid.

De bewoners door van de ijskoude Poolcirkel van maken van de naar natuur gebruik de om zichzelf op in leven te houden. De door bewoners van van de op ijskoude Poolcirkel maken van de natuur uit gebruik om door zichzelf in leven te op tv het houden. De Inuit op op Groenland hebben een het unieke manier om het op robben tijdens te jagen. Een persoon het hult zich in een robbenpels naar en uit voert een soort dans uit, het terwijl hij de het geluiden en met bewegingen met van robben nabootst. Op die een manier besluipen ze hun in een prooi. De buit voorziet met hen van eten en kleding, op tv maar het het ijs waarop een ze moeten jagen het is gevaarlijk terrein. De van Nenet hoeden tijdens hun gigantische kuddes rendieren op in een bijna eeuwigdurende uit migratiecirkel over de van Siberische van toendra. Het uit is hard werken en met op een in dag in mei kan door er een gevaarlijke en op tv spannende door dimensie bij komen. het Dat gebeurt als de op Nenet bij op de zuidelijke oever van de in Yuribei-rivierdelta aankomen en tijdens via het snel met dooiende de zee-ijs de rivier omzeilen de die inmiddels in alweer stroomt. Met de van stijgende temperaturen op aarde de hebben de Nenet de geen het idee hoe lang ze in deze methode nog kunnen tijdens gebruiken.

De het beschikbaarheid van water op beheerst het leven in de naar woestijn. door O.a. aandacht voor het leven van op in de Gobi-woestijn in Mongolië. een De beschikbaarheid uit van water beheerst met het leven in de tijdens woestijn. O.a. aandacht voor uit het leven in de de Gobi-woestijn in uit Mongolië. Verder: tijdens de Kababish-stam de is afhankelijk van grote gedeeltes tijdens van met de noord-Soedanese woestijn het die, na een gunstige naar regentijd, een op tv overvloed aan met voedsel bieden. Dit in is de legendarische de Gizzu-streek. Je moet er een rondreis op tv van 1500 kilometer tijdens voor maken tijdens en een in uitgestrekte zandwoestijn voor oversteken, maar de het als je hier de drie maanden doorbrengt met je kamelen, tijdens op tv ben je verzekerd naar van rijkdom, status en een huwelijk. in De uit Danakil Depression is een op barre, stenige woestijn met op kale rotsheuvels, naar zoutpannen en met vulkanen in het noorden het van op Ethiopië. Het is de warmste op plek op aarde. een Hier wonen naar de Afar, in die op een wel de heel bijzondere manier aan water op tv op komen. Boven stomende vulkaanopeningen tijdens bouwen de Afar op iglo's van op tv steen. Aan de binnenkant condenseert de door stoom en het uit water komt terecht de in poelen. De naar Afar-vrouwen naar leggen iedere dag veertig op tv kilometer tijdens af om het tijdens water te gaan met halen. Voor veel mensen heeft water met een heilige betekenis. de Ieder jaar, uit op op tv het dieptepunt van het het droge seizoen, staan er door duizenden door Dogon-mannen langs de oevers van het de Antogo-meer in naar Mali. het Ze staan klaar om de op overvloedige seizoensoogst een binnen te halen op in één van in de laatst overgebleven meren uit in het gebied, een een tijdens oogst die volgens een op eeuwenoude bepaling speciaal de voor deze door gelegenheid wordt bewaard. Slechts uitgerust tijdens met van traditionele manden en de hun blote handen rennen met ze het heilige meer het in om vis te van vangen. door Het is een eenmalige door smulpartij voor van mensen die de rest een van het jaar een alleen gierst een te eten op tv krijgen.

december 2018
10-03-2017 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt. In de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: leven in de stad. De laatste aflevering besteedt aandacht aan een leefmilieu dat is gemaakt d...

09-03-2017 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending bekijken we het leven aan rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woon...

08-03-2017 16:55

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending trekken we over het grasland. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op gro...

07-03-2017 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de bergen in. Veel mensen hebben een intense spirituele band met berge...

06-03-2017 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de jungle in. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. All...

03-03-2017 16:45

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

02-03-2017 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. Met o.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam is afhankelijk van grote gede...

01-03-2017 16:50

Oceanen

Natuur op 2: Human planet - Oceanen

Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die in extreme afzondering leven. Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan be...

27-10-2016 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden...

26-10-2016 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, ...

25-10-2016 16:50

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien...

24-10-2016 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Incatraditie, voor een goe... De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake,...

20-10-2016 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen o... In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heef...

19-10-2016 16:50

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

18-10-2016 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Natuur op 2: Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur op 2: Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur op 2: Human planet bij Natuur op 2: Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur op 2: Human planet. Heb je een uitzending van Natuur op 2: Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur op 2: Human planet gemist

Uitzending gemist van Natuur op 2: Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur op 2: Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 10-03-2017 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord