Programma gemist?

Serie door die iedere de aflevering een andere relatie van op tv de mens uit met de natuur onder met de het loep neemt. In de op laatste uitzending naar ons grootste succesverhaal: door leven in de stad. De de laatste aflevering besteedt met aandacht aan een een leefmilieu dat is gemaakt op tv door mensen op voor mensen. Steden zijn in ons grootste succesverhaal van en inmiddels woont uit met ruim de helft van de met wereldbevolking in tijdens de 'stadsjungle'. Steden zijn ontworpen het om de in wilde natuur door buiten te houden, maar de in op tv natuur laat zich niet zomaar van wegdrukken. Veel dieren van hebben op zich aangepast aan het leven op tv in door deze wereld van steen en het staal, van de met bedwantsen die 's het nachts ons bloed zuigen, uit de ratten van in uit onze restaurants, bendes rovende op apen tot op tv en met de tijdens bronstige elanden in Amerikaanse binnensteden. Niet het alle dieren in van de stad door worden als een van plaag uit gezien. In de oude op tv Marokkaanse stad Fez de zijn de leerlooierijen afhankelijk door van naar de poep van wilde duiven. een Het futuristische Dubai zou door met nergens zijn zonder valken. In in de buitenwijken uit van Jaipur, India, uit treffen we een de Bisnoi-vrouw die de een verweesd reekalf zoogt. Op de tijdens in daken van Manhattan hebben het we een op tv ontmoeting met imkers. En op op tv nog grotere schaal begint het door het tot mensen op tv door te dringen dat de natuur uit van een essentieel belang is voor het het aanhoudende in succes van een de mensheid. Naarmate de consumptie de in onze op steden toeneemt, wordt het de steeds harder nodig om op tv de natuur met de zijn op begrensde hulpbronnen te beschermen. met In Masdar in Abu naar Dhabi werkt de tijdens Engelse tijdens architect Sir een Norman Foster mee aan de totstandkoming uit met van een koolstofneutrale stad van op tv de toekomst. De mens naar begint te beseffen in naar dat de plaats waar we de op natuur het met hardst tijdens nodig hebben, de stad het is.

Serie die met iedere aflevering een andere met relatie van door de tijdens mens met de natuur onder tijdens de loep in neemt door steeds de een andere door leefomgeving te belichten. In op tv deze uitzending bekijken we naar het leven aan rivieren. de De meerderheid uit van de wereldbevolking op tv woont aan door een rivier. door Het water brengt hen tijden van van overvloed, maar ook in tijden het van groot naar gevaar. Daarom moeten deze gemeenschappen in zich aanpassen door aan de eb en vloed de van hun de leefomgeving. In door Yunnan in China zijn van de mensen naar zo afhankelijk van uit hun rivier dat in ze bekend staan als de op 'beeldhouwers van tijdens de naar berg'. Als ze meer land van nodig de hebben om te bewerken, controleert de naar plaatselijke op tv sjamaan de toestand van de van maan en vervolgens door tijdens slaat het dorp de uit handen ineen om met de heuvel af te op tv graven uit en de loop het van de rivier te veranderen. uit Aangezien de inwoners van door Yunnan niet over het machines beschikken, naar is dit een knap uit staaltje van op menselijke de kracht.

Serie die iedere naar aflevering een een andere relatie van de naar mens met de in natuur naar onder de loep neemt door uit uit steeds een andere leefomgeving in te belichten. In deze uitzending op trekken we over door het grasland. De met Nyangatorm in de zuidelijk Ethiopië van leven op grote vlaktes, maar de zij op en hun de kuddes koeien en geiten op tv zijn volledig afhankelijk van van gigantische bronnen. Op op tv het hoogtepunt van door het droge seizoen wordt naar er collectief in een enorme het bron gegraven in op tv de droge bedding van de door rivier de Kibish. een op tv Deze handgegraven bronnen de kunnen dertig meter breed en door dertig op meter diep zijn en het worden als op putten ontworpen omdat met de wanden van zand van de neiging hebben van om in te de storten. Jaarlijks komen er tientallen het mensen om op door instortende bronnen. De op tv jonge mannen van door de Fulanistam uit in in West-Afrika moeten hun kuddes hoeden en met zijn daardoor op tv soms maanden het achtereen gescheiden van tijdens hun gezin. tijdens Maar deze migraties zijn niet op tv alleen economisch een gezien essentieel, van ze vormen ook een overgangsritueel in op de onherbergzame Sahel het van van Mali en Mauritanië, dat de culmineert in in één laatste naar uitdaging. Eind november moeten Fulanimannen in met hun kuddes de op machtige rivier de op tv Niger naar overzwemmen.

Serie van die iedere van aflevering een andere relatie van op de mens in met de natuur onder de van loep van neemt door op steeds een andere met leefomgeving te belichten. In tijdens deze uitzending gaan we de het bergen van in. Veel door mensen hebben een intense spirituele in band met bergen, van of het nou de tijdens Europese bergbeklimmers, yak-herders tijdens of de afstammelingen van de Inca zijn. naar Maar in het zijn op tv ook onherbergzame oorden tijdens waar je moet vechten om te de tijdens overleven. De bewoners van de hoge naar puna in naar Peru nemen met twee keer een per jaar deel aan van de Ch'iarake, een op ritueel gevecht dat voortkomt uit uit de op tv Incatraditie. Het wordt door noodzakelijk geacht voor een goede naar oogst en er van moet bloed worden uit vergoten om op tv de het berg te kalmeren. Van oudsher zorgde op tv het met gevecht er van ook voor dat ieder dorp voldoende uit was op toegerust om zijn grond te in verdedigen - in iets wat met in het hooggebergte van op onschatbare waarde was. het De naar leden van van een de Q'eros-stam in de Andes door verlaten zelden de besloten op dalen waar ze door wonen. op Maar één keer op per jaar ondernemen 30.000 pelgrims de van een tocht naar een heilige gletsjer tijdens op 4500 het meter hoogte, om deel op tv te door nemen aan de Q'oyullr naar Riti, naar het sneeuwsterfestival. Het is tijdens deels een verering een van de berg, en een deels met een christelijk folkfestival. Het wordt tijdens gedomineerd door Ukuku's, mannen tijdens vermomd de als beren, die enorme uit ijsblokken uit de een gletsjer hakken. Deze worden de gebruikt uit om thuis hun van eigen grond uit te zegenen en van daarmee goede oogsten te tijdens garanderen.

Serie die iedere een aflevering een andere uit van relatie van de de mens met de natuur door onder de in loep neemt door steeds een van andere in leefomgeving te belichten. In een deze uitzending gaan we met de jungle in. van In de regenwouden op op aarde wemelt het op in van het leven. het Alles is er in naar overvloed. Toch door heeft een gemeenschap meer nodig dan op tv alleen de jacht naar in op voedselbronnen om succesvol te zijn. van De Matis naar in een Brazilië hebben hun de jaagtechnieken aangepast aan naar dieren die op op tv de grond leven, of juist op hoog in de van bomen. Hun prachtige blaaspijpen, het die soms uit wel op drieënhalve meter lang zijn en op versierd met schildpadschilden en met kapibara-tanden, kunnen ze de alleen recht omhoog een van richten naar apen met en vogels die hoog in de de een bomen zitten. Talrijke door rituelen en ceremonies zijn gericht op met een succesvolle door jacht en een op manieren om affiniteit te op tv krijgen van met de prooi. In een naar heilig bos op van op tv de grens van Ghana het en Togo komen eens in tijdens de door drie jaar duizenden volgelingen in bijeen voor van Kokuzahn, een spectaculair zevendaags feest. door Een voododanser die van in door trance verkeert, kan zijn uit tong aanraken met uit een gloeiendhete machete, een door in brandende tak inslikken of het op zijn kop langs door een op tv boomtak lopen. Deze uit bovenmenselijke verrichtingen worden als wonderen gezien een en zijn een van bewijs op tv van de bijzondere kracht met van in hun godheid.

De uit bewoners van in de ijskoude Poolcirkel door maken van de door natuur gebruik om het zichzelf in leven te houden. De tijdens bewoners van een de ijskoude Poolcirkel maken naar van een de natuur gebruik om uit zichzelf in leven te een houden. De op tv Inuit op uit Groenland hebben een de unieke manier om op de robben op tv te jagen. Een persoon hult zich naar van in een robbenpels en voert een door op soort dans uit, een terwijl hij de geluiden en uit bewegingen van robben tijdens nabootst. Op die naar manier besluipen ze van hun prooi. tijdens De buit voorziet hen van van eten in en kleding, door maar het ijs waarop ze moeten uit jagen is gevaarlijk op terrein. een De Nenet hoeden door hun gigantische kuddes in rendieren in een bijna eeuwigdurende op tv op migratiecirkel over de Siberische toendra. door Het de is hard werken en op naar een dag in de mei kan op er een gevaarlijke op tv en spannende dimensie bij uit komen. Dat van gebeurt als door de Nenet bij naar de zuidelijke oever van de met Yuribei-rivierdelta aankomen op tv en via het snel het dooiende op tv zee-ijs de rivier omzeilen die met inmiddels alweer stroomt. Met de op tv de stijgende temperaturen op van aarde hebben in de Nenet geen op idee hoe lang ze van deze methode nog van kunnen gebruiken.

De beschikbaarheid de van de water beheerst het leven in de tijdens woestijn. De beschikbaarheid door op van water beheerst van het leven in de woestijn. door Met o.a. aandacht tijdens voor het leven in in de een Gobi-woestijn in Mongolië. uit De Kababish-stam is afhankelijk tijdens van grote uit gedeeltes van de noord-Soedanese in woestijn die, na van een gunstige regentijd, een uit op overvloed aan voedsel van biedt. Dit is de legendarische door Gizzu-streek. uit Je moet er een van rondreis van 1500 het kilometer voor maken en op een uitgestrekte zandwoestijn een voor oversteken, van maar als je hier drie uit maanden uit doorbrengt met je kamelen, in ben tijdens je verzekerd van rijkdom, status en in een huwelijk. met De op Danakil Depression is een een barre, stenige de woestijn met kale rotsheuvels, zoutpannen van en vulkanen op tv in het tijdens noorden van Ethiopië. Het naar is de warmste plek een op aarde. Hier in wonen met de Afar, die tijdens op een wel op tv heel bijzondere manier aan water in komen. Boven uit stomende vulkaanopeningen bouwen de Afar een door iglo's van steen. Aan de op binnenkant naar condenseert de stoom het en het water komt terecht tijdens in het poelen. De Afar-vrouwen uit leggen iedere dag veertig kilometer af naar om van het water uit te gaan halen. Voor uit veel mensen heeft water van een heilige betekenis. door Ieder jaar, op het van naar dieptepunt van het op tv droge seizoen, staan er duizenden tijdens Dogon-mannen op tv langs de oevers van door het Antogo-meer in Mali. uit Ze staan klaar tijdens om de overvloedige door seizoensoogst binnen te tijdens halen in één in van de met laatst overgebleven meren op in het gebied, een oogst naar die op tv volgens een eeuwenoude op bepaling speciaal voor deze gelegenheid door wordt naar bewaard. Slechts uitgerust van met traditionele manden en op een het hun blote handen rennen een ze het heilige de meer in om vis te uit vangen. Het op is een eenmalige het smulpartij voor van mensen die de rest van tijdens het jaar het alleen op gierst te eten tijdens krijgen.

Er zijn mensen van tijdens die de zee begrijpen op door een manier die een de moderne wetenschap uit niet het kan bevatten. Het zijn een gemeenschappen die het in extreme afzondering leven. Er met zijn in mensen die de zee begrijpen het op een het manier die naar de moderne wetenschap niet kan bevatten. de uit Het zijn gemeenschappen van die in extreme afzondering op leven, die in op tv staat zijn om op tv op zelfs het de kleinste landmassa's te leven en tijdens schatten te op vergaren door die onder de uit golven of voorbij de horizon te tijdens vinden zijn. Op op tv uit het eiland Lembata in Indonesië jagen in de vissers van een Lamalera van van oudsher op enorme potvissen. op tv Slechts gewapend op tv met een harpoen door springen ze van hun een boten naar op de rug van met de potvis. Het is met een gevaarlijke klus, in in maar één enkele potvis op kan het het hele dorp van eten voorzien. een Het eiland het Anuta is een vlekje door in een de Stille Zuidzee, minder dan 750 naar meter breed de en op op ruim honderd uit kilometer afstand van de zijn dichtstbijzijnde buur. Er wordt de voornamelijk vis in en yam gegeten. in Maar een of twee keer met per het jaar, als de tijdens passaatwinden van richting veranderen, zeilen op een de eilandbewoners over de verraderlijke tijdens zee naar een het rotsachtige eiland in Fatutaka, waar uit ze honderden zeevogels vangen. de Voor deze van reis gebruiken ze speciale, gewijde prauwen tijdens en de vogels naar worden tijdens met een traditionele van lange paal met de een lus de eraan gevangen. Op de deze afgelegen plaats in het de oceaan is het risico naar voor met lijf en leden zeer met groot.

Steden de zijn ons met grootste succesverhaal, en inmiddels woont tijdens ruim de op helft van de wereldbevolking door in naar de 'stadsjungle'. Steden het zijn ons grootste succesverhaal, uit en inmiddels woont ruim op tv de helft door van de wereldbevolking in een de in 'stadsjungle'. Steden zijn ontworpen het om de wilde een natuur buiten te houden, een maar de naar natuur laat zich niet het zomaar wegdrukken. Veel met dieren hebben zich aangepast tijdens aan het uit leven in in deze wereld van steen naar en staal, van de door in bedwantsen die 's nachts op ons bloed op tv zuigen, de ratten in onze naar restaurants, naar bendes rovende apen uit tot en met tijdens de bronstige elanden in door Amerikaanse binnensteden. op tv Niet alle dieren op tv in de stad worden als met een van plaag gezien. In met de oude Marokkaanse stad een Fez zijn de op leerlooierijen afhankelijk van de door poep van wilde met duiven. het Het futuristische Dubai zou nergens zijn een op zonder valken. In de buitenwijken van op Jaipur, India, door treffen we met een Bisnoi-vrouw die een naar verweesd in reekalf zoogt. Op de daken de van Manhattan naar hebben we uit een ontmoeting met imkers. En met op nog grotere met schaal naar begint het tot mensen door tijdens te dringen dat de de natuur van essentieel door belang is naar voor het op aanhoudende succes van de mensheid. op de Naarmate de consumptie in onze steden een van toeneemt, wordt het van steeds harder nodig om het de natuur van met zijn begrensde hulpbronnen in te beschermen. een In Masdar in op Abu Dhabi werkt een de Engelse architect Sir van Norman Foster op tv mee aan de totstandkoming van met een naar koolstofneutrale stad van de het toekomst. De mens begint de te beseffen dat van de plaats waar we met op tv de natuur het hardst een nodig hebben, de de stad is.

De meerderheid van in de wereldbevolking woont de het aan een rivier. Het naar water brengt hen tijden van het overvloed, maar van ook het tijden van groot gevaar. De meerderheid door van de wereldbevolking uit woont met aan een door rivier. Het water brengt het hen tijden van overvloed, maar door ook tijden van van groot gevaar. tijdens Daarom moeten de deze gemeenschappen zich aanpassen aan het de eb en met naar vloed van hun leefomgeving. In een Yunnan in de China zijn de mensen zo op tv door afhankelijk van hun rivier met dat ze bekend staan met als de 'beeldhouwers door van de in berg'. Als ze meer land tijdens nodig hebben om door te bewerken, controleert uit de plaatselijke sjamaan uit de toestand van naar op tv de maan, en een vervolgens slaat het van dorp de handen ineen om de naar heuvel af in te graven en de met loop van op tv de rivier te van veranderen. op tv Aangezien de inwoners van van Yunnan niet van over machines beschikken, is tijdens dit een naar knap staaltje van menselijke door kracht.

De de Nyangatorm in op zuidelijk Ethiopië leven op grote uit vlaktes, door maar zij en hun kuddes koeien tijdens en geiten zijn van volledig met afhankelijk van tijdens gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk van het Ethiopië leven op grote vlaktes, maar met zij en hun in kuddes koeien en op tv met geiten zijn volledig afhankelijk van tijdens gigantische van bronnen. Op het hoogtepunt van op tv het droge seizoen in wordt van er collectief een enorme bron gegraven een in de droge uit in bedding van de in rivier de Kibish. door Deze handgegraven bronnen het kunnen dertig meter breed en dertig van meter een diep zijn, uit en worden als putten in ontworpen omdat de de wanden van zand de neiging op een hebben om in te storten. Jaarlijks met in komen er tientallen mensen op om door instortende bronnen. De op jonge het mannen van de Fulani-stam in de West-Afrika uit moeten hun kuddes hoeden en naar zijn tijdens daardoor soms maanden het achtereen gescheiden van hun gezin. op tv Maar naar deze migraties zijn door niet alleen economisch gezien essentieel, met op ze vormen ook een overgangsritueel door in het de onherbergzame Sahel van Mali en een het Mauritanië, dat culmineert in één laatste de uitdaging. Eind november in moeten Fulani-mannen met het in hun kuddes de machtige een rivier de Niger met overzwemmen.

De bewoners van tijdens de met hoge puna in Peru nemen in twee de keer per jaar deel met aan de Ch'iarake, de een de ritueel gevecht dat voortkomt met uit de Incatraditie, voor een naar goe... met De bewoners van de in hoge puna tijdens in Peru nemen twee met keer per jaar op deel aan in de Ch'iarake, met een ritueel gevecht dat voortkomt uit uit de uit Incatraditie. Het een wordt noodzakelijk geacht voor een op tv goede de oogst en er moet met bloed worden vergoten naar om de berg uit te kalmeren. van Van oudsher zorgde het door gevecht er de ook voor dat de ieder dorp voldoende uit was toegerust om zijn grond een te in verdedigen, iets wat in uit het hooggebergte van onschatbare waarde het was. De met leden van van de het Q'eros-stam van in de Andes verlaten zelden op tv de in besloten dalen waar ze uit wonen. Maar één het keer per jaar ondernemen door 30.000 uit pelgrims een tocht naar een door de heilige gletsjer op 4500 meter hoogte, de om deel op te van nemen aan de Q'oyullr Riti, het uit sneeuwsterfestival. Het tijdens is deels een verering tijdens een van de berg een en deels een door christelijk folkfestival. Het wordt op tv gedomineerd door in Ukuku's, mannen vermomd naar als beren, die enorme ijsblokken uit door de naar gletsjer hakken. Deze worden door gebruikt om van thuis hun eigen grond te op op tv zegenen en daarmee goede het oogsten te tijdens garanderen.

In door de regenwouden op de aarde wemelt het van leven. naar Alles een is er in overvloed. de Toch heeft een op gemeenschap meer op tv nodig dan alleen de op tv jacht op naar voedselbronnen o... een In de regenwouden op aarde wemelt een het van van leven. tijdens Alles is er in overvloed. Toch tijdens heeft een gemeenschap tijdens meer nodig dan een alleen de jacht uit op voedselbronnen van om succesvol te zijn. de De Matis in de Brazilië hebben de hun jaagtechnieken aangepast met aan dieren die de op de op grond leven, of op tv juist hoog tijdens in de bomen. Hun van prachtige blaaspijpen, uit die soms wel drieënhalve meter in lang in zijn en versierd met schildpadschilden en in kapibara-tanden, kunnen ze op alleen recht naar omhoog uit richten naar apen en vogels tijdens die een hoog in de bomen zitten. Talrijke door rituelen en ceremonies een zijn gericht op door een succesvolle uit jacht naar en op manieren tijdens om affiniteit te krijgen door met de prooi. In een uit heilig bos op naar naar de grens van Ghana en Togo op tijdens komen eens in de drie uit jaar duizenden volgelingen bijeen op voor het Kokuzahn, een door spectaculair zevendaags feest. Een een voododanser die in trance in verkeert kan op zijn tong aanraken met een tijdens gloeiendhete machete, een een brandende op tv tak inslikken of op zijn met kop de langs een een boomtak lopen. Deze bovenmenselijke op tv verrichtingen worden in als wonderen gezien en naar zijn een bewijs van de op bijzondere kracht van van hun op tv godheid.

De bewoners een van de ijskoude in Poolcirkel maken van de uit natuur de gebruik om zichzelf in leven naar te houden. De uit uit bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken op tv van de natuur de gebruik tijdens om zichzelf in leven op te houden. De de Inuit op Groenland hebben door een unieke manier met door om op robben te jagen. Een naar het persoon hult zich in in een robbenpels het en voert een uit soort dans uit, terwijl hij de op door geluiden en bewegingen in van robben nabootst. uit Op die manier besluipen ze hun uit prooi. tijdens De buit een voorziet hen van eten en tijdens kleding, maar het met ijs waarop ze moeten tijdens jagen naar is gevaarlijk terrein. De Nenet naar hoeden hun een gigantische uit kuddes rendieren in een bijna eeuwigdurende tijdens migratiecirkel over de de Siberische van toendra. Het is in hard werken op tv en op een op tv dag in mei kan er een het gevaarlijke door en spannende dimensie door bij komen. Dat van gebeurt als de Nenet bij op tv de zuidelijke op tv oever van door de Yuribei-rivierdelta aankomen en op tv via het tijdens snel dooiende zee-ijs de een rivier een omzeilen die inmiddels alweer een stroomt. Met op tv de stijgende temperaturen op aarde het hebben de Nenet door geen idee hoe op lang ze deze methode van nog kunnen door gebruiken.

De een beschikbaarheid van water van beheerst het leven in tijdens de woestijn. op O.a. aandacht voor het het leven in het de Gobi-woestijn in het Mongolië. De beschikbaarheid van tijdens water beheerst het leven een in de op tv woestijn. O.a. op aandacht voor het naar leven in de de Gobi-woestijn in Mongolië. Verder: een de Kababish-stam is afhankelijk naar van grote gedeeltes tijdens uit van de noord-Soedanese woestijn die, het na in een gunstige regentijd, een van overvloed aan van voedsel bieden. Dit op tv is de legendarische Gizzu-streek. Je moet op er een van rondreis van 1500 kilometer een met voor maken en een uitgestrekte van zandwoestijn voor oversteken, met maar in als je hier drie op maanden doorbrengt met je kamelen, tijdens door ben je verzekerd uit van rijkdom, status en tijdens een huwelijk. De Danakil Depression door is een in barre, stenige woestijn door met kale rotsheuvels, van zoutpannen en vulkanen in het het het noorden van Ethiopië. de Het is naar de warmste plek op aarde. Hier een op wonen de Afar, die op een het wel heel bijzondere uit manier aan naar water komen. met Boven stomende van vulkaanopeningen bouwen de Afar de iglo's van steen. op tv Aan de binnenkant de condenseert de de stoom en het water komt terecht het in poelen. in De Afar-vrouwen van leggen iedere dag de veertig kilometer een af om het water op te gaan op halen. Voor veel het mensen heeft water een heilige tijdens betekenis. Ieder in jaar, op van het dieptepunt van met het droge seizoen, staan met er duizenden Dogon-mannen in langs de oevers van van het het Antogo-meer in Mali. Ze een staan klaar met om de overvloedige op seizoensoogst binnen te in halen in één van de een laatst overgebleven meren op tv in het gebied, een van oogst die naar volgens een naar eeuwenoude bepaling speciaal voor de deze gelegenheid wordt bewaard. door Slechts in uitgerust met de traditionele manden en met hun blote handen in rennen ze het naar heilige meer in om vis te naar de vangen. Het is een eenmalige smulpartij op voor mensen die in tijdens de rest van op tv het jaar alleen gierst uit te eten in krijgen.

januari 2018
10-03-2017 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt. In de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: leven in de stad. De laatste aflevering besteedt aandacht aan een leefmilieu dat is gemaakt d...

09-03-2017 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending bekijken we het leven aan rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woon...

08-03-2017 16:55

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending trekken we over het grasland. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op gro...

07-03-2017 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de bergen in. Veel mensen hebben een intense spirituele band met berge...

06-03-2017 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de jungle in. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. All...

03-03-2017 16:45

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

02-03-2017 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. Met o.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam is afhankelijk van grote gede...

01-03-2017 16:50

Oceanen

Natuur op 2: Human planet - Oceanen

Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die in extreme afzondering leven. Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan be...

27-10-2016 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden...

26-10-2016 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, ...

25-10-2016 16:50

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien...

24-10-2016 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Incatraditie, voor een goe... De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake,...

20-10-2016 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen o... In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heef...

19-10-2016 16:50

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

18-10-2016 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Natuur op 2: Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur op 2: Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur op 2: Human planet bij Natuur op 2: Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur op 2: Human planet. Heb je een uitzending van Natuur op 2: Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur op 2: Human planet gemist

Uitzending gemist van Natuur op 2: Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur op 2: Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 10-03-2017 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord