Programma gemist?

Serie die van iedere aflevering een uit andere relatie van de in mens op tv met de natuur de onder de een loep neemt. In in de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: op leven op in de stad. De uit laatste aflevering de besteedt aandacht naar aan een leefmilieu op tv dat is gemaakt door mensen voor het mensen. tijdens Steden zijn ons op grootste succesverhaal het en inmiddels woont ruim het de helft van een de wereldbevolking in de met 'stadsjungle'. Steden zijn op tv ontworpen om de wilde op tv van natuur buiten te houden, maar de van door natuur laat zich niet zomaar wegdrukken. op Veel met dieren hebben naar zich aangepast aan het het leven in deze wereld de van het steen en staal, van het de bedwantsen uit die 's nachts ons tijdens bloed zuigen, naar de ratten in onze uit restaurants, bendes rovende op apen tot en met de tijdens een bronstige elanden in Amerikaanse binnensteden. Niet op alle dieren in in de een stad worden naar als een plaag gezien. In in de naar oude Marokkaanse stad Fez het zijn de leerlooierijen afhankelijk het van de in poep van wilde duiven. op tv Het futuristische Dubai zou van nergens zijn van zonder valken. In in de buitenwijken door van Jaipur, naar India, treffen we een naar Bisnoi-vrouw die een verweesd reekalf van zoogt. Op de van daken tijdens van Manhattan in hebben we een ontmoeting met imkers. de het En op nog op grotere schaal begint het het tot mensen door te op dringen dat de natuur uit tijdens van essentieel belang is van voor het in aanhoudende succes van de mensheid. Naarmate tijdens de consumptie in een onze steden toeneemt, de in wordt het steeds van harder nodig om de in natuur met zijn op tv begrensde hulpbronnen te beschermen. van In tijdens Masdar in Abu Dhabi de werkt de Engelse architect Sir naar Norman Foster mee van aan tijdens de totstandkoming een van een koolstofneutrale stad van een de toekomst. de De mens begint te beseffen door dat een de plaats waar we de de natuur naar het hardst een nodig hebben, de stad tijdens is.

Serie het die iedere in aflevering een andere tijdens relatie van de van mens met de natuur onder op de loep naar neemt door steeds op een andere leefomgeving te belichten. in door In deze uitzending bekijken uit we het de leven aan rivieren. De meerderheid uit van de op tv wereldbevolking woont aan een een rivier. tijdens Het water brengt hen in tijden van overvloed, maar ook naar van tijden van groot gevaar. Daarom moeten een deze gemeenschappen zich op aanpassen aan de in eb en vloed tijdens van hun met leefomgeving. In Yunnan in het China zijn een de door mensen zo afhankelijk naar van hun rivier dat ze de bekend de staan als de de 'beeldhouwers van de berg'. tijdens Als ze meer land van nodig hebben om het te bewerken, tijdens controleert de plaatselijke sjamaan de op toestand van de van maan en het vervolgens een slaat het dorp de handen ineen naar op om de heuvel af met te graven in en de loop naar van de rivier te veranderen. in Aangezien van de inwoners van Yunnan tijdens niet over machines de beschikken, is dit het een knap staaltje van menselijke de naar kracht.

Serie op tv die iedere aflevering op een andere relatie van met de uit mens met de natuur onder van de op tv loep neemt door steeds een andere van leefomgeving uit te belichten. In deze uitzending op tv naar trekken we over de het grasland. De Nyangatorm de in zuidelijk Ethiopië het leven op grote door vlaktes, maar zij en hun de kuddes uit koeien en van geiten zijn volledig afhankelijk naar van gigantische bronnen. Op op tv het hoogtepunt met van het van droge seizoen wordt er door collectief een enorme bron op tv gegraven de in de droge door bedding van de rivier naar de Kibish. Deze handgegraven in bronnen kunnen dertig tijdens meter een breed en dertig meter in diep zijn en worden als op tv putten ontworpen het omdat de wanden van naar de zand de neiging hebben van om in te storten. Jaarlijks de komen met er tientallen mensen om door van instortende bronnen. op De jonge mannen van een de Fulanistam door in uit West-Afrika moeten hun kuddes hoeden en de een zijn daardoor soms maanden op achtereen gescheiden van hun tijdens gezin. Maar deze op migraties op tv zijn niet alleen door economisch gezien essentieel, ze met vormen ook een overgangsritueel in door de onherbergzame Sahel op tv van van Mali en Mauritanië, door dat culmineert op in één laatste op uitdaging. Eind november moeten Fulanimannen met op hun een kuddes de machtige in rivier de Niger uit overzwemmen.

Serie die het iedere aflevering op een andere met relatie van de mens met door de de natuur onder de tijdens loep neemt door tijdens steeds een andere leefomgeving te van belichten. naar In deze uitzending een gaan we de bergen in. tijdens Veel op tv mensen hebben een op intense spirituele band op tv met bergen, of het nou de met Europese de bergbeklimmers, yak-herders of naar afstammelingen van de Inca uit zijn. Maar het met zijn ook onherbergzame oorden een waar uit je moet op tv vechten om te van overleven. De bewoners tijdens van de hoge de puna in Peru nemen het twee keer per jaar op tv deel aan in de Ch'iarake, een tijdens ritueel gevecht dat uit voortkomt uit de Incatraditie. een Het naar wordt noodzakelijk geacht voor een goede uit oogst door en er moet met bloed worden vergoten om de in berg te kalmeren. in naar Van oudsher zorgde het gevecht op er ook voor met dat ieder dorp op tv voldoende de was toegerust om een zijn grond te verdedigen - iets op tv wat in het op tv hooggebergte van onschatbare op tv tijdens waarde was. De leden van van het de Q'eros-stam van in de Andes verlaten een zelden de een besloten dalen waar ze op tv wonen. Maar een één naar keer per jaar ondernemen 30.000 pelgrims tijdens een tocht tijdens naar een heilige van gletsjer op 4500 de meter hoogte, om deel van te de nemen aan de uit Q'oyullr Riti, het naar sneeuwsterfestival. Het het is deels een verering van de naar berg, en naar deels op een christelijk folkfestival. door Het wordt gedomineerd door Ukuku's, een mannen vermomd tijdens als beren, het die enorme ijsblokken uit de naar gletsjer hakken. Deze met worden van gebruikt om thuis hun eigen grond naar te zegenen tijdens en daarmee goede op oogsten te naar garanderen.

Serie in die iedere aflevering een met andere door relatie van de mens met de uit door natuur onder de met loep neemt door met steeds een andere leefomgeving te belichten. uit In deze het uitzending gaan we op tv de jungle in. tijdens In tijdens de regenwouden op aarde in wemelt het van het door leven. Alles is op tv er in overvloed. in Toch heeft uit een gemeenschap door meer nodig dan naar alleen de jacht in op voedselbronnen om succesvol te zijn. het De Matis in de Brazilië met hebben hun het jaagtechnieken aangepast aan op tv dieren die op de met grond leven, naar of juist hoog in de met bomen. Hun prachtige tijdens blaaspijpen, die soms de wel met drieënhalve meter lang zijn en versierd op tv met door schildpadschilden en kapibara-tanden, kunnen op tv ze alleen in recht omhoog richten naar het apen tijdens en vogels die hoog in de een bomen uit zitten. Talrijke met rituelen en ceremonies zijn door gericht op een succesvolle jacht in en tijdens op manieren om met affiniteit te krijgen met met de het prooi. In een heilig in bos op de grens van het Ghana een en Togo komen eens in op de tijdens drie jaar in duizenden volgelingen bijeen op voor Kokuzahn, een spectaculair zevendaags met feest. Een voododanser tijdens die in trance verkeert, tijdens op kan zijn tong aanraken de met een met gloeiendhete machete, een brandende tak inslikken het of tijdens op zijn naar kop langs een boomtak lopen. op tv Deze op bovenmenselijke verrichtingen worden met als wonderen gezien tijdens en zijn een in bewijs van de op bijzondere kracht van hun uit godheid.

De bewoners van van de ijskoude op tv Poolcirkel in maken van de natuur gebruik om met op zichzelf in leven te op tv houden. De bewoners van uit de tijdens ijskoude Poolcirkel maken van tijdens de natuur gebruik om door zichzelf met in leven te het houden. De Inuit op Groenland tijdens hebben een op unieke manier tijdens om op robben naar te jagen. Een naar persoon hult zich in een robbenpels door en voert een naar door soort dans uit, terwijl hij de naar geluiden en bewegingen van van naar robben nabootst. Op de die manier besluipen ze hun met prooi. De buit tijdens voorziet hen van op tv eten en kleding, door maar het ijs het tijdens waarop ze moeten jagen is uit gevaarlijk op terrein. De Nenet hoeden hun het gigantische kuddes van rendieren in door een bijna eeuwigdurende migratiecirkel over een de Siberische door toendra. Het is met hard werken uit en op een dag van in mei kan er een met naar gevaarlijke en spannende dimensie bij komen. van Dat gebeurt een als de Nenet uit bij de op tv zuidelijke oever van de de Yuribei-rivierdelta op tv aankomen en via het snel op dooiende naar zee-ijs de rivier op tv omzeilen die inmiddels tijdens alweer stroomt. Met de stijgende temperaturen tijdens het op aarde hebben de de Nenet geen idee in hoe lang ze met deze methode nog kunnen het gebruiken.

De beschikbaarheid een van van water beheerst het leven in de tijdens de woestijn. De beschikbaarheid van van water beheerst het leven het in uit de woestijn. Met o.a. van aandacht voor het het leven in de op tv Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam uit is afhankelijk van in grote door gedeeltes van de uit noord-Soedanese woestijn die, na op een gunstige regentijd, een door overvloed aan in voedsel biedt. Dit op tv is de op tv legendarische Gizzu-streek. Je op tv moet er de een rondreis van het 1500 kilometer voor maken en op een uitgestrekte zandwoestijn voor op oversteken, maar tijdens als met je hier drie maanden naar doorbrengt met je kamelen, ben naar je verzekerd in van rijkdom, status met en een huwelijk. tijdens De Danakil Depression is op in een barre, stenige op tv woestijn met kale rotsheuvels, op zoutpannen en door vulkanen in het noorden uit van Ethiopië. Het is uit de warmste op plek op aarde. Hier wonen een de Afar, die van op in een wel op heel bijzondere manier naar aan water komen. Boven stomende een vulkaanopeningen op tv bouwen de Afar iglo's van uit steen. Aan de de binnenkant op condenseert de stoom en met het water komt terecht in door poelen. De Afar-vrouwen van leggen iedere uit dag veertig uit kilometer af uit om het water te gaan halen. in Voor veel in mensen heeft water naar een het heilige betekenis. Ieder jaar, van op het dieptepunt van een het droge seizoen, staan op er duizenden Dogon-mannen op in langs de oevers van het van Antogo-meer in naar Mali. Ze staan klaar om een de de overvloedige seizoensoogst binnen te halen op tv in één op van de op laatst overgebleven meren in het in gebied, een door oogst die volgens een het in eeuwenoude bepaling speciaal in voor deze gelegenheid wordt bewaard. Slechts op tv uitgerust met naar traditionele manden en op de hun door blote handen rennen ze door het heilige uit meer in om uit vis te uit vangen. Het is naar een eenmalige smulpartij voor de mensen die de op tv rest van het jaar het alleen met gierst te eten op tv krijgen.

Er zijn mensen op die de zee tijdens begrijpen op in een manier die van de moderne wetenschap niet op kan bevatten. met Het zijn gemeenschappen naar die in extreme van afzondering leven. Er zijn de mensen door die de zee begrijpen het op een manier van die de op moderne wetenschap naar niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen de op die in extreme afzondering leven, die naar in met staat zijn om op op zelfs de kleinste landmassa's de te tijdens leven en op schatten te vergaren die onder door de golven de of voorbij de horizon een te vinden zijn. het Op het met eiland Lembata in de Indonesië jagen de vissers van van op Lamalera van oudsher op enorme door potvissen. Slechts gewapend door met een harpoen springen met ze tijdens van hun boten op de met rug door van de potvis. Het is van een gevaarlijke klus, tijdens maar van één enkele met potvis kan het hele op dorp van eten voorzien. van Het eiland Anuta naar is een tijdens vlekje in het de Stille Zuidzee, minder op tv dan 750 de meter breed en door op ruim honderd kilometer door afstand van uit zijn dichtstbijzijnde buur. Er met wordt voornamelijk vis uit en yam gegeten. Maar op tv een of twee van keer per jaar, naar als de tijdens passaatwinden van richting veranderen, op tv zeilen de eilandbewoners over de de een verraderlijke zee naar het naar rotsachtige eiland Fatutaka, in waar ze honderden zeevogels in een vangen. Voor deze reis gebruiken met ze speciale, gewijde op prauwen en de een vogels worden met met een traditionele lange het paal met een op lus naar eraan gevangen. Op de deze afgelegen plaats met in de oceaan een is het risico voor lijf het en van leden zeer groot.

Steden zijn uit ons grootste succesverhaal, op tv en inmiddels op tv woont ruim de helft naar van de naar wereldbevolking in de 'stadsjungle'. van Steden zijn door ons grootste succesverhaal, en inmiddels uit woont ruim de de in helft van de wereldbevolking van in de 'stadsjungle'. in Steden zijn ontworpen om de in wilde natuur buiten in te houden, in maar een de natuur laat zich niet op tv zomaar wegdrukken. Veel uit dieren tijdens hebben zich aangepast van aan het leven een in deze wereld van door steen en staal, van op de bedwantsen de die 's op tv nachts ons bloed zuigen, de op ratten in in onze restaurants, op tv bendes rovende apen tot en met op de naar bronstige elanden in Amerikaanse binnensteden. de Niet alle op tv dieren in de de stad worden als van een tijdens plaag gezien. In de de oude Marokkaanse stad Fez naar zijn de door leerlooierijen afhankelijk van de op poep in van wilde duiven. Het futuristische Dubai naar van zou nergens zijn in zonder valken. In de een buitenwijken van Jaipur, naar India, treffen in we een Bisnoi-vrouw op tv die een verweesd reekalf zoogt. met Op een de daken van van Manhattan hebben we een uit ontmoeting met van imkers. En op nog grotere schaal in begint een het tot mensen door te met dringen door dat de uit natuur van essentieel belang in is voor in het aanhoudende succes van de op mensheid. Naarmate de consumptie op in onze op tv steden toeneemt, wordt tijdens het steeds harder nodig naar om de een natuur met het zijn begrensde naar hulpbronnen te beschermen. In Masdar door in Abu Dhabi de werkt de op Engelse architect Sir Norman een Foster mee met aan de totstandkoming van van een koolstofneutrale stad van door de toekomst. op De tijdens mens begint te uit beseffen dat de plaats de waar we het de natuur het op tv hardst nodig hebben, de stad door is.

De meerderheid van van op tv de wereldbevolking woont aan een in rivier. Het water brengt de naar hen tijden van overvloed, maar door ook tijden van groot uit gevaar. De door meerderheid van de wereldbevolking op woont aan tijdens een rivier. door Het water in brengt hen tijden van van overvloed, maar ook door tijden van op groot gevaar. Daarom het moeten deze gemeenschappen van zich aanpassen aan in de eb en vloed van hun door op leefomgeving. In Yunnan in China tijdens zijn de tijdens mensen zo op tv afhankelijk van hun rivier dat ze het bekend tijdens staan als de 'beeldhouwers van door de berg'. Als het ze van meer land een nodig hebben om te bewerken, het controleert de plaatselijke sjamaan van de toestand in van de maan, en door vervolgens tijdens slaat het dorp de naar handen ineen om de de het heuvel af te een graven en de loop van op de rivier te tijdens veranderen. Aangezien de in inwoners tijdens van Yunnan niet over machines het beschikken, is dit een van knap staaltje van het naar menselijke kracht.

De Nyangatorm tijdens in het zuidelijk Ethiopië leven de op grote vlaktes, maar de zij en hun naar kuddes koeien het en geiten zijn op volledig afhankelijk van gigantische bronnen. naar De op Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op uit grote naar vlaktes, maar zij en hun met kuddes koeien en op tv geiten het zijn volledig afhankelijk van het gigantische bronnen. door Op het hoogtepunt van het het droge seizoen het wordt de er collectief een enorme bron gegraven het in de droge een bedding van de op van rivier de Kibish. Deze handgegraven op bronnen kunnen dertig meter een van breed en dertig meter diep zijn, op tv en worden als in van putten ontworpen omdat de tijdens wanden van met zand de neiging met hebben om in te in storten. Jaarlijks komen er tientallen op mensen om door op tv instortende bronnen. De op tv jonge mannen van met de Fulani-stam in in naar West-Afrika moeten hun kuddes hoeden en het zijn daardoor van soms maanden achtereen op tv gescheiden van hun een gezin. het Maar deze migraties tijdens zijn niet alleen economisch gezien essentieel, op op ze vormen ook op tv een overgangsritueel in de onherbergzame Sahel door van door Mali en Mauritanië, dat culmineert een in één door laatste van uitdaging. Eind november moeten Fulani-mannen met met hun kuddes de op tv machtige rivier met de Niger in overzwemmen.

De tijdens bewoners van de hoge van puna in Peru door nemen twee keer per door op tv jaar deel aan de Ch'iarake, een op van ritueel gevecht dat voortkomt uit de door Incatraditie, de voor een op tv goe... De bewoners van de hoge tijdens puna de in Peru met nemen twee keer op per jaar deel aan de van Ch'iarake, een door ritueel gevecht dat voortkomt met uit de Incatraditie. de Het wordt noodzakelijk geacht een voor een goede het oogst en er uit tijdens moet bloed worden vergoten om op tv de berg te kalmeren. op tv van Van oudsher zorgde het gevecht er op tv in ook voor dat in ieder dorp voldoende was toegerust de om op zijn grond te verdedigen, iets wat de in op tv het hooggebergte het van onschatbare waarde was. de De leden uit van van de Q'eros-stam in de de Andes verlaten het zelden de besloten dalen naar op tv waar ze wonen. Maar één keer tijdens per jaar door ondernemen 30.000 pelgrims een naar tocht naar met een heilige een gletsjer op 4500 in meter hoogte, om deel naar te nemen op tv aan de Q'oyullr Riti, naar het sneeuwsterfestival. op Het is in deels een verering van de de berg op en deels een een christelijk folkfestival. Het de wordt gedomineerd door Ukuku's, een mannen vermomd als beren, een die van enorme ijsblokken uit op de gletsjer hakken. van Deze worden gebruikt van om thuis hun eigen met grond te zegenen een en daarmee goede van oogsten te op tv garanderen.

In de regenwouden van op aarde in wemelt het tijdens van leven. Alles tijdens is er in overvloed. op tv Toch heeft een een gemeenschap meer uit nodig dan in alleen de jacht op voedselbronnen o... naar tijdens In de regenwouden de op aarde wemelt uit het van leven. Alles op tv is er in in overvloed. Toch heeft een gemeenschap op tv op tv meer nodig dan op tv alleen de jacht op tv op voedselbronnen om succesvol te de zijn. tijdens De Matis in Brazilië hebben door hun jaagtechnieken aangepast in aan uit dieren die op in de grond leven, of juist hoog op in de bomen. uit Hun prachtige een blaaspijpen, die soms van wel van drieënhalve meter lang zijn en van versierd met schildpadschilden in en kapibara-tanden, kunnen ze de alleen recht door omhoog richten naar apen het en vogels van die hoog in met de bomen zitten. tijdens Talrijke rituelen en door ceremonies zijn door gericht op een succesvolle jacht van naar en op manieren op om affiniteit te krijgen met de met naar prooi. In een heilig bos in op de grens van naar Ghana en een Togo komen uit eens in op tv de drie jaar op tv duizenden volgelingen bijeen voor naar Kokuzahn, een spectaculair zevendaags op feest. Een voododanser met die in trance verkeert door naar kan zijn tong aanraken in met een gloeiendhete de machete, een brandende tak inslikken door of op zijn het kop langs een met boomtak lopen. de Deze bovenmenselijke verrichtingen worden uit als wonderen tijdens gezien en tijdens zijn een bewijs van de de bijzondere in kracht van uit hun godheid.

De op bewoners van uit de ijskoude Poolcirkel maken door van de natuur gebruik naar om zichzelf in door leven te houden. door De bewoners van het de ijskoude Poolcirkel maken uit van de natuur in op gebruik om zichzelf in leven van te houden. De Inuit met op Groenland hebben de een op tv unieke manier om op robben tijdens te jagen. Een in persoon hult zich het in door een robbenpels en van voert een soort dans uit, met terwijl hij tijdens de geluiden het en bewegingen van robben op tv nabootst. Op met die manier besluipen tijdens ze hun prooi. De met buit voorziet hen van van eten en naar kleding, maar het op tv ijs waarop ze moeten met jagen is tijdens gevaarlijk terrein. de De Nenet hoeden een hun gigantische in kuddes rendieren in met een bijna eeuwigdurende met migratiecirkel over de Siberische toendra. Het in is hard op tv werken op tv en op een dag in mei naar kan naar er een van gevaarlijke en spannende dimensie bij tijdens komen. Dat gebeurt als de de Nenet naar bij op tv de zuidelijke oever van de Yuribei-rivierdelta op tv een aankomen en via het snel naar dooiende een zee-ijs de rivier naar omzeilen die inmiddels alweer stroomt. op Met de stijgende temperaturen op op aarde hebben met de Nenet geen de idee hoe op lang met ze deze methode nog kunnen de gebruiken.

De beschikbaarheid van op tv op water beheerst het leven in naar de op woestijn. O.a. aandacht voor door het leven tijdens in de Gobi-woestijn in Mongolië. De het beschikbaarheid van water in beheerst tijdens het leven in op de woestijn. tijdens O.a. aandacht voor door het leven in de Gobi-woestijn in op tv Mongolië. Verder: tijdens de Kababish-stam is het afhankelijk van grote gedeeltes de van de met noord-Soedanese woestijn met die, na het een gunstige regentijd, een overvloed op tv aan voedsel een bieden. Dit is de in legendarische Gizzu-streek. Je met moet er een rondreis het van door 1500 kilometer voor maken het en op een uitgestrekte zandwoestijn voor tijdens oversteken, maar als je door hier het drie maanden doorbrengt met op je kamelen, ben met je verzekerd op tv van rijkdom, status en een door huwelijk. De Danakil Depression uit is naar een barre, stenige uit woestijn met uit kale rotsheuvels, zoutpannen en door vulkanen in het noorden van van Ethiopië. Het in is het de warmste plek op aarde. de Hier wonen de de Afar, uit die op een van wel heel bijzondere manier tijdens aan water komen. Boven stomende tijdens vulkaanopeningen bouwen de van Afar een iglo's van steen. Aan de met met binnenkant condenseert de op tv stoom en het op water komt terecht in poelen. De op Afar-vrouwen leggen iedere de dag uit veertig kilometer af om het de van water te gaan halen. Voor uit veel mensen heeft water op tv in een heilige betekenis. Ieder jaar, op tv op het dieptepunt van van het droge tijdens seizoen, staan de er duizenden Dogon-mannen langs van de oevers van de het op Antogo-meer in Mali. de Ze staan klaar om de overvloedige op uit seizoensoogst binnen te halen in één op een van de laatst op tv overgebleven meren in het uit gebied, een oogst in die volgens een eeuwenoude bepaling op speciaal voor tijdens deze in gelegenheid wordt bewaard. Slechts naar uitgerust met traditionele een manden en hun het blote handen rennen ze het met een heilige meer in om vis een te vangen. het Het is met een eenmalige smulpartij voor mensen die tijdens naar de rest van van het jaar alleen gierst het te eten de krijgen.

maart 2018
10-03-2017 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt. In de laatste uitzending ons grootste succesverhaal: leven in de stad. De laatste aflevering besteedt aandacht aan een leefmilieu dat is gemaakt d...

09-03-2017 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending bekijken we het leven aan rivieren. De meerderheid van de wereldbevolking woon...

08-03-2017 16:55

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending trekken we over het grasland. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op gro...

07-03-2017 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de bergen in. Veel mensen hebben een intense spirituele band met berge...

06-03-2017 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

Serie die iedere aflevering een andere relatie van de mens met de natuur onder de loep neemt door steeds een andere leefomgeving te belichten. In deze uitzending gaan we de jungle in. In de regenwouden op aarde wemelt het van het leven. All...

03-03-2017 16:45

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

02-03-2017 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. Met o.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De Kababish-stam is afhankelijk van grote gede...

01-03-2017 16:50

Oceanen

Natuur op 2: Human planet - Oceanen

Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan bevatten. Het zijn gemeenschappen die in extreme afzondering leven. Er zijn mensen die de zee begrijpen op een manier die de moderne wetenschap niet kan be...

27-10-2016 16:50

Steden

Natuur op 2: Human planet - Steden

Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden zijn ons grootste succesverhaal, en inmiddels woont ruim de helft van de wereldbevolking in de 'stadsjungle'. Steden...

26-10-2016 16:55

Rivieren

Natuur op 2: Human planet - Rivieren

De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, maar ook tijden van groot gevaar. De meerderheid van de wereldbevolking woont aan een rivier. Het water brengt hen tijden van overvloed, ...

25-10-2016 16:50

Grasland

Natuur op 2: Human planet - Grasland

De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien en geiten zijn volledig afhankelijk van gigantische bronnen. De Nyangatorm in zuidelijk Ethiopië leven op grote vlaktes, maar zij en hun kuddes koeien...

24-10-2016 16:50

Bergen

Natuur op 2: Human planet - Bergen

De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake, een ritueel gevecht dat voortkomt uit de Incatraditie, voor een goe... De bewoners van de hoge puna in Peru nemen twee keer per jaar deel aan de Ch'iarake,...

20-10-2016 16:50

Jungles

Natuur op 2: Human planet - Jungles

In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heeft een gemeenschap meer nodig dan alleen de jacht op voedselbronnen o... In de regenwouden op aarde wemelt het van leven. Alles is er in overvloed. Toch heef...

19-10-2016 16:50

De Noordpool

Natuur op 2: Human planet - De Noordpool

De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De bewoners van de ijskoude Poolcirkel maken van de natuur gebruik om zichzelf in leven te houden. De Inuit op Groenland hebben een unieke ma...

18-10-2016 16:50

Woestijnen

Natuur op 2: Human planet - Woestijnen

De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn in Mongolië. De beschikbaarheid van water beheerst het leven in de woestijn. O.a. aandacht voor het leven in de Gobi-woestijn i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Natuur op 2: Human planet gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Natuur op 2: Human planet de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Natuur op 2: Human planet bij Natuur op 2: Human planet liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Natuur op 2: Human planet. Heb je een uitzending van Natuur op 2: Human planet gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Natuur op 2: Human planet gemist

Uitzending gemist van Natuur op 2: Human planet? Hier kun je alle uitzendingen van Natuur op 2: Human planet kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 10-03-2017 om 16:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord