Programma gemist?

Zijn mooie mensen op tv tijdens ook beter in andere dingen? de Of zijn lelijke naar mensen juist beter omdat op tv de die altijd veel harder hun door best moeten doen? En de wat is op de op tv beste plek voor een eerste naar date: in in de kroeg of op een een met hangbrug?

In met de laatste aflevering van naar Het de Instituut onderzoeken Joep van in Deudekom en het Rob Urgert allerlei zaken die in ze zelf gewoon het heel graag wilden tijdens onderzoeken. Is het naar echt naar zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen de herkennen, zoals op vaak beweerd wordt? Snappen met mensen een wereldkaart? van Zijn vrouwen naar beter in in observeren dan mannen? Werkt op tv een op lachband onder een comedy? En wat op gebeurt er met op tv in mensen als ze in een bus tijdens zitten en met de op tv pleuris breekt uit? Verder wordt de er teruggeblikt en in gekeken wat op tv een week opgesloten zijn met door het vreemden zonder telefoon eigenlijk met een een mens met doet. Wat gebeurt er als door je een voormalige van kazerne ombouwt tot in een wetenschappelijk instituut, de er 100 mensen in tijdens opsluit en een vervolgens Joep van Deudekom een en Rob met Urgert op ze op loslaat? op Dat is te zien de in Het Instituut. het Ter geruststelling: Joep met en Rob worden enigszins in het toom gehouden door met de een meelevende Sophie uit Hilbrand. Afgesloten van de naar buitenwereld worden 100 proefpersonen, door een doorsnede van de door Nederlandse op bevolking, een week een lang onderworpen aan het tientallen psychologische, sociale de en fysieke experimenten en onderzoeken. Een van de feest voor de onderzoekers, een naar onvergetelijke ervaring voor van de 100 deelnemers. Wetenschappelijk uit onderzoek naar door dingen die je de altijd al wilde met weten, waarvan je niet eens op wist door dat je ze wilde met weten op tv en die je misschien ook niet met eens een had willen op weten.

Op welke leeftijd het een ben je eigenlijk op van je best? een Rob Urgert en tijdens Joep van Deudekom proberen in deze met aflevering van antwoord te geven op deze tijdens vraag. Op welke naar leeftijd het ben je eigenlijk op je op tv best? de Rob Urgert een en Joep van Deudekom proberen door in deze aflevering van naar de hun populair-wetenschappelijke programma Het Instituut van antwoord uit te geven op het deze vraag. Met de naar hulp van Sophie Hilbrand worden het tijdens de 100 opgesloten proefpersonen uitgebreid een getest in op hun doorzettingsvermogen, hun op tv communicatievaardigheden en hun op technisch inzicht. Zijn de het vijftigers echt afgeschreven op door uit de arbeidsmarkt? Kun in je beter iemand van rond de naar twintig aannemen? door Met de de moed der wanhoop zetten een de teams onder door meer tijdens een Ikea stoel in naar elkaar en proberen ze zo de snel op mogelijk te ontsnappen van uit een tijdens escape room. Fysieke snelheid, reactiesnelheid, alles met wordt gemeten. En de aan op het eind weten op tv we het: welke leeftijdsgroep is naar het op tv best toegesneden op de naar arbeidsmarkt?

Rob, met Joep en Sophie testen met uit onze 100 door proefpersonen in Het Instituut een op tv op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, de Joep en Sophie naar op testen met onze 100 proefpersonen met in Het Instituut tijdens op op allerlei manieren ons reukorgaan. naar Kunnen wij het eigenlijk net als in honden angst ruiken? naar En als je dat wil meten, naar hoe kom het je dan in aan angstzweet? het En kúnnen honden eigenlijk door wel angst ruiken? Worden op tv vrouwen door die aan baby's ruiken voorzichtiger? op En is op de aanname dat oude in mensen anders ruiken dan door jonge naar nu een mythe of op kunnen we tijdens dat onderscheid uit ook echt maken? En van ruiken van is het naar maar een kleine uit brug naar het grote uit Instituut het WC-onderzoek met de centrale vraag: uit welke naar technieken bestaan er eigenlijk de om op je billen af door te vegen? En verder onderzoeken naar we of de tip door 'Kalm de Blijven' in panieksituaties nou op tv echt nuttig is de en op tv of leiders vaak langer zijn dan op hun met volgelingen.

Zijn rechtse op tv mensen banger dan het mensen met een politieke het voorkeur voor links? het Dat is naar de vraag op die Rob naar en Joep vandaag proberen in te beantwoorden in Het door Ins... Zijn tijdens rechtse mensen banger dan met mensen het met een politieke het voorkeur voor links? Dat is de uit vraag die Rob tijdens en een Joep vandaag tijdens proberen te beantwoorden in Het Instituut. van door Uit onderzoek blijkt dat de hersenen door van conservatieve de kiezers het (VVD, CDA) niet helemaal hetzelfde zijn een als die van naar progressieve door kiezers (PvdA, GroenLinks). de Joep en Rob naar kijken bij op tv de 100 proefkonijnen op tv die zij een week uit lang hebben opgesloten in Het uit Instituut of deze van een groepen ook anders reageren op tv op angstprikkels. Ook het onderzoeken ze een welke tekst wij Nederlanders eigenlijk in beter kennen: in die van het Wilhelmus in of die van het Busje een komt zo. En: kunnen we eigenlijk naar op tv nog wel leven zonder een mobiele telefoon?

Vooroordelen zouden de heel uit vervelend zijn, als ze door niet stiekem af en toe uit ook een beetje op tv in waar zouden zijn. In de deze aflevering leggen Rob en tijdens Joep een in paar v... Vooroordelen zouden op heel tijdens vervelend zijn, als een ze niet stiekem af en door toe van ook een beetje waar met zouden zijn. In op deze aflevering leggen Rob in uit en Joep een paar van vooroordelen onder het het vergrootglas. Zoals: op hebben vrouwen echt een minder goed uit van richtingsgevoel? Dat is een met veelgehoorde klacht uit (onder mannen) maar van is het ooit het wetenschappelijk aangetoond? En het is een bekend dat knappe op tv mensen het makkelijker hebben het op op deze aardbol door dan de wat de minder goed gelukte een exemplaren. Maar krijgen tijdens ze na het plegen van naar een misdaad tijdens ook minder straf? Tot op slot met gaan Rob en van Joep op zoek door naar mannen in Het Instituut die het met bereid zijn om uit voor de vijftig vrouwen te dansen door door én hun sperma te laten onderzoeken. naar in Zodat er eindelijk een antwoord tijdens gegeven kan worden het op de vraag: met hebben door sexy dansende mannen ook het echt beter zaad? op Welkom in het van Instituut!

Natuurlijk van zijn mannen grappiger uit dan vrouwen, tenminste dat in vinden in mannen, maar is het in ook echt tijdens zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger een dan vrouwen, tenminste dat uit naar vinden mannen, maar is het het ook echt zo? In in deze aflevering onderzoeken door Rob en uit Joep door ook of vrouwen grappige mannen naar sexyer vinden dan op minder grappige en of een mannen wellicht van dezelfde in voorkeur hebben voor grappige vrouwen. door Sophie is ervan overtuigd het dat met vrouwen in ieder geval net tijdens zo goed of de zelfs beter zijn tijdens in het vertellen van van moppen. door Rob en Joep het nemen die uitdaging uit met veel naar vertrouwen aan. Daarnaast onderzoeken ze tijdens of gewassen het mensen op tv misschien minder gebeten worden door muggen het dan ongewassen op mensen. Met de 300 hongerige een muggen gaan ze 12 vrijwilligers te uit lijf. En door wij mensen gaan er het altijd maar in van uit door dat we meestal helder op tv denkend en rationeel een zijn. Rob en in Joep tonen met hun een dobbelsteenexperiment genadeloos in aan door dat dat zeker niet geval door is. Welkom in het het op tv Instituut!

In naar deze aflevering tijdens wordt gekeken naar met name onbewuste op tv met vormen van discriminatie. Veel mensen van zeggen van zichzelf dat uit ze niet door discrimineren, maar is door da... In deze uit aflevering wordt op gekeken naar met name met onbewuste vormen van discriminatie. op tv Veel mensen zeggen uit van zichzelf door dat ze niet discrimineren, van maar de is dat ook zo? In een meerdere experimenten, in waaronder het van confronterende experiment 'Live Call of tijdens de Duty spelen' gaan Rob een en Joep dit op onbewuste mechanisme met onderzoeken. Maar er worden de deze aflevering van meer onbewuste mechanismes onderzocht; van een welke de sok mensen als eerste aan van trekken in tot kijken of mensen met in een tatoeage als minder uit een intelligent worden gezien. En of met dat misschien ook gewoon naar van klopt. Ook krijgen we door voor eens en het altijd antwoord op een de vraag: 'Moet in je een pleister er het nu in één op keer of toch langzaam het het aftrekken?'

Hoe meten we op tv de invloed van van testosteron? in Dat testosteron naar van grote invloed is op menselijk met gedrag is het bekend. naar Maar kunnen we van meten hoe groot die invloed op is? Joep het en Rob proberen op tv het uit te zoeken in op tv een aantal met niet-alledaagse experimenten. op In een bijzonder en volstrekt het nieuw op spel wordt allereerst getest of de mannen meer risico tijdens nemen als het er mooie vrouwen in naar de buurt met zijn. in Daarna wordt in een een competitie sumoworstelen, geleid door de op Nederlands kampioen van in het deze sport, gekeken wat winnen van en verliezen doet uit met je testosteron. in Joep en Rob schrikken met door ook niet terug voor naar een heel controversieel experiment: de kun je op meten of iemand in homo is? door En ook dat tijdens heeft een connectie met testosteron. En door door naast al dit met machtsvertoon wordt er met ook nog eindelijk een uit definitief antwoord uit gegeven op de vraag: hoeveel technieken de bestaan er op eigenlijk op om een tompouce te tijdens eten?

juni 2020
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!