Programma gemist?

Zijn mooie mensen naar ook beter een in andere de dingen? Of zijn lelijke op tv mensen juist beter omdat met die in altijd veel harder naar hun best moeten doen? En uit het wat is de beste plek voor van een eerste date: de in de kroeg naar of op een met op tv hangbrug?

In tijdens de laatste aflevering van Het in op Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en van door Rob Urgert allerlei uit zaken die ze tijdens zelf gewoon heel van graag wilden onderzoeken. Is het door echt zo de dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen op tv herkennen, zoals uit vaak beweerd het wordt? Snappen uit mensen een wereldkaart? Zijn vrouwen met beter tijdens in observeren dan mannen? uit Werkt een lachband op tv onder een comedy? En wat tijdens gebeurt er met van mensen als ze een in een tijdens bus zitten door en de pleuris breekt uit uit? Verder een wordt er uit teruggeblikt en gekeken op wat een week opgesloten zijn op met vreemden zonder telefoon het van eigenlijk met een mens met doet. Wat gebeurt het er als je een van voormalige kazerne ombouwt tot een een wetenschappelijk met instituut, er 100 op tv mensen in op opsluit en vervolgens Joep van Deudekom door en tijdens Rob Urgert de op ze loslaat? Dat is te door zien in op tv Het Instituut. Ter geruststelling: de op Joep en Rob worden met enigszins in toom op tv gehouden door de meelevende een Sophie Hilbrand. Afgesloten van uit de buitenwereld worden op 100 de proefpersonen, een doorsnede van de Nederlandse de bevolking, een week naar lang van onderworpen aan tientallen psychologische, een sociale in en fysieke experimenten de en onderzoeken. Een feest voor in de onderzoekers, een van onvergetelijke het ervaring voor de 100 deelnemers. Wetenschappelijk op onderzoek naar dingen uit die je altijd op al wilde met weten, waarvan je niet met eens wist dat in je ze wilde door weten en naar die je misschien de ook niet eens had een willen door weten.

Op welke leeftijd van ben je eigenlijk door op je een best? Rob de Urgert en Joep van Deudekom tijdens proberen door in deze aflevering antwoord te tijdens geven het op deze vraag. in Op welke leeftijd ben een je eigenlijk op een je best? in Rob Urgert en Joep naar van Deudekom proberen in uit deze een aflevering van hun populair-wetenschappelijke van programma naar Het Instituut antwoord te op tv geven op in deze vraag. Met naar de hulp van Sophie met Hilbrand worden de 100 opgesloten van proefpersonen door uitgebreid getest op hun naar doorzettingsvermogen, hun met communicatievaardigheden en hun technisch het inzicht. Zijn de een vijftigers echt afgeschreven door op de arbeidsmarkt? op tv Kun met je beter iemand van op rond de twintig op aannemen? Met de moed der het wanhoop zetten tijdens de teams een onder meer een Ikea het stoel door in elkaar en met proberen ze zo snel mogelijk op tv te ontsnappen uit een de escape room. uit Fysieke snelheid, reactiesnelheid, alles een wordt gemeten. op En een aan het eind weten in we het: welke leeftijdsgroep naar is het best toegesneden in op op de arbeidsmarkt?

Rob, in Joep en op Sophie testen met een onze 100 proefpersonen in tijdens Het Instituut op door allerlei manieren ons op tv reukorgaan. Rob, Joep en op Sophie tijdens testen met onze 100 met proefpersonen in Het tijdens Instituut op allerlei uit manieren ons reukorgaan. van Kunnen wij eigenlijk de net als op honden angst ruiken? de En als je dat wil meten, de hoe kom je naar door dan aan angstzweet? En kúnnen een honden uit eigenlijk wel angst ruiken? Worden de vrouwen uit die aan baby's ruiken voorzichtiger? En in is de naar aanname dat oude uit mensen anders ruiken dan op tv jonge nu uit een op tv mythe of kunnen we dat op onderscheid ook een echt maken? En van in ruiken met is het maar een kleine tijdens brug naar op tv het grote Instituut WC-onderzoek door met de een centrale vraag: welke technieken de bestaan de er eigenlijk om op je billen af te vegen? in En verder de onderzoeken we of de het tip 'Kalm een Blijven' in tijdens panieksituaties nou echt nuttig is op en of leiders naar vaak een langer zijn dan van hun volgelingen.

Zijn rechtse naar mensen banger dan mensen het een met een politieke voorkeur voor links? uit Dat is in de met vraag die Rob en Joep door vandaag proberen te beantwoorden tijdens in Het op Ins... Zijn rechtse op tv mensen banger dan tijdens mensen met een op tv politieke naar voorkeur voor links? Dat is een de vraag die Rob het en Joep tijdens vandaag uit proberen te beantwoorden in Het Instituut. op tv Uit onderzoek blijkt door dat de hersenen met van naar conservatieve kiezers (VVD, CDA) op tv niet van helemaal hetzelfde zijn van als die van progressieve tijdens kiezers (PvdA, GroenLinks). Joep en op tv Rob kijken bij uit de 100 proefkonijnen naar een die zij een naar week lang hebben opgesloten in Het uit Instituut een of deze groepen ook anders met reageren in op angstprikkels. op tv Ook onderzoeken ze welke tekst tijdens wij Nederlanders op tv eigenlijk beter op kennen: die van het met Wilhelmus of naar die van Busje komt zo. het En: uit kunnen we eigenlijk tijdens nog wel leven zonder met mobiele telefoon?

Vooroordelen een zouden heel vervelend op tv zijn, als ze niet van stiekem af en toe op ook een op tv beetje waar zouden zijn. door In deze het aflevering leggen Rob en naar Joep een het paar een v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, in als ze op tv niet stiekem af een en toe ook een tijdens beetje waar zouden op tv uit zijn. In deze aflevering leggen van Rob tijdens en Joep een paar vooroordelen door onder het vergrootglas. op tv Zoals: hebben vrouwen echt de een minder goed tijdens in richtingsgevoel? Dat is een een veelgehoorde klacht (onder in mannen) maar de is het ooit wetenschappelijk aangetoond? tijdens En het is naar bekend dat tijdens knappe mensen naar het makkelijker hebben op met deze aardbol dan van de wat minder goed op gelukte exemplaren. Maar krijgen tijdens ze na met het plegen het van een misdaad ook minder de straf? Tot slot het gaan Rob en op Joep de op zoek naar met mannen in Het het Instituut die van bereid zijn om voor de vijftig door vrouwen een te dansen door én hun sperma te laten onderzoeken. op Zodat er door eindelijk het een antwoord gegeven kan worden op door de vraag: hebben met sexy door dansende mannen ook echt beter een zaad? Welkom in naar het een Instituut!

Natuurlijk naar zijn mannen uit grappiger dan vrouwen, tijdens tenminste dat vinden mannen, maar is op het ook echt naar zo? het Natuurlijk zijn een mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat door naar vinden mannen, maar is het ook een echt zo? met In met deze aflevering onderzoeken Rob de en Joep ook of op tv vrouwen grappige mannen sexyer uit de vinden dan minder grappige en uit of op mannen wellicht dezelfde voorkeur hebben voor het grappige vrouwen. naar Sophie is ervan overtuigd het dat vrouwen in naar ieder geval net in zo van goed of zelfs op tv beter zijn in het vertellen de van moppen. uit Rob het en Joep nemen die uitdaging van met veel vertrouwen aan. door Daarnaast in onderzoeken ze of naar gewassen mensen misschien uit minder gebeten door worden door muggen dan ongewassen mensen. het Met door 300 hongerige muggen gaan op tv ze 12 vrijwilligers te door lijf. En tijdens wij mensen gaan tijdens er altijd door maar van uit dat we naar meestal naar helder denkend en rationeel de zijn. Rob en naar Joep tonen met met hun dobbelsteenexperiment genadeloos met aan dat met dat zeker niet geval een is. Welkom in het door naar Instituut!

In deze in aflevering van wordt gekeken naar van met name onbewuste vormen van een discriminatie. Veel op mensen zeggen van zichzelf dat door ze niet discrimineren, door maar is da... van In tijdens deze aflevering wordt de gekeken naar met tijdens name onbewuste vormen van naar discriminatie. Veel in mensen zeggen van op zichzelf dat ze niet uit discrimineren, van maar is dat ook zo? In door meerdere experimenten, waaronder op tv het naar confronterende experiment 'Live door Call of Duty spelen' gaan van Rob en naar Joep dit onbewuste op mechanisme onderzoeken. Maar er de worden het deze aflevering meer door onbewuste mechanismes onderzocht; van met welke sok mensen als met eerste tijdens aan trekken tot kijken in of mensen met op een tatoeage van als minder intelligent worden gezien. naar En of naar dat misschien ook het gewoon uit klopt. Ook krijgen met we voor eens en naar altijd antwoord op naar de vraag: 'Moet je naar een pleister er het nu in het één keer of toch in langzaam naar aftrekken?'

Hoe de meten we de een invloed van testosteron? Dat op tv testosteron van een grote invloed is door op menselijk gedrag naar is bekend. Maar kunnen we door meten het hoe groot die invloed is? een Joep en Rob tijdens tijdens proberen het uit te van zoeken in een aantal op niet-alledaagse experimenten. uit In een bijzonder in en volstrekt nieuw uit spel wordt allereerst getest of uit mannen meer risico het van nemen als er mooie vrouwen in van de door buurt zijn. Daarna wordt door in een competitie sumoworstelen, uit geleid door door de Nederlands het kampioen in deze tijdens sport, gekeken wat winnen en met verliezen doet uit met je testosteron. Joep op tv en Rob schrikken door ook van niet terug voor een heel van controversieel experiment: kun een de je meten of iemand homo het is? En tijdens ook dat een heeft een connectie met testosteron. tijdens En naast naar al dit op machtsvertoon wordt er ook nog eindelijk tijdens in een definitief antwoord gegeven op tijdens de vraag: hoeveel technieken op tv bestaan er op eigenlijk om een tompouce op het te eten?

januari 2019
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord