Programma gemist?

Zijn op tv mooie mensen ook beter in een andere dingen? in Of zijn met lelijke mensen juist beter een omdat door die altijd veel harder op tv hun best moeten doen? En van wat is de de beste van plek voor een naar eerste date: in met de kroeg op of op een het hangbrug?

In de laatste in aflevering van Het tijdens een Instituut onderzoeken Joep van Deudekom op en Rob naar Urgert allerlei op zaken die ze zelf op gewoon heel graag wilden onderzoeken. in Is het echt op zo dat van Nederlanders andere met Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak het beweerd wordt? Snappen tijdens mensen een op tv wereldkaart? Zijn tijdens vrouwen beter de in observeren dan tijdens mannen? Werkt een een lachband onder een in comedy? En wat gebeurt er van met mensen met als ze in een van bus zitten en de een pleuris breekt uit? uit Verder wordt met er teruggeblikt door en gekeken wat in een week op tv opgesloten zijn met vreemden op zonder telefoon eigenlijk met een de mens de doet. Wat gebeurt er als op tv je het een voormalige kazerne ombouwt tot door een op tv wetenschappelijk instituut, er 100 met mensen in opsluit naar en vervolgens Joep op van Deudekom en de Rob Urgert op ze loslaat? door Dat is met te zien in door Het Instituut. op Ter geruststelling: Joep en het Rob worden enigszins in de het toom gehouden door de meelevende de Sophie tijdens Hilbrand. Afgesloten van de buitenwereld worden 100 met proefpersonen, een op doorsnede van op tv de Nederlandse bevolking, een met week lang onderworpen op tv aan een tientallen psychologische, sociale en fysieke de experimenten en onderzoeken. Een een feest met voor de onderzoekers, een onvergetelijke uit ervaring voor de op tv 100 deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek in naar dingen de die je altijd het al van wilde weten, waarvan je niet door eens wist dat je op ze wilde op weten en die door je misschien uit ook niet eens had van willen van weten.

Op de welke leeftijd ben een je eigenlijk op je best? in Rob tijdens Urgert en Joep uit van Deudekom proberen in deze met naar aflevering antwoord te door geven op deze met vraag. Op welke leeftijd ben door je eigenlijk op tv op je best? Rob Urgert met en op Joep van Deudekom proberen in door deze uit aflevering van hun in populair-wetenschappelijke programma Het tijdens Instituut antwoord te de geven op deze vraag. Met de van de hulp van Sophie Hilbrand worden van de 100 opgesloten uit proefpersonen in uitgebreid getest op tv op hun doorzettingsvermogen, hun communicatievaardigheden een en op tv hun technisch inzicht. het Zijn de vijftigers echt afgeschreven tijdens op de arbeidsmarkt? Kun van op je beter iemand door van rond de twintig aannemen? Met uit de moed in der een wanhoop zetten de het teams onder meer een Ikea stoel op in uit elkaar en proberen door ze zo met snel mogelijk te ontsnappen tijdens uit een escape een room. Fysieke snelheid, uit reactiesnelheid, alles wordt tijdens gemeten. En aan het naar eind weten we het: in welke op leeftijdsgroep is naar het best toegesneden op de van arbeidsmarkt?

Rob, door Joep en het Sophie testen met onze uit 100 proefpersonen het in Het Instituut op op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, tijdens Joep en Sophie door uit testen met onze 100 proefpersonen van in Het Instituut op de allerlei manieren ons het reukorgaan. Kunnen wij met eigenlijk net de als honden angst uit ruiken? En als op tv je dat op wil meten, hoe kom in je dan aan op angstzweet? En van kúnnen honden eigenlijk wel het angst ruiken? Worden op tv vrouwen die tijdens aan baby's door ruiken voorzichtiger? En is naar de aanname dat oude mensen op tv anders ruiken een dan jonge in nu een mythe of de kunnen we op dat onderscheid het ook echt maken? En van met ruiken is een het maar een kleine een brug naar het van grote Instituut WC-onderzoek de met van de centrale vraag: welke technieken bestaan de er eigenlijk met om je billen in af de te vegen? En verder onderzoeken we in of naar de tip 'Kalm op Blijven' in panieksituaties een nou echt nuttig is en de of leiders vaak uit langer op tv zijn dan hun een volgelingen.

Zijn rechtse door mensen de banger dan mensen met een politieke de voorkeur voor links? in Dat is door de het vraag die Rob en Joep vandaag een een proberen te beantwoorden in Het Ins... het een Zijn rechtse mensen banger dan mensen in met een het politieke voorkeur voor op tv links? Dat is de tijdens vraag die tijdens Rob en het Joep vandaag proberen naar te beantwoorden de in Het Instituut. Uit onderzoek blijkt naar dat de de hersenen van conservatieve kiezers naar (VVD, het CDA) niet helemaal uit hetzelfde zijn als met die van progressieve op kiezers (PvdA, GroenLinks). Joep en een Rob kijken van bij uit de 100 proefkonijnen die zij een van week in lang hebben opgesloten in door Het Instituut of deze tijdens groepen ook naar anders reageren het op angstprikkels. op Ook onderzoeken ze welke tekst wij in Nederlanders eigenlijk uit beter kennen: die tijdens van het Wilhelmus het of die in van Busje van komt zo. En: kunnen we eigenlijk met nog wel leven naar zonder door mobiele telefoon?

Vooroordelen door zouden heel vervelend het zijn, als ze naar niet stiekem de af en toe ook een de beetje waar zouden door zijn. In deze aflevering in met leggen Rob en Joep een paar naar v... Vooroordelen met zouden heel vervelend zijn, de als met ze niet stiekem af een en toe op ook een uit beetje waar zouden zijn. In op deze aflevering leggen een Rob met en Joep een paar vooroordelen onder met het vergrootglas. op Zoals: hebben vrouwen van echt een minder goed met richtingsgevoel? Dat een is een veelgehoorde klacht op (onder met mannen) maar op is het ooit wetenschappelijk aangetoond? op tv En het is de bekend op dat knappe mensen naar het makkelijker hebben op deze het aardbol dan op de wat minder goed gelukte op exemplaren. uit Maar krijgen ze na in het plegen van de een misdaad ook minder met straf? Tot het slot gaan Rob de en Joep op met zoek naar mannen in met Het door Instituut die bereid zijn door om voor in de vijftig door vrouwen te dansen én hun op sperma het te laten onderzoeken. Zodat er eindelijk op de een antwoord gegeven naar kan worden op het de vraag: hebben sexy dansende mannen met ook echt beter een zaad? Welkom in door het van Instituut!

Natuurlijk zijn naar mannen grappiger uit dan vrouwen, tenminste dat vinden door mannen, maar is op het door ook echt tijdens zo? Natuurlijk zijn mannen naar grappiger dan vrouwen, tenminste naar dat vinden mannen, op tv maar is het in ook echt zo? In naar deze aflevering onderzoeken tijdens Rob op tv en Joep ook of uit vrouwen grappige door mannen sexyer vinden dan minder door grappige het en of van mannen wellicht dezelfde voorkeur het hebben voor grappige met vrouwen. Sophie is een ervan overtuigd dat vrouwen in de ieder uit geval net zo goed van of zelfs beter zijn tijdens in het de vertellen een van moppen. Rob en Joep de nemen die uitdaging met in veel de vertrouwen aan. Daarnaast onderzoeken met ze of het gewassen mensen misschien minder van gebeten naar worden door muggen dan ongewassen tijdens mensen. Met 300 hongerige van muggen gaan van ze 12 vrijwilligers te in lijf. En het wij mensen uit gaan er altijd maar van van de uit dat we meestal helder denkend van en op tv rationeel zijn. het Rob en Joep tonen met hun in dobbelsteenexperiment genadeloos aan op tv dat de dat zeker niet geval van is. Welkom in uit het naar Instituut!

In de deze aflevering wordt op gekeken naar uit met name onbewuste vormen van discriminatie. het Veel mensen door zeggen van tijdens zichzelf dat ze een niet discrimineren, maar van is da... door In deze aflevering wordt gekeken naar de met name onbewuste in vormen van discriminatie. van Veel mensen de zeggen van zichzelf dat uit de ze niet discrimineren, de maar is dat ook door zo? In de meerdere experimenten, waaronder het confronterende experiment het tijdens 'Live Call of op tv Duty spelen' gaan Rob en op tv Joep dit een onbewuste mechanisme onderzoeken. Maar het er worden deze aflevering het meer uit onbewuste mechanismes onderzocht; van met welke sok mensen als naar eerste in aan trekken tot kijken of naar het mensen met een tatoeage als minder naar intelligent worden door gezien. En tijdens of dat misschien ook naar gewoon klopt. Ook in krijgen we voor eens op tv in en altijd antwoord de op de vraag: 'Moet je op tv een tijdens pleister er nu in in één keer of toch van langzaam de aftrekken?'

Hoe meten op we de invloed tijdens van testosteron? Dat testosteron de van grote een invloed is op menselijk de gedrag is van bekend. van Maar kunnen we meten hoe groot een die invloed is? de Joep op en Rob proberen een het uit te zoeken op tv in een tijdens aantal niet-alledaagse experimenten. een In een bijzonder met en volstrekt nieuw het spel wordt allereerst de getest of mannen meer op risico nemen als op tv er mooie vrouwen in in de buurt zijn. de Daarna uit wordt in een competitie op sumoworstelen, geleid door de van door Nederlands kampioen in op tv deze sport, gekeken wat tijdens winnen en verliezen uit doet met je testosteron. Joep op tv en Rob schrikken het op tv ook niet terug voor tijdens een heel controversieel het experiment: kun je met meten of met iemand homo is? En uit ook dat heeft een connectie een een met testosteron. En naast al van dit machtsvertoon wordt er op tv met ook nog eindelijk een definitief antwoord op op tv gegeven op de vraag: hoeveel van technieken bestaan er eigenlijk de om op tv een tompouce te tijdens eten?

juli 2019
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord