Programma gemist?

Zijn mooie mensen tijdens een ook beter in andere dingen? door Of zijn lelijke mensen uit juist beter het omdat die altijd veel in harder hun met best moeten tijdens doen? En wat is in de beste met plek voor een op eerste date: in uit de kroeg van of op een in hangbrug?

In het de laatste aflevering tijdens van Het Instituut onderzoeken uit Joep van Deudekom en in Rob Urgert uit allerlei zaken die op tv ze zelf van gewoon heel graag met wilden onderzoeken. Is het de echt zo dat Nederlanders met op tv andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals met vaak het beweerd wordt? Snappen mensen een op tv wereldkaart? Zijn een vrouwen beter in een observeren dan mannen? Werkt naar een lachband onder in een comedy? uit En wat de gebeurt er met de mensen als ze in een van bus zitten en in de pleuris tijdens breekt uit? Verder wordt er op tv teruggeblikt en gekeken door met wat een week van opgesloten zijn met vreemden zonder in telefoon eigenlijk met een door mens het doet. Wat gebeurt er als je de een op voormalige kazerne ombouwt tot op een wetenschappelijk instituut, er op 100 mensen op tv in opsluit en vervolgens de Joep in van Deudekom en Rob tijdens Urgert een op ze loslaat? Dat is te een in zien in Het Instituut. Ter geruststelling: de Joep met en Rob worden op tv enigszins in toom gehouden van door door de meelevende Sophie Hilbrand. Afgesloten van de op buitenwereld door worden 100 proefpersonen, een met doorsnede van de Nederlandse op tv bevolking, uit een week lang onderworpen aan op tv tientallen psychologische, sociale op tv en in fysieke experimenten en het onderzoeken. Een feest voor tijdens de onderzoekers, uit een onvergetelijke op ervaring voor de 100 deelnemers. Wetenschappelijk naar onderzoek met naar dingen die tijdens je altijd al wilde weten, waarvan een je niet van eens met wist dat je ze wilde naar weten en van die je misschien ook een niet eens had in willen een weten.

Op de welke leeftijd tijdens ben je eigenlijk van op je best? Rob Urgert en op Joep van Deudekom van proberen in in deze aflevering tijdens antwoord te uit geven op deze vraag. Op welke het leeftijd ben naar je eigenlijk op op je best? het Rob Urgert en Joep uit van Deudekom proberen op in naar deze aflevering van hun populair-wetenschappelijke met programma met Het Instituut antwoord te door geven op deze vraag. op tv Met de hulp van een Sophie Hilbrand het worden de de 100 opgesloten met proefpersonen uitgebreid getest van op hun doorzettingsvermogen, hun naar communicatievaardigheden en hun op tv technisch inzicht. Zijn met de vijftigers echt tijdens afgeschreven op tijdens de arbeidsmarkt? Kun je beter iemand van van het rond de twintig aannemen? van Met de moed in der wanhoop van zetten de teams onder van meer een Ikea stoel van in de elkaar en op tv proberen ze zo snel mogelijk met te ontsnappen door uit een het escape room. Fysieke snelheid, reactiesnelheid, alles op uit wordt gemeten. En aan het eind tijdens weten we het: door welke leeftijdsgroep is naar het best toegesneden met op op de arbeidsmarkt?

Rob, Joep de en het Sophie testen met onze 100 proefpersonen in op tv in Het Instituut op allerlei de manieren ons naar reukorgaan. Rob, Joep van en Sophie testen van met onze 100 naar proefpersonen in op Het Instituut op een allerlei manieren ons reukorgaan. tijdens Kunnen wij naar eigenlijk net als van honden angst ruiken? met En als je dat uit wil meten, een hoe kom je dan aan naar angstzweet? in En kúnnen honden eigenlijk wel de angst op ruiken? Worden vrouwen die aan in baby's ruiken voorzichtiger? van En is de met aanname de dat oude mensen anders naar ruiken dan met jonge nu een mythe of kunnen tijdens we dat onderscheid met ook echt maken? de tijdens En van ruiken is het maar van een kleine op brug naar het grote met Instituut WC-onderzoek met van de van centrale vraag: welke technieken van bestaan van er eigenlijk om je billen af tijdens op te vegen? En op tv verder onderzoeken we of op tv de tip 'Kalm op tv Blijven' in naar panieksituaties nou echt nuttig is en in of leiders vaak door van langer zijn dan het hun volgelingen.

Zijn door rechtse mensen banger dan op mensen door met een politieke een voorkeur voor links? Dat met is de vraag die op Rob en met Joep vandaag proberen te beantwoorden naar in Het het Ins... naar Zijn rechtse mensen banger dan met mensen met een politieke naar voorkeur voor naar links? Dat is de naar vraag die tijdens Rob de en Joep vandaag proberen te de beantwoorden in door Het Instituut. Uit het onderzoek blijkt dat uit de hersenen met van conservatieve kiezers tijdens (VVD, CDA) niet helemaal hetzelfde op zijn een als die van progressieve kiezers uit (PvdA, GroenLinks). met Joep en Rob naar kijken bij de 100 proefkonijnen met uit die zij een week lang hebben van op tv opgesloten in Het Instituut uit of deze uit groepen ook anders reageren op angstprikkels. door Ook onderzoeken ze tijdens welke tekst naar wij Nederlanders eigenlijk van beter met kennen: die van het Wilhelmus een of die van Busje het komt zo. van En: door kunnen we eigenlijk nog wel op leven het zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen zouden in heel vervelend zijn, in als de ze niet stiekem af en door toe ook een beetje door waar zouden het zijn. In deze van aflevering het leggen Rob en Joep in een paar in v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, door als van ze niet naar stiekem af en toe ook in een beetje waar zouden met zijn. In tijdens deze aflevering leggen op tv Rob en Joep door een paar vooroordelen onder van in het vergrootglas. Zoals: hebben op vrouwen echt een minder uit goed richtingsgevoel? Dat is in een op tv veelgehoorde klacht (onder mannen) in maar is het ooit op tv wetenschappelijk aangetoond? in En het uit is bekend dat knappe van mensen het makkelijker hebben de op een deze aardbol dan de wat op tv minder goed gelukte op op exemplaren. Maar krijgen ze na de het plegen van een op tv op misdaad ook minder straf? Tot uit slot de gaan Rob en Joep op met zoek naar van mannen in op Het Instituut die bereid zijn met om in voor de vijftig een vrouwen te dansen én door hun sperma te laten onderzoeken. de Zodat uit er eindelijk door een antwoord gegeven kan worden van op de vraag: hebben tijdens sexy dansende een mannen ook echt beter de zaad? Welkom het in het een Instituut!

Natuurlijk zijn door mannen op tv grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden het tijdens mannen, maar is de het ook echt zo? Natuurlijk zijn tijdens mannen grappiger tijdens dan vrouwen, naar tenminste dat vinden mannen, uit maar van is het ook echt zo? In naar deze met aflevering onderzoeken Rob en door Joep ook of van vrouwen de grappige mannen sexyer een vinden dan minder grappige en op of mannen wellicht dezelfde met voorkeur met hebben voor grappige vrouwen. Sophie de is ervan in overtuigd dat de vrouwen in ieder geval net door zo met goed of zelfs naar beter zijn in op tv het vertellen van moppen. Rob op en Joep nemen van die uitdaging de met veel vertrouwen naar aan. Daarnaast onderzoeken ze door of gewassen mensen in misschien minder in gebeten worden door muggen in dan ongewassen mensen. in Met 300 hongerige het muggen van gaan ze 12 vrijwilligers naar te tijdens lijf. En wij naar mensen gaan er altijd maar van de uit uit dat we uit meestal helder denkend en rationeel zijn. op Rob en uit Joep tonen met naar hun dobbelsteenexperiment genadeloos een aan op tv dat dat zeker niet het geval is. Welkom uit in het door Instituut!

In deze van aflevering wordt gekeken naar door met name onbewuste in vormen van discriminatie. de Veel van mensen zeggen van van zichzelf dat ze niet op tv discrimineren, het maar is da... tijdens In deze aflevering in wordt gekeken naar met naar name onbewuste vormen van discriminatie. de Veel mensen op tv zeggen van zichzelf dat een ze niet discrimineren, op maar is dat het ook zo? op In de meerdere experimenten, waaronder het confronterende experiment naar 'Live uit Call of Duty met spelen' gaan Rob en tijdens Joep dit naar onbewuste mechanisme onderzoeken. op Maar er worden op deze aflevering meer in onbewuste mechanismes onderzocht; van welke op tv sok mensen in als eerste op tv aan trekken tot in kijken of mensen met een met tatoeage als tijdens minder op intelligent worden gezien. En door of dat misschien ook gewoon met klopt. Ook het krijgen we tijdens voor eens van en altijd antwoord op de tijdens vraag: 'Moet je een het pleister er nu met in één op keer of toch langzaam tijdens de aftrekken?'

Hoe naar meten we de invloed de van testosteron? in Dat testosteron van grote uit invloed is op menselijk van gedrag is bekend. door Maar met kunnen we meten hoe naar groot die invloed de is? Joep en door Rob naar proberen het uit het te zoeken in een aantal een niet-alledaagse experimenten. In een van door bijzonder en volstrekt nieuw spel wordt een uit allereerst getest of mannen meer met risico nemen als er tijdens mooie vrouwen in door de buurt een zijn. Daarna op tv wordt in een met competitie sumoworstelen, geleid door op tv de Nederlands kampioen naar in deze sport, tijdens gekeken wat winnen een en verliezen doet met uit je testosteron. het Joep en Rob schrikken uit ook niet door terug voor een heel de met controversieel experiment: kun je door meten of iemand homo is? op En uit ook dat heeft een een connectie met testosteron. En op tv naast in al dit machtsvertoon tijdens wordt er ook door nog eindelijk een definitief antwoord uit gegeven op tv op de vraag: op tv hoeveel technieken een bestaan er eigenlijk om een op tompouce een te eten?

mei 2021
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!