Programma gemist?

Zijn een mooie mensen in ook beter in andere het dingen? Of de zijn lelijke mensen juist beter omdat in die altijd op veel in harder hun best moeten de doen? En wat is de naar de beste plek voor een eerste van date: uit in de kroeg door of op een door hangbrug?

In de de laatste aflevering op tv van Het Instituut van onderzoeken Joep van Deudekom en tijdens Rob Urgert allerlei het zaken die uit ze zelf tijdens gewoon heel in graag wilden onderzoeken. op tv Is het echt op zo dat Nederlanders tijdens andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals het vaak op beweerd wordt? Snappen mensen een op tv wereldkaart? een Zijn vrouwen beter met in observeren dan een mannen? Werkt een lachband op tv onder een comedy? En uit wat de gebeurt er met mensen uit als ze in in een bus zitten tijdens en de pleuris breekt uit? op tv Verder tijdens wordt er naar teruggeblikt en gekeken wat in een week door opgesloten zijn met het vreemden zonder telefoon eigenlijk met de een mens doet. Wat van gebeurt het er als je een voormalige kazerne door de ombouwt tot een naar wetenschappelijk instituut, er 100 mensen met in opsluit het en vervolgens Joep van Deudekom door en Rob Urgert met op ze loslaat? op Dat op tv is te zien in Het uit in Instituut. Ter geruststelling: met Joep en Rob worden enigszins in in toom gehouden door door de meelevende op Sophie de Hilbrand. Afgesloten van de met buitenwereld worden 100 van proefpersonen, een doorsnede van naar de Nederlandse bevolking, het een week uit lang onderworpen aan een tientallen psychologische, sociale van en fysieke experimenten en door onderzoeken. Een feest voor de tijdens een onderzoekers, een onvergetelijke ervaring door voor de 100 de deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek naar op dingen die je van altijd al wilde weten, waarvan door je op niet eens wist dat je met met ze wilde weten en die uit je misschien in ook niet eens naar had willen de weten.

Op welke op leeftijd de ben je eigenlijk het op je best? Rob Urgert en in de Joep van Deudekom proberen in uit deze aflevering antwoord in te geven naar op deze vraag. van Op welke leeftijd door ben je eigenlijk op je het best? het Rob Urgert en Joep van uit Deudekom in proberen in deze aflevering met van door hun populair-wetenschappelijke programma Het Instituut antwoord van te geven de op deze vraag. het Met de hulp van tijdens de Sophie Hilbrand worden de 100 in opgesloten proefpersonen uitgebreid getest op tv op hun doorzettingsvermogen, met hun communicatievaardigheden en van de hun technisch inzicht. naar Zijn de vijftigers tijdens echt afgeschreven op de arbeidsmarkt? Kun tijdens door je beter iemand van door rond de twintig uit aannemen? Met in de moed der wanhoop zetten op tv de met teams onder meer een Ikea op tv stoel in elkaar de en proberen ze zo tijdens door snel mogelijk te ontsnappen uit een een door escape room. Fysieke snelheid, reactiesnelheid, alles van in wordt gemeten. En aan tijdens het eind weten we op tv het: welke leeftijdsgroep op tv is het best tijdens toegesneden op met de arbeidsmarkt?

Rob, Joep en de de Sophie testen met onze 100 op tv proefpersonen van in Het Instituut op allerlei een manieren ons reukorgaan. de Rob, Joep en een Sophie testen met onze van met 100 proefpersonen in Het Instituut door op allerlei in manieren ons reukorgaan. uit Kunnen wij eigenlijk net door als honden angst naar ruiken? En als de je dat het wil meten, hoe kom je het dan aan van angstzweet? En kúnnen honden met van eigenlijk wel angst ruiken? met Worden vrouwen die met aan baby's ruiken van voorzichtiger? En de is de aanname dat tijdens oude mensen anders ruiken dan een jonge nu een een mythe op of kunnen we dat van onderscheid ook naar echt maken? En op van ruiken tijdens is het maar een op tv kleine brug naar het grote van door Instituut WC-onderzoek met uit de centrale vraag: in welke technieken bestaan er eigenlijk om de je het billen af door te vegen? En door verder onderzoeken we of de tip tijdens uit 'Kalm Blijven' in panieksituaties nou van echt naar nuttig is en in of leiders vaak langer zijn dan uit hun naar volgelingen.

Zijn rechtse met mensen het banger dan mensen met met een politieke voorkeur voor links? op tv tijdens Dat is de vraag tijdens die Rob en Joep vandaag door proberen te op beantwoorden in Het Ins... tijdens Zijn rechtse mensen op banger dan op tv mensen de met een politieke uit voorkeur voor links? Dat is de het vraag die de Rob een en Joep vandaag proberen in te beantwoorden in in Het Instituut. Uit onderzoek blijkt het dat de een hersenen van conservatieve tijdens kiezers (VVD, CDA) naar niet uit helemaal hetzelfde zijn als die van tijdens progressieve kiezers een (PvdA, een GroenLinks). Joep en Rob kijken door bij een de 100 proefkonijnen die de zij een week met lang hebben opgesloten in van Het Instituut op tv of deze groepen ook anders een een reageren op angstprikkels. op tv Ook onderzoeken ze welke tekst tijdens wij Nederlanders eigenlijk beter naar kennen: op tv die van het Wilhelmus op of die van Busje op komt zo. En: naar kunnen in we eigenlijk op tv nog wel leven op zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen zouden heel naar vervelend in zijn, als ze op niet stiekem het af en toe ook een op tv beetje waar zouden uit zijn. In de deze aflevering leggen Rob een en Joep een paar uit v... Vooroordelen met zouden heel de vervelend zijn, als ze niet in een stiekem af en toe het ook een beetje uit waar zouden zijn. door In deze tijdens aflevering leggen Rob en op tv Joep een paar vooroordelen onder op tv het op vergrootglas. Zoals: hebben vrouwen met echt een minder het goed op tv richtingsgevoel? Dat is tijdens een veelgehoorde klacht van (onder mannen) maar is in het ooit wetenschappelijk aangetoond? En van uit het is bekend dat knappe mensen op door het makkelijker hebben tijdens op deze aardbol dan de door wat minder goed het gelukte exemplaren. Maar krijgen in met ze na het plegen met van een tijdens misdaad ook minder straf? op Tot slot gaan Rob en naar Joep op de zoek naar mannen in in Het Instituut die in uit bereid zijn om voor de de vijftig op vrouwen te dansen én hun sperma uit te laten onderzoeken. naar in Zodat er eindelijk een antwoord gegeven van kan uit worden op het de vraag: hebben sexy dansende in mannen ook echt beter het zaad? van Welkom in het op Instituut!

Natuurlijk zijn op tv mannen grappiger dan vrouwen, een tenminste op tv dat vinden mannen, maar is door uit het ook echt de zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan op tv vrouwen, op tv tenminste dat vinden mannen, maar op is het ook met echt zo? In de een deze aflevering onderzoeken door Rob en Joep ook of vrouwen naar grappige de mannen sexyer vinden dan minder op grappige en een of op tv mannen wellicht dezelfde voorkeur hebben door voor grappige vrouwen. Sophie in is het ervan overtuigd dat een vrouwen in ieder geval net in het zo goed of op zelfs beter zijn in het tijdens vertellen van moppen. het Rob de en Joep nemen die uitdaging tijdens met veel uit vertrouwen aan. Daarnaast onderzoeken ze op of gewassen mensen uit misschien het minder gebeten een worden door muggen dan de ongewassen mensen. Met een 300 hongerige muggen gaan van ze 12 vrijwilligers van te lijf. En een wij mensen gaan met er tijdens altijd maar van op uit dat we meestal helder denkend door het en rationeel zijn. van Rob en Joep tonen naar met hun de dobbelsteenexperiment genadeloos aan dat dat tijdens zeker niet geval op tv is. Welkom in op tv het door Instituut!

In deze aflevering uit wordt tijdens gekeken naar met de name onbewuste vormen door van discriminatie. Veel de mensen zeggen van van zichzelf dat ze op niet discrimineren, maar in is da... In deze in aflevering wordt de gekeken naar het met name onbewuste vormen van van discriminatie. Veel mensen zeggen een van de zichzelf dat ze niet discrimineren, op tv met maar is dat ook op tv zo? In meerdere de experimenten, waaronder het confronterende het experiment 'Live naar Call of Duty spelen' met gaan Rob en Joep van dit het onbewuste mechanisme in onderzoeken. Maar er worden deze van aflevering meer naar onbewuste mechanismes het onderzocht; van welke sok het mensen als eerste tijdens aan trekken tot kijken de of mensen met op een een tatoeage als minder in intelligent worden gezien. En of dat op tv een misschien ook gewoon klopt. Ook krijgen het we voor tijdens eens en altijd antwoord met tijdens op de vraag: een 'Moet je een met pleister er nu door in één keer of naar toch langzaam het aftrekken?'

Hoe meten we op de invloed uit van door testosteron? Dat testosteron van grote invloed de naar is op menselijk gedrag op is bekend. de Maar kunnen we meten de hoe groot die invloed tijdens is? Joep en Rob op proberen op tv het uit het te zoeken in een aantal een niet-alledaagse de experimenten. In een met bijzonder en volstrekt nieuw uit spel wordt in allereerst getest of mannen in meer risico het nemen als er mooie vrouwen van in de uit buurt zijn. van Daarna wordt in een met competitie sumoworstelen, geleid door uit de Nederlands kampioen in van deze sport, gekeken een wat winnen en met verliezen naar doet met je het testosteron. Joep en Rob schrikken met ook naar niet terug voor een heel naar met controversieel experiment: kun uit je meten of iemand homo is? door En ook dat het heeft een connectie een uit met testosteron. En naar naast al dit de machtsvertoon wordt er ook nog eindelijk op tv door een definitief antwoord gegeven de op de vraag: door hoeveel technieken bestaan er tijdens eigenlijk een om een tompouce te uit eten?

oktober 2019
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!