Programma gemist?

Zijn met mooie mensen ook door beter in andere op tv dingen? Of zijn lelijke mensen op juist beter omdat een die altijd veel met harder hun door best met moeten doen? En wat is de in in beste plek voor met een eerste date: in de kroeg uit of uit op een van hangbrug?

In de laatste met aflevering van Het door Instituut onderzoeken Joep van in van Deudekom en Rob Urgert allerlei op zaken door die ze zelf gewoon de heel graag van wilden onderzoeken. uit Is het echt op tv zo dat Nederlanders andere Nederlanders in kunnen herkennen, zoals naar vaak een beweerd wordt? Snappen mensen een een wereldkaart? in Zijn vrouwen beter in observeren door dan met mannen? Werkt een van lachband onder een op tv comedy? En wat gebeurt er met in mensen als ze tijdens in met een bus zitten en de door pleuris breekt de uit? Verder wordt er op teruggeblikt en op gekeken wat een week de opgesloten zijn van met vreemden zonder het telefoon eigenlijk van met een mens een doet. Wat gebeurt er de als je van een voormalige kazerne door ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, in er uit 100 mensen in opsluit en vervolgens op Joep tijdens van Deudekom en Rob Urgert op tv de op ze loslaat? de Dat is te zien een in Het Instituut. in Ter geruststelling: Joep en Rob uit met worden enigszins in toom gehouden op door op tv de meelevende Sophie Hilbrand. Afgesloten het van de buitenwereld worden 100 met proefpersonen, een doorsnede de van de het Nederlandse bevolking, op een week lang onderworpen op tv aan tientallen op tv psychologische, sociale door en fysieke experimenten en onderzoeken. Een door feest voor in de naar onderzoekers, een onvergetelijke ervaring van voor de 100 deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek in een naar dingen die je altijd door al in wilde weten, waarvan je niet in eens wist tijdens dat je ze wilde weten tijdens en op die je misschien de ook niet eens had willen tijdens van weten.

Op welke leeftijd een ben je tijdens eigenlijk door op je best? Rob op tv Urgert en Joep van van Deudekom proberen van in deze aflevering op tv antwoord te geven op in deze vraag. Op een welke in leeftijd ben je eigenlijk op tv op je met best? Rob Urgert en Joep van tijdens Deudekom tijdens proberen in van deze aflevering van uit hun populair-wetenschappelijke programma Het uit Instituut antwoord te geven de op in deze vraag. Met de een hulp van Sophie Hilbrand op tv worden de 100 het opgesloten proefpersonen uitgebreid het getest op hun door doorzettingsvermogen, hun communicatievaardigheden van en hun technisch van inzicht. Zijn de vijftigers op de echt afgeschreven op de het arbeidsmarkt? Kun je de beter iemand van rond de van het twintig aannemen? Met de de moed der wanhoop de zetten de teams onder door meer een Ikea stoel de het in elkaar en proberen ze door zo snel mogelijk uit te ontsnappen uit het een escape room. met Fysieke in snelheid, reactiesnelheid, alles uit wordt gemeten. En aan het eind de weten we het: met welke leeftijdsgroep op is het best toegesneden door op tv op de arbeidsmarkt?

Rob, Joep en in Sophie op testen met onze 100 proefpersonen de van in Het Instituut op allerlei naar manieren op tv ons reukorgaan. Rob, Joep en van Sophie testen met onze op tv 100 proefpersonen in naar Het in Instituut op allerlei manieren ons de reukorgaan. uit Kunnen wij eigenlijk net van als tijdens honden angst ruiken? in En als je dat naar wil meten, naar hoe kom je dan van aan angstzweet? En kúnnen de honden eigenlijk wel angst op tv ruiken? met Worden vrouwen die aan baby's door ruiken voorzichtiger? het En door is de aanname naar dat oude mensen anders ruiken een dan van jonge nu een mythe of kunnen in we met dat onderscheid ook echt maken? uit En van naar ruiken is door het maar van een kleine brug naar het een grote Instituut WC-onderzoek de met in de centrale vraag: welke technieken bestaan tijdens er in eigenlijk om je tijdens billen af te vegen? En het verder uit onderzoeken we of op tv de tip een 'Kalm Blijven' in panieksituaties met nou echt nuttig tijdens is en of leiders vaak van langer van zijn dan hun de volgelingen.

Zijn in rechtse mensen banger dan met mensen met een een politieke voorkeur voor het links? Dat is de op tv vraag die met Rob en Joep naar vandaag proberen te op tv beantwoorden in Het Ins... van Zijn het rechtse mensen banger dan mensen op tv met een politieke op tv voorkeur voor het links? Dat een is de vraag die Rob door door en Joep vandaag proberen het te beantwoorden in Het de Instituut. Uit onderzoek blijkt naar dat de de hersenen van op tv conservatieve kiezers uit (VVD, CDA) niet van helemaal hetzelfde zijn als die van door progressieve een kiezers (PvdA, GroenLinks). een Joep en Rob de kijken bij de 100 proefkonijnen tijdens die zij een van week lang tijdens hebben opgesloten in Het de Instituut of in deze groepen ook anders uit reageren op angstprikkels. op tv een Ook onderzoeken ze welke tekst naar wij Nederlanders eigenlijk beter van kennen: die een van het Wilhelmus of uit die van uit Busje komt zo. En: op tv kunnen van we eigenlijk nog de wel leven tijdens zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen op tv zouden heel vervelend zijn, als in ze niet in stiekem af en toe van ook met een beetje waar naar zouden zijn. In door deze aflevering leggen Rob en op met Joep een paar v... Vooroordelen door zouden heel een vervelend zijn, als ze naar niet stiekem door af en toe ook een een beetje waar met zouden zijn. In naar deze aflevering leggen Rob op naar en Joep een paar vooroordelen met onder het vergrootglas. van Zoals: met hebben vrouwen echt tijdens een minder goed richtingsgevoel? Dat is met een veelgehoorde met klacht door (onder mannen) maar is naar het ooit wetenschappelijk door aangetoond? En op het is bekend op dat knappe mensen het makkelijker naar hebben op deze aardbol uit door dan de wat minder goed naar gelukte exemplaren. Maar krijgen tijdens ze na het het plegen van een op misdaad ook op tv minder naar straf? Tot slot gaan Rob en uit Joep op zoek uit uit naar mannen in Het het Instituut die bereid naar zijn om voor de vijftig op tv in vrouwen te dansen én hun het sperma te laten met onderzoeken. Zodat er eindelijk tijdens een antwoord gegeven in kan worden van op de met vraag: hebben het sexy dansende mannen ook tijdens echt beter zaad? Welkom tijdens in het naar Instituut!

Natuurlijk zijn uit mannen grappiger tijdens dan vrouwen, tenminste dat op tv vinden mannen, maar is uit het ook tijdens echt door zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger op dan vrouwen, tenminste naar dat vinden het mannen, maar is het ook van echt zo? In naar deze aflevering tijdens onderzoeken Rob in en Joep ook of door vrouwen grappige mannen sexyer in vinden het dan minder grappige de en of mannen naar wellicht dezelfde voorkeur hebben van voor grappige een vrouwen. Sophie is ervan een overtuigd dat vrouwen in met ieder het geval net zo goed van of zelfs beter zijn het in het vertellen op van moppen. Rob uit en Joep uit nemen die uitdaging met het het veel vertrouwen aan. Daarnaast onderzoeken ze de het of gewassen mensen misschien minder gebeten een worden met door muggen dan ongewassen door mensen. Met 300 naar hongerige uit muggen gaan ze 12 een vrijwilligers te lijf. En van wij op mensen gaan er altijd maar in van uit van dat we meestal van helder denkend en rationeel zijn. het uit Rob en Joep tonen met hun naar dobbelsteenexperiment genadeloos aan met dat dat naar zeker het niet geval is. Welkom in het van in Instituut!

In uit deze aflevering wordt gekeken van naar met name van onbewuste een vormen van discriminatie. Veel mensen door zeggen van zichzelf dat het ze niet discrimineren, in maar van is da... In deze het aflevering wordt de gekeken naar uit met name onbewuste vormen van discriminatie. naar Veel mensen zeggen het van zichzelf op dat ze niet met discrimineren, maar door is dat ook zo? in In meerdere experimenten, in waaronder het confronterende experiment uit 'Live Call of in op tv Duty spelen' gaan het Rob en Joep dit op onbewuste mechanisme onderzoeken. door Maar er worden deze aflevering op tv meer een onbewuste mechanismes onderzocht; van welke uit sok in mensen als eerste aan trekken op tot kijken tijdens of de mensen met een tatoeage als op tv minder intelligent worden gezien. op tv En of tijdens dat door misschien ook gewoon klopt. Ook krijgen van we voor eens een en altijd de antwoord met op de vraag: 'Moet het je een naar pleister er nu in uit één keer of toch langzaam met in aftrekken?'

Hoe naar meten we de invloed tijdens van testosteron? Dat testosteron een van op grote invloed is op een menselijk gedrag is bekend. het Maar kunnen we een meten hoe groot door die de invloed is? Joep de en Rob proberen het uit in te zoeken in het een aantal niet-alledaagse met experimenten. uit In een uit bijzonder en volstrekt naar nieuw spel wordt de allereerst getest of mannen meer risico van nemen als er met mooie vrouwen de in het de buurt zijn. Daarna wordt uit in een met competitie sumoworstelen, een geleid door de Nederlands van kampioen in deze door sport, gekeken de wat winnen en verliezen doet met op uit je testosteron. Joep en Rob uit schrikken ook niet terug op tv voor met een heel controversieel de experiment: kun je de meten of de iemand homo is? En ook dat in heeft naar een connectie met testosteron. een En naast al dit uit machtsvertoon wordt er een het ook nog eindelijk de een definitief antwoord gegeven op de op vraag: hoeveel technieken de bestaan er door eigenlijk in om een tompouce het te eten?

januari 2021
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!