Programma gemist?

Zijn mooie mensen op ook beter met in andere het dingen? Of zijn lelijke mensen op tv juist beter omdat op die altijd op veel uit harder hun best moeten in doen? En het wat is de beste op tv plek voor een een eerste date: in de een kroeg of op een met tijdens hangbrug?

In het de laatste aflevering het van Het Instituut de onderzoeken Joep van Deudekom en op het Rob Urgert allerlei zaken die het ze zelf gewoon op tv heel graag door wilden onderzoeken. Is tijdens het echt zo op dat Nederlanders andere in Nederlanders kunnen met herkennen, zoals vaak beweerd wordt? Snappen van mensen een wereldkaart? een Zijn vrouwen beter een in observeren op dan op tv mannen? Werkt een lachband onder tijdens een van comedy? En wat gebeurt het er met mensen als door ze in van een bus zitten op tv en de pleuris breekt tijdens uit? Verder wordt er een teruggeblikt en uit gekeken van wat een week opgesloten zijn de met vreemden uit zonder telefoon eigenlijk met een met mens door doet. Wat gebeurt er het als je van een voormalige kazerne ombouwt tot in een wetenschappelijk instituut, een er 100 mensen naar in met opsluit en vervolgens Joep op van Deudekom en Rob tijdens Urgert op ze op loslaat? Dat tijdens is te zien in van Het Instituut. van Ter geruststelling: Joep een en Rob worden enigszins in de toom op tv gehouden door de tijdens meelevende Sophie Hilbrand. Afgesloten van de het met buitenwereld worden 100 proefpersonen, een van doorsnede het van de Nederlandse bevolking, een week op tv op tv lang onderworpen aan tientallen psychologische, de sociale het en fysieke experimenten en een onderzoeken. Een feest voor tijdens de onderzoekers, een de onvergetelijke ervaring voor de op tv 100 deelnemers. Wetenschappelijk uit onderzoek naar dingen die op tv van je altijd al wilde door weten, waarvan door je niet eens wist dat je met ze wilde weten een uit en die je misschien ook met niet eens had tijdens willen op tv weten.

Op welke met leeftijd ben de je eigenlijk de op je best? Rob Urgert uit en Joep van van Deudekom met proberen in deze tijdens aflevering antwoord te geven van op deze vraag. Op welke met leeftijd de ben je eigenlijk op je de door best? Rob Urgert en Joep van tijdens Deudekom een proberen in met deze aflevering van hun op populair-wetenschappelijke programma Het Instituut het antwoord te geven op met deze vraag. naar Met de door hulp van uit Sophie Hilbrand worden de 100 opgesloten van proefpersonen uitgebreid een getest uit op hun doorzettingsvermogen, hun in communicatievaardigheden en het hun technisch inzicht. Zijn uit de vijftigers echt op afgeschreven op de op tv arbeidsmarkt? Kun je tijdens beter iemand van rond de met twintig aannemen? Met naar de moed der in wanhoop zetten met de teams uit onder meer een door Ikea stoel in elkaar naar en op proberen ze zo uit snel mogelijk te van ontsnappen uit een escape de room. Fysieke snelheid, reactiesnelheid, alles het wordt gemeten. En in aan het tijdens eind weten we het: op tv welke leeftijdsgroep de is het het best toegesneden op de de arbeidsmarkt?

Rob, op tv Joep en Sophie testen uit met onze 100 met proefpersonen in Het op Instituut op allerlei de manieren ons in reukorgaan. Rob, Joep en Sophie uit uit testen met onze uit 100 proefpersonen in Het Instituut door op op allerlei manieren ons reukorgaan. door Kunnen wij eigenlijk net een als honden een angst ruiken? En als je naar door dat wil meten, hoe kom door je dan aan in angstzweet? En kúnnen de honden eigenlijk wel in angst ruiken? tijdens Worden vrouwen die met aan baby's ruiken door voorzichtiger? En is door de aanname dat oude mensen op anders ruiken een dan jonge in nu een mythe in of kunnen we dat onderscheid op ook echt de maken? in En van ruiken is een het maar een kleine brug de naar het het grote Instituut WC-onderzoek met met de centrale van vraag: welke technieken in bestaan er eigenlijk naar om tijdens je billen af te vegen? op En verder onderzoeken we van of op de tip uit 'Kalm Blijven' in op panieksituaties nou echt nuttig is van en of leiders vaak tijdens langer zijn dan door hun op tv volgelingen.

Zijn rechtse mensen van banger het dan mensen door met een politieke voorkeur op tv voor links? Dat is de op tv vraag op die Rob uit en Joep vandaag proberen te beantwoorden van in Het van Ins... het Zijn rechtse mensen banger dan mensen op met een politieke met voorkeur voor tijdens links? Dat is op tv de vraag die op tv Rob en Joep vandaag in proberen te de beantwoorden in Het de Instituut. Uit met onderzoek blijkt een dat de hersenen van conservatieve kiezers met (VVD, CDA) naar niet helemaal hetzelfde een zijn op als die van progressieve kiezers (PvdA, in het GroenLinks). Joep en Rob met kijken bij de 100 proefkonijnen door die zij een met uit week lang hebben opgesloten in op Het Instituut of tijdens deze groepen ook in anders reageren het op angstprikkels. naar Ook onderzoeken ze welke met tekst wij door Nederlanders eigenlijk beter uit kennen: die van het het Wilhelmus of die van Busje uit een komt zo. En: kunnen we eigenlijk het nog wel op leven tijdens zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen zouden het heel vervelend zijn, het als ze tijdens niet stiekem af en uit toe ook een van beetje waar zouden zijn. de In het deze aflevering de leggen Rob en Joep een door paar v... Vooroordelen zouden het heel vervelend een zijn, als ze het niet op stiekem af en toe ook een in beetje waar op zouden zijn. op In deze aflevering leggen een Rob en de Joep een paar vooroordelen een onder het vergrootglas. Zoals: een naar hebben vrouwen echt in een minder goed richtingsgevoel? Dat uit is een veelgehoorde van klacht (onder tijdens mannen) maar door is het ooit wetenschappelijk op tv aangetoond? En het het is bekend dat op knappe mensen naar het makkelijker hebben op deze uit aardbol dan de wat naar minder op tv goed gelukte exemplaren. Maar krijgen van ze na het in plegen door van een misdaad ook minder op tv straf? de Tot slot gaan Rob naar en Joep op zoek met naar in mannen in de Het Instituut die bereid zijn om naar voor de naar vijftig vrouwen te dansen in én uit hun sperma tijdens te laten onderzoeken. uit Zodat er eindelijk een antwoord in gegeven kan worden op op een de vraag: hebben sexy dansende mannen een ook echt beter in zaad? naar Welkom in het een Instituut!

Natuurlijk zijn mannen op tv grappiger dan vrouwen, naar tenminste dat in vinden mannen, met maar is het ook met echt op tv zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger de dan vrouwen, van tenminste dat vinden op mannen, maar op is het ook echt zo? In de deze aflevering het onderzoeken Rob en van Joep ook of op tv vrouwen grappige mannen sexyer op tv vinden dan het minder grappige en of het mannen wellicht dezelfde tijdens voorkeur een hebben voor grappige vrouwen. Sophie naar de is ervan overtuigd dat vrouwen met in door ieder geval net zo goed een of door zelfs beter zijn in het de vertellen van moppen. Rob van de en Joep nemen het die uitdaging met op tv veel vertrouwen aan. Daarnaast onderzoeken op ze of van gewassen mensen misschien minder naar gebeten worden door muggen van dan met ongewassen mensen. Met 300 hongerige met op muggen gaan ze 12 vrijwilligers te op tv lijf. En wij door mensen de gaan er op altijd maar van een uit dat we meestal helder denkend het en rationeel de zijn. Rob en tijdens Joep tonen met hun tijdens op tv dobbelsteenexperiment genadeloos aan dat dat zeker naar tijdens niet geval is. tijdens Welkom in het het Instituut!

In een deze aflevering wordt op tv gekeken naar van met name onbewuste het vormen van discriminatie. Veel mensen door zeggen van op tv zichzelf dat in ze niet discrimineren, maar is de da... met In deze aflevering wordt gekeken naar tijdens met name onbewuste uit vormen met van discriminatie. Veel op tv mensen zeggen van zichzelf dat in tijdens ze niet discrimineren, maar is dat naar uit ook zo? In op meerdere experimenten, waaronder de het confronterende experiment 'Live Call van of op tv Duty spelen' gaan Rob en het Joep dit onbewuste de mechanisme onderzoeken. Maar op tv er worden deze met aflevering een meer onbewuste mechanismes op tv onderzocht; van welke sok mensen een als van eerste aan trekken het tot kijken of mensen een met een tatoeage als uit minder intelligent een worden gezien. En of dat een misschien ook gewoon in klopt. Ook een krijgen we voor op tv eens en altijd antwoord op op tv op de vraag: 'Moet tijdens je een pleister op tv er nu in één in keer of toch langzaam uit naar aftrekken?'

Hoe met meten we de op tv invloed van uit testosteron? Dat testosteron uit van grote invloed op is op menselijk gedrag is tijdens bekend. Maar kunnen we op meten hoe groot naar die invloed is? door Joep en een Rob in proberen het uit te zoeken op in een aantal niet-alledaagse het experimenten. een In een door bijzonder en volstrekt door nieuw spel wordt allereerst getest het of het mannen meer risico een nemen als er op tv mooie vrouwen in de buurt zijn. van Daarna wordt een in een competitie sumoworstelen, op tv geleid door de door door Nederlands kampioen in deze sport, naar gekeken wat tijdens winnen en verliezen op doet met je testosteron. het Joep uit en Rob schrikken ook in niet terug voor een met heel controversieel experiment: kun met je naar meten of iemand uit homo is? En ook tijdens dat heeft een connectie met met testosteron. een En naast al een dit machtsvertoon wordt er op tv ook een nog eindelijk een een definitief antwoord gegeven uit op de vraag: hoeveel naar technieken bestaan er eigenlijk op om een tompouce met te door eten?

juli 2021
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!