Programma gemist?

Zijn uit mooie mensen ook een beter in andere dingen? op tv Of zijn lelijke mensen in juist beter omdat tijdens die een altijd veel harder hun best een moeten doen? En het wat naar is de beste plek tijdens voor een eerste van date: in de de kroeg of op een door naar hangbrug?

In van de laatste aflevering van naar Het Instituut op onderzoeken Joep van Deudekom de en op Rob Urgert allerlei uit zaken die ze zelf de gewoon heel naar graag wilden onderzoeken. in Is het echt van zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen uit herkennen, zoals naar vaak beweerd van wordt? Snappen mensen een een wereldkaart? uit Zijn vrouwen beter in observeren dan een tijdens mannen? Werkt een lachband onder een naar comedy? En wat het van gebeurt er met door mensen als ze in een van bus zitten door en de pleuris breekt uit? tijdens door Verder wordt er teruggeblikt en uit gekeken van wat een week opgesloten in zijn met in vreemden zonder telefoon uit eigenlijk met een mens het doet. Wat gebeurt er met als je een voormalige kazerne naar ombouwt door tot een wetenschappelijk instituut, er van 100 mensen tijdens in opsluit en vervolgens uit Joep van Deudekom op het en Rob Urgert het op ze loslaat? Dat is de te zien op tv in Het naar Instituut. Ter geruststelling: Joep en een Rob worden enigszins in uit toom gehouden met door op de meelevende Sophie een Hilbrand. Afgesloten van de buitenwereld op worden 100 de proefpersonen, een doorsnede van van de Nederlandse bevolking, een week op tv lang de onderworpen aan tientallen psychologische, het sociale op tv en fysieke experimenten de en onderzoeken. Een met feest voor de onderzoekers, een onvergetelijke van ervaring tijdens voor de 100 het deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek de naar dingen die je tijdens altijd al wilde naar weten, waarvan je niet eens in wist dat je naar ze van wilde weten de en die je misschien ook tijdens niet op eens had willen de weten.

Op welke op tv leeftijd ben uit je eigenlijk het op je best? de Rob Urgert en Joep van in Deudekom op tv proberen in deze naar aflevering antwoord te geven op deze op tv het vraag. Op welke leeftijd uit ben je eigenlijk op je door best? op Rob Urgert en met Joep van Deudekom proberen in tijdens deze aflevering tijdens van hun populair-wetenschappelijke programma een Het Instituut antwoord naar naar te geven op deze in vraag. Met de hulp van tijdens Sophie Hilbrand op tv worden door de 100 opgesloten proefpersonen uitgebreid tijdens getest uit op hun doorzettingsvermogen, met hun communicatievaardigheden en hun op tv technisch inzicht. de Zijn de vijftigers echt afgeschreven op in de arbeidsmarkt? Kun met tijdens je beter iemand van rond in de twintig aannemen? door Met de op tv moed der wanhoop zetten met de de teams onder meer naar een Ikea stoel in elkaar en tijdens proberen ze naar zo in snel mogelijk te ontsnappen uit op een escape uit room. Fysieke snelheid, reactiesnelheid, een alles wordt gemeten. op tv En aan een het eind weten we het: in welke leeftijdsgroep is tijdens het best uit toegesneden op de de arbeidsmarkt?

Rob, Joep en naar Sophie testen van met onze 100 proefpersonen een in Het van Instituut het op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, uit Joep en op Sophie testen van met onze 100 uit proefpersonen in Het tijdens Instituut op allerlei manieren uit ons op reukorgaan. Kunnen wij tijdens eigenlijk net als honden met angst ruiken? En op tv als je dat wil meten, van hoe kom een je in dan aan angstzweet? En tijdens kúnnen honden op eigenlijk wel angst ruiken? op tv Worden vrouwen die aan de baby's ruiken in voorzichtiger? En in is de aanname dat oude mensen door naar anders ruiken dan jonge nu uit een uit mythe of kunnen een we dat onderscheid ook echt met maken? in En van ruiken naar is het maar een op kleine brug door naar het grote Instituut WC-onderzoek met een de centrale vraag: de welke uit technieken bestaan er naar eigenlijk om je naar billen af te vegen? En de verder onderzoeken het we of de tip een 'Kalm Blijven' door in panieksituaties tijdens nou echt nuttig is door en of de leiders vaak van langer zijn dan hun een volgelingen.

Zijn uit rechtse mensen banger dan mensen naar met een politieke op tv met voorkeur voor links? Dat is van de vraag die Rob met en Joep vandaag een proberen te beantwoorden uit in Het Ins... met op Zijn rechtse mensen banger dan mensen door met met een politieke voorkeur voor tijdens links? een Dat is de met vraag die Rob en door Joep vandaag proberen te de beantwoorden in Het de Instituut. Uit onderzoek op blijkt het dat de hersenen van uit conservatieve kiezers (VVD, CDA) op tv niet helemaal op tv hetzelfde zijn als die van op progressieve kiezers (PvdA, op tv GroenLinks). Joep het en van Rob kijken bij de 100 proefkonijnen van die zij uit een week naar lang hebben opgesloten uit in Het Instituut tijdens of deze groepen ook uit anders reageren van op angstprikkels. Ook onderzoeken ze naar welke met tekst wij Nederlanders eigenlijk tijdens beter in kennen: die van het Wilhelmus uit of naar die van Busje komt zo. En: in kunnen we van eigenlijk in nog wel leven uit zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen zouden heel het vervelend uit zijn, als ze niet door stiekem naar af en toe ook een beetje tijdens op waar zouden zijn. In deze aflevering het leggen Rob en een Joep een paar op v... Vooroordelen zouden tijdens heel met vervelend zijn, door als ze niet op stiekem af en een toe ook een uit beetje waar zouden zijn. het In deze door aflevering leggen Rob met en Joep een paar vooroordelen een onder het met vergrootglas. Zoals: hebben vrouwen echt op tv een uit minder goed richtingsgevoel? Dat een is een veelgehoorde een klacht (onder in mannen) maar is tijdens het ooit van wetenschappelijk aangetoond? En naar het is bekend dat knappe mensen van het makkelijker hebben op op naar deze aardbol dan de de wat minder goed op gelukte exemplaren. Maar de krijgen uit ze na het in plegen van een van misdaad ook minder straf? naar Tot slot gaan Rob in en Joep het op zoek naar een mannen in Het het Instituut die bereid een zijn om van voor de vijftig vrouwen door te dansen op én hun sperma te door laten onderzoeken. Zodat op er eindelijk een antwoord gegeven op tv kan worden op van de vraag: door hebben sexy naar dansende mannen ook echt met beter zaad? Welkom een in het in Instituut!

Natuurlijk op zijn mannen grappiger dan vrouwen, een tenminste uit dat vinden mannen, met maar is het ook in echt met zo? Natuurlijk zijn mannen op tv grappiger dan vrouwen, tenminste dat op vinden mannen, maar uit is het van ook echt een zo? In het deze aflevering onderzoeken Rob uit en Joep de ook of vrouwen grappige mannen op tv sexyer vinden de dan minder in grappige en of mannen in wellicht dezelfde voorkeur hebben voor uit grappige vrouwen. van Sophie het is ervan overtuigd dat vrouwen de in ieder geval net uit naar zo goed of zelfs het beter zijn in het van vertellen van tijdens moppen. Rob en Joep nemen op die uitdaging met tijdens veel een vertrouwen aan. Daarnaast op onderzoeken ze of op gewassen mensen uit misschien minder gebeten van worden door muggen dan ongewassen mensen. uit Met met 300 hongerige muggen door gaan ze 12 tijdens vrijwilligers te lijf. En naar wij met mensen gaan er van altijd maar van op tv uit dat we meestal een helder denkend in en rationeel zijn. Rob uit en Joep de tonen met hun dobbelsteenexperiment genadeloos aan op tv dat dat zeker van niet op geval is. Welkom in in het uit Instituut!

In deze aflevering van wordt op tv gekeken naar uit met name onbewuste vormen in van discriminatie. Veel met mensen zeggen in van zichzelf dat ze niet het discrimineren, maar is in da... In deze aflevering op wordt het gekeken naar met name onbewuste een vormen van door discriminatie. uit Veel mensen zeggen van zichzelf dat de ze de niet discrimineren, maar is dat met uit ook zo? In meerdere experimenten, waaronder uit het uit confronterende experiment 'Live uit Call of Duty spelen' gaan met Rob en naar Joep dit onbewuste mechanisme de naar onderzoeken. Maar er worden deze het aflevering meer onbewuste van mechanismes onderzocht; van een welke sok mensen naar als in eerste aan trekken tot kijken van of mensen door met een de tatoeage als minder intelligent worden gezien. een En of een dat misschien ook gewoon naar klopt. op Ook krijgen we voor eens op tv op tv en altijd antwoord op de vraag: in 'Moet je een van pleister er op tv nu in in één keer uit of toch langzaam in aftrekken?'

Hoe van meten we de invloed op van testosteron? Dat een testosteron van grote door invloed met is op menselijk gedrag is een bekend. Maar kunnen we van op meten hoe groot die in invloed is? Joep en Rob een proberen door het uit te zoeken het in van een aantal niet-alledaagse experimenten. In een een het bijzonder en volstrekt nieuw spel met wordt de allereerst getest of mannen meer risico het het nemen als er mooie vrouwen op in op de buurt zijn. Daarna uit wordt in van een competitie sumoworstelen, geleid door de in Nederlands op tv kampioen in deze sport, gekeken tijdens wat winnen in en verliezen van doet met je door testosteron. Joep met en Rob schrikken op tv ook niet terug voor een heel in controversieel door experiment: kun je tijdens meten of iemand homo is? het het En ook dat tijdens heeft een connectie met testosteron. een En naast al uit dit een machtsvertoon wordt er het ook nog eindelijk een definitief op antwoord het gegeven op de vraag: hoeveel met technieken bestaan de er eigenlijk om een tompouce de te op eten?

maart 2019
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord