Programma gemist?

Zijn mooie mensen een ook beter van in een andere dingen? Of de zijn lelijke mensen juist uit beter omdat naar die altijd veel harder hun best van moeten doen? En door op tv wat is de beste plek voor de door een eerste date: in de op kroeg of naar op een op hangbrug?

In in de laatste aflevering de van Het Instituut onderzoeken Joep de van Deudekom van en Rob Urgert met allerlei zaken op die ze zelf uit gewoon heel graag wilden met onderzoeken. Is door het echt zo in dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen in herkennen, naar zoals vaak beweerd wordt? Snappen naar mensen een op tv wereldkaart? tijdens Zijn vrouwen beter de in observeren dan mannen? het Werkt een lachband tijdens onder een comedy? En door wat gebeurt er met het mensen als van ze in een bus met met zitten en de tijdens pleuris breekt uit? naar Verder wordt er teruggeblikt en de gekeken wat een week tijdens opgesloten zijn met tijdens tijdens vreemden zonder telefoon eigenlijk met van een mens doet. Wat gebeurt tijdens er als de je een voormalige tijdens kazerne ombouwt tot in een wetenschappelijk instituut, uit er 100 de mensen in opsluit met en vervolgens Joep van van Deudekom en het Rob Urgert op ze door loslaat? van Dat is te zien in in Het Instituut. Ter tijdens geruststelling: Joep en uit Rob worden enigszins in in toom door gehouden door de meelevende Sophie in van Hilbrand. Afgesloten van de buitenwereld op worden 100 proefpersonen, een met doorsnede het van de Nederlandse bevolking, een naar week lang onderworpen aan van tientallen psychologische, sociale met en van fysieke experimenten en onderzoeken. Een op uit feest voor de onderzoekers, naar een onvergetelijke op ervaring voor de 100 deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek op naar dingen het die van je altijd al tijdens wilde weten, waarvan je niet op eens wist dat je op ze uit wilde weten op en die je misschien ook niet door op eens had willen op weten.

Op welke uit leeftijd ben je eigenlijk van door op je best? Rob Urgert uit en Joep een van Deudekom proberen in het deze aflevering antwoord op te geven op de deze in vraag. Op welke leeftijd ben je door eigenlijk in op je best? op tv Rob Urgert en Joep van uit Deudekom proberen in naar uit deze aflevering van hun populair-wetenschappelijke programma het Het tijdens Instituut antwoord te van geven op deze op tv vraag. Met de hulp tijdens van met Sophie Hilbrand worden het de 100 opgesloten proefpersonen uitgebreid getest de de op hun doorzettingsvermogen, hun met communicatievaardigheden en op tv hun technisch inzicht. Zijn tijdens de vijftigers echt afgeschreven op op tv de arbeidsmarkt? Kun uit je beter naar iemand van van rond de twintig naar aannemen? Met de moed der uit wanhoop zetten de een teams onder meer het op een Ikea stoel in elkaar en uit van proberen ze zo een snel mogelijk te ontsnappen uit in een escape room. Fysieke de snelheid, reactiesnelheid, door alles wordt gemeten. het En aan het het eind weten uit we het: welke leeftijdsgroep de is van het best toegesneden op de op arbeidsmarkt?

Rob, Joep op en Sophie in testen met onze 100 de proefpersonen in Het Instituut naar de op allerlei manieren van ons reukorgaan. Rob, Joep naar en Sophie een testen met onze 100 proefpersonen op tv in Het Instituut op op tv allerlei van manieren ons reukorgaan. door Kunnen wij eigenlijk net het als honden met angst ruiken? En als je de dat wil van meten, hoe op kom je van dan aan angstzweet? En kúnnen honden de eigenlijk van wel angst ruiken? het Worden vrouwen die aan op tv baby's met ruiken voorzichtiger? En is de naar aanname het dat oude mensen uit anders ruiken dan jonge nu een op mythe of op kunnen we uit dat onderscheid ook door echt maken? En tijdens van ruiken is in het maar een het kleine brug naar het grote op Instituut WC-onderzoek naar met de de centrale vraag: welke technieken op bestaan er eigenlijk om de je billen een af te vegen? En de verder onderzoeken we in of de tip de 'Kalm Blijven' naar in panieksituaties de nou echt nuttig op tv is en of leiders een vaak langer op tv zijn dan hun uit volgelingen.

Zijn rechtse tijdens mensen banger dan mensen de met een naar politieke voorkeur voor links? tijdens Dat is de de vraag die uit Rob en Joep vandaag een proberen te beantwoorden door in in Het Ins... Zijn met rechtse mensen banger naar dan mensen het met een politieke voorkeur voor links? tijdens Dat is naar de vraag naar die Rob en Joep vandaag met proberen te beantwoorden de een in Het Instituut. Uit in onderzoek blijkt dat de uit hersenen tijdens van conservatieve kiezers (VVD, in CDA) niet helemaal hetzelfde zijn een als van die van progressieve kiezers (PvdA, de GroenLinks). in Joep en door Rob kijken bij op de 100 proefkonijnen die zij een in week tijdens lang hebben opgesloten in het Het van Instituut of deze door groepen ook anders reageren met op angstprikkels. Ook onderzoeken van ze welke tekst tijdens wij Nederlanders met eigenlijk beter het kennen: die van het het Wilhelmus of van die van Busje komt van zo. En: op tv kunnen we eigenlijk nog wel op tv leven zonder mobiele op telefoon?

Vooroordelen zouden door heel vervelend zijn, met als ze een niet stiekem in af en toe ook een in beetje waar zouden door zijn. In deze op aflevering leggen Rob en met Joep op een paar v... op Vooroordelen zouden door heel vervelend zijn, als naar ze niet stiekem af en tijdens het toe ook een beetje tijdens waar zouden de zijn. In deze aflevering leggen een Rob en Joep een op de paar vooroordelen onder uit het vergrootglas. Zoals: hebben vrouwen echt door in een minder goed richtingsgevoel? de Dat is een naar veelgehoorde klacht (onder mannen) maar het is het door ooit wetenschappelijk op aangetoond? En het in is bekend dat knappe de mensen het de makkelijker hebben van op deze aardbol dan de een wat op minder goed gelukte exemplaren. Maar uit krijgen ze op tv na het in plegen van een misdaad ook minder het de straf? Tot slot door gaan Rob en naar Joep op zoek naar mannen in van Het Instituut met die bereid zijn om op voor op de vijftig vrouwen te op dansen met én hun sperma het te laten onderzoeken. Zodat er eindelijk door met een antwoord gegeven kan worden naar op een de vraag: hebben sexy uit dansende mannen ook echt door beter zaad? Welkom tijdens in het naar Instituut!

Natuurlijk zijn mannen van grappiger dan vrouwen, tijdens tijdens tenminste dat vinden mannen, maar is op tv het ook in echt zo? Natuurlijk zijn de mannen grappiger tijdens dan vrouwen, tenminste in dat vinden mannen, maar uit is het de ook echt zo? In tijdens deze aflevering onderzoeken op Rob en in Joep ook of vrouwen uit grappige mannen de sexyer vinden dan minder naar naar grappige en of mannen wellicht het dezelfde voorkeur hebben op voor op tv grappige vrouwen. Sophie is ervan met overtuigd in dat vrouwen in op tv ieder geval net zo goed op tv of zelfs beter zijn op tv in het op tv vertellen in van moppen. Rob en Joep nemen het van die uitdaging met uit veel vertrouwen aan. de Daarnaast onderzoeken ze een of gewassen mensen misschien minder de gebeten worden met door muggen naar dan ongewassen mensen. Met op 300 hongerige muggen gaan ze de 12 door vrijwilligers te lijf. En wij de naar mensen gaan er altijd maar van op tv uit een dat we meestal op tv helder denkend en rationeel zijn. de Rob en Joep door op tonen met hun dobbelsteenexperiment genadeloos aan in dat het dat zeker met niet geval is. op Welkom in het het Instituut!

In uit deze aflevering het wordt gekeken naar met name onbewuste van vormen op van discriminatie. naar Veel mensen zeggen van zichzelf dat op tv de ze niet discrimineren, maar op tv is da... In deze aflevering uit met wordt gekeken naar met op tv name onbewuste vormen op tv van discriminatie. Veel tijdens mensen zeggen in van zichzelf dat van ze niet discrimineren, de maar is dat ook tijdens zo? In meerdere experimenten, uit waaronder het confronterende experiment een met 'Live Call of Duty spelen' gaan door Rob en in Joep van dit onbewuste mechanisme onderzoeken. tijdens Maar er worden deze aflevering de meer onbewuste in mechanismes onderzocht; op tv van welke sok mensen tijdens als een eerste aan trekken tot kijken of uit met mensen met een een tatoeage als minder intelligent worden gezien. de En het of dat misschien ook gewoon een klopt. Ook krijgen de we voor eens uit en altijd antwoord naar in op de vraag: 'Moet je een op tv pleister er nu met in één tijdens keer of met toch langzaam op aftrekken?'

Hoe meten uit we de uit invloed van testosteron? naar Dat testosteron van grote invloed naar is op het menselijk in gedrag is bekend. op tv Maar kunnen we meten met hoe groot een die invloed is? Joep en op tv Rob uit proberen het uit het te zoeken in uit een aantal niet-alledaagse experimenten. In een uit bijzonder en volstrekt tijdens nieuw spel wordt met allereerst op getest of mannen tijdens meer risico nemen als er op tv mooie vrouwen in de op de buurt zijn. Daarna wordt tijdens in een competitie sumoworstelen, uit geleid door van de door Nederlands kampioen in deze sport, met gekeken wat winnen met en verliezen doet uit met je testosteron. op tv Joep en Rob van schrikken ook naar niet terug het voor een heel met controversieel experiment: kun je meten of op tv iemand in homo is? En in ook dat heeft van een connectie het met testosteron. En met naast al dit machtsvertoon wordt er tijdens ook nog eindelijk de uit een definitief antwoord gegeven op de de een vraag: hoeveel technieken bestaan er op tv eigenlijk op om een tompouce op te eten?

september 2020
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!