Programma gemist?

Zijn mooie de mensen ook beter in uit andere met dingen? Of zijn lelijke mensen de juist van beter omdat die altijd een veel harder door hun best moeten doen? door En wat is het de beste plek voor uit een eerste date: uit in de kroeg op of op een een uit hangbrug?

In op tv de laatste met aflevering van Het Instituut naar onderzoeken Joep van van Deudekom en Rob Urgert met allerlei zaken die in ze zelf tijdens gewoon heel graag wilden uit onderzoeken. Is het echt op zo de dat Nederlanders andere van Nederlanders kunnen herkennen, zoals op tv vaak beweerd wordt? Snappen een mensen uit een wereldkaart? Zijn vrouwen met beter in uit observeren dan door mannen? Werkt een lachband door onder een een comedy? En wat met gebeurt er met mensen als uit ze in een het bus het zitten en de pleuris breekt tijdens uit? Verder wordt er door op tv teruggeblikt en gekeken op wat een week opgesloten zijn op met vreemden zonder telefoon met eigenlijk tijdens met een mens doet. Wat gebeurt op tv er als een je een voormalige kazerne een ombouwt een tot een wetenschappelijk instituut, er een 100 van mensen in opsluit en vervolgens op tv Joep door van Deudekom en Rob Urgert uit op ze loslaat? uit Dat is te door zien door in Het tijdens Instituut. Ter geruststelling: Joep en het Rob worden enigszins in met toom naar gehouden door de met meelevende Sophie Hilbrand. Afgesloten van de in het buitenwereld worden 100 proefpersonen, het een doorsnede van in de Nederlandse bevolking, een tijdens week lang uit onderworpen aan tientallen naar psychologische, sociale en fysieke experimenten tijdens en onderzoeken. Een op feest naar voor de onderzoekers, een het onvergetelijke ervaring voor in de 100 deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek het naar dingen met die je van altijd al het wilde weten, waarvan op je niet eens wist dat op je ze door wilde weten op en die je misschien een ook niet de eens had willen met weten.

Op de welke leeftijd ben je de eigenlijk een op je best? Rob Urgert het en met Joep van Deudekom door proberen in deze aflevering door antwoord te geven op met deze vraag. Op de welke leeftijd uit ben je eigenlijk op een je best? Rob Urgert tijdens en Joep van van Deudekom proberen in uit deze in aflevering van met hun populair-wetenschappelijke programma Het naar Instituut antwoord op tv te geven op deze vraag. van Met de op tv hulp van Sophie Hilbrand worden in de het 100 opgesloten de proefpersonen uitgebreid getest op hun doorzettingsvermogen, met hun communicatievaardigheden en tijdens hun technisch op inzicht. Zijn de vijftigers een echt afgeschreven op in de door arbeidsmarkt? Kun je beter met iemand van tijdens rond de twintig uit aannemen? Met op tv de moed der uit wanhoop zetten de teams onder meer in de een Ikea stoel met in elkaar en proberen ze zo tijdens snel mogelijk te uit ontsnappen de uit een met escape room. Fysieke snelheid, uit reactiesnelheid, alles wordt gemeten. het En aan het een eind weten we het het: welke leeftijdsgroep is op het best naar toegesneden op van de arbeidsmarkt?

Rob, het Joep en Sophie naar testen met onze 100 op tv proefpersonen in met Het Instituut op allerlei manieren uit ons van reukorgaan. Rob, het Joep en Sophie testen op met onze met 100 proefpersonen in Het Instituut op de allerlei in manieren ons in reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net naar als door honden angst ruiken? naar En als je dat wil het meten, een hoe kom je dan aan van angstzweet? En kúnnen honden tijdens op eigenlijk wel angst uit ruiken? Worden vrouwen die aan op tv baby's ruiken voorzichtiger? van En is de een aanname op dat oude mensen anders ruiken met dan jonge uit nu een mythe of kunnen naar we dat door onderscheid van ook echt maken? En van ruiken een de is het maar een door kleine brug naar van het grote Instituut met WC-onderzoek met de centrale in vraag: door welke technieken bestaan er eigenlijk om tijdens je op tv billen af te met vegen? En verder onderzoeken we op tv uit of de tip 'Kalm tijdens Blijven' in panieksituaties nou echt de nuttig naar is en of een leiders vaak langer door zijn dan hun van volgelingen.

Zijn rechtse in mensen banger dan op mensen op met een politieke voorkeur voor links? van Dat de is de de vraag die Rob en Joep op vandaag proberen de te beantwoorden in Het door Ins... Zijn rechtse de mensen een banger dan mensen met een door politieke voorkeur voor de links? Dat de is de de vraag die Rob de en Joep vandaag proberen te op beantwoorden in Het op tv Instituut. Uit uit onderzoek blijkt dat in de hersenen van conservatieve de kiezers (VVD, op CDA) niet helemaal hetzelfde zijn de de als die van progressieve kiezers (PvdA, van GroenLinks). de Joep en Rob het kijken bij de 100 het proefkonijnen met die zij een week in lang hebben opgesloten in Het op tv Instituut of deze het groepen ook anders op reageren op angstprikkels. op tv Ook met onderzoeken ze welke tekst wij naar Nederlanders eigenlijk beter tijdens de kennen: die van door het Wilhelmus of die van op tv Busje komt zo. En: de kunnen met we eigenlijk nog op wel leven op zonder mobiele telefoon?

Vooroordelen het zouden heel vervelend zijn, een als ze uit niet stiekem de af en toe ook uit een beetje waar zouden van zijn. In deze in aflevering leggen Rob en op Joep een paar op tv v... Vooroordelen in zouden heel vervelend door zijn, als ze niet in stiekem af op tv en een toe ook een beetje in waar zouden zijn. In een deze aflevering met leggen Rob en Joep een van paar de vooroordelen onder in het vergrootglas. Zoals: hebben de vrouwen echt een het minder goed richtingsgevoel? Dat is met op een veelgehoorde klacht de (onder mannen) maar is het ooit naar wetenschappelijk aangetoond? En met het tijdens is bekend dat op knappe mensen het op makkelijker hebben op op deze aardbol naar dan de wat naar minder goed gelukte exemplaren. Maar met krijgen ze door na het plegen in van een misdaad met ook minder straf? Tot in slot gaan Rob en van Joep op zoek met naar mannen in het naar Het Instituut die bereid zijn om een voor de op vijftig vrouwen een te dansen én hun uit sperma te tijdens laten onderzoeken. Zodat er met eindelijk een tijdens antwoord gegeven kan op tv worden op de op tv vraag: hebben op sexy dansende mannen een ook echt beter zaad? het Welkom in met het Instituut!

Natuurlijk naar zijn mannen het grappiger dan vrouwen, tenminste dat tijdens vinden op tv mannen, maar is het naar ook echt zo? Natuurlijk zijn de mannen grappiger dan van vrouwen, tenminste dat tijdens vinden mannen, maar van is tijdens het ook tijdens echt zo? In deze aflevering met onderzoeken Rob en naar Joep ook of uit vrouwen grappige mannen op tv sexyer vinden dan in minder grappige met en of met mannen wellicht dezelfde voorkeur de hebben voor op tv grappige vrouwen. Sophie van is ervan overtuigd dat vrouwen uit in ieder geval het net zo de goed of het zelfs beter zijn door in het vertellen van moppen. op tv Rob tijdens en Joep nemen door die uitdaging met veel vertrouwen een aan. Daarnaast naar onderzoeken ze of gewassen mensen het in misschien minder gebeten worden door het muggen dan ongewassen mensen. het tijdens Met 300 hongerige van muggen gaan ze 12 uit vrijwilligers te tijdens lijf. En wij mensen gaan er op tv in altijd maar van door uit dat we meestal de helder denkend en rationeel zijn. tijdens Rob en het Joep tonen met op tv hun dobbelsteenexperiment genadeloos aan van dat dat zeker op tv niet naar geval is. Welkom in van het in Instituut!

In deze aflevering op wordt het gekeken naar met van name onbewuste vormen van de discriminatie. Veel mensen op tv zeggen van zichzelf van dat ze niet discrimineren, op tv maar is da... uit In deze door aflevering op wordt gekeken naar met name onbewuste in vormen van de discriminatie. Veel naar mensen zeggen de van zichzelf dat ze op tv niet discrimineren, maar op tv is dat de ook zo? In meerdere experimenten, met waaronder het naar confronterende experiment 'Live Call of uit Duty spelen' op gaan Rob en de Joep dit door onbewuste mechanisme onderzoeken. Maar uit er worden deze aflevering van meer onbewuste het mechanismes onderzocht; van welke uit sok op mensen als eerste op tv aan trekken tot van kijken of mensen naar met een uit tatoeage als minder intelligent worden gezien. uit door En of dat misschien ook gewoon door klopt. Ook tijdens krijgen tijdens we voor eens en altijd antwoord het op op tv de vraag: 'Moet je een van in pleister er nu met in één keer of toch langzaam uit de aftrekken?'

Hoe een meten we de in invloed van testosteron? Dat testosteron op van grote naar invloed is op menselijk tijdens gedrag op tv is bekend. van Maar kunnen we in meten hoe groot die op tv invloed is? Joep de en Rob proberen het uit uit te zoeken in de een aantal niet-alledaagse in experimenten. In een het bijzonder het en volstrekt nieuw spel met wordt allereerst getest of op tv mannen meer risico de nemen als er in mooie vrouwen met in de buurt zijn. het Daarna wordt in tijdens het een competitie sumoworstelen, geleid naar door de Nederlands kampioen in naar deze sport, gekeken door wat winnen en op tv verliezen doet met naar je testosteron. een Joep en Rob schrikken met ook niet op tv terug van voor een heel controversieel experiment: kun de je meten uit of iemand met homo is? En ook dat van heeft een op connectie met testosteron. En een naast al tijdens dit machtsvertoon wordt een er ook nog het eindelijk het een definitief antwoord gegeven op de het vraag: hoeveel met technieken bestaan er eigenlijk door om een naar tompouce te naar eten?

november 2018
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord