Programma gemist?

Zijn op tv mooie mensen ook een beter in andere het dingen? Of zijn lelijke door mensen juist beter omdat met die altijd de veel harder hun best het moeten van doen? En wat is de uit het beste plek voor een het eerste date: de in de kroeg of op een op tv met hangbrug?

In de uit laatste aflevering uit van Het van Instituut onderzoeken Joep van tijdens Deudekom en op Rob Urgert allerlei zaken die met ze zelf gewoon heel tijdens graag op wilden onderzoeken. Is het het echt zo dat Nederlanders van andere Nederlanders kunnen op tv herkennen, in zoals vaak beweerd door wordt? Snappen mensen een wereldkaart? door Zijn vrouwen beter het in observeren uit dan mannen? Werkt tijdens een lachband een onder een comedy? En uit wat de gebeurt er met mensen als ze op in een met bus zitten en een de naar pleuris breekt uit? Verder met wordt er teruggeblikt in en gekeken wat een uit week door opgesloten zijn met vreemden zonder uit telefoon op eigenlijk met een mens doet. Wat een gebeurt er als op tv je een het voormalige kazerne ombouwt tot een de wetenschappelijk instituut, uit er 100 uit mensen in opsluit door en vervolgens Joep van Deudekom van en Rob Urgert door tijdens op ze loslaat? met Dat is te door zien in Het door Instituut. Ter geruststelling: Joep en op Rob tijdens worden enigszins in tijdens toom gehouden door de door meelevende Sophie Hilbrand. Afgesloten van uit de buitenwereld op tv worden 100 proefpersonen, met een doorsnede naar van de Nederlandse bevolking, een een week lang onderworpen het aan tientallen tijdens psychologische, sociale en fysieke uit experimenten en in onderzoeken. Een feest voor de in onderzoekers, een onvergetelijke van ervaring op voor de 100 uit deelnemers. Wetenschappelijk onderzoek naar dingen een die een je altijd al van wilde weten, waarvan je niet eens van naar wist dat je ze van wilde weten en door die je misschien ook niet op tv eens had naar willen tijdens weten.

Op welke van leeftijd ben op tv je eigenlijk op je een best? Rob Urgert en op tv op tv Joep van Deudekom proberen uit in deze aflevering antwoord op tv te geven op in deze vraag. Op welke tijdens leeftijd ben je op met eigenlijk op je best? Rob Urgert een en de Joep van Deudekom proberen in het deze aflevering van uit van hun populair-wetenschappelijke programma Het Instituut antwoord het te op tv geven op deze het vraag. Met de op tv hulp van Sophie Hilbrand het worden de 100 een opgesloten proefpersonen van uitgebreid getest het op hun doorzettingsvermogen, hun de communicatievaardigheden en hun technisch in inzicht. Zijn de vijftigers tijdens echt afgeschreven uit op de arbeidsmarkt? door Kun je in beter iemand van rond uit de twintig aannemen? met Met de moed een der wanhoop van zetten de teams onder uit meer een Ikea stoel op tv met in elkaar en van proberen ze zo snel de mogelijk te ontsnappen in uit een tijdens escape room. Fysieke met snelheid, reactiesnelheid, alles wordt gemeten. En de het aan het eind weten we met het: welke naar leeftijdsgroep is het best in toegesneden het op de arbeidsmarkt?

Rob, Joep en de Sophie met testen met het onze 100 proefpersonen van in Het Instituut op allerlei manieren tijdens ons het reukorgaan. Rob, Joep en Sophie door testen met het onze 100 proefpersonen uit in door Het Instituut op allerlei manieren van ons reukorgaan. een Kunnen wij eigenlijk op tv net als honden angst de ruiken? En als je naar dat de wil meten, hoe kom op je dan aan angstzweet? een En kúnnen van honden eigenlijk wel angst met ruiken? door Worden vrouwen tijdens die aan baby's ruiken voorzichtiger? op tv En op tv is de aanname dat oude door mensen anders ruiken dan met jonge de nu een mythe de of kunnen we dat de onderscheid ook echt maken? op En door van ruiken is het van maar een een kleine brug in naar het grote de Instituut WC-onderzoek met de centrale het vraag: op tv welke technieken bestaan er tijdens eigenlijk om je billen door af te vegen? op tv En verder onderzoeken op we of de in tip de 'Kalm Blijven' in panieksituaties nou echt een een nuttig is en of leiders vaak de langer de zijn dan hun met volgelingen.

Zijn rechtse mensen een banger dan mensen door met een politieke op tv voorkeur voor links? in Dat naar is de van vraag die Rob en door Joep vandaag uit proberen te beantwoorden de in Het Ins... Zijn rechtse naar mensen banger in dan mensen in met een politieke voorkeur op voor links? Dat is de door vraag in die Rob in en Joep vandaag proberen het te beantwoorden in Het het Instituut. Uit onderzoek een blijkt dat de hersenen op tv van het conservatieve kiezers (VVD, CDA) niet de helemaal hetzelfde tijdens zijn als die van een progressieve de kiezers (PvdA, GroenLinks). de Joep en Rob kijken tijdens bij het de 100 proefkonijnen met die zij een week met lang hebben opgesloten in in Het het Instituut of deze groepen op tv ook anders reageren de op angstprikkels. Ook onderzoeken ze uit van welke tekst wij Nederlanders eigenlijk beter in met kennen: die van het op tv Wilhelmus of die met van Busje komt in zo. En: op kunnen we eigenlijk het nog wel leven zonder op tv mobiele telefoon?

Vooroordelen van zouden heel vervelend zijn, naar als ze niet in stiekem af en toe het ook een op beetje waar zouden op zijn. In in deze aflevering uit leggen Rob en Joep de een paar v... in Vooroordelen zouden met heel vervelend zijn, als ze naar niet een stiekem af en toe ook een in beetje waar zouden op tv op tv zijn. In deze aflevering naar leggen Rob uit en Joep een paar vooroordelen onder op het vergrootglas. Zoals: een met hebben vrouwen echt een naar minder goed het richtingsgevoel? Dat is uit een veelgehoorde klacht naar (onder mannen) maar is het ooit uit wetenschappelijk aangetoond? van En het het is bekend van dat knappe mensen het makkelijker hebben op op een deze aardbol dan de het wat minder goed gelukte op tv exemplaren. naar Maar krijgen ze naar na het plegen van een een op tv misdaad ook minder straf? met Tot slot in gaan Rob en de Joep op zoek tijdens naar mannen in Het Instituut de die bereid zijn door om voor in de vijftig vrouwen op tv te dansen én hun op tv sperma te laten van onderzoeken. op Zodat er eindelijk het een antwoord gegeven kan een worden op de het vraag: hebben sexy dansende een mannen ook op tv echt beter zaad? Welkom in tijdens het met Instituut!

Natuurlijk tijdens zijn mannen grappiger dan het vrouwen, tenminste dat van vinden mannen, van maar is het ook op tv echt zo? Natuurlijk zijn met mannen het grappiger dan vrouwen, tenminste dat in vinden mannen, maar een is op het ook naar echt zo? In deze aflevering op onderzoeken met Rob en Joep ook of vrouwen van tijdens grappige mannen sexyer het vinden dan minder tijdens grappige en of mannen wellicht tijdens dezelfde voorkeur hebben voor op tv grappige van vrouwen. Sophie is ervan de overtuigd dat de vrouwen in ieder geval net een zo goed tijdens of zelfs beter op tv zijn in uit het vertellen van uit moppen. Rob en Joep uit nemen uit die uitdaging met veel vertrouwen aan. van Daarnaast onderzoeken de ze of gewassen in mensen het misschien minder gebeten worden door muggen een dan tijdens ongewassen mensen. Met 300 hongerige in van muggen gaan ze 12 het vrijwilligers te van lijf. En wij op mensen gaan er altijd tijdens maar van uit van dat we tijdens meestal helder denkend en rationeel zijn. uit Rob en op tv Joep tonen met hun een dobbelsteenexperiment de genadeloos aan dat tijdens dat zeker niet geval is. een Welkom een in het in Instituut!

In door deze aflevering op wordt gekeken naar met name door onbewuste naar vormen van discriminatie. Veel door mensen zeggen van in zichzelf dat ze niet discrimineren, een maar is door da... In deze tijdens aflevering wordt van gekeken naar met de name onbewuste vormen van uit discriminatie. op tv Veel mensen zeggen van zichzelf de dat ze niet een discrimineren, maar op tv is dat ook een zo? In meerdere uit experimenten, waaronder het confronterende experiment tijdens 'Live Call of met Duty uit spelen' gaan tijdens Rob en Joep dit op onbewuste mechanisme in onderzoeken. Maar er worden naar deze aflevering naar meer onbewuste mechanismes onderzocht; van op welke sok mensen van als eerste aan naar trekken tot kijken het of mensen met met een tatoeage als het minder intelligent een worden gezien. En of tijdens dat misschien ook gewoon de klopt. Ook een krijgen we voor eens uit en altijd tijdens antwoord op de vraag: met 'Moet je een met pleister er nu naar in één keer van of met toch langzaam het aftrekken?'

Hoe meten een we met de invloed van naar testosteron? Dat testosteron van grote op tv invloed is een op menselijk gedrag is bekend. op tv een Maar kunnen we meten hoe groot op tv op die invloed is? Joep en Rob het proberen het uit tijdens te zoeken in naar een aantal niet-alledaagse een experimenten. op In een bijzonder en met volstrekt nieuw door spel wordt in allereerst getest of mannen uit meer risico tijdens nemen als er mooie op vrouwen in de buurt zijn. naar Daarna wordt met in een competitie sumoworstelen, door geleid door de met Nederlands door kampioen in door deze sport, gekeken wat winnen en naar de verliezen doet met je tijdens testosteron. Joep en Rob met schrikken de ook niet terug naar voor een heel controversieel experiment: kun met je in meten of iemand met homo is? En ook tijdens dat heeft een met connectie met testosteron. En door naast al uit dit op machtsvertoon wordt er ook nog naar eindelijk door een definitief antwoord gegeven op een de vraag: hoeveel technieken in bestaan er eigenlijk in om een de tompouce te op eten?

september 2020
30-11-2017 21:35

Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Het Instituut - Het Instituut: Zijn mooie mensen beter dan lelijke?

Zijn mooie mensen ook beter in andere dingen? Of zijn lelijke mensen juist beter omdat die altijd veel harder hun best moeten doen? En wat is de beste plek voor een eerste date: in de kroeg of op een hangbrug?

08-12-2016 21:30

Slot: Het Instituut

Het Instituut - Afscheid

In de laatste aflevering van Het Instituut onderzoeken Joep van Deudekom en Rob Urgert allerlei zaken die ze zelf gewoon heel graag wilden onderzoeken. Is het echt zo dat Nederlanders andere Nederlanders kunnen herkennen, zoals vaak beweerd...

01-12-2016 21:30

Generation Games

Het Instituut - Generation Games

Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze aflevering antwoord te geven op deze vraag. Op welke leeftijd ben je eigenlijk op je best? Rob Urgert en Joep van Deudekom proberen in deze afle...

24-11-2016 21:25

Ruiken

Het Instituut - Ruiken

Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Rob, Joep en Sophie testen met onze 100 proefpersonen in Het Instituut op allerlei manieren ons reukorgaan. Kunnen wij eigenlijk net...

17-11-2016 21:25

Politieke voorkeur

Het Instituut - Politieke voorkeur

Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is de vraag die Rob en Joep vandaag proberen te beantwoorden in Het Ins... Zijn rechtse mensen banger dan mensen met een politieke voorkeur voor links? Dat is ...

10-11-2016 21:25

Vooroordelen

Het Instituut - Vooroordelen

Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetje waar zouden zijn. In deze aflevering leggen Rob en Joep een paar v... Vooroordelen zouden heel vervelend zijn, als ze niet stiekem af en toe ook een beetj...

03-11-2016 21:30

Humor

Het Instituut - Humor

Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? Natuurlijk zijn mannen grappiger dan vrouwen, tenminste dat vinden mannen, maar is het ook echt zo? In deze aflevering onderzoeken Rob en Jo...

27-10-2016 21:30

Discriminatie

Het Instituut - Discriminatie

In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. Veel mensen zeggen van zichzelf dat ze niet discrimineren, maar is da... In deze aflevering wordt gekeken naar met name onbewuste vormen van discriminatie. V...

20-10-2016 21:30

Testosteron

Het Instituut - Testosteron

Hoe meten we de invloed van testosteron? Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. I...

Het Instituut gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Instituut de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Instituut bij Het Instituut liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Instituut. Heb je een uitzending van Het Instituut gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Instituut gemist

Uitzending gemist van Het Instituut? Hier kun je alle uitzendingen van Het Instituut kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 11-07-2018 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!