Programma gemist?

Menno de (16) maakt door zich zorgen over de hoeveelheid op nepnieuws die via social van media wordt verspreid. op tv met Denktankers Pratibha (15), een Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) met en met Menno brengen een bezoek aan uit Robert op van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsberichten het een op en probeert de in trollen die deze op berichten maken tijdens te ontmaskeren. Van hem het krijgen de het denktankers een spoedcursus een 'trollenvangen'. Op het Oostvaarders College op in Almere doen naar de denktankers in mee aan een in experiment dat laat zien op tv hoe het kan het dat iedereen naar in andere nieuwsberichten gelooft. En tijdens dat laat de zien een welke rol social media daarin kunnen in spelen. op Is Menno het na deze ervaringen gerustgesteld? in Of juist van niet?

Dit keer wisselen een naar de scholieren gedachtes uit de over de rol van techniek in binnen liefde in en de relatie van de nieuwe in generaties.

Adam de (17) is in bang. Bang dat reclames veel te door tijdens veel invloed hebben en op tv dat we op worden gemanipuleerd door grote bedrijven met zodat wij hun door spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld een heeft door hij zich laten verleiden uit tot de van aanschaf van een uit hoelahoep terwijl hij op die helemaal niet nodig heeft. tijdens uit We dénken dat we door een keuze hebben, uit maar is dat wel zo? door Samen met het denktankers Tristan, Chantel en een op Iris gaat hij op zoek naar het de antwoorden. Bijvoorbeeld op de op vraag hoe bedrijven naar ervoor zorgen dat we naar voor een bepaald product een kiezen en welke tijdens technieken daarachter een zitten. En kunnen op tv die technieken op tv ook in je voordeel werken? op Bij neurowetenschapper een Yaïr Pinto doen ze het verschillende experimenten om in erachter te in komen hoe je de op een onbewust niveau in een bepaalde richting op van opgeduwd wordt.

Denktankers Chantel, Gideon, op Menno door en Roos onderzoeken de uit vraag of tijdens de mens van als meest machtige diersoort door een bijzondere verantwoordelijkheid van heeft binnen het dierenrijk. Hebben op wij het recht in om een dier tijdens als de das in te van laten uitsterven? de Ze bezoeken Chris Verhoeven, op universitair docent aan de door TU in Delft, die hen introduceert bij op tv robotdieren, een door door de door mens gecreëerde nieuwe diersoort. Dat er een een diersoorten uitsterven hoeft door volgens Verhoeven niet uit erg te zijn, een deze nieuwe en het slimmere diersoort komt ervoor in de in plaats. Een een robotdas zou bijvoorbeeld op de verkeersregels snappen. In in Drenthe van gaat de Denktank met boswachter van en door dassenkenner André Donker van op zoek naar de op tv das. Hij naar is de tegenpool naar van een uit wetenschapper.

Hoe komt tijdens het op dat in een rijk land als uit Nederland het met verschil tussen arm en van op rijk zo groot in is? Door middel met van een experiment proberen op denktankers Iris (16, naar Rotterdam), Adam (16, de Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en in Adil (15, met Culemborg) daarachter te op komen. uit Ze bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck in een een een villa in op het Gooi om erachter tijdens te komen hoe op tv geldstromen werken. de In Amsterdam praten uit ze met klanten van de het Voedselbank over hun met situatie. tijdens Hoe komt het dat tijdens ze arm zijn? de En denken ze daar de ooit tijdens uit te komen?

Over tijdens ouderdom als op tv te genezen ziekte en de met vraag hoe dat onze de levensloop de beïnvloedt.

Over de op toekomst van ons van voedsel: hoe kunnen tijdens we uit de groeiende wereldbevolking blijven door voeden zonder dat we daarbij met de tijdens aarde verwoesten?

Over in de mogelijkheid om tijdens onze intelligentie en zintuigen in het handen van de in techniek te door leggen en op de vraag hoever we daarin van moeten willen tijdens gaan.

Over van hoe we in Nederland op zouden moeten omgaan op tv met de toenemende uiteenlopende normen en de waarden vanwege de komst van in vluchtelingen. uit De voorspelling een is dat in 2030 de naar Nederlandse bevolking tijdens is gegroeid met een miljoen uit op tv mensen, vooral door de komst van op tv vluchtelingen. op tv En deze 'nieuwe Nederlanders' door nemen andere normen en een waarden met zich door een mee. Op de vraag uit aan denktankers Manal, Menno, de Rui en Iris wat tijdens voor hen op belangrijke Nederlandse uit eigenschappen zijn die naar ze beslist niet het kwijt willen noemen tijdens ze o.a. vrijheid, tijdens democratie en vrijheid het van meningsuiting. naar Maar kan je mensen opleggen door dat naar ze tolerant moeten zijn, bijvoorbeeld ten een het aanzien van homo's? op tv De denktankers krijgen opdracht een het inburgeringsexamen te doen. naar Hoe in goed is hun kennis van van de de Nederlandse maatschappij?

Over op privacy in een toekomst waarin een van we altijd bekeken het worden. Hoe gedraag het jij je wanneer door je weet dat van je bekeken wordt? naar Over privacy in een op toekomst waarin we altijd bekeken door worden. Hoe gedraag door naar jij je wanneer je in weet dat uit je bekeken wordt? Denktankers Rui, uit Menno, Chantel op tv en Iris bezoeken tijdens de zogeheten tijdens Mirror Room. Dit is een het slimme ruimte waarin op bezoekers, van zonder dat ze dat tijdens weten, bekeken en gemeten door worden. Door uit middel van de facereader-software kunnen zelfs emoties worden waargenomen. een Zo komt aan het een het licht dat Menno er eigenlijk naar met gespierder uit zou naar willen zien. Ook uit gaan ze langs met bij een school uit waar veel vloggers tijdens actief zijn. Het valt de denktankers van op dat naar de vloggers vaak een een rol spelen en door de zo controle houden het over wat ze laten zien. op En hoe zit het een met de bekende door vlogger in Furtjuh. Is hij helemaal het zichzelf? Zijn er met dingen die hij met nooit zou filmen? En de vindt hij het tijdens niet raar met dat op mensen veel van naar hem weten terwijl van hij ze niet door kent?

Over gentechnologie: in in de toekomst naar is naar het mogelijk dat er geen in kinderen tijdens met een handicap worden op geboren. Hoever op moeten we daarin door gaan?

Over de veranderende van relatie tussen mens door en dier: moeten op op tv dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? de in Over de veranderende relatie tussen mens de en door dier: moeten dieren in een de toekomst mensenrechten uit krijgen? In deze aflevering hebben naar we een heel tijdens bijzondere naar passagier in de Denktank-bus: Kip met Kato. op De vraag aan denktankers Menno, het Manal, Thomas door en van Sofie is of we op haar mogen doden en op opeten. Om zich beter te in kunnen op verplaatsen in de positie van uit het een dier spelen op de denktankers een rechtszaak na waarbij een Kato zelf haar met verdediging mag voeren. Daarna uit bezoeken ze Alana door en een Dennis, twee studenten Dier- en op tv veehouderij. met Hoe denken zij over het een houden en slachten de van de vee? Alana: op "Wij zorgen voor uit ze en zij geven door ons er iets voor tijdens terug."

mei 2020
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!