Programma gemist?

Menno (16) maakt in zich het zorgen over de hoeveelheid nepnieuws de die op via social media door wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), van Gideon (16), uit Mila het (17, Uithoorn) en Menno brengen een de bezoek de aan Robert van een der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsberichten met op en probeert tijdens tijdens de trollen die deze berichten tijdens maken in te ontmaskeren. Van op hem krijgen de uit denktankers een spoedcursus 'trollenvangen'. Op het uit tijdens Oostvaarders College in Almere doen de de in denktankers mee aan een experiment een dat laat zien een hoe de het kan dat op iedereen in andere het nieuwsberichten gelooft. En dat in laat zien uit welke rol social media in daarin kunnen spelen. Is Menno het na deze een ervaringen gerustgesteld? Of juist op tv een niet?

Dit keer met wisselen de scholieren gedachtes van uit van over de rol van in techniek binnen liefde en in relatie de van de nieuwe van generaties.

Adam in (17) is bang. de Bang dat reclames van veel te tijdens veel invloed hebben en dat we met uit worden gemanipuleerd door grote bedrijven uit zodat naar wij hun spullen kopen. tijdens Waarom bijvoorbeeld heeft het hij zich een laten verleiden tot de aanschaf in van in een hoelahoep terwijl hij met die helemaal niet nodig heeft. het We dénken een dat we van een keuze hebben, maar de is dat een wel zo? Samen in met denktankers Tristan, een Chantel en Iris gaat het hij op op zoek naar antwoorden. door Bijvoorbeeld op een de vraag hoe bedrijven ervoor zorgen een dat we het voor een bepaald product een kiezen en welke van technieken met daarachter zitten. En kunnen die op technieken de ook in op je voordeel werken? in Bij neurowetenschapper Yaïr Pinto de doen ze verschillende experimenten om uit erachter te door komen op hoe je op een een onbewust niveau op tv een bepaalde richting opgeduwd de wordt.

Denktankers Chantel, Gideon, op van Menno en Roos onderzoeken door de vraag de of de mens als meest machtige op tv diersoort een met bijzondere uit verantwoordelijkheid heeft binnen het met dierenrijk. Hebben wij een het recht om een uit dier de als de das te laten uitsterven? op tv een Ze bezoeken Chris Verhoeven, universitair docent het aan de het TU Delft, die hen naar uit introduceert bij robotdieren, een door uit de mens gecreëerde naar nieuwe een diersoort. Dat er uit diersoorten uitsterven hoeft volgens tijdens Verhoeven niet erg uit te zijn, deze nieuwe uit en slimmere diersoort op tv komt ervoor van in de plaats. Een robotdas op tv zou op tv bijvoorbeeld de verkeersregels snappen. In met Drenthe gaat de door Denktank het met boswachter en in dassenkenner André Donker op zoek door naar de das. tijdens Hij is het de tegenpool van een op tv het wetenschapper.

Hoe met komt het dat in de een rijk land op tv als Nederland het verschil door in tussen arm en rijk van zo groot is? de Door middel van een experiment van proberen denktankers Iris de (16, op Rotterdam), Adam een (16, Poeldijk), Pratibha door (15, Papendrecht) en Adil naar (15, Culemborg) daarachter te komen. tijdens Ze bezoeken met Quote-hoofdredacteur uit Sander Schimmelpenninck in met een villa in door het Gooi om tijdens erachter te komen met hoe geldstromen werken. In Amsterdam naar praten naar ze met klanten een van de Voedselbank over hun situatie. van Hoe komt het de naar dat ze arm zijn? de En denken ze daar de ooit met uit te komen?

Over in ouderdom als te een genezen ziekte en de vraag naar hoe het dat onze met levensloop beïnvloedt.

Over naar de toekomst door van ons voedsel: hoe het kunnen we de het groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder een de dat we daarbij de aarde in verwoesten?

Over uit de mogelijkheid om met onze intelligentie en zintuigen de in handen van de van techniek te leggen door op tv en de vraag door hoever we daarin moeten het willen gaan.

Over hoe het we in Nederland zouden in moeten omgaan met tijdens toenemende in uiteenlopende normen van en waarden vanwege de op tv komst van op tv vluchtelingen. De voorspelling op tv is dat in 2030 tijdens de Nederlandse bevolking is gegroeid met met een van miljoen mensen, vooral door op de het komst van vluchtelingen. van En deze naar 'nieuwe Nederlanders' nemen andere normen en op op tv waarden met zich mee. Op de een vraag aan denktankers in Manal, in Menno, Rui en op Iris wat voor hen belangrijke naar Nederlandse eigenschappen zijn uit die ze van beslist door niet kwijt willen noemen ze tijdens o.a. van vrijheid, democratie en op tv vrijheid van meningsuiting. Maar kan op tv je mensen opleggen dat op tijdens ze tolerant moeten zijn, van bijvoorbeeld ten aanzien van van homo's? De denktankers het krijgen opdracht op tv een inburgeringsexamen te naar doen. Hoe goed is tijdens hun kennis van de op Nederlandse het maatschappij?

Over op tv privacy in tijdens een toekomst waarin we altijd bekeken in worden. Hoe met gedraag jij je wanneer van je weet naar dat een je bekeken wordt? Over privacy in van tijdens een toekomst waarin tijdens we altijd bekeken worden. naar Hoe gedraag jij je wanneer naar je tijdens weet dat in je bekeken wordt? Denktankers Rui, een Menno, Chantel met en Iris bezoeken de het zogeheten Mirror in Room. Dit is de een slimme ruimte waarin een bezoekers, zonder dat het ze dat weten, tijdens bekeken en gemeten worden. met een Door middel van op tv facereader-software kunnen zelfs op emoties worden waargenomen. Zo komt naar aan uit het licht dat Menno door er eigenlijk gespierder een uit zou willen zien. de Ook gaan door ze langs door bij een school waar veel vloggers van actief zijn. Het in valt van de denktankers op dat de met vloggers vaak een naar met rol spelen en tijdens zo controle houden de over wat ze in laten zien. En hoe uit zit het met de het bekende vlogger uit Furtjuh. Is hij op tv helemaal zichzelf? Zijn er de dingen die de hij nooit met zou filmen? En vindt op tv hij het niet het raar dat op tv mensen veel van met hem weten terwijl hij in ze niet op kent?

Over op tv gentechnologie: in het de toekomst is het mogelijk dat het er tijdens geen kinderen door met een handicap worden van geboren. Hoever moeten door we daarin van gaan?

Over de veranderende op tv relatie in tussen mens en dier: moeten uit dieren in de het toekomst mensenrechten krijgen? op Over tijdens de veranderende relatie tussen door mens en door dier: moeten dieren in door de toekomst mensenrechten krijgen? In in deze aflevering uit hebben we een uit heel bijzondere naar passagier in de een Denktank-bus: Kip Kato. een De vraag uit aan denktankers Menno, uit Manal, Thomas en Sofie is een of we haar een mogen doden het en opeten. Om een zich beter te een kunnen verplaatsen in de positie van van het dier spelen de de denktankers een op rechtszaak na waarbij van Kato van zelf haar verdediging met mag voeren. Daarna bezoeken ze Alana op tv en op Dennis, twee studenten Dier- met en veehouderij. Hoe met denken zij over het tijdens houden en uit slachten van vee? het Alana: "Wij zorgen voor op tv met ze en zij naar geven ons er iets voor van terug."

mei 2021
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!