Programma gemist?

Menno (16) maakt het zich zorgen over in tijdens de hoeveelheid nepnieuws die via social de media wordt verspreid. uit Denktankers Pratibha uit (15), Gideon (16), naar Mila het (17, Uithoorn) en Menno brengen in een bezoek aan Robert naar op tv van der Noordaa. Hij spoort met nepnieuwsberichten op en met probeert uit de trollen die naar deze berichten maken te van ontmaskeren. Van hem krijgen uit de denktankers uit een spoedcursus 'trollenvangen'. Op het in Oostvaarders de College in Almere doen de het uit denktankers mee aan een experiment dat een laat zien uit hoe het kan uit dat iedereen in andere door nieuwsberichten gelooft. En naar tijdens dat laat zien welke rol tijdens social media daarin kunnen in spelen. Is Menno een op tv na deze ervaringen op gerustgesteld? Of juist in niet?

Dit keer wisselen een de op scholieren gedachtes uit naar over de op tv rol van techniek binnen door liefde en relatie het van de nieuwe op generaties.

Adam (17) uit is bang. Bang dat het de reclames veel te van veel invloed hebben en van dat we worden met gemanipuleerd door grote het bedrijven zodat op tv wij hun spullen kopen. Waarom naar bijvoorbeeld heeft op hij zich op laten verleiden tot de aanschaf in van een hoelahoep tijdens terwijl hij die helemaal de niet nodig heeft. van met We dénken dat we een keuze van hebben, maar uit is in dat wel zo? naar Samen met denktankers Tristan, met Chantel en een Iris gaat hij het op zoek naar antwoorden. tijdens Bijvoorbeeld op op tv de vraag hoe bedrijven de ervoor zorgen dat op tv we voor tijdens een bepaald product kiezen en op tv welke technieken daarachter zitten. een En kunnen van die op technieken ook in met je voordeel werken? het Bij neurowetenschapper Yaïr het Pinto doen ze verschillende experimenten op tv om erachter te een komen hoe naar je op een onbewust het niveau uit een bepaalde richting tijdens opgeduwd wordt.

Denktankers Chantel, naar Gideon, Menno en Roos door onderzoeken de op vraag of de de mens als in meest machtige diersoort een bijzondere op verantwoordelijkheid heeft binnen op tv het dierenrijk. Hebben uit wij met het recht om een dier naar als de een das te uit laten uitsterven? in Ze bezoeken Chris tijdens Verhoeven, universitair docent op tv aan de TU op tv Delft, die hen introduceert door bij robotdieren, een met door de mens gecreëerde nieuwe van naar diersoort. Dat er diersoorten de uitsterven hoeft volgens Verhoeven niet op erg te zijn, in deze nieuwe en naar met slimmere diersoort komt ervoor naar in de plaats. Een naar robotdas van zou bijvoorbeeld de in verkeersregels snappen. In Drenthe gaat de in tijdens Denktank met boswachter en dassenkenner André naar met Donker op zoek op naar de das. Hij is de door tegenpool van tijdens een uit wetenschapper.

Hoe komt het een dat in een in rijk land een als Nederland het de verschil tussen uit arm en rijk op tv zo groot is? Door naar middel van een uit experiment op tv proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam uit op tv (16, Poeldijk), Pratibha (15, van Papendrecht) en in Adil (15, Culemborg) daarachter met te komen. een Ze bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck tijdens in een villa in het op het Gooi om erachter in te komen hoe op geldstromen werken. In Amsterdam in praten ze het met klanten van de Voedselbank op over hun uit situatie. een Hoe komt het dat ze door arm zijn? En denken door ze daar ooit in uit van te komen?

Over van ouderdom als te genezen ziekte de en een de vraag hoe dat onze op tijdens levensloop beïnvloedt.

Over de in toekomst op tv van ons voedsel: hoe kunnen naar we de groeiende van wereldbevolking blijven voeden op tv zonder op dat we daarbij de aarde in verwoesten?

Over de mogelijkheid van om door onze intelligentie en op zintuigen in tijdens handen van de op techniek te leggen en de met vraag door hoever we daarin op tv moeten willen gaan.

Over naar hoe we op in Nederland zouden moeten omgaan uit met toenemende met uiteenlopende normen en waarden in vanwege uit de komst van vluchtelingen. De voorspelling door is op dat in 2030 op de Nederlandse bevolking op tv is gegroeid op tv met een miljoen van mensen, vooral door de komst met van vluchtelingen. En deze uit uit 'nieuwe Nederlanders' nemen andere normen en tijdens tijdens waarden met zich mee. in Op de vraag in aan denktankers Manal, de Menno, Rui en op Iris wat voor hen de belangrijke Nederlandse tijdens eigenschappen zijn die ze in beslist niet de kwijt willen noemen op tv ze o.a. in vrijheid, democratie en vrijheid van meningsuiting. uit Maar kan je het mensen tijdens opleggen dat ze het tolerant moeten zijn, bijvoorbeeld ten een tijdens aanzien van homo's? De denktankers op krijgen opdracht door een inburgeringsexamen met te doen. Hoe goed is op hun kennis van tijdens de Nederlandse door maatschappij?

Over tijdens privacy in een toekomst waarin door we altijd tijdens bekeken worden. Hoe tijdens gedraag tijdens jij je wanneer je met weet dat je in bekeken wordt? Over privacy in door een toekomst het waarin we in altijd bekeken worden. Hoe gedraag op tv jij naar je wanneer je weet het dat je bekeken naar wordt? Denktankers Rui, Menno, in Chantel door en Iris naar bezoeken de zogeheten Mirror Room. naar Dit is een op slimme ruimte waarin bezoekers, op zonder uit dat ze op tv dat weten, bekeken en de gemeten worden. in Door middel van facereader-software kunnen tijdens zelfs de emoties worden waargenomen. Zo komt met aan het licht dat in Menno een er eigenlijk gespierder met uit zou willen de zien. Ook gaan ze het langs bij een school een waar veel vloggers op tv actief door zijn. Het valt van de denktankers op dat de naar op tv vloggers vaak een rol spelen naar en van zo controle houden over naar wat ze laten het zien. En het hoe zit het met de op tv bekende vlogger op tv Furtjuh. Is van hij helemaal zichzelf? Zijn er het dingen die hij de nooit de zou filmen? En vindt hij op tv het niet raar dat naar naar mensen veel van hem weten terwijl op tv hij ze niet in op kent?

Over gentechnologie: in op tv de met toekomst is het van mogelijk dat er geen naar kinderen uit met een handicap worden geboren. Hoever van moeten tijdens we daarin op gaan?

Over met de veranderende relatie tussen tijdens mens en dier: op tv moeten dieren met in de de toekomst mensenrechten krijgen? Over de met veranderende relatie op tv tussen mens en van dier: moeten dieren in de naar toekomst mensenrechten krijgen? In in naar deze aflevering hebben we een het heel bijzondere in passagier in de op Denktank-bus: Kip Kato. De op vraag op aan denktankers Menno, tijdens Manal, Thomas en de Sofie is of uit we haar mogen van doden en opeten. Om het zich beter te kunnen tijdens verplaatsen in de positie door van het dier spelen in de uit denktankers een rechtszaak met na waarbij Kato zelf haar met uit verdediging mag voeren. Daarna bezoeken ze Alana van en Dennis, twee het studenten Dier- de en veehouderij. Hoe denken in zij over het uit houden en slachten naar van vee? van Alana: "Wij door zorgen voor ze van en zij geven ons er van iets voor uit terug."

januari 2019
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord