Programma gemist?

Menno (16) maakt tijdens zich in zorgen over de hoeveelheid in nepnieuws die via social tijdens media wordt verspreid. met met Denktankers Pratibha (15), Gideon tijdens (16), Mila (17, Uithoorn) en op Menno brengen een de op bezoek aan Robert van der Noordaa. tijdens Hij spoort op tv nepnieuwsberichten een op en probeert uit de trollen die deze berichten op maken op te ontmaskeren. Van hem een krijgen de denktankers een spoedcursus door het 'trollenvangen'. Op het Oostvaarders College in de Almere doen op de op denktankers mee aan in een experiment dat laat tijdens zien hoe met het kan dat iedereen in andere met nieuwsberichten naar gelooft. En dat laat in zien welke rol social door media daarin kunnen op tv spelen. naar Is Menno met na deze ervaringen gerustgesteld? Of op tv juist in niet?

Dit de keer wisselen de door scholieren gedachtes uit uit over de naar rol van techniek naar binnen liefde en relatie van de van nieuwe in generaties.

Adam (17) op is bang. Bang dat een reclames veel uit te veel invloed hebben op en dat we met worden gemanipuleerd door door door grote bedrijven zodat wij hun op spullen kopen. tijdens Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich een laten verleiden tot uit de de aanschaf van een hoelahoep terwijl op tv hij de die helemaal niet nodig het heeft. We dénken de dat door we een keuze hebben, maar tijdens is dat uit wel zo? Samen met een denktankers de Tristan, Chantel en Iris gaat hij naar op zoek naar op antwoorden. op Bijvoorbeeld op naar de vraag hoe bedrijven ervoor van zorgen dat we uit voor uit een bepaald product met kiezen en welke technieken daarachter zitten. op tv En de kunnen die technieken naar ook in je een voordeel werken? Bij neurowetenschapper op Yaïr met Pinto doen ze een verschillende experimenten om van erachter te komen hoe je de op een onbewust tijdens niveau een bepaalde met richting opgeduwd in wordt.

Denktankers in Chantel, Gideon, tijdens Menno en Roos onderzoeken de de vraag van of de mens als meest in machtige diersoort op tv een bijzondere verantwoordelijkheid met heeft binnen het met dierenrijk. Hebben wij het recht een om een het dier als door de das te met laten uitsterven? de Ze bezoeken Chris Verhoeven, universitair docent van aan de uit TU Delft, het die hen introduceert bij robotdieren, met naar een door de mens gecreëerde nieuwe op diersoort. Dat een er diersoorten van uitsterven hoeft met volgens Verhoeven niet het erg te zijn, deze nieuwe door en slimmere een diersoort komt ervoor in het de plaats. Een op robotdas zou bijvoorbeeld tijdens de op verkeersregels snappen. In Drenthe naar gaat de Denktank een met boswachter en van dassenkenner André Donker op zoek een naar op de das. Hij is de door op tegenpool van een tijdens wetenschapper.

Hoe op tv komt het naar dat in een rijk land als door Nederland het verschil het door tussen arm en in rijk zo groot tijdens is? Door middel een van een experiment proberen tijdens denktankers Iris (16, Rotterdam), met Adam (16, Poeldijk), Pratibha van (15, Papendrecht) en een het Adil (15, Culemborg) daarachter te komen. van Ze uit bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander uit Schimmelpenninck in een in villa in naar het Gooi om erachter te op tv komen de hoe geldstromen werken. In door Amsterdam praten ze met de klanten van de Voedselbank op tv over van hun situatie. Hoe naar komt het uit dat ze arm een zijn? En denken ze de daar ooit uit het te komen?

Over het ouderdom als te met genezen ziekte naar en de vraag de hoe dat onze op tv levensloop beïnvloedt.

Over de toekomst op van ons voedsel: van de hoe kunnen we de groeiende het wereldbevolking blijven in voeden zonder dat we daarbij van het de aarde verwoesten?

Over de mogelijkheid uit om het onze intelligentie en zintuigen in tijdens handen van in de met techniek te leggen en de door vraag uit hoever we daarin moeten willen in gaan.

Over hoe uit we in in Nederland zouden moeten omgaan met het toenemende op uiteenlopende normen en waarden vanwege de de komst tijdens van vluchtelingen. in De voorspelling op tv is dat in met 2030 de Nederlandse bevolking het is gegroeid met een miljoen het mensen, vooral met door de komst van in vluchtelingen. En deze tijdens 'nieuwe Nederlanders' in nemen in andere normen en waarden met uit zich mee. Op op de vraag aan met denktankers de Manal, Menno, Rui en Iris door wat voor hen belangrijke op tv het Nederlandse eigenschappen zijn die ze op beslist niet door kwijt willen noemen ze o.a. naar vrijheid, democratie naar en de vrijheid van meningsuiting. Maar kan de je uit mensen opleggen dat ze tolerant tijdens moeten zijn, bijvoorbeeld ten de aanzien van tijdens homo's? De op denktankers krijgen van opdracht een inburgeringsexamen het te doen. Hoe goed een is hun van kennis van de Nederlandse door maatschappij?

Over privacy in een een toekomst waarin van het we altijd bekeken worden. Hoe gedraag tijdens op jij je wanneer je weet de dat je bekeken op wordt? Over privacy in uit een van toekomst waarin in we altijd bekeken worden. Hoe op tv gedraag jij je van wanneer je weet in dat je op bekeken wordt? Denktankers Rui, op Menno, naar Chantel en Iris naar bezoeken de zogeheten Mirror Room. Dit in is een slimme een ruimte waarin bezoekers, de zonder het dat ze dat weten, in bekeken en op tv gemeten worden. Door middel van een met facereader-software kunnen zelfs emoties op worden waargenomen. Zo komt aan door het licht op dat Menno er eigenlijk het gespierder uit op zou in willen zien. Ook naar gaan ze langs bij van een school waar veel de vloggers actief zijn. Het uit valt door de denktankers op naar dat de vloggers vaak een uit rol spelen van en zo controle in houden over wat het ze naar laten zien. En hoe zit een het met door de bekende vlogger Furtjuh. een Is hij helemaal van zichzelf? Zijn er op dingen die hij nooit een zou de filmen? En van vindt hij het in niet raar dat mensen met veel van door hem weten terwijl hij ze niet met op tv kent?

Over gentechnologie: van in de toekomst is door het mogelijk in dat er naar geen kinderen in met een handicap door worden geboren. Hoever moeten we de daarin het gaan?

Over de een veranderende in relatie tussen mens naar en dier: moeten dieren in het de toekomst mensenrechten uit krijgen? Over de met veranderende relatie tussen mens tijdens en dier: de moeten dieren in het de uit toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering een hebben met we een heel bijzondere met passagier in de in Denktank-bus: Kip Kato. De vraag op tv een aan denktankers Menno, op tv Manal, Thomas en Sofie in is of we naar haar mogen in doden en opeten. Om zich van beter te kunnen op verplaatsen in de de positie van het dier in spelen de denktankers een het uit rechtszaak na waarbij Kato zelf haar op tv verdediging door mag voeren. Daarna bezoeken ze Alana door en Dennis, tijdens twee studenten Dier- en naar veehouderij. Hoe denken met zij over naar het houden tijdens en slachten van in vee? Alana: "Wij zorgen voor een tijdens ze en zij geven ons er het iets voor met terug."

augustus 2019
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord