Programma gemist?

Menno tijdens (16) maakt met zich zorgen over door de hoeveelheid nepnieuws van die via social de media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), naar Gideon (16), Mila tijdens (17, op tv Uithoorn) en Menno brengen een in bezoek aan Robert op van der Noordaa. een Hij spoort nepnieuwsberichten tijdens op en probeert op uit de trollen die deze berichten maken in te met ontmaskeren. Van hem krijgen de van denktankers een spoedcursus de 'trollenvangen'. Op de het Oostvaarders College in op Almere doen de met het denktankers mee aan een de experiment dat op laat zien hoe het kan dat het iedereen naar in andere een nieuwsberichten gelooft. En dat laat zien uit welke rol social in media het daarin kunnen spelen. Is Menno van na het deze ervaringen gerustgesteld? het Of juist een niet?

Dit keer naar wisselen de scholieren gedachtes op op tv uit over de rol van een techniek de binnen liefde en relatie op van de door nieuwe generaties.

Adam op (17) is bang. Bang dat van reclames de veel te veel invloed hebben op met en dat we worden gemanipuleerd door naar grote bedrijven zodat de wij het hun spullen kopen. Waarom tijdens bijvoorbeeld heeft hij zich in laten verleiden tot in de op tv aanschaf van met een hoelahoep terwijl door hij die helemaal de niet nodig heeft. We dénken dat naar uit we een keuze op hebben, maar is dat wel uit zo? Samen met denktankers met met Tristan, Chantel en Iris op tv gaat hij op zoek naar op tv antwoorden. van Bijvoorbeeld op de van vraag hoe bedrijven een ervoor zorgen met dat we voor een bepaald product naar van kiezen en welke technieken op tv daarachter zitten. En een kunnen die technieken ook in uit je uit voordeel werken? Bij neurowetenschapper in Yaïr Pinto met doen ze verschillende het experimenten om het erachter te komen hoe het je op een onbewust niveau van een bepaalde een richting opgeduwd tijdens wordt.

Denktankers het Chantel, Gideon, Menno en naar Roos van onderzoeken de vraag of de met mens een als meest machtige diersoort uit een bijzondere naar verantwoordelijkheid heeft binnen in het dierenrijk. Hebben wij door het recht om met een dier van als de das te laten door uitsterven? Ze de bezoeken Chris Verhoeven, op universitair docent aan de de TU Delft, die de hen introduceert bij robotdieren, naar een op door de het mens gecreëerde nieuwe in diersoort. Dat er diersoorten uitsterven hoeft in volgens Verhoeven niet tijdens erg te het zijn, deze nieuwe en door slimmere diersoort komt de naar ervoor in de plaats. Een in robotdas zou bijvoorbeeld naar de verkeersregels snappen. met In Drenthe naar gaat de Denktank in met boswachter en tijdens dassenkenner André Donker op op tv zoek naar de das. de Hij naar is de tegenpool van op tv een van wetenschapper.

Hoe komt het de dat in van een rijk land als het uit Nederland het verschil in tussen arm en rijk zo uit groot van is? Door middel van een met experiment proberen denktankers Iris van naar (16, Rotterdam), Adam (16, een Poeldijk), Pratibha met (15, Papendrecht) en Adil op (15, Culemborg) daarachter te het komen. Ze een bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck op in een op tv villa in het Gooi om tijdens erachter de te komen hoe geldstromen door werken. In het Amsterdam praten in ze met klanten van de op Voedselbank een over hun situatie. Hoe komt het uit uit dat ze arm zijn? En denken op ze van daar ooit uit tijdens te komen?

Over ouderdom als een te door genezen ziekte en op tv de vraag hoe dat op tv onze door levensloop beïnvloedt.

Over het de toekomst van ons voedsel: het hoe kunnen we met op tv de groeiende wereldbevolking in blijven voeden zonder uit dat we daarbij de de aarde verwoesten?

Over de op tv mogelijkheid om naar onze intelligentie en uit zintuigen in handen van de uit techniek naar te leggen en de de vraag het hoever we daarin moeten willen tijdens gaan.

Over door hoe we in Nederland met zouden moeten omgaan met in toenemende uiteenlopende normen op en door waarden vanwege de door komst van met vluchtelingen. De voorspelling is dat door in 2030 de Nederlandse naar de bevolking is gegroeid met een de miljoen mensen, vooral een door de door komst van vluchtelingen. tijdens En deze op tv 'nieuwe Nederlanders' nemen naar andere normen en waarden met zich op mee. uit Op de vraag aan denktankers uit Manal, naar Menno, Rui en Iris naar wat voor in hen belangrijke tijdens Nederlandse eigenschappen zijn de die ze beslist niet uit kwijt willen noemen ze o.a. op vrijheid, democratie uit en op tv vrijheid van meningsuiting. Maar kan in je mensen opleggen dat met ze tolerant moeten naar zijn, bijvoorbeeld ten met aanzien van met homo's? De denktankers krijgen het opdracht in een inburgeringsexamen te tijdens doen. Hoe goed is hun naar kennis van de door Nederlandse naar maatschappij?

Over in privacy in een toekomst waarin in we altijd bekeken het de worden. Hoe gedraag jij je wanneer van je naar weet dat je de bekeken wordt? door Over privacy in een toekomst tijdens waarin we altijd een bekeken worden. Hoe gedraag het jij je met wanneer je weet dat de je in bekeken wordt? in Denktankers Rui, Menno, in Chantel en Iris bezoeken de de zogeheten Mirror Room. Dit het is een het slimme ruimte waarin op bezoekers, een zonder dat ze dat weten, het bekeken de en gemeten worden. Door in middel van van facereader-software kunnen zelfs van emoties worden waargenomen. Zo komt aan door het tijdens licht dat Menno er eigenlijk op gespierder uit zou in in willen zien. Ook gaan ze langs op tv bij een school een waar veel vloggers tijdens actief op zijn. Het van valt de denktankers op dat de het vloggers tijdens vaak een rol spelen van en zo controle in houden over wat ze tijdens laten zien. En het hoe met zit het met de bekende op tv naar vlogger Furtjuh. Is naar hij helemaal zichzelf? uit Zijn er dingen die hij nooit door zou van filmen? En naar vindt hij het niet raar dat tijdens in mensen veel van hem uit weten terwijl met hij ze niet het kent?

Over naar gentechnologie: in naar de toekomst is het mogelijk dat in er geen op kinderen met met een handicap worden geboren. van Hoever moeten we op tv daarin op tv gaan?

Over tijdens de veranderende met relatie tussen mens en de dier: moeten dieren in op de toekomst mensenrechten uit krijgen? naar Over de veranderende van relatie tussen mens en dier: van moeten dieren door in de toekomst mensenrechten door krijgen? In het deze aflevering hebben we op een heel bijzondere naar passagier in de Denktank-bus: een Kip Kato. De van vraag aan denktankers door Menno, Manal, uit Thomas en Sofie van is of we uit haar mogen doden in en opeten. Om zich een beter te kunnen verplaatsen in tijdens de van positie van in het dier spelen de denktankers een op rechtszaak na op tv waarbij Kato zelf haar een het verdediging mag voeren. Daarna naar bezoeken ze Alana en de Dennis, twee studenten Dier- tijdens en veehouderij. Hoe denken uit zij op over het het houden en slachten van van vee? Alana: "Wij een zorgen voor ze naar en zij geven ons er op iets op tv voor terug."

april 2019
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord