Programma gemist?

Menno (16) een maakt zich tijdens zorgen over in de hoeveelheid nepnieuws het die via social media wordt de verspreid. tijdens Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), door Mila in (17, Uithoorn) en Menno op tv brengen een bezoek aan Robert het van uit der Noordaa. Hij uit spoort nepnieuwsberichten op van en probeert de tijdens trollen die deze met berichten maken van te ontmaskeren. Van tijdens hem krijgen de denktankers de een spoedcursus 'trollenvangen'. Op de het Oostvaarders College tijdens in tijdens Almere doen de denktankers mee aan tijdens een experiment op tv dat laat zien hoe een het een kan dat iedereen in andere het op tv nieuwsberichten gelooft. En dat op tv laat zien welke rol in social media daarin uit kunnen spelen. Is Menno op na deze op ervaringen gerustgesteld? Of juist het de niet?

Dit keer wisselen in de scholieren gedachtes een uit van over de rol een van techniek binnen liefde op en relatie van in de de nieuwe generaties.

Adam van (17) is bang. Bang dat van reclames veel te het veel een invloed hebben en dat van we worden naar gemanipuleerd door grote bedrijven tijdens zodat wij hun door spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld naar heeft hij naar zich laten verleiden tot de de aanschaf met van een hoelahoep een terwijl hij een die helemaal niet nodig heeft. van We dénken op tv dat we een keuze door hebben, op tv maar is dat in wel zo? Samen met op denktankers Tristan, in Chantel en Iris gaat hij naar op zoek in naar antwoorden. het Bijvoorbeeld op de door vraag hoe bedrijven ervoor zorgen van op dat we voor een bepaald in product kiezen en een welke technieken daarachter zitten. met naar En kunnen die technieken ook in in je voordeel een werken? Bij neurowetenschapper het Yaïr Pinto doen ze de naar verschillende experimenten om erachter tijdens te komen hoe je op naar een onbewust in niveau naar een bepaalde richting opgeduwd naar wordt.

Denktankers Chantel, Gideon, het met Menno en Roos tijdens onderzoeken de vraag of de tijdens mens tijdens als meest machtige diersoort een bijzondere van tijdens verantwoordelijkheid heeft binnen het een dierenrijk. Hebben wij het in recht om een dier met als het de das te tijdens laten uitsterven? met Ze bezoeken Chris Verhoeven, universitair docent met aan op de TU van Delft, die hen introduceert het bij robotdieren, een op tv door de mens gecreëerde nieuwe in door diersoort. Dat er diersoorten uitsterven een hoeft volgens Verhoeven in niet erg te zijn, naar deze op tv nieuwe en slimmere diersoort komt uit uit ervoor in de plaats. Een robotdas in zou op tv bijvoorbeeld de verkeersregels snappen. de In Drenthe gaat de de door Denktank met boswachter in en dassenkenner André Donker tijdens op zoek naar de tijdens das. Hij uit is de tegenpool van een de een wetenschapper.

Hoe tijdens komt het met dat in een rijk land als tijdens Nederland het verschil het tussen arm en van rijk uit zo groot in is? Door middel naar van een experiment proberen van denktankers Iris (16, Rotterdam), uit Adam (16, Poeldijk), Pratibha met in (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) in daarachter met te komen. Ze tijdens bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck het in een villa met in het Gooi om uit uit erachter te komen hoe geldstromen werken. het In Amsterdam praten door ze een met klanten van de Voedselbank met tijdens over hun situatie. Hoe komt het van dat ze arm met door zijn? En denken ze daar ooit tijdens op uit te komen?

Over ouderdom als de te genezen ziekte de en de vraag op hoe dat onze het levensloop op beïnvloedt.

Over het de toekomst door van ons voedsel: het hoe kunnen we de groeiende uit wereldbevolking blijven van voeden zonder dat we tijdens daarbij de op tv aarde verwoesten?

Over uit de mogelijkheid om onze intelligentie tijdens en zintuigen in naar handen van tijdens de techniek te leggen op uit en de vraag hoever we met daarin van moeten willen gaan.

Over hoe we tijdens in Nederland door zouden moeten omgaan door met toenemende uiteenlopende normen met en waarden met vanwege de van komst van vluchtelingen. De door voorspelling is dat tijdens in 2030 met de Nederlandse bevolking is van gegroeid met een miljoen naar een mensen, vooral door de uit komst van vluchtelingen. En in deze 'nieuwe tijdens Nederlanders' nemen andere normen naar en waarden met de zich mee. met Op de vraag met aan denktankers Manal, Menno, het Rui en Iris wat op tv voor op hen belangrijke Nederlandse met eigenschappen zijn die ze op tv beslist niet kwijt willen het naar noemen ze o.a. vrijheid, democratie en de door vrijheid van meningsuiting. het Maar kan je mensen opleggen door dat ze uit tolerant moeten zijn, uit bijvoorbeeld ten aanzien van uit homo's? het De denktankers krijgen opdracht een inburgeringsexamen het te doen. met Hoe goed is hun op kennis van de in door Nederlandse maatschappij?

Over met privacy in een van toekomst waarin tijdens we altijd bekeken worden. Hoe met gedraag jij je de wanneer je weet van dat de je bekeken wordt? Over privacy in de een toekomst waarin van de we altijd bekeken worden. Hoe gedraag met jij je wanneer naar je weet dat de je bekeken tijdens wordt? Denktankers een Rui, Menno, Chantel en de Iris bezoeken naar de zogeheten uit Mirror Room. Dit is een in slimme ruimte waarin bezoekers, tijdens zonder met dat ze van dat weten, bekeken en gemeten worden. van Door middel uit van facereader-software kunnen op tv zelfs op emoties worden waargenomen. Zo komt aan uit het licht dat een op tv Menno er eigenlijk de gespierder uit zou willen zien. uit Ook het gaan ze langs bij op een school waar veel op vloggers een actief zijn. Het op valt de denktankers op dat een de vloggers van vaak een rol met spelen en zo het controle houden over het wat ze laten zien. door En hoe op zit het met de bekende de vlogger tijdens Furtjuh. Is hij op helemaal zichzelf? Zijn in er dingen die hij naar nooit zou filmen? tijdens En vindt op tv hij het een niet raar dat mensen veel van uit hem weten met terwijl hij naar ze niet uit kent?

Over gentechnologie: in op de op tv toekomst is het mogelijk naar dat met er geen kinderen door met een handicap worden geboren. Hoever op moeten op tv we daarin door gaan?

Over de een veranderende relatie tijdens tussen mens een en dier: moeten dieren in de de een toekomst mensenrechten krijgen? Over door de veranderende relatie tussen mens door en dier: het moeten dieren in in de toekomst mensenrechten op krijgen? In deze aflevering hebben in we een tijdens heel op tv bijzondere passagier in de Denktank-bus: het Kip door Kato. De vraag aan denktankers door Menno, uit Manal, Thomas en de Sofie is of we haar met mogen met doden en opeten. Om de zich beter te kunnen verplaatsen op in de een positie van het dier spelen door de denktankers op een rechtszaak uit na waarbij Kato zelf met haar met verdediging mag voeren. Daarna bezoeken ze Alana uit de en Dennis, twee studenten in Dier- en veehouderij. tijdens Hoe denken zij de over het de houden en slachten het van vee? Alana: "Wij zorgen voor met ze en tijdens zij geven ons er op tv iets voor door terug."

januari 2021
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!