Programma gemist?

Menno (16) de maakt het zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws de die via van social media wordt het verspreid. Denktankers Pratibha (15), op Gideon (16), in Mila een (17, Uithoorn) en Menno brengen met een door bezoek aan Robert van der naar Noordaa. met Hij spoort nepnieuwsberichten op door en probeert uit de trollen die deze berichten maken op te ontmaskeren. tijdens Van hem de krijgen de denktankers in een spoedcursus een 'trollenvangen'. Op het van Oostvaarders College in Almere uit doen de op tv denktankers mee aan een experiment dat op tv laat naar zien hoe het het kan dat iedereen in de andere in nieuwsberichten gelooft. En dat laat zien een welke rol tijdens social media daarin op tv kunnen spelen. Is een Menno na op tv deze ervaringen gerustgesteld? Of door juist uit niet?

Dit een keer wisselen de scholieren gedachtes in naar uit over de rol uit van techniek binnen liefde op en relatie van de het nieuwe in generaties.

Adam (17) is op tv met bang. Bang dat het reclames veel te van veel invloed hebben en dat we in in worden gemanipuleerd door grote van bedrijven zodat wij hun spullen naar kopen. door Waarom bijvoorbeeld door heeft hij zich op tv laten verleiden tot de aanschaf van in een hoelahoep tijdens terwijl hij die in helemaal niet nodig heeft. door We dénken een dat we een door keuze hebben, maar met is van dat wel zo? Samen tijdens met denktankers Tristan, Chantel naar en Iris gaat hij een op zoek tijdens naar antwoorden. tijdens Bijvoorbeeld op het de vraag hoe tijdens bedrijven ervoor zorgen dat we de voor een in bepaald product van kiezen en welke technieken tijdens daarachter zitten. En kunnen die een technieken ook in het je in voordeel werken? Bij neurowetenschapper Yaïr op Pinto door doen ze op tv verschillende experimenten om erachter te komen een hoe op tv je op een door onbewust niveau een bepaalde richting een door opgeduwd wordt.

Denktankers Chantel, tijdens Gideon, Menno naar en Roos uit onderzoeken de vraag of de door mens als door meest machtige diersoort een bijzondere een verantwoordelijkheid van heeft binnen het dierenrijk. door Hebben wij het recht de om een dier uit de als de das te laten uitsterven? naar Ze tijdens bezoeken Chris Verhoeven, universitair docent tijdens aan de TU het Delft, de die hen introduceert op tv bij robotdieren, een door de door tijdens mens gecreëerde nieuwe diersoort. Dat op er diersoorten uitsterven hoeft met volgens Verhoeven niet naar erg te zijn, het de deze nieuwe en naar slimmere diersoort komt ervoor de in de door plaats. Een robotdas zou bijvoorbeeld de tijdens verkeersregels de snappen. In Drenthe het gaat de Denktank met met boswachter en dassenkenner de André naar Donker op zoek het naar de das. Hij is de uit tegenpool uit van een in wetenschapper.

Hoe de komt het uit dat in een op tv rijk land als op Nederland het verschil tussen naar arm en rijk zo groot van is? tijdens Door middel van een tijdens experiment proberen met denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam van met (16, Poeldijk), Pratibha de (15, Papendrecht) en met Adil (15, Culemborg) daarachter te komen. naar op tv Ze bezoeken Quote-hoofdredacteur door Sander Schimmelpenninck in naar een villa in het door Gooi om in erachter te komen van hoe geldstromen werken. het In Amsterdam praten ze met klanten het van het de Voedselbank over hun situatie. op tv Hoe komt naar het dat ze arm tijdens zijn? En door denken ze daar tijdens ooit uit naar te komen?

Over de ouderdom als te genezen ziekte naar en de vraag op hoe een dat onze tijdens levensloop beïnvloedt.

Over de toekomst uit de van ons voedsel: hoe kunnen tijdens we het de groeiende wereldbevolking het blijven voeden zonder dat in we daarbij de aarde de verwoesten?

Over naar de mogelijkheid om onze op intelligentie het en zintuigen in handen van uit de techniek op tv te leggen uit en de vraag hoever we het daarin moeten willen een gaan.

Over met hoe we de in Nederland zouden op tv moeten omgaan met toenemende uiteenlopende naar normen en waarden vanwege het de door komst van vluchtelingen. De voorspelling tijdens is dat uit in 2030 de Nederlandse uit bevolking is tijdens gegroeid met een miljoen door mensen, vooral door in de komst uit van vluchtelingen. op En deze 'nieuwe Nederlanders' nemen door andere op tv normen en waarden een met zich mee. Op uit de vraag naar aan denktankers tijdens Manal, Menno, Rui uit en Iris wat voor hen de belangrijke Nederlandse eigenschappen het zijn die naar ze beslist niet kwijt op willen noemen ze de o.a. vrijheid, naar democratie en van vrijheid van meningsuiting. Maar kan je uit mensen opleggen op dat ze tolerant op moeten zijn, door bijvoorbeeld ten aanzien van naar homo's? De denktankers krijgen uit opdracht een inburgeringsexamen van het te doen. Hoe goed is hun met kennis van de door in Nederlandse maatschappij?

Over op privacy in een toekomst waarin op tv we altijd in bekeken worden. Hoe gedraag op tv jij je het wanneer uit je weet dat je bekeken wordt? een in Over privacy in een toekomst waarin op door we altijd bekeken met worden. Hoe gedraag jij op tv je wanneer je weet dat in je bekeken de wordt? Denktankers een Rui, Menno, tijdens Chantel en Iris een bezoeken de zogeheten Mirror in Room. Dit is naar een slimme ruimte waarin bezoekers, de tijdens zonder dat ze dat weten, van bekeken een en gemeten worden. op Door middel van facereader-software kunnen zelfs op tv emoties worden waargenomen. naar met Zo komt aan uit het licht dat Menno er eigenlijk door gespierder uit uit zou willen uit zien. Ook gaan het ze langs bij een school met waar veel vloggers het actief zijn. in Het in valt de denktankers op het dat de vloggers vaak door een rol spelen van en zo controle houden in over op tv wat ze tijdens laten zien. En hoe op zit het met de bekende het door vlogger Furtjuh. Is hij helemaal door zichzelf? in Zijn er dingen die van hij nooit zou filmen? En het in vindt hij het niet raar in dat mensen van veel van hem op tv weten terwijl hij de ze niet met kent?

Over gentechnologie: in door de toekomst door is het een mogelijk dat er geen kinderen van met het een handicap worden geboren. Hoever in tijdens moeten we daarin van gaan?

Over de veranderende tijdens relatie uit tussen mens en dier: de moeten dieren in de een toekomst tijdens mensenrechten krijgen? Over de een veranderende relatie tussen mens op en met dier: moeten dieren in met de toekomst mensenrechten uit krijgen? In deze aflevering het hebben we de een heel met bijzondere passagier in de op Denktank-bus: Kip Kato. de De vraag aan denktankers in Menno, met Manal, Thomas en Sofie het is of we haar mogen tijdens doden en op tv opeten. Om van zich beter te kunnen verplaatsen het in de positie van met op tv het dier spelen de denktankers de een rechtszaak na in waarbij door Kato zelf haar verdediging mag door voeren. Daarna bezoeken in ze Alana en Dennis, naar twee studenten Dier- en van veehouderij. Hoe denken op zij over het het door houden en slachten van door vee? Alana: "Wij zorgen op voor ze en zij van geven ons er uit iets door voor terug."

september 2021
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!