Programma gemist?

Menno (16) maakt op tv tijdens zich zorgen over de in hoeveelheid nepnieuws naar die via social media wordt verspreid. op tv Denktankers van Pratibha (15), Gideon (16), Mila de (17, Uithoorn) en op tv Menno brengen van een bezoek aan naar Robert met van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsberichten een op en probeert met tijdens de trollen die een deze berichten maken te ontmaskeren. uit Van hem krijgen op de denktankers een uit spoedcursus 'trollenvangen'. Op het van van Oostvaarders College in Almere doen uit de in denktankers mee aan een een experiment dat laat zien uit hoe het kan dat het iedereen in naar andere op tv nieuwsberichten gelooft. En dat laat zien de welke rol social naar media naar daarin kunnen spelen. Is Menno op na deze op ervaringen gerustgesteld? Of juist met een niet?

Dit met keer wisselen de scholieren in gedachtes uit uit over de naar rol van techniek binnen het liefde en met relatie van de nieuwe het generaties.

Adam (17) de is bang. tijdens Bang dat reclames in veel te veel invloed hebben op tv en dat van we de worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat door tijdens wij hun spullen kopen. Waarom in bijvoorbeeld heeft hij naar zich uit laten verleiden tot de aanschaf uit van een hoelahoep terwijl de naar hij die helemaal niet nodig heeft. door We dénken van dat we een keuze naar hebben, maar is met dat wel zo? de Samen met met denktankers Tristan, Chantel en naar Iris gaat hij tijdens met op zoek naar tijdens antwoorden. Bijvoorbeeld op de in vraag hoe bedrijven op tv ervoor zorgen dat tijdens we voor een naar bepaald product kiezen en op welke uit technieken daarachter zitten. naar En kunnen die op technieken ook in je voordeel werken? naar Bij neurowetenschapper Yaïr met Pinto een doen ze verschillende experimenten om op door erachter te komen hoe je op naar een de onbewust niveau tijdens een bepaalde richting opgeduwd uit wordt.

Denktankers het Chantel, Gideon, Menno tijdens en Roos onderzoeken naar de vraag of het de mens als meest machtige uit het diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft een binnen met het dierenrijk. Hebben op wij het recht naar om een dier als de op das te laten in uitsterven? met Ze bezoeken Chris Verhoeven, op tv universitair docent aan de de TU van Delft, die hen door introduceert bij robotdieren, een door door de de mens gecreëerde nieuwe diersoort. Dat de er diersoorten uitsterven in hoeft volgens Verhoeven van niet erg te een zijn, deze uit nieuwe en tijdens slimmere diersoort komt een ervoor in de plaats. Een robotdas van zou een bijvoorbeeld de verkeersregels door snappen. In Drenthe gaat de op tv Denktank met uit boswachter de en dassenkenner André Donker tijdens op zoek naar de op tv das. Hij is de de tegenpool een van een naar wetenschapper.

Hoe komt tijdens het dat in een naar het rijk land als Nederland het uit verschil tussen arm in en het rijk zo groot is? in Door middel van een experiment op proberen de denktankers Iris (16, Rotterdam), de Adam (16, met Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en naar Adil (15, het Culemborg) daarachter te de komen. Ze door bezoeken Quote-hoofdredacteur het Sander Schimmelpenninck in met een villa in het van Gooi om erachter te komen door hoe geldstromen tijdens werken. In Amsterdam praten naar naar ze met klanten een van de Voedselbank naar over hun situatie. Hoe een komt het dat ze arm met zijn? uit En denken de ze daar ooit uit door te komen?

Over ouderdom als uit met te genezen ziekte en de door vraag hoe op tv dat onze tijdens levensloop beïnvloedt.

Over de naar toekomst van ons voedsel: van hoe kunnen we door de groeiende in wereldbevolking blijven naar voeden zonder op tv dat we daarbij de naar aarde verwoesten?

Over de de mogelijkheid om onze intelligentie tijdens naar en zintuigen in handen van het de door techniek te leggen op tv en de vraag hoever we daarin het moeten willen een gaan.

Over uit hoe we in Nederland met zouden moeten naar omgaan met toenemende het uiteenlopende normen en waarden uit vanwege de uit komst van vluchtelingen. De voorspelling tijdens is dat in met 2030 de uit Nederlandse bevolking is tijdens gegroeid met een miljoen naar mensen, vooral in door de in komst van vluchtelingen. op En deze 'nieuwe op Nederlanders' nemen andere normen van en waarden op met zich mee. de Op de vraag aan denktankers naar Manal, met Menno, Rui en Iris wat op tijdens voor hen belangrijke Nederlandse eigenschappen zijn een die ze beslist van niet kwijt willen het noemen ze o.a. met het vrijheid, democratie en het vrijheid van meningsuiting. Maar kan naar je naar mensen opleggen dat ze tolerant in moeten zijn, bijvoorbeeld ten op in aanzien van homo's? De denktankers krijgen door opdracht een een inburgeringsexamen te doen. op Hoe goed met is hun kennis van naar de Nederlandse met maatschappij?

Over op privacy in een toekomst in waarin op we altijd bekeken worden. het Hoe gedraag een jij je wanneer je het weet dat je van bekeken wordt? de Over privacy in een toekomst waarin tijdens tijdens we altijd bekeken het worden. Hoe gedraag naar jij je wanneer je weet dat met je bekeken wordt? van op tv Denktankers Rui, Menno, met Chantel en Iris bezoeken de een zogeheten Mirror Room. met Dit door is een slimme ruimte waarin bezoekers, door zonder het dat ze dat uit weten, bekeken van en gemeten worden. het Door middel van op facereader-software kunnen zelfs van emoties worden waargenomen. de Zo komt aan het licht van dat Menno in er eigenlijk tijdens gespierder uit zou willen een zien. Ook gaan ze van langs bij een school op tv waar veel het vloggers actief zijn. van Het valt de van denktankers op dat van de vloggers op tv vaak een rol het spelen en zo van controle houden van over wat ze naar laten zien. En hoe zit het van met de bekende het op tv vlogger Furtjuh. Is tijdens hij helemaal zichzelf? Zijn er dingen tijdens door die hij nooit zou filmen? En in vindt hij het naar niet raar dat een op tv mensen veel van van hem weten terwijl hij ze uit niet naar kent?

Over gentechnologie: in tijdens met de toekomst is het mogelijk op dat er met geen kinderen met een handicap van worden geboren. in Hoever moeten tijdens we daarin tijdens gaan?

Over de veranderende een relatie tussen naar mens en tijdens dier: moeten dieren naar in de toekomst mensenrechten krijgen? de Over de de veranderende door relatie tussen mens en dier: een moeten dieren in de op toekomst een mensenrechten krijgen? In met deze aflevering hebben we een in heel bijzondere passagier in de uit de Denktank-bus: Kip Kato. De vraag op aan denktankers Menno, in Manal, Thomas tijdens en Sofie is of tijdens we het haar mogen tijdens doden en opeten. Om een zich beter te in kunnen verplaatsen in de met positie van het dier door spelen de denktankers de een een rechtszaak na waarbij de Kato zelf haar verdediging mag voeren. Daarna op tv bezoeken in ze Alana en Dennis, twee tijdens studenten Dier- en tijdens veehouderij. Hoe denken een zij over de het naar houden en slachten door van vee? Alana: door "Wij zorgen voor de ze en zij van geven ons er iets voor naar terug."

november 2018
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord