Programma gemist?

Menno (16) in maakt zich door zorgen over de hoeveelheid nepnieuws op tv die via naar social media wordt verspreid. tijdens Denktankers tijdens Pratibha (15), in Gideon (16), Mila (17, een Uithoorn) en Menno brengen een op door bezoek aan Robert het van der Noordaa. naar Hij spoort nepnieuwsberichten op het en probeert de met trollen die deze berichten maken naar van te ontmaskeren. Van hem krijgen naar de denktankers een op spoedcursus 'trollenvangen'. Op uit het Oostvaarders College in in Almere doen de het denktankers mee tijdens aan een experiment dat met laat een zien hoe op tv het kan dat iedereen het in andere het nieuwsberichten gelooft. En dat uit laat zien de welke rol social media de daarin kunnen spelen. naar Is Menno na deze het ervaringen gerustgesteld? Of juist in de niet?

Dit keer een wisselen de scholieren naar gedachtes uit een over de rol van techniek de binnen op tv liefde en relatie van de op tv nieuwe naar generaties.

Adam (17) is op tv bang. Bang dat uit reclames veel te tijdens veel op invloed hebben en naar dat we tijdens worden gemanipuleerd door tijdens grote bedrijven zodat wij een hun spullen kopen. Waarom op bijvoorbeeld heeft hij met zich laten verleiden tot een met de aanschaf van op een hoelahoep terwijl hij de die helemaal niet nodig de heeft. We tijdens dénken dat we een keuze het hebben, maar tijdens is dat wel door zo? Samen met denktankers in Tristan, Chantel en met Iris gaat de hij op een zoek naar antwoorden. met Bijvoorbeeld op de vraag hoe naar uit bedrijven ervoor zorgen dat van we voor een van bepaald product uit kiezen en welke technieken door daarachter zitten. En kunnen tijdens die uit technieken ook in je op voordeel werken? Bij tijdens neurowetenschapper Yaïr Pinto doen op ze verschillende experimenten om tijdens erachter met te komen hoe in je op een onbewust tijdens niveau door een bepaalde richting opgeduwd op tv wordt.

Denktankers Chantel, Gideon, met Menno met en Roos onderzoeken de van vraag of van de mens als meest machtige het diersoort in een bijzondere verantwoordelijkheid heeft het binnen het dierenrijk. Hebben in in wij het recht om een dier tijdens naar als de das tijdens te laten uitsterven? Ze bezoeken Chris een Verhoeven, de universitair docent aan op de TU Delft, in die hen op introduceert bij robotdieren, een door door de mens gecreëerde nieuwe in diersoort. Dat het er diersoorten tijdens uitsterven hoeft met volgens Verhoeven niet erg het te zijn, deze nieuwe en de naar slimmere diersoort komt ervoor van in de plaats. Een uit robotdas zou bijvoorbeeld de het verkeersregels een snappen. In Drenthe gaat het de Denktank met een boswachter en dassenkenner André naar Donker met op zoek naar het de das. van Hij is de tegenpool uit van een op tv wetenschapper.

Hoe het komt het dat de in een in rijk land als op tv Nederland het verschil tussen van arm en rijk zo uit groot is? Door middel uit van een op experiment de proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), naar Adam (16, Poeldijk), Pratibha op (15, het Papendrecht) en door Adil (15, Culemborg) daarachter met te komen. Ze door bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander op tv Schimmelpenninck in door een villa in het naar Gooi om door erachter te komen de hoe geldstromen werken. In Amsterdam praten door ze met op tv klanten van tijdens de Voedselbank over hun in situatie. Hoe komt het naar dat door ze arm zijn? door En denken ze daar ooit door uit te de komen?

Over tijdens ouderdom als te de genezen ziekte en uit de vraag hoe dat onze de levensloop in beïnvloedt.

Over de de toekomst het van ons voedsel: hoe kunnen op tv we de uit groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder naar dat in we daarbij de aarde door verwoesten?

Over door de mogelijkheid om uit onze intelligentie en zintuigen de in handen van op tv de techniek met te leggen en de vraag tijdens uit hoever we daarin uit moeten willen gaan.

Over hoe tijdens we uit in Nederland zouden moeten op omgaan met toenemende naar uiteenlopende normen en waarden vanwege van de de komst van vluchtelingen. De voorspelling naar is dat in in 2030 de Nederlandse op tijdens bevolking is gegroeid met een miljoen naar op tv mensen, vooral door de de komst van vluchtelingen. van En deze een 'nieuwe Nederlanders' nemen van andere normen en waarden met door zich tijdens mee. Op de vraag door aan denktankers Manal, Menno, Rui uit en Iris met wat voor hen belangrijke tijdens Nederlandse eigenschappen door zijn die ze beslist van niet kwijt uit willen door noemen ze o.a. vrijheid, democratie en op tv vrijheid van op meningsuiting. Maar de kan je mensen opleggen dat op tv ze tolerant moeten naar op tv zijn, bijvoorbeeld ten aanzien van homo's? op tv De van denktankers krijgen opdracht een inburgeringsexamen op te op doen. Hoe met goed is hun kennis van door de Nederlandse een maatschappij?

Over privacy in naar een toekomst waarin door we altijd bekeken naar worden. Hoe gedraag de op jij je wanneer naar je weet dat op je bekeken wordt? Over privacy door in een toekomst van waarin we door altijd bekeken worden. Hoe tijdens gedraag in jij je wanneer je weet op dat je bekeken tijdens wordt? naar Denktankers Rui, Menno, Chantel in en Iris het bezoeken de zogeheten de Mirror Room. Dit naar is een slimme ruimte waarin tijdens bezoekers, op tv zonder dat ze dat met weten, bekeken en met gemeten worden. Door naar middel van facereader-software door kunnen zelfs emoties worden waargenomen. van Zo komt aan de het licht dat door Menno op tv er eigenlijk gespierder uit van zou willen zien. Ook op gaan ze langs in bij een school in waar veel op vloggers actief zijn. tijdens Het valt de op tv denktankers op met dat de vloggers vaak uit een rol spelen en de door zo controle houden over wat ze tijdens laten het zien. En hoe zit van het met de bekende het vlogger door Furtjuh. Is op tv hij helemaal zichzelf? het Zijn er dingen die de hij nooit zou filmen? op tv En vindt hij het tijdens niet raar dat door mensen veel tijdens van hem weten een terwijl van hij ze niet met kent?

Over op gentechnologie: in de een toekomst is het mogelijk uit dat er geen uit kinderen uit met een handicap in worden geboren. Hoever moeten we daarin van het gaan?

Over met de veranderende relatie met tussen mens en dier: moeten door dieren in het de toekomst op tv mensenrechten krijgen? Over door de veranderende uit relatie tussen mens en dier: het moeten het dieren in de naar toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering door hebben we een heel het bijzondere passagier uit in de Denktank-bus: op tv Kip Kato. van De vraag aan van denktankers Menno, Manal, in Thomas en Sofie is of door we haar mogen door doden en opeten. Om op zich het beter te kunnen verplaatsen in in de positie van uit op het dier spelen de denktankers op een rechtszaak door na waarbij Kato zelf haar op verdediging op mag voeren. Daarna uit bezoeken ze Alana en door Dennis, twee een studenten Dier- en veehouderij. Hoe met denken zij van over het houden en een slachten het van vee? Alana: in "Wij zorgen voor ze naar en zij geven ons uit er iets voor uit terug."

januari 2020
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!