Programma gemist?

Menno van (16) maakt zich zorgen uit over de hoeveelheid nepnieuws in die via met social media naar wordt verspreid. Denktankers uit Pratibha (15), op Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) op tv en Menno brengen een het bezoek aan naar Robert van der een Noordaa. Hij spoort nepnieuwsberichten tijdens in op en probeert uit de trollen die op tv deze berichten maken te ontmaskeren. op tv Van hem de krijgen de denktankers een van spoedcursus 'trollenvangen'. tijdens Op het Oostvaarders naar College in op Almere doen de denktankers mee aan uit een experiment dat uit laat zien uit hoe het tijdens kan dat op iedereen in andere nieuwsberichten gelooft. met En dat op tv laat zien welke rol naar social media het daarin kunnen spelen. Is in Menno van na deze ervaringen gerustgesteld? Of juist van in niet?

Dit de keer wisselen de scholieren gedachtes uit uit de over de rol van uit techniek het binnen liefde en relatie van de met nieuwe de generaties.

Adam (17) tijdens is bang. Bang dat naar reclames in veel te veel in invloed hebben en dat tijdens we worden gemanipuleerd het door van grote bedrijven zodat wij het hun spullen kopen. het Waarom bijvoorbeeld heeft hij in zich laten verleiden tot uit in de aanschaf van een hoelahoep naar terwijl hij die een helemaal niet tijdens nodig heeft. van We dénken dat we met een keuze hebben, maar op tv is dat met wel zo? Samen op met denktankers tijdens Tristan, Chantel en Iris gaat naar hij op tv op zoek naar antwoorden. uit Bijvoorbeeld op de vraag hoe op tv bedrijven de ervoor zorgen dat van we voor een bepaald product met kiezen en het welke technieken in daarachter zitten. naar En kunnen die met technieken ook in je door voordeel werken? Bij een neurowetenschapper Yaïr Pinto naar doen ze verschillende op tv experimenten om erachter te komen uit hoe je op tv op van een onbewust niveau een bepaalde richting van opgeduwd de wordt.

Denktankers tijdens Chantel, Gideon, uit Menno en Roos onderzoeken in de vraag of door de mens naar als meest machtige diersoort een het bijzondere verantwoordelijkheid uit heeft binnen het dierenrijk. in Hebben wij het recht de om een dier in als de das de te op tv laten uitsterven? Ze de bezoeken Chris tijdens Verhoeven, universitair docent aan de in TU een Delft, die hen introduceert bij robotdieren, uit een door naar de mens het gecreëerde nieuwe diersoort. Dat er door diersoorten het uitsterven hoeft volgens Verhoeven het niet van erg te zijn, deze nieuwe en tijdens slimmere diersoort in komt in ervoor in de plaats. door Een robotdas zou bijvoorbeeld uit de verkeersregels snappen. op tv In het Drenthe gaat de op tv Denktank met boswachter en de dassenkenner André Donker op zoek het een naar de das. door Hij is de naar tegenpool van een een wetenschapper.

Hoe een komt het dat uit in een op rijk land als Nederland in het verschil tussen uit arm en rijk zo in groot is? Door naar middel van een experiment een proberen denktankers Iris op (16, Rotterdam), naar Adam (16, uit Poeldijk), Pratibha tijdens (15, Papendrecht) en in Adil (15, Culemborg) daarachter op tv te komen. op tv Ze bezoeken Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck tijdens in tijdens een villa in een het Gooi om erachter te komen het hoe geldstromen werken. door uit In Amsterdam praten uit ze met klanten van de Voedselbank in over door hun situatie. Hoe op tv komt het dat van ze arm een zijn? En denken ze daar met ooit uit op te komen?

Over ouderdom als op tv te genezen een ziekte en de vraag tijdens hoe dat onze door op tv levensloop beïnvloedt.

Over op tv de toekomst de van ons voedsel: hoe op kunnen we de groeiende naar wereldbevolking blijven voeden zonder door naar dat we daarbij de aarde uit verwoesten?

Over tijdens de mogelijkheid om onze intelligentie tijdens en naar zintuigen in handen van de in techniek te leggen door en de vraag de op tv hoever we daarin moeten in willen gaan.

Over hoe van we in naar Nederland zouden moeten tijdens omgaan met toenemende uiteenlopende normen uit en op waarden vanwege de van komst van vluchtelingen. De voorspelling tijdens het is dat in de 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid op een met een miljoen mensen, vooral het door de komst van op tv vluchtelingen. En tijdens deze 'nieuwe Nederlanders' nemen met andere normen uit en waarden met op tv zich mee. door Op de vraag van aan denktankers uit Manal, Menno, Rui en Iris wat de voor met hen belangrijke het Nederlandse eigenschappen zijn die ze beslist met niet kwijt willen met noemen ze door o.a. vrijheid, tijdens democratie en vrijheid tijdens van meningsuiting. met Maar kan je mensen opleggen dat in ze de tolerant moeten zijn, bijvoorbeeld ten de aanzien een van homo's? De denktankers krijgen een opdracht een van inburgeringsexamen in te doen. Hoe goed is hun naar kennis uit van de naar Nederlandse maatschappij?

Over privacy uit in een met toekomst waarin we altijd door bekeken worden. op tv Hoe gedraag jij de je wanneer je weet dat op tv je bekeken wordt? de Over privacy in in het een toekomst waarin we altijd bekeken door worden. Hoe gedraag uit jij je uit wanneer je weet dat van je bekeken wordt? het naar Denktankers Rui, Menno, Chantel en Iris in bezoeken de op tv zogeheten Mirror Room. tijdens Dit tijdens is een slimme ruimte waarin bezoekers, een de zonder dat ze in dat weten, bekeken en gemeten worden. van Door middel van tijdens facereader-software kunnen op tv zelfs op tv emoties worden waargenomen. Zo komt aan van het licht dat het een Menno er eigenlijk gespierder uit uit zou willen tijdens zien. Ook op gaan ze langs bij een school in waar tijdens veel vloggers actief zijn. van Het valt de denktankers een op dat de uit vloggers vaak in een rol spelen en uit zo controle houden uit over wat op ze laten een zien. En hoe het zit het van met de bekende vlogger door Furtjuh. Is hij helemaal tijdens zichzelf? Zijn er dingen met die hij uit nooit op tv zou filmen? En op vindt hij het niet raar met dat mensen veel met van in hem weten terwijl hij ze de niet door kent?

Over gentechnologie: op tv in door de toekomst is het mogelijk door dat er geen kinderen tijdens met een in handicap van worden geboren. Hoever op tv moeten we daarin tijdens gaan?

Over het de veranderende relatie tussen uit mens de en dier: moeten een dieren in de het toekomst mensenrechten krijgen? Over het de veranderende relatie tussen van mens en dier: moeten het dieren in naar de toekomst naar mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben door van we een heel bijzondere passagier in naar de op tv Denktank-bus: Kip uit Kato. De vraag aan denktankers op tv Menno, Manal, Thomas een en Sofie naar is of uit we haar mogen door doden en opeten. Om zich tijdens beter te kunnen verplaatsen in op tv de positie tijdens van een het dier spelen op de denktankers een van rechtszaak na waarbij Kato uit zelf haar in verdediging mag voeren. Daarna het bezoeken ze Alana en een Dennis, twee studenten Dier- tijdens en veehouderij. Hoe denken uit zij naar over het houden in en slachten van vee? Alana: het "Wij zorgen door voor ze naar en zij geven ons er het in iets voor terug."

september 2020
03-12-2017 12:15

Elke dag 1 april

Denktank - Elke dag 1 april

Menno (16) maakt zich zorgen over de hoeveelheid nepnieuws die via social media wordt verspreid. Denktankers Pratibha (15), Gideon (16), Mila (17, Uithoorn) en Menno brengen een bezoek aan Robert van der Noordaa. Hij spoort nepnieuwsbericht...

26-11-2017 12:30

Liefde in 2030

Denktank - Liefde in 2030

Dit keer wisselen de scholieren gedachtes uit over de rol van techniek binnen liefde en relatie van de nieuwe generaties.

19-11-2017 12:10

Lekker zeggen wat je wilt

Denktank - Lekker zeggen wat je wilt

12-11-2017 12:10

Baas over brein

Denktank - Baas over brein

Adam (17) is bang. Bang dat reclames veel te veel invloed hebben en dat we worden gemanipuleerd door grote bedrijven zodat wij hun spullen kopen. Waarom bijvoorbeeld heeft hij zich laten verleiden tot de aanschaf van een hoelahoep terwijl h...

05-11-2017 12:05

Met uitsterven bedreigd

Denktank - Met uitsterven bedreigd

Denktankers Chantel, Gideon, Menno en Roos onderzoeken de vraag of de mens als meest machtige diersoort een bijzondere verantwoordelijkheid heeft binnen het dierenrijk. Hebben wij het recht om een dier als de das te laten uitsterven? Ze bez...

29-10-2017 12:05

Eerlijk zullen we alles delen

Denktank - Eerlijk zullen we alles delen

Hoe komt het dat in een rijk land als Nederland het verschil tussen arm en rijk zo groot is? Door middel van een experiment proberen denktankers Iris (16, Rotterdam), Adam (16, Poeldijk), Pratibha (15, Papendrecht) en Adil (15, Culemborg) d...

18-12-2016 11:15

Alleen maar oude mensen

Denktank - Alleen maar oude mensen

Over ouderdom als te genezen ziekte en de vraag hoe dat onze levensloop beïnvloedt.

11-12-2016 11:20

Alleen maar alleseters

Denktank - Alleen maar alleseters

Over de toekomst van ons voedsel: hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden zonder dat we daarbij de aarde verwoesten?

04-12-2016 11:30

Alleen maar automatische piloten

Denktank - Alleen maar automatische piloten

Over de mogelijkheid om onze intelligentie en zintuigen in handen van de techniek te leggen en de vraag hoever we daarin moeten willen gaan.

27-11-2016 11:05

Alleen maar ons soort mensen

Denktank - Alleen maar ons soort mensen

Over hoe we in Nederland zouden moeten omgaan met toenemende uiteenlopende normen en waarden vanwege de komst van vluchtelingen. De voorspelling is dat in 2030 de Nederlandse bevolking is gegroeid met een miljoen mensen, vooral door de koms...

20-11-2016 11:35

Alleen maar bekeken mensen

Denktank - Alleen maar bekeken mensen

Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? Over privacy in een toekomst waarin we altijd bekeken worden. Hoe gedraag jij je wanneer je weet dat je bekeken wordt? De...

13-11-2016 11:25

Alleen maar perfecte mensen

Denktank - Alleen maar perfecte mensen

Over gentechnologie: in de toekomst is het mogelijk dat er geen kinderen met een handicap worden geboren. Hoever moeten we daarin gaan?

06-11-2016 11:20

Alleen maar dieren

Denktank - Alleen maar dieren

Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? Over de veranderende relatie tussen mens en dier: moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen? In deze aflevering hebben we een hee...

Denktank gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Denktank de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Denktank bij Denktank liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Denktank. Heb je een uitzending van Denktank gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Denktank gemist

Uitzending gemist van Denktank? Hier kun je alle uitzendingen van Denktank kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 03-12-2017 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!