Programma gemist?

Vanavond zendt MAX uit naar de 2Doc: Razzia in Rotterdam uit. met tijdens In de documentaire blikken met de allerlaatste ooggetuigen terug naar op de razzia in tijdens in Rotterdam, die 72 op jaar geleden plaatsvond. "Ik tijdens was 21, het woonde in Rotterdam-Zuid, met in de Carnisselaan. van Op 10 november met 1944 was heel Zuid uit afgezet. Er reden pantserauto's met door de naar straat. Het was verboden buiten uit te komen. op Ik een vond het bevelbriefje de in de brievenbus." Zo begint het door verhaal door van Henk het van der Pols uit (1923), oud-wethouder van de Rotterdam. Samen met op 50.000 andere mannen tussen de door 17 op en 40 jaar werd van Van der Pols uit door de bezetter in in Rotterdam opgepakt op tv voor de zogenoemde Arbeitseinsatz. Hij het moest aan het met spoor in in Duitsland werken. Voor de op broers Piet (1923) en met tijdens Henk (1925) Moret is met 10 november, de uit dag van de razzia, nog het altijd een een moeilijke dag. Ze in gaan niet naar de uit jaarlijkse herdenking in tijdens De Kuip. een Hun tweelingzussen naar schieten nog altijd vol door als ze terugdenken aan met het moment waarop door met hun broers werden door afgevoerd. In de 2Doc: door Razzia in Rotterdam gaan een de ooggetuigen terug naar van de woonhuizen van met waaruit zij de als razzia-slachtoffers werden bijeengedreven. uit Ook bezoeken ze door De door Kuip, de tramremise en het van Nenijto-sportcomplex. Voor de de documentaire werd op bovendien gefilmd op een school in tijdens van Düsseldorf. In deze stad kwamen bij de een naar bombardement 34 Rotterdamse dwangarbeiders om. de tijdens De Duitse leerlingen uit van nu bekommeren zich de over de vergeten Hollandse op slachtoffers.

september 2021
09-11-2016 20:25

Docu: Razzia in Rotterdam

2Doc: Razzia in Rotterdam - Razzia in Rotterdam

Vanavond zendt MAX de 2Doc: Razzia in Rotterdam uit. In de documentaire blikken de allerlaatste ooggetuigen terug op de razzia in Rotterdam, die 72 jaar geleden plaatsvond. "Ik was 21, woonde in Rotterdam-Zuid, in de Carnisselaan. Op 10 n...

2Doc: Razzia in Rotterdam gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Razzia in Rotterdam de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Razzia in Rotterdam bij 2Doc: Razzia in Rotterdam liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Razzia in Rotterdam. Heb je een uitzending van 2Doc: Razzia in Rotterdam gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Razzia in Rotterdam gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Razzia in Rotterdam? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Razzia in Rotterdam kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2016 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!