Programma gemist?

Ze op wordt gerekend tot op tv de belangrijkste portretschilders van het de 20e eeuw. op tv Voor de Amerikaanse Alice een het Neel (1900 - 1984) komt deze van erkenning tijdens pas aan het eind van van haar leven. Het uit van heeft haar nooit in van het schilderen afgehouden. het Het Gemeentemuseum Den Haag op biedt een grote overzichtstentoonstelling tijdens van het werk het van de eigenzinnige op uit Neel. Ter gelegenheid hiervan in zendt Het Uur van op tv de Wolf de documentaire in naar uit die haar kleinzoon, filmmaker van Andrew Neel, na haar een dood heeft door voltooid. Neel tijdens leidt een tumultueus op leven. Haar eerste dochter de overlijdt, haar tweede raakt ze tijdens kwijt aan haar op tv ex-man. van Ze leeft in tijdens grote armoede, wordt met een jaar opgenomen in van een psychiatrische inrichting, in kiest vaak voor in foute mannen en uit krijgt twee zonen een uit naar twee verschillende relaties. Ondertussen de maakt ze de prachtigste portretten, door naar zes decennia lang, van door beroemdheden als Andy Warhol tijdens en Allen Ginsberg, maar met ook van in haar buren, kinderen, op echtgenoten en minnaars. Alice de Neel van kàn niet op anders. ?Voor mij een is schilderen meer dan een met beroep, tijdens het is een naar obsessie. Ik móet schilderen.? Alice met Neel schildert figuratieve door portretten in tijdens een tijd dat het abstract-expressionisme, in van de overwegend mannelijke uit kunstenaars, in de naar mode was. Het maakt haar op tot in een feministisch icoon. Ze noemt zichzelf de ?a collector of uit souls? ? uit haar geportretteerden tonen op tv zich vaak op uit hun kwetsbaarst. Haar door schilderijen naar zijn nu miljoenen waard. Andrew Neel maakte het over zijn op grootmoeder een afgewogen, onopgesmukt het portret. Hij spreekt onder van meer uit met kunstenaars met als Marlene Dumas en Chuck Close, met die tijdens zich hebben laten inspireren op door Alice in Neel. Dankzij het vele op archiefmateriaal, zowel tv-interviews als met home-videos bij door Alice met thuis, kruipt ze onder je huid. het Maar van het indringendst zijn de openhartige de getuigenissen van van familieleden, die van zonder te oordelen verhalen over de de de keerzijde van Neels op tv bohemienbestaan. Gelukkig laat de van regisseur de superlatieven over in de schilderijen met achterwege en laat hij met het werk, uit fraai in beeld een gebracht, voor zich spreken. met Indringende portretten, van het een naar opzienbarende vrouw.

september 2021
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!