Programma gemist?

Ze een wordt gerekend tot door de belangrijkste portretschilders van de het 20e met eeuw. Voor de Amerikaanse naar Alice met Neel (1900 - 1984) in komt deze erkenning pas aan tijdens het eind van het haar in leven. Het heeft de haar nooit van op tv het schilderen afgehouden. Het met Gemeentemuseum Den door Haag biedt een naar grote overzichtstentoonstelling van het naar werk uit van de eigenzinnige Neel. Ter uit gelegenheid hiervan zendt het Het Uur van door de Wolf de documentaire van uit die haar met kleinzoon, in filmmaker Andrew op tv Neel, na haar dood met heeft voltooid. Neel leidt op een tumultueus leven. Haar eerste uit dochter overlijdt, haar tijdens met tweede raakt ze kwijt naar aan haar een ex-man. Ze leeft in een grote armoede, met wordt een jaar met opgenomen in een psychiatrische inrichting, kiest uit vaak uit voor foute mannen naar en krijgt twee zonen uit van twee verschillende relaties. een Ondertussen een maakt ze de prachtigste portretten, op de zes decennia lang, van op tv beroemdheden als uit Andy Warhol en Allen Ginsberg, maar tijdens ook van op tv haar buren, in kinderen, echtgenoten de en minnaars. Alice Neel kàn niet naar anders. ?Voor het mij is op schilderen meer dan een beroep, op tv het is op een obsessie. Ik móet tijdens schilderen.? Alice Neel met met schildert figuratieve portretten met in een tijd dat uit het abstract-expressionisme, van overwegend mannelijke uit een kunstenaars, in de mode was. Het van maakt haar de tot een naar feministisch icoon. Ze noemt zichzelf van ?a een collector of souls? ? uit haar geportretteerden met tonen zich vaak op hun van van kwetsbaarst. Haar schilderijen zijn nu miljoenen met waard. Andrew op tv Neel maakte over uit zijn grootmoeder een op afgewogen, onopgesmukt portret. Hij spreekt onder de uit meer met kunstenaars tijdens als Marlene Dumas uit en Chuck Close, die de zich hebben laten tijdens inspireren door in Alice Neel. Dankzij tijdens het vele archiefmateriaal, zowel op tv tv-interviews als op home-videos bij Alice thuis, kruipt ze op tv onder je huid. door Maar het naar indringendst zijn een de openhartige getuigenissen van familieleden, op tv die de zonder te oordelen verhalen over op van de keerzijde van het Neels bohemienbestaan. Gelukkig laat de regisseur de tijdens superlatieven van over de door schilderijen achterwege en van laat hij het werk, fraai in op op beeld gebracht, voor zich spreken. Indringende op door portretten, van een in opzienbarende vrouw.

december 2019
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!