Programma gemist?

Ze op wordt gerekend tot de belangrijkste van portretschilders van de op tv 20e eeuw. tijdens Voor van de Amerikaanse Alice het Neel (1900 - 1984) komt deze op erkenning pas in aan op tv het eind van haar leven. Het de heeft het haar nooit van het schilderen tijdens afgehouden. in Het Gemeentemuseum Den op Haag biedt in een grote overzichtstentoonstelling van het tijdens werk van de eigenzinnige uit Neel. Ter gelegenheid uit hiervan zendt Het naar Uur van de uit Wolf de de documentaire door uit die haar kleinzoon, in filmmaker Andrew Neel, na haar in dood de heeft voltooid. Neel van leidt een tumultueus leven. Haar op eerste de dochter overlijdt, haar tweede raakt van ze kwijt aan haar met tijdens ex-man. Ze leeft in het grote armoede, wordt een jaar met op tv opgenomen in een psychiatrische inrichting, de kiest vaak voor foute het mannen en de krijgt twee zonen door uit naar twee verschillende relaties. Ondertussen maakt ze op tv een de prachtigste portretten, zes decennia lang, een van beroemdheden van als Andy uit Warhol en uit Allen Ginsberg, maar ook een van haar tijdens buren, kinderen, echtgenoten en minnaars. Alice een op Neel kàn niet anders. ?Voor op mij is schilderen meer in een dan een beroep, het door is een obsessie. een Ik móet schilderen.? Alice Neel het schildert figuratieve portretten de in een naar tijd dat naar het abstract-expressionisme, het van overwegend mannelijke kunstenaars, in met de mode in was. Het maakt haar op tv tot een feministisch icoon. met een Ze noemt zichzelf tijdens ?a collector of souls? ? haar tijdens geportretteerden tonen zich op tv vaak een op hun tijdens kwetsbaarst. Haar schilderijen zijn nu miljoenen de waard. Andrew Neel maakte door op over zijn grootmoeder een afgewogen, in onopgesmukt met portret. Hij spreekt onder tijdens meer met kunstenaars als Marlene Dumas van op tv en Chuck Close, op die zich hebben laten inspireren uit door op tv Alice Neel. Dankzij het vele naar archiefmateriaal, in zowel tv-interviews als een home-videos bij Alice met thuis, kruipt ze onder je huid. met Maar de het indringendst zijn de de openhartige getuigenissen van het familieleden, het die zonder te oordelen in verhalen over de naar keerzijde van Neels uit bohemienbestaan. Gelukkig laat een de regisseur de superlatieven over de door schilderijen achterwege en het laat op hij het een werk, fraai in beeld gebracht, uit voor zich spreken. een Indringende op portretten, van een van opzienbarende vrouw.

juni 2020
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!