Programma gemist?

Ze wordt op tv gerekend de tot de belangrijkste portretschilders een van de 20e het eeuw. Voor de uit Amerikaanse Alice Neel (1900 - in het 1984) komt deze erkenning uit pas aan het eind het van haar leven. met Het heeft haar nooit op van een het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseum naar op tv Den Haag biedt een uit grote overzichtstentoonstelling van een het werk van de eigenzinnige uit Neel. door Ter gelegenheid hiervan tijdens zendt Het Uur door van de Wolf de documentaire in uit door die haar kleinzoon, op tv filmmaker Andrew de Neel, na haar dood heeft voltooid. Neel naar tijdens leidt een tumultueus leven. Haar eerste door dochter overlijdt, naar haar tweede raakt tijdens ze van kwijt aan haar ex-man. Ze leeft tijdens het in grote armoede, wordt door een jaar opgenomen in een tijdens psychiatrische inrichting, op kiest in vaak voor foute mannen en van krijgt twee zonen de uit twee verschillende relaties. met Ondertussen maakt van ze de uit prachtigste portretten, tijdens zes decennia lang, van beroemdheden uit als Andy in Warhol en Allen Ginsberg, op maar ook met van haar op buren, kinderen, echtgenoten op en minnaars. Alice Neel het kàn niet met anders. ?Voor mij is schilderen meer van dan een een beroep, het is een op obsessie. Ik van móet schilderen.? door Alice Neel schildert tijdens figuratieve portretten in een tijd met dat het abstract-expressionisme, het op van overwegend mannelijke kunstenaars, in met de van mode was. Het maakt door haar tot een feministisch icoon. tijdens Ze naar noemt zichzelf ?a met collector of souls? ? uit haar geportretteerden tijdens tonen zich vaak van op hun kwetsbaarst. Haar schilderijen tijdens zijn nu miljoenen in waard. Andrew Neel van maakte op tv over zijn grootmoeder een afgewogen, onopgesmukt naar portret. Hij spreekt uit onder op tv meer met kunstenaars met als Marlene Dumas het en Chuck Close, die zich een hebben laten uit inspireren door het Alice Neel. Dankzij het vele archiefmateriaal, de zowel door tv-interviews als home-videos op tv bij Alice het thuis, kruipt ze onder je huid. het Maar het indringendst uit zijn in de openhartige getuigenissen van door familieleden, naar die zonder te in oordelen verhalen over de keerzijde van op Neels door bohemienbestaan. Gelukkig laat de regisseur het de superlatieven over de naar in schilderijen achterwege en laat hij het de met werk, fraai in op beeld gebracht, voor een zich spreken. Indringende in portretten, van een tijdens opzienbarende vrouw.

januari 2021
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!