Programma gemist?

Ze wordt in gerekend tot het de belangrijkste portretschilders tijdens van de 20e eeuw. Voor een uit de Amerikaanse Alice Neel (1900 een - 1984) van komt deze erkenning een pas aan het door eind van haar naar leven. Het heeft naar haar nooit met van het schilderen afgehouden. Het tijdens Gemeentemuseum het Den Haag biedt naar een grote overzichtstentoonstelling van het werk de van de eigenzinnige het Neel. Ter naar gelegenheid hiervan zendt Het tijdens Uur van de naar Wolf de documentaire met uit in die haar kleinzoon, naar filmmaker Andrew naar Neel, na haar dood heeft het voltooid. Neel leidt een tumultueus het leven. een Haar eerste met dochter overlijdt, haar tweede raakt ze op kwijt aan haar met ex-man. Ze de leeft in grote armoede, op wordt een tijdens jaar opgenomen het in een psychiatrische inrichting, kiest op vaak voor foute van mannen en krijgt op twee op zonen uit twee verschillende tijdens relaties. Ondertussen naar maakt ze de prachtigste een portretten, op zes decennia lang, een van beroemdheden als Andy Warhol het en Allen Ginsberg, op maar ook van haar met buren, met kinderen, echtgenoten en uit minnaars. Alice Neel kàn niet uit anders. ?Voor op tv mij is schilderen meer op dan tijdens een beroep, op het is een obsessie. Ik móet met schilderen.? Alice Neel een schildert in figuratieve portretten in een op tijd dat het het abstract-expressionisme, van overwegend mannelijke een naar kunstenaars, in de mode op tv was. Het een maakt haar tot tijdens een feministisch icoon. Ze noemt zichzelf het ?a collector in of uit souls? ? haar op geportretteerden tonen zich vaak op op hun kwetsbaarst. Haar door schilderijen zijn nu een miljoenen waard. Andrew Neel maakte in over zijn grootmoeder tijdens een afgewogen, onopgesmukt naar portret. Hij spreekt onder door op tv meer met kunstenaars als uit Marlene Dumas op en Chuck Close, die zich met hebben laten inspireren tijdens door Alice Neel. Dankzij uit het vele archiefmateriaal, op tv zowel tv-interviews de als de home-videos bij Alice thuis, in kruipt ze onder je tijdens huid. Maar het door indringendst zijn de door openhartige getuigenissen met van familieleden, die een zonder te oordelen verhalen over op de keerzijde van de Neels op tv bohemienbestaan. Gelukkig laat de regisseur de de superlatieven over de op tv tijdens schilderijen achterwege en laat van hij het werk, het fraai in beeld in gebracht, voor zich spreken. Indringende tijdens een portretten, van een met opzienbarende vrouw.

september 2020
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!