Programma gemist?

Ze in wordt gerekend tot uit de belangrijkste portretschilders van de het door 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice van een Neel (1900 - de 1984) komt deze erkenning op pas aan het uit eind van haar een leven. Het heeft haar met nooit van het schilderen naar afgehouden. Het Gemeentemuseum een uit Den Haag biedt een grote overzichtstentoonstelling van van het van werk met van de eigenzinnige in Neel. Ter gelegenheid hiervan zendt Het een Uur van de het Wolf de in documentaire op tv uit die haar op kleinzoon, filmmaker Andrew Neel, na haar tijdens de dood heeft voltooid. Neel in leidt een tumultueus leven. een Haar eerste dochter op overlijdt, haar tweede een raakt ze kwijt aan haar in ex-man. van Ze leeft in het grote armoede, op tv wordt een jaar opgenomen in in een psychiatrische inrichting, van kiest vaak het voor foute mannen en tijdens krijgt op tv twee zonen uit twee uit verschillende relaties. op Ondertussen maakt ze de het prachtigste portretten, tijdens zes decennia lang, van op tv beroemdheden als Andy Warhol en op met Allen Ginsberg, maar ook van in haar met buren, kinderen, echtgenoten op en minnaars. Alice de Neel kàn niet door anders. ?Voor mij is schilderen meer het dan de een beroep, het is een van obsessie. uit Ik móet schilderen.? in Alice Neel schildert figuratieve portretten door in een tijd door dat het het abstract-expressionisme, van uit overwegend mannelijke kunstenaars, in de op tv mode was. Het op in maakt haar tot een feministisch het icoon. Ze de noemt zichzelf door ?a collector of met souls? ? haar geportretteerden tonen in zich vaak op in hun kwetsbaarst. Haar schilderijen op tv zijn nu het miljoenen door waard. Andrew Neel maakte de over zijn grootmoeder een door afgewogen, onopgesmukt met portret. Hij spreekt onder meer met met kunstenaars door als Marlene Dumas en een Chuck Close, die zich hebben op tv op laten inspireren door Alice Neel. Dankzij naar het vele uit archiefmateriaal, met zowel tv-interviews als home-videos bij Alice uit uit thuis, kruipt ze onder je de huid. Maar op het indringendst zijn de van openhartige getuigenissen van van familieleden, die door zonder te oordelen verhalen met over de uit keerzijde van Neels bohemienbestaan. Gelukkig met laat door de regisseur de superlatieven van over de schilderijen achterwege het en laat hij het uit tijdens werk, fraai in beeld gebracht, voor naar zich spreken. op tv Indringende portretten, van een een de opzienbarende vrouw.

mei 2021
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!