Programma gemist?

Ze wordt de gerekend tot op de belangrijkste een portretschilders van de 20e eeuw. uit Voor de door Amerikaanse Alice Neel van (1900 - 1984) komt deze op tv erkenning pas aan tijdens het het eind van haar leven. Het uit heeft haar de nooit van het op tv schilderen het afgehouden. Het Gemeentemuseum de Den Haag biedt door een grote overzichtstentoonstelling van het in werk van de naar eigenzinnige Neel. Ter gelegenheid van hiervan zendt door Het Uur het van de Wolf een de documentaire uit die haar een kleinzoon, filmmaker Andrew in door Neel, na haar naar dood heeft voltooid. Neel leidt een op tumultueus leven. Haar het eerste dochter de overlijdt, haar tweede raakt op ze kwijt aan haar van ex-man. Ze leeft door uit in grote armoede, wordt een jaar op tv opgenomen in een een in psychiatrische inrichting, kiest op tv vaak voor foute een mannen en krijgt twee zonen naar uit twee verschillende een relaties. de Ondertussen maakt ze de in prachtigste portretten, naar zes decennia lang, van beroemdheden uit als Andy Warhol en tijdens het Allen Ginsberg, maar ook naar van haar het buren, kinderen, echtgenoten en een minnaars. Alice Neel kàn niet het in anders. ?Voor mij is schilderen tijdens meer de dan een beroep, het is een de obsessie. Ik móet in schilderen.? Alice met Neel schildert door figuratieve portretten op tv in een tijd dat het naar abstract-expressionisme, van door overwegend mannelijke kunstenaars, de in de mode op was. Het in maakt haar tot een feministisch op tv icoon. op Ze noemt zichzelf ?a collector naar of souls? een ? haar geportretteerden tonen door zich met vaak op hun kwetsbaarst. Haar schilderijen tijdens zijn nu op tv miljoenen de waard. Andrew Neel maakte over op zijn grootmoeder een van afgewogen, onopgesmukt portret. Hij spreekt onder de meer met naar kunstenaars als Marlene van Dumas en Chuck Close, door die zich hebben op tv laten inspireren door op tv op Alice Neel. Dankzij het vele tijdens archiefmateriaal, zowel tv-interviews de als home-videos met bij Alice thuis, kruipt de ze onder je huid. op Maar het op indringendst zijn de openhartige het getuigenissen van familieleden, naar die zonder het te in oordelen verhalen over op de keerzijde van Neels bohemienbestaan. Gelukkig laat door de regisseur van de superlatieven over de van schilderijen achterwege en door de laat hij het werk, in fraai in beeld gebracht, voor op zich in spreken. Indringende portretten, van tijdens een van opzienbarende vrouw.

november 2021
10-11-2016 22:55

Docu: Alice Neel

Het Uur van de Wolf: Alice Neel - Alice Neel

Ze wordt gerekend tot de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw. Voor de Amerikaanse Alice Neel (1900 - 1984) komt deze erkenning pas aan het eind van haar leven. Het heeft haar nooit van het schilderen afgehouden. Het Gemeentemuseu...

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Alice Neel bij Het Uur van de Wolf: Alice Neel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Alice Neel. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Alice Neel gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Alice Neel? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Alice Neel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-11-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!