Programma gemist?

In van 2014 nemen Jacomien en Paul met de moeilijkste en in verdrietigste in beslissing van hun een leven. Hun zoon Daan, op door dat moment 12 uit jaar de oud, moet het huis met uit. van Jacomien wilde de intensieve zorg op voor hun meervoudig gehandicapte een tijdens zoon graag volhouden tot het rond zijn 18e jaar. "Omdat op tv we vinden in dat door een kind thuis hoort bij de zijn ouders, in maar onze trukendoos is op tv leeg. Als de het één niet op tv meer kon, op tv sleepte de ander op hem erdoorheen, maar met opeens konden we allebei met niet meer. We waren zo de tijdens moe.' Filmmaakster Nan Rosens het volgde Jacomien en Paul naar twee jaar lang tijdens de hun zoektocht in naar een geschikt vervangend thuis door op voor Daan. Daan werd op tv gezond geboren, maar kreeg als naar baby een het hersenbloeding. Als gevolg in daarvan is hij spastisch, een zit de hij in een rolstoel, met ziet hij slecht, op tv spreekt mondjesmaat, heeft epilepsie en met een verstandelijk op tv vermogen van een kind op tv van in drie. Met vallen en met opstaan, inventiviteit en humor op lukte het uit Jacomien en op Paul het gezin bij elkaar op te het houden. KRO-NCRV 2Doc: Zorg om in Daan laat hun het hobbelige uit en emotionele tocht zien, het op een flinterdun laagje door van hun laatste het krachten. Waarmee worstelen op tv Daans ouders nu zij tijdens hun kwetsbare ?driejarige? op uit de huis plaatsen? Wat willen van ze voor hem de en kunnen zij dat in ook in vinden? En hoe de reageert Daan op tv zelf? Daan is vroeg de begonnen met puberen, met wat gepaard gaat met op vervelend, negatief gedrag, onrust en in boosheid. van De aandacht die een hij daarmee op opeist, gaat ook met ten koste van zijn jongere broertje tijdens Gijs. Het op tv zorgbudget voor Daan is een door dit kabinet uit gekort met met 3000 tijdens euro per jaar, wat het betekent dat er 150 uur uit ondersteuning van begeleiders naar thuis naar wegvalt. Uren die Daans op tv ouders dus de nu zelf maken. Het evenwicht uit thuis raakt door weg, de grens op is bereikt. met Jacomien: 'We stelden ons naar de vraag: Mag de de zorg met voor één gezinslid naar ten koste gaan van de vier door mensen? Het pijnlijke antwoord was: nee.' van Maar het voelt de alsof ze hun met kind afstaan. Als het de beslissing eenmaal is door genomen, zou je een zeggen dat van het de probleem is opgelost. Maar niets het is minder waar. Want op van waar kan Daan wonen? een Alleen al de zoektocht naar op een geschikt logeeradres met voor Daan uit (één weekend per tijdens maand, voor met meer is er geen geld) met in kostte hen twee jaar. Welk huis het een is voor hem geschikt? Kan door hij van dan blijven op met de ZMLK-school waar hij nu naar zit? Hoe en wanneer op tv kan hij instromen uit op in zijn nieuwe thuis? Zorg door om Daan laat van een heel tijdens dichtbij de enorme dilemma's een van een gezin naar met een zorgintensief naar kind zien en de grote het invloed van het politieke besluitvorming daar in op.

oktober 2019
28-11-2016 20:55

Docu: Zorg om Daan

2Doc: Zorg om Daan - Zorg om Daan

In 2014 nemen Jacomien en Paul de moeilijkste en verdrietigste beslissing van hun leven. Hun zoon Daan, op dat moment 12 jaar oud, moet het huis uit. Jacomien wilde de intensieve zorg voor hun meervoudig gehandicapte zoon graag volhouden to...

2Doc: Zorg om Daan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Zorg om Daan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Zorg om Daan bij 2Doc: Zorg om Daan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Zorg om Daan. Heb je een uitzending van 2Doc: Zorg om Daan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Zorg om Daan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Zorg om Daan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Zorg om Daan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 28-11-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!