Programma gemist?

In met 2014 nemen Jacomien en Paul van de moeilijkste en op tv verdrietigste beslissing van de hun leven. Hun op tv zoon Daan, op tv op dat moment 12 van jaar oud, moet tijdens het huis de uit. met Jacomien wilde de op intensieve zorg voor hun uit meervoudig gehandicapte zoon graag uit volhouden tot rond uit zijn 18e jaar. de "Omdat we vinden een dat een de kind thuis op hoort bij zijn ouders, maar onze de trukendoos is leeg. naar Als de één een niet meer kon, een uit sleepte de ander hem erdoorheen, maar uit opeens het konden we in allebei niet meer. We waren zo in door moe.' Filmmaakster Nan Rosens volgde Jacomien en in het Paul twee jaar lang tijdens hun naar zoektocht naar het een geschikt het vervangend thuis van voor Daan. Daan werd gezond tijdens geboren, maar kreeg als baby op tv een de hersenbloeding. Als tijdens gevolg daarvan is van hij spastisch, zit hij door in een rolstoel, ziet hij de slecht, spreekt op mondjesmaat, heeft met epilepsie en een verstandelijk vermogen in van van een kind van drie. Met met vallen en op tv opstaan, inventiviteit en humor tijdens lukte op het Jacomien met en Paul het een gezin bij elkaar te houden. KRO-NCRV 2Doc: op Zorg om uit Daan laat op tv hun hobbelige en emotionele tocht met zien, de op een op tv flinterdun laagje van hun laatste op tv krachten. Waarmee worstelen Daans een door ouders nu zij hun kwetsbare ?driejarige? de uit huis tijdens plaatsen? Wat willen ze een met voor hem en een kunnen zij dat ook vinden? En door in hoe reageert Daan zelf? Daan op tv is vroeg in begonnen met puberen, het wat gepaard gaat met vervelend, met negatief uit gedrag, onrust en boosheid. De aandacht het die naar hij daarmee opeist, gaat ook op ten koste van de zijn jongere broertje de met Gijs. Het zorgbudget voor Daan is met door dit kabinet de gekort op met 3000 de euro per jaar, wat betekent dat op tv tijdens er 150 uur ondersteuning van op begeleiders thuis uit wegvalt. Uren door die Daans ouders dus op nu zelf maken. de Het evenwicht het thuis raakt weg, de uit grens is de bereikt. Jacomien: 'We stelden ons een de vraag: tijdens Mag de uit zorg voor één gezinslid ten door koste gaan van vier met uit mensen? Het pijnlijke antwoord was: op tv nee.' Maar het uit voelt een alsof ze hun kind op tv afstaan. Als de beslissing eenmaal is met genomen, zou je uit het zeggen dat het probleem is door opgelost. in Maar niets is met minder waar. Want het waar kan Daan wonen? Alleen al uit de zoektocht naar van een door geschikt logeeradres voor Daan uit (één weekend per een maand, voor meer uit is er door geen geld) kostte hen op twee jaar. Welk huis een de is voor hem geschikt? tijdens Kan hij dan blijven in op de naar ZMLK-school waar hij nu zit? van Hoe een en wanneer in kan hij instromen in zijn van nieuwe thuis? Zorg om Daan naar laat van in heel dichtbij de met enorme dilemma's van een in gezin met een het zorgintensief kind tijdens zien en de grote met invloed met van politieke besluitvorming tijdens daar op.

januari 2021
28-11-2016 20:55

Docu: Zorg om Daan

2Doc: Zorg om Daan - Zorg om Daan

In 2014 nemen Jacomien en Paul de moeilijkste en verdrietigste beslissing van hun leven. Hun zoon Daan, op dat moment 12 jaar oud, moet het huis uit. Jacomien wilde de intensieve zorg voor hun meervoudig gehandicapte zoon graag volhouden to...

2Doc: Zorg om Daan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Zorg om Daan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Zorg om Daan bij 2Doc: Zorg om Daan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Zorg om Daan. Heb je een uitzending van 2Doc: Zorg om Daan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Zorg om Daan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Zorg om Daan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Zorg om Daan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 28-11-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!