Programma gemist?

Hanneke Groenteman op tv peilt door in Frankrijk het antisemitisme. in Ze bezoekt de school in het met Toulouse waar in 2012 drie joodse op kinderen en op tv een de joodse leraar werden doodgeschoten. Maar tijdens ook in de tijdens wijk Sarcelles met in Parijs liep een in anti-Israëldemonstratie in in 2014 uit op pogromachtige taferelen. de Van tijdens de koosjere buurtsuper was weinig het over en ook op de door nabijgelegen apotheek werd volledig een in de as tijdens gelegd. Hanneke gaat naar naar van de wijk en met spreekt betrokkenen.

Hanneke Groenteman in onderzoekt in door Engeland 'het andere een gezicht van antisemitisme', het van politiek en intellectueel op antisemitisme. van Een land dat de Shoah een niet heeft tijdens gekend, altijd ruimte met heeft geboden aan door zijn joodse de inwoners, lijkt nu openlijk antizionistisch het en een door velen ervaren als antisemitisch. Hanneke uit spreekt van in Manchester en Londen van verschillende mensen uit en peilt het dagelijks een klimaat van in Engeland. Wat speelt zich af op in uit de politiek en in hoe heftig met is de sfeer met op de universiteiten?

Hanneke Groenteman constateert een een toename van een antisemitisme een in Nederland en met in Europa. Maar hoe door komt het het dat ze daar vooraf eigenlijk op tv niets in bij voelt? In deze serie naar peilt Hanneke wat de er in het onze samenleving met speelt. Hanneke spreekt op met verschillende betrokkenen, joden op tv en niet-joden, deskundigen van en mensen van de met straat. Wat zijn uit de feiten en van wat heeft te het met maken met een uit angstig onderbuikgevoel? Moeten we ons een zorgen in maken?

Hanneke Groenteman met peilt het in Frankrijk het antisemitisme. Ze uit bezoekt de school op tv in Toulouse waar in naar 2012 drie tijdens Joodse kinderen en een een Joodse leraar werden met doodgeschoten. Maar ook met in in de wijk Sarcelles in tijdens Parijs liep op een anti-Israëldemonstratie op in 2014 uit op pogromachtige naar taferelen. Van de koosjere naar buurtsuper op tv was weinig over en ook een de nabijgelegen op apotheek werd van volledig in de as tijdens gelegd. naar Hanneke gaat naar de wijk en de spreekt het betrokkenen.

Hanneke Groenteman onderzoekt van in Engeland op tv 'het andere gezicht van met antisemitisme', het in politiek met en intellectueel antisemitisme. Een land door dat de Shoah naar niet heeft in gekend, altijd ruimte een heeft geboden aan zijn Joodse het inwoners, tijdens lijkt nu met openlijk antizionistisch en uit door velen ervaren door als antisemitisch. Hanneke spreekt in Manchester met en uit Londen verschillende mensen en peilt van het de dagelijks klimaat in Engeland. het Wat met speelt zich af in de politiek uit het en hoe heftig is door de sfeer de op de universiteiten?

Hanneke in Groenteman constateert een toename van het antisemitisme in het Nederland en in een Europa. Maar hoe komt van het het dat ze daar vooraf met eigenlijk niets bij voelt? de In deze op tv serie het peilt Hanneke wat er uit in onze samenleving speelt. Hanneke een spreekt de met verschillende betrokkenen, Joden op en naar niet-Joden, deskundigen en mensen tijdens van de het straat. Wat zijn de feiten en van wat heeft te van maken met een naar tijdens angstig onderbuikgevoel? Moeten we tijdens ons zorgen met maken?

Hanneke het Groenteman peilt in Frankrijk het met antisemitisme. Ze naar bezoekt de school uit in in Toulouse waar in naar 2012 drie joodse op tv kinderen en een joodse leraar tijdens werden ... Hanneke naar Groenteman peilt een in Frankrijk het antisemitisme. Ze door bezoekt de school door in in Toulouse waar in 2012 drie van joodse door kinderen en tijdens een joodse leraar werden doodgeschoten. een Maar op tv ook in de de wijk Sarcelles in Parijs het liep een anti-Israëldemonstratie van in 2014 uit in op pogromachtige taferelen. op tv Van de koosjere buurtsuper was tijdens weinig in over en naar ook de nabijgelegen tijdens apotheek werd volledig de in de as gelegd. Hanneke gaat tijdens door naar de wijk en uit spreekt betrokkenen.

Hanneke op Groenteman onderzoekt in tijdens Engeland 'het op andere gezicht van antisemitisme', het een politiek en intellectueel antisemitisme. in met Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het met op tv andere gezicht van antisemitisme', met het politiek op en intellectueel antisemitisme. Een land dat door de Shoa met niet heeft met gekend, altijd ruimte tijdens heeft geboden aan zijn in joodse inwoners, lijkt nu de openlijk antizionistisch en het door door velen ervaren als antisemitisch. Hanneke tijdens van spreekt in Manchester op en Londen verschillende mensen en naar peilt de het dagelijks klimaat met in Engeland. Wat tijdens speelt zich af in van de politiek en hoe uit heftig is tijdens de sfeer op de op tv universiteiten?

Hanneke in Groenteman constateert een toename van naar antisemitisme in de Nederland en in Europa. tijdens Maar van hoe komt het dat in ze daar vooraf eigenlijk tijdens niets bij voelt? op tv de Hanneke Groenteman constateert een op tv toename van antisemitisme in in Nederland en in Europa. op tv Maar het hoe komt met het dat ze het daar vooraf eigenlijk op niets bij voelt? de In deze serie peilt Hanneke wat de er in van onze samenleving speelt. een Hanneke de spreekt met verschillende het betrokkenen, joden en niet-joden, deskundigen in en mensen de van de straat. Wat door zijn op de feiten en wat heeft te de maken met van een angstig op tv onderbuikgevoel? Moeten we ons zorgen een uit maken?

Klopt de metafoor uit met van ?de kanarie in op tv de kolenmijn?? Is toenemend door antisemitisme een voorbode door voor groter een onheil voor uit de héle samenleving? door Hanneke Groenteman onderzoekt met het vanaf vanavond en begint in op Nederland. In latere van uitzendingen volgen Engeland uit en het Frankrijk. In de het aflevering over Nederland zijn er naar ontmoetingen met onder andere naar Evelien Gans (hoogleraar het Hedendaags het jodendom en antisemitismedeskundige), Max van in met Weezel (journalist) en Annemarie van de van Weert op (journalist en wetenschapper). Met op lerares het Trudy Coenen spreekt Hanneke Groenteman naar over uit polarisatie en verschillende meningen in uit de in klas, terwijl opperrabbijn Jacobs uit de in doeken uit doet hoe hij het veranderend tijdens klimaat de in zijn woonomgeving beleeft. het In het in Amsterdamse Buitenveldert en Geuzenveld vraagt de Hanneke door tot slot de meningen van in jongeren op op straat. Na van aanvankelijke twijfel over de op tv deelname aan op tv dit documentaire-drieluik, zegt naar Hanneke een kanteling in haar van in evenwicht te hebben ervaren. Ze een beschrijft op tv hoe ze eenmaal met de naar filmploeg op tijdens pad, ze meer en uit meer uit in balans raakte. Het naar probleem, van het door antisemitisme als voorbode uit voor groter onheil, de sloeg ineens de als een natte tijdens deken in het gezicht. De confrontatie met naar het uit antisemitisme zorgt ervoor dat op tv de zoektocht in het de Kanarie in de de Kolenmijn de naar persoonlijke met zoektocht van Hanneke wordt. naar Een zoektocht tegen wil naar en dank. Maar wat door levert naar de ontdekkingsreis een de kijker vanaf vanavond op? van Hanneke stelt uit dat Joden alle reden een hebben van om angstig te worden van het op tv lawaai de van het in antisemitisme, en dat in er wel zeker sprake is de van een kolenmijn. Met een naar vergiftigde lucht. En dat als de tijdens op Joden stil worden en naar angstig, iedereen reden uit heeft om zich zorgen te met maken. Het gaat naar Hanneke niet om afkomst met of het religie. Of het nu gaat op tv om Joden tijdens en met niet-Joden, je opsluiten door in je eigen naar wereld heeft volgens haar geen op zin. Orthodoxen in naar de hunne, blanken de in de de hunne, moslims bij elkaar. Dat op tv voelt misschien veilig. met op tv Maar het enige wat erop de zit is dat we het het samenspannen om de de lucht te zuiveren. Dat we ons op sterk maken tegen op tv dreigend gevaar. uit En dat kan van alleen op tv samen.

juni 2021
17-03-2019 15:25

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie joodse kinderen en een joodse leraar werden doodgeschoten. Maar ook in de wijk Sarcelles in Parijs liep een anti-Israëldemonstratie ...

10-03-2019 15:25

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Een land dat de Shoah niet heeft gekend, altijd ruimte heeft geboden aan zijn joodse inwoners, lijkt nu openlijk ...

03-03-2019 15:25

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? In deze serie peilt Hanneke wat er in onze samenleving speelt. Hanneke spreekt met versc...

05-11-2017 15:25

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie Joodse kinderen en een Joodse leraar werden doodgeschoten. Maar ook in de wijk Sarcelles in Parijs liep een anti-Israëldemonstratie ...

29-10-2017 15:40

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Een land dat de Shoah niet heeft gekend, altijd ruimte heeft geboden aan zijn Joodse inwoners, lijkt nu openlijk ...

22-10-2017 15:30

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? In deze serie peilt Hanneke wat er in onze samenleving speelt. Hanneke spreekt met versc...

18-12-2016 19:15

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie joodse kinderen en een joodse leraar werden ... Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Tou...

11-12-2016 19:20

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel a...

09-12-2016 14:30

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. ...

04-12-2016 19:20

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Klopt de metafoor van ?de kanarie in de kolenmijn?? Is toenemend antisemitisme een voorbode voor groter onheil voor de héle samenleving? Hanneke Groenteman onderzoekt het vanaf vanavond en begint in Nederland. In latere uitzendingen volgen ...

De Kanarie in de Kolenmijn gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kanarie in de Kolenmijn de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kanarie in de Kolenmijn bij De Kanarie in de Kolenmijn liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kanarie in de Kolenmijn. Heb je een uitzending van De Kanarie in de Kolenmijn gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kanarie in de Kolenmijn gemist

Uitzending gemist van De Kanarie in de Kolenmijn? Hier kun je alle uitzendingen van De Kanarie in de Kolenmijn kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 17-03-2019 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!