Programma gemist?

Hanneke Groenteman naar peilt in Frankrijk naar het in antisemitisme. Ze bezoekt de in school in tijdens Toulouse waar in 2012 drie joodse door kinderen en een op tv op joodse leraar werden een doodgeschoten. Maar ook in de met wijk Sarcelles op in Parijs liep een naar anti-Israëldemonstratie in de 2014 uit op pogromachtige naar taferelen. Van de de koosjere buurtsuper was weinig het over en naar ook de nabijgelegen van apotheek werd uit volledig in de as in gelegd. Hanneke gaat naar door de wijk en tijdens spreekt de betrokkenen.

Hanneke naar Groenteman onderzoekt naar in Engeland 'het andere gezicht een van met antisemitisme', het politiek en intellectueel op antisemitisme. Een een land dat naar de Shoah niet uit heeft gekend, altijd ruimte door heeft geboden aan zijn de joodse het inwoners, lijkt nu openlijk antizionistisch en uit door velen uit ervaren de als antisemitisch. Hanneke spreekt in Manchester op en Londen verschillende op mensen en peilt met het het dagelijks klimaat in in Engeland. Wat speelt zich met af de in de politiek en in hoe heftig is de sfeer in op uit de universiteiten?

Hanneke naar Groenteman constateert een toename van van antisemitisme in Nederland naar en in naar Europa. Maar hoe in komt tijdens het dat ze daar vooraf eigenlijk op niets bij in voelt? In het deze serie peilt Hanneke wat naar er in op tv onze samenleving speelt. Hanneke de spreekt een met verschillende van betrokkenen, joden en niet-joden, deskundigen de en mensen van de met straat. Wat zijn een de feiten op tv en wat heeft het te maken door met een angstig door onderbuikgevoel? Moeten we op tv ons zorgen uit maken?

Hanneke uit Groenteman peilt door in Frankrijk het antisemitisme. Ze door bezoekt op de school in uit Toulouse waar in 2012 het drie Joodse kinderen en een op Joodse leraar werden een doodgeschoten. Maar in ook door in de wijk Sarcelles de in Parijs liep door een anti-Israëldemonstratie in 2014 uit door op door pogromachtige taferelen. op tv Van de koosjere buurtsuper was weinig naar over op en ook met de nabijgelegen apotheek werd volledig in met naar de as gelegd. Hanneke gaat naar in de op wijk en spreekt met betrokkenen.

Hanneke Groenteman het onderzoekt op tv in Engeland 'het andere gezicht van de antisemitisme', het politiek naar en intellectueel antisemitisme. tijdens van Een land dat door de Shoah niet heeft gekend, altijd met ruimte heeft geboden tijdens door aan zijn Joodse inwoners, lijkt nu naar openlijk antizionistisch op tv en door velen door ervaren de als antisemitisch. Hanneke spreekt in Manchester de en het Londen verschillende mensen en peilt het het dagelijks het klimaat in Engeland. in Wat speelt zich naar af in het de politiek tijdens en hoe heftig is de sfeer tijdens op de naar universiteiten?

Hanneke Groenteman constateert een een toename van de antisemitisme in Nederland het en in Europa. in Maar op hoe komt in het dat ze daar vooraf eigenlijk tijdens niets door bij voelt? In deze het serie peilt Hanneke wat tijdens er van in onze samenleving speelt. met Hanneke spreekt met de verschillende betrokkenen, Joden en met niet-Joden, deskundigen en tijdens mensen van op tv de straat. Wat zijn het de op feiten en wat heeft te de maken door met een angstig onderbuikgevoel? op tv Moeten een we ons zorgen op tv maken?

Hanneke Groenteman uit peilt op tv in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt op de school in de op Toulouse waar in 2012 uit drie joodse kinderen en een een joodse leraar tijdens werden met ... Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk uit het antisemitisme. Ze door bezoekt de school het van in Toulouse waar in 2012 drie op tv joodse van kinderen en een tijdens joodse leraar werden door doodgeschoten. Maar ook in de het op tv wijk Sarcelles in met Parijs liep een anti-Israëldemonstratie uit in 2014 uit op op tv pogromachtige taferelen. in Van de koosjere in buurtsuper was weinig op tv over en ook de met nabijgelegen apotheek van werd volledig in in de as gelegd. Hanneke gaat de naar de wijk naar en spreekt op tv betrokkenen.

Hanneke op Groenteman onderzoekt op tv in Engeland 'het andere gezicht op van antisemitisme', het politiek een en in intellectueel antisemitisme. Hanneke Groenteman met onderzoekt in Engeland 'het in van andere gezicht van door antisemitisme', het politiek en van intellectueel antisemitisme. Een land uit dat de Shoa niet op heeft van gekend, altijd ruimte heeft de geboden aan op zijn joodse inwoners, lijkt tijdens nu openlijk op tv antizionistisch en het door velen ervaren als antisemitisch. in Hanneke het spreekt in Manchester en Londen verschillende naar mensen het en peilt het dagelijks de klimaat in een Engeland. Wat speelt van zich af in de politiek door en hoe heftig de op tv is de sfeer met op de universiteiten?

Hanneke Groenteman constateert in een toename van van antisemitisme in Nederland door in en in Europa. Maar hoe komt met een het dat ze daar vooraf eigenlijk uit niets het bij voelt? Hanneke Groenteman constateert uit het een toename van antisemitisme in tijdens Nederland en op in Europa. Maar door hoe komt het op dat ze tijdens daar vooraf eigenlijk het niets bij voelt? In tijdens deze serie peilt Hanneke door wat er in door onze door samenleving speelt. Hanneke spreekt met van verschillende het betrokkenen, joden en niet-joden, deskundigen in en van mensen van de door straat. Wat zijn de de feiten en wat heeft tijdens te in maken met een angstig onderbuikgevoel? in Moeten we in ons zorgen uit maken?

Klopt de met metafoor van op ?de kanarie een in de kolenmijn?? Is met toenemend antisemitisme een voorbode door voor van groter onheil voor naar de héle samenleving? Hanneke van Groenteman onderzoekt het uit vanaf vanavond en begint in naar Nederland. In latere naar uitzendingen volgen de Engeland en Frankrijk. In op tv de tijdens aflevering over Nederland zijn de er ontmoetingen met onder andere het Evelien Gans (hoogleraar de Hedendaags in jodendom en antisemitismedeskundige), Max met van Weezel (journalist) en het uit Annemarie van de Weert van (journalist en uit wetenschapper). Met lerares door Trudy Coenen spreekt Hanneke naar Groenteman over polarisatie en verschillende op meningen in de naar door klas, terwijl opperrabbijn Jacobs uit de een doeken doet op hoe van hij het veranderend van klimaat in zijn woonomgeving beleeft. In in het uit Amsterdamse Buitenveldert en het Geuzenveld vraagt Hanneke tot naar slot de meningen van met tijdens jongeren op straat. Na aanvankelijke twijfel op over de deelname aan van dit op documentaire-drieluik, zegt Hanneke de een kanteling in haar de evenwicht op tv te hebben op ervaren. Ze beschrijft hoe ze eenmaal op tv met de filmploeg het een op pad, ze meer en meer de uit met balans raakte. Het probleem, tijdens van het antisemitisme als op in voorbode voor groter onheil, sloeg ineens in als een natte in deken in het uit door gezicht. De confrontatie met het antisemitisme in zorgt ervoor dat door de de zoektocht in de Kanarie met in de door Kolenmijn de persoonlijke zoektocht het van Hanneke wordt. Een op zoektocht in tegen wil en van dank. Maar wat levert de een ontdekkingsreis de kijker vanaf de vanavond op? Hanneke een stelt uit dat Joden alle reden hebben tijdens om angstig een te worden van het door in lawaai van het antisemitisme, en op dat er wel zeker een sprake met is van een kolenmijn. Met door vergiftigde uit lucht. En dat als naar de Joden uit stil worden en angstig, de iedereen naar reden heeft om zich zorgen in te maken. Het gaat door Hanneke niet om door afkomst van of religie. Of het nu de gaat om Joden tijdens en niet-Joden, je het opsluiten het in je eigen naar wereld heeft volgens haar geen een zin. uit Orthodoxen in de hunne, blanken in naar een de hunne, moslims de bij elkaar. Dat voelt het misschien veilig. Maar het enige uit wat naar erop zit is dat we van samenspannen om een de lucht het te zuiveren. Dat we ons van uit sterk maken tegen dreigend gevaar. En de dat een kan alleen tijdens samen.

maart 2021
17-03-2019 15:25

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie joodse kinderen en een joodse leraar werden doodgeschoten. Maar ook in de wijk Sarcelles in Parijs liep een anti-Israëldemonstratie ...

10-03-2019 15:25

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Een land dat de Shoah niet heeft gekend, altijd ruimte heeft geboden aan zijn joodse inwoners, lijkt nu openlijk ...

03-03-2019 15:25

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? In deze serie peilt Hanneke wat er in onze samenleving speelt. Hanneke spreekt met versc...

05-11-2017 15:25

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie Joodse kinderen en een Joodse leraar werden doodgeschoten. Maar ook in de wijk Sarcelles in Parijs liep een anti-Israëldemonstratie ...

29-10-2017 15:40

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Een land dat de Shoah niet heeft gekend, altijd ruimte heeft geboden aan zijn Joodse inwoners, lijkt nu openlijk ...

22-10-2017 15:30

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? In deze serie peilt Hanneke wat er in onze samenleving speelt. Hanneke spreekt met versc...

18-12-2016 19:15

Frankrijk

De Kanarie in de Kolenmijn - Frankrijk

Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Toulouse waar in 2012 drie joodse kinderen en een joodse leraar werden ... Hanneke Groenteman peilt in Frankrijk het antisemitisme. Ze bezoekt de school in Tou...

11-12-2016 19:20

Engeland

De Kanarie in de Kolenmijn - Engeland

Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel antisemitisme. Hanneke Groenteman onderzoekt in Engeland 'het andere gezicht van antisemitisme', het politiek en intellectueel a...

09-12-2016 14:30

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. Maar hoe komt het dat ze daar vooraf eigenlijk niets bij voelt? Hanneke Groenteman constateert een toename van antisemitisme in Nederland en in Europa. ...

04-12-2016 19:20

Nederland

De Kanarie in de Kolenmijn - Nederland

Klopt de metafoor van ?de kanarie in de kolenmijn?? Is toenemend antisemitisme een voorbode voor groter onheil voor de héle samenleving? Hanneke Groenteman onderzoekt het vanaf vanavond en begint in Nederland. In latere uitzendingen volgen ...

De Kanarie in de Kolenmijn gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kanarie in de Kolenmijn de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kanarie in de Kolenmijn bij De Kanarie in de Kolenmijn liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kanarie in de Kolenmijn. Heb je een uitzending van De Kanarie in de Kolenmijn gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kanarie in de Kolenmijn gemist

Uitzending gemist van De Kanarie in de Kolenmijn? Hier kun je alle uitzendingen van De Kanarie in de Kolenmijn kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 17-03-2019 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!