Programma gemist?

Boeddhist en voormalig op radiomaker Sarah in Marijnissen bezoekt psycholoog van en het boeddhistisch leraar Han de Wit. de Samen door kijken zij terug op het jaar op tv 2016. Het van ... de We zijn te van gast bij Han van de Wit (72). Midden jaren de 70 tijdens was hij veelbelovend student in psychologie, gedreven door de op tv vraag naar hoe je eenzelfde situatie een op verschillende tijdens momenten zo anders naar kunt beleven. En hoe verschillende uit mensen eenzelfde situatie zo tijdens divers kunnen door ervaren. Antwoorden tijdens vond hij niet op in zijn studie, op maar wel bij het de Tibetaanse meester door Chögyam Trungpa. Hij toog door naar Amerika, de waar hij een door jaar bij deze lama studeerde. tijdens Han tijdens de Wit op tv kwam in 1977 terug met op Schiphol met zeven naar meditatiekussens en tijdens zeven matjes, die door hij neerlegde in het zijn benedenwoning een in Amsterdam: de eerste Europese boeddhistische het sangha van was een feit. een Han de het Wit zou ook met de grondlegger worden op tv van de contemplatieve psychologie, met een combinatie van Oosterse en van Westerse wijsheid. Inmiddels met is Han uit een belangrijke boeddhistische op leraar en gelauwerd op tv auteur, die zelf op terugkijkt op uit een drama dat zich een kort voor 2016 afspeelde: op de bovenwoning uit van zijn huis door brandde het af en een een huisgenote overleed door die brand. Han op tv de Wit vaart de op door een essentiële notie die uit niet in onmiddellijk geruststellend klinkt. En de die luidt: uit Het leven is onvoorspelbaar, het is de geen veilig met traject. Dat naar maakt angstig, het levert lijden op. Daarom het is het zo belangrijk om uit een realistische levenshouding naar te met ontwikkelen die niet naar terugdeinst voor gevaar, angst en op tv bedreiging. Een uit levenshouding die de positieve een kwaliteiten met van het leven ondersteunt en met de versterkt. Waar we op kunnen uit bouwen is het de wetenschap dat de elk mens, ongeacht naar ras, cultuur, sekse op tv of overtuiging er in ten diepste naar verlangt met om van verbonden te zijn, om iets van uit het leven te op maken en tijdens zijn omgeving te van zien bloeien. Om contact de te maken uit met zijn boeddhanatuur en op tv te vertrouwen uit op met de fundamentele goedheid van op tv het leven. Waar halen we naar de moed het vandaan op die ons helpt om over het onze levensangst heen op tv te stappen op tv en die ons toerust naar voor het op tv menselijk bestaan? Want dan het pas opent het zich de ruimte voor de door ander, voor van compassie. op tv Vanuit die openheid met druk je de wereld aan door je in hart.

september 2020
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!