Programma gemist?

Boeddhist tijdens en voormalig radiomaker in Sarah Marijnissen uit bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han naar op tv de Wit. Samen kijken in zij terug op een het jaar 2016. Het uit ... het We zijn te gast de bij Han de Wit (72). met Midden jaren 70 op tv met was hij veelbelovend een student psychologie, gedreven door de vraag door hoe met je eenzelfde situatie op het verschillende momenten zo naar anders kunt beleven. En uit hoe verschillende tijdens mensen eenzelfde situatie zo met divers op kunnen ervaren. Antwoorden het vond hij niet op in zijn het studie, maar wel bij de Tibetaanse naar meester Chögyam een Trungpa. de Hij toog naar Amerika, waar hij de een jaar met bij deze lama het studeerde. Han met de Wit kwam uit in 1977 terug op met Schiphol met op tv zeven meditatiekussens en tijdens zeven matjes, die een hij neerlegde in het zijn benedenwoning op tv in Amsterdam: de eerste op tv Europese boeddhistische sangha naar was een naar feit. Han de Wit zou op ook de grondlegger worden de in van de contemplatieve psychologie, een uit combinatie van Oosterse tijdens en op Westerse wijsheid. Inmiddels is tijdens Han een door belangrijke boeddhistische leraar en op tv gelauwerd auteur, die van zelf terugkijkt op een het drama dat zich het kort voor 2016 afspeelde: naar de van bovenwoning van zijn huis uit brandde af en een door van huisgenote overleed door die brand. naar Han van de Wit vaart de op een essentiële van notie die niet onmiddellijk de geruststellend klinkt. En op die luidt: van Het leven is onvoorspelbaar, het in is geen veilig op tv traject. op Dat maakt angstig, het levert lijden op. Daarom is het door zo belangrijk het om een het realistische levenshouding te het ontwikkelen die tijdens niet terugdeinst voor gevaar, door angst en bedreiging. Een van levenshouding die tijdens de positieve kwaliteiten van het tijdens naar leven ondersteunt en versterkt. een Waar we op kunnen uit bouwen is met de wetenschap dat elk tijdens mens, door ongeacht ras, cultuur, met sekse of overtuiging tijdens er ten diepste naar naar verlangt om verbonden op te zijn, om op tv iets van het leven te naar maken en door zijn in omgeving te zien bloeien. tijdens Om contact het te maken met zijn boeddhanatuur het en te vertrouwen naar op de fundamentele goedheid door uit van het leven. Waar halen uit we de tijdens moed vandaan een die ons helpt om over onze het levensangst heen te met stappen en die de ons toerust voor door het menselijk op tv bestaan? naar Want dan pas een opent zich de ruimte met voor de ander, voor op compassie. Vanuit een die openheid druk je op tv de wereld aan door je de hart.

september 2021
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!