Programma gemist?

Boeddhist en op voormalig radiomaker Sarah uit Marijnissen bezoekt psycholoog en op tv boeddhistisch leraar een Han de de Wit. Samen kijken zij een terug een op het jaar 2016. Het met ... op We zijn te gast bij op Han de Wit (72). van Midden jaren met 70 met was hij veelbelovend student uit psychologie, gedreven door naar de vraag hoe door je eenzelfde door situatie op verschillende op momenten zo anders kunt beleven. met En hoe verschillende in mensen eenzelfde op situatie zo tijdens divers kunnen ervaren. Antwoorden vond hij een niet in zijn door studie, maar wel met bij de op Tibetaanse meester Chögyam door Trungpa. Hij met toog naar Amerika, waar door hij een jaar door bij het deze lama studeerde. Han een de Wit kwam in tijdens 1977 terug op het Schiphol met zeven meditatiekussens naar in en zeven matjes, die hij een neerlegde door in zijn benedenwoning in Amsterdam: van de eerste Europese op boeddhistische sangha naar was een op feit. Han de Wit zou met ook de grondlegger worden een van door de contemplatieve psychologie, een naar combinatie van een Oosterse en Westerse uit wijsheid. Inmiddels een is Han een belangrijke boeddhistische van leraar en met gelauwerd auteur, die zelf een terugkijkt het op een drama dat tijdens zich kort voor op tv 2016 afspeelde: de de bovenwoning van de zijn huis brandde af op tv en een door huisgenote overleed door die brand. de Han de Wit vaart het op een naar essentiële notie die niet op tv op tv onmiddellijk geruststellend klinkt. En die met luidt: Het leven is op tv een onvoorspelbaar, het is geen de veilig traject. Dat in maakt angstig, levert lijden op. het Daarom is het het naar zo belangrijk om een realistische levenshouding het uit te ontwikkelen die niet het terugdeinst voor gevaar, door angst en bedreiging. Een het levenshouding die de de positieve kwaliteiten van het van leven ondersteunt met en versterkt. Waar de we van op kunnen bouwen is de wetenschap het naar dat elk mens, van ongeacht ras, cultuur, tijdens sekse of overtuiging het er ten diepste naar met verlangt om de verbonden te zijn, om iets van van het de leven te maken op tv en zijn omgeving te zien met bloeien. het Om contact te maken met naar in zijn boeddhanatuur en het te vertrouwen op de fundamentele naar goedheid van uit het leven. een Waar halen we de moed vandaan door het die ons helpt om van over onze naar levensangst heen te van stappen en die op ons toerust voor het menselijk bestaan? in Want met dan pas opent zich in de ruimte voor de de ander, tijdens voor compassie. Vanuit die de openheid druk je met de op tv wereld aan je de hart.

januari 2021
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!