Programma gemist?

Boeddhist met en voormalig radiomaker de Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en naar boeddhistisch leraar de Han op tv de Wit. Samen kijken in zij terug op het op jaar in 2016. Het ... We de zijn te gast bij Han uit door de Wit (72). Midden jaren 70 op was hij veelbelovend in student psychologie, het gedreven op tv door de vraag naar hoe je eenzelfde situatie het op verschillende momenten naar zo anders kunt met beleven. En op tv hoe verschillende mensen eenzelfde situatie de zo divers kunnen ervaren. met Antwoorden vond op hij niet in zijn met op tv studie, maar wel bij de met Tibetaanse meester op tv Chögyam Trungpa. Hij naar toog naar Amerika, tijdens waar hij een jaar bij in deze lama op studeerde. Han door de Wit kwam tijdens in 1977 terug op door Schiphol met een zeven meditatiekussens en zeven matjes, van die een hij neerlegde tijdens in zijn benedenwoning de in Amsterdam: de van eerste Europese boeddhistische sangha was een op feit. Han de naar Wit op zou ook met de grondlegger worden van in de contemplatieve psychologie, een een combinatie van naar Oosterse en van Westerse wijsheid. Inmiddels is Han op een op belangrijke boeddhistische leraar en tijdens gelauwerd auteur, die zelf terugkijkt naar op op een drama dat met zich kort voor uit 2016 afspeelde: de bovenwoning met van zijn huis op brandde af en een van huisgenote naar overleed door die met brand. Han de Wit naar vaart op een essentiële door notie die uit niet onmiddellijk in geruststellend klinkt. En die op tv luidt: de Het leven is onvoorspelbaar, het op tv is geen veilig traject. op tv Dat maakt angstig, met levert lijden op. naar Daarom tijdens is het zo belangrijk op om een op realistische levenshouding op tv te ontwikkelen die niet terugdeinst voor door gevaar, angst en uit van bedreiging. Een levenshouding die uit de positieve kwaliteiten van op tv het leven ondersteunt de en versterkt. een Waar we op kunnen de bouwen is de van wetenschap met dat elk mens, ongeacht ras, door cultuur, sekse uit of overtuiging er ten met diepste naar verlangt om een verbonden te een zijn, een om iets van het leven te door maken en uit zijn omgeving naar te zien bloeien. Om contact in te de maken met zijn het boeddhanatuur en te vertrouwen op van de van fundamentele goedheid van het uit leven. Waar halen we op in de moed vandaan die met ons helpt tijdens om over onze levensangst heen met te stappen met en die ons toerust op tv voor het tijdens menselijk bestaan? Want dan pas in opent zich een de ruimte op tv voor de tijdens ander, voor compassie. op tv Vanuit die openheid van druk je de wereld de aan je naar hart.

mei 2020
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!