Programma gemist?

Boeddhist en voormalig op tv radiomaker tijdens Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en met boeddhistisch leraar Han de door de Wit. Samen kijken zij terug in op het jaar naar 2016. Het door ... het We zijn te gast bij uit Han de Wit op tv (72). het Midden jaren 70 van was hij veelbelovend uit student psychologie, gedreven op tv door de vraag hoe door je eenzelfde situatie op het verschillende van momenten zo anders de kunt beleven. En hoe verschillende op tv mensen eenzelfde van situatie zo divers kunnen ervaren. in Antwoorden vond hij tijdens in niet in zijn tijdens studie, maar wel een bij de Tibetaanse meester met Chögyam Trungpa. op Hij toog naar Amerika, naar waar hij een jaar bij van deze lama studeerde. een Han de tijdens Wit kwam met in 1977 terug op Schiphol met tijdens met zeven meditatiekussens en zeven de matjes, die hij tijdens neerlegde met in zijn benedenwoning in tijdens Amsterdam: de eerste Europese het boeddhistische sangha was een het naar feit. Han de Wit zou ook op tv een de grondlegger worden uit van de contemplatieve psychologie, een combinatie van in van Oosterse en het Westerse wijsheid. Inmiddels is door Han een belangrijke op tv boeddhistische leraar en gelauwerd uit auteur, die zelf een terugkijkt op van een drama door dat zich kort voor in 2016 afspeelde: door de bovenwoning van zijn huis brandde het naar af en een op tv huisgenote overleed door op die brand. Han de Wit vaart uit op met een essentiële notie een die niet onmiddellijk geruststellend op tv klinkt. En uit die luidt: Het leven uit is onvoorspelbaar, een het is geen met veilig traject. Dat naar maakt angstig, levert lijden naar op. Daarom is het op tv met zo belangrijk om een realistische een levenshouding te ontwikkelen de die niet naar terugdeinst voor gevaar, angst en met door bedreiging. Een levenshouding die de de positieve kwaliteiten van het naar leven het ondersteunt en versterkt. Waar we in op kunnen van bouwen op tv is de wetenschap dat van elk mens, op ongeacht ras, cultuur, sekse of de overtuiging er op ten diepste naar tijdens verlangt om naar verbonden te zijn, naar om iets van het leven te door maken en zijn op omgeving uit te zien bloeien. Om op contact de te maken met zijn boeddhanatuur en op tv uit te vertrouwen op de fundamentele met goedheid van het leven. een Waar tijdens halen we de op moed vandaan die op tv ons helpt om over onze uit levensangst heen het te stappen en die de ons toerust door voor op het menselijk bestaan? Want dan op pas naar opent zich de ruimte voor de een ander, op voor compassie. het Vanuit die openheid druk tijdens je de op wereld aan je op tv hart.

mei 2021
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!