Programma gemist?

Boeddhist op en voormalig uit radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt een psycholoog en boeddhistisch leraar met Han het de Wit. Samen kijken zij terug uit op op tv het jaar tijdens 2016. Het ... een We zijn te gast bij van Han de in Wit (72). Midden jaren 70 op was hij veelbelovend met student de psychologie, gedreven door de het vraag hoe je de eenzelfde situatie op het verschillende momenten zo uit anders kunt beleven. naar En het hoe verschillende mensen op tv eenzelfde situatie zo divers kunnen ervaren. in door Antwoorden vond hij niet in een zijn studie, maar wel van bij de Tibetaanse de meester Chögyam op Trungpa. Hij toog met naar Amerika, waar een hij een de jaar bij deze lama met studeerde. Han de Wit van op kwam in 1977 terug van op Schiphol met zeven meditatiekussens uit en tijdens zeven matjes, die door hij neerlegde op in zijn benedenwoning van in Amsterdam: de eerste Europese tijdens boeddhistische de sangha was een op tv feit. Han de de Wit zou ook de grondlegger op tv worden van de contemplatieve op tv psychologie, een combinatie op tv van Oosterse en door Westerse op tv wijsheid. Inmiddels is Han een naar naar belangrijke boeddhistische leraar en gelauwerd auteur, van die zelf terugkijkt uit op in een drama dat zich kort uit voor 2016 van afspeelde: de bovenwoning in van zijn tijdens huis brandde af naar en een uit huisgenote overleed door die brand. op Han de Wit vaart een op een het essentiële notie tijdens die niet onmiddellijk geruststellend klinkt. de En het die luidt: Het leven op is onvoorspelbaar, het tijdens is geen veilig een traject. Dat maakt angstig, op tv levert lijden met op. Daarom is op tv het zo belangrijk om met door een realistische levenshouding te ontwikkelen die met het niet terugdeinst voor gevaar, naar angst en bedreiging. een Een levenshouding tijdens die de positieve kwaliteiten van het op tv leven van ondersteunt en versterkt. tijdens Waar we op kunnen de bouwen is tijdens de wetenschap dat op tv elk mens, ongeacht ras, door cultuur, tijdens sekse of overtuiging van er ten diepste naar verlangt om door verbonden te naar zijn, om van iets van het een leven te maken de en zijn omgeving naar te zien bloeien. Om contact naar te het maken met zijn het boeddhanatuur en de te vertrouwen op de fundamentele goedheid naar van het leven. het in Waar halen we de moed naar vandaan die ons van helpt naar om over onze levensangst de heen te stappen en die het tijdens ons toerust voor het menselijk tijdens bestaan? Want door dan pas in opent zich de ruimte voor op tv de ander, met voor compassie. tijdens Vanuit die openheid met druk je de wereld aan je tijdens van hart.

oktober 2021
04-12-2016 16:00

Een andere kijk op 2016

Een andere kijk op 2016 - Een andere kijk op 2016

Boeddhist en voormalig radiomaker Sarah Marijnissen bezoekt psycholoog en boeddhistisch leraar Han de Wit. Samen kijken zij terug op het jaar 2016. Het ... We zijn te gast bij Han de Wit (72). Midden jaren 70 was hij veelbelovend student ps...

Een andere kijk op 2016 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een andere kijk op 2016 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een andere kijk op 2016 bij Een andere kijk op 2016 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een andere kijk op 2016. Heb je een uitzending van Een andere kijk op 2016 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een andere kijk op 2016 gemist

Uitzending gemist van Een andere kijk op 2016? Hier kun je alle uitzendingen van Een andere kijk op 2016 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-12-2016 om 16:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!