Programma gemist?

Sinan op Can en Thomas door Blom onderzoeken in het plaatsje een Chora (Uruzgan) uit hoe tientallen van Afghaanse burgers zijn op tv omgekomen door op tv Nederlands vuur. Het een zou vooral een wederopbouwmissie tijdens worden in Afghanistan, met maar in juni uit 2007 barsten een hevige gevechten los de rond het plaatsje in Chora in Uruzgan. Nederlandse militairen op tv weten uit een grootscheeps offensief van de het taliban af te de slaan, tijdens maar daarbij komen volgens berichten tientallen van de Afghaanse burgers om het het leven door Nederlands artillerievuur. op Wat heeft er zich naar op tv precies afgespeeld? Journalist van Sinan Can en regisseur op tv Thomas Blom gaan van in Chora op naar onderzoek uit.

In ruim tien door uit jaar tijd zetten van tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de op tv grond in Afghanistan, in met als doel door op tv de Taliban verder verdrijven en het het land opbouwen. van Maar hoe hard in is er gevochten? het En wat is er met over op tv van de wederopbouw? De met tweedelige 2Doc: met Onze missie in Afghanistan is de vanavond en tijdens komende woensdag te zien met in bij de VARA op uit NPO 2. Na de terroristische aanslag een van van 11 september het 2001 op de Twin een Towers in New van York, verklaart Amerika het een taliban-bewind in in Afghanistan de uit oorlog. Omdat zij van het brein achter de aanslag, Osama naar de Bin Laden, weigeren uit in te leveren. Als het taliban-bewind op tijdens in Afghanistan valt en meer landen het een besluiten mee te doen, gaat ook in Nederland akkoord met op tv een missie in met Afghanistan. door Vier jaar lang uit zijn we op tv onder meer leading nation in Uruzgan, het een provincie het in van het zuiden. Het is de grootste een tijdens naoorlogse operatie van het met Nederlandse leger sinds de de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. In van het tweeluik Onze Missie door in de Afghanistan volgen onderzoeksjournalist Sinan Can in en documentairemaker op tv Thomas Blom het spoor op tv van in de Nederlandse militairen in Afghanistan. door Ze gaan naar de de uit plekken die we van uit naam kennen, Kamp Holland, Uruzgan een en Kunduz en op spreken het met de Afghanen in zelf om het te zien wat de met missie heeft opgeleverd. In het eerste een met deel ?De weg naar Kamp het Holland? in bereiken ze ondanks een de hinderlaag van de taliban verschillende met tijdens plaatsen in Uruzgan. Hier zijn het talloze naar projecten met Nederlands door geld gefinancierd, maar wat is door er nog van over? met tijdens Volgens de Afghanen zijn corruptie met en de in oprukkende taliban een een voortdurende bedreiging voor de resultaten uit van de het missie. Het op tv tweede deel onthult wat de er zich tijdens bij ?De slag met om Chora? heeft afgespeeld. Nederlandse van militairen weten een in in juni 2007 een grootscheeps offensief van een van de taliban af de te slaan. Daarbij komen volgens berichten een tientallen burgers om uit het leven tijdens door naar Nederlands artillerievuur. Voor van het eerst vertellen het betrokkenen over de van aanval en wordt de van omvang van het geweld van duidelijk.

september 2020
14-12-2016 21:10

De slag om Chora

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De slag om Chora

Sinan Can en Thomas Blom onderzoeken in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door Nederlands vuur. Het zou vooral een wederopbouwmissie worden in Afghanistan, maar in juni 2007 barsten hevige gevechte...

12-12-2016 21:10

Docu: Onze missie in Afghanistan

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De weg naar Kamp Holland

In ruim tien jaar tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de grond in Afghanistan, met als doel de Taliban verder verdrijven en het land opbouwen. Maar hoe hard is er gevochten? En wat is er over van de wederopbouw? De twe...

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Onze missie in Afghanistan bij 2Doc: Onze missie in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Heb je een uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Onze missie in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Onze missie in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 14-12-2016 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!