Programma gemist?

Sinan het Can en uit Thomas Blom onderzoeken op in het plaatsje Chora naar (Uruzgan) hoe een tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door tijdens Nederlands met vuur. Het zou vooral een uit wederopbouwmissie uit worden in Afghanistan, maar in op tv juni het 2007 barsten met hevige gevechten los rond in het plaatsje Chora in Uruzgan. op Nederlandse uit militairen weten een grootscheeps offensief met van de taliban op af naar te slaan, maar daarbij naar komen volgens berichten tientallen met door Afghaanse burgers om het het leven door Nederlands een artillerievuur. Wat heeft er zich van precies afgespeeld? op tv Journalist Sinan van Can en in regisseur Thomas Blom gaan op in Chora naar op onderzoek uit.

In op ruim tien jaar van tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen op voet het aan de grond op in Afghanistan, met naar als doel de Taliban verder op verdrijven en het van land opbouwen. op Maar hoe in hard is er gevochten? tijdens En wat is er een over van in de wederopbouw? De tweedelige met 2Doc: op Onze missie in Afghanistan uit is de vanavond en komende woensdag te uit zien bij in de VARA op NPO 2. Na naar de terroristische op aanslag van 11 september op 2001 op naar de Twin Towers naar in New in York, verklaart uit Amerika het taliban-bewind tijdens in Afghanistan de een oorlog. Omdat zij het de brein achter de met aanslag, Osama door Bin Laden, weigeren de uit te leveren. Als het taliban-bewind van in Afghanistan door valt en meer in landen besluiten mee te uit naar doen, gaat ook Nederland van akkoord met een naar missie in een Afghanistan. Vier jaar lang zijn we op onder meer uit leading nation in Uruzgan, van de een provincie in het zuiden. Het de door is de grootste naoorlogse uit operatie van het Nederlandse de leger sinds op tv de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. In het naar tweeluik Onze de Missie in Afghanistan volgen onderzoeksjournalist in Sinan Can en een documentairemaker Thomas het Blom het spoor van uit de Nederlandse uit militairen in Afghanistan. Ze een gaan tijdens naar de plekken van die we van op naam kennen, Kamp Holland, Uruzgan naar het en Kunduz en op tv spreken met de Afghanen zelf het om met te zien wat de missie tijdens heeft in opgeleverd. In het eerste deel ?De weg uit naar een Kamp Holland? bereiken ze het ondanks in een hinderlaag van op tv de taliban verschillende uit plaatsen in Uruzgan. Hier zijn talloze met projecten met met Nederlands op tv geld gefinancierd, maar wat de is er het nog van over? Volgens de Afghanen op zijn corruptie en op tv de oprukkende uit taliban een voortdurende de bedreiging de voor de resultaten van de tijdens missie. op Het tweede deel onthult door wat er het zich bij ?De slag naar om Chora? uit heeft afgespeeld. Nederlandse militairen een weten in van juni 2007 een op grootscheeps offensief van de de taliban af van te slaan. Daarbij komen volgens in berichten de tientallen burgers om het leven naar door Nederlands artillerievuur. tijdens Voor het op eerst vertellen betrokkenen over de de naar aanval en wordt in de omvang van het het geweld duidelijk.

mei 2020
14-12-2016 21:10

De slag om Chora

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De slag om Chora

Sinan Can en Thomas Blom onderzoeken in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door Nederlands vuur. Het zou vooral een wederopbouwmissie worden in Afghanistan, maar in juni 2007 barsten hevige gevechte...

12-12-2016 21:10

Docu: Onze missie in Afghanistan

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De weg naar Kamp Holland

In ruim tien jaar tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de grond in Afghanistan, met als doel de Taliban verder verdrijven en het land opbouwen. Maar hoe hard is er gevochten? En wat is er over van de wederopbouw? De twe...

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Onze missie in Afghanistan bij 2Doc: Onze missie in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Heb je een uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Onze missie in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Onze missie in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 14-12-2016 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!