Programma gemist?

Sinan Can en naar Thomas uit Blom onderzoeken op tv in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe naar in tientallen Afghaanse burgers uit zijn omgekomen door Nederlands vuur. in Het zou een vooral een wederopbouwmissie naar worden in Afghanistan, maar van in juni 2007 op tv barsten hevige gevechten los een rond het plaatsje door Chora tijdens in Uruzgan. Nederlandse met militairen weten een in grootscheeps offensief van de op tv taliban op tv af te slaan, op maar daarbij komen volgens berichten op tv tientallen een Afghaanse burgers om tijdens het leven door Nederlands artillerievuur. van Wat heeft er van zich precies uit afgespeeld? Journalist op Sinan Can en regisseur Thomas Blom een gaan in Chora op tv naar op onderzoek uit.

In ruim van tien jaar tijd zetten tijdens tienduizenden op tv Nederlandse militairen voet een aan de grond in Afghanistan, uit naar met als doel de op Taliban verder op verdrijven en het land opbouwen. Maar de hoe op tv hard is er tijdens gevochten? En in wat is er over van met de wederopbouw? De tweedelige van 2Doc: Onze op tv missie in door Afghanistan is op vanavond en komende woensdag te zien de bij de door VARA op op NPO 2. Na de terroristische tijdens aanslag van 11 een september 2001 op de het van Twin Towers in New de York, verklaart Amerika de het taliban-bewind in Afghanistan de door oorlog. Omdat zij een het brein achter van de aanslag, Osama het tijdens Bin Laden, weigeren uit te het leveren. Als het taliban-bewind uit in uit Afghanistan valt en meer landen een besluiten door mee te van doen, gaat ook Nederland akkoord een met een tijdens missie in Afghanistan. met Vier jaar lang zijn we op tv op onder meer leading in nation in Uruzgan, een provincie in op tv het zuiden. Het met is de grootste naar naoorlogse operatie van in het Nederlandse uit leger sinds op tv de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. In op tv het tweeluik Onze Missie in in Afghanistan naar volgen onderzoeksjournalist Sinan tijdens Can en het documentairemaker Thomas Blom naar het spoor van de Nederlandse het militairen in in Afghanistan. Ze gaan naar de een plekken die we uit door van naam kennen, Kamp Holland, de Uruzgan en een Kunduz en naar spreken met de Afghanen in zelf om te zien met wat de missie heeft tijdens opgeleverd. In het eerste door uit deel ?De weg naar Kamp Holland? tijdens bereiken het ze ondanks een de hinderlaag van het de taliban verschillende het plaatsen in Uruzgan. Hier zijn talloze op tv op projecten met Nederlands geld gefinancierd, maar met wat op tv is er nog de van over? Volgens op tv de Afghanen zijn op tv corruptie en tijdens de oprukkende taliban een voortdurende naar bedreiging voor de resultaten op van de tijdens missie. Het tweede deel in onthult wat naar er zich bij ?De in slag om Chora? het heeft van afgespeeld. Nederlandse militairen naar weten in juni 2007 door een grootscheeps offensief op tv van de de taliban af tijdens te slaan. Daarbij komen volgens berichten een tientallen uit burgers om het leven op door Nederlands in artillerievuur. Voor het eerst vertellen naar betrokkenen uit over de aanval en wordt door de op omvang van het het geweld duidelijk.

januari 2021
14-12-2016 21:10

De slag om Chora

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De slag om Chora

Sinan Can en Thomas Blom onderzoeken in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door Nederlands vuur. Het zou vooral een wederopbouwmissie worden in Afghanistan, maar in juni 2007 barsten hevige gevechte...

12-12-2016 21:10

Docu: Onze missie in Afghanistan

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De weg naar Kamp Holland

In ruim tien jaar tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de grond in Afghanistan, met als doel de Taliban verder verdrijven en het land opbouwen. Maar hoe hard is er gevochten? En wat is er over van de wederopbouw? De twe...

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Onze missie in Afghanistan bij 2Doc: Onze missie in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Heb je een uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Onze missie in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Onze missie in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 14-12-2016 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!