Programma gemist?

Sinan Can het en tijdens Thomas Blom onderzoeken in de het plaatsje Chora (Uruzgan) tijdens hoe tientallen Afghaanse tijdens burgers zijn van omgekomen door op Nederlands vuur. Het zou vooral een in wederopbouwmissie naar worden in Afghanistan, maar in de juni 2007 tijdens barsten hevige gevechten op los rond het het plaatsje met Chora in Uruzgan. naar Nederlandse militairen weten een grootscheeps naar offensief in van de taliban tijdens af te slaan, maar daarbij de komen in volgens berichten tientallen Afghaanse burgers om tijdens een het leven door Nederlands artillerievuur. Wat uit uit heeft er zich precies afgespeeld? Journalist uit Sinan Can van en regisseur Thomas naar Blom gaan in Chora het op onderzoek in uit.

In in ruim tien jaar tijdens tijd zetten een tienduizenden Nederlandse militairen in voet aan de grond in Afghanistan, met met als naar doel de de Taliban verder verdrijven en met het in land opbouwen. Maar de hoe hard is er gevochten? En in wat van is er over van tijdens de tijdens wederopbouw? De tweedelige uit 2Doc: Onze missie in Afghanistan de is vanavond in en komende van woensdag te zien bij een de VARA op NPO het 2. Na de terroristische aanslag een door van 11 september tijdens 2001 op de Twin Towers op tv in New York, verklaart de Amerika het naar taliban-bewind op in Afghanistan de oorlog. Omdat tijdens zij het met brein achter de aanslag, in Osama Bin in Laden, weigeren op tv uit te leveren. het Als het taliban-bewind in het Afghanistan valt en meer landen door besluiten tijdens mee te doen, gaat ook uit Nederland in akkoord met op tv een missie in Afghanistan. Vier met jaar lang de zijn we onder meer leading een nation in Uruzgan, van een tijdens provincie in het op tv zuiden. Het tijdens is de grootste naoorlogse operatie een van op het Nederlandse leger naar sinds de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. In het tweeluik uit Onze Missie in in naar Afghanistan volgen onderzoeksjournalist Sinan Can op en documentairemaker op tv Thomas Blom een het spoor van de Nederlandse in militairen in Afghanistan. Ze naar gaan naar de het met plekken die we van in naam kennen, Kamp in Holland, Uruzgan en van Kunduz en spreken met de met de Afghanen zelf om te zien in wat de missie heeft op tv opgeleverd. In de het eerste deel ?De weg in op naar Kamp Holland? bereiken met ze ondanks een hinderlaag van van de op taliban verschillende plaatsen in naar Uruzgan. Hier zijn door talloze projecten van met Nederlands geld met gefinancierd, maar wat is er in uit nog van over? Volgens de Afghanen op zijn door corruptie en de oprukkende de taliban het een voortdurende bedreiging op voor de resultaten van door de missie. tijdens Het tweede deel onthult uit wat er op zich bij ?De slag om op tv Chora? door heeft afgespeeld. Nederlandse militairen weten in op tv juni 2007 het een grootscheeps offensief van een de taliban af door door te slaan. Daarbij het komen volgens berichten tientallen burgers om door het leven door naar Nederlands in artillerievuur. Voor het van eerst vertellen betrokkenen over de de aanval tijdens en wordt de omvang van het uit het geweld duidelijk.

mei 2021
14-12-2016 21:10

De slag om Chora

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De slag om Chora

Sinan Can en Thomas Blom onderzoeken in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door Nederlands vuur. Het zou vooral een wederopbouwmissie worden in Afghanistan, maar in juni 2007 barsten hevige gevechte...

12-12-2016 21:10

Docu: Onze missie in Afghanistan

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De weg naar Kamp Holland

In ruim tien jaar tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de grond in Afghanistan, met als doel de Taliban verder verdrijven en het land opbouwen. Maar hoe hard is er gevochten? En wat is er over van de wederopbouw? De twe...

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Onze missie in Afghanistan bij 2Doc: Onze missie in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Heb je een uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Onze missie in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Onze missie in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 14-12-2016 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!