Programma gemist?

Sinan Can een en Thomas Blom naar onderzoeken in het het plaatsje Chora (Uruzgan) het hoe tientallen met Afghaanse burgers zijn omgekomen op door Nederlands vuur. van Het zou vooral een op wederopbouwmissie worden van in Afghanistan, tijdens maar in juni 2007 op tv barsten door hevige gevechten los rond naar het plaatsje Chora in Uruzgan. uit Nederlandse militairen op tv weten in een grootscheeps offensief van door de taliban af een te slaan, maar in daarbij komen het volgens berichten tientallen Afghaanse burgers van om het leven een door Nederlands artillerievuur. in Wat heeft tijdens er zich met precies afgespeeld? Journalist Sinan met Can en regisseur Thomas het Blom gaan in met Chora op onderzoek in uit.

In van ruim tien jaar tijd in zetten tienduizenden Nederlandse militairen van voet het aan de grond op in Afghanistan, met als doel met de op Taliban verder verdrijven en het een land de opbouwen. Maar de hoe hard is er gevochten? een En wat is in er over tijdens van de naar wederopbouw? De tweedelige 2Doc: Onze missie op in Afghanistan het is vanavond en komende het woensdag te tijdens zien bij de VARA naar op NPO 2. Na naar de op terroristische aanslag van 11 door september 2001 op tijdens de een Twin Towers in het New York, verklaart Amerika het op tv taliban-bewind op in Afghanistan de het oorlog. Omdat zij het in brein achter de aanslag, van Osama Bin Laden, weigeren naar uit te de leveren. Als het taliban-bewind door in uit Afghanistan valt en een meer landen besluiten mee te tijdens doen, tijdens gaat ook Nederland in akkoord met het een missie in Afghanistan. Vier jaar tijdens lang zijn we de onder meer de leading nation in tijdens Uruzgan, tijdens een provincie in het zuiden. het Het is van de grootste naoorlogse operatie tijdens van het de Nederlandse leger sinds een de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. In het tweeluik op het Onze Missie in naar Afghanistan volgen onderzoeksjournalist Sinan Can en op documentairemaker Thomas Blom een in het spoor van van de Nederlandse militairen een in Afghanistan. Ze gaan naar de de de plekken die we in van naam kennen, in Kamp Holland, Uruzgan en Kunduz uit en spreken met de uit Afghanen tijdens zelf om te zien wat het de op missie heeft opgeleverd. In op het eerste deel door ?De weg naar door Kamp Holland? bereiken ze op tv ondanks een een hinderlaag van de taliban van verschillende plaatsen op tv in Uruzgan. Hier zijn talloze op tv projecten met uit Nederlands geld gefinancierd, van maar wat is op tv er door nog van over? Volgens de op Afghanen zijn de corruptie en van de oprukkende taliban een voortdurende in bedreiging in voor de resultaten van van de missie. Het tweede door deel de onthult wat er zich tijdens bij ?De het slag om Chora? tijdens heeft afgespeeld. Nederlandse militairen naar weten in juni op 2007 een grootscheeps offensief van uit de taliban af op naar te slaan. Daarbij komen volgens berichten op tv tientallen burgers om in van het leven door Nederlands van artillerievuur. Voor met het eerst vertellen betrokkenen over de met aanval en op tv wordt de met omvang van van het geweld duidelijk.

september 2021
14-12-2016 21:10

De slag om Chora

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De slag om Chora

Sinan Can en Thomas Blom onderzoeken in het plaatsje Chora (Uruzgan) hoe tientallen Afghaanse burgers zijn omgekomen door Nederlands vuur. Het zou vooral een wederopbouwmissie worden in Afghanistan, maar in juni 2007 barsten hevige gevechte...

12-12-2016 21:10

Docu: Onze missie in Afghanistan

2Doc: Onze missie in Afghanistan - De weg naar Kamp Holland

In ruim tien jaar tijd zetten tienduizenden Nederlandse militairen voet aan de grond in Afghanistan, met als doel de Taliban verder verdrijven en het land opbouwen. Maar hoe hard is er gevochten? En wat is er over van de wederopbouw? De twe...

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Onze missie in Afghanistan bij 2Doc: Onze missie in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Heb je een uitzending van 2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Onze missie in Afghanistan gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Onze missie in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Onze missie in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 14-12-2016 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!