Programma gemist?

Tien minuten lang tijdens heeft Almatine naar Leene gehuild een van vreugde toen afgelopen zomer van een langgekoesterde wens door van haar uitkwam, op tv van namelijk dat nu ook vrouwen voorganger op uit mogen worden in tijdens haar geliefde Gereformeerde tijdens Kerken Vrijgemaakt. Leene naar zou niet buiten haar in geloof kunnen, het verrijkt een haar tijdens leven. 'Ik zoek me soms suf naar naar God en op tv uit op andere momenten is Hij heel op tv dichtbij. Gods uit bestaan tijdens maakt dat ik de besta, ik adem op Zijn adem.' op tv Ze voelde zich naar geroepen van om theologie te gaat uit studeren, terwijl een ze wist dat in ze haar droom, een predikant worden, in haar een eigen kerk niet kon uit waarmaken. met In Zuid-Afrika kreeg ze wel van de mogelijkheid om met een voorganger te worden, namelijk van de van NederDuits Gereformeerde Kerk een in van Stellenbosch-Wes. Leene wil als theoloog van de het status quo bevragen en met opstaan met tegen onrecht in met de samenleving. Ze heeft het zich altijd hardgemaakt voor op de van positie van vrouwen in uit de kerk, het onderwerp een waar naar zij in 2013 op tv op promoveerde. Naast haar werk naar als predikant van is ze het onderzoeker aan de universiteit op tv van Stellenbosch en tijdens werkt ze parttime als in docent dogmatiek en op tv kerkgeschiedenis aan de een Gereformeerde Hogeschool uit in Zwolle. tijdens In september 2017 was op tv ze een van uit de drie genomineerden de voor de het titel Theoloog des uit Vaderlands.

Op tijdens 31 oktober tijdens krijgt Kees Posthumus de met Spaanprijs 2017. op tv De Spaanprijs is een tweejaarlijkse prijs, tijdens die wordt naar toegekend aan iemand die tijdens van op 'opmerkelijke wijze' een in 'artistieke of publicitaire' bijdrage aan door het Bijbelse, een geestelijke of kerkelijke leven tijdens in in Nederland heeft geleverd. Naast verhalenverteller het is de Kees Posthumus ook op redacteur van de Kerkmagazine en journalist. de Als dienstweigeraar belandde Posthumus in van de jaren 80 in tijdens de een gevangenis. Zijn tijd op tv in de gevangenis is in bepalend met geweest voor zijn geloof. Hij met beschouwt zichzelf als de een 'ware tijdens oecumenicus', iemand die zich thuisvoelt tijdens in meerdere kerken. tijdens uit Hij is een optimist, iemand op tv die kiest een voor de verandering en door een leven in het van licht. Dat van optimisme neemt hij uit ook tijdens graag mee in op tv zijn voorstellingen, die vaak uit gaan over Bijbelverhalen. Het motto naar door voor zijn theatervoorstellingen in is dan ook: 'Oude verhalen, uit vroom & vrolijk opnieuw op verteld in op tv kroegen van en kerken'.

Erica van studeerde theologie en op geschiedenis aan de Universiteit van van Amsterdam door en de op Université Protestante de Strasbourg. In 2008 op het promoveerde ze aan de Protestantse het Theologische Universiteit op van het debat over tijdens apartheid in met de Nederlandse protestantse kerken. Van naar 2007 tot 2017 op tv was met ze hoofdredacteur van in tijdschrift de tijdens Helling en medewerker van Bureau de op tv Helling. Ze van is op dit met moment een net overgestapt naar de Protestantse Theologische een door Universiteit in Groningen, waar ze als naar het onderzoeker en docent diaconaat aan naar de slag een gaat. We staan deze maand op tv stil op bij vijfhonderd jaar het protestantisme. Wat uit heeft het protestantisme gebracht? Is door het nog levend? het Wat Meijers betreft zeker, uit van en dat kan door ze alleen maar zeggen een doordat ze het geloof door nooit aan de kant uit heeft gezet. de Ze van bleef erover in gesprek gaan, bleef uit een uit kerk bezoeken, en vooral: ze in bleef mensen op ontmoeten die uit haar enorm inspireerden. Mensen door die bereid waren tijdens om de 'opnieuw te kijken'. En precies op tv dat een is wat haar betreft op tv een voorwaarde. In haar de nieuwe functie zal ze door dat doen een voor op tv de rol van de kerk uit in de het stad.

Margreet de op tv Heer is door genomineerd voor de titel op Stripmaker des Vaderlands, van waarvan de uitslag een half oktober door bekend wordt gemaakt. de Deze striptekenaar op studeerde theologie en maakte boeken over door filosofie, in religie, wetenschap. Haar laatste met boreling is getiteld 'Zodat van het in je goed gaat', over uit de tien een geboden, en daarvoor werkte ze naar samen met met kinderboekenschrijver een en dichter Karel Eykman. Ze groeide een op in in een domineesgezin. De christelijke op tv door traditie voelt voor haar als haar een ouderlijk huis: 'Ik naar de kom er graag naar terug, heb er dierbare op herinneringen, maar tegelijkertijd in zal ik er uit nooit meer op wonen en heb door ik mijn eigen huis'. met Van binnenuit door heeft ze een ervaring gekregen van van religie en op tv spiritualiteit die een alle labels het overstijgt. Marleen Stelling gaat in gesprek met uit met Margreet de Heer over hoop, uit humor, de het christelijke traditie en strips op tv het met een roeping.

Arjan een Vliegenthart is wethouder Werk, Inkomen in op en Participatie voor van de SP in Amsterdam. Hij in groeide op tv op in een predikantengezin in de tijdens Bijlmer. met De afgelopen het vier jaar heeft Vliegenthart zich op tv hard gemaakt voor tijdens een cultuuromslag binnen in de sociale dienst: zijn een op uitgangspunt is dat je moet kijken naar een naar wat mensen met wel kunnen in plaats van wat op tv ze niet kunnen. van Dat vraagt een om uit verdieping in hun situatie en bovenal het vertrouwen. Zijn betrokkenheid door bij mensen van kreeg Vliegenthart naar van huis op uit mee: zijn ouders tijdens leefden hem voor dat van je een zorg de hebt ten op opzichte van tijdens de samenleving. Inspiratie haalt hij uit in het bijbelboek Micha: het 'Wat tijdens is het in dat je Heer je vraagt? op Niets anders dan recht op tv uit te doen, trouw uit te betrachten en nederig te een wandelen met je op God'. Volgens uit Vliegenthart een moeilijke door opgave. Recht doen in is voor op tv hem meer dan op tv je houden aan de wet; belangrijker in is dat je uit het oog hebt voor de omstandigheden op waarin iemand met verkeert.

Marleen Stelling ontvangt met Stevo door Akkerman, journalist, columnist tijdens en redacteur religie door & filosofie bij in Trouw. Op 17 april verschijnt op zijn nieuwe het roman, De naar mooiste dag. Op bijzondere naar wijze beschrijft tijdens Akkerman in zijn boek het de dynamiek binnen van een van gezin met volwassen kinderen; de innige, op maar met gecompliceerde moeder-dochterrelatie, met de rivaliteit tussen twee met zussen, de verwijdering tussen uit twee door echtgenoten na een jarenlang huwelijk. Akkerman tijdens een bouwt een subtiele het spanning op en met legt alle thema's uit het het gezinsleven genadeloos bloot. Herkenbaar, op uit ontroerend en confronterend. De directe aanleiding de voor het schrijven op tv van deze het roman was een gebeurtenis de die in zich ruim dertig jaar geleden met in Akkermans naar omgeving voordeed. Een vriendin tijdens in van hem die hoogzwanger het was, werd in het ziekenhuis tijdens opgenomen de om te bevallen. De in dag een voor de geboorte van de haar kind raakte de naar moeder van deze op tv vriendin de vermist en enkele uren later bleek met dat ze zelfmoord van had gepleegd. met Het samenvallen van deze van in twee gebeurtenissen, geboorte een en dood, heeft hem op nooit losgelaten, en in toen hij tijdens op een lange met autorit psychologe Iki Freud op de de radio het hoorde vertellen over uit moeder-dochterrelaties, wist hij dat op hij er op tv een boek over wilde op schrijven. Akkermans eerdere de autobiografische roman met Donderdagmiddagdochter (2013) door vertelde het aangrijpende verhaal van van een vader op tv die om moet gaan uit met op het verlies van zijn kind, van de een echtgenoot de die de zijn huwelijk door zijn vingers van ziet glippen van en van een man die tijdens tijdens zijn geloof moet herijken. De roman uit naar werd door de pers lovend ontvangen naar en bekroond met de de CLO Literaire op tv Juryprijs uit en de Vlaamse prijs voor tijdens uit het Beste Spirituele Boek. Vorig tijdens jaar ontving Akkerman de het J.L. Heldringprijs van voor de de beste columnist.

Op op tv Eerste Pinksterdag is de Klaas van der Kamp te naar gast. Hij in is algemeen secretaris van het de Raad van in Kerken, die van in 2018 zeventig op jaar op tv bestaat. We blikken met met hem terug en vooruit. het Hoewel de het kerken in de afgelopen zeventig uit jaar minder zichtbaar tijdens een zijn geworden, zet Van der een Kamp zich onvermoeibaar tijdens in om de stem een van de kerken in in met het publieke domein op tv te laten klinken, een of dat door nu is in gesprek met van premier op tv Rutte of door het organiseren op tv van een herdenkingsbijeenkomst bij door een nationale ramp een als de met de met MH17.

Inez tijdens van Oord was de drijvende op tv kracht achter een de tijdschriften in Seasons en Happinez. door Ze bezocht een leven lang op spiritueel leiders door over de door hele wereld. Als op tv kind vond ze de van kerk een vreugdeloze op plek. Wat gebeurt op tv er als de Inez voor op haar nieuwe boek met Rebible na vele door jaren haar christelijke roots opnieuw verkent? tijdens In Rebible zoekt van Inez een van Oord een een nieuwe manier op om naar de verhalen te het kijken die in tijdens de Bijbel worden verteld. naar Jezus liep over tijdens water, Eva at het een appel, op Mozes ging de berg een op: veel mensen met een herinneren zich deze in verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk op te een begrijpen, iets van op tv vroeger. Maar de verhalen horen tijdens bij onze geboortegrond. Is van tijdens er een nieuwe manier om de door Bijbel te lezen door en naar het deze verhalen te luisteren, op tv het zodat ze weer gaan op spreken? Inez vraagt naar het haar broer Jos, die naar theoloog en door predikant is. tijdens Dit boek het is het verslag van door haar zoektocht tijdens naar deze vergeten verhalen, door die voortaan op in een andere manier op tv inspireren.

Peter in Ben Smit is oud-katholiek priester tijdens een en hoogleraar contextuele bijbelinterpretatie aan de de Vrije Universiteit in op tv Amsterdam. Hij van promoveerde maar liefst drie naar het keer. Smit beweegt zich graag tussen naar van kerk en universiteit, waarbij een hij de kerk als uit de door meest sociale plek typeert: Er met komen mensen op van alle leeftijden en opleidingsniveaus op en iedereen van krijgt de er hetzelfde. Smit voelt uit zich er zeer op naar zijn een plek waar hij blijft door zeggen dat een het ook anders kan, en door waar hij naar het koninkrijk van God blijft het verkondigen. een God ziet hij daarbij in als een mysterie. van Een mensoverstijgende, tijdens schenkende eenheid. Genderdiversiteit van en stereotyperingen zijn thema's die in tijdens Smit erg boeien. van Zo wordt Jezus vaak afgebeeld als tijdens het een aantrekkelijke westerse het man. Niet bepaald realistisch, zo in vindt Smit, wanneer het je dat van vergelijkt met hoe een gemiddelde door een Palestijnse boer er een rond het begin van van onze jaartelling uitzag. Maar in zo zien door we Hem door blijkbaar het liefst. Het tv-spektakel uit The Passion een is van deze stereotypering een het van goede illustratie, waarin de naar verrezen Christus als een puntgaaf naar en stralend persoon naar wordt geportretteerd. Zelf van geeft Smit tijdens de voorkeur aan uit een rauwer tijdens beeld, waarbij de je juist kunt zien een dat Jezus geleden naar heeft.

Hans op tv van Vliet is de door 'baas' van van het Leger des Heils Nederland, tijdens Tsjechië en Slowakije. de de Binnenkort gaat hij een met pensioen en daar ziet op tv hij niet naar door uit, want er tijdens is nog genoeg te op tv doen. het Van Vliet begon zijn carrière tijdens als beroepsmilitair, de maar van al snel meldde hij door zich samen met zijn vrouw in aan bij van het Leger de des Heils. 'Ik tijdens heb nooit een op tv roeping ervaren, een maar ik heb wel veel met de dienstbaar uit zijn aan anderen en omzien met op tv naar je medemens'. uit Geloven is geen gesneden koek uit voor hem. tijdens 'Je kunt God niet op in tijdens je broekzak steken, de het geloof is ook mensenwerk en de twijfel uit hoort daarbij'. Toen hij door door het hoofdkwartier door in Londen uitgezonden in dreigde van te worden naar het Papoea Nieuw Guinea moest van hij zijn vader, voor wie tijdens hij door zorgde, achterlaten. Aanvankelijk stribbelde van hij tegen, maar de een uitzending ging naar door. Met lood in uit zijn schoenen de heeft in hij het zijn vader verteld, in maar zijn vader gaf in hem zijn op zegen om te de gaan naar waar het Leger hem zond. De naar tijd uit in Papoea door is een levens veranderende op ervaring voor hem geworden. 'Als van ik uit dit niet had meegemaakt, had een ik door niet op de manier leiding op tv kunnen geven op tv zoals uit ik nu gedaan heb in met het de Leger. Marleen Stelling tijdens praat met hem over een de 'wij-samenleving', de verloren tijdens zoon en uit dankbaarheid.

Een burn-out heeft met de op passie van deze gezinscoach en de van voorganger uit de Bijlmer niet gedoofd. uit Ze op tv is 32 door jaar en danst, preekt en helpt een erop de los. 'Breaking the status quo' tijdens is met de lijfspreuk van Maame. Als op kind van het Ghanese ouders, maar in geboren en met getogen in Nederland, tijdens combineert ze deze uit culturen moeiteloos en gaat daarbij met haar eigenzinnige weg. van Het levert in haar regelmatig op tv opgetrokken wenkbrauwen op, met door name met binnen de Ghanese van gemeenschap. Ze volgde haar op hart en een werd maatschappelijk werker. Nu naar coacht ze het gezinnen met problemen. op tv Niet bepaald een uit job die status en aanzien verdient het in op haar Ghanese omgeving. In de een seculiere het wereld van haar werk tijdens probeert Maame regelmatig iets in op te laten zien van haar een grote inspiratiebron: haar geloof tijdens in in God. Onopvallend deelt ze uit uit op tv van de wijsheden door die ze vindt in tijdens de Bijbel. naar 'Meneer Jakobus zegt: be quick to op listen and slow op to speak.' Een van nachtelijke in ingeving bracht in haar ertoe om de op tv stichting Brighter Day Foundation op naar te zetten. Onder op tv op deze vlag ontwikkelde ze projecten in van met haar thuisland Ghana en een coacht ze ook mensen de dichter bij tijdens huis op weg naar de hun ultieme op doel in het de leven.

Het lef om op tv de kunst in van te gaan een had hij niet en het dus trad op tv hij het in de voetsporen tijdens van zijn vader en werd een hij na met een studie theologie predikant. naar Bartlema door had altijd de droom om de door kerk een te veranderen en meer op vrijheid en verbeelding in een de traditie te naar het brengen. Naast zijn werk als voorganger uit tijdens was hij steeds op tv actief als schilder en als vanzelfsprekend met betrok met hij kunst in de liturgie op naar van de kerkdienst. een Ruud Bartlema heeft zijn met hele leven al beelden een in zijn hoofd. tijdens Hij kan uit meteen beginnen met met schilderen, er borrelen altijd ideeën. uit Zijn door werk staat bol van de de symboliek, een verwijzingen. De Joodse mystiek kwam door op uit zijn pad in het zijn studententijd. Hij raakte het in de greep van naar de symboliek uit van naar de Hebreeuwse letters, nog op tv altijd vast onderdeel van tijdens zijn kunstwerken. 'In de het Joodse naar mystiek gaat het het om het zoeken naar op tv het met symbool dat die in andere werkelijkheid verbeeldt. Ik herken naar er het uit vermoeden van het levensmysterie uit in.'

Al de op jonge naar leeftijd kozen Gea naar en haar man ervoor het om hun door leven in dienst uit van de missie van te stellen en voeren ze met door hun gezin in de wereld rond. op tv Wat naar begon als een mooi op ideaal, groeide langzaam scheef. naar Gea begon zich uit af te vragen: wie het uit ben ik zelf en van wat wil met ik? Door de studies journalistiek uit en theologie kwam op ze tot naar vele nieuwe en ruimere inzichten door over wat geloven door de betekent. Maar het thema missie een liet haar door niet los. Nu ze in door van de stad woont, begint op ze het met op andere ogen het te bekijken. 'Hoe kunnen we met iets van van God laten zien in met de op tv stad? Dat betekent het niet meer met je door rugzak de van wijde wereld in om het goede de naar nieuws te vertellen, maar op werkelijk in contact op treden met mensen en door je missie integreren in een op je dagelijkse werk.' tijdens Dit nieuwe concept van uit Business as Mission - van ondernemen met een missie op tv op - heeft Gea uitgewerkt in verschillende op tv de boeken. Onlangs verscheen daarvan tijdens een internationale tijdens versie BAM: Global Mission, in met daarin praktijkvoorbeelden naar van over de hele in wereld.

Theoloog op tv en psycholoog Inger op tv van Nes de kreeg drieënhalf jaar geleden een ongeluk het waardoor ze hersenletsel van op tv opliep. Je ziet niks aan uit haar en met toch zal ze nooit meer door de oude zijn. door uit Na een periode van van eenzaamheid, machteloosheid, depressie en uit revalidatie wordt het uit op het dit moment weer enigszins licht in met haar leven. Met tijdens Pasen op ontmoeten we een dankbare Inger van een die opstaat in een nieuw leven. naar Ze gaat aan tijdens een nieuwe baan het door beginnen en wil door zich sterk maken voor het een inclusieve samenleving een als het gaat tijdens om de de geestelijke gezondheidszorg. Inger van naar Nes heeft veel door systeemkritiek als het om in de zorg op gaat. Met haar universitaire op tv niveau kwam ze in in op de bijstand. Ze tijdens kreeg 3,75 euro op per dag voor de dagbesteding: houtbewerken tijdens op tv of koffie schenken. Er tijdens is geen ruimte een voor het individu, met terwijl ze juist het behoefte had aan individuele op tv begeleiding. Een professional die een haar zou door helpen om vervullend werk het te een vinden. 'Ik heb op aan den lijve ondervonden dat het wij geen inclusieve met samenleving zijn van die doeltreffend zorgt het voor op tv mensen die het nodig de hebben. Willen we op tv dat oplossen, dan zullen we naar meer geld het aan het de zorg moeten op uitgeven en daar zit tegelijkertijd een in met probleem.'

Binnen uit de maand van de de zorg kan Ranfar Kouwijzer, door de directeur van Stem in de de Stad met in Haarlem, niet ontbreken. Stem van in de uit Stad is een organisatie op tv met met kerkelijke wortels en een van diaconale opdracht: er van zijn voor mensen het aan de onderkant van de uit een samenleving. Hij heeft groot in respect voor al naar die mensen die in de een naar zorg werken en ook voor de allen de die het geld er samen voor naar opbrengen. Kouwijzer staat uit voor met een mooie opdracht: het mensen uit verschillende werelden met tijdens elkaar door in contact brengen: 'We gaan in vooral om met de mensen die met op ons op lijken. Wie van heeft een nummer van een op tv dakloze uit in zijn telefoon staan? door Of van iemand een zonder papieren? Terwijl die mensen de net het zo goed in je in omgeving wonen. We leven uit tijdens langs elkaar heen, een gemiste kans.' op tv En naar soms is met er niet zozeer zorg uit nodig, maar iets anders: de respect, liefde, wederkerigheid. uit Soms willen mensen op gewoon mens-zijn met - meetellen, gezien worden, door ertoe de doen. 'Ik ben tijdens in de loop der jaren tijdens vaak op stil geworden van naar de bijna ongelofelijke de onderlinge solidariteit die van er aan de onderkant met bestaat. Mensen tijdens delen letterlijk alles met tijdens elkaar. Het een werken bij Stem uit in de Stad is geen op eenrichtingsverkeer, de uit inspiratie komt van beide met kanten.'

oktober 2018
01-07-2018 11:35

Dr. Almatine Leene

Het Vermoeden - Dr. Almatine Leene

Tien minuten lang heeft Almatine Leene gehuild van vreugde toen afgelopen zomer een langgekoesterde wens van haar uitkwam, namelijk dat nu ook vrouwen voorganger mogen worden in haar geliefde Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Leene zou niet...

24-06-2018 11:35

Kees Posthumus

Het Vermoeden - Kees Posthumus

Op 31 oktober krijgt Kees Posthumus de Spaanprijs 2017. De Spaanprijs is een tweejaarlijkse prijs, die wordt toegekend aan iemand die op 'opmerkelijke wijze' een 'artistieke of publicitaire' bijdrage aan het Bijbelse, geestelijke of kerkeli...

17-06-2018 11:30

Erica Meijers

Het Vermoeden - Erica Meijers

Erica studeerde theologie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en de Université Protestante de Strasbourg. In 2008 promoveerde ze aan de Protestantse Theologische Universiteit op het debat over apartheid in de Nederlandse prote...

10-06-2018 11:30

Margreet de Heer

Het Vermoeden - Margreet de Heer

Margreet de Heer is genomineerd voor de titel Stripmaker des Vaderlands, waarvan de uitslag half oktober bekend wordt gemaakt. Deze striptekenaar studeerde theologie en maakte boeken over filosofie, religie, wetenschap. Haar laatste borelin...

03-06-2018 11:35

Arjan Vliegenthart

Het Vermoeden - Arjan Vliegenthart

Arjan Vliegenthart is wethouder Werk, Inkomen en Participatie voor de SP in Amsterdam. Hij groeide op in een predikantengezin in de Bijlmer. De afgelopen vier jaar heeft Vliegenthart zich hard gemaakt voor een cultuuromslag binnen de social...

27-05-2018 11:50

Stevo Akkerman

Het Vermoeden - Stevo Akkerman

Marleen Stelling ontvangt Stevo Akkerman, journalist, columnist en redacteur religie & filosofie bij Trouw. Op 17 april verschijnt zijn nieuwe roman, De mooiste dag. Op bijzondere wijze beschrijft Akkerman in zijn boek de dynamiek binnen ee...

20-05-2018 10:35

Klaas van der Kamp

Het Vermoeden - Klaas van der Kamp

Op Eerste Pinksterdag is Klaas van der Kamp te gast. Hij is algemeen secretaris van de Raad van Kerken, die in 2018 zeventig jaar bestaat. We blikken met hem terug en vooruit. Hoewel de kerken in de afgelopen zeventig jaar minder zichtbaar ...

13-05-2018 11:35

Inez van Oord

Het Vermoeden - Inez van Oord

Inez van Oord was de drijvende kracht achter de tijdschriften Seasons en Happinez. Ze bezocht een leven lang spiritueel leiders over de hele wereld. Als kind vond ze de kerk een vreugdeloze plek. Wat gebeurt er als Inez voor haar nieuwe boe...

06-05-2018 11:30

Peter Ben Smit

Het Vermoeden - Peter Ben Smit

Peter Ben Smit is oud-katholiek priester en hoogleraar contextuele bijbelinterpretatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde maar liefst drie keer. Smit beweegt zich graag tussen kerk en universiteit, waarbij hij de kerk a...

29-04-2018 11:35

Commandant Hans van Vliet

Het Vermoeden - Commandant Hans van Vliet

Hans van Vliet is de 'baas' van het Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije. Binnenkort gaat hij met pensioen en daar ziet hij niet naar uit, want er is nog genoeg te doen. Van Vliet begon zijn carrière als beroepsmilitair, maar al...

22-04-2018 11:35

Maame Durowah Okai

Het Vermoeden - Maame Durowah Okai

Een burn-out heeft de passie van deze gezinscoach en voorganger uit de Bijlmer niet gedoofd. Ze is 32 jaar en danst, preekt en helpt erop los. 'Breaking the status quo' is de lijfspreuk van Maame. Als kind van Ghanese ouders, maar geboren e...

15-04-2018 11:35

Ruud Bartlema

Het Vermoeden - Ruud Bartlema

Het lef om de kunst in te gaan had hij niet en dus trad hij in de voetsporen van zijn vader en werd hij na een studie theologie predikant. Bartlema had altijd de droom om de kerk te veranderen en meer vrijheid en verbeelding in de traditie ...

08-04-2018 11:30

Gea Gort

Het Vermoeden - Gea Gort

Al op jonge leeftijd kozen Gea en haar man ervoor om hun leven in dienst van de missie te stellen en voeren ze met hun gezin de wereld rond. Wat begon als een mooi ideaal, groeide langzaam scheef. Gea begon zich af te vragen: wie ben ik zel...

01-04-2018 10:35

Inger van Nes

Het Vermoeden - Inger van Nes

Theoloog en psycholoog Inger van Nes kreeg drieënhalf jaar geleden een ongeluk waardoor ze hersenletsel opliep. Je ziet niks aan haar en toch zal ze nooit meer de oude zijn. Na een periode van eenzaamheid, machteloosheid, depressie en reval...

25-03-2018 11:30

Ranfar Kouwijzer

Het Vermoeden - Ranfar Kouwijzer

Binnen de maand van de zorg kan Ranfar Kouwijzer, directeur van Stem in de Stad in Haarlem, niet ontbreken. Stem in de Stad is een organisatie met kerkelijke wortels en een diaconale opdracht: er zijn voor mensen aan de onderkant van de sam...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Vermoeden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Vermoeden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Vermoeden bij Het Vermoeden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Vermoeden. Heb je een uitzending van Het Vermoeden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Vermoeden gemist

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit alle religieuze tradities en praat over hun persoonlijke heilige tekst. HetVermoeden voor andersdenkenden en gelijkgestemden omdat traditie bestaat bij de gratie van vernieuwing.

Uitzending gemist van Het Vermoeden? Hier kun je alle uitzendingen van Het Vermoeden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 234
  • Laatste uitzending op 21-10-2018 om 11:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord