Programma gemist?

Op Eerste Pinksterdag op is Klaas een van der op Kamp te uit gast. Hij is algemeen naar secretaris van de Raad van een Kerken, het die in 2018 zeventig een jaar met bestaat. We blikken met hem terug tijdens en vooruit. Hoewel naar de kerken op in met de afgelopen zeventig tijdens jaar minder zichtbaar een zijn geworden, zet Van der uit Kamp zich onvermoeibaar in door om de met stem van de kerken in in een het publieke van domein te laten het klinken, of dat nu is tijdens in gesprek met door premier Rutte met of door het organiseren van het een op tv herdenkingsbijeenkomst bij een op tv nationale ramp tijdens als met de met MH17.

Inez van Oord met was de drijvende uit kracht achter door de tijdschriften van Seasons en Happinez. Ze van bezocht door een leven lang spiritueel leiders naar over tijdens de hele wereld. van Als kind vond ze de kerk uit een van vreugdeloze plek. Wat gebeurt er de als Inez naar voor haar nieuwe boek de tijdens Rebible na vele jaren haar christelijke naar roots de opnieuw verkent? op tv In Rebible zoekt naar Inez van Oord een nieuwe manier tijdens het om naar de verhalen te door kijken die in in de Bijbel worden tijdens verteld. Jezus de liep over water, een Eva at van een appel, Mozes ging de berg tijdens naar op: veel mensen van herinneren zich deze verhalen wel. tijdens Wonderlijke verhalen, moeilijk naar te begrijpen, naar iets van vroeger. Maar de met verhalen horen bij de onze in geboortegrond. Is er een nieuwe op tv manier om de een op Bijbel te lezen en naar in deze verhalen te luisteren, naar in zodat ze weer gaan spreken? Inez op tv uit vraagt het haar broer Jos, tijdens die theoloog en op tv predikant is. Dit boek het op is het verslag van haar zoektocht op tv naar deze vergeten in verhalen, van die voortaan op een andere de manier in inspireren.

Peter Ben Smit op door is oud-katholiek priester en hoogleraar van contextuele bijbelinterpretatie aan de naar Vrije Universiteit in op Amsterdam. Hij tijdens promoveerde in maar liefst drie keer. uit Smit beweegt zich graag een tussen kerk en universiteit, van waarbij hij door de kerk als het de meest sociale plek van typeert: uit Er komen mensen van van alle leeftijden en de opleidingsniveaus het en iedereen krijgt op tv er hetzelfde. Smit voelt zich tijdens er tijdens zeer op zijn plek een waar hij de blijft zeggen dat het ook van anders kan, en uit waar hij het koninkrijk een van in God blijft verkondigen. God ziet uit hij een daarbij als van een mysterie. Een op tv mensoverstijgende, schenkende eenheid. Genderdiversiteit en stereotyperingen op tv zijn thema's het die Smit erg op tv boeien. Zo een wordt Jezus vaak in afgebeeld als een een aantrekkelijke westerse man. het Niet bepaald de realistisch, zo vindt Smit, wanneer door je op tv dat vergelijkt met in hoe een gemiddelde Palestijnse door boer er rond het begin in van onze jaartelling het naar uitzag. Maar zo zien in we Hem blijkbaar het liefst. een Het tv-spektakel The met Passion is door van uit deze stereotypering een door goede illustratie, waarin de verrezen Christus op als een puntgaaf naar en stralend de persoon wordt door geportretteerd. Zelf geeft Smit de in voorkeur aan het een rauwer beeld, waarbij het je tijdens juist kunt zien dat Jezus de geleden een heeft.

Hans de van Vliet is de 'baas' naar van het Leger met des met Heils Nederland, Tsjechië op en Slowakije. in Binnenkort gaat hij in met pensioen en daar ziet hij op tv niet naar op tv uit, met want er is nog genoeg te in doen. Van de Vliet begon zijn in carrière als beroepsmilitair, de maar naar al snel meldde hij zich uit samen met in zijn vrouw aan bij het naar Leger des Heils. naar het 'Ik heb nooit een het roeping ervaren, maar tijdens ik heb door wel veel met op tv dienstbaar zijn aan anderen naar en omzien naar je medemens'. tijdens op tv Geloven is geen uit gesneden koek voor hem. 'Je kunt tijdens God naar niet in je broekzak van steken, het geloof in is ook het mensenwerk en twijfel hoort daarbij'. naar Toen tijdens hij door het hoofdkwartier in een een Londen uitgezonden dreigde te worden uit naar Papoea tijdens Nieuw Guinea moest hij uit zijn vader, voor op tv wie hij zorgde, achterlaten. in Aanvankelijk naar stribbelde hij het tegen, maar de uitzending het ging door. Met lood in in tijdens zijn schoenen heeft van hij het zijn vader verteld, op maar zijn een vader gaf hem zijn een zegen tijdens om te gaan tijdens waar het Leger hem door zond. De tijd op tv in Papoea is een levens een de veranderende ervaring voor hem van geworden. 'Als ik op tv dit niet had meegemaakt, had de ik tijdens niet op de manier op leiding kunnen de geven zoals ik nu gedaan door heb op tv in het Leger. uit Marleen Stelling van praat met hem over uit een 'wij-samenleving', de verloren de zoon een en dankbaarheid.

Een op burn-out heeft een de passie van deze gezinscoach door en voorganger uit met de Bijlmer niet gedoofd. met Ze is 32 door het jaar en danst, tijdens preekt en helpt op erop los. 'Breaking the status quo' op tv is de lijfspreuk tijdens van Maame. uit Als kind van met Ghanese ouders, maar naar geboren en getogen in in Nederland, combineert ze door deze culturen met moeiteloos een en gaat daarbij het haar eigenzinnige weg. met Het levert haar regelmatig uit opgetrokken wenkbrauwen op, met een name binnen van de Ghanese gemeenschap. Ze volgde uit op haar hart en werd maatschappelijk werker. van Nu coacht ze het gezinnen naar met problemen. Niet in bepaald een job door die status met en aanzien verdient in een haar Ghanese omgeving. In de op seculiere wereld van van haar naar werk probeert Maame van regelmatig iets te laten met zien van haar naar grote inspiratiebron: tijdens haar geloof in God. in Onopvallend deelt ze uit in van met de wijsheden die ze vindt een in op de Bijbel. 'Meneer Jakobus zegt: de be quick to de listen een and slow to op speak.' Een nachtelijke met ingeving bracht de haar ertoe om de een stichting Brighter het Day Foundation op te zetten. Onder op van deze vlag ontwikkelde door ze projecten in haar thuisland naar Ghana en met coacht ze ook mensen op dichter bij huis uit op weg naar op tv hun ultieme doel in in het met leven.

Het in lef om van de kunst in te uit gaan had naar hij niet en in dus trad hij op tv in de voetsporen van het zijn vader en werd in hij na een de studie theologie predikant. van Bartlema had altijd de door droom om van de kerk te van veranderen en meer uit vrijheid en verbeelding tijdens in de traditie van te brengen. Naast in zijn het werk als voorganger was hij steeds naar van actief als schilder en een als vanzelfsprekend betrok door hij kunst in met de liturgie van de kerkdienst. de Ruud Bartlema met heeft zijn tijdens hele leven al beelden in door zijn hoofd. Hij van kan tijdens meteen beginnen tijdens met schilderen, er borrelen op altijd ideeën. Zijn het werk staat bol van de door symboliek, verwijzingen. De van van Joodse mystiek kwam in op zijn pad in zijn studententijd. de Hij met raakte in de greep op van de de symboliek van de Hebreeuwse letters, op nog altijd vast op onderdeel van zijn op kunstwerken. 'In uit de Joodse een mystiek gaat het om het uit zoeken naar op tv het symbool dat die op tv andere werkelijkheid het verbeeldt. Ik op herken er het vermoeden van op tv met het levensmysterie in.'

Al de op jonge leeftijd kozen van Gea het en haar man ervoor van om hun de leven in dienst van van de missie te stellen en in voeren ze met met hun gezin de door wereld met rond. Wat begon als naar een uit mooi ideaal, groeide een langzaam scheef. Gea van begon zich af te vragen: wie een uit ben ik zelf en van wat wil ik? Door de met studies van journalistiek en theologie naar kwam ze tot vele nieuwe van en ruimere in inzichten over wat geloven een betekent. door Maar het thema missie naar liet op tv haar niet los. Nu de ze in de in stad woont, begint door ze het met andere in ogen te op tv bekijken. 'Hoe in kunnen we iets van uit God laten de zien in de stad? een Dat betekent niet meer met van je rugzak de van van wijde wereld in met om het goede nieuws te het vertellen, maar het werkelijk in contact van treden met mensen een en je missie integreren in van uit je dagelijkse werk.' Dit met nieuwe concept van Business in as Mission - de ondernemen met een uit missie - heeft een Gea uitgewerkt in verschillende door tijdens boeken. Onlangs verscheen daarvan op een internationale met versie BAM: Global Mission, met daarin op tv praktijkvoorbeelden van over door de hele van wereld.

Theoloog met en psycholoog Inger door van Nes kreeg drieënhalf door jaar geleden een de ongeluk waardoor ze een hersenletsel opliep. van Je ziet niks de aan haar en naar toch zal ze nooit meer door het de oude zijn. Na een periode door van eenzaamheid, machteloosheid, op depressie uit en revalidatie wordt het op het dit moment weer door naar enigszins licht in haar leven. Met naar Pasen ontmoeten we de door een dankbare Inger die opstaat uit in een nieuw op tv leven. Ze naar gaat aan een een nieuwe baan beginnen en door wil zich sterk maken met voor naar een inclusieve samenleving als het het gaat om naar de een geestelijke gezondheidszorg. Inger van Nes heeft tijdens veel systeemkritiek het als het in om de zorg gaat. Met in haar van universitaire niveau de kwam ze in de een bijstand. Ze kreeg 3,75 euro op tv per dag op voor de dagbesteding: houtbewerken van door of koffie schenken. met Er is geen ruimte de voor het een individu, terwijl ze juist behoefte tijdens had aan een individuele begeleiding. Een op professional die haar op tv zou helpen om tijdens vervullend werk te vinden. 'Ik in heb door aan den het lijve ondervonden dat wij geen op inclusieve samenleving zijn van die doeltreffend zorgt het voor mensen de die het nodig uit hebben. Willen een we dat oplossen, dan zullen we uit meer geld op tv aan de zorg tijdens moeten van uitgeven en daar zit tegelijkertijd tijdens een in probleem.'

Binnen tijdens de maand het van de zorg kan een Ranfar Kouwijzer, directeur uit van Stem het in de Stad in Haarlem, niet op ontbreken. Stem in uit de Stad door is op tv een organisatie met uit kerkelijke wortels en een in diaconale opdracht: op tv er zijn voor mensen aan op tv de onderkant van van de een samenleving. Hij heeft groot respect voor naar al met die mensen die in in de zorg werken en op ook op voor allen die het geld in er samen voor het opbrengen. Kouwijzer het staat van voor een mooie opdracht: mensen op tv uit verschillende werelden met uit elkaar in op tv contact naar brengen: 'We gaan door vooral om met een mensen die op ons lijken. het Wie op heeft een nummer van een dakloze naar op in zijn telefoon staan? van Of van iemand zonder papieren? naar de Terwijl die mensen net uit zo goed in je in omgeving wonen. We leven een het langs elkaar heen, een gemiste in kans.' En het soms is in er niet zozeer zorg nodig, uit maar iets anders: respect, de van liefde, wederkerigheid. Soms willen mensen gewoon de een mens-zijn - meetellen, gezien worden, uit ertoe doen. op tv 'Ik ben in de naar loop der jaren door vaak stil geworden van van de bijna ongelofelijke op van onderlinge solidariteit die op er aan de onderkant bestaat. van Mensen delen letterlijk tijdens alles tijdens met elkaar. Het werken bij Stem op in de tijdens Stad is uit geen eenrichtingsverkeer, de inspiratie komt een van op tv beide kanten.'

Als in iemand zich al jaren door bezighoudt op tv met duurzaamheid en bewustwording, dan is naar het een wel milieukundige Martine een Vonk. Ze kan het er onmogelijk in mee stoppen. Tegelijkertijd werkt het het leven haar behoorlijk een tegen. Ze is van 43 een jaar en heeft uitgezaaide een kanker. Martine Vonk tijdens is lector op tv Ethiek en Technologie bij door Saxion (Deventer/Enschede) en werkt van het tijdens daaruit met bedrijven en een organisaties aan reflectie een op technologische innovatie met en duurzaamheid. Centrale thema naar daarbij is door Circulaire Economie. Ondertussen maakt Martines een gezondheid het haar op niet op makkelijker. Tien jaar het geleden werd er borstkanker naar bij tijdens haar geconstateerd en door werd ze al naar behandeld. Inmiddels is het op uitgezaaid naar van botten, longen en lever. in 'Beter worden zit er op voor mij door niet meer in tijdens en ja, dat is door moeilijk tijdens en verdrietig. Op met dit moment krijg ik uit bijna wekelijks chemokuren, maar gelukkig uit voel ik uit me ondanks dat goed. in het Ik kan gelukkig mijn dagelijkse dingen uit op tv doen, er zijn naar voor mijn gezin én ook van nog werken. de Als je tijdens zo ziek bent als ik, loop op tv je het het gevaar dat mensen je een daar vooral nog uit door op aanspreken. Maar wat ik tijdens graag naar tegen mensen zou willen op zeggen is: vraag een mensen zoals ik op tv niet alleen naar hun ziek de op tv zijn. Zie de hele mens. het Ik naar ben véél meer dan met die ziekte door alleen.'

Paula naar Irik is als geestelijk verzorger, met verbonden aan vier door locaties van zorgkoepel door Cordaan in Amsterdam. naar Daar van ontmoet ze wekelijks tijdens oudere bewoners van met dementie. Door op ontmoetingsgroepen laat zij deze mensen, die van door doorgaans vaak gesloten zijn, weer naar openbreken. En dan in ontdekt ze dat het op nog altijd gevende de mensen zijn, in die in hun in eigen taal, het met Dementees, op volop wijsheden verkondigen. Ze spreekt het van met een wisselwerking, een bondgenootschap. Irik strijdt op tv door tegen het beeld naar dat nog altijd heerst, met dat je beter de dood dan dement kunt zijn. de Ook in het haar persoonlijke leven kreeg naar Irik uit met de ziekte te maken. het Ze op verzorgde jarenlang haar hoogbejaarde de moeder met dementie. Zij tijdens zat in het uit donker, een zoals Irik het noemt. Ze door was bijna niet op tv te bereiken en naar ging vaak door in met verzet. 'Het is een trieste in weg een om te gaan, een les door in uithouden. in Toch kon ik haar blijven op tv tijdens zien als kind van God. de Ik wist: ook dit in in is goede schepping.' Het de jarenlange werk dat van Paula Irik van deed onder kwetsbaren bracht naar haar keer door op keer bij de essentie met van het met bestaan. 'Juist waar het op broos en kwetsbaar is, tijdens daar komt in het op licht.'

Vijf jaar van was ze het voorzitter voor de naar Protestantse Kerk, maar aan die op tv de periode komt op op 9 maart een eind. Ze begon met aan haar taak een met de naar ambitie om de kerk door weer vrolijker en op tv meer open te op tv de maken. Is dat gelukt? En welke door op toekomst wacht haar, nu het een weer tijd is door voor naar dominee Van den Broeke? een Met dankbaarheid kijkt ze terug een op haar tijd van naar als preses van tijdens de algemene kerkvergadering van de in Protestantse Kerk. uit In deze periode heeft ze naar veel bijzondere gesprekken een mogen voeren met op tv de de afgevaardigden van de verschillende kerken. door tijdens Zo kreeg ze kans om van tijdens gedachten in te wisselen naar over relevante thema's, zoals het debat in over naar de inzegening van uit homohuwelijken in de een kerk. Een thema dat met haar tijdens na aan het hart gaat, maar op de waarover de meningen op sterk uiteenlopen. De tijd bleek een nog niet rijp voor uit op tv nieuwe stappen, moest ze uit met pijn in haar de hart vaststellen. door Sinds 2016 is op tv Van den Broeke lid van van het tijdens dagelijks bestuur van uit de Wereldraad van Kerken. Voor tijdens Kerk in Actie in door bezocht ze bijzondere lokale projecten in uit Argentinië en uit Bolivia en kon zo in naar met eigen ogen zien met hoe het netwerk op tv van kerken wereldwijd opereert en van mensen ondersteunt. 'Zowel in wereldwijd het als in ons eigen land een zijn met de onderlinge banden van tussen geloofsgemeenschappen de van vitaal belang voor een weerbare naar samenleving.' De door Protestantse Kerk staat op tv onder druk van tijdens teruglopende ledenaantallen en kerksluitingen. de Karin van een den op tv Broeke wil kerken inspireren om niet op in de overlevingsstand tijdens te gaan, maar naar te bedenken tijdens waar ze nu werkelijk de voor willen staan op tv als een gemeenschap. 'Steek daar op je energie in.' een Voor Van den Broeke is in in de kerk een vindplaats van van liefde en uit ze hoopt dat dat beeld met ook op steeds meer kenbaar tijdens mag worden voor de buitenwereld. uit Ze een is hoopvol over de de toekomst van geloven in het Nederland, ook naar al betekent van dat voor het behoud van in de tijdens kerk niet louter goeds. Nu een breekt voor haar op een nieuwe tijd naar aan, tijdens waarin zij weer dorpsdominee door zal zijn van door vier op Zeeuwse gemeenten. Ze kijkt ernaar naar uit: 'Eindelijk door weer pastoraat de doen op de uit fiets.'

Cees tijdens den Heyer het is emeritus-hoogleraar Nieuwe Testament en Bijbelse naar theologie een aan de Theologische Universiteit in het Kampen. Zijn leven op uit lang is hij gefascineerd door de de figuur van Jezus. de In zijn recent door verschenen boek uit 'Jezus, van een mensenleven' maakt hij de balans uit op en van ontdekt hij op tv dat we op tv kerkelijke dogma's over Jezus op tv als Gods zoon moeten afbreken op tv om uit te met komen bij de naar persoonlijkheid van de het mens Jezus. Den tijdens Heyer naar onderzoekt hoe het deze dogma's zijn ontstaan: het uit is met name met onder druk van naar de keizers dat de zij werden vastgesteld uit om de een eenheid van het Romeinse de Rijk te bevorderen. Bewijs het in de evangeliën met zelf van ziet Den Heyer door dan ook niet. Aan het het einde van zijn op tv zoektocht uit is de fascinatie voor de in mens naar Jezus gebleven, misschien zelfs wel een versterkt. het Het grote mysterie blijft voor het tijdens Den Heyer echter op hoe het kan het dat uitgerekend het verhaal van Jezus op het uitgroeide tot een wereldreligie. een 'De kracht van de Jezus zit in de de aanpassing. Want als je in in hem opsluit in op de kerk of in een dogma, op in dan versteent hij. op tv Want dan zeg je: uit zo is hij. Zoon het van God, hij naar kwam ons verlossen. naar En uit dan kun je er verder de niks naar meer van zeggen. Maar op doe je dat niet, dan van groeit Jezus in mee.'

Bas Plaisier was op van scriba van de PKN door tot 2008. het Onder zijn bezielende op leiding wisten de uit Hervormde, Gereformeerde en Lutherse door Kerk zich te door verenigen. Voor zijn tijd van als scriba op tv werkte Plaisier als het docent in door Indonesië bij de Toraja-christenen. Daar op leerde hij een uit andere vorm tijdens van christendom kennen. Na zijn met het afscheid van de PKN stortte Plaisier naar zich een in een nieuw op tv buitenlands avontuur: China. door Daar was in hij getuige van de explosieve uit groei op die het christendom er met doormaakt. De tijdens andere zijde van dit de succes is dat de tijdens Chinese overheid tijdens de christenen scherp in door de gaten met houdt. Er gaat soms zelfs tijdens met een kerk tegen de vlakte, op ontwikkelingen die Plaisier op tv somber stemmen. Toch twijfelt van naar hij niet aan de Geest, die door vaak op tv heel anders werkt tijdens dan wij voor mogelijk van houden.

Rob het Visser nam in op tv december 2017 afscheid als stadspredikant op van Amsterdam. Kortgeleden van ontwikkelde uit hij nog van de app 'Goddelijk uit Amsterdam' waarmee je langs allerlei religieuze het plekken naar in de stad tijdens kunt wandelen. Voordat Visser van stadsdominee van van Amsterdam werd, van pionierde hij op een IJburg. Hij startte een Parentshouse, een tijdens huis voor het net gescheiden vaders of van moeders die door geen woning meer het hebben in (een initiatief dat nu op veel een plekken navolging vindt). tijdens Volgens Rob door Visser door bepaalt de context van een kerk de wat je uiteindelijk tijdens gaat doen. naar En die context, die het zoekt Rob binnenkort in weer op. Met met emeritaat of niet, uit tijdens de aankomende jaren tijdens gaat hij samen met zijn vrouw door de gemeente tijdens in Vuuren tijdens dienen.

mei 2018
20-05-2018 10:35

Klaas van der Kamp

Het Vermoeden - Klaas van der Kamp

Op Eerste Pinksterdag is Klaas van der Kamp te gast. Hij is algemeen secretaris van de Raad van Kerken, die in 2018 zeventig jaar bestaat. We blikken met hem terug en vooruit. Hoewel de kerken in de afgelopen zeventig jaar minder zichtbaar ...

13-05-2018 11:35

Inez van Oord

Het Vermoeden - Inez van Oord

Inez van Oord was de drijvende kracht achter de tijdschriften Seasons en Happinez. Ze bezocht een leven lang spiritueel leiders over de hele wereld. Als kind vond ze de kerk een vreugdeloze plek. Wat gebeurt er als Inez voor haar nieuwe boe...

06-05-2018 11:30

Peter Ben Smit

Het Vermoeden - Peter Ben Smit

Peter Ben Smit is oud-katholiek priester en hoogleraar contextuele bijbelinterpretatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij promoveerde maar liefst drie keer. Smit beweegt zich graag tussen kerk en universiteit, waarbij hij de kerk a...

29-04-2018 11:35

Commandant Hans van Vliet

Het Vermoeden - Commandant Hans van Vliet

Hans van Vliet is de 'baas' van het Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije. Binnenkort gaat hij met pensioen en daar ziet hij niet naar uit, want er is nog genoeg te doen. Van Vliet begon zijn carrière als beroepsmilitair, maar al...

22-04-2018 11:35

Maame Durowah Okai

Het Vermoeden - Maame Durowah Okai

Een burn-out heeft de passie van deze gezinscoach en voorganger uit de Bijlmer niet gedoofd. Ze is 32 jaar en danst, preekt en helpt erop los. 'Breaking the status quo' is de lijfspreuk van Maame. Als kind van Ghanese ouders, maar geboren e...

15-04-2018 11:35

Ruud Bartlema

Het Vermoeden - Ruud Bartlema

Het lef om de kunst in te gaan had hij niet en dus trad hij in de voetsporen van zijn vader en werd hij na een studie theologie predikant. Bartlema had altijd de droom om de kerk te veranderen en meer vrijheid en verbeelding in de traditie ...

08-04-2018 11:30

Gea Gort

Het Vermoeden - Gea Gort

Al op jonge leeftijd kozen Gea en haar man ervoor om hun leven in dienst van de missie te stellen en voeren ze met hun gezin de wereld rond. Wat begon als een mooi ideaal, groeide langzaam scheef. Gea begon zich af te vragen: wie ben ik zel...

01-04-2018 10:35

Inger van Nes

Het Vermoeden - Inger van Nes

Theoloog en psycholoog Inger van Nes kreeg drieënhalf jaar geleden een ongeluk waardoor ze hersenletsel opliep. Je ziet niks aan haar en toch zal ze nooit meer de oude zijn. Na een periode van eenzaamheid, machteloosheid, depressie en reval...

25-03-2018 11:30

Ranfar Kouwijzer

Het Vermoeden - Ranfar Kouwijzer

Binnen de maand van de zorg kan Ranfar Kouwijzer, directeur van Stem in de Stad in Haarlem, niet ontbreken. Stem in de Stad is een organisatie met kerkelijke wortels en een diaconale opdracht: er zijn voor mensen aan de onderkant van de sam...

18-03-2018 11:30

Martine Vonk

Het Vermoeden - Martine Vonk

Als iemand zich al jaren bezighoudt met duurzaamheid en bewustwording, dan is het wel milieukundige Martine Vonk. Ze kan er onmogelijk mee stoppen. Tegelijkertijd werkt het leven haar behoorlijk tegen. Ze is 43 jaar en heeft uitgezaaide kan...

11-03-2018 11:35

Paula Irik

Het Vermoeden - Paula Irik

Paula Irik is als geestelijk verzorger, verbonden aan vier locaties van zorgkoepel Cordaan in Amsterdam. Daar ontmoet ze wekelijks oudere bewoners met dementie. Door ontmoetingsgroepen laat zij deze mensen, die doorgaans vaak gesloten zijn,...

04-03-2018 11:35

Karin van den Broeke

Het Vermoeden - Karin van den Broeke

Vijf jaar was ze voorzitter voor de Protestantse Kerk, maar aan die periode komt op 9 maart een eind. Ze begon aan haar taak met de ambitie om de kerk weer vrolijker en meer open te maken. Is dat gelukt? En welke toekomst wacht haar, nu het...

25-02-2018 11:30

Cees den Heyer

Het Vermoeden - Cees den Heyer

Cees den Heyer is emeritus-hoogleraar Nieuwe Testament en Bijbelse theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen. Zijn leven lang is hij gefascineerd door de figuur van Jezus. In zijn recent verschenen boek 'Jezus, een mensenleven' m...

18-02-2018 11:30

Bas Plaisier

Het Vermoeden - Bas Plaisier

Bas Plaisier was scriba van de PKN tot 2008. Onder zijn bezielende leiding wisten de Hervormde, Gereformeerde en Lutherse Kerk zich te verenigen. Voor zijn tijd als scriba werkte Plaisier als docent in Indonesië bij de Toraja-christenen. Da...

11-02-2018 11:30

Rob Visser

Het Vermoeden - Rob Visser

Rob Visser nam in december 2017 afscheid als stadspredikant van Amsterdam. Kortgeleden ontwikkelde hij nog de app 'Goddelijk Amsterdam' waarmee je langs allerlei religieuze plekken in de stad kunt wandelen. Voordat Visser stadsdominee van A...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Vermoeden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Vermoeden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Vermoeden bij Het Vermoeden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Vermoeden. Heb je een uitzending van Het Vermoeden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Vermoeden gemist

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit alle religieuze tradities en praat over hun persoonlijke heilige tekst. HetVermoeden voor andersdenkenden en gelijkgestemden omdat traditie bestaat bij de gratie van vernieuwing.

Uitzending gemist van Het Vermoeden? Hier kun je alle uitzendingen van Het Vermoeden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 213
  • Laatste uitzending op 20-05-2018 om 10:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord