Programma gemist?

Aflevering op 11 - Religieus van magazine (2019). Ruben in Timman. Fotograaf Ruben Timman kreeg in op tv 2001 een bijzondere droom door die hem op nooit heeft losgelaten. Inmiddels tijdens is op tv zijn droom werkelijkheid geworden een en is op 23 naar een maart het Museum der door Mensheid geopend.

Carla Dik-Faber is het Tweede tijdens Kamerlid voor de ChristenUnie en met door verantwoordelijk voor onder meer landbouw, de cultuur en klimaat. door Hoewel ze afstudeerde als door kunsthistorica op kwam Dik-Faber in de op tv politiek terecht. Zij op tv wil zich inzetten voor van in een betrokken en zorgzame samenleving. een Die bereiken we door volgens haar niet door van tijdens in de loopgraven van ons eigen uit morele het gelijk te blijven zitten. tijdens 'Gelovigen door hebben de neiging om bij tijdens voorbaat op tv al nee te zeggen op tegen thema's als abortus en door de levenseindepil. op tv Toch moet je het open blijven staan naar voor de ander en met hem serieus de nemen, want wie uit nooit tijdens van mening is de veranderd heeft zelden wat tijdens geleerd.'

De door Egyptisch-Nederlandse Mounir de Samuel is bekend als uit politicoloog, journalist op tv en schrijver. Binnenkort presenteert op tv hij zich voor van het eerst als theatermaker. Zijn een solovoorstelling 'En toen in schiep het God Mounir' gaat in op 28 maart 2019 in tijdens het première. Het is een hedendaags uit scheppingsverhaal waarin grenzen van op tv geografie, gender met en geloof worden tijdens verkend en bevraagd. Mounir tijdens pelt al zijn op tv identiteiten af een om te het komen bij de door essentie: een nieuwe mens. uit De de zoektocht naar de betekenis met van identiteit speelt een naar rol in op al zijn werk. Mounir op tv publiceerde maar liefst tien op tv op boeken, waarvan de tijdens roman 'Liefde is een rebelse vogel' tijdens en 'God tijdens is groot' de meest naar recente zijn. door In dat laatste door werk op tv beschrijft hij de met periode waarin hij zich onderdompelde in op tv de de moslimgemeenschap en deelnam een aan de ramadan. Naast een een kritische analyse van een door de huidige positie van op de islam in Nederland van laat met Mounir zien hoe deze periode de tot verdieping van door zijn eigen christelijke het geloof was. Mounir is door van huis met uit tijdens koptisch-orthodox, maar laat zich ook de inspireren naar door het geloof van zijn moslimvrienden. op Met als door resultaat dat door hij zijn dagelijkse gebeden tijdens nu op met een gebedskleed uitvoert en bidden in met met een gebedssnoer geen geheimen meer op tv voor hem de kent. op tv Aan Hella van het der Wijst vertelt hij met dat hij na een de periode van in onderzoek geen twijfel meer heeft naar aan van het bestaan met van God.

Op 8 op maart 2019 is het een Internationale de Vrouwendag. Op die dag geeft op Jasja Nottelman een het stokje door door aan de op nieuwe voorzitter van de Oecumenische tijdens Vrouwensynode, een in beweging die zich sinds tijdens 1987 al uit bezighoudt met een feministische op tijdens visie op mens, geloof en naar samenleving.

Alexander op Noordijk is uit voorganger van de Binnenwaai op IJburg in in Amsterdam. De het de Binnenwaai is de 100e van kerk in Nederland van die officieel tijdens genoteerd staat als een LHBT-vriendelijke en in veilige kerk. Afgelopen naar zomer ontsnapten in Noordijk en zijn man in tijdens aan een aanslag toen twee onbekenden in een vuurwerkbom aan uit zijn huis hadden door bevestigd, maar uit deze niet uit tot ontploffing konden brengen. uit Noordijk groeide door op in in de Hoeksche Waard. Als kind al op had het hij de ambitie om predikant op tv de te worden. De het weg daarnaartoe was vanwege zijn een geaardheid niet eenvoudig. een Inmiddels de heeft hij zijn draai op tv gevonden op IJburg het waar hij onder andere met van het uit initiatief TafelTijd een inclusieve kerk tijdens wil tijdens zijn. Zo werkt hij in stap in voor stap aan zijn droom: op tv een tolerantere de samenleving.

Liesbeth het Goedbloed schreef het in boek 'Broeder Ezel', op een roman een over het meisje Anna uit dat in het reine probeert door te komen met het op God en zichzelf na een uit traumatische een gebeurtenis uit het verleden. Gebukt van onder van een gevoel van schuld een maakt zij een met een ezel het een pelgrimsreis door het land een van op Franciscus van Assisi. Goedbloed met groeide op in tijdens een reformatorisch gezin. op Zij heeft in de loop in der een tijd afstand genomen van het uit geloof van haar naar op jeugd en is op zoek naar gegaan naar een religieuze tijdens vorm die haar op beter uit paste. Die de vond zij uiteindelijk in op tv de oudkatholieke kerk. Goedbloed van is uit columnist voor het Nederlands uit Dagblad en werkt door daarnaast mee op tv aan het interkerkelijke project Psalmen het voor het nu.

Op 9 februari de begint de week van van de op euthanasie, die de in Nederlandse Vereniging voor tijdens een met Vrijwillig Levenseinde (NVVE) jaarlijks in organiseert. Naar tijdens aanleiding van de Remonstrantse door bezinningsbrief over voltooid met leven praat Hella van op der in Wijst met psychiater op prof. dr. Rutger Jan van op tv der Gaag. met Hij is voorzitter van de tijdens werkgroep die deze de in bezinningsbrief heeft geschreven. Voor tijdens Van der Gaag is de op kern van de zijn houding ten opzichte met de van de discussie over voltooid de leven tijdens dan ook dat die kwestie in op essentie geen medisch de of tijdens juridisch, maar een existentieel tijdens vraagstuk is. het We moeten het als samenleving meer door oog hebben voor spiritualiteit en door zingeving een in zo'n situatie. Niet het alleen focussen op medisch op technische mogelijkheden maar de luisteren op tv naar wat voor mensen essentieel is. een op tv De dood niet naar verzwijgen, maar onder ogen naar durven te zien de en het gesprek op tv erover aangaan. uit De nadruk op eigen verantwoordelijkheid spreekt door hem aan in uit de Remonstrantse de benadering.

In het kader naar naar van het World Interfaith van Harmony week is Annewieke in Vroom uit te gast. Ze is universitair docent van comparatieve godsdienstwijsbegeerte op tv aan de Vrije Universiteit een in Amsterdam. Vroom een heeft veel ervaring tijdens als een het gaat in om religieuze diversiteit. Ze in studeerde religiewetenschappen van aan de VU in Amsterdam en naar promoveerde uiteindelijk op van op tv een empirische studie naar een interreligieuze uit dialoog van tijdens de moderne naar Japanse zenboeddhist Masao Abe op (1915-2006) met de christelijke theologen. de De titel van haar proefschrift naar was: God het of Leegte? Zenboeddhist Masao met Abe in van dialoog met christelijke denkers. Zelf tijdens van heeft Vroom een christelijke tijdens achtergrond. 'Ik door heb op plekken over de hele op wereld gewoond naar en het met heel veel verschillende met religieuzen gesproken. een En toch kom ik de altijd heel graag terug het bij de op tv christelijke traditie. Het op tv verhaal van door Jezus vind ik een met heel belangrijk verhaal. Het geeft op richting, een het houdt met het licht brandend. het Het is diep en simpel op tegelijk.'

Op door de dag van de het Nationale Holocaust van Herdenking ontvangt Hella van uit der in Wijst holocaustoverlevende Carla tijdens Josephus Jitta. Ze van overleefde Theresienstadt en werd door op een bijzondere manier op tv uit de naar oorlog bevrijd. Ze vertelt het over haar wonderlijke levensverhaal, door waarin de tijdens Remonstrantse Broederschap een bijzondere de rol heeft gespeeld. op op Pas in oorlogstijd begrijpt Carla het dat haar in familie joods is, iets naar waar op nooit over werd gepraat. Haar naar ouders de worden verraden en overleven Sobibor niet. door Ook de onderduikadressen van op tv van Carla en haar van broer Alfred worden bekend tijdens en de zij worden vervoerd naar Westerbork op en daarna naar naar Theresienstadt. Door stelligheid, geluk het én een geantedateerde remonstrantse doopsbewijzen op tv weten ze een te ontsnappen aan het transport naar naar Auschwitz. Carla is op nog maar op twaalf de jaar als ze in tijdens de kampen zit, maar uit ze doet er diepe op tv wijsheid op tv op. Ze noemt het de zelf een helderziendheid. Carla op worstelde veel met van tijdens God, maar heeft hem ook vaak uit heel de dichtbij ervaren.

Samen met haar van man Sjaak richtte door Clara Sies in in 2002 de van Voedselbank Nederland naar op. Na een faillissement van door hun tijdens bedrijf besloten zij zich voor de de samenleving in op tv te zetten om naar zo tijdens handen en het voeten aan hun de geloof te geven. Wat begon door als een op lokaal Rotterdams op tv initiatief, groeide uit tijdens tot een van Nederlands naar grootste vrijwilligersorganisaties. Sies op groeide op een in een joods gezin waarin in de oorlog van een grote rol van in betekenis van speelde. Haar jeugd een werd erdoor getekend. naar Ze kwam op latere leeftijd in op tv aanraking met uit het christendom en besloot de zich te in laten dopen. een Inmiddels zijn Sies van en haar man met tijdens de Gaarkeuken aan een door nieuw idee begonnen: door een plek waar met armen op tv en eenzamen elkaar tijdens een met maaltijd kunnen met ontmoeten.

Edy Korthals Altes met is geboren op in 1924 het en was ooggetuige in van de Tweede Wereldoorlog. in Dat vormde uit zijn wereldbeeld. Lang marcheerde hij in als een diplomaat mee in het met koude oorlogsdenken. een Tot een op tv droom hem de de waanzin van een in wapenwedloop deed inzien en een Jezus aan hem uit vroeg: En jij, wat heb naar jij gedaan? Van in havik de veranderde hij in een vredesduif. op tv En nu door zijn tijd door beperkt is, heeft hij, als in een uit ware profeet, haast om op tv de mensheid te redden, uit vertelt hij aan met presentator Hella van het der Wijst. Hoewel naar zijn door lichaam hem een hoe langer hoe met meer in de steek laat, een is zijn het geest wilskrachtig. Onvermoeibaar blijft door hij zich inzetten voor door een betere wereld. op Een het wereld waar we veilig zijn van en met op elkaar verbonden. Gericht de op elkaar op en in harmonie met de door natuur. Korthals Altes tijdens gelooft heilig in van de nieuwe de mens.

Geeske Hovingh is op coördinator van het met Wereldhuis, op tv een initiatief van de Protestantse door Kerk Amsterdam. de Ze de werkt aan een groot, met nieuw project van om het draagvlak naar ten opzichte van van vluchtelingen in Nederland te tijdens verbeteren.

In oktober 2018 door werd Stefan gekozen van een als nieuwe Theoloog tijdens des Vaderlands. Een jaar lang door is van hij ambassadeur van de theologie tijdens in Nederland. Hij op tv ervaart de benoeming als de een waardering uit voor wat hij met doet. van Hij is gecomplimenteerd om naar zijn inzet uit via opinie in de kranten en tijdens op in Twitter. Dat zal op hij komend jaar uit voortzetten.

Oud-minister van van Economische Zaken, van fysicus en bestsellerauteur op tv Jan Terlouw uit is 87 jaar en nog elke het dag aan uit het werk. op In de pas een verschenen bundel 'Kom vanavond op tv met verhalen - Eigentijdse tijdens kerstvertellingen', in deelt hij zijn kerstverhaal. De tijdens met universele boodschap 'vrede op aarde' op blijft uit volgens Terlouw relevant. We leven in naar een democratische een rechtsstaat tijdens die berust op uit de principes van de van Franse Revolutie: uit vrijheid, gelijkheid en broederschap. In het op licht van door die van broederschap is er meer op tv vertrouwen nodig, meent Terlouw. uit Er functioneert niks zonder naar vertrouwen: overal van waar wantrouwen heerst, naar is de productie slechter, op zijn op tv mensen ongelukkiger. De techniek maakt van de in mensen zelfvoorzienend, maar op tv mensen zijn het gemeenschapsdieren. Geen 'maatschappij', maar een van SAMENleving.

Caroline in 't op tv Veld is de muzikant (accordeonist naar en vocalist). Ze brengt op van dit moment met met haar band een in nieuwe cd uit tijdens en is maatschappelijk van door zeer actief. En van dat terwijl ze een afgekeurd is: Caroline de kampt met een voortschrijdende visuele door handicap. Over van haar leven zegt in met 't Veld: 'Ik ben in half Oostenrijks, half naar een Braziliaans en door in mijn adoptie in Nederland terechtgekomen. Eenmaal een bij mijn adoptieouders, op leken alle op tv ingrediënten aanwezig voor een uit zorgeloze jeugd. Niets uit bleek de minder waar. Op m'n in tweede verloor ik mijn tijdens eerste adoptievader, tijdens op in mijn elfde verloor ik mijn tweede van door adoptievader. In mijn puberteit kreeg mijn van adoptiemoeder heftige door depressies, wat zich met doorontwikelde in door vroege dementie. Ondanks van alles weet ik: dit uit is mijn uit weg'.

maart 2019
24-03-2019 11:35

Het vermoeden

Het Vermoeden - Het vermoeden

Aflevering 11 - Religieus magazine (2019). Ruben Timman. Fotograaf Ruben Timman kreeg in 2001 een bijzondere droom die hem nooit heeft losgelaten. Inmiddels is zijn droom werkelijkheid geworden en is op 23 maart het Museum der Mensheid ge...

17-03-2019 11:35

Carla Dik-Faber

Het Vermoeden - Carla Dik-Faber

Carla Dik-Faber is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en verantwoordelijk voor onder meer landbouw, cultuur en klimaat. Hoewel ze afstudeerde als kunsthistorica kwam Dik-Faber in de politiek terecht. Zij wil zich inzetten voor een betrokk...

10-03-2019 11:30

Mounir Samuel

Het Vermoeden - Mounir Samuel

De Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel is bekend als politicoloog, journalist en schrijver. Binnenkort presenteert hij zich voor het eerst als theatermaker. Zijn solovoorstelling 'En toen schiep God Mounir' gaat op 28 maart 2019 in première...

03-03-2019 11:35

Jasja Nottelman

Het Vermoeden - Jasja Nottelman

Op 8 maart 2019 is het Internationale Vrouwendag. Op die dag geeft Jasja Nottelman het stokje door aan de nieuwe voorzitter van de Oecumenische Vrouwensynode, een beweging die zich sinds 1987 al bezighoudt met een feministische visie op men...

24-02-2019 11:30

Alexander Noordijk

Het Vermoeden - Alexander Noordijk

Alexander Noordijk is voorganger van de Binnenwaai op IJburg in Amsterdam. De Binnenwaai is de 100e kerk in Nederland die officieel genoteerd staat als een LHBT-vriendelijke en veilige kerk. Afgelopen zomer ontsnapten Noordijk en zijn man a...

17-02-2019 11:35

Liesbeth Goedbloed

Het Vermoeden - Liesbeth Goedbloed

Liesbeth Goedbloed schreef het boek 'Broeder Ezel', een roman over het meisje Anna dat in het reine probeert te komen met God en zichzelf na een traumatische gebeurtenis uit het verleden. Gebukt onder een gevoel van schuld maakt zij met een...

10-02-2019 11:35

Rutger Jan van der Gaag

Het Vermoeden - Rutger Jan van der Gaag

Op 9 februari begint de week van de euthanasie, die de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) jaarlijks organiseert. Naar aanleiding van de Remonstrantse bezinningsbrief over voltooid leven praat Hella van der Wijst m...

03-02-2019 11:35

Annewieke Vroom

Het Vermoeden - Annewieke Vroom

In het kader van het World Interfaith Harmony week is Annewieke Vroom te gast. Ze is universitair docent comparatieve godsdienstwijsbegeerte aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vroom heeft veel ervaring als het gaat om religieuze divers...

27-01-2019 11:30

Carla Josephus Jitta

Het Vermoeden - Carla Josephus Jitta

Op de dag van de Nationale Holocaust Herdenking ontvangt Hella van der Wijst holocaustoverlevende Carla Josephus Jitta. Ze overleefde Theresienstadt en werd op een bijzondere manier uit de oorlog bevrijd. Ze vertelt over haar wonderlijke le...

20-01-2019 11:35

Clara Sies

Het Vermoeden - Clara Sies

Samen met haar man Sjaak richtte Clara Sies in 2002 de Voedselbank Nederland op. Na een faillissement van hun bedrijf besloten zij zich voor de samenleving in te zetten om zo handen en voeten aan hun geloof te geven. Wat begon als een lokaa...

13-01-2019 11:30

Oud-diplomaat Edy Korthals Altes

Het Vermoeden - Oud-diplomaat Edy Korthals Altes

Edy Korthals Altes is geboren in 1924 en was ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog. Dat vormde zijn wereldbeeld. Lang marcheerde hij als diplomaat mee in het koude oorlogsdenken. Tot een droom hem de waanzin van een wapenwedloop deed inzien...

06-01-2019 11:30

Geeske Hovingh

Het Vermoeden - Geeske Hovingh

Geeske Hovingh is coördinator van het Wereldhuis, een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ze werkt aan een groot, nieuw project om het draagvlak ten opzichte van vluchtelingen in Nederland te verbeteren.

30-12-2018 11:35

Stefan Paas

Het Vermoeden - Stefan Paas

In oktober 2018 werd Stefan gekozen als nieuwe Theoloog des Vaderlands. Een jaar lang is hij ambassadeur van de theologie in Nederland. Hij ervaart de benoeming als een waardering voor wat hij doet. Hij is gecomplimenteerd om zijn inzet via...

23-12-2018 11:35

Oud-D66-leider Jan Terlouw

Het Vermoeden - Oud-D66-leider Jan Terlouw

Oud-minister van Economische Zaken, fysicus en bestsellerauteur Jan Terlouw is 87 jaar en nog elke dag aan het werk. In de pas verschenen bundel 'Kom vanavond met verhalen - Eigentijdse kerstvertellingen', deelt hij zijn kerstverhaal. De un...

16-12-2018 11:35

Caroline in 't Veld

Het Vermoeden - Caroline in 't Veld

Caroline in 't Veld is muzikant (accordeonist en vocalist). Ze brengt op dit moment met haar band een nieuwe cd uit en is maatschappelijk zeer actief. En dat terwijl ze afgekeurd is: Caroline kampt met een voortschrijdende visuele handicap....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 18. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Vermoeden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Vermoeden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Vermoeden bij Het Vermoeden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Vermoeden. Heb je een uitzending van Het Vermoeden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Vermoeden gemist

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit alle religieuze tradities en praat over hun persoonlijke heilige tekst. HetVermoeden voor andersdenkenden en gelijkgestemden omdat traditie bestaat bij de gratie van vernieuwing.

Uitzending gemist van Het Vermoeden? Hier kun je alle uitzendingen van Het Vermoeden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 256
  • Laatste uitzending op 24-03-2019 om 11:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord